Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

ΠΡΟΣΟΧΗ! Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Χαλάει ο καιρός στη χώρα μας από το απόγευμα της Κυριακής. Ισχυροί άνεμοι και κρύο την Καθαρά Δευτέρα

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε το μεσημέρι του Σαββάτου η ΕΜΥ.
Σύμφωνα με το δελτίο θα έχουμε σημαντική μεταβολή του καιρού από το απόγευμα της Κυριακής και από τα βόρεια της χώρας.

Για την Κυριακή

Από το απόγευμα στα βόρεια θα σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες και στο ορεινά θα έχουμε χιονοπτώσεις. Κατά την διάρκεια της νύχτας οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επεκταθούν νοτιότερα. Θα χιονίσει σε όλα τα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο.

Για την Καθαρά Δευτέρα

Χιόνια θα πέσουν σε όλα τα ορεινά καθώς και σε περιοχές της βόρειας και κεντρικής χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο.
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στις υπόλοιπες περιοχές.
Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν το απόγευμα στα βόρεια και από το βράδυ στα δυτικά.
Στα δυτικά και βόρεια θα επικρατήσουν βοριάδες 7 με 8 και στο βόρειο αιγαίο 9 μπορφό.
Τη νύχτα σταδιακά οι βοριάδες θα ενισχυθούν στα 8 με 9 μποφόρ και στις νοτιότερες περιοχές του Αιγαίου.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση από τα βόρεια προς τα νότια.

Για την Τρίτη

Παροδικές χιονοπτώσεις κυρίως τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν στη Χαλκιδική, Ανατολική Μακεδονία, Θράκη και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου με γρήγορη όμως βελτίωση.
Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας από τη Θεσσαλία και νοτιότερα καθώς και στα ορεινά της υπόλοιπης ανατολικής νησιωτικής χώρας.
Οι βοριάδες στο Αιγαίο θα φτάνουν μέχρι το μεσημέρι τα 8 με 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Οι θερμοκρασίες θα διατηρηθούν σε χαμηλά επίπεδα με παγετό κατά τόπους στα ηπειρωτικά.


ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΠΟΛΥ ΕΝΤΟΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ
ΧΙΟΝΙ – ΠΑΓΕΤΟΣ ή ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ:  ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ

1. Να ενημερωθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες και τα ΜΜΕ  για την επικρατούσα κατάσταση σχετικά με τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου και να λάβουν υπ’ όψιν, ανάλογα µε τον προορισµό τους, το είδος των καιρικών φαινομένων που ενδέχεται να συναντήσουν (χιόνι, παγετός, χαλάζι, βροχόπτωση, κλπ.)
2. Να προγραμματίζουν τη μετακίνηση τους έτσι, ώστε να µη συµπίπτει µε την αιχµή των καιρικών φαινομένων
3. Εάν είναι απαραίτητο να μετακινηθούν πεζοί, να φορούν τα κατάλληλα ρούχα και παπούτσια
4. Να ελέγχουν την κατάσταση του αυτοκινήτου τους, προτού επιχειρήσουν οποιαδήποτε μετακίνηση
5. Όταν είναι απαραίτητο να μετακινούνται με αυτοκίνητο, οφείλουν να χρησιμοποιούν αντιολισθητικές αλυσίδες. Να ταξιδεύουν  κατά προτίμηση κατά τη διάρκεια της ημέρας. Να προτιμούν  τους κεντρικούς δρόμους και να ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που θα κάνουν. Εάν μετακινούνται  στην πόλη να χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς
6. Να μην εγκαταλείπονται τα οχήματα, σε καμιά άλλη περίπτωση εκτός από αυτήν όπου τούτο ζητείται από τους εκπροσώπους των αρμόδιων κρατικών φορέων που έχουν την ευθύνη της διάσωσης
7. Να προφυλάσσονται από τις πτώσεις και να προφυλάσσουν και τους άλλους αφαιρώντας πχ το χιόνι μπροστά από την κατοικία τους,  αποφεύγοντας να βουλώσουν τις απολήξεις των υδρορροών
8. Σε καμιά περίπτωση να μην αγγίζονται ηλεκτρικά καλώδια που έχουν πέσει στο έδαφος
9. Να προστατεύονται οι σωληνώσεις του νερού απέναντι στον παγετό

Τριπλή απόδραση κρατουμένων από την Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης

Πρόκειται για τρεις μετανάστες, οι οποίοι λύγισαν σίδερα από τα κάγκελα του χώρου κράτησής τους και κατάφεραν να διαφύγουν.

Ανθρωποκυνηγητό είναι σε εξέλιξη σύμφωνα με το thrakitoday.com για τη σύλληψη τριών κρατούμενων, οι οποίοι δραπέτευσαν από το κτήριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης αργά το απόγευμα του Σαββάτου.

Ήδη έχει δοθεί σήμα επείγουσας προτεραιότητας στις Αστυνομικές Διευθύνσεις Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κινητοποιώντας προσωπικό και οχήματα για τη σύλληψη των τριών κρατούμενων, ενώ η είδηση έχει προκαλέσει αναστάτωση στους κατοίκους.

Το σύνολο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης χρησιμοποιείται τις τελευταίες ώρες για να παρέχει την απαιτούμενη ασφάλεια σε κατοίκους και επισκέπτες στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στον δήμο της Ξάνθης επ’ ευκαιρία της αποκριάς και του ξανθιώτικου καρναβαλιού.

Πρέβεζα: 14χρονος απείλησε αστυνομικούς με όπλο


Κλήση για επεισόδιο μεταξύ δύο ανδρών ενός 56χρονου και ενός 46χρονου (Ρομά), το οποίο βρίσκονταν σε εξέλιξη στην αυλή του σπιτιού του 46χρονου στον Λούρο δέχτηκε το βράδυ της Παρασκευής το Αστυνομικό Τμήμα Λούρου.
 
 Την στιγμή που στο σημείο έφτασαν οι αστυνομικοί ο 14χρονος απείλησε τους αστυνομικούς με κυνηγετικό όπλο και στη συνέχεια προκάλεσε φθορές στο υπηρεσιακό αυτοκίνητο και τράπηκε σε φυγή.

Συνελήφθη ο Κennedy γιατί κλώτσησε νοσοκόμα!


Photographie de Douglas Kennedy
Image via Wikipedia
Σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης η γυναίκα του Douglas Kennedy (γιος του Robert F.) , Molly έφερε στον κόσμο το τέταρτο παιδί τους.

Ο Kennedy σύμφωνα με δημοσιεύματα που βρισκόταν στον χώρο θέλησε να βγάλει από τον χώρο το μόλις δύο ημερών γιο του ζευγαριού αφού θεώρησε πως δεν το φρόντιζαν σωστά. 

Οι νοσοκόμες που ήταν παρούσες προσπάθησαν να τον αποτρέψουν, ο ίδιος εκνευρίστηκε, και κλώτσησε την μία ενώ της άλλης της έβγαλε το χέρι.
Enhanced by Zemanta

Έκλεβε και πουλούσε τα κλοπιμαία σε κατάστημα αγοράς χρυσού!

Μαζί με τον 25χρονο Λαρισαίο συνελήφθησαν ένας 34χρονος και μία 53χρονη για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 25χρονος το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης, πούλησε αντί 1.440 ευρώ, το σύνολο των κοσμημάτων που αφαίρεσε από την οικία 37χρονης Λαρισαίας, σε κατάστημα αγοράς χρυσού, ιδιοκτησίας της 53χρονης συλληφθείσας, το οποίο λειτουργούσε ως προσωρινά υπεύθυνος ο 34χρονος συλληφθείς.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο συγκεκριμένο κατάστημα, το οποίο στερούνταν άδεια λειτουργίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα αφαιρεθέντα κοσμήματα από την οικία της 37χρονης. Τα κοσμήματα αναγνωρίστηκαν ανεπιφύλακτα από την 37χρονη και της αποδόθηκαν.

Κατασχέθηκαν επίσης, πλήθος άλλων κοσμημάτων, για τα οποία δεν υπήρχαν τα προβλεπόμενα παραστατικά έγγραφα αγοράς-κατοχής, προκειμένου να ερευνηθεί η προέλευση τους.

Σε έρευνες που ακολούθησαν στις οικίες των δύο συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-οικία 34χρονου: ένα (1) μαχαίρι σε θήκη με μήκος λεπίδας 15 εκατοστών και ένα (1) πιστόλι εκτόξευσης φωτοβολίδων με γεμιστήρα και επτά (7) καψίλια.

-οικία 53χρονης: ένας (1) ηλεκτρικός εκκενωτής (teaser), ένα (1) ασημένιο πουγκί και διάφορα χειρόγραφα σημειώματα και πλαστικά σακουλάκια κενά περιεχομένου, στα οποία αναγράφονται είδη κοσμημάτων, βάρος ζύγισης αυτών, καράτια, χρηματικά ποσά και ημερομηνίες.

Επιπλέον, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα ο 25χρονος κατά το χρονικό διάστημα από 11-06-2011 έως 19-02-2012 διέπραξε τις παρακάτω διαρρήξεις οικιών σε διάφορες περιοχές στην πόλη της Λάρισας:

Την 11/13-06-2011 διέρρηξε ισόγεια μονοκατοικία και αφαίρεσε χρυσαφικά, φορητό υπολογιστή και διάφορες ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές συνολικής αξίας 3.200 ευρώ.

Την 29/30-10-2011 διέρρηξε οικία 1ου ορόφου και αφαίρεσε χρυσαφικά κοσμήματα αξίας 17.000 ευρώ και το χρηματικό ποσό των 3.500 ευρώ.

Την 04/06-11-2011 διέρρηξε οικία 1ου ορόφου και αφαίρεσε από αυτή και από αποθήκη στο 2ο όροφο το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ, ένα φορητό υπολογιστή, χρυσαφικά κοσμήματα και διάφορα άλλα αντικείμενα συνολικής αξίας 4.500 ευρώ.

Την 17-11-2011 διέρρηξε οικία και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 2.300 ευρώ.

Την 24-11-2011 διέρρηξε ισόγεια μονοκατοικία και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ και χρυσαφικά κοσμήματα αξίας 2.000 ευρώ.

Την 02-12-2011 διέρρηξε ισόγεια μονοκατοικία, εισήλθε εντός πλην όμως δεν αφαίρεσε τίποτα.

Την 12-02-2012 διέρρηξε μονοκατοικία και αφαίρεσε χρυσαφικά κοσμήματα αξίας 4.500 ευρώ.

Την 18/19-02-2012 διέρρηξε μονοκατοικία και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ και χρυσαφικά κοσμήματα αξίας 1.500 ευρώ.

Συνολικά, ο 25χρονος ημεδαπός αφαίρεσε χρυσαφικά κοσμήματα αξίας 25.000 ευρώ, το χρηματικό ποσό των 8.550 ευρώ και διάφορα αντικείμενα αξίας 7.700 ευρώ.

Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας. 
onlarissa.gr

ΒΙΝΤΕΟ - O Kωστόπουλος απολαμβάνει την φτώχεια του!

Η φτώχεια θέλει... καλοπέραση λέει ο λαός, κι αυτή η ρήση δεν ήταν δυνατό να μην εμπνέει τον - έκπτωτο πλέον- πατριάρχη του ελληνικού lifestyle, Πέτρο Κωστόπουλο.

Ο πρώην πανίσχυρος εκδότης, βρίσκεται για το τριήμερο στην Πορταριά του Πηλίου (ως γνωστόν κατάγεται από τον Βόλο), όπου και χαλαρώνει μετά τα τελευταία γεγονότα που σηματοδότησαν το τέλος της χρυσής εποχής της ΙΜΑΚΟ.

Μαζί του βρίσκεται η γνωστή δημοσιογράφος Χριστίνα Πολίτου, καθώς και άλλοι στενοί του φίλοι. Η φωτογραφία τραβήχτηκε στην γνωστή ταβέρνα της περιοχής "Κρίτσας", όπου το πρόσωπο των ημερών στην χώρα μας, γευμάτισε με την παρέα του.

Κάποια στιγμή μάλιστα, άναψε κι ένα από τα αγαπημένα -και πανάκριβα- πούρα του. Αλλά είπαμε. Ακόμη και μια... χρεοκοπία πρέπει πρέπει να αντιμετωπίζεται με στιλ και αισιοδοξία... Πηγή:parapolitika.gr

Δείτε τι είπε ο Πέτρος Κωστόπουλος για το κλείσιμο της Imako Media στην εκπομπή του «Βράδυ με τον Πέτρο Κωστόπουλο».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Σερβιτόρος έλουσε με μπύρα την Μέρκελ- Μήπως ήταν Έλληνας; [βίντεο]

Κατά τη διάρκεια επίσημου δείπνου ένας σερβιτόρος άθελά του κατάφερε να λούσει με πέντε ποτήρια μπύρα την Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ. 


Το βίντεο έχει ανέβει στο youtube και κάνει τον γύρο του κόσμου με χιουμοριστικά σχόλια εντός και εκτός Γερμανίας. Ενδεικτικό είναι ένα από τα πιο πρόσφατα σχόλια που είναι γραμμένο στα αγγλικά και αναφέρει «Προφανώς ήταν Έλληνας ο σερβιτόρος»

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Βόμβα εντοπίστηκε μέσα σε συρμό του Μετρό στο Αιγάλεω !

Greek: Η παρούσα απεικονίζει συρμό του Μετρό. ...
Image via Wikipedia
Μόλις  άνοιξε για το κοινό ο σταθμός του Μετρό στο Αιγάλεω, όπου νωρίτερα και μετά από τηλεφώνημα στην αστυνομία, βρέθηκε δέμα με εμπρηστικό μηχανισμό  - μη ενεργοποιημένο - μέσα σε συρμό.

Το δέμα απομακρύνθηκε και μεταφέρθηκε για εξέταση στα εγκληματολογικά της Ασφάλειας.

Ανακοινώσεις  από την Αστυνομία δεν έχουν γίνει ακόμη, αλλά αστυνομικοί συντάκτες θεωρούν σοβαρό το περιστατικό και "δείγμα ενεργοποίησης τρομοκρατικών ομάδων".
Enhanced by Zemanta

Αλβανός παιδόφιλος «αλώνιζε» επί 12 χρόνια στην Ελλάδα!

Επί 12 ολόκληρα χρόνια κρυβόταν στην Ελλάδα ένας επικίνδυνος παιδόφιλος από την Αλβανία, ενώ οι ομοεθνείς του αστυνομικοί τον αναζητούσαν παντού βάσει του Διεθνούς Εντάλματος Σύλληψης που είχαν εκδώσει οι Ιταλοί διώκτες του.

Οι ιταλικές αρχές αναζητούσαν τον 49χρονο Αλβανό για μια σειρά από αδικήματα σε βάρος ανηλίκων που είχαν γίνει στη χώρα τους από τις 2 ως τις 5 Ιουνίου του 2000. Ο αλλοδαπός κατηγορείται για συνέργεια σε βιασμό και σε άσεμνη σεξουαλική επίθεση κατ’ εξακολούθηση εναντίον ανήλικων παιδιών, αλλά και για διευκόλυνση της σεξουαλικής συνεύρεσης των συνεργών του.

Όπως αποδείχθηκε, όλο αυτό το διάστημα κρυβόταν στην Ελλάδα!

 Όταν αποφάσισε να επιστρέψει στην πατρίδα του, πιστεύοντας ίσως ότι είχε περάσει αρκετός καιρός και κανείς δεν θα τον αναζητούσε, οι Έλληνες αστυνομικοί ανακάλυψαν ότι διώκεται και τον συνέλαβαν στην Κρυσταλλοπηγή της Φλώρινας. Ήδη κινήθηκαν οι διαδικασίες για την έκδοσή του στην Ιταλία.

Προβλήματα υγείας αντιμετωπίζει ο ηθοποιός Ντάνος Λυγίζος

Σε γηροκομείο ζει το τελευταίο διάστημα ο ηθοποιός και τηλεοπτικός παρουσιαστής Ντάνος Λυγίζος, ο οποίος παράλληλα αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Ο Ντάνος Λυγίζος που δεν έχει σύζυγο ούτε παιδιά, επέλεξε να εγκαταλείψει το σπίτι του στο Χαλάνδρι, και να μεταφερθεί στη Σκέπη Πρόνοιας στην Παιανία, ύστερα από συστάσεις των γιατρών πως λόγω των αναπνευστικών προβληματών που αντιμετωπίζει του είπαν πβς πρέπει να αποφεύγει τους ρύπους της πόλης. 
 
Βέβαια ο γνωστός ηθοποιός συνεχίζει να αντιμετωπίζει τη ζωή με χιούμορ και δηλώνει στην εφημερίδα Espresso:
 
«Η εμμονή μου στο τσιγάρο με έφερε σε κατάσταση που έπρεπε να έχω πάντα καθαρό αέρα κι έτσι είπα "αντίο" στην Αθήνα. Η Παιανία έχει πολύ καθαρό αέρα και εδώ που βρίσκομαι είναι ένα πολύ φιλόξενο μέρος. Η πάθησή μου είναι η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, το λεγόμενο ΧΑΠ. Μετά το ΧΑΠ έρχεται όμως το... happy end»

Συμπλοκή με σοβαρούς τραυματισμούς μεταξύ Ελλήνων και αλλοδαπών στη Ρόδο


Άγρια συμπλοκή μεταξύ ελλήνων και αλλοδαπών!

Άγρια συμπλοκή, μεταξύ Ελλήνων και αλλοδαπών (Πακιστανών και Αφγανών), με μαχαιρώματα και σοβαρούς τραυματισμούς σημειώθηκε τα ξημερώματα στο δημοτικό διαμέρισμα Παραδεισίου, στο νησί της Ρόδου.

Από την συμπλοκή που έγινε μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο δύο Αφγανοί μαχαιρωμένοι στην κοιλιά και στην πλάτη ενώ ο ένας από τους Ροδίτες δέχθηκε επίθεση στο πρόσωπο, πιθανότητα με μεγάλο μαχαίρι ή μπαλτά.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν με πολύ προσοχή το κίνητρο της άγριας αυτής συμπλοκής και όλα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν από τις καταθέσεις που θα δώσουν μέσα στις επόμενες μέρες οι εμπλεκόμενοι.

Στα χέρια των αστυνομικών αρχών πάντως, βρίσκονται και κρατούνται με εντολή του Εισαγγελέα Ρόδου οι τέσσερις από τους πέντε Έλληνες που συμμετείχαν στην συμπλοκή αυτή.

Ο πέμπτος που φαίνεται ότι τράβηξε μαχαίρι και επιτέθηκε στους αλλοδαπούς ενώ αυτοί βρίσκονταν μέσα στα σπίτια τους στο Παραδείσι, διαφεύγει της σύλληψης.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία και αναμένεται να προσαχθούν ενώπιον του Εισαγγελέα Ρόδου ο οποίος αναμένεται να ασκήσει κατηγορίες σε βάρος τους.

Οι τρεις «ταφές» του Πέτρου Κωστόπουλου

ΕΝΑ σκληρό άρθρο για τον Πέτρο Κωστόπουλο, που συνοδεέται από την παραπάνω φωτό, δημοσιεύει η εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς ΠΡΙΝ . Διαβάστε το:

Mέχρι κι ένα χρόνο πριν την αποκαθήλωσή του, ο βασιλιάς του λάιφ στάιλ υποκινούσε τους εργαζόμενούς του να γίνουν απεργοσπάστες, να προσπεράσουν τα απεργιακά μπλόκα, ελπίζοντας οι ίδιοι να τη βολέψουν κι ας μην πληρώθηκαν ποτέ ακόμη και γι’ αυτό το μεροκάματο.


της Αφροδίτης Πολίτη*

Ο  φυσικός θάνατος ενός  μη τηλεοπτικού πνευματικού προσώπου, για παράδειγμα ενός ποιητή, ρεμπέτη ή ζωγράφου το πολύ να γίνει ένα μονόστηλο. Όμως η ατιμωτική αποκαθήλωση του εγχώριου εκπροσώπου του λάιφ-στάιλ, όπως αποτυπώθηκε στη χρεοκοπία του πρώην εκδότη της Ιμάκο Πέτρου Κωστόπουλου, μετατράπηκε σχεδόν σε εθνικό ντιμπέιτ. Απασχόλησε την τηλεόραση, τον Τύπο και το διαδίκτυο, συζητήθηκε σε παρέες, πυροδότησε δεκάδες άρθρα και χιλιάδες σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, γέννησε δακρύβρεχτες επιστολές του ίδιου του Κωστόπουλου και της συζύγου του Τζένης, που έγραψαν από μόνοι τους το συμβολικό τους επικήδειο, αντλώντας θεαματική υπεραξία ακόμα και από τον οικονομικό θάνατο της «οικογενειακής» επιχείρησης.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Ναυάγιο στο Μαντούδι: Ένας πνίγηκε και ένας ζωντανός!

Ελληνικά: Σκάφος. Nederlands: boot.
Image via Wikipedia
Νεκρός εντοπίστηκε το μεσημέρι στη θαλάσσια περιοχή Μαντούδι Ευβοίας, ένας 42χρονος αλλοδαπός, που επέβαινε στο επαγγελματικό αλιευτικό σκάφος ενός 78χρονου με τον οποίο είχε πάει για ψάρεμα και αγνοούνταν.

Ο 78χρονος που είναι καλά στην υγεία του παρουσιάστηκε από μόνος του στη Λιμενική Αρχή Μαντουδίου, όπου κατά δήλωσή του, το σκάφος βυθίστηκε στο σημείο όπου βρέθηκε η σορός του αλλοδαπού, ενώ ο ίδιος κατάφερε να κολυμπήσει μέχρι την ακτή.

Για την ανεύρεση των δύο επιβαινόντων του αλιευτικού σκάφους είχε στηθεί ολόκληρη επιχείρηση από το Λιμενικό Σώμα στην οποία συμμετείχαν σκάφη του Λιμενικού Σώματος και ελικόπτερο super puma.

Η σορός του 42χρονου πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών για την διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Μαντουδίου, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες από προσωπικό της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών για τον εντοπισμό του βυθισμένου σκάφους.
Enhanced by Zemanta

Κύπρος : Σκότωσε τη σύντροφό του και μετά αυτοκτόνησε

Έγκλημα πάθους διαπράχθηκε στη Λευκωσία με δράστη 28χρονο από την Βουλγαρία, ο οποίος δολοφόνησε τη σύντροφό του, επίσης από τη Βουλγαρία, και στη συνέχεια έθεσε τέρμα στη ζωή του.

Η δολοφονία έγινε έξω από το αρτοποιείο στο οποίο εργαζόταν η άτυχη γυναίκα, όπου την επισκέφθηκε ο επί τέσσερα χρόνια σύντροφός της.

Από τις έρευνες της αστυνομίας, διαπιστώθηκε ότι ενώ οι δυο βρίσκονταν έξω από το αρτοποιείο, ο σύντροφος της την χτύπησε με μαχαίρι στην κοιλιά και το στήθος με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο θάνατο.

Ο δράστης βρέθηκε αργότερα κρεμασμένος σε υπόγειο κτιρίου.

Την ερχόμενη Πέμπτη η πρεμιέρα του Ευαγγελάτου στον Σκάι

Την Πέμπτη 1η Μαρτίου θα γίνει τελικά η πρεμιέρα της νέας ενημερωτικής εκπομπής του τηλεοπτικού σταθμού Σκάι με τον δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο.

«ΣΚΑΪ στις 8» θα είναι ο τίτλος της νέας εκπομπής, η οποία θα ξεκινήσει να προβάλλεται από την Πέμπτη 1 Μαρτίου στις 19:45. όσον αφορά το περιεχόμενο σύμφωνα με το δελτίο τύπου θα περιλαμβάνει «Ειδήσεις με άποψη και γνώμες με βαρύτητα, επικαιρότητα και ανάλυση για τη νέα εποχή»

 Ο Νίκος Ευαγγελάτος πρόκειται να παρουσιάσει ένα καθημερινό ενημερωτικό μαγκαζίνο, διάρκειας μίας ώρας, το οποίο αναμένεται να κάνει πρεμιέρα το πρώτο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου. Ακόμα, δεν έχει αποφασιστεί αν η εκπομπή θα προβάλλεται πριν ή μετά το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, που προβάλλεται στις 21.00.

Ο Νίκος Ευαγγελάτος είχε αποχωρήσει από τον ΑΝΤ1 τον Δεκέμβριο του 2009, μετά από τρεισίμισι χρόνια στη θέση του παρουσιαστή του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του σταθμού. Αρχικά, είχε αναλάβει την παρουσίαση από κοινού με την Έλλη Στάη, όμως μετά την πολυσυζητημένη λύση της συνεργασίας της γνωστής δημοσιογράφου με το κανάλι, συνέχισε μόνος του.

Έπιασαν συμμορία που λήστευε ηλικιωμένους στην Κερατέα

Στην εξάρθρωση συμμορίας που λήστευε ηλικιωμένους στην Κερατέα προχώρησε η Αστυνομία.

Συνελήφθησαν δύο άνδρες και μια γυναίκα, ενώ αναζητούνται και άλλοι συνεργοί τους, οι οποίοι προσέγγιζαν ηλικιωμένους με διάφορα προσχήματα (παρουσιάζονταν ως πωλητές φυτών, ή ότι δήθεν ήθελαν νερό), τους ακινητοποιούσαν με τη βία και τους άρπαζαν χρήματα και τιμαλφή.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί πέντε τέτοιες ληστείες στην ευρύτερη περιοχή της Κερατέας.

Πωλητήριο σε 182 ξενοδοχεία

Το κύμα πωλήσεων των ξενοδοχείων, σύμφωνα με τους εκπροσώπους του κλάδου, οφείλεται κυρίως στο ότι αρκετοί επιχειρηματίες βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση λόγω τη μείωσης των εσόδων τους και σπεύδουν να αποχωρήσουν πουλώντας τις εγκαταστάσεις τους.

Όπως γράφουν ΤΑ ΝΕΑ, μόνο στην Αττική αυτή τη στιγμή πωλούνται 22 ξενοδοχεία, η αξία των οποίων αποτιμάται στα 285 εκατ. ευρώ.

Το πρόβλημα δεν περιορίζεται στην Αθήνα καθώς από το Σεπτέμβρη έχει μπει πωλητήριο σε 160 ξενοδοχεία σε ολόκληρη την Ελλάδα (Κρήτη, Δωδεκάνησα, Πελοπόννησο, τα νησιά του Ιονίου, ακόμη και στη Μύκονο και την Σαντορίνη) συνολικής αξίας περίπου 800 εκατ. ευρώ.

Πέθαναν οι δημοσιογράφοι Δημήτρης Πριμικύριος της ΕΡΤ και Κώστας Τσίφτης του 902

Κώστας Τσίφτης
Βετεράνος της δημοσιογραφίας, δεινός κυνηγός (γνωστός και ως «Βετεράνος») και υποψήφιος βουλευτής με το Κόμμα των Κυνηγών, ο Δημήτρης Πριμικύριος  σε ηλικία 73, άφησε το απόγευμα της Παρασκευής 25 Φεβρουαρίου την τελευταία του πνοή, κάνοντας εκείνο που αγαπούσε περισσότερο, μαζί με τη δημοσιογραφία: στο κυνήγι.

Με καταγωγή από τα μικρασιατικά παράλια και από την περιοχή που μνημονεύει το όνομά του, το Πριμικύρι, γεννημένος στη Νέα Φιλαδέλφεια, ο Δημήτρης Πριμικύριος εργάστηκε σε εφημερίδες, όπως το «Έθνος» και μέχρι πρόσφατα στα «Νέα» ως συντάκτης ύλης, καθώς και στην ΕΡΤ ως αρχισυντάκτης του δελτίου ειδήσεων των 15.00, αλλά και σε περιοδικά - και κυνηγετικά.

Η κηδεία του θα γίνει από το Κοιμητήριο του Κόκκινου Μύλου την Τρίτη στις 16.30. Σεβόμενη επιθυμία και του ίδιου, η οικογένειά του παρακαλεί αντί στεφάνων να ενισχυθεί ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός «Κιβωτός του κόσμου» (Ζηνοδώρου 3 και Καλλικλέους, Κολωνός, τηλ. 210 5241935).

Και ο Κ. Τσίφτης

Σε ηλικία μόλις 34 ετών πέθανε αιφνιδίως ο δημοσιογράφος του 902 Κώστας Τσίφτης, γιος του στελέχους του ΣΥΝ Στάθη Τσίφτη.

Η πολιτική κηδεία του Κώστα θα γίνει σήμερα Σάββατο στο Γ' Νεκροταφείο Αθηνών στις 12 το μεσημέρι.

Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΝ σε ανακοίνωσή της εξέφρασε τα θερμά της συλλυπητήρια, ενώ προσωπικό συλλυπητήριο τηλεγράφημα στην οικογένεια του Κώστα έστειλε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας.
Enhanced by Zemanta

Πάτρα: Συνελήφθη ο βιαστής της 15χρονης

Συνελήφθη στην Πάτρα ένας 20χρονος Έλληνας, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό και κλοπή σε βάρος ανήλικης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με καταγγελία της ανήλικης, αυτή επιβιβάστηκε σε αυτοκίνητο του 20χρονου ο οποίος, παρά τη θέληση της, την οδήγησε σε διαμέρισμα φιλικού του προσώπου στην Πάτρα, όπου ασκώντας της, σωματική βία, την βίασε.

Στην συνέχεια ο 20χρονος εγκατέλειψε την ανήλικη στην περιοχή του Κέντρου Εκπαίδευσης Τεχνικού Πατρών, αφού πρώτα της είχε κλέψει το κινητό της τηλέφωνο και ένα χρυσό σταυρό - μενταγιόν.

Για τη διερεύνηση του περιστατικού και τον εντοπισμό του δράστη ενεργήθηκαν άμεσες αναζητήσεις από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, με αποτέλεσμα τη σύλληψη του.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν τόσο στο όχημα του 20χρονου όσο και στο διαμέρισμα, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν το χρυσό μενταγιόν του θύματος, καθώς και την κάρτα sim του κινητού της, τεμαχισμένη στη μέση.

Τόσο η 15χρονη και όσο και ο 22χρονος εξετάστηκαν από Ιατροδικαστή. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πατρών και κρατείται προκειμένου οδηγηθεί ενώπιον του κ. Ανακριτή Πατρών.

Διάσημος τραγουδιστής έκανε στριπτίζ on air! [βίντεο]


Steven Tyler
Steven Tyler (Image via RottenTomatoes.com)
Δεν πίστευε στα μάτια της η Jennifer Lopez όταν ο συμπαρουσιαστής της και front man των Aerosmith, Steven Tyler της ανακοίνωσε ότι θα βγει από τα ρούχα του.

Σηκώθηκε, έβγαλε το πουκάμισό του και της το παρέδωσε, ενώ εκείνη έντρομη για το θέαμα που θα αποκαλυπτόταν έκρυψε το πρόσωπό της... από ντροπή, από τρόμο... πάντως κάποια στιγμή εξαφανίστηκε από το πλατό!

Ο έτερος συμπαρουσιαστής Randy προσπάθησε να του αλλάξει γνώμη αλλά φάνηκε αδύνατο...

Ο Steven ακάθεκτος έβγαλε και το παντελόνι, επέδειξε και λίγο τους γλουτούς του στην κάμερα και πήδηξε στη διπλανή πισίνα για να δροσιστεί.

Το κοινό ούρλιαζε, οι συμπαρουσιαστές του στο American Idol δεν ήξεραν πού να πρωτοκοιτάξουν, ενώ σίγουρα ανέβηκαν ελαφρά και τα νούμερα τηλεθέασης.

Αν και το κορμί του Tyler δεν είναι και στην... πρώτη νιότη μου, ο ίδιος χάρηκε τη βουτιά του σαν μικρό παιδί...

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ


Enhanced by Zemanta

Κάνει ενόργανη παρόλο που είναι.. τυφλή!

Βλέποντάς τη να πραγματοποιεί δύσκολες ασκήσεις επάνω στη δοκό ισορροπίας, στο μονόζυγο ή στο έδαφος δύσκολα θα πίστευε κανείς ότι η 13χρονη Lola Walters είναι τυφλή! Το νεαρό κορίτσι γεννήθηκε με πρόβλημα στα μάτια (κατάσταση Nystagmus), που προκαλεί τα μάτια της να κινούνται συνεχώς με αποτέλεσμα να τα βλέπει όλα διπλά και να μην έχει αντίληψη του βάθους. Μπορεί να ξεχωρίζει αντικείμενα σε απόσταση 1,5 μόλις μέτρου. «Οι περισσότεροι με τους οποίους συναγωνίζομαι δεν γνωρίζουν την κατάστασή μου και σε ό,τι με αφορά προτιμώ να παραμείνει έτσι, ώστε να μη με βαθμολογούν διαφορετικά» λέει η ίδια.

Η μητέρα της, η Beth, την υιοθέτησε όταν ήταν 2 ετών από ένα ορφανοτροφείο στη Βουλγαρία. Με το που την αντίκρισε στην ιστοσελίδα του ιδρύματος την αγάπησε αμέσως. «Είχα χωρίσει από τον άντρα μου, ήμουν 32 ετών και πάντοτε με ενδιέφερε το θέμα της υιοθεσίας ενός παιδιού από μια ξένη χώρα. Τυχαία τη βρήκα και από τη στιγμή που την είδα ήξερα ότι είχε γεννηθεί για να γίνει κόρη μου» λέει συγκινημένη.

«Δε μου αρέσει να χρησιμοποιώ τον όρο “τυφλή”, παρόλο που πρακτικά θεωρείται τυφλή. Μπορεί να δει. Απλά ό,τι βρίσκεται μπροστά της κινείται συνεχώς και δεν μπορεί να κρίνει σωστά τις αποστάσεις ή να εστιάσει καλά» προσθέτει.

Focus: Η ελληνική Αριστερά μπορεί να κοστίσει στη Γερμανία πολλά δις. ευρώ!

Σε μία ακόμη απίστευτη πρόκληση προχώρησε το γερμανικό περιοδικό Focus, στην ηλεκτρονική του έκδοση. Το περιοδικό που στο παρελθόν έχει προκαλέσει όχι μόνο την ελληνική κοινή γνώμη, αλά και ολόκληρη της Ευρώπη, στο βασικό άρθρο του Σαββάτου σημειώνει μεταξύ άλλων ότι μία πιθανή εκλογική νίκη της Αριστεράς στις επερχόμενες εκλογές στην Ελλάδα θα μπορούσε να κοστίσει μερικά δισεκατομμύρια στους Γερμανούς φορολογούμενους!

Οι Γερμανοί, ακόμη και μέσω του γνωστού περιοδικού, προσπαθούν να πιέσουν την ελληνική πολιτική «ελίτ» να… αποφύγει τις εκλογές, καθώς, όπως έχουν άλλωστε επισημάνει απροκάλυπτα Γερμανοί αξιωματούχοι, σε περίπτωση που επικρατήσουν οι αντι-μνημονιακές δυνάμεις, θα «κινδυνεύσουν» τα λεφτά των Γερμανών φορολογούμενων.
 
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το προκλητικό δημοσίευμα, «μια αλλαγή κυβέρνησης στην Ελλάδα θα μπορούσε να έχει δραματικές συνέπειες για τη διάσωση του ευρώ: Οι χώρες της Ευρωζώνης φοβούνται ότι θα υποστούν ζημίες άνω των 130 δισ. ευρώ. Σε περίπτωση που έρθουν στην εξουσία κόμματα από την Αριστερά, η Ελλάδα δεν θα αποπληρώσει το δάνειο»…
 
«Λόγος ανησυχίας είναι ότι ακόμη και πριν τις γενικές εκλογές τον Απρίλιο, περίπου 60 δισ. ευρώ από το νέο σύνολο των 130 δισεκατομμυρίων ευρώ προς την Ελλάδα θα πρέπει να έχουν καταβληθεί», σημειώνει σε άλλο σημείο το δημοσίευμα.
 
Οι Γερμανοί, όπως άλλωστε έχουν αποκαλύψει τα «Επίκαιρα», επιμένουν στην τακτική να πιέζουν την Ελλάδα να «αποφύγει» την προσφυγή στις κάλπες, καθώς η απόφαση του ελληνικού λαού θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο (!) τα ύπουλα σχέδια των δανειστών.

Ντίνος Καρύδης: «μακάρι να ζω το καλοκαίρι»

Όπως έχει γράψει το star.gr, ο πατέρας της Σμαράγδας Καρύδη πέρασε δύσκολες ώρες.

 Εδώ και καιρό υπέφερε από έντονους πόνους στην κοιλιά, όμως, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν πήγαινε στον γιατρό, παρά τις επίμονες παροτρύνσεις της συζύγου και της κόρης του.

Το πρόβλημα επιδεινώθηκε και, μάλιστα, με αιμορραγία, με αποτέλεσμα ο γνωστός ηθοποιός να μεταφερθεί στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας», όπου και χειρουργήθηκε.

Την Τετάρτη, ο ηθοποιός πήρε εξιτήριο και επέστρεψε στο σπίτι του, απ’ όπου και έγραψε το συγκλονιστικό μήνυμα στο Facebook του.

Έλεγχοι σε ενεχυροδανειστήρια και ιατρεία από την Οικονομικοί Αστυνομία


Έλεγχοι σε ενεχυροδανειστήρια και ιατρεία από την Οικονομικοί Αστυνομία

Φορολογικές παραβάσεις σε ενεχυροδανειστήρια και σε ένα ιατρείο της Αττικής εντόπισε η Οικονομική Αστυνομία.

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί των Τμημάτων Φορολογικής Αστυνόμευσης και Κοινωνικής και Ασφαλιστικής Προστασίας, της Οικονομικής Αστυνομίας πραγματοποίησαν ελέγχους σε δώδεκα ενεχυροδανειστήρια και ιατρεία και διαπίστωσαν:

· Σε τρεις περιπτώσεις ενεχυροδανειστήριων στην Αθήνα οι ιδιοκτήτες δεν κατείχαν την προβλεπόμενη από τον νόμο άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, ενώ επιπλέον δεν τηρούσαν το προβλεπόμενο ενιαίο βιβλίο.

· Σε ενεχυροδανειστήριο στο Αιγάλεω τηρούνταν πλημμελώς το προβλεπόμενο ενιαίο βιβλίο, ενώ επιπλέον διαπιστώθηκε παράβαση ως προς το χώρο στέγασης, δεδομένου ότι στεγαζόταν σε διαμέρισμα.

· Σε ιατρείο στη περιοχή της Παλλήνης διαπιστώθηκαν παραβάσεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων (Κ.Β.Σ.), μη σωστή τήρηση του Βιβλίου επίσκεψης Ασθενών και μη έκδοση μιας απόδειξης παροχής υπηρεσιών.

Οι σχετικές εκθέσεις βεβαίωσης των παραβάσεων για τα ενεχυροδανειστήρια, υποβλήθηκαν αρμοδίως, ενώ διενεργείται περαιτέρω φορολογικός έλεγχος αναφορικά με τις δραστηριότητες των επιχειρήσεων αυτών.

Στην περίπτωση του ιατρείου η σχηματισθείσα δικογραφία, μετά την ολοκλήρωση της προανάκρισης, θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ παράλληλα θα ενημερωθεί και η αρμόδια Δ.Ο.Υ. ως προς την κίνηση της διοικητικής διαδικασίας για την επιβολή των σχετικών προστίμων. Επίσης στο πλαίσιο της προανάκρισης διερευνάται η τέλεση και άλλων διοικητικών ή ποινικών παραβάσεων.

Ανερχόμενο αστέρι μία Ελληνο-αμερικανίδα πολιτειακή βουλευτής

Ανερχόμενο αστέρι της χρονιάς, που κατάφερε να διακριθεί σε ηλικία κάτω των 40 ετών, ανάμεσα από νομοθέτες, πολιτικούς και εκπροσώπους κοινοτήτων, χαρακτηρίζει την Ελληνο-αμερικανίδα πολιτειακή βουλευτή, Νικόλ Μαλλιωτάκη, η εφημερίδα της Νέας Υόρκης «Μπρούκλιν Ρεπόρτερ».

«Είναι τιμή μου», δηλώνει, φανερά συγκινημένη, η Νικόλ Μαλλιωτάκη στην ελληνικής υπηρεσίας της «Φωνής της Αμερικής». Και συνεχίζει: «Θεωρώ προνόμιό μου να υπηρετώ και να εκπροσωπώ την περιοχή του Μπρούκλιν στην πολιτειακή βουλή. Η πραγματική επιβράβευση είναι η σχέση και συνεργασία μου με τους κατοίκους της κοινότητάς μας».

Η Νικόλ Μαλιωτάκη ανέλαβε καθήκοντα το 2011. Κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους της στη Γενική Συνέλευση του πολιτειακού Κοινοβουλίου, η Νικόλ έλαβε πολλές διακρίσεις και βραβεία.

Μεταξύ των οργανισμών που την τίμησαν είναι η εφημερίδα «Κάπιτολ», το «Staten Island Advance», ενώ έλαβε το «Βραβείο Ευγνωμοσύνης» από την Ελληνοαμερικανική οργάνωση ΑΧΕΠΑ για την προσφορά της στην Ελληνική κοινότητα.

 cretalive.gr

«Όχι» από τη Δημοκρατική Αριστερά σε κυβέρνηση συνεργασίας με ΠΑΣΟΚ - ΝΔ

Η Δημοκρατική αριστερά δεν πρόκειται να συμμετάσχει μετεκλογικά σε κυβέρνηση συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία ή το ΠΑΣΟΚ, δήλωσε  ο πρόεδρος του κόμματος Φώτης Κουβέλης. Η Δημοκρατική Αριστερά «δε χωράει σ' ένα σχήμα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ» ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Το σημερινό ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ έφεραν το μνημόνιο, έφεραν τα μέτρα και έφεραν τη χώρα σε αυτή την κατάσταση» είπε στις δηλώσεις που έκανε στη ΝΕΤ. 

Ο κ. Κουβέλης, σημείωσε ακόμη ότι δεν τον έχουν πλησιάσει βουλευτές που διαγράφηκαν από το ΠΑΣΟΚ και υπογράμμισε ότι πολλά χρόνια έχει αγωνιστεί για να υπάρχει ενότητα της Αριστεράς, υπηρετώντας συγκεκριμένη αντίληψη της αριστεράς.

Τέλος, αναφερόμενος στο θέμα του βουλευτή που έβγαλε ένα εκατ. ευρώ στο εξωτερικό, ο κ. Κουβέλης δήλωσε ότι «αφού καταγγέλλεται τέτοια συμπεριφορά πρέπει να αποκαλυφθεί».

Ένας Κρητικός κάνει το καλύτερο σουβλάκι ... στη Νέα Υόρκη!

Αφιέρωμα στον καλύτερο γύρο σουβλάκι της Νέας Υόρκης κάνει η ιστοσελίδα «Dailys News» (εδώ) και φυσικά πίσω από αυτό δε θα μπορούσε να κρύβεται παρά ένας Ελληνας και μάλιστα Κρητικός.

Το μαγαζί που λέγεται CHRISTOS GYRO AND SOUVLAKI βρίσκεται κοντά στη Madison Square Garden και ιδιοκτήτης του είναι ο Χριστόφορος Παρασχάκης, ο οποίος μετανάστευσε στην Αμερική από την Ελλάδα το 1972.

Η ιστοσελίδα υμνεί το τζατζίκι του μαγαζιού που γίνεται, όπως λέει, από γνήσιο ελληνικό γιαούρτι, αλλά και τον μπακλαβά που φτιάχνει καθημερινά η γυναίκα του ιδιοκτήτη.

 cretalive.gr

Απέβαλε 68 μαθητές επειδή συμμετείχαν σε διαδήλωση!

Σε μια πρωτοφανή απόφαση προχώρησε ο διευθυντής του 2ου Λυκείου Κιλκίς καθώς απέβαλε 68 μαθητές του σχολείου επειδή συμμετείχαν στο συλλαλητήριο που διοργανώθηκε από φορείς στο Κιλκίς ενάντια στη δημιουργία μεταλλείων στο νομό.

Το γεγονός προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων καθώς ο διευθυντής απέβαλε τους μαθητές που συμμετείχαν σε συλλαλητήριο που συνδιοργανωτής ήταν ο δήμος Κιλκίς, αντί να τους επιβραβεύσει για την ενέργεια του.

Για το γεγονός την αντίδραση του εξέφρασε ο ΣΥΡΙΖΑ του Κιλκίς ζητώντας από το διευθυντή να ανακαλέσει την απόφαση του, ενώ οι βουλευτές Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή προς την υπουργό Παιδείας για το εάν προτίθεται να πάρει μέτρα, ώστε να ανακληθεί η άδικη και εκδικητική «ποινή» που επιβλήθηκε από τον διευθυντή του σχολείου στους μαθητές.

Ένας Σφακιανός στο τιμόνι της Google

Μεγάλωσε στον Καναδά, αλλά έφυγε από το σπίτι σε νεαρή ηλικία για να ταξιδέψει. Η ζωή του άλλαξε όταν πήρε το πρώτο του Mac. Αργότερα, όταν άρχισε να πειραματίζεται με το διαδίκτυο, ξεκίνησε ένας μεγάλος «έρωτας». Από τότε, εστιάζει κυρίως στο χώρο των ψηφιακών εφαρμογών και της διάδρασης.

Ο λόγος για τον κρητικής καταγωγής Στιβ Βρανάκη ,ο οποίος σήμερα είναι στο τιμόνι της Google Creative Lab ως καλλιτεχνικός διευθυντής για την Ευρώπη, Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Η οικογένεια του Στιβ Βρανάκη κατάγεται από τα Σφακιά και μετανάστευσε στο Βανκούβερ στα τέλη της δεκαετίας του '60.

Στη διαδρομή του έως τώρα o Στιβ Βρανάκης δημιούργησε τη δική του εταιρία, ενώ συνεργάστηκε με ορισμένες από τις μεγαλύτερες παγκόσμιες φίρμες (McDonalds, Coca Cola, BMW, Levis, Playstation, Ολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου). Επιπλέον, συνέβαλε στην καθιέρωση εξαιρετικών νέων ονομάτων στην αγορά, μεταξύ των οποίων η O2, το Amazon και το iPhone στη Βρετανία.

Δημιουργικός διευθυντής της VCCP, ο Στιβ Βρανάκης άφησε το 2011 την εταιρία για να δουλέψει στην Google Creative Lab ως καλλιτεχνικός διευθυντής για την Ευρώπη, Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Ο Βρανάκης σε δηλώσεις του μόλις ανακοινώθηκε η συνεργασία του με την Google είχε τονίσει : "Στη VCCP είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ με μερικούς από τους πιο ταλαντούχους ανθρώπους . Χτίσαμε μια καταπληκτική εταιρεία, δημιουργήσαμε μια σημαντική εικονική εργασία μαζί και είχαμε την τρέλα να το κάνουμε. Η ευκαιρία της Google είναι μια φανταστική θέση που θα μου επιτρέψει να συνδυάσω πολλά από αυτά που έχω μάθει από τους δύο κόσμους της ψηφιακής διαφήμισης και να ελπίζουμε σε κάποια απίστευτα πράγματα".

Ο ιδρυτής της VCCP Adrian Coleman, δήλωσε για την συνεργασία του Βρανάκη με την Google : "Όταν μία από τις πιο σεβαστές μάρκες στον κόσμο, η Google ενδιαφέρεται για συνεργασία, μόνο ως φιλοφρόνηση μπορεί να το λάβει κανείς. Δεν μπορούσα να σκεφτώ κανέναν καλύτερο για τη δουλειά".

Μέχρι τώρα o ίδιος θεωρεί ως πιο σημαντικό του επίτευγμα στην Google το πρόγραμμα που στέλνει πειράματα μικρών παιδιών στο διάστημα (εδώ). Στην ερώτηση τι αγαπά περισσότερο στην δουλειά του απαντά "μας δίνεται η ευκαιρία να αλλάξουμε τον κόσμο".

Στη ίδια συνέντευξη όταν τον ρωτούν χαριτολογώντας τι θέλει να γίνει όταν μεγαλώσει απαντά χαρακτηριστικά: "Ο Έλληνας μάγκας που δεν μεγάλωσε ποτέ". Ο ίδιος εκτός από αγγλικά μιλά ελληνικά και γαλλικά.

O Βρανάκης ζει πλέον και εργάζεται στο Μπράιτον της Μεγάλης Βρετανίας ενώ είναι παντρεμένος με την Άννα Φυγετάκη και έχουν δύο παιδιά.


cretalive.gr

Πάνω από 30.000 καρναβαλιστές θα παρελάσουν στους δρόμους της Πάτρας

Πάνω από 30.000 καρναβαλιστές, μέλη των 138 πληρωμάτων του «κρυμμένου θησαυρού», αναμένεται να πάρουν μέρος τις επόμενες δύο ημέρες στις μεγάλες παρελάσεις με τις οποίες θα κορυφωθούν οι εκδηλώσεις του πατρινού καρναβαλιού.

Αύριο, στις 6.30 το απόγευμα, θα ξεκινήσει η νυχτερινή παρέλαση, όπου πρωταγωνιστές θα είναι τα πληρώματα του «κρυμμένου θησαυρού». Φώτα, χρώματα και κέφι θα προσφέρουν ένα φαντασμαγορικό θέαμα στους επισκέπτες της πόλης.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Εξάρθρωση σπείρας που είχε διαρρήξει 218 αποθήκες στην Αττική

Μία από τις μεγαλύτερες οργανωμένες σπείρες διαρρηκτών, που εδώ και μήνες είχε διαπράξει εκατοντάδες κλοπές από αποθήκες σπιτιών και πολυκατοικιών στην νοτιοανατολική και βορειοανατολική Αττική, αναζητώντας, κυρίως, χρήματα που έκρυβαν οι ιδιοκτήτες τους, (οι οποίοι τα έβγαζαν από τις Τράπεζες για να τα γλιτώσουν σε περίπτωση πτώχευσης της χώρας), αλλά έκλεβαν μέχρι και δοχεία με λάδι, εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια, μετά από έρευνες και παρακολουθήσεις σε όλο το Λεκανοπέδιο.
Τα μέλη της σπείρας, που αποτελείτο -κατά κύριο λόγο- από Γεωργιανούς, κατέστρωναν ολόκληρα στρατηγικά σχέδια, με χάρτες και ειδικές ομάδες παρακολούθησης σπιτιών και στη συνέχεια «χτυπούσαν» μεθοδικά και με την καθοδήγηση δύο αρχηγικών στελεχών, ηλικίας 28 και 27 ετών.

H ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Κάτω από την ομπρέλα του ΙΚΑ η «Βοήθεια στο Σπίτι»

Ενα νέο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» αντικαθιστά το προηγούμενο συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα, με τη συγκρότηση μιας μόνιμης δομής παροχής της υπηρεσίας στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε στον εφαρμοστικό νόμο για τις συντάξεις και την υγεία ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γ. Κουτρουμάνης.

Με τη δημιουργία στη Γενική Διεύθυνση Ασφαλιστικών Υπηρεσιών του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, της νέας διεύθυνσης με τίτλο «Διεύθυνση κατ’ οίκον Φροντίδας Συνταξιούχων» η οποία θα είναι υπεύθυνη για την οργάνωση και διαχείριση του «Προγράμματος κατ΄ οίκον φροντίδας συνταξιούχων» για λογαριασμό όλων των Ταμείων κύριας ασφάλισης αναβαθμίζονται, σύμφωνα με το υπουργείο, οι παροχές και εξασφαλίζεται μακροπρόθεσμα η βιωσιμότητα του προγράμματος.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Απεργία των γιατρών την Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου

Σε 24ωρη απεργία και αποχή από τα ιατρικά τους καθήκοντα καλεί τα μέλη του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) την ερχόμενη Τετάρτη, ημέρα ψήφισης από τη Βουλή του εφαρμοστικού νόμου που περιλαμβάνει και ζητήματα του υπουργείου Υγείας.

Στις 10:30 θα πραγματοποιηθεί έκτακτη πανιατρική συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας προς τη Βουλή.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Συλλήψεις ξένων δημοσιογράφων στη Λιβύη, όπου μαίνονται οι συγκρούσεις

Δύο εργαζόμενοι για το αγγλόφωνο τηλεοπτικό δίκτυο του Ιράν Press TV συνελήφθησαν στη Λιβύη, όπως έγινε γνωστό σήμερα. Την ίδια ώρα, μαίνονται οι συγκρούσεις μεταξύ αντιπάλων φυλών στη χώρα.

Ο δημοσιογράφος Νίκολας Ντέιβις και ο εικονολήπτης Γκάρεθ Μοντγκόμερι-Τζόνσον συνελήφθησαν στη Μιζουράτα και έχουν μεταφερθεί σε φυλακή της πρωτεύουσας, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Press TV. Το δίκτυο δεν έδωσε καμία άλλη πληροφορία για τους συλληφθέντες δημοσιογράφους, που πιστεύεται ότι είναι Βρετανοί υπήκοοι.
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Σύγκρουση κορυφής για την Ευρώπη

Έντονες πιέσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένεται να ασκήσουν οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία και η Κίνα κατά τη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών και κεντρικών τραπεζιτών του G20, που θα γίνει το Σάββατο στην πόλη του Μεξικού.
Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι αναμένεται να ζητήσουν έμπρακτη στήριξη από το G20 με νέα κεφάλαια προς το ΔΝΤ ώστε να αντιμετωπιστεί η κρίση χρέους. Η ίδια η Christine Lagarde άλλωστε προσφάτως παρουσίασε σχέδιο για την αντιμετώπιση της κρίσης, βάσει του οποίου οι πόροι του ΔΝΤ αυξάνονται κατά 500 δισ. δολ. Η Ε.Ε. δεσμεύθηκε να χρηματοδοτήσει 200 δισ. δολ.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Ανοίγουν οι επτά νέοι σταθμοί του Μετρό

Athens metro station
Image via Wikipedia
Αν και είναι έτοιμοι εδώ και καιρό, οι σταθμοί του μετρό παρέμεναν κλειστοί επειδή δεν είχε υπογραφεί η σύμβαση σηματοδότησης με την εταιρεία Siemens.

Το πράσινο φως για τη λειτουργία των επτά νέων σταθμών του Μετρό, που, άναψε ουσιαστικά ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μάκης Βορίδης, ο οποίος έδωσε σήμερα εντολή να προωθηθεί άμεσα η υπογραφή της σύμβασης για το Σύστημα Σηματοδότησης, προκειμένου οι νέοι σταθμοί να αποδοθούν συντομότερα στο επιβατικό κοινό.

H ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Φόρος 20% στα εισοδήματα από ενοίκια!

Στην αλλαγή του τρόπου φορολόγησης των εισοδημάτων που προκύπτουν από την εκμίσθωση ακινήτων, προσανατολίζεται το οικονομικό επιτελείο.

Συγκεκριμέμα, όπως διαπιστώθηκε σε νέα σύσκεψη των Γενικών Γραμματέων του υπουργείου Οικονομικών με τους εκπροσώπους της Ν.Δ. και του ΛΑΟΣ για το νέο Φορολογικό, υπάρχει συμφωνία στην αυτοτελή φορολόγηση αυτών των εισοδημάτων αντί του συνυπολογισμού τους στα εισοδήματα που φορολογούνται με τη κλίμακα.

Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες ζητήθηκε από τον γενικό γραμματέα του ΚΕΠΥΟ Θεοχάρη Θεοχάρη να επεξεργαστεί τα δεδομένα των εν λόγω εισοδημάτων, προκειμένου να βρεθεί πόσα είναι τα έσοδα με το ισχύον σύστημα και πόσα θα είναι τα έσοδα με αυτοτελή φορολόγηση 20%.
Η αλλαγή αυτή δεν είναι, πάντως, τόσο... αθώα, αν λάβει κανείς υπόψιν ότι αποτελεί μέρος του σχεδιασμού του ΔΝΤ για την απλοποίησης της φορολογίας κεφαλαίου, κάτι που σημαίνει ότι εάν εφαρμοστεί συντελεστής 20% στα εισοδήματα από ακίνητα, αυτομάτως τίθεται θέμα ανάλογης φορολόγησης των τόκων καταθέσεων και των ομολόγων, που σήμερα είναι 10%. Παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών αλλά και των κομμάτων που συμμετέχουν στο διάλογο για το Φορολογικό, απορρίπτουν, πάντως, ένα τέτοιο ενδεχόμενο, σημειώνοντας ότι κάτι τέτοιο θα δυναμίτιζε τη προσπάθεια ανάκτησης της ηρεμίας μετά τη συμφωνία στο Eurogroup και θαέδινε τη χαριστική βολή στις τραπεζικές καταθέσεις.

Στο τραπέζι του διαλόγου για το Φορολογικό, που αναμένεται να φτάσει στη Βουλή μετά τις εκλογές, έπεσε και η αλλαγή του πλαισίου φορολόγησης των ακινήτων. Ειδικότερα αναζητείται φόρμουλα για τη κατάργηση του Τέλους που επιβάλλεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και την ενοποίηση όλων των φόρων που επιβαρύνουν την ακίνητη περιουσία, ενώ υπάρχει πάντα στο τραπέζι η πρόταση για αύξηση του Ελάχιστου Κόστους Οικοδομής ως αντίβαρο στη φοροδιαφυγή που "ξεπλένεται" μέσω της ακίνητης περιουσίας αλλά και ως αντίμετρο στην αύξηση των αντικειμενικών αξιών που εκτιμάται ότι θα βάλει ταφόπλακα στην οικοδομή.

Και "flat tax" 15% στα κέρδη από εταιρίες 

Όσον αφορά, δε, στη φορολόγηση των επιχειρήσεων, η πρόταση της Ν.Δ. που αποτελεί επί του παρόντος τη βάση συζήτησης, προβλέπει την εφαρμογή ενιαίου συντελεστή (flat tax) 15% σε όλα τα εισοδήματα που προκύπτουν από την εταιρική δραστηριότητα, απλοποιώντας έτσι το ισχύον σύστημα που φορολογεί με διαφορετικό τρόπο τα κέρδη των εταιριών, τα μερίσματα, τις εταιρικές αμοιβές..
Enhanced by Zemanta

Κρήτη: "Τον σκότωσα… Σ’ αγαπώ… Να προσέχεις τα παιδιά"

«Τον σκότωσα… Σ’ αγαπώ… Να προσέχεις τα παιδιά». Επειτα έστρεψε το όπλο στο κεφάλι του και όλα τέλειωσαν! Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια του 38χρονου Γερμανού προπονητή, Σβεν Στέφεν, προς τη σύζυγό του, λίγο πριν προχωρήσει στο απονενοημένο διάβημα. Σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές, στην κατάθεσή της η σύζυγος του προπονητή πολεμικών τεχνών σημείωσε ότι όταν πήγε στα γραφεία της Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κρήτης, όπου εργάζεται η ίδια, την κάλεσε στην κουζίνα για να της πει «κάτι σημαντικό». Αφού την κοίταξε στα μάτια έγραψε το «σ’ αγαπώ» με το ίδιο του το αίμα. Η γυναίκα ξεκαθάρισε, επίσης, ότι δεν ήταν ποτέ βίαιος, αλλά για ό,τι έκανε έφταιγε το γεγονός ότι είχε παρεξηγήσει τη φιλική της σχέση με τον γνωστό αθλητή του body building, Στέλιο Κτιστάκη.

Η 30χρονη, μόλις είδε τον άνδρα της και πατέρα των τριών ανήλικων παιδιών της αιμόφυρτο στο πάτωμα και έμαθε ότι είχε πυροβολήσει τον Στέλιο Κτιστάκη, υπέστη σοκ.

Με εντολή του πατέρα του 38χρονου, τα όργανά του δόθηκαν για μεταμόσχευση και χθες πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία οι σχετικές επεμβάσεις σε έξι συνολικά άτομα.

Την ίδια στιγμή, μέσα από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται, ο Στέλιος Κτιστάκης ανέβασε μία φωτογραφία του στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, θέλοντας να στείλει το δικό του μήνυμα ζωής.

Ο ίδιος πληροφορήθηκε από τους γιατρούς ότι μία από τις σφαίρες καρφώθηκε στη σπονδυλική του στήλη και θα χρειαστεί μεγάλος αγώνας προκειμένου να μπορέσει ξανά να σταθεί όρθιος. Ο 35χρονος, όμως, όπως έγραψε στους φίλους του, δεν το βάζει κάτω. Αφού έζησε -όπως λέει- από τη δολοφονική επίθεση, θα παλέψει με όλες του τις δυνάμεις για την αποκατάστασή του. Εξετάζει μάλιστα όλα τα ενδεχόμενα επεμβάσεων και θεραπειών, ακόμη και στο εξωτερικό, προκειμένου να επιστρέψει δριμύτερος! Γνωρίζει ότι ο δρόμος είναι δύσκολος και γι’ αυτό ζητάει από όλους να τον γεμίσουν με αγάπη και δύναμη για να τα καταφέρει!
Espressonews.gr

Επίθεση εργαζομένων του ΝΑΤ στον Χρυσοχοΐδη

Tην αντίδραση των εργαζομένων στο Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο (ΝΑΤ) προκάλεσε η χθεσινή απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, να απορρίψει το αίτημα για την πληρωμή υπερωριών ύψους 700 χιλιάδων ευρώ για το 2012, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι προκαλεί το κοινό αίσθημα και επιβαρύνει περαιτέρω τους ασφαλισμένους στο ΝΑΤ.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν χαρακτηρίζουν τον κ. Χρυσοχοϊδη ως «αδιάβαστο» λέγοντας «πως το μεικτό ετήσιο κόστος των υπερωριών προϋπολογίζεται σε 225.000 ευρώ που ο υπουργός το υπερτριπλασίασε για να δείχνει μεγαλύτερος προφανώς ο "άθλος" του».

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνουν πως οι εναπομείναντες εργαζόμενοι στο ΝΑΤ είναι 140 και αμείβονται με μισθούς 800 ευρώ κατά μέσο όρο μηνιαίως ενώ οι υπερωρίες αντιστοιχούν σε 60 ευρώ το μήνα για κάθε εργαζόμενο.

«Οι εργαζόμενοι του ΝΑΤ εξυπηρετούν 100.000 συνταξιούχους και ναυτικούς και φυσικά δεν επαρκούν. Αναγκάζονται να κάνουν πολλαπλάσιες υπερωρίες από τις 20 ώρες τον μήνα που προβλέπει ο νόμος διότι διαφορετικά οι συνταξιούχοι απλά δεν θα έπαιρναν τις συντάξεις τους» επισημαίνουν μεταξύ άλλων.

Επιπλέον σημειώνουν πως το έλλειμμα στο Ταμείο δεν είναι 152.000.000 ευρώ αλλά 1.250.000.000 ευρώ και καλούν τους συναδέλφους τους σε έκτακτη Γενική Συνέλευση την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου στις 11.00 στο υπουργείο Ναυτιλίας στην Ακτή Βασιλειάδη προκειμένου «να μας εξηγήσει ο υπουργός με ποιο τρόπο σκέφτεται να ισοσκελίσει τον Προϋπολογισμό του ΝΑΤ».

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Αφέθηκε ελεύθερος ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου «Πεντελικόν»


Σε λάθος συνεννόηση μεταξύ των αρμόδιων υπηρεσιών οφείλεται η σύλληψη του επιχειρηματία Χ. Βάρδη, νόμιμου εκπροσώπου της «Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις Βάρδη Α.Ε.» και ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου «Πεντελικόν» στην Κηφισιά.

Ο επιχειρηματίας αφέθηκε αμέσως ελεύθερος χωρίς κανένα περιοριστικό όρο ενώ με επιστολή του σήμερα χαρακτηρίζει το σύνολο της διαδικασίας που ακολουθήθηκε από τις ελληνικές Αρχές στην περίπτωσή του «υπερβολική και καταχρηστική», καθώς αφορούσε «στη βεβαίωση παρακρατούμενων φόρων ποσού 68.124,17 ευρώ, τα οποία η ίδια η επιχείρηση, αυθορμήτως και ως νόμιμα όφειλε, είχε ρυθμίσει από τις αρχές Φεβρουαρίου, (γεγονός που αποδεικνύεται) αλλά το αρμόδιο τμήμα της Ελληνικής Αστυνομίας δεν ενημερώθηκε σχετικώς από τη ΔΟΥ».

Ο κ. Βάρδης επιβεβαιώνει ότι συνεχίζεται η «απρόσκοπτη λειτουργία όλων των μονάδων» αναφερόμενος στο ξενοδοχείο και το Κτήμα Πεντελικόν, υπογραμμίζοντας ότι «ουδέν άλλαξε για την επιχείρησή μας και για εμένα προσωπικά».
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...