Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

«Τρώω , Ντύνομαι, Κάνω Τουρισμό Ελληνικά!»

Mεγάλη καμπάνια προτίμησης και προώθησης των ελληνικών προϊόντων ξεκινά τις επόμενες ημέρες, σε συνεργασία με μεγάλους φορείς- κοινωνικούς εταίρους και ΜΜΕ, το «Κίνημα Πολιτών Καταναλώνουμε ότι Παράγουμε» με σύνθημα «Τρώω , Ντύνομαι, Κάνω Τουρισμό Ελληνικά».

Επισημαίνεται στην ιστοσελίδα του Κινήματος www.protimoellinιka.gr οτι η προτίμηση ελληνικών προϊόντων όσο πιο πολύ γίνεται και όπου μπορούμε, δίνει θέσεις εργασίας σε Ελληνες, «στα παιδιά μας και σε μας τους ίδιους».

Υπολογίζεται ότι αν ο κάθε Έλληνας καταφέρει μέσα στο 2012 να αγοράσει ελληνικά προϊόντα αξίας 1.000 ευρώ στη θέση ξένων προϊόντων που αγόρασε πέρυσι, τότε θα προστεθεί στην προβληματική ελληνική οικονομία το αστρονομικό ποσό των 12 δισ. ευρώ!

Οτι αν υποκαταστήσουμε το 20% των αγορών ξένων προϊόντων με ελληνικά, τότε θα δημιουργηθούν 600.000 νέες θέσεις εργασίας! Επίσης αυτό θα οδηγήσει και σε μείωση των τιμών τους σιγά-σιγά!

Ανεξάρτητα από τα νούμερα και την ακρίβειά τους, αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να κοιτάμε αν ένα ελληνικό προϊόν είναι ελληνικό. Να κοιτάμε, να ρωτάμε, να το ψάχνουμε.

Για πάντα, αλλά για 3-4 χρόνια πρέπει να γίνει «έμμονη ιδέα» στον καθένα μας, λένε. Το πως θα διαλέξουμε τα ελληνικά υπάρχουν τρόποι- κάποιους τους λένε στο σάιτ www.protimoellinιka.gr.



Ας κάνουμε επιτέλους όλοι την αρχή ΠΡΟΤΙΜΩΝΤΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ… Και προτείνοντας ΕΛΛΗΝΙΚΑ.

Η ΔΗΜΑΡ για τις κινητοποιήσεις σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και το κλίμα αλληλεγγύης στην Ελλάδα

H Δημοκρατική Αριστερά με αφορμή τις κινητοποιήσεις αλληλεγγύης υπέρ της Ελλάδας εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

"Οι προοδευτικές δυνάμεις της Ευρώπης κινητοποιούνται. Οι κινητοποιήσεις αυτές καταγράφουν την ανάγκη αλλαγής... των πολιτικών συσχετισμών σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Το κύμα αλληλεγγύης που αναπτύσσεται υπέρ της Ελλάδας επιβεβαιώνει ότι τα πράγματα δεν είναι στατικά και ότι δεν μπορεί να γίνουν αποδεκτές πλέον οι λογικές του μονοδρόμου που επιβάλλουν συντηρητικοί κύκλοι της Ευρώπης.

Τώρα είναι ανάγκη να βρεθούν στο πολιτικό προσκήνιο οι δυνάμεις εκείνες που θέλουν μια Ευρώπη της αλληλεγγύης, της κοινωνικής συνοχής, μια Ευρώπη πολιτικά και οικονομικά ενοποιημένη."

Πρωτότυπη διαμαρτυρία Αγγελόπουλου

Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Ολυμπιακός Παναγιώτης Αγγελόπουλος είπε να διαμαρτυρηθεί μ' έναν πρωτότυπο τρόπο στον διαιτητή Ψαριανό που διαιτήτευσε το ματς Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ...

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ βρέθηκε στα επίσημα του ΣΕΦ φορώντας ένα μπλουζάκι το οποίο μπροστά είχε δυο αριθμούς και μια παύλα (18-2). Μάλιστα το 18 είναι με πράσινο χρώμα και το 2 με κόκκινο!

Το νόημα; Στο τρίτο δεκάλεπτο του αγώνα στο ΟΑΚΑ (δεύτερος περσινός τελικός), ο Ψαριανός μαζί με τους άλλους δύο διαιτητές, ο Παναθηναϊκός είχε εκτελέσει 18 βολές έναντι 2 των «ερυθρόλευκων» και είχε προκαλέσει έντονες διαμαρτυρίες, με τον Ίβκοβιτς να λέει στη συνέντευξη Τύπου ότι ο Ψαριανός είχε γύψο στο χέρι!

Ετσι, σήμερα, ο Αγγελόπουλος βρήκε την ευκαιρία να διαμαρτυρηθεί μ αυτό τον τρόπο, καθώς είναι η πρώτη φορά από τότε που ο Ψαριανός σφυρίζει αγώνα του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ!

12χρονη έπεσε σε πηγάδι 21 μέτρων!

Το ανήλικο κορίτσι σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έπαιζε στο χωράφι μέσα στο οποίο βρίσκονταν το πηγάδι, όταν λίγο πριν τις 6 το απόγευμα, πάτησε ανυποψίαστη στο τσιμεντένιο προστατευτικό καπάκι του, το οποίο υποχώρησε...

Το κορίτσι όπως αναφέρει το flashnews.gr δεν έχασε ούτε για μια στιγμή τις αισθήσεις του και φώναζε διαρκώς για βοήθεια.

Ντόπιοι αφού ειδοποίησαν την Πυροσβεστική και το ΕΚΑΒ, βρίσκονταν κοντά στην ανήλικη ζητώντας της να κάνει υπομονή μέχρι να φτάσουν στο σημείο οι αρχές.

Λίγη ώρα αργότερα άντρες της Πυροσβεστικής απεγκλώβισαν το 12χρονο κορίτσι βγάζοντάς το έξω από το πηγάδι, που είχε ελάχιστο νερό, δίνοντας έτσι τέλος στην περιπέτειά της και στην αγωνία των δικών της.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ παρέλαβε την ανήλικη που έφερε μόνο ελαφριές αμυχές και την μετέφερε στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας για τη διενέργεια περαιτέρω ιατρικών εξετάσεων και για προληπτικούς κυρίως λόγους.

Κύπρος: «Είμαστε όλοι Έλληνες»

Το συμβολικό παρών της στις διεθνείς συγκεντρώσεις αλληλεγγύης προς την Ελλάδα έδωσε σήμερα η Κύπρος, με εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη συμβολή των οδών Λήδρας και Ονασαγόρου στη Λευκωσία.

Κρατώντας την ελληνική σημαία, πολλοί πολίτες εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους προς τον ελληνικό λαό, που δοκιμάζεται από την οικονομική κρίση, και διαμαρτυρήθηκαν για τη σκληρή στάση Ευρωπαίων ηγετών και της τρόϊκας κατά της Ελλάδας.

«Είμαστε όλοι Έλληνες», «Συμπαράσταση στην Ελλάδα», «Αλληλεγγύη στον ελληνικό λαό», έγραφαν στα πλακάτ τους οι διαδηλωτές.

Χαρακτήρισαν «επαίσχυντα τα μέτρα» κατά της Ελλάδας και δήλωσαν εξοργισμένοι. Επίσης, τόνισαν ότι η στάση των Ευρωπαίων ηγετών «στρέφεται όχι μόνο κατά της κυριαρχίας της Ελλάδας, αλλά και της κυριαρχίας άλλων λαών».

Γιάννης και Ελεονώρα Ζουγανέλη: Μια συνεργασία έκπληξη!

Γιάννης και Ελεονώρα Ζουγανέλη! Μπαμπάς και κόρη συνεργάζονται για δεύτερη φορά, μόνο που τώρα ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και είναι και οι δυο τους ώριμοι...

Στο νέο, διπλό CD του Γιάννη Ζουγανέλη, με τον επίκαιρο τίτλο "Με γεια το κούρεμα", όπως διαβάσαμε στην Espresso", υπάρχει ένα αρκετά ευαίσθητο ντουέτο τους με τίτλο "Να φυλάγεσαι". Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο Γιάννης, μέσω του συγκεκριμένου κομματιού απολογείται για όσα ζει η νέα γενιά και της ζητά συγγνώμη!

Οι δυο τους είχαν ξανατραγουδήσει μαζί όταν η Ελεονώρα ήταν μόλις 9 χρονών το "Παραμυθοτράγουδα".

Ο ίδιος είπε χαρακτηριστικά: "Συγκινήθηκα πολύ που μπήκα στο στούντιο με την Ελεονώρα. Πρόκειται για ένα δίσκο με πολιτικά μηνύματα. Στόχος μου ήταν να προκαλέσω -με ταπεινότητα- ψυχική ανάταση στους καθιζησόμενους, αδίκως, Έλληνες και να μιλήσω με αγάπη για την πατρίδα. Πρέπει να πάρουμε πίσω ό,τι μας ανήκει."

VIDEO: Ξάνθη-Αστέρας Τρίπολης 0-1

Το τρίτο διαδοχικό διπλό στο πρωτάθλημα πέτυχε ο Αστέρας Τρίπολης, αυτή την φορά επί της Ξάνθης με 1-0, υποχρεώνοντας την ακριτική ομάδα στην τρίτη συνεχόμενη ήττα της.

BINTEO KAI ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΔΩ

Και το Μεξικό φώναξε: We are all Greeks

Το κίνημα υπέρ της Ελλάδας δεν περιορίστηκε μόνο στην Γηραιά Ήπειρο, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο. Διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν και στο... Μεξικό δηλώνοντας την αλληλεγγύη τους στον ελληνικό λαό.


Του χρωστούσαν νοίκια και αυτός τις έκλεψε!

Του χρωστούσαν νοίκια και όχι μόνο άλλαξε τις κλειδαριές του σπιτιού τους, αλλά επιπλέον έκλεψε και προσωπικά τους αντικείμενα.

Το απίστευτο αυτό περιστατικό καταγγέλθηκε στις αστυνομικές αρχές του Ηρακλείου απο δύο γυναίκες απο την Ουκρανία και μάλιστα οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, συνέλαβαν τον 50χρονο Ηρακλειώτη ιδιοκτήτη του σπιτιού, με την κατηγορία της κλοπής.

Ειδικότερα, σύμφωνα με καταγγελία δυο γυναικών απο την Ουκρανία, ηλικίας 26 και 50 ετών, την περασμένη Δευτέρα 13/2 , προσπαθώντας να εισέλθουν στην οικία τους, την οποία ενοικίαζε στις ίδιες ο 50χρονος, διαπίστωσαν ότι είχε αλλάξει τις κλειδαριές του σπιτιού.

Όταν του ζήτησαν τον λόγο, αυτός απάντησε πως το έκανε επειδή του χρωστούσαν ενοίκια.

Όμως η υπόθεση δεν έμεινε εκεί, καθώς, όπως αναφέρει και η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, χθες, Παρασκευή, διαπίστωσαν ότι ο 50χρονος είχε αφαιρέσει από την οικία τους μία τηλεόραση, ρούχα, κοσμήματα καθώς και προσωπικά τους έγγραφα.

Οι δύο γυναίκες κατήγγειλαν την κλοπή στην αστυνομία και ο 50χρονος συνελήφθη για να οδηγηθεί στην Δικαιοσύνη.
flashnews.gr

Α. Τότσικας – Ρ. Ρέβη: Έχουν βρει το άλλο τους μισό!

Ο Αποστόλης Τόστικας και η Ρούλα Ρέβη είναι ζευγάρι τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Ο έρωτάς τους όμως είναι το ίδιο δυνατός, όπως τις πρώτες μέρες της γνωριμίας τους.

Ο ηθοποιός είχε αποκαλύψει ότι δεν έχουν φτάσει ποτέ στα πρόθυρα του χωρισμού με την αγαπημένη του καθώς είναι το άλλο του μισό. Τα ίδια συναισθήματα φαίνεται πως έχει και η γνωστή φωτογράφος για τον σύντροφό της.

Αν και οι δυο τους κρατούν χαμηλό προφίλ στη σχέση τους, δεν αποχωρίζονται ο ένας τον άλλον και πολλές φορές κάνουν κοινές νυχτερινές εξόδους.

Το TLIFE τους συνάντησε στην πρεμιέρα του Μιχάλη Χατζηγιάννη. Η Ρούλα διατηρεί φιλικες σχέσεις με την Ζέτα και έτσι βρέθηκαν μαζί στο «Ζυγό». Η Ζέτα είχε συνοδεύσει την φίλη της στην θεατρική πρεμιέρα του Αποστόλη και τώρα της το ανταπέδωσε!

Το ζευγάρι καθόταν στο απέναντι τραπέζι και για μία ακόμη φορά ήταν αχώριστοι και δεν έφυγε ο ένας από το πλευρό του άλλου στιγμή! Παρόλο που δεν έχουν παντρευτεί, από άποψη, ζουν μαζί και κάνουν όλα όσα κάνει ένα παντρεμένο ζευγάρι!

Ταμείο Αρωγής του δοκιμαζόμενου ελληνικού λαού στη Νέα Υόρκη

Ταμείο Αρωγής του δοκιμαζόμενου ελληνικού λαού ίδρυσε η Ελληνορθόδοξη Εκκλησία Αμερικής στην Νέα Υόρκη.

Ο αρχιεπίσκοπος Δημήτριος απηύθυνε έκκληση για άμεση και ουσιαστική βοήθεια προς όσους υποφέρουν από την δύσκολη οικονομική κατάσταση της Ελλάδας.

Στην εγκύκλιό του ο κ. Δημήτριος κάνει λόγο για δοκιμασία του ελληνικού λαού και στέρηση που έχει να παρουσιασθεί στη χώρα από το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Στο μεταξύ, πανευρωπαϊκή κινητοποίηση συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον ελληνικό λαό διοργανώνεται αύριο Σάββατο μέσω κοινωνικών δικτύων.

Με σύνθημα «είμαστε όλοι Έλληνες», προγραμματίζονται συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από τις ελληνικές πρεσβείες και τα προξενεία ευρωπαϊκών πόλεων.

Οι διαδηλώσεις συμπαράστασης θα γίνουν στις δύο το μεσημέρι (14:00) τοπική ώρα.

Κινητοποίηση προγραμματίζεται ακόμη και στη Νέα Υόρκη, στο πάρκο Ζουκότι, όπου επί μήνες είχαν κατασκηνώσει τα μέλη του κινήματος "Occupy New York".

«Καυτός» Σιμάο και αεράτος ΠΑΟ στο Παγκρήτιο, 2-0 τον Εργοτέλη!

Οι συνήθειες δύσκολα κόβονται και ο Παναθηναϊκός, αφού «πέταξε» ξανά ένα ημίχρονο, «καθάρισε» το ματς με τον Εργοτέλη μέσα σε ένα εκρηκτικό τετράλεπτο χάρη σε γκολ των Σιμάο (55’) και Μαυρία (59’) με 2-0. 
 

Γιατί βγήκε ο Γιώργος Χρανιώτης γυμνός στην Πατησίων;

Πρωί πρωί ο ηθοποιός βρέθηκε στο πλατώ της εκπομπής "Μες στην καλή χαρά"!

Ένα στοίχημα που έβαλε με τον καλό του φίλο, πρωταθλητή της ιστιοπλοϊας, Αιμίλιο Παπαθανασίου, στάθηκε η αφορμή για τον Γιώργο Χρανιώτη να βγάλει όλα του τα ρούχα ένα βράδυ στην οδό Πατησίων και να περάσει το δρόμο απέναντι!

Αφού το έκανε πρώτα ο Αιμίλιος, ο Γιώργος για να μην χάσει το στοίχημα -και παρά το ότι συνοδευόταν από μια κοπέλα- αναγκάστηκε να κάνει το ίδιο και να βγει ολόγυμνος στο δρόμο. Για το τι ακολούθησε...

ΞΕΦΤΙΛΑ: ΑΕΚ -ΟΦΗ- Η αναβολή της αναβολής για 3η φορά !

Συνεχίζεται το... θέατρο του παραλόγου με την αναμέτρηση ΑΕΚ-ΟΦΗ, η οποία δεν θα διεξαχθεί τελικά ούτε αύριο. Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού και η Αστυνομία εμμένουν στη θέση τους περί κινδύνου δημιουργίας επεισοδίων, επειδή η Ενωση δεν μπόρεσε να σφραγίσει εισιτήρια και το ματς πρόκειται να διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, κι έτσι δεν αποδέχθηκαν ούτε τη μετάθεση για αύριο του αγώνα, την οποία ανακοίνωσε νωρίτερα το μεσημέρι η Σούπερ Λίγκα.

Ο αγώνας αναβλήθηκε αρχικά το Σάββατο λόγω φόβων που εξέφρασε η Αστυνομία για τυχόν επεισόδια από οπαδούς που θα προσπαθούσαν να εισβάλλουν στο ΟΑΚΑ. Η ΑΕΚ έλεγε πως δεν ήταν δική της απόφαση, ο ΟΦΗ φώναζε κι έλεγε να διεξαχθεί κανονικά, καθώς την Τετάρτη (22/2) έχει αγώνα για το Κύπελλο, η ΓΓΑ δεν το συζητούσε.

Η διοργανώτρια ανακοίνωσε πως το παιχνίδι θα γίνει τελικά στις 17:15 της Κυριακής.

Τελικά, τον «γόρδιο δεσμό» έλυσαν οι… ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ μιας και τις συγκεντρώσεις των συνδικαλιστικών σωματείων στο Σύνταγμα επικαλέστηκε – σε δεύτερο χρόνο η αστυνομία – ώστε να εισηγηθεί την εκ νέου αναβολή του αγώνα… Φυσικά, η εισήγηση της ξανά-υιοθετήθηκε από τον Πάνο Μπιτσαξή που ανακοίνωσε την εκ νέου αναβολή του αγώνα ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΟΦΗ.

Η εισήγηση της Αστυνομίας προς τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού
«Αφετέρου δεν είναι δυνατή η διάθεση αστυνομικών δυνάμεων για την λήψη των αναγκαίων μέτρων κατά την τέλεση του εν λόγω αγώνα, καθόσον είναι ήδη δεσμευμένες και διατεθειμένες σε προγραμματισμένες σημαντικές εκδηλώσεις- υποχρεώσεις της ιδίας ( συγκεντρώσεις στο κέντρο της πόλης, λοιπές αθλητικές συναντήσεις κλπ), προτείνουμε για τους ίδιους λόγους, την εκ νέου αναβολή της εν λόγω αθλητικής συνάντησης».

Η απόφαση του Γ.Γ.Αθλητισμού
«Αναβάλλεται μετά από εισήγηση της Αστυνομίας, ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των ομάδων ΑΕΚ - ΟΦΗ για την 22η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League, που είχε προγραμματιστεί για το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012, στο ΟΑΚΑ, αναβλήθηκε με την υπ’ αριθμ. 27/17-2-2012 απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού και ορίστηκε εκ νέου από τη Super League, για τις 19 Φεβρουαρίου 2012, στο ΟΑΚΑ και ώρα 17:15. Οι λόγοι της νέας αυτής αναβολής, καταγράφονται στην εισήγηση της Αστυνομίας, την οποία κάνουμε αποδεκτή, διότι αφ’ ενός εξακολουθούν και υφίστανται τα δεδομένα που οδήγησαν στην χτεσινή απόφασή μας, αλλά και περαιτέρω την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012 η Αστυνομία δεν είναι σε θέση για λόγους επιχειρησιακού προγραμματισμού της, να διαθέσει τις απαραίτητες δυνάμεις για την τήρηση της δημόσιας τάξης στο ΟΑΚΑ».
Υπάρχει μια περίπτωση, ωστόσο, να μην καθυστερήσει πολύ ο ορισμός του και συγκεκριμένα να πάει για την προσεχή Τετάρτη -αν συναινέσει, η ΕΠΟ ν’ αναβάλλει το προγραμματισμένο παιχνίδι Κυπέλλου του ΟΦΗ με τον Πανσερραϊκό.

Μπιτσαξής: «Η κυριαρχική εκτίμηση για τη διαφύλαξη της ζωής και της περιουσίας των πολιτών, ανήκει στην Πολιτεία

Δήλωση με αιχμές κατά της Σούπερ Λίγκας έκανε ο Πάνος Μπιτσαξής, λίγη ώρα μετά την απόφαση για εκ νέου αναβολή του αγώνα πρωταθλήματος ΑΕΚ-ΟΦΗ. Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού τονίζει χαρακτηριστικά ότι «... κυριαρχική εκτίμηση για τη διαφύλαξη της ζωής και της περιουσίας των πολιτών, ανήκει στην Πολιτεία», ενώ δεν παραλείπει να αναφερθεί και στη χθεσινή απόφαση της διοργανώτριας αρχής να αναβάλει την επόμενη (23η) αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ.

Η δήλωση του Πάνου Μπιτσαξή: «Είναι αληθές ότι η αναβολή αγώνων των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων, προκαλεί δυσκολίες στις διοργανώτριες αρχές. Γι΄αυτό το λόγο, η λήψη του μέτρου αυτού, γίνεται πάντα με φειδώ, προσεκτική στάθμιση όλων των περιστάσεων και των κινδύνων.

Πρέπει όμως να γίνει με σαφήνεια και καθαρότητα αντιληπτό από τις διοργανώτριες αρχές, ότι η κυριαρχική εκτίμηση για τη διαφύλαξη της ζωής και της περιουσίας των πολιτών, ανήκει στην Πολιτεία. Αυτό πρέπει να το λαμβάνουν σοβαρά υπόψη, οι διοργανώτριες αρχές, όταν παίρνουν αποφάσεις στο πεδίο της δικαιοδοσίας τους.

Ιδίως όταν, λαμβάνουν αποφάσεις αναβολής μιας ολόκληρης αγωνιστικής, για οποιοδήποτε λόγο εκτιμούν κατά την κρίση τους ουσιώδη».

ΠΑΣΟΚ κάτω από 10% και Ν.Δ. κάτω από 19% σε 3 γκάλοπ!

Τρία νέα γκάλοπ καταγράφουν τον κατακερματισμό του πολιτικού συστήματος, τη συρρίκνωση του πάλαι ποτέ κραταιού δικομματισμού, την πρωτιά της ΝΔ με αναιμικά ποσοστά, την κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ και την ανάδειξη του ΔΗΜΑΡ του Φώτη Κουβέλη στη 2η θέση.

Η Marc (Έθνος της Κυριακής)φέρνει τη ΝΔ στο 17% , τη ΔΗΜΑΡ στο 10,8%, το ΠΑΣΟΚ στο 9,8%, το ΚΚΕ στο 8,4%, τον Σύριζα στο 7,6%, το ΛΑΟΣ στο 4,9%. Στο όριο του 3% κινούνται οι Οικολόγοι Πράσινοι και το κόμμα της Ντόρας, ενώ πάνω από το 2% βρίσκονται οι ακροδεξιοί της Χρυσής Αυγής.

Η προβολή αυτών των αποτελεσμάτων οδηγεί σε οκτακομματική Βουλή. Η ΝΔ θα έπαιρνε 117 έδρες, ο Κουβέλης 43, το ΠΑΣΟΚ 39, το ΚΚΕ 34, ο Σύριζα 30, το ΛΑΟΣ 19 και Οικολόγοι -Ντόρα από 9 έδρες.

Ανάλογη εικόνα -αλλά ακόμη δυσμενέστερη για το ΠΑΣΟΚ) δίνει η MRB (για τη Realnews). H NΔ 19%, ΔΗΜΑΡ 10,1%, ΚΚΕ 8,8%, ΠΑΣΟΚ και Σύριζα 8,2%, Οικολόγοι 2,7% και Ντόρα 2,1%.

Αλλά και η Alco (για το Πρώτο Θέμα) στο ίδιο πλαίσιο βρίσκεται.
ΝΔ: 19, ΔΗΜΑΡ: 9,3, ΠΑΣΟΚ: 8,9, ΚΚΕ: 8,5, Σύριζα: 6,5, Οικολόγοι: 2,7 και Ντόρα 2,2.
Enhanced by Zemanta

We are all Greeks και στην Ισπανία

Φωτογραφία από τη διαμαρτυρία υπέρ της Ελλάδας στην Ισπανία, στη Βαρκελώνη .

Το σύνθημα "We are all Greeks" ακούστηκε δυνατά..

Τρεις νεκροί από πυρκαγιά στον Βύρωνα

Τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους από πυρκαγιά που ξέσπασε σε κτίριο στην περιοχή του Βύρωνα.

Η φωτιά ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία σε υπόγειο στη συμβολή των οδών Χειμάρρας και ΑΪδινίου.

Στο συμβάν έσπευσαν 24 πυροσβέστες με 8 οχήματα.

Το ανακριτικό της πυροσβεστικής έχει ξεκινήσει έρευνα για να διαπιστωθούν τα αίτια της φωτιάς που στοίχισε τη ζωή σε  τρία άτομα

Τα πάχη τους τα κάλη τους

Μπορεί ο Karl Lagerfeld να θεωρεί την Adele παχουλή, αλλά η ζουμερή δεσποινίδα όχι μόνο σάρωσε τα Grammy, αλλά φαίνεται να τα περνάει και μια χαρά στην προσωπική της ζωή.

Η εποχή που τα λεπτά, ανορεξικά κορμιά αποτελούσαν πρότυπο για τις γυναίκες δείχνει να έχει περάσει, ενώ μοντέλα όπως η Rosie Huntington που μοιάζει με αποστεωμένο κακέκτυπο του παλιού της εαυτού μας κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. Η μόδα προωθεί πιο γεμάτες σιλουέτες, υμνεί τις καμπύλες και επιβάλλει να έχουμε και τα πιασιματάκια μας. Έτσι, μετά την «κρυστάλλινη φωνή», άλλη μία κυρία διαφημίζει με τον καλύτερο τρόπο το στρογγυλεμένο σωματότυπο.

Η Tara Lynn, εργάζεται εδώ και χρόνια ως μοντέλο για παχουλές και όχι μόνο δεν ντρέπεται να φωτογραφηθεί, αλλά τολμάει να ξεγυμνωθεί μπροστά στο φακό με περίσσια άνεση.

Λαμβάνοντας υπόψη πως τα μεγαλύτερα περιοδικά του κόσμου, η Vogue και το Elle φιλοξενούν τις πληθωρικές κυρίες στα εξώφυλλά τους, μήπως ήρθε επιτέλους ο καιρός να σταματήσουμε τις σκληρές δίαιτες και να αγκαλιάσουμε τον εαυτό μας έτσι όπως είναι;



Πηγή:queen.gr
Enhanced by Zemanta

We are all Greeks λένε και στην Ολλανδία

We are all Greeks λένε και στην Ολλανδία και η διαδήλωση στο Άμστερνταμ είναι ιδιαίτερα μεγάλη.

Σέρρες: Τον έπνιξαν για να τον κλέψουν!


Στην εξιχνίαση της ανθρωποκτονίας σε βάρος 72χρονου που είχε βρεθεί νεκρός μέσα στο σπίτι του στην Κρηνίδα προχώρησε η αστυνομία...

Οι έρευνες της Αστυνομίας οδήγησαν σε δύο νεαρούς αλλοδαπούς σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία με πρόθεση και ληστεία κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, πρόκειται για έναν 17χρονο Βούλγαρου και εναν 23χρονο συμπατριώτη του, οι οποίοι όμως δεν συνελήφθησαν, αλλά εικάζεται ότι διέφυγαν στη Βουλγαρία.

Οι αστυνομικοί κατέληξαν στους δύο Βούλγαρους αφού προηγήθηκε έρευνα στο σπίτι όπου διέμεναν αλλά και μετά από μαρτυρίες.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο δράστες, εκμεταλλευόμενοι τη σχέση οικειότητας που είχαν με το θύμα, μπήκαν στο σπίτι του και άσκησαν σωματική βία, προκειμένου να του αφαιρέσουν χρήματα, με αποτέλεσμα να επέλθει ο θάνατός του.

Από το σπίτι αφαίρεσαν 800 ευρώ αλλά και χαρτονομίσματα και νομίσματα δραχμών και κυπριακών λιρών.

Υπενθυμίζεται ότι τον άτυχο άντρα βρήκαν νεκρό, ο γιος του και ένας γείτονας. Ο άντρας μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο των Σερρών, όπου διαγνώστηκε ο θάνατος του.

Ενώ όλα έδειχναν στην αρχή ότι ο θάνατος προήλθε από παθολογικά αίτια, η ιατροδικαστική εξέταση απέδειξε ότι ο 72χρονος στραγγαλίστηκε.

Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σερρών.

ΑΝΕΚΔΟΤΟ: "Εγώ είμαι για.. πήδημα"

Abu Dhabi
Image via Wikipedia
Ελληνάρας οδηγεί στo Αμπού Ντάμπι και περνάει

με κόκκινο. Ένας μπάτσος τον σταματά...

-Κύριε, περάσατε με κόκκινο.
-Ε και;;; Λέγε πόσο είναι το πρόστιμο να τελειώνουμε.
-Δεν υπάρχει πρόστιμο, κύριε. Θα πρέπει να σάς συλλάβω και να σας πάω στο αυτόφωρο.
-Τι αυτόφωρο ρε φίλε! Κόψε την κλήση να τελειώνουμε!

Τελικά ο μπάτσος τον μπαγλαρώνει και τον πηγαίνει στο δικαστήριο, που στεγάζεται στο κτίριο των φυλακών, είναι άθλιο και τρομακτικό. Μπόλικος κόσμος περιμένει να δικαστεί, στη σειρά και ο Ελληναράς φίλος μας. Ο Σαουδάραβας πρόεδρος του δικαστηρίου αρχίζει:

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΝΕΚΔΟΤΑ, ΕΔΩ

"We are all greeks" ΦΩΤΟ από το Εδιμβούργο της ΣΚΩΤΙΑΣ

"We are all greeks" είπαν και στο Εδιμβούργο της ΣΚΩΤΙΑΣ όπου συγκεντρώθηκαν οι νέοι για να εκδηλώσουν  τη συμπαράστασή τους στην δοκιμαζόμενη Ελλάδα.

Η φωτο από το twitter @mvogiatzis

"Λουκέτο" σε γραμμή παραγωγής του γιαουρτιού ΠΡΟΜΕΛ που είχε μούχλα!

Ο ΕΦΕΤ και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελιών για παρουσία ευρωτίασης (μούχλας) σε στραγγιστό γιαούρτι 2% με την εμπορική ονομασία «ΠΡΟΜΕΛ» της εταιρείας ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ ΑΒΕΕ που βρίσκεται στο Διδυμότειχο Έβρου, και μετά από ελέγχους του στην παραγωγό εταιρεία, προχώρησε στην προσωρινή αναστολή λειτουργίας της γραμμής παραγωγής γιαούρτης.

Το συγκεκριμένο μέτρο επιβλήθηκε προκειμένου να εκτελεστεί άμεσα δέσμη διορθωτικών ενεργειών στο μηχανολογικό εξοπλισμό και στους χώρους της εγκατάστασης, ορθή εφαρμογή διαδικασιών καθαρισμού και απολύμανσης, καθώς και μεταφοράς του βιολογικού από τον χώρο παραλαβής γάλακτος, ώστε να διασφαλιστεί η καταλληλότητα των παραγόμενων προϊόντων.

Η επιχείρηση συνεργάστηκε με τον ΕΦΕΤ και με επιστολή της στις 16.02.2012 ενημέρωσε για την άμεση διακοπή της λειτουργίας του τμήματος γιαούρτης προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες επεμβάσεις, ζητώντας τον επανέλεγχό της στις 20.02.2012.


 inpost.gr

"We are all greeks" ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΠΑΡΙΣΙ

Μεγάλη, για τα δεδομένα του Παρισιού, η συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Ελλάδα με το σύνθημα "We are all greeks" να δονεί την ατμόσφαιρα στα γαλλικά, τα αγγλικά και τα ελληνικά. 

Η ΦΩΤΟ από το twitter @cecile433

Σαμαράς στην Κύπρο: Η Ελλάδα σύντομα θα σταθεί και πάλι στα πόδια της

EPP Summit March 2010
(Photo credit: European People's Party - EPP)
Την Κύπρο θα επισκεφθεί αύριο ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς μετά από πρόσκληση του προέδρου του ΔΗΣΥ Νίκου Αναστασιάδη. Σε συνέντευξή του ο κ.Σαμαράς στον Αντέννα Κύπρου υποστήριξε «αυτή τη φορά έρχομαι στην Κύπρο για να πάρω ελπίδα, αλλά και για να δώσω ελπίδα».

Παράλληλα τόνισε ότι πηγαίνει στην Κύπρο για να μεταφέρει το μήνυμα της ελπίδας ότι «παρά τις δραματικές δυσκολίες, η Ελλάδα, σύντομα θα ξανασταθεί στα πόδια της και θα μπει σε μια καινούργια περίοδο ανάκαμψης και δημιουργίας».

«Θα είμαστε παρόντες σε όλα τα επίπεδα. Δεν είναι ποτέ δυνατόν να αποχωριστεί ο ένας τον άλλο. Η μοίρα είναι κοινή, η μάχη είναι κοινή και η Ελλάδα σας διαβεβαιώνω σύντομα θα ξανασταθεί στα πόδια της», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Κατά την παραμονή του στην Κύπρο ο κ. Σαμαράς θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο Χριστόφια, και θα έχει συνομιλίες με την ηγεσία του ΔΗΣΥ και θα συναντηθεί με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, αλλά και τον αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο.
Enhanced by Zemanta

Της... Λιβύης έγινε στην Κηφισίας

Συμπλοκή σημειώθηκε τα ξημερώματα ανάμεσα σε Λίβυους μετανάστες στους Αμπελόκηπους, στο ξενοδοχείο «President». 
 
Σύμφωνα με την αστυνομία οικονομικοί ήταν οι λόγοι που πυροδότησαν τα επεισόδια. Από την συμπλοκή τραυματίστηκε ένα άτομο και προκλήθηκαν ζημιές στη τζαμαρία της εισόδου και σε έπιπλα στη ρεσεψιόν.

Οι εμπλεκόμενοι διαμένουν τις τελευταίες ημέρες στο ξενοδοχείο μαζί με δεκάδες ακόμη ομοεθνείς τους και είχαν έρθει στην Αθήνα για να νοσηλευθούν σε ιδιωτικό νοσοκομείο.

Όλα ξεκίνησαν όταν κάποιοι αντιλήφθηκαν ότι τα χρήματα που είχε διαθέσει η πρεσβεία της χώρας τους δεν είχαν μοιραστεί σε όλους. Απευθύνθηκαν στους αρμόδιους για να ζητήσουν εξηγήσεις και σύντομα, η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου.
(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

Επεισόδια έξω από την Σχολή Δημόσιας Διοίκησης

Επεισόδια σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας που είχε διοργανώσει ο σύλλογος Αττικής και Δωδεκανήσου των εφοριακών υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών, έξω από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, όπου διεξαγόταν ο διαγωνισμός για 1000 ελεγκτές του υπουργείου.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε, αλλά έξω από το κτίριο σημειώθηκαν επεισόδια με αποτέλεσμα να προσαχθεί στον εισαγγελέα στέλεχος της ομοσπονδίας των εφοριακών υπαλλήλων.

Σημειώνεται ότι η διαμαρτυρία αφορούσε σε ενστάσεις των δύο συλλόγων, σχετικά με περιοριστικούς όρους που υπήρχαν για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό.

Υποψήφιος στις Σέρρες ο τζούνιορ Κώστας Καραμανλής;

Η διαγραφή των τριών νεοδημοκρατών βουλευτών που εκλέγονται στις Σέρρες, φαίνεται ότι άνοιξε (πάλι) την όρεξη στον Αχιλλέα Καραμανλή, ο οποίος εδώ και καιρό ονειρεύεται ένα έδρανο στην Βουλή για τον κανακάρη του.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο θείος Αχιλλέας, ήδη, έχει ειδοποιήσει το γραφείο Σαμαρά, προκειμένου να έχει κατά νου, τον νεότερο Κωνσταντίνο Καραμανλή, που δεν δείχνει ακόμη διατεθειμένος (τουλάχιστον μέχρι σήμερα) να κάνει το χατίρι στον μπαμπά του.

Τα ίδια νάζια έκανε και ο ξάδερφός του, και έφτασε στο σημείο να γίνει πρωθυπουργός.

Πηγή:apospasma.gr

Νέα μαθητική διαδήλωση στο Σύνταγμα το απόγευμα

Στην Πλατεία Συντάγματος θα βρεθούν και σήμερα στις 5 το απόγευμα οι μαθητές και οι νέοι της Αθήνας.

Σε ανακοίνωσή τους, οι μαθητές αναφέρουν:

«Καταδικάζουν το μέλλον μας… Ας τους δείξουμε ότι εμείς είμαστε το μέλλον. Ας τους δείξουμε ότι εμείς έχουμε το πάνω χέρι. Όλοι το Σάββατο στο Σύνταγμα ανεξαρτήτως ιδεολογικής υπόστασης… Συμβολικά θα κινητοποιηθούμε οι μαθητές και νέοι κατά του Μνημονίου». 

Την έπεισε να κάνουν σεξ τρεις φορές ...για να της «λύσει» τα μάγια

«Σπαθάτος» άντρας από Μ θα σου λύσει το ερωτικό πρόβλημα.Αυτά έλεγε το μέντιουμ της Πάτρας στην απελπισμένη 50χρονη που απευθύνθηκε σε αυτόν για να της «λύσει» τα μάγια.Και για να το καταφέρει την έπεισε να κάνουν σεξ τουλάχιστον τρεις φορές.

Το περιστατικό θυμίζει μία παλιά ιστορία της Πάτρας με πρωταγωνιστή ένα μέντιουμ που ανάγκαζε τις γυναίκες πελάτισσές του να κάνουν έρωτα μαζί του.

Κάτι τέτοιο φαίνεται πως συμβαίνει και σήμερα στην Πάτρα, αφού σύμφωνα με καταγγελία γυναίκας, γνωστό μέντιουμ την υποχρέωσε να συνευρεθεί ερωτικά μαζί του (τρεις φορές όπως η ίδια είπε) προκειμένου να την βοηθήσει... να ξεπεράσει το ερωτικό πρόβλημά της!

Η καταγγελία έγινε σε γυναίκα του περιβάλλοντός της, η οποία ασχολείται με την χαρτομαντεία! Το θύμα, σύμφωνα με το πατρινό site dete.gr, ονομάζεται Βάσω, είναι παντρεμένη, γύρω στα 50 και διαμένει στην περιοχή του πρώην Δήμου Μεσσάτιδος.

Όπως εκμυστηρεύθηκε στη γυναίκα – μέντιουμ, αναγκάστηκε να φύγει από τον άνδρα (κλαίγοντας κιόλας) όταν κατάλαβε πως εκμεταλλευόταν τις αδυναμίες της όχι μόνο χρηματικά (της είχε αποσπάσει 3.500 ευρώ) αλλά και ερωτικά! «Με έβαζε να του γδύνομαι και μου έκανε έρωτα με σκοπό να μου λύσει το πρόβλημα» δήλωσε η γυναίκα.

Η οποία είναι παντρεμένη και είχε καταφύγει στον άνδρα μέντιουμ προκειμένου να τη βοηθήσει σε οικογενειακό πρόβλημα που αντιμετώπιζε. Η 50χρονη δεν μπορεί φυσικά να καταγγείλει το γεγονός στην Αστυνομία, αφού ο σύζυγός της δεν γνωρίζει το παραμικρό. Ετσι περιορίστηκε στο να «εξομολογηθεί» την αμαρτία της, στη γυναίκα χαρτορίχτρα.

Οργανωμένοι οπαδοί συνεργάστηκαν για να κάψουν την Αθήνα

Δεν ήταν μόνο η κατάληψη της Νομικής η αρχή του χάους και της καταστροφής την περασμένη Κυριακή στην Αθήνα. Στην αστυνομία φαίνεται πως δεν έλαβαν σοβαρά υπόψη τους και τις προειδοποιήσεις από οργανωμένους οπαδούς ομάδων ότι θα κατέβαιναν όλοι μαζί την Κυριακή στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των ΝΕΩΝ που επικαλείται αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ, το διαδικτυακό ραντεβού των οργανωμένων είχε δοθεί μέρες και πολλοί έκαναν λόγο για ιστορική συμφωνία συνδέσμων για κοινό αγώνα κατά της κυβέρνησης! Εχει δοθεί ραντεβού στον Αγιο Δημήτριο στις 14:30 μετά από συνεννόηση και συμφωνία από επικεφαλής συνδέσμων και των 3 ομάδων.

Μια ημέρα πριν από την καταστροφή τα πανό στα γήπεδα προειδοποιούσαν: «Αύριο θα πάτε αδιάβαστοι», έγραφε πανό που είχαν κρεμάσει οι Πάνθηρες του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη. «Μέσα από τα μάτια των πνιγμένων θα λάμψει η οργή των εξεγερμένων», ήταν το πανό των Φενταγίν στο Περιστέρι. «Οποιος ποθεί λευτεριά παίρνει σπαθί» έγραφε πανό στο Χαριλάου.

«Τα τελευταία χρόνια η στρατολόγηση πολλών αντιεξουσιαστών γίνεται μέσα από συνδέσμους οργανωμένων οπαδών. Πιο έντονο είναι το φαινόμενο σε συνδέσμους της ΑΕΚ, του Ατρομήτου, του Ηρακλή, του ΠΑΟ και του Πανιωνίου, αλλά καταγράφονται τέτοιες περιπτώσεις και σε συνδέσμους του Ολυμπιακού, του Αρη, του ΠΑΟΚ», λέει στα «ΝΕΑ» αξιωματικός του Τμήματος Καταπολέμησης Αθλητικής Βίας.

Στο θάλαμο επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ. λίγο πριν από τη γενικευμένη σύρραξη και την αρχή της καταστροφής και τον εμπρησμό δεκάδων κτιρίων στην Αθήνα, έγινε γνωστό πως τον σύνδεσμο της ΑΕΚ στα Εξάρχεια συγκεντρώθηκαν περίπου 400 άτομα, τα οποία αν και τα επιτηρούσε διμοιρία των ΜΑΤ, τους έχασε όταν μπήκαν στη Νομική. Στη συνέχεια διασπάστηκαν σε μικρότερες ομάδες και χτύπησαν στην πλατεία Κοραή και την οδό Σταδίου.

Σύμφωνα με την εικόνα που εκ των υστέρων απέκτησε η Αστυνομία, ομάδα οργανωμένων του Παναθηναϊκού βρέθηκε στο Μοναστηράκι. Η Αστυνομία εκτιμά πως οργανωμένοι του Πανιωνίου κινήθηκαν στη λεωφόρο Συγγρού ενώ οι του Ολυμπιακού που έφτασαν στην περιοχή, ύστερα από το τέλος του αγώνα μπάσκετ με τον Παναθηναϊκό, κινήθηκαν στο ύψος της Ομόνοιας.

"Βουτιά" 35% στα ενοίκια των κατοικιών στην Αθήνα

Χιλιάδες σπίτια παραμένουν ξενοίκιαστα καθώς δεν βρίσκονται μισθωτές τον τελευταίο χρόνο λόγω της κρίσης ενώ τα ενοίκια των κατοικιών έχουν κάνει βουτιά μέχρι και 35% .

Πάντως και σε αυτά που έχουν ενοικιαστεί, ο μισθωτής απειλεί τον ιδιοκτήτη ότι θα μετακομίσει παζαρεύοντας έτσι την τιμή και τις περισσότερες φορές ο ιδιοκτήτης δέχεται να κάνει σκόντο, τουλάχιστον 10%-15%, για να μην τον χάσει.

Το 2008 ο μέσος χρόνος για να νοικιαστεί ένα σπίτι ήταν 2-3 μήνες, τώρα πλέον έχει ξεπεράσει τους 6, ενώ όσο μεγαλύτερη είναι η επιφάνεια τόσο υψηλότερη είναι και η μείωση του ενοικίου.

Σύμφωνα με μεσιτικά γεαφεία γκαρσονιέρα 25 τ.μ. στην Κυψέλη που είχε μισθωθεί το 2007 προς 270 ευρώ, προ μερικών μηνών έληξε η μίσθωση. Η τιμή στην οποία νοικιάστηκε είναι 190 ευρώ (μείον 30%).

Τριάρι 1ου ορόφου 78 τ.μ., επίσης στη Κυψέλη αλλά σε κτίριο πενταετίας, πέρυσι νοικιαζόταν 420 ευρώ. Από τότε που ξενοικιάστηκε, το ζητούμενο μίσθωμα έχει κατεβεί στα 400 αλλά κανείς από τους ενδιαφερόμενους δεν προσφέρει πάνω από 350 (μείωση 17%, αν νοικιαστεί στο ποσό αυτό). Σε ρετιρέ 135 τ.μ. επί της Αναγνωστοπούλου στο Κολωνάκι που είχε νοικιασθεί προς 1.500 ευρώ, πριν από έναν χρόνο έληξε η μίσθωση. Πέρασαν μήνες χωρίς να μπορεί ο ιδιοκτήτης να βρει ενοικιαστή, έριξε το ενοίκιο στα 1.200, μετά στα 1.000 και τελικά το νοίκιασε πρόσφατα στα 850 ευρώ (μείον 43%).

Εφυγαν από την πολιτική για να γίνουν αγρότες

Πολιτικοί που εγκατέλειψαν τα έδρανα της Βουλής είτε γιατί αποφάσισαν να συνταξιοδοτηθούν είτε γιατί δεν επανεξελέγησαν αποφάσισαν να αλλάξουν ζωή. Να αφήσουν πίσω τους νομοσχέδια, έδρες και υπουργεία για να γίνουν αγρότες.

Σε άρθρο τους τα ΝΕΑ φιλοξενούν πρώην πολιτικούς, οι οποίοι έχουν αναλάβει πλέον εντελώς διαφορετικούς ρόλους. Ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών της και βουλευτής της Ν.Δ., Θεόδωρος Κασσίμης βρίσκεται πλέον στα χωράφια του στην ορεινή Νεστάνη της Αρκαδίας και καλλιεργεί σαλιγκάρια. Τώρα, από τη Δευτέρα μέχρι την Πέμπτη το βράδυ βρίσκεται στο κτήμα του και τα φροντίζει. Εχει φτιάξει ένα μικρό πέτρινο σπίτι μέσα στο κτήμα ίσα που να καλύπτει τις ανάγκες του και να βρίσκεται κοντά στις εγκαταστάσεις.

Τον πρώην αντιπρόεδρο της Βουλής Παναγιώτη Σγουρίδη τον συναντά κανείς στους αμπελώνες του στα Αβδηρα με τη φόρμα εργασίας και τις γαλότσες του. Την καλλιέργεια και την επιμέλεια την έχει η γυναίκα του, η οποία είναι γεωπόνος, ενώ τα της επιχείρησης τα έχει αναλάβει ο γιος του Ναπολέων. «Εγώ βρίσκομαι στα χωράφια για να κλαδέψω, να ραντίσω, να κάνω ό,τι χρειάζονται τα αμπέλια. Είμαι εργάτης και το απολαμβάνω».

Μάλιστα, ο κ.Σγουρίδης τονίζει: «Το πρόβλημα με τους περισσότερους πολιτικούς στη χώρα μας είναι ότι μπαίνουν για να κυβερνήσουν χωρίς να έχουν ασκήσει απολύτως κανένα επάγγελμα. Γι' αυτό και πολλοί αγωνιούν να κρατήσουν την έδρα τους. Εμένα δεν με ενδιέφερε – τουλάχιστον με αυτόν τον τρόπο. Η αλήθεια είναι ότι μου λείπει η πολιτική γιατί είναι τρόπος ζωής. Οταν όμως είμαι στο χωράφι και φορτώνω το κεφάλι μου με τις έννοιες του, τα ξεχνάω όλα».

Κάπως έτσι είναι και ο Κώστας Τριαρίδης, πρώην βουλευτής Κιλκίς και υπουργός Μακεδονίας - Θράκης, Βρίσκεται συνεχώς στους αμπελώνες του και παράλληλα, όπως λέει, «καλλιεργεί λαχανικά, μαζεύει τα εποχικά φρούτα, κλαδεύει και φυτεύει και συμπληρωματικά δέντρα.

Από την πλευρά του ο Αλέκος Δαμιανίδης πρώην υφυπουργός Γεωργίας και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στις Σέρρες αποφάσισε να εγκαταλείψει την πολιτική και την δικηγορία και να γίνει αγρότης. Τώρα ασχολείται παράγοντας προϊόντα, όχι για να βγάλει χρήματα, αλλά για να τα απολαμβάνει με την οικογένειά του.
Enhanced by Zemanta

ΓΚΑΛΟΠ: Σε.. ελεύθερη πτώση ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ. και ΛΑΟΣ!

Ομοβροντία δημοσκοπήσεων φιλοξενούν οι Κυριακάτικες εφημερίδες οι οποίες καταγράφουν μεγάλη
ρευστότητα στο πολιτικό σκηνικό.

Στην έρευνα της MARC για το Έθνος της Κυριακής και στο ερώτημα για την πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία καταγράφει ποσοστό 24% ενώ δεύτερο κόμμα είναι η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη με 15,2%.

Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 13,9%, το ΚΚΕ με 11,9% ο ΣΥΡΙΖΑ με 10.7%, ο ΛΑΟΣ με 6,9%, οι Οικολόγοι με 3,3%, η Δημοκρατική Συμμαχία με 3,2% ενώ οριακά έξω από τη Βουλή μένει η Χρυσή Αυγή.

Οι αριθμοί είναι με αναγωγή των αναποφάσιστων (χωρίς την αναγωγή η ΝΔ συγκεντρώνει περίπου 17% και το ΠΑΣΟΚ κινείται κάτω από το 10%).Από την δημοσκόπηση προκύπτει οκτακομματική Βουλή, έλλειψη αυτοδυναμίας  και πτώση των τριών κομμάτων της κυβέρνησης Παπαδήμου.

 Στην προηγούμενη έρευνα της ίδιας εταιρίας η ΝΔ συγκέντρωνε 27,7%, το ΠΑΣΟΚ 17,5% και ο ΛΑΟΣ 9,6%
Enhanced by Zemanta

Ψάχνουν τους... εκδρομείς του καρναβαλιού οι ξενοδόχοι της Β. Ελλάδας


Του Κώστα Σιαμέλη /ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Η κρίση και η ανασφάλεια κέρδισαν κατά κράτος τον βασιλιά Καρνάβαλο της Ξάνθης και τους χιονισμένους ορεινούς προορισμούς της Βόρειας Ελλάδας: η ύφεση που πλήττει τα νοικοκυριά καθιστά τους εκδρομείς... είδος προς εξαφάνιση, με αποτέλεσμα εκατοντάδες μικρές και μεγάλες τουριστικές επιχειρήσεις να κρέμονται κυριολεκτικά από μία κλωστή.

Ακριβώς μία εβδομάδα πριν από το εορταστικό τριήμερο της Μεγάλης Αποκριάς και της Καθαράς Δευτέρας, οι πληρότητες στα ξενοδοχεία και τους ξενώνες της Μακεδονίας και της Θράκης βρίσκονται σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα. Οι «προσταγές» της τρόικας και τα άδεια πορτοφόλια έχουν παγώσει την ψυχολογία των περισσοτέρων κατοίκων της Θεσσαλονίκης, που, όπως όλα δείχνουν, θα γιορτάσουν την Καθαρά Δευτέρα είτε εντός των τειχών είτε -στην καλύτερη περίπτωση- στις ιδιαίτερες πατρίδες τους.
Ανάλογη είναι η εικόνα και στα τουριστικά πρακτορεία της πόλης: «Το ενδιαφέρον του κοινού για οργανωμένες οδικές και αεροπορικές εκδρομές είναι περιορισμένο, παρά τη συμπίεση των τιμών, που βρίσκονται στα επίπεδα του 2008. Οι εποχές των πτήσεων τσάρτερ έχουν περάσει ανεπιστρεπτί...», εξηγεί στη «Μ» ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας-Θράκης, Δημήτρης Μαντούσης. «Όλα δείχνουν ότι μόνο το Μπάνσκο, στη Βουλγαρία, θα σημειώσει ικανοποιητικές πληρότητες. Στο εσωτερικό, εκτιμώ ότι θα υπάρχουν διαθέσιμα πακέτα σε προσιτές τιμές μέχρι και την τελευταία στιγμή».
Ο κ. Μαντούσης θεωρεί ότι μεγαλύτερο πλήγμα το έχει δεχθεί ο τομέας των ομαδικών εκδρομών, ο οποίος, σε σύγκριση με την προ κρίσης εποχή, σημειώνει πτώση που ξεπερνά το 50%: «Οι παραδοσιακοί πελάτες των οργανωμένων εκδρομών ήταν οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι. Το εισόδημά τους, όμως, έχει πλέον πληγεί ανεπανόρθωτα. Αν σ’ αυτό συνυπολογίσουμε και την κακή ψυχολογία που διακατέχει την πλειοψηφία των Ελλήνων, τότε καθένας μπορεί να καταλάβει πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα».
Πάντως, τα περισσότερα τουριστικά γραφεία της Θεσσαλονίκης καταφέρνουν, μέχρι στιγμής, να αντιστέκονται στην ύφεση, αφού πρόκειται κατά κύριο λόγο για μικρές, οικογενειακές επιχειρήσεις, που έχουν περιθώρια εξοικονόμησης χρημάτων μέσω της μείωσης των λειτουργικών εξόδων τους.

«Μνημονιακές» οι τιμές, αλλά…

Παρότι τα περισσότερα ταξιδιωτικά γραφεία δεν τύπωσαν για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας μεγάλο αριθμό ενημερωτικών-διαφημιστικών φυλλαδίων και δεν διαφήμισαν (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) τα προϊόντα τους στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, συνεχίζουν να διοργανώνουν εκδρομές που, σε παλαιότερες εποχές, θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν «λαχείο».
Πάτρα, Κωνσταντινούπολη, Βουκουρέστι, Μπόροβετς και Σόφια είναι μερικοί από τους προορισμούς που προσφέρονται (επί ματαίω...) «κοψοχρονιά».
«Υπάρχει τριήμερη εκδρομή για τη Σόφια, με ημιδιατροφή, που κοστίζει 145 ευρώ σε ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων και 180 ευρώ σε πεντάστερο. Όσον αφορά την οδική εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη, η τιμές για τετράστερο ξενοδοχείο με πρωινό ξεκινούν από τα 170 ευρώ», εξηγεί στη «Μ» η τουριστική πράκτορας Έφη Κατέρη. «Το τριήμερο αποτελεί μια συμφέρουσα ευκαιρία για να επισκεφθεί κάποιος και την Αθήνα, όπου, λόγω των γνωστών λυπηρών γεγονότων, τα κεντρικά ξενοδοχεία αναγκάστηκαν να ρίξουν σημαντικά τις τιμές. Προς το παρόν, στα ταξιδιωτικά γραφεία δεν χτυπούν ούτε τα τηλέφωνα... Ελπίζουμε από Δευτέρα -και όσο θα πλησιάζουμε στις ημέρες της εξόδου- να αλλάξει λίγο το κλίμα».

 
Κατήφεια από την Ξάνθη μέχρι την Καστοριά

Στα επίπεδα του 2002-2003 κατεβαίνουν οι τιμές, μετά από το «παζάρι» των πελατών
Στην Ξάνθη, η οποία, λόγω των φημισμένων καρναβαλικών εκδηλώσεων, αποτελεί το επίκεντρο του τριημέρου, οι επαγγελματίες του τουρισμού βιώνουν πρωτόγνωρες καταστάσεις. Τα ξενοδοχεία (όλων των κατηγοριών) στην πόλη διαθέτουν ακόμη αρκετές αδιάθετες κλίνες, τη στιγμή που μέχρι πέρυσι δεν υπήρχε διαθέσιμο δωμάτιο για τη συγκεκριμένη περίοδο ήδη από τον Σεπτέμβριο!
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο καρναβάλι της πόλης της Θράκης βασίζονται και οι ξενοδοχειακές μονάδες όμορων νομών (Καβάλας, Ροδόπης, Έβρου και Δράμας), που τώρα καταγράφουν ελάχιστες κρατήσεις.
«Πιστεύω ότι στο τέλος θα γεμίσουν όλα τα ξενοδοχεία της πόλης: οι τιμές, ωστόσο, κυμαίνονται στα επίπεδα ενός συνηθισμένου Σαββατοκύριακου», λέει στη «Μ» ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ξάνθης, Απόστολος Αγκόρτσας. «Αρκετοί από τους επισκέπτες θα περιοριστούν σε μία ή δύο διανυκτερεύσεις. Κάποιες μεγάλες παρέες, που κλείνουν τρία ή τέσσερα δωμάτια, παζαρεύουν και καταφέρνουν να χαμηλώσουν περαιτέρω τις τιμές, που κυμαίνονται στα επίπεδα του 2002-2003».
Όποιος αποφασίσει -και έχει την οικονομική δυνατότητα- να επισκεφθεί την καρναβαλική πρωτεύουσα της Βόρειας Ελλάδας, θα καταβάλει για ξενοδοχείο τριών αστέρων από 70-80 ευρώ, για τετράστερο κοντά στα 90 ευρώ, ενώ για το μοναδικό πεντάστερο ξενοδοχείο της πόλης θα πληρώσει γύρω στα 100 ευρώ. Σε όλες τις τιμές περιλαμβάνεται το πρωινό.

Στη Δυτική Μακεδονία
Αρκετά αναμένεται να είναι τα άδεια δωμάτια και στον προικισμένο από τη φύση νομό της Καστοριάς, καθώς οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία της γραφικής παραλίμνιας πόλης δεν αφήνουν περιθώρια για χαμόγελα...
«Τα μέχρι στιγμής μηνύματα μόνον αισιόδοξα δεν είναι, παρότι οι τιμές είναι πεσμένες σε όλες τις κατηγορίες καταλυμάτων», αναφέρει, μιλώντας στη «Μ», ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Καστοριάς, Ιορδάνης Μιχαηλίδης. «Φέτος δεν μας βοήθησε ούτε ο καιρός, αφού οι συνεχείς χιονοπτώσεις και οι ασυνήθιστα χαμηλές θερμοκρασίες αποθάρρυναν τον κόσμο που σκόπευε να μας επισκεφτεί. Μέσα σ’ όλα αυτά, τα ξενοδοχεία του νομού παλεύουν να αντεπεξέλθουν και στο δυσβάσταχτο κόστος της θέρμανσης...».

Σε 56 δήμους 83 ακίνητα του ΕΟΤ

English: aerial view of the city of Eretria (E...
Image via Wikipedia
Σε δήμους παραχωρούνται 83 ακίνητα ιδιοκτησίας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού ΕΟΤ , τη διοίκηση, διαχείριση και εκμετάλλευση των οποίων ασκεί η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. (ΕΤΑΔ Α.Ε.), μετά την ψήφιση του νόμου του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού με τίτλο «Αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα, του ντόπινγκ, των προσυνεννοημένων αγώνων και λοιπές διατάξεις» στις 15 Φεβρουαρίου.

Η αρχική πρόβλεψη του νομοσχεδίου για παραχώρηση των ακινήτων στις Περιφερειακές Αυτοδιοικήσεις ανατράπηκε μετά από παρέμβαση της ΚΕΔΕ.

Η κυριότητα καθώς και η διοίκηση και διαχείριση των 83 ακινήτων παραχωρούνται σε 56 δήμους της χώρας.


Ολυμπιακός: Γιατί χάνει τη σεζόν ο Πάντελιτς

Σοκ πρώτου βαθμού αποτέλεσε για τον Ολυμπιακό το άκουσμα της είδησης , ότι ο Μάρκο Πάντελιτς έχει υποστεί κάταγμα στον δεξιό του αστράγαλο και θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν.

Ο Σέρβος επιθετικός χτύπησε στην προπόνηση της Παρασκευής και αρχικά οι εκτιμήσεις των γιατρών των «ερυθρολεύκων» έκαναν λόγο για ένα απλό διάστρεμμα. Παρόλα αυτά, στις εξετάσεις που υπεβλήθη ο 33χρονος άσος, φάνηκε ότι έχει υποστεί κάταγμα στον έξω σφυρό του δεξιού του ποδιού.

 Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Ενας Γερμανός γράφει…"Αν ήμουν Ελληνας"

Εκπληκτικό άρθρο του Gabor Steingart, αρχισυντάκτη της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας «Handelsblatt». Το εξαίρετο αυτό δημοσίευμα πιστώνεται στην εφημερίδα «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»: 

Όταν σ’ έχουν προσκαλέσει στον τόπο τους οι φίλοι σου, θα ήθελες φεύγοντας να μπορέσεις να πεις ότι «ήταν πολύ όμορφα» και πως εντυπωσιάστηκες απ’ όσα είδες. Δυστυχώς, για τα είκοσι μέλη της ερευνητικής ομάδας της Handlesblatt που επισκέφτηκαν την Ελλάδα. προκειμένου να συλλέξουν πληροφορίες γύρω από το επίκεντρο της κρίσης, στάθηκε αδύνατο να κοιτάξουν πίσω κατά τρόπο ευχάριστο. Αναμφίβολα, τις τελευταίες μέρες συναντήσαμε γενναίους Έλληνες, που αντιμάχονται την κρίση – μια κρίση που είναι πιο δυνατή απ’ αυτούς.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΕΔΩ

«Καμπανάκι» Γιούνκερ για την ελληνική οικονομία

«Οι προσπάθειες να μειωθεί το χρέος της Ελλάδας στο 120% του ΑΕΠ μέχρι το 2020 βρίσκονται ακόμα μακριά από το στόχο», δήλωσε πριν από λίγο ο επικεφαλής του Eurogroup, Jean-Claude Juncker, εν όψει της συνάντησης των υπουργών οικονομικών των 17 τη Δευτέρα.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Το καλοκαίρι σε χρήση οι νέες λεωφορειολωρίδες στη Θεσσαλονίκη

Oι επικείμενες τροποποιήσεις του ΚΟΚ περί μεταφοράς αρμοδιότητας για την υλοποίηση και συντήρηση των Ειδικών Λωρίδων Λεωφορείων (ΕΛΛ) από το Υπουργείο στους δήμους της χώρας, καθώς και του νόμου που αφορά στην κατασκευή δημοτικών χώρων στάθμευσης στις πόλεις της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, ανακοινώθηκαν σήμερα Παρασκευή17 Φεβρουαρίου από τον υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννη Μαγκριώτη, κατά την εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Γ. Πανούσης: «Τόσα χρόνια ήταν κι ο λαός στο κόλπο...»

 Συνέντευξη στην  Ευαγγελία Κακλειδάκη/metro
Ο πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Θράκης, καθηγητής Εγκληματολογίας και υποψήφιος βουλευτής με τη Δημοκρατική Αριστερά, Γιάννης Πανούσης, μίλησε για την πολιτική και κοινωνική κατάσταση της χώρας, απαντώντας και στο δίλημμα που ετίθετο: «Μνημόνιο ή πτώχευση». Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στους λόγους για τους οποίους οδηγηθήκαμε μέχρι εδώ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η μεταπολίτευση έφερε μια αίσθηση μιας Δημοκρατίας και κοινωνίας χωρίς όρια. Πρέπει να ξανασυμφωνήσουμε πώς ζούμε μαζί. Πώς ζούμε μεταξύ μας. Με ποιους όρους ζούμε».   
 

Κεραυνός "χτύπησε" το αεροπλάνο με την αποστολή του Παναθηναϊκού!

Ένα απρόοπτο γεγονός συνέβη κατά την πτήση του Παναθηναϊκού από Αθήνα προς Ηράκλειο το βράδυ της Παρασκευής, καθώς ένα κεραυνός χτύπησε το αεροπλάνο της αποστολής του «τριφυλλιού», σπέρνοντας έστω και για λίγα λεπτά τον τρόμο στους επιβάτες, όμως ευτυχώς το συμβάν δεν δημιούργησε βλάβη στο αεροπλάνο που συνέχισε κανονικά την πτήση του.

Όλα αυτά λίγο πριν το αεροπλάνο προσγειωθεί στο «Νικόλαος Καζαντζάκης», ενώ μετά την αρχική ανησυχία, ήρθε και η καθησύχαση από την πλευρά του πληρώματος και τον πιλότο του αεροσκάφους.

Και αφού η αποστολή του Παναθηναϊκού προσγειώθηκε στην Κρήτη, εκεί τους περίμεναν αρκετοί φίλοι της ομάδας και υποδέχτηκαν παίκτες και προπονητή με το σύνθημα: «Πρωταθλητή σε θέλουμε Παναθηναϊκέ...».

Αρκετά καπνογόνα έκαναν τη νύχτα μέρα, ενώ οι ατάκες: «Παιδιά πάρτε το πρωτάθλημα κόντρα σε όλους», «Φάτε τους μην καταλαβαίνετε τίποτα εμείς είμαστε δίπλα σας», δίνουν το στίγμα του φανατισμού που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ώρες.


in.gr

Χρ. Πισσαρίδης: Πολύ χειρότερες οι συνέπειες εξόδου από το ευρώ

«Μεγάλη ανακούφιση» χαρακτήρισε την έγκριση της νέας δανειακής σύμβασης από την Ελλάδα ο Καθηγητής Χριστόφορος Πισσαρίδης, ο οποίος μιλώντας στο συνέδριο του Economist στη Λευκωσία, εξέφρασε την εκτίμηση ότι η εναλλακτική εκδοχή θα ήταν η έξοδος της χώρας από το ευρώ. Κατά τη γνώμη του, αυτό θα είχε πολύ χειρότερες συνέπειες έναντι των επιπλέον μέτρων λιτότητας που συνοδεύουν το νέο «πακέτο».

Περιγράφοντας τις πιθανές επιπτώσεις από μία ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, προέβλεψε ότι η επιστροφή στη δραχμή θα σήμαινε αυτόματα μία νομισματική υποτίμηση της τάξης περίπου του 60%, με αντίστοιχες συνέπειες στις εισαγωγές, από τις οποίες η Ελλάδα εξαρτάται σε ιδιαίτερο βαθμό.

Παράλληλα, ο κ. Πισσαρίδης τόνισε την ανάγκη να διασφαλιστούν περισσότεροι πόροι για τους ανέργους -και γενικότερα οικονομικά ασθενείς- στην Ελλάδα. Σημείωσε, μάλιστα, ότι προσφέρθηκαν κονδύλια προς αυτήν την κατεύθυνση στην προηγούμενη κυβέρνηση, η οποία ωστόσο δεν τα απορρόφησε.

Εξέφρασε ακόμη ανησυχία για την ένταση που παρατηρείται στις σχέσεις των κρατών – μελών της Ευρωζώνης, και δη στους Γερμανούς πολιτικούς και τον ελληνικό λαό, για να συμπληρώσει ότι τα ευρωπαϊκά κράτη θα πρέπει όλα μαζί να αποτελούν μία μεγάλη μονάδα, όπως είναι η Κίνα ή η Ινδία, ώστε να αντεπεξέλθουν με αξιώσεις στο διεθνή ανταγωνισμό.

Ο κ. Πισσαρίδης ανέφερε ακόμη ότι απαιτείται η μεταφορά πλεονασμάτων από το Βορρά στο Νότο μέσω των διαρθρωτικών ταμείων της ΕΕ. Ταυτόχρονα, τάχθηκε υπέρ της λειτουργίας επιτροπών εμπειρογνωμόνων, ανεξάρτητων από την εκάστοτε πολιτική ηγεσία, για ζητήματα μακροοικονομίας, με αρμοδιότητες παρακολούθησης, χωρίς εκτελεστική εξουσία. Όπως είπε, θα αποτελούσε ένα «βήμα μπροστά» η δημιουργία ενός αντίστοιχου συμβουλίου σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Φ. Κουβέλης: Δεδομένη η άρνηση υπογραφής για το νέο μνημόνιο

«Η άρνησή μου είναι δεδομένη» είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης για το ενδεχόμενο να του ζητηθούν έγγραφες δεσμεύσεις για πιστή εφαρμογή των όρων του νέου μνημονίου.

«H χώρα», πρόσθεσε, «έχει τη θεσμική της λειτουργία, έχει τους θεσμούς της δημοκρατίας και αυτοί οι θεσμοί είναι ο μόνος συνομιλητής και με την Ευρώπη και γενικότερα».

Προηγήθηκε συνάντηση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο κατά την οποία ο υπουργός Οικονομικών των ενημέρωσε για τις εξελίξεις εν όψει του Eurogoup της Δευτέρας.

Επιπλέον ο κ. Κουβέλης επανέλαβε τις αντιρρήσεις της Δημοκρατικής Αριστεράς για τη νέα δανειακή σύμβαση και «όλα εκείνα τα οποία τη συγκροτούν, ειδικότερα σε σχέση με τα εξαιρετικά επαχθή, ανηλεή μέτρα εις βάρος της ελληνικής κοινωνίας».

«Επεσήμανα για ακόμη μια φορά ότι η πορεία της χώρας πρέπει να αναζητείται προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης και της διερεύνησης του πρωτογενούς τομέα παραγωγής», τόνισε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...