Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Φαξ σε ξάδελφο του Μάριαν Κόλα έστειλε δικηγορικό γραφείο για να υποκινήσει εξέγερση στις φυλακές

Η προκαταρκτική έρευνα η οποία διατάχθηκε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για να διαπιστωθεί εάν όντως δικηγορικό γραφείο των Αθηνών υποκινεί κρατούμενους σε στάση, εν όψει της λειτουργίας φυλακής υψίστης ασφαλείας στο Δομοκό, στην οποία θα μεταχθούν βαρυποινίτες, ξεκίνησε από τη διακίνηση φαξ μεταξύ των κρατουμένων.




Αναλυτικότερα, δύο φαξ στο σωφρονιστικό κατάστημα της Κέρκυρας που απευθύνονταν, το ένα σε Έλληνα κρατούμενο και το άλλο σε αλλοδαπό, ξάδελφο του διαβόητου Αλβανού κακοποιού Μαριάν Κόλα -που είχε αποδράσει από τις φυλακές Τρικάλων μαζί με αλλά 11 άτομα και είχε χάσει τη ζωή του κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης- κινητοποίησαν τις εισαγγελικές αρχές.


Σύμφωνα με πληροφορίες, τα φαξ φέρονται να είχαν σταλεί από γνωστό δικηγορικό γραφείο της Αθήνας και προέτρεπαν τους κρατουμένους σε στάση, ως αντίδραση στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που προβλέπει την ίδρυση φυλακής υψίστης ασφαλείας στο Δομοκό.

Την ίδια στιγμή, το ίδιο κείμενο χωρίς αποστολέα εντοπίστηκε και στις φυλακές Κορυδαλλού όπου το διακινούσαν κρατούμενοι μαζεύοντας υπογραφές.

Τα έγγραφα αυτά γνωστοποιήθηκαν στο υπουργείο Δικαιοσύνης το οποίο τα έστειλε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη για τις δικές της ενέργειες.

Η ανωτάτη εισαγγελική λειτουργός, αμέσως έδωσε εντολή για τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής, αναμένεται καταρχάς να διακριβωθεί αν το τηλέφωνο που αναγράφεται στα φαξ αντιστοιχεί όντως στο γνωστό δικηγορικό γραφείο της Αθήνας και αν αυτό είχε σχέση με τους δυο κρατουμένους των φυλακών Κέρκυρας, που φέρονται ως παραλήπτες.

Ο εισαγγελέας που θα αναλάβει την έρευνα θα διερευνήσει αν υπάρχει πρόκληση τέλεσης κακουργημάτων, όπως είναι προτροπή κρατουμένων σε στάση, κ.λπ. και εάν ναι από ποια πρόσωπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...