Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Στον Γρ.Πεπόνη στοιχεία πολυεθνικών που καταδικάστηκαν για δωροδοκίες

Προς έρευνα διαβίβασε στον οικονομικό εισαγγελέα Γρ.Πεπόνη ο γγ Δικαιοσύνης, Γ.Σούρλας, αποφάσεις αμερικανικών δικαστηρίων που επέβαλαν την τελευταία διετία πρόστιμα 350 εκατ. δολ. σε πολυεθνικές εταιρίες που, όπως αναφέρει ο Γ.Σούρλας, δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και δωροδοκούσαν προκειμένου να προωθούνται τα προϊόντα τους (φάρμακα, ιατρικά είδη, αυτοκίνητα, τηλεπικοινωνίες) σε οργανισμούς του ελληνικού Δημοσίου.

Οι μητρικές εταιρείες δέχθηκαν πως διαπράχθηκε το αδίκημα της δωροδοκίας στην Ελλάδα, σημειώνει μεταξύ άλλων ο κ. Σούρλας.

«Αποκαλύφθηκε ότι κατέβαλαν στους Έλληνες μεσάζοντες εκατομμύρια δολάρια ... πρόκειται για κυκλώματα διαφθοράς, εκμαυλισμού και αθέμιτου ανταγωνισμού που συνέβαλαν ώστε να οδηγηθεί η χώρα στη χρεοκοπία και την εθνική ταπείνωση» λέει ο Γ.Σούρλας και ζητά πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, απόδοση ευθυνών και προστίμων.

Ειδικότερα, εξηγεί ο κ. Σούρλας, η προώθηση των προϊόντων γινόταν στους χώρους των τηλεπικοινωνιών, της αυτοκινητοβιομηχανίας, των ιατρικών και ορθοπεδικών συσκευών και των φαρμάκων.

Μάλιστα όπως επισημαίνει ο ίδιος, τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν είναι τα χαμηλότερα προβλεπόμενα, καθώς υπήρξε συμβιβασμός, δεδομένου ότι οι μητρικές εταιρείες δέχθηκαν πως διαπράχθηκε το αδίκημα της δωροδοκίας στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα τους έχει επιβληθεί επιτήρηση από τις αρμόδιες Αρχές, ώστε να λειτουργούν με διαφάνεια από εδώ και στο εξής.

Όπως υπογραμμίζει ο γενικός γραμματέας, κατά την εκδίκαση αυτών των υποθέσεων, μεταξύ άλλων, «αποκαλύφθηκε ότι κατέβαλαν στους Έλληνες μεσάζοντες εκατομμύρια δολάρια σε εικονικές εταιρείες και μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις δρούσαν και σε άλλες χώρες, όπως η ΠΓΔΜ, όπου καταβλήθηκε σε έναν μεσάζοντα το ποσό των έξι εκατομμυρίων δολαρίων για την εξυπηρέτηση οικονομικών συμφερόντων συγκεκριμένης εταιρείας τηλεπικοινωνιών».

Είναι προφανές ότι «πρόκειται για κυκλώματα διαφθοράς, εκμαυλισμού και αθέμιτου ανταγωνισμού που συνέβαλαν ώστε να οδηγηθεί η χώρα στη χρεοκοπία και την εθνική ταπείνωση», προσθέτει ο γενικός γραμματέας.

Επίσης, ο κ. Σούρλας τονίζει ότι οι σχετικές καταγγελίες, τα σχετικά στοιχεία, όπως και οι καταδικαστικές αποφάσεις των δικαστηρίων των ΗΠΑ, απεστάλησαν στο υπουργείο Δικαιοσύνης και οι αποστολείς των στοιχείων αυτών, αλλά και «όλοι οι Έλληνες φορολογούμενοι θέλουν να πληροφορηθούν, ποιοι συμμετείχαν στα κυκλώματα ως μεσάζοντες, ποιοι είναι οι τελικοί αποδέκτες, πόσα χρήματα καταχράστηκαν, ποια ήταν τα ποσά που ζημιώθηκε το ελληνικό Δημόσιο».

Ακόμη, προσθέτει ο κ. Σούρλας, ο ελληνικός λαός πρέπει να πληροφορηθεί σε ποιες ενέργειες έχουν προβεί οι ελληνικές δικαστικές αρχές οι οποίες είχαν ενημερωθεί από τις υπηρεσίες των ΗΠΑ, ή σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν, προκειμένου να καταβληθούν στο ελληνικό Δημόσιο τα ποσά τα οποία έγιναν αντικείμενο κατάχρησης.

Τέλος, καταλήγει ο κ. Σούρλας, πρέπει να γίνει γνωστό ποιες ποινικές και διοικητικές κυρώσεις επιβλήθηκαν σε όσους εμπλέκονται στις υποθέσεις αυτές και κατείχαν θέσεις στον δημόσιο τομέα.

Πιάστηκαν μαλλί με μαλλί η Αρετή Τσοχατζοπούλου και η Βίκυ Σταμάτη στον Κορυδαλλό

Ένα θερμό επεισόδιο εντός των φυλακών Κορυδαλλού αποκαλύπτει η εφημερίδα Real News στο οποίο η κόρη του Άκη Τσοχατζόπουλου, Αρετή πιάστηκε «μαλλί με μαλλί» με την σύζυγο του πρώην υπουργού, Βίκυ Σταμάτη.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η Βίκυ Σταμάτη έχει μετατραπεί σε προστάτιδα των συγκρατούμενών της τις οποίες και εξυπηρετεί δίνοντάς τους αντισηπτικά καθώς και άλλα προϊόντα καθαριότητας. Παράλληλα φαίνεται πως οι σχέσεις της με τον Άκη Τσοχατζόπουλο έχουν αποκατασταθεί και μιλούν πλέον κανονικά.

Το εν λόγω επεισόδιο έγινε στο χώρο του διοικητηρίου των φυλακών μετά την επιστροφή της Αρετής Τσοχατζοπούλου από την Ευελπίδων όπου και απολογήθηκε συμπληρωματικά.

Οι δύο γυναίκες βρέθηκαν πολύ κοντά η μία στην άλλη και πριν οι υπάλληλοι προλάβουν να τις πλησιάσουν η Βίκυ Σταμάτη φαίνεται να όρμησε στην κόρη του πρώην υπουργού. Οι φύλακες χρειάστηκαν περισσότερα από 10 λεπτά προκειμένου να τις χωρίσουν αφού είχαν πιαστεί μαλλί με μαλλί.

Πηγή: | iefimerida.gr

Επεισόδιο ανάμεσα σε Μοναχούς και τον Μπουτάρη

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης της υποδοχής της εικόνας του «Αξιον Εστί» στο Λευκό Πύργο δύο παλαιοημερολογίτες μοναχοί ''τα έβαλαν'' με το Γιάννη Μπουτάρη αλλά και με τους μοναχούς του Αγίου Ορους.

Απευθυνόμενοι στον Γιάννη Μπουτάροι φώναζαν ''Τούρκε θα πεθάνεις'' και τον αναθεμάτιζαν ενώ στους μοναχούς έλεγαν ότι ''προσκύνησαν'' τον Πάπα.

Οι δύο μοναχοί απομακρύνθηκαν από τους αστυνομικούς και το επεισόδιο έληξε.

ΒΙΝΤΕΟ: Κατερίνη: Πορεία πολυτέκνων και αποδοκιμασίες βουλευτή της ΝΔ

Πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους της Κατερίνης έκαναν πολύτεκνοι του νομού Πιερίας, οι οποίοι αντιδρούν στις περικοπές των επιδομάτων τους, που μελετάει η κυβέρνηση.

Περίπου 70 άτομα επισκέφθηκαν τα γραφεία των τοπικών βουλευτών και τον μόνο που βρήκαν ήταν ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Χριστογιάννης. Ο βουλευτής κατέβηκε από το γραφείο του στην είσοδο του κτιρίου και συνομίλησε με τους πολύτεκνους, οι οποίοι του ζήτησαν να μην ψηφίσει στη Βουλή τις περικοπές των επιδομάτων τους.

Ο βουλευτής της ΝΔ ανέφερε πως τα μέτρα δεν έχουν πάρει ακόμα την τελική τους μορφή και άρα δεν γνωρίζει ποιες και πόσες περικοπές θα γίνουν στα επιδόματα των πολυτέκνων.

 Σε ό,τι αφορά τη στάση του στη Βουλή τόνισε πως τα μέτρα θα έρθουν με ένα μόνο άρθρο και θα τα ψηφίσει, διότι προέχει το μέλλον του τόπου. Τότε κάποιοι από τους διαμαρτυρόμενους δυσανασχέτησαν, είπαν ότι θα έρθουν και οι εκλογές, ενώ ορισμένοι καταφέρθηκαν γενικώς εναντίον των πολιτικών κάνοντας λόγο για «προδότες» και «κλέφτες».

«Οι αποδοκιμασίες αυτές δεν ήταν στο πρόσωπο μου και οι χαρακτηρισμοί δεν με αφορούν» δήλωσε ο βουλευτής.

Enhanced by Zemanta

Διαμαρτυρία μαθητών ειδικών σχολείων για το θέμα της μεταφοράς τους

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν στο κέντρο της Αθήνας γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί των ειδικών σχολείων, αντιδρώντας στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με το ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών με ειδικές ανάγκες από και προς τα σχολεία τους και στις σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές.

Η συγκέντρωση έγινε έξω από το κτίριο της αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα όπου γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί παρέδωσαν ψήφισμα. «Καταγγέλλουμε σε εσάς την αδυναμία του ελληνικού κράτους να επιλύσει έγκαιρα και μόνιμα το πρόβλημα της μετάβασης των παιδιών μας προς και από το σχολείο και τον έμμεσο αποκλεισμό τους από την εκπαιδευτική διαδικασία, επιφυλασσόμαστε δε ως Ευρωπαίοι πολίτες για όλα τα δικαιώματά μας κατά της διάκρισης αυτής», αναφέρει, μεταξύ άλλων, το ψήφισμα.

Οι γονείς των παιδιών αυτών στην προσπάθειά τους να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, σύστησαν το Δίκτυο Ειδικών Σχολείων Αττικής, μια εθελοντική οργάνωση για την καταγραφή και προώθηση των προβλημάτων των σχολείων.

Όπως αποκαλύπτουν, το 30% των σχολείων ειδικής αγωγής στην Αττική δεν μπορούν να μεταφέρουν τους μαθητές με ειδικές ανάγκες από και προς τα σχολεία, ενώ λόγω της κατάστασης αυτής το 80% των μαθητών δεν πηγαίνουν καθόλου ή πηγαίνουν περιστασιακά στο σχολείο.

«Πρόκειται για ένα καίριο ζήτημα που στερεί το δικαίωμα των παιδιών μας στην εκπαίδευση και την κοινωνική ένταξη, αφαιρώντας τους και τις προοπτικές της μελλοντικής εργασιακής αποκατάστασης», εξήγησαν σε συνέντευξη Τύπου οι εκπρόσωποι του Δικτύου, Νέστορας Λαδάς, Ζακλίν Πόιτρας και Δημήτρης Μπότσος.

Το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών έρχεται να προστεθεί στις σοβαρές ελλείψεις σε εκπαιδευτικό, ειδικό και βοηθητικό προσωπικό (λόγω των μειωμένων προσλήψεων), καθώς και σε υλικοτεχνική υποδομή που αντιμετωπίζει η πλειοψηφία των ειδικών σχολείων σε όλη την Ελλάδα. Σημαντικές είναι και οι ελλείψεις στις δομές παράλληλης στήριξης παιδιών με ειδικές ανάγκες στα γενικά σχολεία.

Πεζοπορία διαμαρτυρίας ως την Αθήνα άρχισαν επαγγελματίες της Μαγνησίας

Εναν πρωτότυπο τρόπο επέλεξαν για να διαμαρτυρηθούν για την τραγική  -όπως λένε- οικονομική τους κατάσταση οι επαγγελματοβιοτέχνες αλλά και άλλοι κλάδοι του νομού Μαγνησίας. Το Σάββατο το πρωί περίπου 180 άνθρωποι ξεκίνησαν από τον Βόλο πεζοί με σκοπό να φτάσουν στην Αθήνα και την πλατεία Συντάγματος, στις 23 Οκτωβρίου και αφού έχουν διανύσει με τα πόδια τα 324 χιλιόμετρα της απόστασης.

Στην πορεία θα συμμετάσχουν και άτομα με ειδικές ανάγκες, άνεργοι και εκπρόσωποι άλλων φορέων ενώ παράλληλα θα υπάρχει υποστήριξη από  ιατρούς, νοσηλευτές  και φυσιοθεραπευτές. Οι διανυκτερεύσεις θα γίνουν σε σκηνές ενώ τα τρόφιμα και οι άλλες προμήθειες είναι δωρεά των επαγγελματιών της Μαγνησίας.

«Θέλαμε να βρούμε έναν ιδιαίτερο τρόπο διαμαρτυρίας αλλά και να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο η διαμαρτυρία να έχει κομματικό πρόσημο»
λέει ο  πρόεδρος των Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Μαγνησίας κ. Κώστας Κόγιας.

Πέρα από αυτή καθαυτή την διαμαρτυρία στόχος της κινητοποίησης είναι να ενταχθούν σε αυτή όσο γίνεται περισσότεροι. «Το σύνθημα είναι έλα μαζί μας έστω και για 100 μέτρα» λέει ο κ. Κόγιας. «Ήδη από διάφορους ενδιάμεσους σταθμούς όπως η Λαμία έχουμε τη δέσμευση πως θα ενωθεί και άλλος κόσμος μαζί μας. Παράλληλα έχουμε τυπώσει έντυπο υλικό που θα μοιράζουμε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού».
Αιτία αυτής της κινητοποίησης ήταν –τι άλλο- η τραγική οικονομική κατάσταση που αντιμετωπίζει η οικονομία του Βόλου, μιας πόλης που πριν κάποια χρόνια υπέστη ριζική αποβιομηχάνιση και ύστερα  η κρίση φαίνεται να της  δίνει τη χαριστική(;) βολή. «Αυτή τη στιγμή πανω από το 50% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στη Μαγνησία είναι καταχρεωμένες. Παράλληλα υπάρχει μικρή κινητικότητα, ενώ δυστυχώς ακόμα ο τουρισμός δεν έχει αναπτυχθεί όσο θα μπορούσε. Για αυτό και κατεβαίνουμε στην Αθήνα, για να μην αναγκαστούν τα παιδιά μας να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό, κάτι που ήδη συμβαίνει».
Σημείο τερματισμού της εντεκαήμερης πορείας προς την Αθήνα θα είναι το κτίριο της Βουλής στις 23 Οκτώβρη. «Εκεί θα επιδώσουμε υπόμνημα προς τους κυβερνητικούς εταίρους και θα προχωρήσουμε σε 24ωρη απεργία πείνας» λέει ο κ. Κόγιας. «Ελπίζουμε ως τότε είναι να έχουμε γίνει χιλιάδες, με συμμετοχές από όλη την επικράτεια».

Ρεπούση: Οι Χρυσαυγίτες θα με βρίσκουν απέναντί τους - Δεν τους φοβάμαι

Με δήλωσή της η οποία αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της Δημοκρατικής Αριστεράς η Βουλευτής Πειραιά Μαρία Ρεπούση , τοποθετήθηκε για τα επεισόδια με τα μέλη της Χρυσής Αυγής έξω από το Θέατρο Χυτήριο.

«Είναι προφανές, ότι οι χρυσαυγίτες βουλευτές επιχειρούν να μας εκφοβίσουν, να πάψουμε να εκφράζουμε την άποψή μας, να υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα της έκφρασης, τη δημοκρατία και τα αγαθά της. Να επιστρέψουμε στο σκοταδισμό του ολοκληρωτισμού που στοίχισε την αξιοπρέπεια και τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων. Τους απαντώ ότι δεν πρόκειται να μας φοβίσουν»

Η Βουλευτής της ΔΗΜΑΡ στη δήλωσή της τονίζει ότι περιμένει έμπρακτα από την πολιτεία να λάβει μέτρα

«Ήμουν στο θέατρο Χυτήριο για να σταθώ στο πλευρό της δημοκρατίας απέναντι στο νεοναζισμό, στον ολοκληρωτισμό και στο θρησκευτικό φονταμενταλισμό. Θα είμαι πάντα σταθερά σ' αυτήν την πλευρά. Η πολιτεία πρέπει κι εκείνη να αποδείξει έμπρακτα και τελεσίδικα με ποια πλευρά είναι»

Πηγή: | iefimerida.gr

Έπεσε μέσα σε σιλό βάθους 8 μέτρων και σώθηκε!

Τυχερός στάθηκε εργαζόμενος αφού σώθηκε κατά την πτώση του σε σιλό βάθους 8 μέτρων...

Συγκεκριμένα χθες (12/10/2012) το απόγευμα στις 18:20 εργαζόμενος στο εργοστάσιο ΕΠ.ΥΠ.ΕΛ ΑΕΒΕ (ΕΠεξεργασία ΥΠοπροϊόντων ΕΛιάς - εργοστάσιο παραγωγής πέλετ από ελιές), που βρίσκεται στο 1ο χιλ. της Ε.Ο. Λάμπου Μύλοι – Πηγή, κατά τη διάρκεια εργασιών έπεσε μέσα σε σιλό βάθους 8 μέτρων.

Καθοριστική υπήρξε η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που με 3 οχήματα και 8 άνδρες κατάφερε να απεγκλωβίσει το τραυματισμένο άνδρα. Το τραυματία παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για διακομιδή στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Αυξάνονται δραματικά οι επισκέπτες των Ανοικτών Πολυϊατρείων των Γιατρών του Κόσμου

Όλο και περισσότεροι Έλληνες αναγκάζονται να ζητούν ιατρική περίθαλψη στα ανοιχτά Πολυϊατρεία των Γιατρών του Κόσμου, τα οποία λειτουργούν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χανιά και Πέραμα...

Το ποσοστό των Ελλήνων που καταφεύγουν σε αυτά φτάνει πλεόν στο 40% – 45% στοιχείο που αποτυπώνει την ανθρωπιστική πλέον κρίση που χτυπά τον τόπο μας.

Οι Γιατροί του Κόσμους επεσήμαναν κατά την διάρκεια πρόσφατης συνέντευξης τύπου ότι «Το μόνο αντίδοτο στην φτώχεια είναι η Αλληλεγγύη» έτσι προχωρούν στην δημιουργία «Κουμπαρά Αξιοπρέπειας» με την συγκέντρωση τροφίμων, φαρμάκων και χρημάτων.

Αναλυτικότερα τα στοιχεία από τα Ανοικτά Πολυϊατρεία:

Το Ανοιχτό Πολυϊατρείο της Αθήνας στη διάρκεια του 2012, εξυπηρέτησε συνολικά 29.600 ασθενείς από τους οποίους 8.000 παιδιά και 6.000 Έλληνες.

Το προηγούμενο έτος (2011) εξυπηρέτησε 17.551 ασθενείς (10.088 άνδρες,5.788 γυναίκες και 1675 παιδιά). Οι κύριες χώρες προέλευσης των εξυπηρετούμενων είναι το Αφγανιστάν (6.062), το Μπαγκλαντές (1403), η Βουλγαρία (1446), η Ελλάδα (1146) και η Αλβανία (1069). Το Ανοιχτό Ιατρείο της Αθήνας λειτουργεί και πρόγραμμα ψυχολογικής υποστήριξης των ευάλωτων κοινωνικά ατόμων που προσέρχονται για ιατρική περίθαλψη και το πρώτο 9μηνο του 2012, εξυπηρέτησε 112 άτομα.

Το Πολυϊατρείο Περάματος, το οποίο εξυπηρετεί κυρίως ασθενείς Ελληνικής υπηκοότητας, τους πρώτους 9 μήνες του 2012, εξυπηρέτησε 4978 ασθενείς από τους οποίους 640 παιδιά, από τα οποία εμβολιάστηκαν τα 360 και χρησιμοποιήθηκαν 490 εμβόλια. Το 2011 παρείχε υπηρεσίες σε περισσότερα από 5000 άτομα.

Το Πολυϊατρείο της Θεσσαλονίκης στο διάστημα Ιανουάριος-Σεπτέμβριος 2012, παρείχε υπηρεσίες σε 8774 άτομα, από τα οποία το 62% είναι Έλληνες. Το 2011 παρασχέθηκαν υπηρεσίες σε 7.601 άτομα.

Τέλος το Πολυϊατρείο Χανίων, στο διάστημα Ιανουάριος –Σεπτέμβριος 2012, παρείχε σε εβδομαδιαία βάση υπηρεσίες σε 100 περίπου άτομα από τα οποία το 30% Έλληνες.

Οι Γιατροί του Κόσμου παρουσίασαν διεξοδικά και τα αποτελέσματα λειτουργίας των υπολοίπων προγραμμάτων που υλοποιούν, ενώ αναφέρθηκαν εκτενώς και στα νέα προγράμματα που ξεκίνησε ή πρόκειται να ξεκινήσει η υλοποίησή τους.

Ανάμεσά τους:

Το πρόγραμμα :«Μήνυμα Ζωής», που έχει ως στόχο την παροχή ιατροφαρμακευτικής φροντίδας και κάλυψης επισιτιστικών αναγκών σε ηλικιωμένα άτομα που ζουν σε συνθήκες ένδειας. Το πρόγραμμα ξεκίνησε στις 16 Ιουλίου 2012, με αρχική διάρκεια ενός έτους στηρίζεται σε τέσσερις άξονες (ιατρική περίθαλψη και φαρμακευτική αγωγή ,εμβολιαστική κάλυψη για εποχική γρίπη σε 400 ηλικιωμένα άτομα, κατ’ οίκον επισκέψεις σε τουλάχιστον 100 ηλικιωμένα άτομα, επισιτιστικά πακέτα σε τουλάχιστον 100 ηλικιωμένους μηνιαίως) και υλοποιείται σε Πέραμα και Αθήνα .

Η λειτουργία Ανοιχτού Πολυϊατρείου στην Πάτρα, που ήδη ξεκίνησε και στοχεύει στο να ανταποκριθεί στις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες των ανασφάλιστων κατοίκων της Δ. Ελλάδας, των ανέργων και των απόρων της περιοχής, κ.λπ.

Οι παρεμβάσεις στον άστεγο πληθυσμό του δήμου της Αθήνας και του Πειραιά σε δύο άξονες: Στην παροχή ψυχολογικής-συμβουλευτικής υποστήριξης, που πραγματοποιείται από την ομάδα εθελοντών ψυχολόγων με πεζές εξορμήσεις στο κέντρο της Αθήνας και στο Λιμάνι του Πειραιά και στην κινητή μονάδα, με επισκέψεις σε σημεία όπου διαβιούν άστεγοι με παροχή υλικής στήριξης, ιατροφαρμακευτικής φροντίδας και συμβουλευτικής, δύο φορές εβδομαδιαίως.

Το πρόγραμμα ιατρικής παρέμβασης, «Νοιάζομαι για την Υγεία μου» με στόχο την ενίσχυση των υπηρεσιών πρωτοβάθμιας περίθαλψης σε ευάλωτες και κοινωνικά αποκλεισμένες πληθυσμιακές ομάδες της Ελλάδας, μέσω μιας κατάλληλα διαμορφωμένης Κινητής Μονάδας. Το πρόγραμμα ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2012 και έως σήμερα έχει εξυπηρετήσει 3503 άτομα. Οι προσφερόμενες ιατρικές υπηρεσίες έχουν στόχο να καλύψουν όλο το φάσμα των ηλικιών, επίσης το πρόγραμμα αναγνωρίζοντας τη σημασία της εξειδικευμένης ιατρικής παρέμβασης είναι ειδικά μελετημένο και σχεδιασμένο έτσι ώστε να προσφέρει ιατρικές υπηρεσίες που να απευθύνονται αποκλειστικά σε παιδιά και γυναίκες.

Το πρόγραμμα παροχής υπηρεσιών ιατρικής φροντίδας σε ανέργους, απόρους, αστέγους, ηλικιωμένους, παιδιά, κατοίκους υποβαθμισμένων περιοχών, με περιορισμένη πρόσβαση σε κοινωνικές και ιατρικές υποδομές, άτομα με ειδικές ανάγκες, χαμηλά εισοδήματα κλπ μέσω κινητής μονάδας γενικής ιατρικής.

Το πρόγραμμα παροχής παιδιατρικής φροντίδας και εμβολιαστικής κάλυψης, με εντατικοποίηση της δράσης της Κινητής Παιδιατρικής Μονάδας με περισσότερες επισκέψεις σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

ΔΗΜΑΡ: Eκτός νόμου η Χρυσή Αυγή - Να τιμωρηθούν οι αστυνομικοί που έκαναν τα στραβά μάτια στα επεισόδια

Σφοδρή επίθεση στη Χρυσή Αυγή για τη δράση της το τελευταίο διάστημα και για τα επεισόδια έξω από το θέατρο «Χυτήριο» εξαπέλυσε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης προσθέτοντας ότι πρέπει να τιμωρηθούν οι αστυνομικοί που έβλεπαν τον βουλευτή Χρήστο Παπά να απελευθερώνει συλληφθέντα στα επεισόδια έξω από το θέατρο «Χυτηριο».

Ο κ.Τσούκαλης μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό BHMA fm ανέφερε ότι θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν τα νομικά και συνταγματικά όπλα προκειμένου η χρυσή αυγή να αντιμετωπίζεται πλέον ως εγκληματική οργάνωση αφού όπως είπε «σε λίγο όλοι οι βουλευτές της θα είναι υπόδικοι». Μάλιστα πρόσθεσε ότι σε δεύτερο χρόνο θα πρέπει να ανοίξει η συζήτηση για να θέτει η Χρυσή Αυγή εκτός νομού αφού όπως είπε δρα πλέον εκτός συνταγματικού πλαισίου.

Ο κ.Τσούκαλης επέρριψε ευθύνες και στην αστυνομία για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Χρήστο Παπά. «Πρέπει να τιμωρηθούν αυστηρά ,δεν είναι δυνατόν να βλέπουν το βουλευτή να τους παίρνει τον συλληφθέντα και απλώς να τον κοιτούν».


Ανακοίνωση  της Δημοκρατικής Αριστεράς για  τη Χρυσή Αυγή

Τα γεγονότα που εξελίχτηκαν  έξω από το θέατρο Χυτήριο με τους τραμπουκισμούς της Χρυσής Αυγής  επαναφέρουν για μία ακόμα  φορά το ζήτημα της αντιμετώπισης  της νεοναζιστικής οργάνωσης.

Η ομόθυμη και ενιαία καταδίκη αυτών των πρακτικών από όλον τον προοδευτικό πολιτικό κόσμο και τον χώρο του πολιτισμού αποτελεί ένα σημαντικό βήμα.

Τώρα, είναι η ώρα  να αντιμετωπιστεί με όλους τους νόμιμους τρόπους η αντιδημοκρατική συμπεριφορά  των βουλευτών της Χρυσής Αυγής  που παραβιάζουν τις αρχές  της συντεταγμένης πολιτείας και κλιμακώνουν συστηματικά τις πράξεις βίας.

Enhanced by Zemanta

Θρίλερ στη Λαμία με τη δολοφονία 45χρονου – Οι αρχές ανακρίνουν τη σύζυγο του

Η αγωνία έχει χτυπήσει κόκκινο στη Λαμία μετά από τη δολοφονία 45χρονου πατέρα δυο μικρών παιδιών, ενώ η αστυνομία αναζητεί στοιχεία προκειμένου να ξετυλίξει το κουβάρι της υπόθεσης, καθώς οι αρχικές εκτιμήσεις για ληστεία έπεσαν στο κενό και πλέον οι αρχές κάνουν λόγο για στυγερή δολοφονία.

Η σύζυγος του θύματος κρατείται στο αστυνομικό μέγαρο και ανακρίνεται για την υπόθεση. Ο δράστης ή οι δράστες του εγκλήματος προσπάθησαν να σκηνοθετήσουν ένα σκηνικό ληστείας, μέσα στο σπίτι του θύματος, αφού μετά τη δολοφονία του άτυχου 45χρονου, άνοιξαν κάποια συρτάρια και προκάλεσαν μία ακαταστασία πετώντας ρούχα και αντικείμενα στο πάτωμα.

Σύμφωνα με το LamiaReport, ο 45χρονος δολοφονήθηκε χθες τα ξημερώματα την ώρα που κοιμόταν, λίγες ώρες μετά το πάρτι γενεθλίων της 42χρονης συζύγου του.

Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ περιμένουν τη νεκροψία νεκροτομή και τις απαντήσεις από τις τοξικολογικές εξετάσεις προκειμένου να πέσει φως σε αρκετά γκρίζα σημεία της υπόθεσης. Την ίδια ώρα αναζητούν και το φονικό όπλο, που πιθανότατα είναι κάποιο σφυρί η ακόμα και σκεπάρνι.

Ο αστυνομικοί της Ασφάλειας ανακρίνουν από χθες το πρωί τη σύζυγο του 45χρονου μαζί με τους γονείς της, προκειμένου να μάθουν πληροφορίες για την προσωπική ζωή τους θύματος και για το αν είχε με κάποιον προσωπικές διαφορές.

Κυριάκος Παπαχρόνης: Ο «δράκος της Δράμας» και οι επώνυμοι φίλοι του

Μπορεί ο 52χρονος σήμερα Κυριάκος Παπαχρόνης να κυκλοφορεί ελεύθερος και να ζει σε ένα προάστιο της Λάρισας, απομονωμένος και πιθανότατα περιθωριοποιημένος λόγω της πρότερης εγκληματικής του δράσης, ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, ο ίδιος επιδιώκει την επανένταξή του στην κοινωνία έστω και μέσω… ηλεκτρονικών συναναστροφών.

Πατώντας κάποιος στο Facebook το όνομα «Κυριάκος Παπαχρόνης» θα δει να εμφανίζονται δύο προφίλ του ανθρώπου αυτού που πριν από 30 χρόνια συγκλόνισε με τις πράξεις του την κοινή γνώμη, προκαλώντας ένα κύμα «εγκληματοφοβίας» στις γυναίκες της χώρας, που ένιωθαν εν δυνάμει θύματα του άγνωστου μέχρι τότε «δράκου».

Στα δεκαεννέα του χρόνια, όντας έφεδρος αξιωματικός και υπηρετώντας στην 5η Μοίρα των ΛΟΚ στη Δράμα, ο νεαρός Παπαχρόνης ξεκινά τη «δράση» του, κινούμενος μεταξύ Θεσσαλονίκης, Δράμας, Καβάλας και Ξάνθης. Βιασμοί, ανατριχιαστικές δολοφονίες γυναικών, καθώς και βομβιστικές επιθέσεις σε αεροδρόμια θα του αποδώσουν το προσωνύμιο «Ο δράκος της Δράμας», με το σκοτάδι να αποτελεί τον καλύτερο σύμμαχό του. Ο Παπαχρόνης συλλαμβάνεται τελικά τον Δεκέμβριο του 1982 από την Ασφάλεια Δράμας και κατηγορείται για δύο βιασμούς, πέντε απόπειρες βιασμού, πέντε ανθρωποκτονίες εκ προθέσεως και τρεις απόπειρες ανθρωποκτονίας.

Καταδικάζεται δις εις θάνατον, η ποινή μετατρέπεται σε ισόβια και 23 χρόνια μετά είναι και πάλι ελεύθερος. Ο ίδιος ο δράστης είχε αποδώσει την εμμονή του με τη «θυματοποίηση» του γυναικείου φύλου όταν σε ηλικία 13 ετών επισκέφθηκε με τους φίλους του έναν οίκο ανοχής. Κατά τον ίδιο, η ιερόδουλη με την οποία ήρθε σε επαφή τού μίλησε ειρωνικά και προσέβαλε τον ανδρισμό του, με αποτέλεσμα να πληγεί σε τέτοιο σημείο ώστε να αποφασίσει να εκδικηθεί σκληρά το γυναικείο φύλο. Κατά την απολογία του είχε παραδεχτεί μεταξύ άλλων ότι αν δεν τον έπιαναν, θα συνέχιζε την εγκληματική του δράση κατά των γυναικών, απέναντι στις οποίες, έτρεφε ιδιαίτερο μίσος το οποίο μετατρεπόταν σε ικανοποίηση κάθε φορά που τις χτυπούσε. «Θόλωνε το μυαλό μου. Ηθελα να χτυπήσω. Εφτανα στο μεγαλείο. Τη χτυπούσα, τελείωνε…».

Οπως αναφέρουν μάλιστα εφημερίδες της εποχής όταν οδηγήθηκε στον ανακριτή, αμέσως μετά τη σύλληψή του, «έσπασε» και τα ομολόγησε όλα τη στιγμή εκείνη που άκουσε τον ήχο των τακουνιών που φορούσε η γραμματέας! Ο Κυριάκος Παπαχρόνης, έπειτα από 21 χρόνια και 6 μήνες στη φυλακή, έκανε αίτηση αποφυλάκισης και αποφυλακίστηκε τον Δεκέμβριο του 2004, σε ηλικία 44 ετών, με περιοριστικούς όρους. Κατά την αποφυλάκισή του από τις Φυλακές Λάρισας ο ίδιος είχε δηλώσει: «Πριν από 22 χρόνια, παρασυρόμενος από την ακρισία της ηλικίας και κυρίως από τις φαυλεπήβολες συναναστροφές μου, πουλήσαμε όλοι μας τις ψυχές μας στον Eωσφόρο -όπως ο Φάουστ- κι εγώ προσωπικά έχασα, λαμβάνοντας εξοντωτική ένδικη μισθαποδοσία. Ζητώ από τη θεσπίζουσα πολιτεία, από την κοινή γνώμη, συγγνώμη από “μέσης ψυχής” για εκείνα τα απεχθή φορτία των ανομιών μου και υπόσχομαι στο εφεξής να διαβιώ “εν αγνεία και σεμνή πολιτεία…” και φυσικά “άμεμπτος εν παντί…”»!

Τα ερωτικά γράμματα, η αρραβωνιαστικιά και οι διάσημοι φίλοι

Το συγκλονιστικότερο ωστόσο της υπόθεσης Παπαχρόνη είναι ότι παρ’ όλες τις πράξεις του, όσο βρισκόταν έγκλειστος στις φυλακές άρχισε να λαμβάνει ερωτικά γράμματα από γυναίκες που δήλωναν τρελά ερωτευμένες μαζί του εκφράζοντας κάθε είδους θαυμασμό στο πρόσωπό του. Γράμματα πάθους που ερμηνεύτηκαν από πολλούς ψυχολόγους ως αρρωστημένη εμμονή, ως σύνδρομο που πηγάζει από το μίσος που ενδόμυχα μπορεί να κρύβει μια γυναίκα απέναντι στο ίδιο της το φύλο.

Ωστόσο ο «δράκος της Δράμας» όχι μόνο συνέχισε να είναι ποθητός σε μια μερίδα του ασθενούς φύλου και μετά την αποφυλάκισή του, αλλά λίγο διάστημα αργότερα προχώρησε και εις… αρραβώνα με τη Λίνα Τόλιου, με την οποία είναι μέχρι σήμερα αρραβωνιασμένος. Μάλιστα η εν λόγω γυναίκα δεν διστάζει να του αποδίδει ενίοτε κολακευτικούς χαρακτηρισμούς μέσω Facebook, όπως αυτούς που έχει αναρτήσει κάτω από μια φωτογραφία του που τον δείχνει ημίγυμνο μέσα στη φυλακή: «Σώμα φυσικό χωρίς τρομπάρισμα…! Λιώνω για σένα…! Και ποια δεν θα έλιωνε μωρό μου για εσένα…!!». Την ίδια στιγμή, ένα status που ο ίδιος ο Παπαχρόνης έχει αναρτήσει στο profile του προκαλεί περίεργους συνειρμούς. Ο «δράκος της Δράμας» αναφέρει χαρακτηριστικά: «Αν πιάσεις μια καρδερίνα και την πνίξεις από ζήλια, επειδή αυτή έχει φτερά ενώ εσύ όχι, τότε σου αξίζει να πεθάνεις μέσα στη φυλακή. Αν της δώσεις ένα φιλί στο ράμφος κι έπειτα την αφήσεις να ξαναπετάξει τότε σου αξίζει να αποφυλακιστείς κάποτε…».

Στο ένα από τα profile του στο Facebook, που είναι και ανοιχτό, μετρά 153 φίλους, ενώ αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι ανάμεσα σε αυτούς τους φίλους υπάρχουν και πολλά γνωστά ονόματα της ελληνικής showbiz: ο Μίμης Πλέσσας, η Αννα Δρούζα, η Ορθούλα Παπαδάκου, η Λίτσα Πατέρα, η Ελένη Φουρέιρα, η Αννα Βίσση, η Βούλα Πατουλίδου, ο Ζαφείρης Μελάς, η Πίτσα Παπαδοπούλου, η Ελένη Φιλίνη, η Καίτη Φίνου, ο Βασίλης Τερλέγκας και η Τζούλια Αλεξανδράτου φέρονται να είναι διαδικτυακοί φίλοι του, ενώ την ίδια στιγμή η αρραβωνιαστικιά του «δηλώνει» φίλη με τη Δήμητρα Λιάνη-Παπανδρέου.

Οπως χαρακτηριστικά αναφέρουν δημοσιογραφικές πηγές, «τα παραπάνω πρόσωπα, πάνω στην ανάγκη τους να κάνουν συνεχώς νέους φίλους στο Facebook και να αυξήσουν το fun club τους, δεν μπαίνουν καν στη διαδικασία να δουν εάν ο άνθρωπος που τους στέλνει αίτημα φιλίας και εκείνοι αποδέχονται, έχει καταδικαστεί στο παρελθόν για πολύ σοβαρά αδικήματα που είχαν προκαλέσει σάλο στο πανελλήνιο και αβάσταχτο πόνο στις οικογένειες των θυμάτων».

Ανακαλούνται αυτοκίνητα της Ford

Στην ανάκληση αυτοκινήτων FORD τύπου Fiesta Van που δεν είναι εφοδιασμένα με αερόσακο συνοδηγού και Maverick προχωρά η εταιρεία Ford Motor Hellas AEBE στην Ελλάδα σύμφωνα με  ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή.

Συγκεκριμένα, οι ανακλήσεις αφορούν:

α) 345 οχήματα Fiesta Van, παραγωγής από 30 Σεπτεμβρίου 2008 έως 14 Μαΐου 2012, στα οποία υπάρχει πιθανότητα η βίδα που συγκρατεί το δακτύλιο «D» της ζώνης ασφαλείας στην κολόνα Β στην πλευρά του συνοδηγού να αποσπαστεί από την κολόνα Β στη διάρκεια σοβαρού ατυχήματος.

β) 298 αυτοκίνητα τύπου Maverick, παραγωγής από 01 Αυγούστου 2001 έως 31 Ιουλίου 2003, στα οποία υπάρχει πιθανότητα να μην υπάρχει επαρκές περιθώριο ανάμεσα στο κάλυμμα του κινητήρα και το καλώδιο του συστήματος ελέγχου ταχύτητας ταξιδιού, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει κόλλημα της πεταλούδας όταν το πεντάλ του γκαζιού πατηθεί μέχρι το τέρμα ή σχεδόν μέχρι το τέρμα.

Μέχρι στιγμής στην Ελλάδα δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος που να σχετίζεται με τα ανωτέρω θέματα. Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων, θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να προσέλθουν στα κατά τόπους εξουσιοδοτημένα συνεργεία της FORD για να τοποθετηθεί χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση:

α) στα οχήματα τύπου Fiesta Van, μια πρόσθετη πλάκα ενίσχυσης στην κολόνα Β και
β) στα οχήματα τύπου Maverick, ένα τροποποιημένο συγκρότημα πίσω μπουζονιού και ροδέλας, ώστε να ανασηκωθεί το κάλυμμα σε μια θέση που να παρέχει επιπλέον περιθώριο.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με τη Γραμμή Εξυπηρέτησης της εταιρείας Ford Motor Hellas AEBE στο τηλέφωνο 801 11 701 601.
Enhanced by Zemanta

Καταρρέει η απασχόληση – Αύξηση 680% της ανεργίας σε πέντε χρόνια στην Κρήτη

Του Σωτήρη Μεταξά/prismanews.gr
Μπορεί να μοιάζει απίστευτο, είναι όμως αληθινό και ... τραγικό. Η ανεργία στην Κρήτη, μέσα σε διάστημα πέντε χρόνων εκτοξεύθηκε κατά 680%, από το 2007 μέχρι σήμερα. Μπορεί οι αριθμοί να μην λένε πάντα την αλήθεια, ωστόσο όταν καταγράφουν ... στρατιές ανέργων, τότε τα νούμερα προκαλούν σοκ. 
Η τελευταία μέτρηση της Ελληνικής στατιστικής αρχής, αποτυπώνει ένα εφιαλτικό σκηνικό στην απασχόληση με ποσοστό ανεργίας 22,8% στην «καρδιά» του καλοκαιριού και της τουριστικής περιόδου. Την ίδια ώρα, η ... δυναμική που έχει αναπτύξει το φαινόμενο, μαρτυράει την εκτός ελέγχου έξαρση της ανεργίας που σπάει κάθε ρεκόρ.
Τα νούμερα είναι συγκλονιστικά αλλά η πραγματικότητα ακόμη χειρότερη δηλώνει στο prismanews.gr ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης. Από το 2009, η αύξηση της ανεργίας στην Κρήτη αγγίζει το 365% και αν πάμε πιο πίσω, στο 2007, η σύγκριση είναι εφιαλτική με το σήμερα καθώς το ποσοστό της ανεργίας σε όλο το νησί έφτασε το 680%, σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ.Βαρδάκης. Στη σκιά της κρίσης, φαίνεται πως τίποτα δεν μπορεί να περιορίσει την ανεξέλεγκτη ανεργία που ταλανίζει ολόκληρη την Κρήτη.
Την ίδια ώρα τα χειρότερα έπονται καθώς είναι ξεκάθαρο ότι ο τουρισμός δεν κατάφερε να ... απορροφήσει τους κραδασμούς της ανεργίας και ο χειμώνας προμηνύεται δύσκολος. Εξάλλου, αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο και οι ελαστικές σχέσεις απασχόλησης. Αν στα ποσοστά της ανεργίας προσθέσουμε και τα ελαστικά ωράρια και την εκ περιτροπής εργασία, τότε αυτό το ποσοστό μεγαλώνει ακόμη περισσότερο και ξεπερνάει το 25% προσθέτει ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου Ηρακλείου. Η Κρήτη όχι μόνο έχει απολέσει τον «τίτλο» του εργασιακού El Dorado, αλλά κινδυνεύει να βουλιάξει σε μία εκτός ελέγχου εργασιακή κινούμενη άμμο.

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Ξανά διαθέσιμος για «κατέβασμα» ο Firefox 16 - Διορθώθηκε το κενό ασφαλείας

Διορθώθηκε το κενό ασφαλείας που είχε εντοπιστεί στο πρόγραμμα διαδικτυακής πλοήγησης Firefox και είχε αναγκάσει τη Mozilla να αποσύρει το λογισμικό της μόλις μια μέρα μετά την κυκλοφορία του. Ετσι οι χρήστες μπορούν να «κατεβάσουν» την έκδοση 16.0.1 που δεν περιέχει την «τρύπα», την οποία θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν κακόβουλοι χάκερς.

«Παίρνουμε τα ζητήματα ασφάλειας πάρα πολύ σοβαρά. Καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα με τον Firefox γρήγορα και με περιορισμένες επιπτώσεις για τους χρήστες», δήλωσε στο BBC εκπρόσωπος της Mozilla.

Εκπρόσωπος της εταιρίας προϊόντων για την ασφάλεια του λογισμικού Sophos ανέφερε, ότι το κενό ασφάλειας στον Firefox θα μπορούσε να είχε αποδειχτεί ιδιαίτερα σοβαρό, αν δεν είχε εντοπιστεί και επιδιορθωθεί τόσο γρήγορα από την Mozilla.
Enhanced by Zemanta

Φυλή στην Τουρκία μιλάει αρχαία ελληνικά!

Μπορεί οι περισσότεροι νεοέλληνες να γνωρίζουν ελάχιστα ή να αγνοούν παντελώς την αρχαία ελληνική γλώσσα όχι όμως και μία απομονωμένη κοινότητα στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας, στη βορειοανατολική Τουρκία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του βρετανικού Independent, λιγότεροι από 5.000 άνθρωποι φαίνεται ότι μιλούν μία διάλεκτο που πλησιάζει εκπληκτικά στην «πεθαμένη» αρχαία ελληνική γλώσσα.

Όπως επισημαίνουν ειδικοί γλωσσολόγοι μέσω αυτής της διαλέκτου μπορούν να εξάγουν πολύ σημαντικά συμπεράσματα για τη γλώσσα του Σωκράτη και του Πλάτωνα, καθώς και το πώς αυτή εξελίχθηκε.

Η κοινότητα ζει σε ένα σύμπλεγμα χωριών κοντά στην τουρκική πόλη της Τραπεζούντας, όπου κάποτε ήταν η αρχαία περιοχή του Πόντου.

Οι γλωσσολόγοι διαπίστωσαν ότι η διάλεκτος, Romeyka, μια ποικιλία από ποντιακά ελληνικά, έχει δομικές ομοιότητες με την αρχαία ελληνική που δεν παρατηρούνται σε άλλες μορφές της γλώσσας που ομιλείται σήμερα. Επίσης η Romeyka παρουσιάζει και πολλές ομοιότητες με το αρχαίο λεξιλόγιο.

Όπως λέει η λέκτορας Φιλολογίας Ιωάννα Σιταρίδου του Πανεπιστημίου του Cambridge «η χρήση του απαρεμφάτου έχει χαθεί στα νέα ελληνικά. Όμως, στα Romeyka έχει διατηρηθεί».
Μια πιθανότητα είναι ότι οι ομιλητές αυτής της διαλέκτου είναι οι απευθείας απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων που ζούσαν κατά μήκος των ακτών της Μαύρης Θάλασσας πριν από τον 6ο ή 7ο αιώνα π.Χ., όταν η περιοχή αποικίστηκε αρχικά.

Αλλά είναι επίσης πιθανό να είναι απόγονοι αυτόχθονων πληθυσμών ή μίας μεταναστευτικής φυλής οι οποίοι αναγκάστηκαν να μιλούν τη γλώσσα των αρχαίων ελληνικών αποικιοκρατών.
Οι κάτοικοι της συγκεκριμένης περιοχής είναι ευσεβείς μουσουλμάνοι, γι΄ αυτό και είχαν το δικαίωμα να παραμείνουν στην Τουρκία μετά τη Συνθήκη της Λωζάννης του 1923.
Enhanced by Zemanta

Απόδραση κρατουμένου με πυροβολισμούς μέσα στο νοσοκομείο Τρικάλων

Απόδραση αλλοδαπού κρατουμένου μέσα από το νοσοκομείο Τρικάλων έγινε στις 7.15 το απόγευμα της Παρασκευής.

Όπως έγινε γνωστό ο κρατούμενος, αλβανικής υπηκοότητας, που εξέτιε ποινή φυλάκισης 4 ετών για υποθέσεις ναρκωτικών μεταφέρθηκε στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου καθώς νωρίτερα είχε χτυπήσει στο προαύλιο των φυλακών.

Στο εσωτερικό του νοσοκομείου τον συνόδευσαν τρεις σωφρονιστικοί υπάλληλοι ενώ τέταρτος συνάδελφος τους παρέμεινε στο όχημα.

Ξαφνικά τρια άτομα κρατώντας καλάσνικοφ εισέβαλαν στο διάδρομο των εξωτερικών ιατρείων, ακινητοποίησαν τους τρεις σωφρονιστικούς υπαλλήλους και πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς.

Στη συνέχεια αφόπλισαν τους υπαλλήλους και τα πιστόλια τους τα πέταξαν κατά την διαφυγή.

Ακολούθως επιβιβάστηκαν σε ΙΧ αυτοκίνητο και τράπηκαν σε φυγή ενώ αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τους.
Enhanced by Zemanta

6 ΒΙΝΤΕΟ - Θέατρο "Χυτήριο": Παράσταση με ΜΑΤ και ομάδες περιφρούρησης

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έξω από το θέατρο "Χυτήριο", με στόχο να αποφευχθούν νέα επεισόδια.

Περίπου 200 καλλιτέχνες και μέλη της Αριστεράς, πραγματοποιούν συγκέντρωση-περιφρούρηση της παράστασης.
  

Την ίδια στιγμή, έχουν συγκεντρωθεί 100 άτομα, που διαδηλώνουν ενάντια στην παράσταση.
Ρεπόρτερ του NEWS 247 βρίσκεται στο σημείο, όπου υπάρχουν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, χωρίζοντας τις δύο συγκεντρώσεις.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε προσαγωγές μελών παραθρησκευτικής οργάνωσης., ενώ επικράτησε ένταση, χωρίς όμως η κατάσταση να θυμίζει τα όσα έγιναν την Πέμπτη. 


Δηλώσεις της ηθοποιού Βάσιας Παναγοπούλου
Υπενθυμίζεται, ότι η πρεμιέρα του του έργου "Corpus Christi" είχε προγραμματιστεί για το βράδυ της Πέμπτης στο θέατρο "Χυτήριο", η οποία όμως τελικά δεν πραγματοποιήθηκε λόγω επεισοδίων.

 
Τα επεισόδια προκλήθηκαν από περίπου 200 άτομα, μέλη της ΧΑ και παραθρησκευτικών οργανώσεων, ανάμεσα στους οποίους ήταν και οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Γιώργος Γερμενής, Ηλίας Παναγιώταρος και Χρήστος Παππάς. Οι διαμαρτυρόμενοι πολίτες θεώρησαν το έργο βλάσφημο.
Τα ΜΑΤ προσπάθησαν να επιβάλλουν την τάξη απομακρύνοντας τους διαμαρτυρόμενους πολίτες από τον πολυχώρο "Χυτήριο". Όμως, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Χρ. Παππάς, φέρεται να απομακρύνει προσαχθέντα, το οποίο αστυνομικοί οδηγούσαν στην κλούβα.

Παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης, με επιστολή του προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, ζητεί να ενημερωθεί, εάν ειδοποιήθηκε ο εισαγγελέας υπηρεσίας για τα χθεσινά επεισόδια στο θέατρο "Χυτήριο", και αν ναι, γιατί δεν παρενέβη.
Παράλληλα, ο κ. Ρουπακιώτης ζητεί από τον κ. Τέντε να αξιολογήσει εάν "συντρέχει περίπτωση διάπραξης του αδικήματος της παράλειψης καθήκοντος εκ μέρους των αστυνομικών οργάνων, σε σχέση με την απελευθέρωση συγκεκριμένου άνδρα, την ώρα που αστυνομικές δυνάμεις τον προσήγαγαν σε υπηρεσιακό λεωφορείο, από βουλευτή της Χρυσής Αυγής".
Ο κ. Τέντες διαβίβασε το έγγραφο του υπουργού Δικαιοσύνης στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Νικ. Παντελή.

Ένταση στο θέατρο "Χυτήριο" από News247
Προσαγωγές στο θέατρο "Χυτήριο" από News247
ΜΑΤ στο θέατρο "Χυτήριο" από News247
Δηλώσεις Βάσιας Παναγοπούλου από News247
Συγκεντρωμένοι στο "Χυτήριο" από News247
Προσαγωγή στο Θέατρο "Χυτήριο" από News247
 
news247.gr/
Enhanced by Zemanta

Σουβλατζής, ταξιτζής, κτηνοτρόφος και ιδιοκτήτης μίνι μάρκετ οι ληστές που άρπαξαν 1 εκ. ευρώ

Τίτλοι τέλους έπεσαν στην κινηματογραφική ληστεία που έγινε πριν ένα χρόνο σε χρηματαποστολή στην Κρήτη με λεία ένα εκατομμύριο ευρώ. Δράστες ήταν τέσσερα άτομα ένας 30χρονος κτηνοτρόφος, ένας 34χρονος ιδιοκτήτης μίνι μάρκετ και ένας 33χρονος συνιδιοκτήτης σε ψητοπωλείο. Ο 31χρονος (ο τέταρτος) ιδιοκτήτης ταξί φέρεται να μετέφερε τα χρήματα με το ταξί του.

Σύμφωνα με το cretalive.gr στη ληστεία χρησιμοποιήθηκαν δύο κλεμμένα φορτηγάκια, το ένα εκ των οποίων το στάθμευσαν από νωρίς σε σημείο κοντά στο δρόμο από όπου γνώριζαν ότι θα περνούσε το όχημα της χρηματαποστολής.

Αν και οι δράστες ήταν πολύ προσεκτικοί και δεν σπαταλούσαν επιδεικτικά τα χρήματα, ο ένας ο ιδιοκτήτης σουβλατζίδικου αγόρασε ένα πολυτελές αυτοκίνητο και τότε κίνησε υποψίες.

Πάντως από το 1 εκ. ευρώ έχουν βρεθεί μόνο 8.000 ευρώ.

Αποφυλακίζεται η πρώην ανακρίτρια Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια

Εκτός φυλακών αναμένεται να βρεθεί η πρώην ανακρίτρια Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια η οποία είχε καταδικαστεί σε ποινή 12ετούς φυλάκισης για την υπόθεση του Χρηματιστηρίου κατά τη διετία 1999-2000.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θηβών έκανε δεκτή την αίτηση αποφυλάκισής της ωστόσο της επεβλήθη απαγόρευση εξόδου από την χώρα. Η αποφυλάκιση από τις φυλακές του Ελεώνα Θηβών όπου και κρατείται σύμφωνα με το lamiareport.gr αναμένεται να γίνει την Παρασκευή ή το Σάββατο

Η κυρία Μπουρμπούλια είχε κριθεί ένοχη για κατάχρηση εξουσίας και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος καθώς σύμφωνα με το κατηγορητήριο, είχε δωροδοκηθεί προκειμένου να μην ασκήσει δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος των υπευθύνων της εταιρείας Σ. ΣΙΓΑΛΑΣ ΑΤΕ οι οποίοι φέρονται να εξαπάτησαν την περίοδο 1999 - 2000 χιλιάδες επενδυτές του Χρηματιστηρίου, με τεράστια οικονομικά οφέλη

Πηγή: | iefimerida.gr

ΣΟΚ στην Ορεστιάδα με 42χρονο παιδεραστή

Σοκ έχει προκαλέσει στην Ορεστιάδα η δράση ενός 42χρονου παιδεραστή που παρέσυρε μικρά κορίτσια και ικανοποιούσε πάνω τους τις αρρωστημένες ορέξεις του.

Οι έρευνες ξεκίνησαν μετά από καταγγελίες που δέχτηκαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, που παίρνουν καταθέσεις από τα θύματα του 42χρονου, ο οποίος, προς το παρόν, κρατείται μόνο με την κατηγορία της οπλοκατοχής.

Στο σπίτι του 42χρονου, ο οποίος δεν έχει οδηγηθεί ακόμη στον εισαγγελέα, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα μικρό οπλοστάσιο που αποτελούνταν από ένα πιστόλι κρότου λάμψης με 20 φυσίγγια κρότου- αερίου, τέσσερις γεμιστήρες πολεμικού τυφεκίου, μια βαλλίστρα, δυο μαχαίρια μήκους 28 και 17 εκατοστών, ένα ξιφίδιο μήκους 26 εκατοστών, ένα πτυσσόμενο μεταλλικό γκλομπ και μια σιδερογροθιά.
Enhanced by Zemanta

Ομοφυλόφιλοι σε Χρυσή Αυγή: «Δεν φοβόμαστε, απάντησή μας η υπερηφάνεια μας»

Καυστικότατη ήταν η απάντηση της ομοφυλόφιλης κοινότητας στις βιαιοπραγίες της Χρυσής Αυγής έξω από το Θέατρο Χυτήριο με αφορμή την παράσταση Corpus Christi η οποία θεώρησαν ότι προσβάλει το θρησκευτικό τους αίσθημα.

Πέρα από την αποτρόπαια συμπεριφορά τους, ο Ηλίας Παναγιώταρος, βουλευτής της Χρυσής Αυγής έκανε υβριστικότατες ομοφοβικές μισαλλόδοξες και ρατσιστικές δηλώσεις, προσβάλλοντας εμφανώς όχι μόνο τους αλλοδαπούς και το θεατρικό στερέωμα, αλλά και την ομοφυλόφιλη κοινότητα.

Καυστική ήταν η απάντηση του Athens Pride, που στην επίσημη σελίδα της οργάνωσης στο Facebook, ανάρτησαν το βίντεο με τον Παναγιώταρο να εξαπολύει ύβρεις και έγραψαν από πάνω τη δική τους απάντηση στην απανθρωπιά και την μεσαιωνική νοοτροπία της Χρυσής Αυγής.

Συγκεκριμένα πάνω από το βίντεο γράφουν «Αυτά συνέβησαν χτες, στην Ελλάδα του 2012. Σαν σήμερα, 12 Οκτωβρίου του 1944, τελείωσε η ναζιστική κατοχή στην Ελλάδα. 58 χρόνια μετά μετράμε ναζιστικές επιθέσεις προς όλες τις διακριτές ομάδες. Όσα τέτοια επεισόδια και αν γίνουν, το μόνο που έχουμε να απαντήσουμε, είναι ότι ΔΕ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ. Απάντηση μας είναι η υπερηφάνεια μας, κάτι που αγωνιστήκαμε για να κερδίσουμε και δε σκοπεύουμε να το χάσουμε. Καλή μας δύναμη.»

Παρά το λάθος που υπάρχει στη δήλωση (η ναζιστική κατοχή έληξε πριν 68 και όχι 58 χρόνια), είναι σημαντικό το ότι η ομοφυλόφιλη κοινότητα έχει τη δύναμη να αντιταχθεί σε αυτή τη γενική ρατσιστική συμπεριφορά και δηλώνει δημόσια την υποστήριξή της προς όλες τις ομάδες που υφίστανται ρατσισμό και υποστηρίζοντας ότι μόνο με το θάρρος και την υπερηφάνεια μας θα πατάξουμε τον ναζισμό σ' αυτή τη χώρα.



Πηγή: | iefimerida.gr
Enhanced by Zemanta

Στην Κρήτη ιδιοκτήτης διαμερίσματος έκλεβε ηλεκτρικό ρεύμα από το ΑΤΜ

Ο ιδιοκτήτης ενός διαμερίσματος στην Κρήτη είχε αποφασίσει όπως φαίνεται να μην πληρώσει ρεύμα στη ΔΕΗ και επέλεξε να τροφοδοτεί το σπίτι του με ρεύμα από ένα μηχάνημα αυτόματης ανάληψης.

Σύμφωνα με το cretalive.gr το ΑΤΜ είναι εγκατεστημένο σε εμπορικό κατάστημα και ηλεκτροδοτείται από το κατάστημα, έχοντας ωστόσο χωριστό μετρητή για τον υπολογισμό της κατανάλωσης, και ο λογαριασμός πάει στην Τράπεζα, προκειμένου να πληρωθεί. Συνήθως οι λογαριασμοί δεν ξεπερνούσαν τα 20 με 30 ευρώ, ωστόσο κάποια στιγμή το ποσό των λογαριασμών έφτασε τα 3.000.

Οταν έφτασε στο σημείο άνθρωπος από την τράπεζα και τσέκαρε το ΑΤΜ και είδε μία μπαλαντέζα, μόλις την αφαίρεσε, βγήκε σε κοντινό μπαλκόνι μία κυρία και ρώτησε «έχει διακοπή ρεύματος;».

Ετσι εντοπίστηκε ο κλέφτης και τώρα καλείται να πληρώσει

Γερμανία: Μπράβοι ξυλοκόπησαν άγρια τον Βασίλη Καρρά

Ο τραγουδιστής Βασίλης Καρράς δέχτηκε επίθεση από μπράβους στην προσπάθειά του να υπερασπιστεί τον μάναντζέρ του στο Ντίσελντορφ, σε νυχτερινό κέντρο που τραγουδούσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας "Δημοκρατία", ενώ ο δημοφιλής τραγουδιστής βρισκόταν στη σκηνή, ενημερώθηκε ότι ο μάνατζέρ του δεχόταν επίθεση από μπράβους έξω από το νυχτερινό μαγαζί.

Εκείνη τη στιγμή, άφησε το μικρόφωνο και βγήκε έξω.

Οι αδίστακτοι μπράβοι επιτέθηκαν και στον Β. Καρρά και τον χτύπησαν βάναυσα.

Ο επιχειρηματίας του μαγαζιού και οι άνθρωποι του φυγάδευσαν αιμόφυρτο τον Βασίλη Καρρά στο αυτοκίνητό του.

Νεκρό 10χρονο παιδί μετά από σύγκρουση σχολικού με ΙΧ στην Κηφισιά

Δεν τα κατάφερε το 10χρονο παιδί που τραυματίστηκε σοβαρά το πρωί μετά από σφοδρή σύγκρουση σχολικού λεωφορείου με ΙΧ αυτοκίνητο στην Κηφισιά στο ρέμα Χελιδονούς. Το αγόρι εξέπνευσε κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.
Και η μητέρα του άτυχου παιδιού τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Αθηνών Γ.Γεννηματάς για την παροχή πρώτων βοηθειών. Εχει θλαστικά τραύματα στο κεφάλι και θλάσεις στον πνεύμονα και έχει μεταφερθεί διασωληνωμένη στην εντατική.

Η μητέρα του δεκάχρονου παιδιού δεν επικοινωνεί με το περιβάλλον και η κατάστασή της κρίνεται εξαιρετικά σοβαρή.

Το τροχαίο σημειώθηκε στις 8 το πρωί όταν σχολικό λεωφορείο, στο οποίο επέβαιναν 19 μαθητές, συγκρούστηκε με ΙΧ αυτοκίνητο υπό άγνωστες συνθήκες. Πέντε παιδιά έχουν τραυματιστεί ελαφρά και μεταφέρονται στο Αγία Σοφία.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις η μητέρα έχασε τον έλεγχο του οχήματο με αποτέλεσμα το ΙΧ να περάσει στο αντίθετο ρεύμα και να πέσει με μεγάλη ταχύτητα πάνω στο σχολικό. Το αγοράκι καθόταν στο πίσω κάθισμα και από τη σφοδρότατη σύγκρουση χτύπησε στο κεφάλι του.

Πηγή: | iefimerida.gr
Enhanced by Zemanta

Σοκ-Η ανήλικη Ελίζαμπεθ Τέιλορ ξελόγιασε τον Ρέιγκαν και μετείχε σε όργιο με τον JFK

English: Studio publicity portrait of the Amer...
 Elizabeth Taylor. (Photo credit: Wikipedia)
Σεξ με δυο τουλάχιστον Αμερικάνους προέδρους (Ρόναλντ Ρέιγκαν, Τζόν Κένεντι) φέρεται να έκανε η Ελίζαμπεθ Τέιλορ σύμφωνα με την νέα βιογραφία της με τίτλο Elizabeth Taylor: There is Nothing Like a Dame που κυκλοφόρησε μετά από χρόνια έρευνας.

«Ο Ρέιγκαν μου φερόταν λες και ήμουν ενήλικη και αυτό μου άρεσε. Καθίσαμε στον καναπέ του και μπορούσα να καταλάβω ότι με ήθελε, αλλά δίσταζε να κάνει την πρώτη κίνηση. Οπότε πήρα εγώ πρωτοβουλία. Μετά από ένα μισάωρο φασώματος στον καναπέ, τον πήρα και πήγαμε στην κρεβατοκάμαρα».

Αυτό φέρεται να εκμυστηρεύτηκε σε στενή της φίλη η Ελίζαμπεθ Τέιλορ για την εποχή που, ως ανήλικη, ξελόγιασε τον -36χρονο τότε- μελλοντικό πρόεδρο των ΗΠΑ. Και μάλιστα την πρώτη κιόλας φορά που πήγε σπίτι του για να συζητήσει ένα ρόλο.

Όλα αυτά σύμφωνα με τους Ντάνφορθ Πρινς και Ντάργουιν Πότερ, τους δυο ερευνητές που υπογράφουν την προκλητική -και μη κολακευτική- βιογραφία της Ελίζαμπεθ.

Αν και το πιο «πικάντικο» απόσπασμα είναι αυτό που περιγράφει το πως ένα γυμνό μπάνιο στην πισίνα του σπιτιού του -ήδη παντρεμένου- JFK μετατράπηκε σε ένα καυτό όργιο μεταξύ εκείνης, του προέδρου της Αμερικής και του ηθοποιού Ρόμπερτ Στάκ ο οποίος ήταν επίσης παρών (και επίσης παντρεμένος).

Κατά τα άλλα το βιβλίο περιγράφει αναλυτικά τις σεξουαλικές της σχέσεις με τους Πίτερ Λόφορντ, Έρολ Φλιν, Τόνι Κέρτις και Πολ Νιούμαν.

Πηγή: iefimerida.gr
Enhanced by Zemanta

Νέα δικογραφία εναντίον βουλευτή της Χρυσής Αυγής

Ακόμη μια δικογραφία σε βάρος του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Χρήστου Παππά σχημάτισε το Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας, για τη δράση του στα επειδόσια στο θέατρο Χυτήριο, όπου ομάδες φανατικών εκκλησιατικών οργανώσεων με τη συνδρομή χρυσαυγιτών σταμάτησαν την περεμιέρα του έργου Coprus Christi, που ανεβάζει ο Λαέρτης Βασιλείου.

Εις βάρος του βουλευτή σχηματίστηκε δικογραφία γιατί εμπόδισε την Αστυνομία να προσαγάγει έναν από τους διαμαρτυρόμενους που συμμετείχαν στα επεισόδια. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Χρήστος Παππάς επιτέθηκε στους αστυνομικούς και απεγκλώβισε από τα χέρια τους τον συλληφθέντα, την ώρα που τον ανέβαζαν στην κλούβα, βοηθώντας τον να διαφύγει.

Το προανακριτικό υλικό θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
ΤΟ ΒΗΜΑ

Ομάδα ακροδεξιών επιτέθηκε στην εγγονή του στρατηγού Τσιγάντε

Επίθεση από ομάδα ακροδεξιών δέχτηκε την περασμένη εβδομάδα η εγγονή του στρατηγού Χριστόδουλου Τσιγάντε (1897-1970), από την οποία-σύμφωνα με καταγγελία που έφτασε στην πρεσβεία της Μεγάλης Βρετανίας-ζητήθηκε να αποδείξει ότι είναι Ελληνίδα.

Η εγγονή του Τσιγάντε, η οποία έχει διπλή υπηκοότητα (ελληνική από τον πατέρα της και βρετανική από τη μητέρα της) δέχθηκε απρόκλητη επίθεση από ομάδα πέντε νεαρών στην οδό Στησιχόρου, κοντά στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η ομάδα της ζήτησε αμέσως ταυτότητα και στη συνέχεια να μιλήσει ελληνικά προκειμένου να την αφήσουν να φύγει.

Οι άγνωστοι σίγουρα δεν γνώριζαν πως ο Χριστόδουλος Τσιγάντες είχε ηγηθεί της καταδρομικής μονάδας Ιερός Λόχος της Μέσης Ανατολής στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν αυτή είχε δράσει σε μια σειρά επιτυχών και ριψοκίνδυνων επιχειρήσεων στη Βόρεια Αφρική και στα Δωδεκάνησα. Επίσης, είχε διατελέσει στρατιωτικός διοικητής Αρχιπελάγους και αρχηγός της Ελληνικής Στρατιωτικής Αποστολής Δωδεκανήσων.

Παρόμοιες καταγγελίες για ομάδες ακροδεξιών που απειλούν και εκφοβίζουν δέχονται ολοένα και συχνότερα πρεσβείες στην Αθήνα, ακόμη και ευρωπαϊκών χωρών. Σύμφωνα με τις καταγγελίες που έχουν μεταφέρει και στις αστυνομικές Αρχές, ομάδες που συχνά επιβαίνουν σε μοτοσικλέτες σταματούν απρόκλητα άτομα και τους ζητούν να πουν το ελληνικό αλφάβητο ή να αποδείξουν με κάποιον τρόπο πως είναι Έλληνες.

Τέτοιες καταγγελίες έχουν δεχθεί, για παράδειγμα, η ιταλική, η γαλλική και η αγγλική πρεσβεία, καθώς και αρκετές πρεσβείες αραβικών χωρών.

ΤΟ ΒΗΜΑ

Κρήτη:To δράμα μαθητή Λυκείου-Έφυγε γιατί πονούσε από την πείνα!

Το παιδί παραδέχτηκε ότι είχε να βάλει κάτι στο στόμα του, πάνω από 24 ώρες, λόγω οικονομικών προβλημάτων της οικογένειάς του...

Αναστάτωση επικράτησε χθες το πρωί (11-10-2012) σε Λύκειο του Ηρακλείου όταν μαθητής ζήτησε άδεια για να φύγει επειδή του πονούσε το στομάχι, όπως είπε στον καθηγητή του, αλλά διαπιστώθηκε τελικά ότι το παιδί ήταν νηστικό πάνω από 24 ώρες!

Λίγο πριν τις 12.00 χθες το μεσημέρι ο μαθητής Λυκείου παρουσιάστηκε στον καθηγητή του ζητώντας να φύγει και να πάει στο σπίτι του επειδή όπως είπε του πονούσε το στομάχι. Μετά όμως από σχετικές ερωτήσεις του καθηγητή για το πως το έπαθε, ο μαθητής απάντησε ότι δεν είχε βάλει το παραμικρό στο στόμα του για πάνω από μια ημέρα, λόγω οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η οικογένεια του.

Σύμφωνα με το creteplus.gr, μετά από σχετική συνεννόηση που έγινε με τον μαθητή, του δόθηκαν χρήματα προκειμένου να ψωνίσει και να φάει. Τώρα αυτό που γίνεται είναι διακριτική έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο οι γονείς του μαθητή αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης ώστε να υπάρξει βοήθεια με την χορήγηση τροφίμων σε επίπεδο πρώτης παρέμβασης.

Πάντως για άλλη μια φορά διαπιστώνεται ότι στο Ηράκλειο απαιτούνται να στηθούν πλέον οργανωμένες και σταθερές κοινωνικές δομές-και όχι αποσπασματικές- για να βοηθούνται οικογένειες οι οποίες έχουν γονατίσει από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης.
Enhanced by Zemanta

Οι Νέοι της ΔΗΜΑΡ για το Χυτήριο: Οργανωμένη «οπερέτα» από τραμπούκους βουλευτές και μέλη της Χρυσής Αυγής

Χθες βράδυ γίναμε μάρτυρες άλλης μίας οργανωμένης «οπερέτας» από τραμπούκους βουλευτές και μέλη της ναζιστικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής εναντίον της ελευθερίας της έκφρασης και της καλλιτεχνικής δημιουργίας . 

Επιτέθηκαν, επιπλέον, κατά θεατών, καλλιτεχνών και δημοσιογράφων. Το δικαίωμα των επιλογών και του αυτοπροσδιορισμού είναι μάλλον άγνωστο για τους Χρυσαυγίτες, οι οποίοι έχρισαν τους εαυτούς τους ακόμα και «κριτικούς θεάτρου». 

Η Νεολαία της ΔΗΜΑΡ ήταν εκεί και θα είναι πάντα παρούσα κάθε φορά που η Δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα γίνονται στόχος.

Ο Κώστας Σπυρόπουλος μιλά ανοιχτά για το πρόβλημα αυπνίας και την "μάχη" που δίνει..

Η πρώτη εκπομπή για τη φετινή σεζόν “Όλα για την υγεία mou” με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη που θα μεταδοθεί το Σάββατο 13 Οκτωβρίου στις 16:50, παρουσιάζει τις αιτίες αλλά και τις λύσεις για την αϋπνία.

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, ένας στους δέκα συμπολίτες μας αναφέρει σοβαρό ή χρόνιο πρόβλημα αϋπνίας, περίπου τρεις στους δέκα εμφανίζουν περιστασιακά το πρόβλημα, οι μισοί ηλικιωμένοι δεν μπορούν να κοιμηθούν ενώ αυξημένο είναι το ποσοστό αϋπνίας στους ανέργους. Σήμερα οι Έλληνες κοιμόμαστε 20% λιγότερο από ότι κοιμούνταν οι πρόγονοί μας πριν εκατό χρόνια.

Στην εκπομπή βλέπουμε πόσο η οικονομική κρίση έχει συμβάλλει στο να χάσουμε τον ύπνο. Οι επιστήμονες εξηγούν ότι η αϋπνία δεν είναι μόνο η έλλειψη αλλά και η κακή ποιότητα ύπνου και τονίζουν ότι όσοι μένουν ξάγρυπνοι για ένα βράδυ είναι σα να έχουν περπατήσει τουλάχιστον 4 χιλιόμετρα και προσλαμβάνουν 560 θερμίδες περισσότερες κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Ανάμεσα στις λύσεις που παρουσιάζονται για την αϋπνία είναι η “υγιεινή του ύπνου”, δηλαδή μικρά μυστικά που αφορούν τον χώρο που κοιμόμαστε, τροφές που μας βοηθούν και μας εμποδίζουν να κοιμηθούμε, εναλλακτικές τεχνικές όπως οι ελεγχόμενες αναπνοές, ο διαλογισμός και η γιόγκα, αλλά και όλα τα νεώτερα που αφορούν τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε μόνοι μας να νικήσουμε την αϋπνία. Οι επιστήμονες εξηγούν πότε τα υπναγωγά χάπια οδηγούν σε εθισμό αλλά και γιατί η συμπεριφορική ψυχοθεραπεία αποτελεί σήμερα την πλέον αποτελεσματική μέθοδο αντιμετώπισης της αϋπνίας.

Καλεσμένος στο στούντιο είναι ο γνωστός ηθοποιός Κώστας Σπυρόπουλος, ο οποίος αντιμετωπίζει για χρόνια πρόβλημα αϋπνίας και περιγράφει πώς αναγκάζεται να προσαρμόσει τη ζωή και την καθημερινότητά του στην προσπάθειά του να επιλύσει το πρόβλημα.

ΓΣΕΕ: Η ανεργία θα ξεπεράσει το 30%

Στην πολιτική της λιτότητας που εφαρμόζεται αποδίδει με ανακοίνωσή της, τα αίτια της αύξησης της ανεργίας η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ).

Η Συνομοσπονδία υποστηρίζει, ότι «αν και η Στατιστική Αρχή υπολογίζει την ανεργία τον Ιούλιο στο 25,1%, το πραγματικό ποσοστό ξεπερνά το 30% με τις προβλέψεις δυστυχώς να είναι δυσοίωνες» και προσθέτει ότι «τα συνδικάτα θα συνεχίσουν τον αγώνα για την ανατροπή των αδιέξοδων και αναποτελεσματικών αυτών πολιτικών με τη νέα Γενική Απεργία που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ για τις 18 Οκτώβρη».

Στο μεταξύ, ευθύνες στις πολιτικές του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της ΕΚΤ για την ύφεση και την επιδείνωση της ζωής των εργαζομένων στις χώρες που εφαρμόσθηκαν, αποδίδει η έκθεση της Διεθνούς Συνδικαλιστικής Συνομοσπονδίας (ΔΣΣ) σχετικά με την κατάσταση των εργασιακών δικαιωμάτων διεθνώς.

Την έκθεση παρουσίασε χθες στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και της Παγκόσμιας Τράπεζας, που πραγματοποιείται στο Τόκιο, από τις 9 μέχρι τις 14 Οκτωβρίου, η γενική γραμματέας της ΔΣΣ, Σάραν Μπάροου.

Η έκθεση, σημεία της οποίας έδωσε στη δημοσιότητα η ΓΣΕΕ, στηρίζεται σε παγκόσμια έρευνα σε έξι χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, όπου "καταστρατηγήθηκαν εργασιακά δικαιώματα και εφαρμόστηκαν σκληρές πολιτικές λιτότητας".

Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, η έρευνα τεκμηριώνεται εμπειρικά από μαρτυρίες Ελλήνων εργαζομένων και ανέργων, οι οποίες κατατέθηκαν σε πάνελ εμπειρογνωμόνων της Διεθνούς Συνομοσπονδίας, με συμμετοχή και της ΓΣΕΕ, το οποίο επισκέφθηκε τη χώρα μας τον περασμένο Ιούλιο.
Enhanced by Zemanta

Έκρηξη ρατσιστικής βίας στα σχολεία της Κρήτης – "Δεν χαρίζουμε τους έφηβους στο φασισμό"

Του Σωτήρη Μεταξά/prismanews.gr
Το εκκολαπτόμενο σκουλήκι του φασισμού βρίσκει τροφή στα σχολεία της Κρήτης και απειλεί να πνίξει τα στοιχειώδη αγαθά της εκπαίδευσης. Η έκρηξη της ρατσιστικής βίας παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις στη σχολική κοινότητα του νησιού, σε ένα σκηνικό που συνθέτουν συμπλοκές, με πρωταγωνιστές μαθητές και εξωσχολικούς αλλά και κλίμα φόβου στα σχολεία. Το φαινόμενο, που ξεκίνησε με μεμονωμένα περιστατικά, που δεν έτυχαν της απαραίτητης προσοχής από τις αρμόδιες αρχές, έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο με αποτέλεσμα σχολεία να έχουν μετατραπεί σε πεδίο σύγκρουσης και αλλοδαποί μαθητές να μπαίνουν στο στόχαστρο, άλλων συμμαθητών τους.
Το τελευταίο περιστατικό που σημειώθηκε σε σχολείο του Ηρακλείου σε συνδυασμό με τις συμπλοκές ακροδεξιών και αντιφασιστικών πυρήνων στο Ρέθυμνο έχουν σημάνει συναγερμό στην εκπαιδευτική κοινότητα. Οι σύγχρονοι έφηβοι θεωρούν ότι ναζιστικές οργανώσεις μπορούν να τους λύσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Εμείς, ως εκπαιδευτική κοινότητα δεν χαρίζουμε κανέναν έφηβο στο φασισμό, τονίζει στο prismanews.gr η Αρετή Σπαχή, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΛΜΕ Ηρακλείου ξεκαθαρίζοντας πως οι καθηγητές θα πρέπει να παίξουν το ρόλο που τους αναλογεί.
Την ίδια ώρα, σύσσωμη η σχολική κοινότητα, αναζητάει λύση στο κλίμα τρόμου που αναπτύσσεται στα σχολεία και έχει σημείο αναφοράς ρατσιστικές επιθέσεις. Οι εκπαιδευτικοί παρακολουθούν ... μουδιασμένοι τα περιστατικά που συνεχώς αυξάνονται και επιχειρούν να απομονώσουν τους πυρήνες της βίας. Τέτοια περιστατικά μας γυρίζουν πολλά χρόνια πίσω, επισημαίνει ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κρήτης Απόστολος Κλινάκης που εκτιμά ότι το κλίμα θα εκτονωθεί.
Στο ρόλο της οικονομικής συγκυρίας και της πολιτικής διαχείρισης αναφέρεται η κ.Σπαχή. Διανύουμε μία περίοδο πρωτοφανούς πολιτικής βαρβαρότητας η οποία καθρεφτίζεται και στην εκπαιδευτική διαδικασία. Το παιδί έχει ανάγκη από ένα περιβάλλον ισορροπίας, ασφάλειας και παιδείας το οποίο πρέπει να του το εξασφαλίσουμε, σημειώνει χαρακτηριστικά καταλήγοντας πως αυτά τα στοιχειώδη αγαθά, λείπουν σήμερα, όχι μόνο από την εκπαίδευση, αλλά και από την οικογένεια και την κοινωνία.

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Public Issue: Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Σαμαράς με 43%, ακολουθεί ο Τσίπρας με 28% - Δημοφιλέστερος ο Κουβέλης 48%

Πεπεισμένοι πως τα νέα μέτρα θα περάσουν από την Βουλή είναι οι πολίτες οι οποίοι σύμφωνα με το Βαρόμετρο της Public Issue για τον ΣΚΑΪ εκφράζουν αυτήν την άποψη σε ποσοστό 83%.

Ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς διατηρεί προβάδισμα για καταλληλότερος πρωθυπουργός με 43% κερδίζοντας δηλαδή τρεις μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη αντίστοιχη μέτρηση του Σεπτεμβρίου.

Ποσοστό 28% συγκεντρώνει ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας ο οποίος είδε το ποσοστό αυτό να μειώνεται κατά μία μονάδα εν συγκρίσει με τον Σεπτέμβριο.

Ποιος πολιτικός αρχηγός είναι πιο δημοφιλής:
  1. Φώτης Κουβέλης 48%
  2. Αλέξης Τσίπρας 41%
  3. Πάνος Καμμένος 40%
  4. Αντώνης Σαμαράς 39%
  5. Αλέκα Παπαρήγα 21%
  6. Νίκος Μιχαλολιάκος 20%
  7. Ευάγγελος Βενιζέλος 20%
Όσον αφορά την παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μπροστά με 15 μονάδες από την Νέα Δημοκρατία, συγκεντρώνοντας 48% έναντι 3% της ΝΔ. Πάντως οι πολίτες εμφανίζονται να πιστεύουν πως κανένα από τα δύο αυτά κόμματα δεν είναι ικανό να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την κρίση.

32% των πολιτών θεωρεί καταλληλότερη μία συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, ενώ το 20% μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το καλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης με 33% και ακολουθούν: Ανεξάρτητοι Έλληνες με 15% και η Χρυσή Αυγή με 14%.

Στο Βαρόμετρο φαίνεται ότι η Χρυσή Αυγή είδε την δημοτικότητά της να ανεβαίνει κατά πέντε ποσοστιαίες μονάδες από τις τελευταίες εκλογές, ενώ παράλληλα φαίνεται να προσανατολίζονται σε αυτήν άτομα χαμηλού μορφωτικού επιπέδου και άνεργοι.

Αναφορικά με την θητεία της κυβέρνησης το 70% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι θα πάμε σε πρόωρες εκλογές ενώ μόλις το 21% θεωρεί πως θα εξαντληθεί η τετραετία.

Τέλος ο πολίτες εξακολουθούν να εμφανίζονται οργισμένοι με το 80% να θεωρεί πως τα πράγματα πηγαίνουν σε λάθος δρόμο, το 72% να τάσσεται κατά του Μνημονίου και το ίδιο ποσοστό (72%) να δηλώνει ότι αντιμετωπίζει δυσκολία με τα εισοδήματά του.


Enhanced by Zemanta
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...