Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Την έκδοση του Αγγελου Φιλιππίδη στην Ελλάδα αποφάσισε η Τουρκία

Kρατουμενος σε φυλακές της Τουρκίας θα παραμείνει μέχρι την έκδοσή του στην Ελλάδα ο πρώην πρόεδρος του Ταχυδρομικου Ταμιευτηρίου Αγγελος Φιλιππίδης, ο οποίος συνελήφθη στην Κωνσταντινούπολη το Σάββατο.


Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι είχε πρόθεση να επιστρέψει στη χώρα μας και γι' αυτό δήλωσε οτι συναινεί στην έκδοση του και παραιτείται απο ολα τα ένδικα μέσα.


Η τουρκική δικαιοσύνη αποφάσισε την έκδοσή του στην Ελλάδα. Η εκτέλεση της απόφασης θα ολοκληρωθεί με την αποστολή, από το ελληνικό υπουργείο Δικαιοσύνης, των σχετικών εγγράφων.

Η διαδικασία αυτή, λένε οι προξενικές Αρχές, μπορεί να κρατήσει από δύο έως 40 μέρες Στο ενδιάμεσο ο κ. Φιλιππίδης θα κρατείται κατά πάσα πιθανότητα στις φυλακές του Μαλτεπέ, όπου, συνήθως, κρατούνται οι προς απέλαση ξένοι υπήκοοι.

Τη σύλληψη του κ. Φιλιππίδη, στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του επιβεβαίωσε νωρίτερα ο δικηγόρος του.

Εις βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, το οποίο την Παρασκευή μετατράπηκε σε διεθνές και εκτελέστηκε το πρωί του Σαββάτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Φιλιππίδης είχε ενημερώσει μέσω του δικηγόρου του Θανάση Βαρλάμη τον ανακριτή Γιώργο Ανδρεάδη για την πρόθεσή του να εμφανιστεί ενώπιον της Δικαιοσύνης τη Δευτέρα.

Ο Αγγελος Φιλιππίδης στις τουρκικές Αρχές ανακοίνωσε ότι συναινεί για την επιστροφή του στην Ελλάδα και επέδειξε το εισιτήριό του για να αποδείξει ότι είχε δρομολογήσει την επιστροφή του και ότι δεν είχε πρόθεση να διαφύγει.

Η σύλληψη του Αγγελου Φιλιππίδη, όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, έγινε σε ξενοδοχείο που βρίσκεται στην πλατεία Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη μετά από πληροφορίες που διαβίβασε η Ελληνική Αστυνομία στις τουρκικές Αρχές.

Κατά τη σύλληψη στο ξενοδοχείο βρέθηκε στην κατοχή του χρηματικό ποσό και συγκεκριμένα 311 λίρες Τουρκίας, 5.615 ευρώ, 1.005 λίρες Αγγλίας, 18.090 δολάρια Χονγκ-Κονγκ, 220 φράγκα Ελβετίας και 1.514 δολάρια ΗΠΑ.

Παράλληλα, ο Αγγελος Φιλιππίδης είχε στην κατοχή του άδεια παραμονής στην Ελβετία και άδειες ικανότητας οδήγησης αλλοδαπών Αρχών, καθώς και δύο διαβατήρια ελληνικών Αρχών, εκ των οποίων το ένα είχε λήξει.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, είχε μεταβεί από τη χώρα μας στην Κωνσταντινούπολη στις 03-01-2014, όπου και παρέμενε μέχρι τη σύλληψή του. Τη σύλληψή επιβεβαίωσε και η ΕΛ.ΑΣ.

«Ουδέποτε είπα ότι ήμουν στις ΗΠΑ»

Σε δηλώσεις του στο Mega μετά τη σύλληψή του, ο κ. Φιλιππίδης υποστήριξε πως δεν απέκρυψε τις κινήσεις του και ότι ουδέποτε είπε ότι βρισκόταν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Αυτό υπέθεταν οι δημοσιογράφοι διότι τα συνήθη ταξίδια μου είναι προς την Αμερική» δήλωσε, σημειώνοντας ότι «δεν είχα κανένα λόγο να εξηγώ ακριβώς πού είμαι, γιατί αποτελεί και λίγο πρόκληση, εφόσον επρόκειτο να γυρίσω ούτως ή άλλως πολύ σύντομα».

Όπως είπε, μετέβη στην Κωνσταντινούπολη στις 3 Ιανουαρίου και είχε προγραμματίσει να επισκεφθεί εν συνεχεία το Ντουμπάι και τη Μανίλα για επαγγελματικούς λόγους.

«Οταν βγήκαν τα εντάλματα παρέτεινα την παραμονή μου στο ίδιο ξενοδοχείο για τέσσερις ημέρες» είπε, επισημαίνοντας ότι ο δικηγόρος του επικοινώνησε με τον ανακριτή την Παρασκευή και τον ενημέρωσε ότι θα βρίσκεται τη Δευτέρα στην Αθήνα για να εμφανιστεί ενώπιόν του.

Αναφερόμενος στη σύλληψή του ο κ. Φιλιππίδης είπε ότι έγινε περίπου στις 2 τα ξημερώματα ενώ βρισκόταν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του.

Ως προς το πόρισμα της εισαγγελέως, ο κ. Φιλιππίδης το χαρακτήρισε «διάτρητο», υποστηρίζοντας ότι «δεν υπάρχει στην ουσία θέμα».

Η έρευνα

Εις βάρος του κ. Φιλιππίδη είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για την υπόθεση του ΤΤ - υπόθεση που προκάλεσε ζημιά στο ελληνικό Δημόσιο τουλάχιστον 400 εκατ. ευρώ. Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί πέντε άτομα, ενώ εκκρεμεί η εκτέλεση άλλων δύο ενταλμάτων.

Οι απολογίες των κατηγορουμένων αναμένεται να ξεκινήσουν τη Δευτέρα.

Βάση για τα συνολικά επτά εντάλματα σύλληψης και την άσκηση ποινικών διώξεων σε βαθμό κακουργήματος για 25 άτομα αποτέλεσε το πόρισμα-καταπέλτης της εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς κυρίας Πόπης Παπανδρέου.

Η εισαγγελέας καταλογίζει στους κατηγορουμένους ότι έδωσαν το πράσινο φως για υπέρογκα δάνεια σε επιχειρηματίες χωρίς εγγυήσεις, τα οποία εκείνοι με τη σειρά τους χρησιμοποίησαν για τη δημιουργία προσωπικού πλουτισμού και όχι για την ενίσχυση της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας.

Τα Νέα
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...