Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Έρχονται κλήσεις για 1.600 της λίστας Λαγκάρντ


Μετά τα ξαδέλφια του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, παίρνουν σειρά για εξηγήσεις οι υπόλοιποι μεγαλοκαταθέτες της Ελβετίας, τα ονόματα των οποίων περιλαμβάνονται στη Λίστα Λαγκάρντ. 

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του e-reportaz, σύντομα ολοκληρώνεται ο έλεγχος του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος για τους 1.600 από τους συνολικά 2.062 της λίστας, δηλαδή για το 77% των ελεγχόμενων!

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν, ότι το ΣΔΟΕ έχει λάβει στοιχεία τόσο από τους ίδιους τους καταθέτες, όσο και από τις τράπεζες, που έχουν δώσει αναλυτικές καρτέλες με τις κινήσεις των τραπεζικών τους λογαριασμών.

Η διασταύρωση βρίσκεται στο τελικό τελικό και σύντομα θα κληθούν για εξηγήσεις όσοι βρεθούν να διατηρούν καταθέσεις που δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματα και το πόθεν έσχες. Και σύμφωνα με πληροφορίες, θα σχηματιστεί μεγάλη ουρά στη διασταύρωση των οδών Πειραιώς και Αλκίφρονος όπου στεγάζεται η υπηρεσία…

Την ώρα που ακούγονται πολλές φωνές και ασκείται έντονη κριτική για καθυστερήσεις στην αξιοποίηση της λίστας, οι «Ράμπο» του ΣΔΟΕ λειτουργούν μεθοδικά, προκειμένου να «δέσουν» με στοιχεία όσους εμφανίζουν σημαντικές αποκλίσεις στα δηλωθέντα εισοδήματα και τις καταθέσεις. Μία διαδικασία που είναι χρονοβόρα, πλέον όμως φαίνεται να μπαίνει στην τελική ευθεία.

Ήδη από την ολοκλήρωση του πορίσματος των τεσσάρων πρώτων ονομάτων – συγγενών του κ. Παπακωνσταντίνου, προέκυψε «μαύρη» τρύπα 6,3 εκατ. ευρώ, ενώ τους επιβλήθηκε πρόστιμο, μαζί με τις προσαυξήσεις, ύψους 10 εκατ. ευρώ! Η φοροδιαφυγή αυτή φαίνεται να είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου, καθώς στη λίστα υπάρχουν καταθέτες με πολλαπλάσια ποσά από τα ξαδέλφια του πρώην υπουργού Οικονομικών, κάποιοι εκ των οποίων θα δυσκολευτούν πολύ για να τα δικαιολογήσουν…



e-reportaz.gr

Το αίμα του άτυχου Μάριου «μίλησε» και στέλνει στο εδώλιο επτά άτομα για φόνο!

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση άσκησε ο εισαγγελέας για την υπόθεση απαγωγής του 26χρονου Μάριου Παπαγεωργίου, η ιστορία του οποίου συγκίνησε το Πανελλήνιο.

Τα ντοκουμέντα που έφερε στο φως της δημοσιότητας η Αγγελική Νικολούλη και το «Φως το Τούνελ» άνοιξαν το δρόμο στη δικαστική έρευνα, έτσι ώστε να δοθεί ένα τέλος στο θρίλερ που κρατά εδώ και έναν χρόνο και συγκεκριμένα από τις 9 Αυγούστου του 2012 !

«Το σαθρό οικοδόμημα του φερόμενου ως εγκέφαλου πως ο Μάριος σκηνοθέτησε την απαγωγή του και ζει κάπου στο εξωτερικό γκρεμίστηκε μετά την αποκαλυπτική και εξονυχιστική έρευνα του Τούνελ» σχολίασε η  καταξιωμένη δημοσιογράφος και παρουσιάστρια Αγγελική Νικολούλη, τονίζοντας πως ένα από τα στοιχεία που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην υπόθεση ήταν το αίμα που βρέθηκε στο αυτοκίνητο του άτυχου Μάριου και το οποίο ανήκε όπως αποδείχτηκε στον ίδιο.

Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο, η ποινική δίωξη στους 7 κατηγορούμενους ανοίγει το δρόμο ώστε να λάμψει η αλήθεια στην μυστήρια αυτή υπόθεση.

Εδώ και 12 μήνες, η μητέρα του άτυχου Μάριου ζει με την αγωνία και βασανίζεται για την τύχη του μονάκριβου γιου της….

Παρά το γεγονός ότι η αστυνομία έχει προχωρήσει στη σύλληψη των επτά ατόμων που κατηγορούνται για την υπόθεση, κανείς τους μέχρι στιγμής δεν έχει σπάσει τη σιωπή του , ωστόσο το αίμα στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου του θύματος τους «μίλησε» , βαρύνοντας τους με την κατηγορία του φόνου!

Στους 7 κατηγορούμενους που έχουν ήδη προφυλακιστεί και απολογούνται αυτές τις ημέρες εκτός από τη δίωξη για ανθρωποκτονία, έχουν ήδη ασκηθεί διώξεις για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, εκβίαση και αρπαγή.

Την κρατούσαν φυλακισμένη σε μεταλλικό κουτί και την βίαζαν

Μία απίστευτη ιστορία με τραγική φιγούρα μία  νεαρή κοπέλα ανακάλυψε η αστυνομία του Λος Άντζελες.

Το κορίτσι φέρονται να κρατούσαν όμηρο για πάνω από δυο χρόνια δυο άνδρες, ο 30χρονος Ryan Balletto και ο 24χρονος Patrick Pearmain.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που τους βαρύνει το  κρατούσαν φυλακισμένο  σε ένα μεταλλικό κουτί σε μια χασισοφυτεία στην περιοχή Lake County το βίαζαν κατ' επανάληψη και το υποχρέωναν να μεταφέρει ναρκωτικά.

Η έφηβη βρέθηκε σε μια επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών.

Στις 29 Απριλίου, οι αστυνομικοί επισκέφτηκαν ένα κτήμα που ανήκει στο Balletto για καταγγελίες που είχαν να κάνουν με την καλλιέργεια χασίς.

Την επόμενη μέρα όμως το κορίτσι τηλεφώνησε στο γραφείο του σερίφη κι έτσι άρχισε να ξετυλίγεται το νήμα.

Η κοπέλα δήλωσε αρχικά πως είχε σεξουαλικές επαφές με τους δυο άνδρες συναινετικά.

Όμως η αστυνομία βρήκε ένα μεταλλικό κουτί, βαμμένο με σπρέυ που έφερε τα αρχικά του ονόματος του κοριτσιού. Το κουτί είχε τρύπες και στο εσωτερικό του μια ζωγραφιά από ένα ανθρώπινο κρανίο και ένα κρανίο ζώου.

Το κουτί ήταν έτσι τοποθετημένο και είχε τρύπες ώστε το νερό να περνά μέσα και το κορίτσι να μπορεί να πίνει αλλά και να πλένονται τυχόν ακαθαρσίες που είχε μέσα.

Όπως διαπιστώθηκε μετά από έρευνες, οι φερόμενοι ως απαγωγείς την κρατούσαν αρκετές μέρες εκεί κλεισμένοι. Μάλιστα στο κουτί η κοπέλα είχε γράψει ένα ποίημα που περιέγραφε τη ζωή της εκεί μέσα.

Στο κτήμα οι αστυνομικοί βρήκαν 1.200 δενδρύλλια μαριχουάνας, 17 όπλα και 4.000 δολάρια σε μετρητά, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται καθώς υπάρχουν υποψίες ότι η έφηβη ίσως δεν ήταν το μοναδικό τους θύμα.

Σκότωσε εν ψυχρώ με το όπλο του έξι ανθρώπους

Επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το πρωί του Σαββάτου στην Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών, όταν ένας ένοπλος άνδρας άνοιξε πυρ εναντίον τους, προτού πέσει και ο ίδιος νεκρός από πυρά αστυνομικών.

Η τραγωδία εκτυλίχθηκε στο προάστιο Χιαλέα του Μαϊάμι λίγο μετά τα μεσάνυκτα, ώρα Ελλάδος, όταν έντρομοι οι κάτοικοι της περιοχής από τους πυροβολισμούς ειδοποίησαν την τοπική αστυνομία.

Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο χώρο του εγκλήματος, βρήκαν δύο ανθρώπους να κείτονται νεκροί, φέροντας τραύματα από σφαίρες, ενώ παράλληλα άκουσαν κρότους όπλου.

Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον δράστη, ο οποίος είχε αμπαρωθεί μέσα σε ένα διαμέρισμα, κρατώντας δύο ομήρους, έναν άνδρα και μία γυναίκα.

Αφότου οι διαπραγματεύσεις απέτυχαν, άνδρες των ειδικών δυνάμεων της Αστυνομίας (SWAT) εισέβαλαν στο διαμέρισμα, σκότωσαν τον ένοπλο, ο οποίος τους πυροβόλησε, απελευθέρωσαν τους ομήρους και στη συνέχεια εντόπισαν ακόμα τέσσερα πτώματα.

Πέραν του ενόπλου, βρέθηκαν συνολικά έξι πτώματα, τριών γυναικών και τριών ανδρών.

Άγνωστα παραμένουν μέχρι στιγμής τα κίνητρα του δράστη

To ΣΔΟΕ ψάχνει το Ιδρυμα Α. Παπανδρέου γράφει η Real News


 "Σε λίστα του ΣΔΟΕ το Ίδρυμα Α. Παπανδρέου" σύμφωνα με πρωτοσέλιδο  δημοσίευμα της Realnews, η οποία υποστηρίζει ότι βρίσκονται στο μικροσκόπιο των ελεγκτών του ΣΔΟΕ λογαριασμοί και συναλλαγές. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, η έρευνα επικεντρώνεται σε εμβάσματα και χρηματικά ποσά που διακινήθηκαν μέσω του ιδρύματος.

Με την ίδια εντολή της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος ελέγχονται και άλλα 386 φυσικά και νομικά πρόσωπα για φοροδιαφυγή.

Τι λέει ο Γιώργος Παπανδρέου για το δημοσίευμα που θέλει το ίδρυμα Α. Παπανδρέου να βρίσκεται στη λίστα του ΣΔΟΕ

Δεκαεπτά γυμναστές για οκτώ μαθητές

Το Γυμνάσιο του Αγίου Ευστρατίου αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα του στρεβλού συστήματος διορισμών.

του Αποστολου Λακασα/kathimerini.gr

Στο Γυμνάσιο του Αγίου Ευστρατίου οι καθηγητές που απουσιάζουν με απόσπαση σε άλλες θέσεις είναι περισσότεροι από όσους διδάσκουν. Μάλιστα, για τους οκτώ μαθητές του Γυμνασίου του ακριτικού νησιού έχουν διοριστεί 17 καθηγητές φυσικής αγωγής! Συνολικά υπάρχουν στο Γυμνάσιο 29 καθηγητές με οργανική θέση, εκ των οποίων οι 11 διδάσκουν στο σχολείο και οι 18 εργάζονται, με απόσπαση, εκτός νησιού φυσικά.

Η περίπτωση του Γυμνασίου Αγίου Ευστρατίου δεν είναι η μόνη. Σε ουκ ολίγα Γυμνάσια και Λύκεια απουσιάζουν καθηγητές, όχι επειδή είναι κοπανατζήδες, αλλά επειδή το σύστημα διορισμών την τελευταία 20ετία, με σαφώς μικροκομματική στόχευση, βασίσθηκε στη λογική «κάνε περισσότερους διορισμούς και θα βρούμε τι θα κάνουμε τους πλεονάζοντες». Η ηγεσία του υπ. Παιδείας δηλώνει ότι θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα από τη νέα σχολική χρονιά. Βέβαια το υπουργείο είναι και αναγκασμένο να προχωρήσει σε εξορθολογισμό του συστήματος τοποθετήσεων των εκπαιδευτικών, οι οποίοι από την επόμενη η χρονιά θα έχουν δύο ώρες επιπλέον υποχρεωτικό ωράριο για να καλυφθούν οι ανάγκες, λόγω του «παγώματος» των διορισμών μονίμων. Οσο για τις προσλήψεις των αναπληρωτών, για τις οποίες η εγκύκλιος αναμένεται την επόμενη εβδομάδα, θα γίνουν 2.500 μέσω του κρατικού προϋπολογισμού και άλλες 8.500 με αξιοποίηση κοινοτικών κονδυλίων ΕΣΠΑ.

Τη δεκαετία του ’90

Πώς προκύπτουν, λοιπόν, οι καθηγητές-φαντάσματα σε διάφορα σχολεία, κυρίως απομακρυσμένων περιοχών; Εμπειρος εκπαιδευτικός, μιλώντας στην «Κ», ανέφερε ότι το πρόβλημα ξεκίνησε από τη δεκαετία του ’90, όταν οι ηγεσίες του υπ. Παιδείας «υπέκυπταν» στα μαξιμαλιστικά αιτήματα της ΟΛΜΕ για διορισμούς. «Υπήρχαν χρονιές που διορίστηκαν έως και κατά 10% περισσότεροι εκπαιδευτικοί σε σχέση με τις ανάγκες των Γυμνασίων και Λυκείων της χώρας», τόνισε στην «Κ» παλαιό στέλεχος του υπ. Παιδείας. Πιο συγκεκριμένα, τις εποχές της δημοσιονομικής ευμάρειας, κάθε καλοκαίρι το υπουργείο διόριζε καθηγητές με βάση τις εκτιμήσεις των στελεχών εκπαίδευσης σε κάθε περιοχή για τα κενά, και συνήθως ο αριθμός των διορισμών ήταν μεγαλύτερος του αριθμού των κενών που ήταν ήδη γνωστά (π.χ. συνταξιοδοτήσεις). Βέβαια, με αυτό τον τρόπο προέκυπταν πλεονάσματα εκπαιδευτικών σε σχολεία. Και αυτό συνέβαινε σε αρκετές περιπτώσεις, με αποτέλεσμα η αρχική πρόνοια της πολιτείας να υπάρχει απόθεμα καθηγητών για απρόβλεπτες ανάγκες να λειτουργεί καταχρηστικά, επιτρέποντας την ευνοϊκή μεταχείριση «ημετέρων».

Πώς; Μέσω απόσπασης των πλεοναζόντων, η οποία άλλωστε ήταν αναγκαία, αφού ο εκπαιδευτικός περίσσευε. Μάλιστα, υπήρξαν περιπτώσεις που νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί εκμεταλλεύθηκαν τα κενά του συστήματος. Δηλαδή, καθώς γνώριζαν από πριν ότι θα υπάρξει πλεόνασμα, ζητούσαν διορισμό σε ακριτικές περιοχές και κατόπιν (ίσως και με «μέσο») έπαιρναν απόσπαση σε κεντρική υπηρεσία ή σχολείο της αρεσκείας τους. Ετσι έπαιρναν και τα μόρια της οργανικής θέσης σε ακριτική περιοχή και είχαν και τη... βολή της καθημερινής, πραγματικής θέσης εργασίας.

«Πρέπει να ξεκαθαρίσει η διαδικασία και να μην γίνεται κατάχρησή της», δήλωσε στην «Κ» ο κ. Απόστολος Βαρελτζής, αιρετός εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών στο Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΥΣΔΕ) Λέσβου, όπου υπάγεται ο Αγιος Ευστράτιος. Από την πλευρά του, το υπ. Παιδείας σκοπεύει να αλλάξει το σύστημα τοποθέτησης των εκπαιδευτικών. Ετσι, θα αναζητούνται τα πραγματικά κενά μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος αποτύπωσης των σχολείων, ενώ οι εκπαιδευτικοί θα συμπληρώνουν το ωράριό τους μόνο διδάσκοντας το αντικείμενό τους είτε στο σχολείο που έχουν οργανική θέση είτε σε σχολεία της περιοχής. Θα γίνει αδιάβλητο το σύστημα ή θα βρεθούν, για ακόμη μία φορά, «παράθυρα»;

www.kathimerini.gr

Ανεργοι και χαμηλόμισθοι δεν παίρνουν ανάσα -Τσουνάμι φόρων για 3.3 εκατομμύρια άτομα

Τρόμο θα προκαλέσει η ολοκλήρωση της εκκαθάρισης των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος αφού για περισσότερους από 3,3 εκατομμύρια φορολογούμενους αναμένεται να τους πέσει σαν κεραμίδα στο κεφάλι η λυπητερή από την Εφορία.

Οπως φαίνεται θα έρθουν πολύ υψηλές φορολογικές επιβαρύνσεις για τους 1,3 εκατομμύρια άνεργους και για τους 2 εκατομμύρια χαμηλόμισθους, των οποίων τα ετήσια εισοδήματα είναι χαμηλότερα του αφορολογήτου ορίου των 5.000 ευρώ. Αυτοί θα κληθούν να πληρώσουν πολύ υψηλούς φόρους αφού τα φορολογητέα εισοδήματά τους θα προσδιοριστούν από το υπουργείο Οικονομικών με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης, σε επίπεδα πολύ υψηλότερα των 5.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπ. Οικονομικών κατά την εκκαθάριση των φετινών φορολογικών δηλώσεων, θα καταλογίζει αυτόματα, σε όλους αυτούς τους φορολογούμενους, το ελάχιστο τεκμαρτό εισόδημα των 3.000 ευρώ εφόσον είναι άγαμοι ή των 5.000 ευρώ εφόσον είναι έγγαμοι και στη συνέχεια θα προσαυξάνει το τεκμαρτό εισόδημα και με τα άλλα τεκμήρια διαβίωσης τα οποία αφορούν στις κατοικίες στις οποίες αυτοί διέμειναν καθώς και τα αυτοκίνητα που χρησιμοποίησαν κατά τη διάρκεια του 2012. Ως εκ τούτου οι φορολογούμενοι αυτοί θα εμφανίζονται με τεκμαρτά εισοδήματα πολύ υψηλότερα των πραγματικών και θα υπερφορολογούνται.

Ποιοι και πως μπορεί να γλιτώσουν

Οι 990.000 άνεργοι που είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ ή λαμβάνουν επιδόματα ανεργίας ενδεχομένως να είναι και από τους τυχερούς που θα μπορέσουν να γλιτώσουν από το τσουνάμι των φόρων, καθώς θα έχουν το δικαίωμα να αμφισβητήσουν τα τεκμήρια.

Οι υπόλοιποι,320.000 άνεργοι που δεν ήταν εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ δεν έχουν τη δυνατότητα να προσκομίσουν στις αρμόδιες ΔΥΟ συγκεκριμένα δικαιολογητικά για να αμφισβητήσουν τα τεκμήρια και να γλιτώσουν από τους υπέρογκους φόρους, οπότε θα κληθούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Μέσω ΔΟΥ οι αμφισβητήσεις για μισθωτούς και συνταξιούχους

Επίσης, περίπου 2.000.000 μισθωτοί, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες με ετήσια εισοδήματα έτους 2012 χαμηλότερα των 5.000 ευρώ που θα θελήσουν να αμφισβητήσουν τα τεκμήρια θα πρέπει να μεταβούν αυτοπροσώπως στις αρμόδιες ΔΥΟ μετά των εκκαθάριση των αρχικών δηλώσεων που θα έχουν υποβάλλει ηλεκτρονικά και να προσκομίσουν συγκεκριμένα δικαιολογητικά με τα οποία θα αποδεικνύεται το ύψος των πραγματικών εισοδημάτων τους.

Χειρότερη η κατάσταση αν κάποιοι είναι και ιδιοκτήτες ΙΧ

Ακόμη χειρότερα θα είναι τα πράγματα για όσους φορολογούμενους με πραγματικά εισοδήματα κάτω των 5.000 ευρώ κατέχουν ακόμη Ι.Χ. αυτοκίνητα, αφού οι συγκεκριμένοι θα επιβαρύνονται και με επιπλέον τεκμήρια για τα οχήματά τους.


Υπό κατάρρευση το στέγαστρο Καλατράβα που κόστισε 130. εκατ. ευρώ – Δεν έχει συντηρηθεί ποτέ

Αποτέλεσε μια από τις ατραξιόν της θερμής περιόδου πριν και μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 όχι τόσο για την διαφορετική αισθητική που πρόσθεσε στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών, αλλά κυρίως, για το πόσο κόστισε η κατασκευή του. Εννέα χρόνια μετά το πολυσυζητημένο στέγαστρο Καλατράβα κινδυνεύει με κατάρρευση εξαιτίας μηδενικής συντήρησης.

Οπως αναφέρει το vima, στο πόνημα του διάσημου Ισπανού αρχιτέκτονα Σαντιάγκο Καλατράβα, που κόστισε 130 εκατομμύρια ευρώ, δεν έχει ποτέ η βαριά συντήρηση που προβλέπεται απο την περίπλοκη κατασκευή του, ενώ η οικονομική δυπραγία καθιστά αδύνατη την δημοπράτηση διαγωνισμού για να βρεθεί εταιρεία που θα αναλάβει το έργο.

Εγγραφο του υπουργείου Πολιτισμού που διαβιβάστηκε στη Βουλή, αποκαλύπτει ότι τα προηγούμενα χρόνια είχε προγραμματιστεί η διενέργεια διαγωνισμών για τα έργα Καλατράβα.

Ο πρώτος αφορούσε στην παρακολούθηση, τον έλεγχο και τη καταγραφή δομοστατικής συμπεριφοράς των μεταλλικών κατασκευών του ΟΑΚΑ και ο δεύτερος στη συντήρηση.

Συνολικά οι δύο διαγωνισμοί ανέρχονται σε 9,5 εκατομμύρια ευρώ, 4,5 για τον πρώτο και 5 για τον δεύτερο.

«Επειδή ως σήμερα δεν εξασφαλίστηκαν οι αναγκαίες πιστώσεις και δεν εγκρίθηκαν οι μελέτες, η υπηρεσία μας δεν προχώρησε στη διενέργεια διαγωνισμών της συντήρησής του» σημειώνει το υπουργείο Πολιτισμού. «Οι διατεθείσες πιστώσεις του 2009 ανήλθαν τελικά στο ποσό του 1,5 εκατ. ευρώ και με αυτές πληρώθηκαν ληξιπρόθεσμες οφειλές του αναδόχου (Bung) του αρχικού πολιτικού προγράμματος παρακολούθησης της δομοστατικής συμπεριφοράς του στεγάστρου» αναφέρεται στο έγγραφο και συμπληρώνεται ότι τα επόμενα έτη τα χρήματα «κάλυπταν μέρος των ληξιπρόθεσμων οφειλών».

«Συμπερασματικά το στέγαστρο του Ολυμπιακού Σταδίου είναι μια μεταλλική κατασκευή η οποία χρήζει συνεχούς συντήρησης και ελέγχου κατά τη διάρκεια της ζωής της, όπως όλες οι μεταλλικές κατασκευές αυτού του μεγέθους. Ως εκ τούτου, θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να εξασφαλισθούν οι σχετικές πιστώσεις και να προχωρήσουμε στη σύναψη σχετικών συμβάσεων με αναδόχους που θα αναδειχθούν από τους σχετικούς διαγωνισμούς, προκειμένου να διατηρηθεί η ασφάλεια και η λειτουργικότητα του στεγάστρου και του συνόλου των μεταλλικών κατασκευών του ΟΑΚΑ» αναφέρει χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Πολιτισμού Γιάννης Ανδριανός.


Έρχεται θερμή Τρίτη με 39 βαθμούς

«Κόκκινο» χτυπάει η θερμοκρασία τις επόμενες μέρες, με τον υδράργυρο να φτάνει τους 39 βαθμούς την ερχόμενη Τρίτη, προκαλώντας τον πρώτο “μίνι καύσωνα” του φετινού καλοκαιριού. Οι παραλίες πέριξ των μεγάλων πόλεων της χώρας, έχουν ήδη πλημμυρίσει από λουόμενους, που σπεύδουν για ανάσες δροσιάς.

Σήμερα πάντως η θερμοκρασία εμφανίζει μικρή υποχώρηση κατά έναν με δύο βαθμούς Κελσίου σε σχέση με τη χθεσινή ζεστή ημέρα, με τους βόρειους άνεμους να δίνουν μια ευχάριστη αίσθηση σήμερα και αύριο.

Ο υδράργυρος θα αρχίσει να παίρνει την ανιούσα από τη Δευτέρα, οπότε θα φτάσει κυρίως στα δυτικά στους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου, ενώ την Τρίτη θα αγγίξει τους 39 βαθμούς Κελσίου. Οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες, σύμφωνα με την ΕΜΥ, θα διαρκέσουν λίγο, καθώς ήδη από την Τετάρτη ο υδράργυρος θα αρχίσει και πάλι να υποχωρεί.

Οι περιοχές που θα αισθανθούν περισσότερο τις υψηλές θερμοκρασίες θα είναι η Αττική, η Στερεά Ελλάδα, η Θεσσαλία και οι πόλεις, που δεν βρίσκονται κοντά στη θάλασσα.

Πρόκειται για την πρώτη πολύ ζεστή περίοδο του φετινού καλοκαιριού, που όμως, όπως εξηγεί ο διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ, Αντώνης Λάλος, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί καύσωνας. «Μία ζεστή ημέρα δεν μπορεί να οριστεί ως καύσωνας. Για να μιλήσουμε για καύσωνα θα πρέπει να έχουμε πολύ υψηλές ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες για τουλάχιστον τρεις ημέρες» υπογραμμίζει.

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Λουκέτο σε εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα που φοροδιαφεύγουν - Ολες οι ποινές

Σε μια προσπάθεια να μην πάει χαμένο το μέτρο της μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση το υπουργείο Οικονομικών ξεκινά από αυτό το Σαββατοκύριακο κιόλας, πριν δηλαδή την 1η Αυγούστου όπου ο ΦΠΑ θα μειωθεί στο 13%, μπαράζ ελέγχων σε νυχτερινά κέντρα και εστιατόρια, απειλώντας τους παραβάτες με λουκέτα 48 ωρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ΣΔΟΕ και οι Εφορίες έχουν λάβει εντολές να ενεργοποιήσουν τις διατάξεις του νόμου 3888 του 2010, οι οποίες προβλέπουν άμεση σφράγιση των καταστημάτων, των εστιατορίων κ.λ.π. για 48 ώρες, εφόσον κατά τον έλεγχο διαπιστωθεί είτε ότι δεν εξέδωσαν πάνω από 10 αποδείξεις είτε ότι οι αποδείξεις που δεν εκδόθηκαν υπερβαίνουν συνολικά τα 500 ευρώ.

Σύμφωνα με τον ίδιο νόμο, μάλιστα, εάν η ίδια επιχείριση είναι υπότροπη, δηλαδή μέσα στην ίδια χρήση εντοπιστεί εκ νέου ότι υπέπεσε στην ίδια παράβαση, τότε το «λουκέτο» θα μπαίνει για ένα μήνα.

Πέρα από αυτό, αναμένεται η Υπογραφή Απόφασης, με την οποία θα συγκροτούνται εκ νέου ελεγκτικά κλιμάκια σε εφορίες, με στόχο τον έλεγχο από 1/8 για την έκδοση αποδείξεων, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες υπάρχει σκέψη για νομοθετική διάταξη, που θα απλοποιεί τις διαδικασίες ελέγχου και επιβολής διοικητικών κυρώσεων, έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί άμεσα και αποτελεσματικά το πρόβλημα της μη έκδοσης αποδείξεων.

Στουρνάρας: «Δεν θα διακινδυνεύσουμε απώλεια εσόδων, θα κόβουν όλοι αποδείξεις»

Αλλωστε, νωρίτερα την Παρασκευή ο υπουργός Οικονομικών σε δηλώσεις του κατά την υπογραφή του πρωτοκόλλου συμφωνίας ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους επαγγελματίες για την πιλοτική μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από 23% στο 13% τόνισε ότι  «δεν θα διακινδυνεύσουμε απώλεια εσόδων, θα πάρουμε όλα τα μέτρα, ώστε να εκδίδονται αποδείξεις». Προειδοποίησε, μάλιστα, ότι αν δεν κόβονται αποδείξεις, το μέτρο θα ανακληθεί (όπως είναι γνωστό η μείωση του ΦΠΑ ισχύει δοκιμαστικά, μέχρι το τέλος του χρόνου).

Μπόνους για όσους περάσουν τη μείωση του ΦΠΑ στα προϊόντα που προσφέρουν

Οι επιχειρήσεις που θα μειώσουν τις τιμές τουλάχιστον κατά 5 % στο 75% των προϊόντων που περιλαμβάνονται στον τιμοκατάλογο, θα μπορούν να παίρνουν το ειδικό σήμα συμμόρφωσης, που θα πιστοποιεί στους καταναλωτές ότι η μείωση του ΦΠΑ «πέρασε» στις τιμές.



Πηγή:  | iefimerida.gr 

Βόμβα στο εξοχικό του Γιάννη Στουρνάρα στη Σύρο

Συναγερμός σήμανε στη Σύρο και άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικές αρχές του νησιού μετά από απειλητικό τηλεφώνημα αγνώστων σε Ραδιοφωνικό σταθμό της Αθήνας, με το οποίο υποστήριζαν ότι έχει τοποθετηθεί βόμβα στο εξοχικό σπίτι του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα όπως αναφέρει το skopelos-news.blogspot.gr

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, αστυνομικοί φυλάσσουν την εξοχική κατοικία του υπουργού Οικονομικών στη Σύρο. Ειδικότερα, τέσσερις άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κυκλάδων αμέσως μόλις ειδοποιήθηκαν μετέβησαν στο σημείο που έχει χτιστεί η παραθεριστική κατοικία με οχήματα και θα παραμείνουν για κάποια ώρα ακόμη στον περιβάλλοντα χώρο της κατοικίας στην περιοχή Τρία Λαγγόνια

Σύμφωνα με πληροφορίες το βασικό μέρος της έρευνας έχει ολοκληρωθεί και μέχρι στιγμής όλα δείχνουν πως πρόκειται για πληροφορία που δεν επιβεβαιώνεται. Επισημαίνεται πως στο σπίτι δεν διαμένει κανείς. 

Με ένα απλό προεδρικό διάταγμα οι απολύσεις στο Δημόσιο

Την κατάργηση θέσεων στο Δημόσιο μέσω Προεδρικών Διαταγμάτων και χωρίς την προηγούμενη έγκριση της Βουλής, προβλέπει τροπολογία που κατέθεσαν την Παρασκευή οι υπουργοί Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης στο νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα.

Τα ΠΔ θα πρέπει να λαμβάνουν την γνωμοδότηση του ΣτΕ για την συνταγματικότητα των περιεχομένων τους.

Η τροπολογία εφεξής δίνει τη δυνατότητα με Προεδρικά Διατάγματα να καταρτίζονται οι Οργανισμοί των υπουργείων, των αυτοτελών δημοσίων υπηρεσιών, των αποκεντρωμένων διοικήσεων αλλά και των ΝΠΔΔ.

Επίσης με τον ίδιο τρόπο δίνεται η δυνατότητα να αντικαθίστανται ή να τροποποιούνται οι Οργανισμοί, αλλά και να καταρτίζονται ενιαίοι οργανισμοί για κατηγορίες νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου.

Προβλέπεται, επίσης, ότι είναι δυνατόν με τα ίδια Προεδρικά Διατάγματα να αντικαθίσταται, να καταργείται ή να τροποποιείται κάθε ισχύουσα διάταξη νόμου ή κανονιστικής πράξης, σχετική με την οργάνωση και λειτουργία των προαναφερόμενων φορέων.

Πρόκειται ουσιαστικά για την καθιέρωση των Προεδρικών Διαταγμάτων ως πάγιας πρακτικής για την οργάνωση και λειτουργία του στενού δημόσιου τομέα και των ΝΠΔΔ, χωρίς να απαιτείται προηγούμενη έγκριση της Βουλής.

Στη φυλακή ο Βίκτωρας Ρέστης

Προφυλακίστηκε ο επιχειρηματίας και εφοπλιστής Βίκτωρας Ρέστης καθώς όπως έκριναν εισαγγελέας και ανακριτής είναι ύποπτος φυγής και δεν έδειξε ειλικρινή μεταμέλεια παρά το γεγονός ότι επέστρεψε το ποσό των 5,8 εκατ. ευρώ και τους τόκους, που στο σύνολο ανέρχονται σε 6,2 εκατ. ευρώ για επίμαχο δάνειο από την FB Bank.

Ο εφοπλιστής απολογήθηκε σήμερα ενώπιον της ανακρίτριας Ρέας Κατσιβέλη αρνούμενος τις κατηγορίες που του αποδίδονται για υπεξαίρεση και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, και οι οποίες σχετίζονται με την εκταμίευση, πριν από ένα χρόνο, από την τράπεζα επισφαλούς -σύμφωνα με το κατηγορητήριο- δανείου ύψους 5,8 εκατ. ευρώ.

Τα χρήματα αυτά, σύμφωνα με τη δικογραφία, κατέληξαν σε λογαριασμούς που σχετίζονται με τον κατηγορούμενο.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι τα χρήματα κατέληξαν σε πρώην συνεργάτη του, ο οποίος καταζητείται με ένταλμα της ανακρίτριας και από τον οποίο φέρεται διατεθειμένος να διεκδικήσει το επίμαχο ποσό.

Η πλευρά του κατηγορούμενου φέρεται επίσης να αναφέρει πως όταν έγινε αντιληπτή από την τότε διοίκηση της τράπεζας η εκταμίευση του εν λόγω δανείου, κινήθηκε διαδικασία σε βάρος του υπαλλήλου που το ενέκρινε.

Newsroom Enet

Σοκ στην Ινδία: Γεννήθηκε μωρό με δυο κεφάλια [βίντεο]

Αντιμέτωποι με ένα σπάνιο ιατρικό φαινόμενο βρέθηκαν οι γιατροί στην Ινδία που έφεραν στον κόσμο ένα μωρό με δύο κεφάλια.
Το αγοράκι γεννήθηκε με μια σπάνια πάθηση την conjoined dicephalic parapagus twins, ένα σύνδρομο, το οποίο τα παιδιά που το φέρουν συνήθως γεννιούνται νεκρά.

Σύμφωνα με τις πρώτες εξετάσεις το μωρό έχει εκτός από δύο κεφάλια, δύο νευρικά συστήματα και δύο σπονδυλικές στήλες που ενώνονται στη λεκάνη.

Οι εξετάσεις συνεχίζονται ώστε οι γιατροί να διαπιστώσουν ποια άλλα όργανα είναι μοναδικά και ποια είναι διπλά.

Δείτε το σχετικό βίντεο πατώντας ΕΔΩ.

Enhanced by Zemanta

Πρωταθλήτρια στους μετακλητούς υπαλλήλους η Βουλή: Ολόκληρη η λίστα - φωτιά

Η Βουλή κατέχει την πρώτη θέση σε αριθμό μετακλητών υπαλλήλων, σύμφωνα με επικαιροποιημένα στοιχεία που διαβιβάστηκαν από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκο Μητσοτάκη, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Τη δεύτερη θέση σε αριθμό μετακλητών υπαλλήλων κατέχουν οι ΟΤΑ.

Τα στοιχεία με ημερομηνία 17.7.2013 δείχνουν ότι ο συνολικός αριθμός μισθοδοτούμενων του ελληνικού δημοσίου με τον χαρακτηρισμό της εργασιακής τους σχέσης ως «μετακλητοί» ανέρχεται σε 1.580. Από αυτούς οι 114 μετακλητοί υπηρετούν στη Βουλή και ακόμη 545 είναι επιστημονικοί συνεργάτες βουλευτών και μισθοδοτούνται ως μετακλητοί υπάλληλοι. Στοιχεία που είχαν διαβιβαστεί στη Βουλή τον περασμένο Απρίλιο από τον τότε υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη έδειχναν ότι ο αριθμός των μετακλητών τον Νοέμβριο του 2012 ήταν 1.254 και τον Μάρτιο του 2013 ήταν 1.220. Στο γενικό άθροισμα τότε, όμως, δεν γινόταν αναφορά στους επιστημονικούς συνεργάτες των βουλευτών και η Βουλή εμφανιζόταν να έχει τον περασμένο Μάρτιο 120 μετακλητούς.
Σύμφωνα με τα αναλυτικά στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή, στις 17.7.2013 υπηρετούσαν:
* Ανεξάρτητες αρχές: 16 μετακλητοί
* Αποκεντρωμένες Διοικήσεις: 8 μετακλητοί
* Βουλή: 114 μετακλητοί
* Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας/Γ.Γ. Μέσων Ενημέρωσης: 9 μετακλητοί
* Κυβερνητικοί-Πολιτειακοί Φορείς: 107
* ΟΤΑ: 422 μετακλητοί
* Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων: 16 μετακλητοί
* Υπ. Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας: 41 μετακλητοί
* Υπ. Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη: 10 μετακλητοί
* Υπ. Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: 8 μετακλητοί
* Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης: 12 μετακλητοί
* Υπ. Εθνικής Άμυνας: 19 μετακλητοί
* Υπ. Εξωτερικών: 14 μετακλητοί
* Υπ. Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας: 38 μετακλητοί
* Υπ. Εσωτερικών: 11 μετακλητοί
* Υπ. Μακεδονίας και Θράκης: 9 μετακλητοί
* Υπ. Ναυτιλίας και Αιγαίου: 1 μετακλητός
* Υπ. Οικονομικών: 48 μετακλητοί
* Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων: 49 μετακλητοί
* Υπ. Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής: 22 μετακλητοί
* Υπ. Πολιτισμού και Αθλητισμού: 5 μετακλητοί
* Υπ. Τουρισμού: 44 μετακλητοί
* Υπ. Υγείας: 8 μετακλητοί
* Υπ. Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων: 4 μετακλητοί
Σύνολο μετακλητών υπαλλήλων (χωρίς τους επιστημονικούς συνεργάτες των βουλευτών): 1035
Επιστημονικοί συνεργάτες βουλευτών: 545
Σύνολο μετακλητών υπαλλήλων και επιστημονικών συνεργατών βουλευτών: 1580.
Τα στοιχεία είχε ζητήσει η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη, η οποία με ερώτησή της προς τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, επικαλούνταν δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη, κατά την ανάληψη των καθηκόντων του, με τις οποίες «επέκρινε έμμεσα τον τεράστιο αριθμό των μετακλητών υπαλλήλων στο Δημόσιο, δεσμευόμενος ότι δεν πρόκειται να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο για την στελέχωση του υπουργικού του γραφείου».
Από τη σύγκριση των στοιχείων των εγγράφων που έχουν διαβιβαστεί στη Βουλή, πάντως, προκύπτει -ειδικά για το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης- ότι ενώ τον Μάρτιο του 2013 ο αριθμός των μετακλητών υπαλλήλων ήταν 23, τον Ιούλιο του 2013 ο αριθμός αυτός περιορίστηκε στους 12 μετακλητούς. Μείωση των μετακλητών υπήρξε και στους κυβερνητικούς και πολιτειακούς φορείς καθώς τον Μάρτιο του 2013 ο αριθμός τους ήταν 134, αλλά τον Ιούλιο του 2013 έχουν μείνει 107 μετακλητοί.

Συλλήψεις οδηγών ταξί που έκλεβαν τους πελάτες

Δέκα οδηγοί ταξί συνελήφθησαν το τελευταίο διήμερο για «πειραγμένα» ταξίμετρα και παρεμβάσεις στις ταμειακές μηχανές των οχημάτων τους.

Οι συλλήψεις έγιναν στα ΚΤΕΛ Κηφισού και στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς και σε άλλα σημεία της Αθήνας, στην Κηφισιά και στον Άγιο Δημήτριο.

Επτά από τους συλληφθέντες προκαλούσαν με τη χρήση καλωδίου τύπου τηλεφώνου παρεμβολή στην ταμειακή μηχανή και δεν προέβαιναν στην έκδοση αποδείξεων.

Τρεις οδηγοί ταξί είχαν τοποθετήσει στο ταξίμετρο ειδική συνδεσμολογία, με την οποία αύξαναν πλασματικά το αναγραφόμενο χρηματικό ποσό.

Ένας ακόμη οδηγός συνελήφθη καθώς στην κατοχή του βρέθηκε μικροποσότητα ναρκωτικών.

Επιπλέον βεβαιώθηκαν 17 παραβάσεις της νομοθεσίας των Ε.Δ.Χ. (ταξί) οχημάτων.

Οι παραβάσεις αφορούσαν: υπερβολικό κόμιστρο, μη τήρηση σειράς στο χώρο αναμονής (πιάτσα), μη θέση σε λειτουργία του ταξιμέτρου, επιλογή επιβατών και στέρηση ειδικής άδειας οδήγησης ταξί.

Το συγκινητικό πλακάτ στην πορεία των καθηγητών στο υπουργείο Οικονομικών


Ενα μήνυμα ισχυρό, εύγλωττο, που φανερώνει τη απόγνωση των εκπαιδευτικών κυριαρχεί στη διαδήλωση της ΟΛΜΕ στο κέντρο της Αθήνας. Το μήνυμα λεει «Θέλω τη ζωή μου πίσω τώρα».

Η ΟΛΜΕ συνεχίσει τις κινητοποιήσεις της ενάντια στην κινητικότητα. Σήμερα πραγματοποίησε συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της στη συμβολή των οδών Ερμού και Κορνάρου στο Σύνταγμα και ακολούθησε πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών. «Ο αγώνας για την απόκρουση των απολύσεων - διαθεσιμότητας συνεχίζεται», διαμηνύει η Ομοσπονδία. «Κανένας μαθητής έξω από το σχολείο. Κανένας εκπαιδευτικός δεν περισσεύει».

Πηγή:  iefimerida.gr 

Τελική επίθεση στην πρώτη κατοικία


Μόλις 155 ημέρες έχουν απομείνει προτού ενεργοποιηθούν οι πλειστηριασμοί για την πρώτη κατοικία 150.000 οικογενειών που έχουν «κόκκινα» δάνεια στις τράπεζες.

Στην ουσία, πρόκειται για την τελική επίθεση στην πρώτη κατοικία, την οποία προδιέγραψε χθες και αρμόδιος υπουργός Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στο Mega. Με όσα είπε άνοιξε παράθυρο για άρση του καθεστώτος προστασίας από το 2014, υπό τον μανδύα των κοινωνικών κριτηρίων. 

Το νομοθετικό πλαίσιο που απαγορεύει μέχρι το τέλος του 2013 τους πλειστηριασμούς στην πρώτη κατοικία δεν πρόκειται να συνεχιστεί και το επόμενο έτος, όπως σαφώς άφησε να εννοηθεί ο υπουργός Ανάπτυξης. Η αλλαγή του νόμου είναι απαίτηση της τρόικας και η κυβέρνηση αναζητά τη φόρμουλα για να «χρυσώσει» το χάπι σε αυτούς που μέχρι χθες οι πολιτικοί έστελναν στις τράπεζες, για να παίρνουν στεγαστικά δάνεια.

Οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης προσπαθούν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις, με τον υπουργό Ανάπτυξης να δηλώνει ότι στη διαπραγμάτευση που θα γίνει με την τρόικα θα εξαντληθούν τα περιθώρια, προκειμένου να βρεθεί μια κοινωνικά δίκαιη λύση. Οπως χαρακτηριστικά τόνισε ο υπουργός, η τρόικα έχει τις απόψεις της και η κυβέρνηση τις δικές της. Οι δηλώσεις αυτές του υπουργού είναι εμφανές ότι αφήνουν ανοικτό το «παράθυρο» ή, καλύτερα, την «πόρτα» κατ' αρχάς για μερική άρση της απαγόρευσης ενδεχομένως με τη θέσπιση κοινωνικών κριτηρίων, που αποτελούν και το τυρί στη φάκα.

Επίσης, υπέρ της μερικής άρσης του μέτρου τάχθηκε παλαιότερα και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θ. Σκορδάς, λέγοντας ότι οι όποιες αποφάσεις πρέπει να ληφθούν έγκαιρα και όχι πυροσβεστικά την τελευταία στιγμή.

Το τέλος της προστασίας από τους πλειστηριασμούς για την πρώτη κατοικία έχει προβλεφθεί και στο κείμενο του αναθεωρημένου Μνημονίου, η οριστικοποίηση του οποίου ακόμη παζαρεύεται μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών, με την Ελλάδα να δεσμεύεται ότι «δεν υπάρχει ανάγκη να επεκταθούν» χρονικά οι πλειστηριασμοί.

Ωστόσο, για να αποφευχθεί η κοινωνική έκρηξη, έχει ζητηθεί να μην αναφέρονται στο τελικό κείμενο τα περί μη επέκτασης και η τρόικα να αρκεστεί στην προφορική δέσμευση της κυβέρνησης ότι δεν θα δώσει νέα παράταση.

Γι' αυτό και επισήμως προβάλλεται η προσπάθεια διαπραγμάτευσης με τους δανειστές και επαναλαμβάνεται η θέση περί επιτροπής από στελέχη των υπουργείων Ανάπτυξης και Οικονομικών, καθώς και της Τραπέζης της Ελλάδος, που συνεργάζονται για το θέμα με τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας.

Ταυτόχρονα, προωθείται με ταχείς ρυθμούς το νέο πρόγραμμα διευκόλυνσης νοικοκυριών, καθώς και η ενίσχυση των ρυθμίσεων των «κόκκινων» δανείων, στις οποίες οι τράπεζες προχωρούν έτσι κι αλλιώς τους τελευταίους μήνες. Τέτοια «μέτρα» είναι μειώσεις επιτοκίων, επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής έως και 40 χρόνια, αλλά και περιόδους χάριτος πολλών μηνών.
Εφημερίδα Δημοκρατία

863.894,24 ευρώ πληρώνει το ΙΚΑ για ενοίκια κάθε μήνα!


Παρουσιάστηκε από τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννη Βρούτση, η Ενιαία Ηλεκτρονική Βάση Ακίνητης Περιουσίας «ΕΣΤΙΑ», στην οποία το Υπουργείο Εργασίας και όλοι οι...εποπτευόμενοι Φορείς του -Ασφαλιστικά Ταμεία και ΟΑΕΔ- θα καταγράφουν πλήρη και λεπτομερειακά στοιχεία για το σύνολο της ακίνητης περιουσίας τους, τόσο για τα ακίνητα που έχουν στην ιδιοκτησία τους, όσο και για εκείνα που μισθώνουν.

Από τα στοιχεία της Ενιαίας Ηλεκτρονικής Βάσης Aκίνητης Περιουσίας «ΕΣΤΙΑ» προκύπτει ότι το σύνολο της αντικειμενικής αξίας των ακινήτων των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης (ΦΚΑ) ανέρχεται στα 1,43 δισ. Ευρώ.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

- Από το σύνολο των ακινήτων που διαθέτουν οι Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης διαπιστώνεται ότι, 342 ακίνητα χρησιμοποιούνται για κάλυψη αναγκών στέγασης των ίδιων των ΦΚΑ, συνολικής αντικειμενικής αξίας 824.021.649,8 ευρώ.

«1.259.239,38 € τα μηνιαία έσοδα από την ενοικίαση κτιρίων σε τρίτους»

- Από τα ακίνητα που δεν χρησιμοποιούνται για ίδιες ανάγκες στέγασης, οι ΦΚΑ εκμισθώνουν συνολικά 70 ακίνητα σε τρίτους.

Πρόκειται για 8 Φορείς και η συνολική αντικειμενική αξία εκμισθούμενων ακινήτων ανέρχεται στα 450.015.952,36 ευρώ.

Το ετήσιο εισπραττόμενο ενοίκιο για το σύνολο των μισθωμένων ακινήτων υπολογίζεται στα 15.110.872,56 ευρώ και αντιστοιχεί στο 3,36% της αντικειμενικής αξίας.

«863.894,24 € το μηνιαίο κόστος ενοικίασης 230 κτιρίων από το ΙΚΑ»

- Για την κάλυψη των αναγκών τους οι ΦΚΑ ενοικιάζουν 413 ακίνητα και καταβάλλουν μηνιαία 1.235.981,65 ευρώ.

«92 τα προς αξιοποίηση ακίνητα του Υπουργείου Εργασίας»

- Αναλύοντας τα δεδομένα, προκύπτει πως, 92 ακίνητα (κτίρια και οικόπεδα) συνολικής αντικειμενικής αξίας 155.308.619.2 ευρώ είναι προς αξιοποίηση.
epoli.gr

Συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό του Ιλίρ Κούπα, στα έρημα χωριά του Τσαμαντά


Οι αστυνομικές δυνάμεις χτενίζουν την περιοχή της Θεσπρωτίας.για να εντοπίσουν τον Ιλίρ Κούπα.

Τα μπλόκα της αστυνομίας. είναι στημένα σε όλα τα περάσματα που οδηγούν στον ποταμό Καλαμά, τον οποίο ο Αλβανός δραπέτης,θα πρέπει να διασχίσει στην προσπάθειά του να κινηθεί προς την χώρα του.Ωστόσο,εξετάζουν πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο,να έχει περάσει τις προηγούμενες ώρες τον ποταμό Καλαμά και για τον λόγο αυτό,πραγματοποιούν εξονυχιστικές έρευνες στα έρημα χωριά της Μουργκάνας,επάνω στην Ελληνοαλβανική μεθορίο.Χωριά,που παραμένουν στο μεγαλύτερο μέρος τους, ερημωμένα,κάποια από αυτά με ελάχιστους κατοίκους και μόνο τον Αύγουστο,τα επισκέπτονται όσοι κατάγονται από την περιοχή.Σε ένα τέτοιο σπίτι άλλωστε,βρήκε προσωρινό καταφύγιο ο δραπέτης,στο χωριό Πολύδροσο.Ανάμεσα όμως στα χωριά της Μουργκάνας,υπάρχουν και οικισμοί-φαντάσματα,οι οποίοι δεν κατοικούνται, όπως η Παλιά Σαγιάδα,που βρίσκεται σε θέση που δε διακρίνεται ούτε καν από τις Θεσπρωτικές ακτές,με δεκάδες παλιά μισογκρεμισμένα αρχοντικά και εκκλησίες,στα οποία μπορεί εύκολα κανείς να μείνει για αρκετό χρονικό διάστημα,χωρίς να δώσει καν στόχο!
epirusgate.blogspot.gr

Μιχελάκης: «Θα φύγουν όσοι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν προσληφθεί παράνομα»


«Είχαμε αναλάβει μια συγκεκριμένη υποχρέωση και φτάσαμε σε οριζόντιες περικοπές. Είναι και πρέπει να είναι η τελευταία οριζόντια περικοπή αυτή με τη δημοτική αστυνομία και τους σχολικούς φύλακες. Για την Τοπική Αυτοδιοίκηση ό,τι ήταν να... γίνει έχει γίνει», ανέφερε ο υπουργός Eσωτερικών Γ. Μιχελάκης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, δήλωσε ότι όσοι δημοτικοί υπάλληλοι έχουν προσληφθεί παράνομα θα φύγουν, τονίζοντας ότι ήδη υπάρχουν υποθέσεις δημοτικών αστυνομικών που βρίσκονται στη δικαιοσύνη.

Υπογράμμισε, πάντως, ότι πρέπει να υπάρχει ενδοδημοτική κινητικότητα, ενώ, όπως είπε, πρέπει να προχωρήσει η αξιολόγηση των δήμων και πέραν της τρόικας.

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Παρ' ολίγο τραγωδία με τον αρχηγό του ΓΕΣ

Ο αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Αθανάσιος Τσέλιος, επέβαινε σε ελικόπτερο τύπου Χιούι, το οποίο παρουσίασε πρόβλημα κατά την απογείωσή του και χρειάστηκε ο πιλότος να προχωρήσει σε αναγκαστική προσγείωση.

Το περιστατικό συνέβη στο Νευροκόπι και το ελικόπτερο παρουσίασε μερική απώλεια ισχύος.

Οι χειριστές το προσγείωσαν προληπτικά στο πάρκινγκ της μονάδας και το ελικόπτερο συγκρούστηκε με δύο αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΣ "στο πλαίσιο προγραμματισμένης επίσκεψης της Στρατιωτικής Ηγεσίας σε Μονάδες της Περιοχής Ευθύνης της 1ης Στρατιάς, ελικόπτερο UH – 1H, κατά την διάρκεια της απογείωσης από το ελικοδρόμιο του Στρατοπέδου στο Κάτω Νευροκόπι Δράμας, παρουσίασε μερική απώλεια ισχύος κινητήρα. Το πλήρωμα του ελικοπτέρου προέβει προληπτικά σε άμεση προσγείωση για έλεγχο, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες, εντός του Στρατοπέδου.

Λόγω της στενότητας του χώρου κατά την προσγείωση προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε δυο σταθμευμένα Ι.Χ. οχήματα από το ουραίο τμήμα του ελικοπτέρου. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε καμία σωματική βλάβη στους επιβαίνοντες και δεν υπέστη καμία ζημιά το πτητικό μέσο".

Mediasoup

ΕΠΕΙΓΟΝ μήνυμα για όσους δουλεύουν σε υπουργεία

​Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 20:30 το βράδυ της Πέμπτης η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο γενικός γραμματέας συντονισμού της κυβέρνησης Δ. Βαρτζόπουλος και οι γενικοί γραμματείς όλων των υπουργείων.

Στο επίκεντρο της κουβέντας τους ήταν η κινητικότητα στα υπουργεία προκειμένου να βρεθούν οι 12.500 δημόσιοι υπάλληλοι που έχει ζητήσει η τρόικα να απομακρυνθούν. Εξερχόμενος του Μαξίμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: «Μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου θα ολοκληρωθεί αυτή η δεύτερη φάση της κινητικότητας» και πρόσθεσε: «Στη φάση αυτή θα συμμετάσχουν όλα τα υπουργεία. Έγινε αξιολόγηση για τον εντοπισμό πλεονάζοντος προσωπικού, ώστε να ακολουθηθούν αξιοκρατικές διαδικασίες. Η χώρα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της».

ΒΙΝΤΕΟ - ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Μισός τόνος κοκαΐνης σε δύο αποθήκες στον Ρέντη και στη Ρόδο

Μισός τόνος κοκαΐνης περίπου εντοπίστηκε σε δύο αποθήκες με οπωροκηπευτικά προϊόντα στον Αγ. Ιωάννη Ρέντη Αττικής και στη Ρόδο

Η υπόθεση διερευνάται από τη Δίωξη Ναρκωτικών, σε συνεργασία με ομοειδείς Υπηρεσίες του εξωτερικού

Τις πρωινές ώρες χθες (24-07-2013), σε αποθήκες εταιρείας εμπορίας φρούτων και λαχανικών στη Ρόδο, μετά από σχετική ενημέρωση, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, επιμελώς κρυμμένες μέσα σε κιβώτια με μπανάνες προέλευσης Κολομβίας, 238 αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίες με κοκαΐνη, συνολικού βάρους (265) κιλών περίπου.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, οι συσκευασίες αυτές, μαζί με το φορτίο με τις μπανάνες, είχαν μεταφερθεί στη Ρόδο από εταιρεία εισαγωγής και διακίνησης οπωροκηπευτικών, που εδρεύει στον Ταύρο Αττικής. Σε έρευνα που έγινε χθες στις αποθήκες της συγκεκριμένης εταιρείας, βρέθηκε επιμελώς κρυμμένη εντός χαρτοκιβωτίων με μπανάνες, κι άλλη ποσότητα κοκαΐνης, συνολικού βάρους (250) κιλών περίπου Και στις δυο περιπτώσεις η ποσότητα ξεπερνά συνολικά τα πεντακόσια δέκα τρία (513) κιλά κοκαΐνης.

Από τη διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε επιπλέον ότι το φορτίο με τις μπανάνες μεταφέρθηκε, με πλοίο από Κολομβία και Κόστα Ρίκα σε λιμάνι της Ιταλίας, μέσω της Λισσαβόνας Πορτογαλίας, για λογαριασμό εταιρείας, που εδρεύει στο Μιλάνο της Ιταλίας.

Το φορτίο με τις μπανάνες, που προοριζόταν για την Ελλάδα, φορτώθηκε σε φορτηγά αυτοκίνητα διαφόρων μεταφορικών εταιρειών, τα οποία εισήλθαν στην Ελλάδα μέσω Πάτρας την 15-07-2013. Το εμπόρευμα εκφορτώθηκε στην αποθήκη της παραλήπτριας εταιρείας, απ’ όπου την 18-07-2013 άρχισε η διανομή του. Από την έρευνα δεν προέκυψε εμπλοκή στην υπόθεση των εταιρειών σε Αγ. Ρέντη Αττικής και Ρόδο.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση διενεργείται προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με περιφερειακές Υπηρεσίες Ασφαλείας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται και στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής και διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας.

Ο Μεϊμαράκης «κόβει» τον αέρα της Χρυσής Αυγής – Τι έκανε σήμερα μέσα στη Βουλή

Μια σκηνή πρωτοφανής εκτυλίχθηκε σήμερα στη Βουλή, περνώντας το μήνυμα του προεδρείου πως δεν θα επιτρέψει στη Χρυσή Αυγή να επιβάλλει τους δικούς της νόμους στην κοινοβουλευτική διαδικασία. Πρωταγωνιστής ήταν ο ίδιος ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Συγκεκριμένα, σήμερα, την ώρα που ανέβαινε στο βήμα ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης σηκώθηκε, παραχώρησε την έδρα στον Γιάννη Δραγασάκη και στάθηκε όρθιος δίπλα του για να δείξει τη στήριξή του στα μέλη του προεδρείου. Αφορμή για αυτή τη στάση του προέδρου ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, η επιστολή που έλαβε από τη Χρυσή Αυγή με το αίτημα να μην προεδρεύει ο κ. Δραγασάκης όταν μιλούν στο βήμα βουλευτές της.

Η στάση του Ευάγγελου Μεϊμαράκη έστειλε σαφές μήνυμα στη Χρυσή Αυγή σε μια εποχή λεπτών ισορροπιών μετά και τη χθεσινή επίθεση της Ελένης Ζαρούλια στον Γιάννη Δραγασάκη προσωπικές αιχμές.

Ζήτημα μείωσης του κατώτατου μισθού θέτει εκ νέου το ΔΝΤ

Περαιτέρω ελαστικότητα στην αγορά εργασίας και μείωση των ασφαλιστικών εισφορών ζητά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, επαναφέροντας στο «τραπέζι» το θέμα της μείωσης του «μοναδιαίου κόστους εργασίας»

Θέμα μείωσης του κατώτατου μισθού στην Ελλάδα, θέτει εκ νέου το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Λίγες μόλις ώρες πριν τη νέα τηλεδιάσκεψη του EuroWorkingGroup για την οριστική εκταμίευση της δόσης συνολικού ύψους 4 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, το ΔΝΤ «ξαναχτυπά».

Σε νέα έκθεσή του για την Ευρωζώνη, που αναφέρεται στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στα κράτη-μέλη της, σε ειδική αναφορά για την Ελλάδα, το ΔΝΤ χαρακτηρίζει πρωτίστης σημασίας για τη χώρα μας την περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, την ενίσχυση του ανταγωνισμού και τη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος.

Επιπροσθέτως, το ΔΝΤ προτείνει τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών με δημοσιονομικά ουδέτερο τρόπο. Είναι γνωστό πως το 2011, το Ταμείο είχε προτείνει στην ελληνική πλευρά να αυξήσει κάποιους έμμεσους φόρους, προκειμένου να αντισταθμίσει τις απώλειες των ασφαλιστικών Ταμείων.

Στην έκθεση επισημαίνεται πως έχουν γίνει μεγάλες μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας στη χώρα μας και πως κατώτατος μισθός και αποζημιώσεις έχουν ψαλιδιστεί, και τα δεδομένα στις συλλογικές διαπραγματεύσεις έχουν αλλάξει, το ΔΝΤ αναγνωρίζει ότι οι μειώσεις αυτές των μισθών δεν έχουν περάσει στις τιμές των προϊόντων, γιατί «αξιοποιήθηκαν» από τις επιχειρήσεις προκειμένου να διευρύνουν τα κέρδη τους.

Το εξωφρενικό, δε, είναι πως παρότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναγνωρίζει όλα τα παραπάνω, προτείνει να ληφθούν και νέα μέτρα, όπως είναι η μείωση του Μοναδιαίου Κόστους Εργασίας. Επαναφέρει δηλαδή το θέμα της μείωσης του κατώτατου μισθού, συζήτηση που είχε ανοίξει πριν από περίπου έναν χρόνο, όταν η Κριστίν Λαγκάρντ είχε δηλώσει ότι υπάρχουν περιθώρια περαιτέρω μείωσης του κατώτερου μισθού, γεγονός που είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις.

Ο μηχανοδηγός του τρένου στην Ισπανία πανηγύριζε στο Facebook όταν έφτασε τα 200 χιλιόμετρα

Ο Φρανθίσκο Χοσέ Γκαρθόν Αμο, ένας από τους δύο μηχανοδηγούς του Alvia 151, του τρένου που χθες εκτροχιάστηκε στην περιοχή Σαντιάγο Ντε Κομποστέλα της Γαλικίας σκορπώντας το πένθος σε όλη την Ισπανία, σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα ABC είναι «φαν» των υψηλών ταχυτήτων.

Αυτό άλλωστε αποδεικνύει και μια φωτογραφία που ανέβασε Το περασμένο Μαρτίο στο προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, όπου φαίνεται το κοντέρ του τρένου που οδηγεί να έχει πιάσει «κόκκινο». Μάλιστα κάτω από τη φωτογραφία υπάρχουν συζητήσεις του Γκαρθόν Αμο με φίλους του, με τον οδηγό να περηφανεύεται για τα κατορθώματά του.

Η συνομιλία του μηχανοδηγού με τους φίλους του είναι η εξής:

Χοσέ Φερνάντεζ: Φίλε, σταμάταααα
Φρανθίσκο Χοσέ Γκαρθόν Αμο: Είμαι στο όριο. Δε μπορώ να τρέξω πιο πολύ γιατί θα μου κόψουν πρόστιμο
Χοσέ Φερνάντεζ: Γ@μώτο πας με 200
Φρανθίσκο Χοσέ Γκαρθόν Αμο: Και το καντράν δεν είναι «φτιαγμένο»
Πέδρο Εράς Γκαρθόν: Θα σε πιάσει η αστυνομία και θα σου αφαιρέσει πόντους χαχα
Φρανθίσκο Χοσέ Γκαρθόν Αμο: Τι πλάκα θα είχε να είμαι παράλληλα με την αστυνομία και να την προσπεράσω σπάζοντας τα ραντάρ της. Χαχαχα μικρό πρόστιμο για την Renfe (Ισπανική εταιρεία σιδηροδρόμων)

Η ισπανική εταιρία Renfe απέφυγε να επιβεβαιώσει αν ο Γκαρθόν Αμο ήταν ο οδηγός του τρένου που εκτροχιάστηκε, ωστόσο η ισπανική ABC βρήκε το όνομά του στη λίστα με τους μηχανοδηγούς.

Κίνδυνος να μείνουν εκτός παιδικών σταθμών 40.000 παιδιά

Οι δήμοι χρειάζονται επιπλέον χρήματα

Μέχρι την Παρασκευή 2 Αυγούστου θα μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους οι γονείς που ενδιαφέρονται να ωφεληθούν από το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για τη φιλοξενία των παιδιών τους σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς. Ωστόσο ο επικεφαλής της ΚΕΔΕ Σίμος Δανιηλίδης ανέφερε ότι περίπου 40.000 παιδιά κινδυνεύουν να μείνουν εκτός παιδικών σταθμών καθώς οι δήμοι χρειάζονται επιπλέον χρήματα.

Τα 150 εκατ ευρώ που κατάφερε να διασφαλίσει η κυβέρνηση για την επίλυση του κρίσιμου ζητήματος καλύπτουν τις ανάγκες μόνο 60.000-62.000 οικογενειών με αποτέλεσμα 40.000 παιδιά να μένουν εκτός.

Για το λόγο αυτό ο κ. Δανιηλίδης ζήτησε να υπάρξει πρόβλεψη ώστε να διατεθούν άλλα 100 εκατ ευρώ με στόχο να καλυφθεί το σύνολο των 97.000 θέσεων όπως συνέβη και τον προηγούμενο χρόνο.

Το ποσό αυτό, μπορεί να εξασφαλιστεί από το Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης όπου «κάθονται» περισσότερα από 4 δισ. ευρώ.

Ποιοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι μητέρες των παιδιών, εφόσον είναι άνεργες ή εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα ή είναι αυτοαπασχολούμενες. Το οικογενειακό εισόδημα δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 30.000 ευρώ για μητέρες με έως και 2 παιδιά, 35.000 ευρώ για μητέρες με 3 ή 4 παιδιά και τις 40.000 ευρώ για 5 παιδιά και πάνω.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν και άντρες στους οποίους έχει παραχωρηθεί με δικαστική απόφαση η επιμέλεια των παιδιών και εκείνοι που βρίσκονται σε χηρεία.

Οι αιτούντες πρέπει να έχουν την ελληνική υπηκοότητα ή την υπηκοότητα κράτους της Ε.Ε ή να είναι ομογενείς ή αλλοδαποί που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα.

Η «Συνωμοσία των Πυρήνων της φωτιάς» για τον Μάριαν Κόλα

Με επιστολή που αναρτήθηκε στο indymedia προφυλακισμένα μέλη της οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» γράφουν για τον θάνατο του Μάριαν Κόλα.

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:

«Και τελικά πως κερδίζεται πραγματικά η ελευθερία; το μόνο σίγουρο είναι ότι βρίσκεται έξω από τα κλουβιά της Δημοκρατίας, έξω από τις αποθήκες ανθρώπινων ψυχών, έξω από τη χώρα του «σωφρονισμού», της υποταγής, της απάθειας και των ψυχοφαρμάκων.

Κάθε μέρα μια επαναλαμβανόμενη πραγματικότητα. Κάθε πρωί, μεσημέρι, βράδυ ακούγεται ο ήχος των κλειδιών. Καταμέτρηση. Πρέπει να είναι σίγουροι ότι εξακολουθείς να βρίσκεσαι εκεί, κλεισμένος σε τέσσερις τοίχους. Και μονάχα μια βόλτα στο προαύλιο, κοιτάζοντας το γαλάζιο του ουρανού, σε κάνει να αναπολείς το έξω... και αύριο πάλι από την αρχή... Σε μια καθημερινότητα που ο χρόνος μοιάζει να έχει παγώσει...

Σε αυτό το περιβάλλον αν είσαι τυχερός, θα γνωρίσεις και ανθρώπους που το τσιμέντο δεν τους έχει φυλακίσει το μυαλό. Σκέφτονται διαρκώς πως θα ρίξουν τους τοίχους, πως θα δραπετεύσουν... Κάπου εκεί στα κολαστήρια των Τρικάλων γνωρίσαμε τον Μαριάν.

Δεν επιθυμούμε να πλέξουμε το εγκώμιο κανενός. Γνωρίζουμε ούτως ή άλλως ότι ο Μαριάν ούτε αναρχικός ήταν, ούτε σύντροφός μας. Γνωρίζουμε όμως επίσης πως είχε ελεύθερη ψυχή, και πως τα μάτια του κοιτούσαν τον ορίζοντα, αναζητώντας διαρκώς την ευκαιρία να αποδράσουν από το νεκρό χωροχρόνο της φυλακής.

Για αυτό θέλαμε να μιλήσουμε. Για τα λιγοστά λόγια που είχαμε ανταλλάξει μαζί του. Για το πώς ήθελε και απαιτούσε την ελευθερία του άνευ όρων. Για τον τρόπο που παθιασμένα έκανε το όνειρό του πραγματικότητα. Για την ελευθερία που μάτωσε και έδωσε τελικά τη ζωή του. Για έναν δρόμο που ελάχιστοι επιλέγουν να ακολουθήσουν ως το τέλος. Για όλα όσα εκτιμήσαμε σε εκείνον όταν τον γνωρίσαμε.

Ένα αντίο σε σένα φίλε. Ένα αντίο σε όλους αυτούς που «φύγανε» στην προσπάθεια τους να αποδράσουν από τα κλουβιά της Δημοκρατίας.

Μερικά φυλακισμένα μέλη της ΣΠΦ

που βρέθηκαν μαζί με τον Μάριαν

στις φυλακές Τρικάλων

ΥΓ. Όσο για τις ενέδρες θανάτου και τους θρασύδειλους σύγχρονους κυνηγούς κεφαλών, τα λόγια περιττεύουν. Χαρά μας είναι να πενθείτε πάνω από τα φέρετρα συναδέλφων σας». 

Ο ΕΟΠΥΥ διακόπτει τη θεραπεία σε ασθενείς με ηπατίτιδα C!

Η Επιτροπή Φαρμάκων Εξωτερικού και Υψηλού Κόστους Αθηνών του ΕΟΠΥΥ αποφάσισε να μην εγκρίνει τη συνέχιση της αγωγής σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις

Ο ΕΟΠΥΥ διακόπτει τη θεραπεία σε ασθενείς με ηπατίτιδα C! Δυσαρέσκεια για το επίπεδο των υπηρεσιών του Οργανισμού

Παρά τα αυξημένα ποσοστά επιπολασμού της ηπατίτιδας C στην Ελλάδα και παρότι περίπου 8 στους 10 ασθενείς δεν γνωρίζουν ότι νοσούν, πρόσφατα η Επιτροπή Φαρμάκων Εξωτερικού και Υψηλού Κόστους Αθηνών του ΕΟΠΥΥ έλαβε την απόφαση να μην εγκρίνει τη συνέχιση της αγωγής σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις ασθενών με χρόνια ηπατίτιδα C, γονότυπου 1, που χρησιμοποιούν τριπλό σχήμα φαρμακευτικής αγωγής.

Όπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας», η απόφαση αυτή έρχεται σε αντίθεση και καταστρατηγεί τις ιατρικές κατευθυντήριες οδηγίες θεραπείας που ισχύουν σύμφωνα με την Επιτροπή Ιογενών Ηπατίτιδων του ΚΕΕΛΠΝΟ και που ορίζουν ρητώς συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα θεραπείας, ανάλογα με την κάθε περίπτωση.

«Η εντελώς αυθαίρετη αυτή απόφαση, που υπακούει σε πανικόβλητη μικρο-λογιστική λογική (’’κόψτε από όπου νομίζετε’’) θέτει σε κίνδυνο την ακεραιότητα των ασθενών αλλά και του υγειονομικού συστήματος, καθώς με τη μη ολοκλήρωση της θεραπείας ενέχονται οι κίνδυνοι: ιολογικής αντοχής στα φάρμακα, υποτροπής της νόσου, αύξησης της μεταδοτικότητας και παρουσίας των θανατηφόρων επιπλοκών (κίρρωση/καρκίνος του ήπατος) που εκτός από τον ασθενή, επιβαρύνουν με τεράστια κόστη νοσηλείας και θεραπείας το ήδη παραπαίον σύστημα υγείας και ασφάλισης από τον ΕΟΠΥΥ», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η ηπατίτιδα C εξελίσσεται σε σοβαρό χρόνιο νόσημα περίπου στο 80% των ασθενών και χωρίς επιτυχημένη θεραπευτική αγωγή το 30-50% θα παρουσιάσει κίρρωση ήπατος, ενώ το 1-5% θα αναπτύξει και ηπατοκυτταρικό καρκίνωμα σε 20 έως 30 έτη.

Στη χώρα μας, παρά τις συνεχείς πιέσεις που δέχονται οι αρμόδιοι φορείς από την ιατρική κοινότητα, το ΚΕΕΛΠΝΟ αλλά και από τον Σύλλογο Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας» η κοστολόγηση και διάθεση των αναστολέων πρωτεάσης κωλυσιεργεί.

Η έγκριση των φαρμάκων αυτών γίνεται επιλεκτικά από την αρμόδια επιτροπή του ΕΟΠΥΥ μόνο για ιδιαίτερα επιβαρυμένους ασθενείς όπως οι κιρρωτικοί, ενώ διεθνώς πλέον τα συγκεκριμένα φάρμακα εγκρίνονται και για ασθενείς με μέτριες βλάβες του ήπατος στους οποίους η θεραπευτική ανταπόκριση είναι άριστη όσον αφορά στην αναμενόμενη εκρίζωση της λοίμωξης. 

Ηχολήπτης διέκοψε συναυλία του Μαχαιρίτσα γιατί ήταν απλήρωτος (BINTEO)



Το κοινό έχει πάρει τη θέση του και απολαμβάνει τα τραγούδια του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.

Η συναυλία του καλλιτέχνη στο Μαρκόπουλο βρίσκεται σε εξέλιξη και αίφνης… σιγή.

Ο ήχος σταματά αναπάντεχα όταν ένας απλήρωτος ηχολήπτης τραβά τις πρίζες.

Ήταν ένα είδους διαμαρτυρίας του ηχολήπτη, ο οποίος ήταν απλήρωτος.

Ακολούθησε διάλογος μεταξύ του καλλιτέχνη και του ηχολήπτη στον οποίο διημείφθησαν τα εξής:

Ηχολήπτης: Εμένα μου δώσανε εντολή να κόψω τον ήχο και τον έκοψα...

Λ. Μαχαιρίτσας: Έχεις απόλυτο δίκιο, έλα μετά βρες με, να μην πληρωθώ εγώ να πληρωθείς εσύ, αλλά η συναυλία να κοπεί στη μέση έτσι και λέγοντας μέσα σε όλο αυτό τον κόσμο ό,τι έχει γίνει... Είσαι καλά; Είσαι επαγγελματίας;

Οι θεατές παρακολουθούν κι αυτοί με τη σειρά τους έκπληκτοι τον διάλογο, ενώ ακούγονται και οι πρώτες φωνές διαμαρτυρίας...

Λ. Μαχαιρίτσας: Να πληρωθείς.. .Να κόψω εγώ να πληρωθείς εσύ... Ο κόσμος τι φταίει που έχει έρθει εδώ;

Ηχολήπτης: Ο κόσμος δεν φταίει...

Η συναυλία διεκόπη για λίγο και συνεχίστηκε μετά κανονικά

Δείτε το βίντεο:

Αυγή: Δύο αποφάσεις-δώρα για τον Μελισσανίδη από το υπουργείο Οικονομικών

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει σημερινό πρωτοσέλιδο θέμα που αναδεικνύει η εφημερίδα Αυγή κι αφορά τον γνωστό επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη με τον οποίο στο παρελθόν έχει ασχοληθεί ξανά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στο επίκεντρο του ρεπορτάζ της εφημερίδας τίθενται δυο πρόσφατες αποφάσεις του υπουργείου Οικονομικών που αφορούν εταιρεία συμφερόντων Μελισσανίδη. Συγκεκριμένα αναφέρεται:

Με δύο υπουργικές αποφάσεις από τη σημερινή πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών παρασχέθηκε στην "Αιγαίον Όιλ" (συμφερόντων Μελισσανίδη) η δυνατότητα να εξοφλήσει σε διαρκώς μεγαλύτερο διάστημα τα πρόστιμα που της έχουν επιβληθεί από τις Αρχές για φορολογικές παραβάσεις. Η ρύθμιση αυτή αποτελεί προϋπόθεση για να μπορέσει η εταιρία να καταθέσει προσφυγή κατά των αποφάσεων του Διαπεριφερειακού Ελεγκτικού Κέντρου Αθηνών, το οποίο καταλόγισε πρόστιμα στην επιχείρηση συνολικά 26.660.261,57 ευρώ για τη χρήση του 2001!

Για να καταθέσει προσφυγή η "Αιγαίον Όιλ" υποχρεούται να καταθέσει το 25% του ποσού, δηλαδή 6.665.065,29 ευρώ. Ενώ όμως ξεκίνησε να καταβάλλει δόσεις, άρχισαν ταυτόχρονα και οι ρυθμίσεις υπέρ της εταιρείας με υπουργικές αποφάσεις. Στις 19 Μαρτίου 2013 έρχεται η πρώτη υπουργική απόφαση (αρ. πρωτ. ΔΠΕΙΣ Ε 1048840 ΕΞ 2013), η οποία δίνει δυνατότητα καταβολής του ποσού σε 15 δόσεις.

Ακολουθεί νέα αίτηση της επιχείρησης στις 3 Ιουνίου 2013, με την οποία ζητεί περισσότερες δόσεις. Το αίτημα ικανοποιείται μέσα σε λίγες μέρες και εκδίδεται νέα υπουργική απόφαση (αρ. πρωτ. ΔΠΕΙΣ Ε 1096774 ΕΞ 2013) και οι 15 δόσεις γίνονται 45! Περιέργως πώς, μερικές φορές τα προβλήματα γραφειοκρατίας ξεπερνιούνται τάχιστα!

Αναλυτικά εδώ. Μένει να δούμε αν θα υπάρξει κάποια απάντηση εκ μέρους της εταιρείας ή του υπουργείου Οικονομικών.

Ενδέχεται πάντως να χρειαστεί και η Αυγή να τεκμηριώσει ακόμα περισσότερο γιατί αυτές οι δυο αποφάσεις αποτελούν προνομιακή μεταχείριση του συγκεκριμένου επιχειρηματία.

parapolitiki.com

Π. Κρούγκμαν: "Η Ελλάδα χρησιμοποιείται σαν μπαμπούλας"


«Η συνεχής επίκληση της Ελλάδος ως παράδειγμα προς αποφυγήν συσκοτίζει τα πραγματικά αίτια της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης», τονίζει... ο νομπελίστας οικονομολόγος, κ. Πολ Κρούγκμαν, σε άρθρο του που φιλοξενεί η σημερινή φλαμανδόφωνη εφημερίδα De Morgen.

Ο Αμερικανός οικονομολόγος διερευνά κατά πόσον η περίπτωση του Ντιτρόιτ - που ως γνωστόν πριν από μερικές μέρες κήρυξε στάση πληρωμών - μπορεί να παραλληλιστεί με την περίπτωση της Ελλάδας.

Σύμφωνα με τον κ. Κρούγκμαν, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία θα έπρεπε να έχουν αμελητέο αντίκτυπο σε παγκόσμια κλίμακα, λόγω του περιορισμένου μεγέθους της, που είναι μόλις 1,5 φορά μεγαλύτερο από το αντίστοιχο του Ντιτρόιτ.

Δυστυχώς, όμως, όπως παρατηρεί, πολλοί διαμορφωτές γνώμης χρησιμοποίησαν την ελληνική κρίση για να επισείσουν τον μπαμπούλα της επαπειλούμενης πτώχευσης, προκειμένου να φέρουν στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης την ανάγκη υλοποίησης πολιτικών δημοσιονομικής εξυγίανσης.

Για τον διάσημο νομπελίστα, η Ελλάδα αποτελεί μία εντελώς ειδική περίπτωση, από την οποία δύσκολα μπορεί κανείς να αντλήσει διδάγματα σχετικά με το ποια πρέπει να είναι η ενδεδειγμένη οικονομική πολιτική για την υπέρβαση της κρίσης.
Δεν είναι μάλιστα τυχαίο, όπως προσθέτει, ότι ακόμα και στην Ελλάδα τα δημοσιονομικά ελλείμματα δεν αποτέλεσαν παρά ένα μέρος του συνολικότερου προβλήματος.

Παρ'όλα αυτά, συμπληρώνει πως η περίπτωση της Ελλάδας έχει κυριαρχήσει στον δημόσιο διάλογο και παντού ακούγονται απειλές ότι μία χώρα μπορεί ανά πάσα στιγμή να έχει την τύχη της Ελλάδας.

Καταλήγοντας, ο Αμερικανός οικονομολόγος τονίζει: «Η συνεχής επίκληση της Ελλάδας ως παράδειγμα προς αποφυγήν συσκοτίζει τα πραγματικά αίτια της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

Επειδή, δε, οι συνταγές που προτείνονται είναι λανθασμένες, οι πιθανότητες η παγκόσμια οικονομία να οδηγηθεί σε ανάκαμψη έχουν συρρικνωθεί σημαντικά».
newmoney.gr

Εκτροχιασμός τρένου στην Ισπανία. Τουλάχιστον 35 νεκροί και 200 τραυματίες (video)

Σοβαρό δυστύχημα με εκτροχιασμό τρένου στην Ισπανία! Το δυστύχημα έγινε στην πόλη Σαντιάγο ντε Κομποστέλα, στη Γαλικία της βορειοανατολικής Ισπανίας, με τα ισπανικά ΜΜΕ να κάνουν λόγο για τραγωδία.

Πηγές της κρατικής εταιρείας σιδηροδρόμων RENFE, ανάφεραν στο Γαλλικό Πρακτορείο πως «Υπάρχουν πολλοί νεκροί και πολλοί τραυματίες», γεγονός που στη συνέχεια επιβεβαιώθηκαν.

Τα ΜΜΕ στην Ισπανία αναφέρουν πως στο τρένο βρίσκονταν 238 επιβάτες, ενώ οι επίσημες Αρχές της Γαλικίας έχουν επιβαιώσει για την ώρα το θάνατο 35 ανθρώπων, ενώ κάνουν λόγο και για τουλάχιστον 200 τραυματίες.

Ακόμη, υπάρχουν καταγγελίες από επιβάτες, οι οποίοι αναφέρουν πως άκουσαν μία έκρηξη πριν από τον εκτροχιασμό.

Video


Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Επεισόδια στην Πάτρα: Αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν σε Χρυσαυγίτες [εικόνες & βίντεο]


Στο συσσίτιο μίσους στην Αθήνα κύλησε χωρίς έκτροπα, ωστόσο στην Πάτρα σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια όταν ομάδα αντιεξουσιαστών επιτέθηκε σε αυτοκίνητο που επέβαιναν μέλη της Χρυσής Αυγής.

Οι Χρυσαυγίτες, όπως αναφέρει το patrastimes.gr δέχτηκαν επίθεση με ρόπαλα από ομάδα αντιεξουσιαστών ενώ κινούνταν με το όχημα τους στην πλατεία Ολγας, στο κέντρο της πόλης. Αποτέλεσμα ήταν τρία άτομα να τραυματιστούν και να διακομιστούν στο νοσοκομείο. Δυνάμεις της αστυνομίας αυτή τη στιγμή προσπαθούν να αποτρέψουν πιθανή σύρραξη γενικότερη και διενεργούν ελέγχους σε στέκια της περιοχής ενώ ως τώρα έχουν γίνει 24 προσαγωγές.


Το απόγευμα της ίδιας μέρας η τοπική οργάνωση της Χρυσής Αυγής πραγματοποίησε επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες της Κύπρου στην πλατεία Αχαιών Πεσόντων Κύπρου.


Πριν την επιμνημόσυνη δέηση σημειώθηκαν μικρής έντασης επεισόδια, με ομάδα αντιεξουσιαστών να προσπαθεί να καταλάβει το χώρο. Η παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων απέτρεψε τα χειρότερα.

Αυτοκτονία υπαξιωματικού της Αεροπορίας στη Μύκονο

Σοκ έχει προκαλέσει στην Αεροπορία η αυτοκτονία υπαξιωματικού μέσα στο στρατόπεδο όπου υπηρετούσε στη Μύκονο, στις 19.30 της Τετάρτης.

Ο 39χρονος υπαξιωματικός, παντρεμένος, υπηρετούσε στην 6η ΜΣΕΠ και ανήκε στη Μοίρα Άμυνας Φρούρησης του αεροδρομίου.

Όπως έγινε γνωστό, στις 19.30 ακούστηκε πυροβολισμός. Ο αυτόχειρας είχε στρέψει το όπλο του στο κεφάλι.

Μεταφέρθηκε αμέσως στο Κέντρο Υγείας, αλλά ήταν πλέον αργά. Διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Για τις συνθήκες του συμβάντος θα αναλάβει την έρευνα ο εισαγγελέας.

newsroom enet

ΔΗΜΑΡ: Εξηγήσεις για την... κατάσκοπο της ΕΥΠ, «διευθυντής Ειρήνη» !

Εξηγήσεις για την... κατάσκοπο της ΕΥΠ, «διευθυντής Ειρήνη» , ζητά ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Δ. Τσούκαλης και θέτει θέμα εθνικής ασφάλειας

Ερώτηση   κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Δημ. Τσουκαλάς,  για... εξωθεσμική υπάλληλο της ΕΥΠ που χειρίζεται απόρρητες  εθνικές πληροφορίες και έχει γίνει τόσο  «σούσουρο» στην υπηρεσία, ώστε να φέρει το παρατσούκλι... «διευθυντής Ειρήνη»!

Ο βουλευτής ασκεί κριτική για «τη διαχείριση της κυβέρνησης σε ζητήματα εθνικής ασφάλειας στερείται σοβαρότητας και ως εκ τούτου καθίσταται επικίνδυνη» και ζητά εξηγήσεις από τον αρμόδιο υπουργό.

Στην ερώτησή του προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης ο βουλευτής κ. Τσουκαλάς, αναφέρει:

«Έγκυρος διαδικτυακός ιστότοπος –Κουτί της Πανδώρας– αποκάλυψε προσφάτως το μείζον ζήτημα ασφάλειας που έχει προκύψει στην ΕΥΠ, όταν ο Διοικητής της ΕΥΠ, προσωπική επιλογή του ίδιου του Πρωθυπουργού, απέσπασε στην Υπηρεσία δύο άτομα, τα οποία όχι μόνο δεν έχουν επαγγελματικές ιδιότητες που να δικαιολογούν την απόσπαση, αλλά και επιπλέον χειρίζονται απόρρητες και διαβαθμισμένες πληροφορίες χωρίς να έχουν τέτοιο θεσμικό δικαίωμα.Οι δύο υπάλληλοι φαίνεται να αποσπάστηκαν από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, ενώ κανένας δεν γνωρίζει από πού πληρώνονται, καθώς δεν προβλέπονται οι δύο συγκεκριμένες θέσεις από το οργανόγραμμα. Οι δύο αυτοί «επιβεβλημένοι υπάλληλοι» δεν είναι χαρακτηρισμένοι και εξουσιοδοτημένοι να χειρίζονται θέματα εθνικής ασφάλειας, όπως συμβαίνει με υπαλλήλους που χειρίζονται διαβαθμισμένα υλικά και πληροφορίες. Παρ’ όλα αυτά έχουν στη διάθεσή τους οποιαδήποτε πληροφορία απευθύνεται στον Διοικητή, ανεξαρτήτου περιεχομένου και σημασίας. Η υπάλληλος μάλιστα, που εκτελεί χρέη ιδιαιτέρας γραμματέως της Διοίκησης, φαίνεται ότι συχνά γίνεται εξωθεσμικά εντολέας για πολλά πράγματα που εξελίσσονται στην ΕΥΠ, εξ ου και ο χαρακτηρισμός «διευθυντής Ειρήνη», που της αποδίδουν,Επειδή η κομματική λειτουργία ενέχει τον κίνδυνο να αποβεί σε βάρος της ασφάλειας των μυστικών υπηρεσιών της χώρας, αφού τα άτομα αυτά είναι ανειδίκευτα, και μάλιστα ενδιάμεσοι της υπηρεσίας με τον Διευθυντή, και χειρίζονται πληροφορίες που δεν πρέπει να γνωρίζουν πολίτες,Επειδή η διαχείριση της κυβέρνησης σε ζητήματα εθνικής ασφάλειας στερείται σοβαρότητας και ως εκ τούτου καθίσταται επικίνδυνη,
Επειδή όταν τα κριτήρια τοποθέτησης σε αυτήν την κρίσιμη υπηρεσία είναι κομματικά και δεν τηρούνται οι προβλεπόμενοι κανόνες και προϋποθέσεις, υποβαθμίζονται και απαξιώνονται οι λοιποί  υπηρετούντες, ενώ ταυτόχρονα αυξάνονται οι κίνδυνοι διαρροής πληροφοριών εθνικής ασφάλειας, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο την υπηρεσία και ακολούθως και τη χώρα.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Διαψεύδει ο Υπουργός την ως άνω είδηση, την προερχόμενη από το συγκεκριμένο διαδικτυακό ιστότοπο;
2.   Σε τι μέτρα προτίθεται να προβεί για την αποκατάσταση της νομιμότητας και τη διασφάλιση της λειτουργίας της ΕΥΠ και την αποφυγή του κίνδυνου διαρροής σημαντικών μυστικών πληροφοριών;»

Εισαγγελέας: Παραπομπή του Β. Ρέστη για ανακριβή «πόθεν έσχες»

Το εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για ανακριβείς δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης «δείχνει» στον εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη, με πρόταση του προς το αρμόδιο δικαστικό Συμβούλιο, ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Γιάννης Δραγάτσης.

Ο εισαγγελικός λειτουργός προτείνει στους δικαστές να παραπέμψουν σε δίκη τον εφοπλιστή και εισηγείται επίσης να μην αρθεί ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα που του έχει επιβληθεί, μετά την απολογία του στον 7ο τακτικό ανακριτή Αθηνών για την υπόθεση των δηλώσεων «πόθεν έσχες».

Η κατηγορία σε βάρος του κ. Ρέστη αφορά, σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του, την παράλειψη δήλωσης συμμετοχής του σε δεκάδες εταιρίες στα «πόθεν έσχες» των ετών 2008 έως και 2012. Η υποχρέωση δήλωσης περιουσιακής κατάστασης για τον εφοπλιστή ξεκίνησε από το έτος 2007 λόγω της σχέσης του ως μεγαλομετόχου με την FB Bank.

Εκρυβαν μισό τόνο κοκαΐνης σε φορτίο με μπανάνες

Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για σοβαρή υπόθεση εισαγωγής μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης από τη Λατινική Αμερική, μέσα σε φορτίο με οπωροκηπευτικά, βρίσκεται σε εξέλιξη από τη Δίωξη Ναρκωτικών Αττικής σε συνεργασία με αστυνομικές υπηρεσίες της περιφέρειας.

Μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί περισσότερα από 500 κιλά κοκαΐνης, ενώ γίνονται έρευνες για να εντοπιστούν οι παραλήπτες στην Ελλάδα και πιθανόν και σε άλλες χώρες της ΕΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, η υπόθεση ξεκίνησε χθες, όταν έμπορος στη Ρόδο, βρήκε μέσα σε φορτίο με μπανάνες, που είχε παραγγείλει από τη Λατινική Αμερική, περίπου 280 κιλά κοκαΐνης. Αναστατωμένος ο έμπορος ειδοποίησε την Αστυνομία, που αμέσως τέθηκε σε συναγερμό.

Σήμερα το μεσημέρι, αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής έκαναν έρευνα στην Αθήνα, στις αποθήκες της εταιρείας, που εισήγαγε τις μπανάνες, και μέσα σε παλέτες βρέθηκαν άλλα περίπου 240 κιλά κοκαΐνης.

Επιπλέον, εξετάζεται σε ποια καταστήματα έχουν ήδη παραδοθεί ποσότητες από την παρτίδα με τις μπανάνες, για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ναρκωτικά και σε άλλες παραγγελίες. Επίσης, εξετάζονται στελέχη και υπάλληλοι της εισαγωγικής εταιρείας, που όμως δηλώνουν άγνοια και δεν αποδεικνύεται έως τώρα αν έχουν σχέση με την κοκαΐνη.

Από την έρευνα προκύπτει ότι η παράνομη ουσία φορτώθηκε στην Κολομβία μέσα στα κοντέινερ με τις μπανάνες. Το φορτίο εκτελωνίστηκε στην Ιταλία και ακολούθως μεταφορτώθηκε σε φορτηγά αυτοκίνητα με προορισμό την Ελλάδα.

Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ εξετάζουν και το ενδεχόμενο τα ναρκωτικά να προορίζονταν για την Ιταλία και από κάποια σύγχυση να κατέληξαν στην Ελλάδα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν μέλη του κυκλώματος στην Ελλάδα.

Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας αναμένονται ανακοινώσεις από την ΕΛΑΣ.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...