Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Στις γυναίκες της ζωής του η περιουσία του Μητροπάνου


Στις γυναίκες της ζωής του, τη σύζυγό του Βενετία και τις δύο κόρες του, Μυρσίνη και Αναστασία άφησε την περιουσία του ο Δημήτρης Μητροπάνος.

Η εφημερίδα RealNews φέρνει στη δημοσιότητα ολόκληρη τη διαθήκη του τραγουδιστή, η οποία είχε συνταχθεί στις 29 Σεπτεμβρίου του 2007 ενώπιον συμβολαιογράφου και τριών φίλων του και η οποία δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο Πρωτοδικείο Αθηνών.

Βάσει της διαθήκης τα ακίνητα του Δημήτρη Μητροπάνου σε Ψυχικό και Μελίσσια περνούν στη σύζυγό του και τις κόρες του.


Παραιτήθηκαν Αθανασόπουλος και Μέργος μετά την ποινική δίωξη σε βάρος της διοίκησης της ΔΕΗ το 2007

Ο κ. Τάκης Αθανασόπουλος

Την παραίτησή τους υπέβαλαν σήμερα στον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Τάκης Αθανασόπουλος και ο ΓΓ του υπουργείου Οικονομικών Γιώργος Μέργος. Οι παραιτήσεις έγιναν αποδεκτές. Για τη θέση του επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ θα προταθεί ο νέος υποψήφιος, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα.

Είχε προηγηθεί η άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος των μελών της διοίκησης της ΔΕΗ το 2007 και του νόμιμου εκπροσώπου της ΜΕΤΚΑ, του Ομίλου Μυτιληναίου, για τη σύμβαση με αντικείμενο την κατασκευή της μονάδας της ΔΕΗ στο Αλιβέρι, η οποία φέρεται να έχει ζημιώσει την κρατική εταιρεία ηλεκτρισμού.

Με απόφαση του Γιάννη Στουρνάρα, Γενική Γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών αναλαμβάνει η Χριστίνα Παπακωνσταντίνου, η οποία διατηρεί τη θέση της Γενικής Γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής του υπουργείου.

Η επιστολή παραίτησης του Τ.Αθανασόπουλου:

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ

Η άσκηση ποινικής δίωξης για αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ, όπου προήδρευα, παρέχει την ευκαιρία απόδειξης ότι υπηρετήθηκε άρτια το δημόσιο συμφέρον και εκείνο της ΔΕΗ.

Η έξωθεν καλή μαρτυρία μου, ασφαλώς κατ΄ ουδέν θίγεται. Όμως, η μερίδα εκείνη της κοινής γνώμης που αρνείται τις αποκρατικοποιήσεις, ενδεχομένως, να αισθανθεί ότι δεν αποτελώ, πλέον, εγγυητή του θεσμού.

Υπό τα άνω –και μόνο- υποβάλλω την παραίτησή μου από την Προεδρία του ΤΑΙΠΕΔ.
Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη με την οποία με περιβάλατε.

Με εκτίμηση

Τάκης Αθανασόπουλος

Η επιστολή παραίτησης του Γ.Μέργου:

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Η ασκηθείσα ποινική δίωξη εναντίον του πρώην ΔΣ της ΔΕΗ, του οποίου υπήρξα μέλος, με υποχρεώνει για λόγους ευθιξίας και μόνο να υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών.

Σημειωτέον ότι δεν συμμετείχα στη συγκεκριμένη συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΕΗ και ως εκ τούτου δεν συμμετείχα ούτε στη λήψη της σχετικής απόφασης. Θεωρώ, συνεπώς, ότι ανεξαρτήτως της ουσίας της υποθέσεως, η άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος μου είναι νόμω και ουσία αβάσιμος.

Όμως, παρακαλώ να κάνετε αποδεκτή την παραίτησή μου γιατί δεν θα ήθελα να δημιουργηθούν προβλήματα στη λειτουργία της Γενικής Γραμματείας της οποίας προΐσταμαι.

Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας και την άψογη συνεργασία την οποία είχαμε.

Με τιμή

Γεώργιος Μέργος

Πληροφορίες για εκτέλεση του Έλληνα ομήρου στη Νιγηρία!


Στην εκτέλεση των επτά ομήρων που είχαν απαγάγει στα μέσα Φεβρουαρίου στη Νιγηρία, ανάμεσα στους οποίους βρισκόταν και ένας Έλληνας, προχώρησαν ισλαμιστές αντάρτες, σύμφωνα με ανακοίνωση που ανάρτησε στο Διαδίκτυο η ισλαμική εξτρεμιστική οργάνωση Ανσάρου. 

Ωστόσο η σχετική πληροφορία δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι επτά Χριστιανοί αιχμάλωτοι εκτελέστηκαν ως αντίποινα για μία επιχείρηση απελευθέρωσής τους από νιγηριανές και βρετανικές δυνάμεις.

Οι επτά όμηροι απήχθησαν στις 17 Φεβρουαρίου από ενόπλους που επιτέθηκαν σε εργοτάξιο της κατασκευαστικής εταιρείας Setraco Nigeria στο βόρειο τμήμα της Νιγηρίας. Πέραν του έλληνα ομήρου, στα χέρια των ισλαμιστών βρίσκονταν πολίτες του Λιβάνου, της Βρετανίας, της Ιταλίας και των Φιλιππίνων.

Τα κατάφερε: Έλληνας master chef θα μαγειρεύει για τον Μπαράκ Ομπάμα


​Εγκατέλειψε την Ελλάδα για την Αμερική με στόχο να καταφέρει να περιηγηθεί, κάποια στιγμή, στους επιβλητικούς χώρους του Λευκού Οίκου. 

Ο 26χρονος Χρήστος Μπισιώτης, έξι χρόνια μετά την άφιξή του στην Αμερική, κατάφερε να υλοποιήσει το παιδικό του όνειρο. 

Ο όμορφος Έλληνας θα είναι ένας από τους master chef των event της προεδρικής οικογένειας, καθώς θα ετοιμάζει τις σπεσιαλιτέ του για τους εκλεκτούς καλεσμένους της. 

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Πέθανε στα 49, η ηθοποιός της "Λάμψης" Τζώρτζια Θεοδώρου



Από ανακοπή καρδιάς, στα 49 μόλις χρόνια της, έφυγε από τη ζωή μία γνωστή ηθοποιός του θρυλικού πλέον σίριαλ «Λάμψη» του ΑΝΤ1.

Δεν είναι άλλη από την τηλεοπτική γραμματέα του Γιάνγκου Δράκου του κολοσσού Τζάιντ, την Τζώρτζια Θεοδώρου η οποία όπως λένε φίλοι και γνωστοί ήταν πάντα χαμογελαστή και ευχάριστος άνθρωπος.

Η Τζώρτζια δεν αντιμετώπιζε κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας αλλά ‘έφυγε’ ξαφνικά από ανακοπή καρδιάς, γεγονός που συγκλόνισε την οικογένειά της αλλά και όσους τη γνώριζαν.

Καταλήψεις, συλλαλητήρια, «υποσχέσεις» για αγώνα διαρκείας σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Όσο χλιαρές ήταν οι αντιδράσεις πριν από τον διάλογο με το υπουργείο Παιδείας, τόσο σφοδρός είναι ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει μετά το διάλογο.

Το σύνολο της ανώτερης και ανώτατης εκπαιδευτικής κοινότητας κατηγορεί τον υπουργό Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο ότι δεν έλαβε υπ'όψιν του καμία από τις προτάσεις τους και παρουσίασε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής το σχέδιο «Αθηνά» χειρότερο κι όχι βελτιωμένο.

Καταργήσεις και συγχωνεύσεις και στα ΑΕΙ

Το σχέδιο «Αθηνά» καταργεί το Πρόγραμμα Ψυχολογίας του Τμήματος Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, συγχωνεύει σε ένα όλα τα ξενόγλωσσα τμήματα, ενώ το Πάντειο, το Χαροκόπειο και την ΑΣΟΕΕ συγχωνεύονται σε ένα ΝΠΔΔ, το οποίο θα ονομάζεται «Αδαμάντιος Κοραής»

Ο «χάρτης» των καταλήψεων

Τα τμήματα των ΑΕΙ και ΤΕΙ που αυτή τη στιγμή τελούν υπό κατάληψη- τα περισσότερα με αόριστο χρονικό ορίζοντα- είναι αυτά που είτε καταργούνται, είτε συγχωνεύονται και αλλάζουν πόλη, είτε «σπάνε» σε δύο και περισσότερα κομμάτια:

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Υπό κατάληψη τελούν όλα τα ξενόγλωσσα τμήματα

Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας. Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων. Τμήμα Πολιτικών Επιστημών.

Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Φιλοσοφική Σχολή

Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Σάμος: Τμήμα Μαθηματικών Τμήμα Στατιστικής και Αναλογιστικών - Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Παράρτημα Φλώρινας: Τμήμα Βαλκανικών Σπουδών

ΤΕΙ Θεσσαλονίκης

Υπό κατάληψη το σύνολο των σχολών του Ιδρύματος

ΤΕΙ Ηπείρου

Παράρτημα Ηγουμενίτσας: Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων, Τμήμα Εφαρμοσμένων Γλωσσών στη Διοίκηση και στο Εμπόριο, Τμήμα Ιχθυοκομίας & Αλιείας

ΤΕΙ Ιονίων Νήσων

Παράρτημα Λευκάδας: Τμήμα Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση & την Οικονομία, Τμήμα Τεχνολογίας Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών

ΤΕΙ Καβάλας

Υπό κατάληψη τελεί όλο το ΤΕΙ Καβάλας

ΤΕΙ Καλαμάτας

Τμήμα Φυτικής Παραγωγής, Τμήμα Βιολογικών Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών και Ανθοκομίας, Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων, Τμήμα Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας, Τμήμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Ελεγκτικής, Τμήμα Λογοθεραπείας

ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας

Παράρτημα Καστοριάς: Το σύνολο των σχολών στην Καστοριά τελούν υπό κατάληψης
Παράρτημα Κοζάνης; Τμήμα Διεθνούς Εμπορίου ,Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων & Επικοινωνίας, Τμήμα Πληροφορικής & Τεχνολογίας Υπολογιστών
Παράρτημα Κιλκίς: Τμήμα Σχεδιασμού & Παραγωγής Ενδυμάτων

ΤΕΙ Κρήτης:

Παράρτημα Λασιθίου: Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Ασφαλιστικής
Παράρτημα Ιεράπετρας: Τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης

ΤΕΙ Λάρισας:

Τμήμα Τεχνολογίας Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών,
Παράρτημα Kαρδίτσας: Τμήμα Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος

ΤΕΙ Μεσολογγίου:

Παράρτημα Ναυπάκτου: Τμήμα Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων και Δικτύων

ΤΕΙ Πάτρας:

Σχολή Διοίκησης & Οικονομίας, Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας
Παράρτημα Αιγίου: Τμήμα Οπτικής και Οπτομετρίας, Τμήμα Φυσικοθεραπείας
Παράρτημα Αμαλιάδας: Τμήμα Πληροφορικής στην Διοίκηση και Οικονομία, Τμήμα Εμπορίας και Διαφήμησης


Παράρτημα Πύργου: Τμήμα Πληροφορικής και ΜΜΕ,Τμήμα Μουσειολογίας, Μουσειογραφίας & Σχεδ. Εκθέσεων.
newpost.gr

Νέο κούρεμα στο εφάπαξ 670.000 δημοσίων υπαλλήλων



Κόβεται στα δύο το εφάπαξ από το 2014 και έρχεται νέο οριζόντιο κούρεμα ως 15%, καθώς ο υπολογισμός του με βάση... τις ατομικές μερίδες των εισφορών που έχουν καταβάλει οι δημόσιοι υπάλληλοι καθ’όλη τη διάρκεια του εργασιακού τους βίου, είναι αδύνατον να προχωρήσει, όπως αναφέρεται σε έγγραφο της αρμόδιας γενικής διεύθυνσης του υπουργείου.

Στο ανεπίσημο έγγραφο αναφέρεται ότι η διαδικασία για την αναζήτηση των εισφορών που πλήρωσαν οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι χαώδης και αν ξεκινήσει σήμερα, κανείς δεν μπορεί να ξέρει πότε θα ολοκληρωθεί αλλά πόσο θα είναι αξιόπιστη καθώς οι δημόσιοι υπάλληλοι που αποσπάστηκαν ή υπήρξαν μετακλητοί, για παράδειγμα, είχαν και άλλες αποδοχές, που θα έπρεπε να τις καταγράψουν στην ατομική μερίδα των εισφορών τους για το εφάπαξ οι υπηρεσίες στις οποίες υπήρξαν αποσπασμένοι ή μετακλητοί.

Με το νέο μοντέλο, όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, ο υπολογισμός του εφάπαξ θα πιάνει δύο περιόδους, ενώ θα διαχωρίζει τους δημοσίους υπαλλήλους σε δύο κατηγορίες. Τους ασφαλισμένους μέχρι το 2000 και τους ασφαλισμένους από το 2001 και μετά.

Έτσι, μελετάται ο διπλός υπολογισμός του εφάπαξ για τους ασφαλισμένους μέχρι το 2000, οι οποίοι συνταξιοδοτούνται μετά την 1η/1/2014 ενώ οι ασφαλισμένοι από το 2001 θα παίρνουν εφάπαξ βάσει ατομικών εισφορών, καθώς ο χρόνος ασφάλισης για την πλειονότητα των ασφαλισμένων μετά το 2001 τηρείται ηλεκτρονικά.

Ο Θεσσαλονικιός γόης που μάγεψε την κόρη του Εμίρη του Κατάρ


Ο έρωτας χτύπησε την όμορφη κόρη του Εμίρη του Κατάρ στη Μύκονο! Η Φατιμά, γνώρισε τον Γιάννη Κεχαγιά, μοντέλο και ανερχόμενο τραγουδιστή και από την πρώτη στιγμή έδειξε να γοητεύεται από τον όμορφο Θεσσαλονικιό!

Σύμφωνα με την εφημερίδα ESPRESSO, όσοι τους έβλεπαν να μιλούν οι δυο τους έλεγαν ότι γεννιόταν ένας φλογερός έρωτας.

Μάλιστα τον προσκάλεσε στο παλάτι της στο Κατάρ προκειμένου να δώσει το «παρών» στα γενέθλιά της και να τραγουδήσει για εκείνη και τους εκλεκτούς καλεσμένους της. Όμως η Φατιμά έπεσε σε «βράχο» καθώς ο Γιάννης Κεχαγιάς δεν έδωσε happy end σε αυτό τον έρωτα. Ο λόγος; Σύμφωνα με άτομα του περιβάλλοντός του ακόμη και αν τα συναισθήματά του για την κόρη του Εμίρη ήταν δυνατά, ο λόγος που δεν προχώρησε αυτή η σχέση είναι το γεγονός πως ο Γιάννης δεν άφηνε με τίποτα την Ελλάδα.

Ο Γιάννης Κεχαγιάς κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη και έχει συνεργαστεί με τους σπουδαιότερους μόδιστρους στον κόσμο, όπως ο Giorgio Armani και ο Thiery Mugler. Τα τελευταία χρόνια πάντως αποφάσισε να ακολουθήσει το δρόμο του τραγουδιού και πριν από δυο μήνες κυκλοφόρησε το single του με τίτλο «Ξαναγεννήθηκα».

Enhanced by Zemanta

Ποια προϊόντα ανιχνεύθηκαν με κρέας αλόγου και αποσύρονται από τον ΕΦΕΤ

Στην ανάκληση προϊόντων από την ελληνική αγορά, στα οποία ανιχνεύτηκε DNA αλόγου, προχώρησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Ειδικότερα, σε συνέχεια των εργαστηριακών αποτελεσμάτων και ύστερα από σχετικούς ελέγχους της Περιφερειακών Διευθύνσεων του ΕΦΕΤ Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ανιχνεύθηκε DNA αλόγου στα παρακάτω προϊόντα:

* «Κεμπάπ τύπου Αρμένικο» με ημερομηνία λήξης 7/8/2013,

* «Σουτζουκάκι 80 γρ.» με ημερομηνία λήξης 24/1/2014,

* «Μπιφτέκι 130 γρ.» με ημερομηνία λήξης 27/11/2013 και

* «Μπιφτέκι 130 γρ.» με ημερομηνία λήξης 12/02/2014

που παράγονται από την εταιρεία "T&T Foods ΑΕ" (630 80 Λάκωμα, Χαλκιδικής) και διατίθενται από την επιχείρηση "Χούτος Catering AE".

* «Κεμπάπ κατεψυγμένο «ΑΡΙΣΤΟΝ» με ημερομηνία παρασκευής 31.12.2012 Lot 036512 και ημερομηνία ανάλωσης 31.12.2013, το οποίο παρασκευάζεται από την εταιρεία "ΛΑΔΑΣ & ΣΙΑ ΑΒΕΕ" (Ορτανσίας 19, Αχαρναί Αττικής).

Προμηθευτής της πρώτης ύλης κρέατος ήταν η επιχείρηση "Ζηκούδη Β. ΕΠΕ"

* Ενδιάμεσο προϊόν Σουτζούκι της επιχείρησης "Αφοί Μπατανιάν", ΒΙ.ΠΕ. Κορωπίου, μετά από έλεγχο της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Ανατολικής Αττικής, που επιβεβαίωσε σχετικό έλεγχο που ήδη ανακοινώθηκε με δελτίο τύπου του ΕΦΕΤ της 28ης Φεβρουαρίου 2013.

Επιπλέον, ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), από τις Γερμανικές Αρχές για τη διακίνηση κονσέρβας, στην οποία ανιχνεύτηκε DNA αλόγου. Πρόκειται για κονσέρβα τσιγαρισμένου μοσχαρίσιου κρέατος με φαγόπυρο, με την εμπορική επωνυμία "ГОВЯДИНа" σε συσκευασία των 325 g, προέλευσης Λετονίας. Το προϊόν, διακινείται στην Ελλάδα από τις επιχειρήσεις "ΧΑΡΑΤΣΙΔΟΥ Ε. – ΤΣΙΚΙΡΙΔΟΥ Α. Ο.Ε." (Πέτρου Ράλλη 8, Ρουφ) και "ΚΑΚΑΦΙΚΑΣ Σ. & ΣΙΑ Ε.Π.Ε." (Ελ. Βενιζέλου 219, Καλλιθέα).
moneypost.gr

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Παράταση μέχρι τις 30 Απριλίου για τις φορολογικές δηλώσεις

Παράταση μέχρι τις 30 Απριλίου για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων εισοδήματος αποφάσισε το υπουργείο Οικονομικών.

Με απόφαση του υφυπουργού Γιώργου Μαυραγάνη, η υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος από νομικά πρόσωπα θα παραταθεί μέχρι και τα τέλη Απριλίου και θα αφορά όλα τα υπόχρεα νομικά πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα για το 2013.

Μέγα σκάνδαλο στη ΔΕΗ: Ζημίωσαν την επιχείρηση με 100.000.000 ευρώ

Από τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά (α) των μελών του ΔΣ της ΔΕΗ, που υπέγραψε το 2007 σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία ΜΕΤΚΑ για την κατασκευή της Μονάδας της ΔΕΗ στο Αλιβέρι και (β) του νομίμου εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας, για : (i) απιστία στην υπηρεσία με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί Καταχραστών του Δημοσίου, από την οποία η ζημία της ΔΕΗ υπερβαίνει τα 100.000.000 ευρώ [μέλη του ΔΣ της ΔΕΗ] και (ii) ηθική αυτουργία στην πράξη αυτή [νόμιμος εκπρόσωπος αναδόχου εταιρείας].


Η υπογραφή της σύμβασης έλαβε χώρα, παρά το γεγονός ότι ήταν γνωστό ότι υπήρχαν προβλήματα στην αδειοδότηση του έργου και ότι δεν επρόκειτο να κατασκευαστεί έγκαιρα ο αγωγός φυσικού αερίου, που ήταν προϋπόθεση για τη λειτουργία της Μονάδας της ΔΕΗ.

Η ζημία συνίσταται στην αποζημίωση που η ΔΕΗ υποχρεώθηκε να καταβάλει στον ανάδοχο, εξαιτίας της καθυστέρησης, στο ποσό που κατέβαλε ως πριμ επιτάχυνσης της κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου στην κατασκευάστρια εταιρεία αυτού (ΔΕΣΦΑ), στην απώλεια τοκοφορίας των πρόωρα εκταμιευθέντων κεφαλαίων, στην επιβάρυνση από τόκους δανείων που έλαβε κ.λπ.

 star.gr

Παραπέμπεται σε νέα δίκη ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Σε δίκη παραπέμπεται ο Άκης Τσοχατζόπουλος, μαζί με άλλα 18 άτομα, όπως αποφάσισε με βούλευμά της η Δικαιοσύνη, μετά την ενδελεχή έρευνα της υπόθεσης του πρώην υπουργού των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ που αφορά τις “μίζες” από τα εξοπλιστικά προγράμματα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Η παραπομπή του Άκη Τσοχατζόπουλου έρχεται μερικές μόλις μέρες μετά την καταδίκη του σε οκταετή κάθειρξη, δήμευση περιουσίας, στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων και πρόστιμο, για αναληθές πόθεν έσχες.

Το δικαστικό συμβούλιο παραπέμπει τον Άκη Τσοχατζόπουλο και τους άλλους 18 κατηγορουμένους στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Με το βούλευμά τους οι εφέτες (αριθμ. 545/2013) αποφαίνονται ότι στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα καθίσουν τόσο ο βασικός κατηγορούμενος πρώην υπουργός Άμυνας, η σύζυγος του Βίκυ Σταμάτη, η κόρη του Αρετή Τσοχατζόπουλου και ο άλλοτε στενός συνεργάτης του πρώην γγ Εξοπλισμών, Γιάννης Σμπώκος, όσο και άλλα 15 πρόσωπα, που από την επίπονη δικαστική έρευνα προέκυψαν στοιχεία ενεργής συμμετοχής τους στην όλη υπόθεση.

Με το βούλευμα απαλλάσσονται από τις κατηγορίες, που τους βαρύνουν, οι Αικατερίνη Σταμάτη, θεία της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου και ο Ευτύχιος Ατσοπάρδης, εκπρόσωπος της εξωχώριας εταιρίας «Bluebell», καθώς κρίνεται ότι δεν προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις για να παραπεμφθούν σε δίκη. Αντίστοιχη πρόταση για τον Ευτ. Ατσοπάρδη είχε υποβάλει και ο εισαγγελέας εφετών.

Αναλυτικά παραπέμπονται οι:

* Άκης Τσοχατζόπουλος

* Αστέριος Οικονομίδης, επιχειρηματίας στον χώρο των κατασκευών

* Ευφροσύνη Λαμπροπούλου λογίστρια

* Νίκος Ζήγρας, επιχειρηματίας, εξάδελφος του πρώην υπουργού

* Γιώργος Σαχπατζίδης, επιχειρηματίας

* Αρετή Τσοχατζοπούλου, κόρη του βασικού κατηγορούμενου

* Βίκυ Σταμάτη σύζυγος του βασικού κατηγορούμενου

* Γιάννης Σμπώκος

* Ταλίτα Μαρία Τσεκούρα, δικηγόρος

* Νίκος Γεωργουλάκης, εμφανιζόμενος ως ιδιοκτήτης υπεράκτιας εταιρείας

* Παναγιώτης Σταμάτης, αδελφός της συζύγου του πρώην υπουργού

* Παντελής Ζαχαριάδης, εμφανιζόμενος ως συνιδιοκτήτης υπεράκτιας εταιρείας

* Οράτιος Μελάς, εκπρόσωπος υπεράκτιας εταιρείας

* Κωνσταντίνος Αντωνιάδης

* Σπύρος Χατζηνικολάου, δικηγόρος

* Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου, πρώην σύζυγος του Τσοχατζόπουλου

* Φώτης Αρβανιτίδης

* Νίκος Καρατζάς, ιδιοκτήτης του βιβλιοπωλείου ΙΑΝΟΣ

* Γιώργος Κωνσταντάτος

Με το βούλευμα κρίνεται, επίσης, ότι πρέπει να παύσει οριστικά η δίωξη του Άκη Τσοχατζόπουλου και της πρώην συζύγου του για την επιμέρους πράξη της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, που αφορά το έτος 1997 και σχετίζεται με αγορά ακινήτου. Επίσης, παύει οριστικά η ποινική δίωξη για όλους τους κατηγορούμενους, που αφορά τη σύσταση οργάνωσης.

Σαλμάς: Μεγάλων διαστάσεων απάτη στο χώρο του φαρμάκου

Μεγάλων διαστάσεων απάτη στο χώρο του φαρμάκου αποκάλυψε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Μάριος Σαλμάς.

Ο υπουργός χαρακτήρισε στον ΒΗΜΑ 99,5 «τεχνητή» την έλλειψη φαρμάκων και εξήγησε ότι πίσω από όλα αυτά κρύβονται επανεξαγωγές φαρμάκων που γίνονται με παράνομη διαδικασία και σε συνεργασία φαρμακαποθηκών και φαρμακείων.

Συγκεκριμένα, όπως είπε πέντε φαρμακαποθήκες στην Ελλάδα στέλνουν διανομείς στα φαρμακεία και αφού πληρώσουν στους φαρμακοποιούς το ποσοστό κέρδους που θα είχαν από τα συγκεκριμένα σκευάσματα, τα παίρνουν στο πλαίσιο της επιστροφής και τα επανεξάγουν στο εξωτερικό σε τιμή πολλαπλάσια της εγχώριας.

Αποτέλεσμα είναι οι φαρμακοποιοί να κερδίζουν δεκάδες εκατομμύρια, αφορολόγητα και οι φαρμακαποθήκες πολλά περισσότερα.

O υπουργός στη ΝΕΤ

Ο υπουργός, μιλώντας αργότερα στη ΝΕΤ, για το συγκεκριμένο θέμα, τόνισε ότι θα αλλάξει η νομοθεσία για τις ποινές που επιβάλλονται στα φαρμακεία που παρανομούν και τα οποία πωλούν τα φάρμακα σε φαρμακαποθήκες αντί σε ασθενείς.

«Θα διακόπτεται η σύμβαση των φαρμακοποιών που παρανομούν με τον ΕΟΠΥΥ» τόνισε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι τη Δευτέρα θα δώσει στη δημοσιότητα συγκεκριμένα στοιχεία για τις ελλείψεις στα φάρμακα.

Όπως είπε ο υπουργός από ελέγχους μόνο σε πέντε φαρμακαποθήκες αποκαλύφθηκε ότι περίπου 700 φαρμακεία παρανομούν.

Επιβεβαιώνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας συνεταιρισμών Φαρμακοποιών


Το φαινόμενο, επιβεβαίωσε, μιλώντας επίσης στο ΒΗΜΑ 99,5 ο πρόεδρος ομοσπονδίας συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδος, Σταύρος Μπελώνης.

«Υπάρχουν κάποιες φαρμακαποθήκες που κάνουν τη 'σκούπα'. Γυρίζουν με βαλιτσάκι τα φαρμακεία και ψάχνουν τους εξαγώγιμους κωδικούς. Με όποιο τρόπο και να γίνεται δεν είναι σύννομο» τόνισε.

Ο κ.Σαλμάς τόνισε ότι η έλλειψη φαρμάκων που υπάρχει στη χώρα δεν αφήνει θεραπευτικά κενά, καθώς τα φάρμακα που λείπουν μπορούν να αντικατασταθούν από άλλα.

Για το αίτημα της τρόικας να πωλούνται μη συνταγογραφούμενα φάρμακα και στα σουπερμάρκετ ο κ. Σαλμάς είπε ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα. «Δεν υπάρχει θέμα πώλησεης φαρμάκων χωρίς συνταγή από σούπερ μάρκετ» είπε χαρακτηριστικά.

Ιερισσός: Συνελήφθησαν 4 κάτοικοι με την διαδικασία του αυτοφώρου

Στη σύλληψη τεσσάρων κατοίκων της Ιερισσού Χαλκιδικής προχώρησε η Αστυνομία. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν εντός της ημέρας με τη διαδικασία του Αυτοφώρου στον εισαγγελέα Πολυγύρου.

Οπως έγινε γνωστό, κατά τις έρευνες στα σπίτια τους βρέθηκαν καραμπίνες, πυροτεχνήματα, ασύρματοι κ.ά. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση των νόμων περί όπλων, φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων, αλλά και για παράνομη κατοχή ασυρμάτου και ραδιοπομπού.

Οι τέσσερις συλληφθέντες οδηγήθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, έξω από το οποίο συγκεντρώθηκαν συγγενείς, φίλοι και κάτοικοι της Ιερισσού σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη σύλληψή τους.

Στο μεταξύ, στο εδώλιο του Πλημμελειοδικείου Χαλκιδικής κάθονται σήμερα, Παρασκευή, τέσσερα άτομα που είχαν συλληφθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο για συμμετοχή σε επεισόδια που έγιναν στις Σκουριές στη διάρκεια κινητοποίησης ενάντια στη λειτουργία των μεταλλείων χρυσού. Φορείς και κάτοικοι της Χαλκιδικής θα βρίσκονται στον Πολύγυρο, όπου θα γίνει η δίκη, διοργανώνοντας συγκέντρωση συμπαράστασης στους κατηγορούμενους.

Το Σάββατο έχει προγραμματιστεί συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την τρομοκράτηση των κατοίκων της Ιερισσού και κατά των μεταλλείων χρυσού στις Σκουριές.

Την Πέμπτη σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ κατοίκων και αστυνομίας στην Ιερισσό με αφορμή την προσαγωγή πέντε ατόμων που θεωρήθηκαν ύποπτα για την εμπρηστική επίθεση στις Σκουριές.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες έγινε χρήση χημικών από δυνάμεις των ΜΑΤ ακόμη και μέσα σε σχολείο, με αποτέλεσμα πολλοί μαθητές να αντιμετωπίσουν αναπνευστικά προβλήματα.

Η Αστυνομία, ωστόσο, με ανακοίνωσή της, διέψευσε κατηγορηματικά τη χρήση χημικών σε σχολείο ή σπίτια της περιοχής.

Οι Αγανακτισμένοι ξανά στο Σύνταγμα με οδηγό την Πορτογαλία

Με σύνθημα «Φτώχεια, ανεργία, αυτοκτονίες. Φτάνει πια!», οι Αγανακτισμένοι παίρνουν τη σκυτάλη από τους Πορτογάλους και την Κυριακή 10 Μαρτίου επιστρέφουν στην πλατεία Συντάγματος.

Η συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις 6 το απόγευμα και το κάλεσμα σε μαζική συμμετοχή γίνεται μέσω του Facebook.

Το περασμένο Σάββατο, 2 Μαρτίου, χιλιάδες Πορτογάλοι συγκεντρώθηκαν σε διάφορες πόλεις της χώρας, αντιδρώντας στις πολιτικές λιτότητας.

Η ημέρα διαμαρτυρίας δεν επελέγη τυχαία. Αντίθετα, συνέπεσε με την άφιξη στη Λισαβόνα του κλιμακίου της τρόικας που ελέγχει την πορεία του πορτογαλικού μνημονίου.

Η συμμετοχή στις πορείες ήταν μαζική. «Ο λαός κυβερνά» ήταν το σύνθημα που κυριάρχησε, υπό τους ήχους του Grandola, Vila Morena. Και τα δύο είχαν σημαδέψει την «Επανάσταση των Γαριφάλων» το 1974 και την πτώση της δικτατορίας.

Αυτοκτόνησε 19χρονος, γιος στελέχους του ΠΑΣΟΚ


Με τον τραγικότερο τρόπο αποφάσισε ένας 19χρονος γιος γνωστού στελέχους του ΠΑΣΟΚ να βάλει τέλος στη ζωή του τις πρώτες πρωινές ώρες στην περιοχή της Μάκρης στην Αλεξανδρούπολη, στα Δίκελλα. 

Σύμφωνα με το e-evros.gr, ο νεαρός αυτοπυροβολήθηκε με φλόμπερ και ο θάνατός του ήταν ακαριαίος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 19χρονος είχε ψυχολογικά προβλήματα και επέλεξε το σαλόνι του σπιτιού του για να βάλει τέλος στη ζωή του.

Η αυτοκτονία του νεαρού ήρθε σαν κεραυνός εν αιθρία συγκλονίζοντας την τοπική κοινωνία.

Άνθρωποι που γνώριζαν τον 19χρονο κάνουν λόγο για ένα ευγενικό και ήσυχο παιδί. Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της αστυνομίας για να διαπιστωθούν τα αίτια που οδήγησαν το παλικάρι σε αυτήν την πράξη.

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών ο Ηλίας Κασιδιάρης

Αθωώθηκε, εν μέσω χειροκροτημάτων από μέλη της Χρυσής Αυγής, ο βουλευτής του κόμματος Ηλίας Κασιδιάρης, από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Το δικαστήριο έκρινε αθώο τον βουλευτή λόγω αμφιβολιών.

Αμέσως μετά τη δίκη ο Ηλίας Κασιδιάρης σε δηλώσεις του εμφανίστηκε προκλητικός και οξύς προς τους δημοσιογράφους, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι: «μέχρι σήμερα έλεγαν ότι είμαι ληστής μαχαιροβγάλτης και εγκληματίας. Εγώ είχα πει από την αρχή ότι είμαι αθώος, σήμερα το είπε και η δικαιοσύνη ότι είμαι αθώος».

Συνέχισε δε, λέγοντας: «τρίβω αυτήν την απόφαση στα μούτρα σας, που πολύ θα ήθελαν σήμερα η Χρυσή Αυγή να είναι στο περιθώριο».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Ηλίας Κασιδιάρης παρείχε συνδρομή στους άγνωστους που χτύπησαν με γκλομπ και μαχαίρωσαν τον φοιτητή από τον οποίο αφαίρεσαν την αστυνομική του ταυτότητα.

Η εμπλοκή του Ηλ.Κασιδιάρη στην υπόθεση προέκυψε από κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα που είπε στις αρχές ότι οι δράστες αμέσως μετά την επίθεση διέφυγαν με αυτοκίνητο το οποίο ανήκε στον νυν βουλευτή.

Ο κατηγορούμενος βουλευτής αρνήθηκε ότι συμμετείχε στο περιστατικό, λέγοντας ότι εκείνη την ημέρα βρισκόταν -ως ιατρικός επισκέπτης- σε νοσοκομείο.
.

Ο τιμοκατάλογος της διαφθοράς στην Ελλάδα

Σημαντική μείωση τόσο στα χρηματικά ποσά που μπαίνουν στα φακελάκια όσο και στον αριθμό των περιστατικών διαφθοράς το 2012 καταγράφει η Εθνική Έρευνα για τη μικροδιαφθορά στη χώρα μας.

Όπως επισημαίνει η Διεθνής Διαφάνεια Ελλάς, τα φακελάκια ήταν φθηνότερα, ώστε το εκτιμώμενο μέγεθος της διαφθοράς κατά το έτος 2012, για πρώτη φορά από την έναρξη της Έρευνας δεν ξεπερνάει το μισό δισ. (υπολογίζεται 420 εκατ. ευρώ έναντι 554 εκατ. ευρώ το 2011).

Παράλληλα, λιγότερα ήταν και τα περιστατικά διαφθοράς δεδομένου ότι το ποσοστό των ελληνικών νοικοκυριών έπεσε κατά 1,6% (8,6% το 2012, έναντι 10,2% το 2011).

Η διαφθορά στον δημόσιο τομέα

Σύμφωνα με την έκθεση, ο Δημόσιος Τομέας εξακολουθεί να λαμβάνει τα περισσότερα φακελάκια, έναντι του ιδιωτικού τομέα, με τα Νοσοκομεία, τις Εφορίες και τις Πολεοδομίες να παραμένουν σταθερά στις πρώτες θέσεις της κατάταξης της μικροδιαφθοράς στο Δημόσιο.

Εντούτοις, τα φακελάκια που προορίζονται για τις δημόσιες υπηρεσίες χαρακτηρίζονται από λιτότητα, δεδομένου ότι κατά μέσο όρο τα ποσά μειώθηκαν κατά 12,2% (€1.228 το 2012, έναντι €1.399 το 2011).

Η διαφθορά στον ιδιωτικό τομέα

Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα πάντα με τη «Διεθνής Διαφάνεια Ελλάς», ο Ιδιωτικός Τομέας, κερδίζει περισσότερα, δεδομένου ότι τα φακελάκια γίνονται πιο «παχουλά» κατά 2,6% (μέσος όρος €1.442 το 2012, έναντι €1.406 το 2011), παρά την κάμψη στον αριθμό των παράνομων δοσοληψιών (2,6% το 2012 έναντι 3,6% 2011).

Η γεωγραφία της διαφθοράς

Σημειώνεται έντονη διαφοροποίηση του φαινομένου της μικροδιαφθοράς στην ελληνική επικράτεια, με τα υψηλότερα ποσοστά περιστατικών συνολικής διαφθοράς να εντοπίζονται στην Περιφέρεια Αττικής, με πρωτοπόρο τον Νομό Αττικής (λόγω της συγκέντρωσης της πλειοψηφίας των δημοσίων υπηρεσιών) και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Το προφίλ των θυμάτων της διαφθοράς

Η έρευνα σκιαγραφεί επιπλέον και το ατομικό κοινωνικό προφίλ των θυμάτων της μικροδιαφθοράς. (Με βάση το 21,5% των ερωτηθέντων, που έχουν πέσει οποτεδήποτε στο παρελθόν θύματα της μικροδιαφθοράς): πρόκειται, κυρίως, για άνδρες ηλικίας 45-54 ετών, απόφοιτους Ανώτερης Εκπαίδευσης, αυτοαπασχολούμενους ή εργοδότες.

Και φέτος, εντοπίζεται η μαζικής έκτασης τάση οι ερωτώμενοι να εκλαμβάνουν τη μη-έκδοση αποδείξεων στις συναλλαγές τους ως περιστατικό διαφθοράς. Παράλληλα, ολοένα και περισσότεροι πολίτες (27,3% για το δημόσιο και 31% για τον ιδιωτικό τομέα), δηλώνουν ότι αρνήθηκαν να καταβάλλουν τα ζητηθέντα ποσά, (έναντι 25,3% και 21,6% αντίστοιχα για το 2011).

Τα αντίδοτα της μικροδιαφθοράς

Σύμφωνα με τη Διεθνή Διαφάνεια Ελλάς, η ηλεκτρονική διακυβέρνηση δίνει λύσεις όχι μόνο διότι εκσυγχρονίζει τη δημόσια διοίκηση, αλλά διότι συμβάλλει στην αποστασιοποίηση του πολίτη από τις δημόσιες υπηρεσίες, με αποτέλεσμα να περιορίζονται οι ευκαιρίες για παράνομες συναλλαγές.

Όπως επισημαίνει, κατά καιρούς έχει αναδείξει εργαλεία της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, όπως η ευρεία υιοθέτηση ηλεκτρονικών πληρωμών στις συναλλαγές με τη δημόσια διοίκηση, η καθιέρωση του Ενιαίου Αριθμού Συναλλαγών του πολίτη κ.α., που μπορούν να πλήξουν τα φακελάκια που κατευθύνονται στις δημόσιες υπηρεσίες.

Ταυτόχρονα, η υιοθέτηση και εφαρμογή ενός αποτελεσματικού πλαισίου προστασίας και ενθάρρυνσης των whistleblowers (δηλαδή όσων προβαίνουν σε αποκαλύψεις πληροφοριών για κάποιο αδίκημα διαφθοράς), όχι μόνο θα εξοικονομήσει πόρους, αλλά μακροπρόθεσμα θα αλλάξει νοοτροπίες, σπάζοντας χρόνιους φαύλους κύκλους που «ανέχονται» δωρολήπτες και δωροδότες.

«Ας δούμε την τρέχουσα συγκυρία της κρίσης δημιουργικά, κάνοντας μικρά απτά βήματα. Ήδη οι πολίτες εμφανίζουν σημάδια ωρίμανσης. Ας τους ενθαρρύνουμε, ας τους προστατεύσουμε, ας τους διευκολύνουμε, ας τους ενεργοποιήσουμε για την καταπολέμηση της διαφθοράς», τόνισε ο Πρόεδρος της Διεθνούς Διαφάνειας-Ελλάδος Κώστας Μπακούρης.

Η ταυτότητα της έρευνας

Φέτος συμπληρώνονται έξι χρόνια εκπόνησης της Εθνικής Έρευνας για τη Διαφθορά στην Ελλάδα (από το 2007), η οποία αναδεικνύει το μέγεθος της μικρο-διαφθοράς που επιβαρύνει τα ελληνικά νοικοκυριά.

Η φετινή έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε σε 12 κύματα στο διάστημα Ιανουαρίου-Δεκεμβρίου 2012, χρησιμοποιεί δομημένο ερωτηματολόγιο σε δείγμα 12.104 ατόμων.

Η Εθνική Έρευνα για τη Διαφθορά στην Ελλάδα 2012 υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Έργου «Διενέργεια Ολοκληρωμένης Εθνικής Έρευνας για τη διαφθορά» που εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013» του ΕΣΠΑ.

Συνελήφθησαν για χρέη πατέρας και γιος Σιλβεστρίδης της γνωστής εταιρείας επίπλων

Χειροπέδες πέρασε η αστυνομία στον 70χρονο Ευθύμη Σιλβεστρίδη ιδιοκτήτη της γνωστής εταιρείας επίπλων και στον 36χρονο γιο του για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.

Οι δύο ισχυροί άνδρες της εταιρείας, πρόεδρος και αντιπρόεδρος, συνελήφθησαν στη Μεταμόρφωση ενώ τα χρέη προς το Δημόσιο φθάνουν τις 294.213,92 ευρώ έκαστος.

Διήμερο σαφάρι της ΕΛ.ΑΣ.

Εν τω μεταξύ τις τελευταίες δύο ημέρες η Αστυνομία συνέλαβε άλλους 13 οφειλέτες Δημοσίου με συνολικά χρέη περίπου στα έξι εκατομμύρια ευρώ.
Αναλυτικά:
  1. Συνελήφθη στη Νέα Μάκρη, από αστυνομικούς του Τ.Α. Νέας Μάκρης, 83χρονος ημεδαπός, διαχειριστής εμπορικής εταιρείας, για μη καταβολή ατομικών οφειλών προς το Δημόσιο ύψους 2.216.922,49 ευρώ.
  2. Συνελήφθη στη Νέα Ιωνία Αττικής, από αστυνομικούς του Τ.Α. Νέας Ιωνίας, 86χρονη ημεδαπή, ομόρρυθμο μέλος εταιρείας, για μη καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο ύψους 783.313,00 ευρώ.
  3. Συνελήφθη στον Χολαργό, από αστυνομικούς του Τ.Α. Χολαργού, 77χρονη ημεδαπή, ομόρρυθμο μέλος εταιρείας, για μη καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο ύψους 674.549,52 ευρώ.
  4. Συνελήφθη στην Αγία Παρασκευή, από αστυνομικούς του Τ.Α. Αγίας Παρασκευής, 54χρονος ημεδαπός, για μη καταβολή ατομικών οφειλών προς το Δημόσιο ύψους 624.235,95 ευρώ.
  5. Συνελήφθη στην Κηφισιά, από αστυνομικούς του Τ.Α. Κηφισιάς, 73χρονος ημεδαπός, Διευθύνων Σύμβουλος εταιρείας, για μη καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο ύψους 424.557,53 ευρώ.
  6. Συνελήφθησαν στην Αθήνα, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δύο ημεδαποί, ηλικίας 46 και 44 ετών, ομόρρυθμα μέλη εταιρείας, για μη καταβολή ατομικών χρεών προς το Δημόσιο ύψους 308.277,51 ευρώ έκαστος.
  7. Συνελήφθη στο Μαρούσι, από αστυνομικούς του Τ.Α. Αμαρουσίου, 39χρονος ημεδαπός, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Εταιρείας, για μη καταβολή εισφορών στο ΙΚΑ ύψους 185.004,07 ευρώ.
  8. Συνελήφθη στην Πεύκη, από αστυνομικούς του Τ.Α. Πεύκης 55χρονος ημεδαπός, νόμιμος εκπρόσωπος επιχείρησης, για μη καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο ύψους 174.250,76 ευρώ.
  9. Συνελήφθη στη Νέα Φιλαδέλφεια, από αστυνομικούς του Τ.Α. Νέας Φιλαδέλφειας, 44χρονος ημεδαπός, ιδιοκτήτης πρατηρίου καυσίμων για μη καταβολή ατομικών χρεών προς το Δημόσιο ύψους 127.268,82 ευρώ.
  10. Συνελήφθη στο Νέο Ψυχικό, από αστυνομικούς του Τ.Α. Νέου Ψυχικού, 45χρονος ημεδαπός, ως διαχειριστής εταιρείας ανταλλακτικών και εμπορίας, για μη απόδοση Φ.Π.Α. ύψους 85.749,64 ευρώ.
  11. Συνελήφθη στην Πεύκη, από αστυνομικούς του Τ.Α. Πεύκης, 55χρονη ημεδαπή, διαχειρίστρια εταιρείας, για μη καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο ύψους 75.032,00 ευρώ.
  12. Συνελήφθη στη Νέα Ερυθραία Αττικής, από αστυνομικούς του Τ.Α. Νέας Ερυθραίας, 74χρονος ημεδαπός, Διευθύνων Σύμβουλος ανώνυμης εταιρείας για μη καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο ύψους 75.032 ευρώ.

Ηγουμενίτσα: Δικαστής σε κρατούμενους: Δραπετεύσατε από τον εξευτελισμό, γι'αυτό είστε αθώοι

Μοναδική περίπτωση στα δικαστικά χρονικά της χώρας αποτελεί η απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ηγουμενίτσας, να αθωώσει 15 κρατούμενους οι οποίοι κατηγορούνταν για απόδραση, με το σκεπτικό ότι οι συνθήκες κράτησης του ήταν άθλιες.

Το δικαστήριο, έκρινε ότι οι 15 αλλοδαποί κρατούμενοι που απέδρασαν ομαδικά τα τέλη Σεπτεμβρίου από τα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας, δεν ήταν ένοχοι καθώς οι συνθήκες κράτησης τούς ήταν τόσο άθλιες, που όπως αναφέρει «Το Βήμα» ακόμα και ο Πλημμελειοδίκης Αθανάσιος Τερζούδης είπε: «Δραπετεύσατε από τον εξευτελισμό γι΄αυτό είστε αθώοι».

Οι αλλοδαποί, ζούσαν σε απαράδεκτες συνθήκες καθώς είχαν στριμωχτεί μαζί με άλλους 13 κρατούμενους σε έναν χώρο μόλις 15 τετραγωνικών μέτρων, χωρίς κανένα στρώμα, δεν τους επιτρεπόταν να προαυλιστούν, ενώ δεν υπήρχε ούτε νερό για να πιουν και να πλυθούν.

Το δικαστήριο τους έκρινε αθώους με το σκεπτικό ότι αν και είναι παράνομη η πράξη της απόδρασης, την έκαναν επειδή βίωναν «άθλιες και άκρως επικίνδυνες συνθήκες κράτησης για ανθρώπινα όντα» και την απόφαση του αυτή χαιρετίζουν από το πρωί νομικοί, δικηγορικοί σύλλογοι καθώς και σύλλογοι σωφρονιστικών υπαλλήλων.

«Οι επίορκοι έπρεπε να είχαν απολυθεί "χθες"», λέει η ΔΗΜΑΡ

«Το έχουμε πει από την πρώτη στιγμή, οι επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι να απολυθούν, χωρίς δεύτερη συζήτηση και συμφωνώ ότι έχει καθυστερήσει αυτή η διαδικασία. Έπρεπε να έχουν απολυθεί "χθες", "προχθές", πολύ πριν το πει η τρόικα» δήλωσε απερίφραστα την Πέμπτη ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ, Ανδρέας Παπαδόπουλος, σχολιάζοντας τις εξελίξεις με τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό BHMA FM 99,5 ο Ανδρέας Παπαδόπουλος επέμεινε στο θεωρητικά αυτονόητο για τους επίορκους δημόσιους υπάλληλους και υπερασπίστηκε τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη.

«(Το να στοχοποιείται ο κ. Μανιτάκης) είναι η εύκολη λύση και είναι απαράδεκτο να το κάνει κάποιος αυτό. Το σχέδιο που έχει επεξεργαστεί ο κ. Μανιτάκης περιλαμβάνει τις απολύσεις των επιόρκων, το κλείσιμο οργανισμών, τη συγχώνευση οργανισμών, την πολύ σκληρή αξιολόγηση, τις μετακινήσεις» τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ και προσέθεσε: «Δεν είναι μόνο θέμα του κ. Μανιτάκη. Όλα τα υπουργεία πρέπει να δώσουν σχέδια, δεν είναι μόνο το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Αν το Χ υπουργείο δεν δίνει σχεδια, αντιλαμβάνεστε τη δυσκολία του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Υπάρχει καθυστέρηση, κωλυσιεργία».

Ουρές στη Βαρβάκειο αγορά για ψητό κρέας από τους κρεοπώλες

Ουρές έχουν σχηματιστεί, από νωρίς το πρωί, στη Βαρβάκειο αγορά, καθώς οι κρεοπώλες προσφέρουν δωρεάν ψητό κρέας και οι πολίτες περιμένουν με τις ομπρέλες ανοιχτές, μέχρι να ετοιμαστούν τα ψητά.

Σε ανάλογη ενέργεια είχαν προχωρήσει και πέρυσι οι κρεοπώλες της Βαρβακείου, οι οποίοι είχαν μοιράσει 1.000 κιλά κρέας και 200 κιλά κρασί.

Ένταση, συλλήψεις και δακρυγόνα στην Ιερισσό

Ένταση επικρατεί στην Ιερισσό με την αστυνομία, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, να έχει προχωρήσει σε πέντε συλλήψεις για την πρόσφατη επίθεση στις Σκουριές, και σε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων.

Μαθητές και κάτοικοι καταγγέλλουν ότι έριξαν δακρυγόνα μέσα στο σχολείο της Ιερισσού, στην αυλή του οποίου έκαναν κατάληψη.

Σύμφωνα με τους κατοίκους υπάρχουν 6 διμοιρίες των ΜΑΤ  που πετούν δακρυγόνα.

Από την άλλη πλευρά αναφέρεται ότι κάτοικοι έχουν πολιορκήσει το Αστυνομικό Τμήμα του χωριού και γι΄αυτό το λόγο προκλήθηκε η ένταση.

 Μέσα στο σχολείο έχει μεταβεί ιατρικό κλιμάκιο καθώς έχουν λιποθυμήσει τρεις μαθητές από τη ρίψη χημικών.

Προσαγωγές δεκάδων ατόμων έγιναν από την αστυνομία, ανάμεσά τους και αρκετών ανηλίκων.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν κάτοικοι της Ιερισσού εμπόδισαν το κλιμάκιο της αστυνομίας να προχωρήσει σε έρευνες και συλλογή στοιχείων σε οικίες ατόμων που είχαν ταυτοποιηθεί με γενετικό υλικό που βρέθηκε στον τόπο της επίθεσης στις Σκουριές.

Κάτοικοι έβαλαν φωτιά σε κάδους και έκλεισαν τον δρόμο μπροστά στο αστυνομικό τμήμα, ενώ δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Οι αστυνομικές δυνάμεις, παρουσία δικαστικού, πρόκειται να κάνουν έρευνες σε τουλάχιστον 20 σπίτια της Ιερισσού, καθώς ευελπιστούν ότι θα βρουν κυνηγητικά όπλα και άλλα αντικείμενα, τα οποία χρησιμοποίησαν οι εμπρηστές στις Σκουριές.

Στο αστυνομικό τμήμα της Ιερισσού έχουν προσαχθεί από νωρίς το πρωί ύποπτοι για την επίθεση στο εργοτάξιο του μεταλλείου.

Πηγές της ΕΛ.ΑΣ. υποστηρίζουν ότι έχουν ταυτοποιηθεί επτά άτομα, μέσω της ανάλυσης των εικόνων που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας, αλλά και των ιχνών DNA από αντικείμενα που άφησαν πίσω τους οι δράστες.

Τι λέει η Αστυνομία

Σήμερα το πρωί, τετρακόσια (400) περίπου άτομα συγκεντρώθηκαν- απέκλεισαν την επαρχιακή οδό Γοματίου – Ιερισσού και δεν επέτρεπαν τη διέλευση αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες μαζί με δικαστικούς λειτουργούς μετέβαιναν στην περιοχή για υποβοήθηση των αστυνομικών ερευνών, που διενεργούνται στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης για τον εμπρησμό σε εγκαταστάσεις εταιρείας στις Σκουριές Χαλκιδικής, τα ξημερώματα της 17-02-2013. 

Σημειώνεται ότι οι συγκεντρωμένοι είχαν βάλει φωτιά σε ελαστικά, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί αποπνικτική ατμόσφαιρα στην ευρύτερη περιοχή. 

Επιπλέον δεν ανταποκρίθηκαν στις επανειλημμένες εκκλήσεις για αποχώρηση από το σημείο και εκσφενδόνιζαν πέτρες κατά των αστυνομικών δυνάμεων, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά δυο αστυνομικοί. Τελικά η διέλευση των αστυνομικών επετεύχθη με περιορισμένη χρήση χημικών μέσων. 

Στη συνέχεια, οι συγκεντρωθέντες, κινούμενοι προς το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις και συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της Ιερισσού.
Δεν πραγματοποιήθηκαν προσαγωγές ή συλλήψεις ατόμων. 

Σε καμία περίπτωση δεν έγινε χρήση χημικών ή άλλων μέσων σε κανένα άλλο σημείο της περιοχής, ενώ σχετικές καταγγελίες σε Μ.Μ.Ε για χρήση χημικών σε σχολείο και οικίες της περιοχής, διαψεύδονται κατηγορηματικά.

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Συνελήφθη ο Σ.Μαυροειδής των e-shop


Συνελήφθη στο Μαρούσι από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ο 39χρονος Συμεών Μαυροειδής, Πρόεδρος της ηλεκτρονικής αλυσίδας e-shop για οφειλές στο Δημόσιο συνολικού ύψους 9.959.583 ευρώ.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Σ. Μαυροειδής είχε λάβει για την εταιρεία του το βραβείο επιχειρηματικότητας Κούρος 2008, ενώ το βραβείο του το είχε απονέμει ο τότε υπουργός Οικονομικών κ. Αλογοσκούφης.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας:

"Συνελήφθη στο Μαρούσι, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 39χρονος ημεδαπός, νόμιμος εκπρόσωπος ανώνυμης εταιρείας, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο ύψους 9.959.583 ευρώ".

Εισαγγελέας για το ντοκιμαντέρ με τη δράση της Χρυσής Αυγής

Εντολή για διενέργεια έρευνας, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν παραβιαστεί οι διατάξεις της αντιρατσιστικής νομοθεσίας, έδωσε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών της Αθήνας, Παναγιώτα Φάκου, με αφορμή το ντοκυμαντέρ του Έλληνα κινηματογραφιστή, Κωνσταντίνου Γεωργούση, το οποίο προβλήθηκε το βράδυ της Τρίτης από το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Channel 4 και αφορά στη δράση της Χρυσής Αυγής στην Αθήνα.

Οι κάμερες ακολουθούσαν επί ένα μήνα το περσινό καλοκαίρι, μέλη του κόμματος στους δρόμους της πόλης και, όπως αναφέρει και ο τίτλος του ντοκιμαντέρ, «έδειξαν το πραγματικό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής».

Στις εικόνες εμφανίζεται ο υποψήφιος βουλευτής στην Α’ Αθηνών Αλέξανδρος Πλωμαρίτης να βρίζει αλλοδαπούς και να λέει ότι για την οικονομική κρίση «ευθύνονται οι λαθρομετανάστες».

Όπως αναφέρει, «τρία εκατομμύρια χαραμοφάηδες, μας πίνουν το νερό, μας τρώνε το φαΐ και αναπνέουν τον αέρα το δικό μας τον ελληνικό και μας σκοτώνουν», ενώ τους χαρακτηρίζει  «πρωτόγονους, υπανθρώπους και μιάσματα».

Ακόμη πιο σοκαριστική είναι όμως η δήλωση που ο κ. Πλωμαρίτης έκανε κατά τη διάρκεια μιας φιλικής συζήτησης.

«Είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε τους φούρνους» ακούγεται να λέει, ενώ στη συνέχεια γελώντας αναφέρει ότι οι λαθρομετανάστες μπορούν να γίνουν «σαπούνια, αλλά όχι για ανθρώπους, παρά μόνο για αμάξια ή πεζοδρόμια, επειδή αυτοί είναι χημικοί και μπορεί να βγάλουμε καμιά καντήλα»

Μάλιστα, λέει ότι το δέρμα των παράνομων μεταναστών μπορεί να χρησιμοποιηθεί για λαμπατέρ και τα μαλλιά τους για μπεγλέρια!

Ο κινηματογραφιστής του ντοκιμαντέρ που έγινε στο πλαίσιο της πτυχιακής του εργασίας στο National Film and Television School στο Λονδίνο, εξέφρασε την έκπληξή του για το γεγονός ότι τα μέλη της Χρυσής Αυγής ήταν υπερήφανα που διατύπωναν δημόσια τις ακραίες θέσεις τους, ενώ δήλωσε σοκαρισμένος από την εχθρότητα και από τον τρόπο της μεταχείρισης των μεταναστών στις πλατείες της Αθήνας.

Η έρευνα

Η έρευνα για την υπόθεση αυτή θα διενεργηθεί από την Ασφάλεια Αττικής και σύμφωνα με την εντολή που δόθηκε από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών θα πρέπει να ελέγχει όλο το υλικό του ντοκιμαντέρ (και το αμοντάριστο), να απομαγνητοφωνηθούν οι διάλογοι και να ληφθούν ανωμοτί καταθέσεις.

Στη συνέχεια, η δικογραφία που θα σχηματιστεί για την υπόθεση θα πρέπει να επιστραφεί στην εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, η οποία και θα αποφασίσει αν θα προχωρήσει ή όχι στην άσκηση ποινικών διώξεων.

Στους δρόμους οι φοιτητές για την «Αθηνά»

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι περίπου 2.500 φοιτητές και σπουδαστές, διαμαρτυρόμενοι για το σχέδιο «Αθηνά» του υπουργείου Παιδείας, το οποίο παρουσιάζει σήμερα στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Οι φοιτητές ξεκίνησαν από τα Προπύλαια, στη συνέχεια, πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή και, μέσω Ομονοίας, έφθασαν στο Σύνταγμα όπου και παραμένουν μέχρι και αυτή την ώρα.

Στο πλευρό των φοιτητών βρίσκονται και φορείς των δήμων Μεσολογγίου, Ναυπάκτου και Αγρινίου, καθώς και ο μητροπολίτης Αιτωλοακαρνανίας Κοσμάς.

Οι γύρω δρόμοι έχουν ανοίξει, εκτός από το τμήμα της Β. Σοφίας, στην πλαϊνή είσοδο της Βουλής, στο ύψος της Ακαδημίας, όπου παραμένουν οι τρεις «κλούβες» που έχει χρησιμοποιήσει από νωρίς η ΕΛΑΣ για να εμποδίσει την έλευση των διαδηλωτών.

Ποινικές διώξεις σε βάρος Δούκα, Παπαντωνίου και Βουλγαράκη για ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες

Ποινικές διώξεις ασκήθηκαν από την εισαγγελία Εφετών της Αθήνας σε βάρος των πρώην υπουργών Πέτρου Δούκα, Γιάννου Παπαντωνίου και Γιώργου Βουλγαράκη, για το αδίκημα των ανακριβών δηλώσεων πόθεν έσχες.

Η δίωξη σε βάρος του Πέτρου Δούκα ασκήθηκε από την εισαγγελέα Εφετών Ελένη Ράικου και είναι σε βαθμό κακουργήματος. Η δίωξη αφορά την αίτηση περιουσιακής κατάστασης του πρώην υπουργού του 2011.

Η ποινική δίωξη σε βάρος του Γιάννου Παπαντωνίου ασκήθηκε από τον εισαγγελέα Εφετών Ι. Μωραϊτάκη, είναι σε βαθμό πλημμελήματος και αφορά στο έτος 2008. Σε βαθμό πλημμελήματος είναι και η δίωξη που ασκήθηκε στον Γιώργο Βουλγαράκη από τον εισαγγελέα Εφετών Γ. Αγγελή. Το αδίκημα και στην περίπτωση του Γ. Βουλγαράκη είναι ανακριβής δήλωση πόθεν έσχες για το έτος 2008.

Υπενθυμίζεται ότι τις εκθέσεις για τις περιπτώσεις των τριών πρώην υπουργών είχε στείλει στην εισαγγελία Εφετών της Αθήνας η αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Σκύλος κατακρεούργησε 17χρονη στην Αλεξανδρούπολη

Μαρτυρικές ώρες περνάει ένα ανήλικο κορίτσι που βρέθηκε κάτω από ανεξακρίβωτες συνθήκες στα σαγόνια ενός αγριεμένου αδέσποτου σκύλου στην Αλεξανδρούπολη. Το εξαγριωμένο ζώο κατακρεούργησε κυριολεκτικά την άτυχη κοπέλα!

Το 17χρονο κορίτσι μεταφέρθηκε αιμόφυρτο και σε άθλια κατάσταση στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όπου εισήχθη στο χειρουργείο και υποβλήθηκε σε πολύωρη επέμβαση στο πρόσωπο που είχε κομματιαστεί από τα κοφτερά δόντια του σκυλιού. Μάλιστα, έλειπε ένα ολόκληρο κομμάτι από το στόμα της άτυχης νεαρής που θα χρειαστεί επανειλημμένες πλαστικές για να αποκατασταθεί.

Το τραγικό περιστατικό συνέβη μέρα-μεσημέρι στην κοινότητα Νίψα και έχει συγκλονίσει τους κατοίκους. Όλοι αγωνιούν για την τύχη της 17χρονης κοπέλας, αλλά ταυτόχρονα ανησυχούν για την πρωτοφανή αγριότητα του σκύλου που έχει εξαφανιστεί μετά την επίθεση.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι

Xαλάει απότομα ο καιρός από αύριο Πέμπτη θα αρχίσουν βροχές και καταιγίδες με ισχυρούς ανέμους που θα κρατήσουν μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής.

Αναλυτικά:

Αύριο Πέμπτη θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές αρχικά στο Ιόνιο, τη Δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο και από το μεσημέρι στις Κυκλάδες, το Ανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και τη Θράκη, ενώ από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα επεκταθούν στην Αττική, την Εύβοια και την Κρήτη. Παράλληλα οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί μέχρι 8 μποφόρ σε όλη τη χώρα.

Από το απόγευμα και από τα Δυτικά τα έντονα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σταδιακά και το μεσημέρι της Παρασκευής θα περιοριστούν στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου.

Θεοχάρης σε ΔΟΥ: Δεν έχετε ίντερνετ; Πάρτε WiFi από διπλανά καφέ

Εκπληκτοι έμειναν οι εφοριακοί της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι όταν εξέφρασαν τα παράπονά τους στον γενικό γραμματέα Εσόδων Χάρη Θεοχάρη για τις ελλείψεις που αντιμετωπίζουν ανάμεσα σε αυτές και την έλλειψη ίντερνετ, τους πρότεινε να χρησιμοποιούν δωρεάν ασύρματη σύνδεση από γειτονικά καφέ.

Εμβρόντητοι έμειναν οι υπάλληλοι των ΔΟΥ Θεσσαλονίκης από τον γενικό γραμματέα Εσόδων Χάρη Θεοχάρη ο οποίος εμφανίστηκε αφοπλιστικά ειλικρινής σχετικά με τις μεγάλες ελλείψεις που αντιμετωπίζουν οι μεγάλες εφορίες της πόλης. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία», οι υπάλληλοι τον ρώτησαν: «Κύριε γενικέ πώς θα αντιμετωπίσουμε τη φοροδιαφυγή όταν πολλοί δεν έχουμε καν internet;» και ο κ. Θεοχάρης απάντησε: «Τι να κάνουμε παιδιά; Προσπαθούμε. Για την ώρα προσπαθήστε να κάνετε τη δουλειά ακόμα και με το Free WiFi από διπλανά καφέ».

Οι δηλώσεις αυτές του κ. Θεοχάρη έρχονται να αναδείξουν την τραγική κατάσταση που επικρατεί στις εφορίες, οι οποίες δεν έχουν ούτε τα μέσα να πιάσουν τα «μεγάλα ψάρια» που φοροδιαφεύγουν. Χαρακτηριστικό είναι σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η εφημερίδα, ότι ενώ έχει δοθεί εντολή να ελεγχθεί υψηλής επιφάνειας «στόχος» στη Δυτική Μακεδονία, ο οποίος περιλαμβάνεται και στη «λίστα Λαγκάρντ», δεν υπάρχουν ούτε τα κονδύλια ώστε οι «ράμπο» που θα πάνε να τον ελέγξουν να διανυκτερεύσουν εκτός έδρας.

Φραστική επίθεση κουκουλοφόρων σε Καμίνη (video)

Επεισόδια είχαμε κατά τη διάρκεια ομιλίας του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη, στην αίθουσα του London School of Economics, καθώς μια ομάδα αναρχικών, μπήκε στην αίθουσα και ανήρτησε πανό που έγραφε ότι «η βίλα θα γίνει ο τάφος του Καμίνη» στη συνέχεια επιτέθηκε φραστικά εναντίον του.

Οι εισβολείς αφού αποκάλεσαν τον δήμαρχο Αθηναίων «φασίστα, κουφάλα, τσιρακι της Χρυσής Αυγής» και στη συνέχεια αποχώρησαν. Αργότερα ανέβασαν στο διαδίκτυο βίντεο που είχαν επιμεληθεί οι ίδιοι από την προετοιμασία του πανό και την εισβολή στο LSE.

Τον πάτησε το τρένο


Αν και το πιο δυνατό ζώο στη ζούγκλα, ο ελέφαντας νικήθηκε από την εξπρές αμαξοστοιχία στη δυτική Ινδία, στην προσπάθειά του να διασχίσει τις γραμμές.

Η φωτογραφία δημοσιεύεται στο σημερινό Εθνος.

Πέθανε ο Ούγκο Τσάβες‏

Τελικά, ο Ούγκο Τσάβες δεν τα κατάφερε αυτή τη φορά. Η λοίμωξη στο αναπνευστικό (πνευμονία, σε απλά ελληνικά) τον σκότωσε μέσα σε ελάχιστα 24ωρα.

Ο ήδη πολύ ταλαιπωρημένος οργανισμός του, από τις απανωτές εγχειρήσεις για την αντιμετώπιση του καρκίνου αλλά και από τις χημειοθεραπείες, δεν άντεξε.

Η Βενεζουέλα θρηνεί τον εν ενεργεία πρόεδρό της, ο οποίος είχε επανεκλεγεί πριν από τέσσερις μήνες, και η πολιτική ζωή της χώρας μπαίνει τώρα σε μια εξαιρετικά αβέβαιη φάση.

Θα καταφέρει ο αντιπρόεδρος, που ο ίδιος είχε επιλέξει, να κρατήσει σταθερά το τιμόνι;

Ή θα επικρατήσει η θέση της αντιπολίτευσης για νέα προσφυγή στις κάλπες;

Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

ΙΣΤΟΡΙΑ - ΣΟΚ: Τι θέλει ο ραδιοφωνικός παραγωγός Ν. Γκαραβέλας στο "Πάμε Πακέτο";


Νέες ιστορίες, απροσδόκητες συναντήσεις, δυνατά συναισθήματα. Η Βίκυ Χατζηβασιλείου ανοίγει, για όγδοη σεζόν, πακέτα που αποκαλύπτουν συγκλονιστικές αληθινές ιστορίες με πρωταγωνιστές ανθρώπους της διπλανής πόρτας.

Την Πέμπτη, 7 Μαρτίου, το Πάμε Πακέτο θα φέρει δυνατές συγκινήσεις και συναισθήματα μέσα από δύο ιδιαίτερες ιστορίες.

Το άνοιγμα  του πρώτου πακέτου έρχεται να μας συγκινήσει και να μας δώσει ένα μεγάλο μάθημα ζωής. Αποστολείς είναι μια γιαγιά 90 ετών κι η εγγονή της που αναζητούν την αδελφή της εγγονής, τα ίχνη της οποίας έχουν χαθεί τα τελευταία επτά χρόνια. Οι δύο αδερφές μεγάλωσαν μέσα στα ιδρύματα από μωρά και ο μοναδικός άνθρωπος από το συγγενικό τους περιβάλλον, που έδειχνε ενδιαφέρον για εκείνες, ήταν η γιαγιά τους. Μια παρεξήγηση που συνέβη πριν επτά χρόνια μεταξύ των δύο αδερφών, παρουσία της γιαγιάς, οδήγησε την παραλήπτρια στην απόφαση να μην έχει καμία επαφή μαζί τους και τόσα χρόνια να μην έχει δώσει κανένα σημείο ζωής. Η γιαγιά, βλέποντας τα χρόνια να περνούν φοβάται μήπως δεν προλάβει να δει την εγγονή της ξανά. Πώς θα αντιδράσουν οι αποστολείς όταν μάθουν πως η παραλήπτρια αναγκάστηκε για πολύ καιρό να μείνει άστεγη, μαζί με την κόρη της; Ποιο είναι το παράπονο της παραλήπτριας; Γιατί αισθάνεται μόνη και δηλώνει πως δεν έχει λάβει ποτέ αγάπη;

Με το άνοιγμα  του δεύτερου πακέτου, θα γίνουμε  μάρτυρες μιας συγκινητικής πρότασης γάμου. Γι’ αυτό τον σκοπό μάλιστα, τηλεόραση και ραδιόφωνο θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για το καλύτερο αποτέλεσμα. Αποστολέας του πακέτου είναι ο Κωνσταντίνος, ένας άνδρας που δεν φοβάται να δηλώσει πως κοντά στην παραλήπτρια έμαθε για πρώτη φορά τι σημαίνει πραγματική αγάπη και έρχεται στην εκπομπή για να της ζητήσει να μοιραστούν μαζί την υπόλοιπη ζωή τους. Η σχέση του ζευγαριού κλονίστηκε όταν η Ευαγγελία έμαθε ότι πάσχει από καρκίνο και οι γιατροί της έδιναν λίγες ημέρες ζωής. Η ίδια απομάκρυνε από κοντά της τον σύντροφό της για να τον προστατεύσει από τον πόνο, αφού από την ίδια ασθένεια είχε χάσει πριν χρόνια δύο πολύ αγαπημένα του πρόσωπα. Η Ευαγγελία, όμως, κατάφερε να αντιστρέψει τα προγνωστικά χάρη στη δύναμη που της έδινε ο Κωνσταντίνος, με τον δικό του πολύ ιδιαίτερο τρόπο. Πώς θα αντιδράσει όταν αντιληφθεί ότι ο Κωνσταντίνος κρύβεται πίσω από το πακέτο; Ποια είναι η σχέση του ραδιοφωνικού παραγωγού, Νίκου Γκαραβέλα, στην ιστορία αγάπης του ζευγαριού;

Το Πάμε Πακέτο συνεχίζει για όγδοη σεζόν, δυνατότερο από ποτέ.

Σοκ: Ίχνη κοπράνων στα κέικ του ΙΚΕΑ!


«Πάγωσε» η κοινή γνώμη με την νέα αποκάλυψη: Βρέθηκαν ίχνη κοπράνων σε κέικ των ΙΚΕΑ στην Κίνα!

Μετά το διατροφικό σκάνδαλο με το κρέας αλόγου, που τάραξε την Ευρώπη, τώρα φαίνεται πώς ο σουηδικός κολοσσός αντιμετωπίζει και άλλο πρόβλημα.

Σύμφωνα με την Shangai Daily, αλλά και την σουηδική εφημερίδα GÖTEBORGS POSTEN, εντοπίστηκαν βακτήρια, τα οποία βρίσκονται στα κόπρανα, σε σοκολατένιες τάρτες που πωλούσαν οι καφετέριες του ομίλου ΙΚΕΑ!

Στην Κίνα καταστράφηκαν 1.800 γλυκά, στα οποία εντόπισαν την αηδιαστική ουσία οι κινέζικες υγειονομικές αρχές κατά τον έλεγχο στο τελωνείο.

Πρόκειται για το γλυκό  "chokladkrokant" (τραγανή τάρτα αμυγδάλου με σοκολάτα, κρέμα βουτύρου και καραμέλας).

Τα γλυκά περιείχαν «ένα υπερβολικά υψηλό επίπεδο κολοβακτηριδίων», γράφει η Shangai Daily.

Νέα ρύθμιση των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία


Μόνο σε όσους είναι συνεπείς στην καταβολή των τρεχουσών εισφορών από την 1/1/2013 και μετά και θα τους δίνεται περίοδος χάριτος τουλάχιστον έως τον Ιούνιο για την πληρωμή των πρώτων δόσεων, θα αφορά η νέα ρύθμιση των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία που προσεγγίζουν τα 15 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η νέα ρύθμιση των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία αναμένεται να κλείσει στην αυριανή συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας με την τρόικα. Πάντως «ανοικτός» είναι ο αριθμός των δόσεων των οφειλών που, με βάση το επικρατέστερο σενάριο, θα είναι τουλάχιστον 60 .

Τα βασικά χαρακτηριστικά της ρύθμισης - που θα ονομάζεται «νέα αρχή» θα είναι τα εξής:

-Η κεφαλαιοποίηση όλων των οφειλών μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2012 με απαραίτητη προϋπόθεση την καταβολή των τρεχουσών εισφορών από 1η Ιανουαρίου 2013.

-Για το πρώτο εξάμηνο έχει ζητηθεί να καταβάλλονται μόνο οι τρέχουσες εισφορές για όσους μπουν στη ρύθμιση (μένει η έγκριση από την τρόικα)

-Για οφειλές μέχρι 50.000 ευρώ θα πρέπει να παρουσιάζονται αναλυτικά οικονομικά στοιχεία, για οφειλές από 50.000 μέχρι 100.000 θα κατατίθεται χρηματοοικονομικός οικονομικός χάρτης (που αν δεν τηρηθεί θα διευκολύνει τη διαδικασία μέτρων αναγκαστικής είσπραξης) και για οφειλές πάνω από 100.000 θα απαιτούνται αναλυτικά οικονομικά στοιχεία τα οποία θα πιστοποιούνται από τρίτους.

-Δεν θα επωφεληθούν πτωχευμένες επιχειρήσεις αλλά και όσες έχουν κατ΄  επανάληψη μπει σε ρυθμίσεις αλλά στην πορεία τα χρέη τους δεν έχουν ρυθμιστεί.

-Δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν οι επιχειρήσεις που απασχολούν τουλάχιστον ένα άτομο.

-Η υπαγωγή στη συγκεκριμένη ρύθμιση ισχύει για μία μόνο φορά.

Εξάλλου στην αυριανή συνάντηση πρόκειται να συζητηθεί ο «μηχανισμός» προσδιορισμού του ελάχιστου νομοθετημένου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, η καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας και της εισφοροδιαφυγής.

Ως γνωστόν ο «Μηχανισμός» προσδιορισμού του ελάχιστου νομοθετημένου μισθού, ο οποίος θα τεθεί με Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου σε ισχύ από την 1η Απριλίου, θέτει συγκεκριμένα κριτήρια για το ύψος του. Με βάση το Μνημόνιο (ν. 4093/12) και το σχέδιο της απόφασης που θα παρουσιάσει η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας στους επικεφαλής της τρόικας την Τετάρτη, η διαδικασία διαμόρφωσης του νομοθετικά καθορισμένου κατώτατου μισθού και κατώτατου ημερομισθίου για τους εργαζόμενους ιδιωτικού δικαίου όλης της χώρας θα λαμβάνει υπόψη:

1. Την κατάσταση και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.
2. Τις συνθήκες που επικρατούν στην αγορά εργασίας και ιδιαίτερα τα ποσοστά ανεργίας και απασχόλησης.
3. Τις θέσεις των κοινωνικών εταίρων και εξειδικευμένων επιστημονικών, ερευνητικών και άλλων φορέων, με τους οποίους θα διαβουλεύεται η κυβέρνηση. Σημειώνεται ότι υπάρχει νομοθετημένη πρόβλεψη του Μνημονίου αλλά και
κυβερνητική δέσμευση ότι τα ήδη νομοθετημένα (και μειωμένα κατά 22% - 32% για τους νέους) όρια του βασικού μισθού,θα μείνουν «παγωμένα» έως το τέλος του Προγράμματος Δημοσιονομικής Προσαρμογής.

Συγκέντρωση κατά του σχεδίου «Αθηνά» στα Προπύλαια

Συγκέντρωση στα Προπύλαια φοιτητών και καθηγητών των ξενόγλωσσων τμημάτων της Φιλοσοφικής, που αντιτίθενται στο σχέδιο «Αθηνά».

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν, στα Προπύλαια, φοιτητές και καθηγητές των ξενόγλωσσων τμημάτων του Πανεπιστημίου Αθηνών, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Συλλόγου Διδακτικού Προσωπικού της Φιλοσοφικής Σχολής, υποστηρίζοντας ότι με την εφαρμογή του σχεδίου «Αθηνά» θα υποβαθμιστούν οι σπουδές και τα πτυχία. Οι φοιτητές κρατούσαν αφίσες με συνθήματα εναντίον της συγχώνευσης των τμημάτων, σε διάφορες γλώσσες.

Παρών ήταν και ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδ. Πελεγρίνης, ο οποίος δήλωσε ότι βρίσκεται στο πλευρό των διαμαρτυρόμενων.

Οι διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί στα Προπύλαια, διαλύθηκαν πριν από λίγο. Τη σκυτάλη των διαδηλώσεων παίρνουν τώρα φοιτητές και σπουδαστές, οι οποίοι αύριο το μεσημέρι προγραμματίζουν συλλαλητήριο στα Προπύλαια, καθώς στη Βουλή παρουσιάζεται το σχέδιο «Αθηνά» από τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.

Η Ιατροδικαστική Υπηρεσία δεν γνωρίζει τα ακριβή αίτια του θανάτου του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου


Δεν υπήρξε έγγραφη παραγγελία για τη διενέργεια ιατροδικαστικής διερεύνησης στη σορό του μακαριστού αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου.

«Δεν υπήρξε έγγραφη παραγγελία για τη διενέργεια ιατροδικαστικής διερεύνησης (νεκροψιακή- νεκροτομική και εργαστηριακή) στη σορό του μακαριστού αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου» και, συνεπώς, «η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών δεν γνωρίζει τα ακριβή αίτια του θανάτου του, τα οποία αναγράφονται στο εκδοθέν πιστοποιητικό θανάτου που προφανώς συνετάχθη και υπεγράφη από ιατρό, που γνώριζε τη νόσο και την πορεία της».

Τα παραπάνω προκύπτουν από έγγραφο του προϊσταμένου της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, για το περιεχόμενο του οποίου ενημερώνει εγγράφως τη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης. Το έγγραφο διαβιβάστηκε μετά από ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου, σχετική με την κοίμηση του μακαριστού αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Χριστόδουλου.

Την ερώτηση αυτή ο βουλευτής την είχε απευθύνει και στον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια, ο οποίος διαβίβασε στη Βουλή έγγραφο με το οποίο ενημερώνει, μεταξύ άλλων, ότι στις 28 Ιανουαρίου του 2008, την ημέρα, δηλαδή κοίμησης του αρχιεπισκόπου, μετά από πρόσκληση παραγόντων της Αρχιεπισκοπής, σφραγίστηκε από την προϊσταμένη του Ειρηνοδικείου Χαλανδρίου, η Αρχιεπισκοπική του κατοικία στο Παλαιό Ψυχικό, παρουσία του Αστυνομικού Τμήματος Ψυχικού, του ηγούμενου Ι.Μ. Πεντέλης, του πρωτοσύγκελλου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των προϊσταμένων των οικονομικών και των νομικών Υπηρεσιών της Ιεράς Συνόδου.

Όπως αναφέρει ο υπουργός, η Αρχιεπισκοπική κατοικία σφραγίστηκε προς διασφάλιση των ατομικών κτημάτων του εκλιπόντος και συντάχθηκε προς τούτο και σχετική έκθεση σφράγισης.

Η Προανακριτική καλεί Παπανδρέου και Βενιζέλο!



Στην Προανακριτική επιτροπή που διερευνά τυχόν ευθύνες του Γιώργου Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ θα καταθέσει ο Γιώργος Παπανδρέου.

Αυτό αποφάσισε κατά πλειοψηφία η Προανακριτική με τον πρώην πρωθυπουργό να αναμένεται να καταθέσει προς το τέλος των εργασιών της Επιτροπής, δηλαδή προς το τέλος Μαρτίου.

Επίσης το κατώφλι της Προανακριτικής θα περάσουν και οι Γιώργος Παπακωνσταντίνου και Ευάγγελος Βενιζέλος. Επίσης θα καταθέσουν και οι συγγενείς του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, καθώς και οι πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννης Διώτης και Ιωάννης Καπελέρης.

Παράλληλα αποφάσισε η Επιτροπή για την διευκόλυνση του έργου της να καταθέσουν κάποιοι μάρτυρες στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών και όχι στην Βουλή.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους:

Γιάννη Ραγκούση
Φίλιππο Σαχινίδης
Δημήτρη Δρούτσα
Χάρη Παμπούκη
Κρις Πιγκάλ (εκπρόσωπος του ΔΝΤ στο ΥΠΟΙΚ)
και οι δημοσιογράφοι: Αλέξης Παπαχελάς και Χάρης Μπότσαρης.

Τρεις αυτοκτονίες στη Λάρισα


Η τοπική κοινωνία της Λάρισας θρηνεί ακόμη τρείς  ανθρώπους που αποφάσισαν να προχωρήσουν στο απονενοημένο διάβημα.

Η μητέρα ενός 45χρονου βρήκε τον γιο της απαγχονισμένο. To περιστατικό συνέβη σε σπίτι στην περιοχή Αβέρωφ περίπου στις 12 το μεσημέρι.

Η δεύτερη αυτοκτονία έγινε στα Βαλανίδα Ελασσόνας όπου συγγενείς, βρήκαν σε αποθήκη έναν 50χρονο κρεμασμένο από τον σωλήνα του καλοριφέρ.

Τέλος, σύμφωνα με την αστυνομία το πτώμα που βρέθηκε το πρωί στον Πηνειό και ανήκει σε 80χρονη Λαρισαία, είναι αποτέλεσμα αυτοκτονίας.

Πηγή: press-a.gr

Εξέγερση κρατουμένων στις φυλακές Ναυπλίου


Εξέγερση κρατουμένων εκδηλώθηκε το πρωί της Τρίτης στις φυλακές Ναυπλίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια προαυλισμού λίγο μετά τις 10 το πρωί κρατούμενοι έβαλαν φωτιά σε στρώματα στα κελιά τους διαμαρτυρόμενοι για τον αιφνίδιο θάνατο 26χρονου αλλοδαπού κρατουμένου το πρωί της Δευτέρας και για την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη την οποία χαρακτηρίζουν πλημμελή.

Ο θάνατος του 26χρονου, όπως σημειώνουν πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης, οφείλεται σε παθολογικά αίτια.

Αμέσως μετά την εξέγερση δυνάμεις των ΜΑΤ κατέφτασαν στην περιοχή και βρίσκονται έξω από τις εγκαταστάσεις των φυλακών σε κατάσταση επιφυλακής, καθώς οι κρατούμενοι τουλάχιστον από δύο πτέρυγες αρνούνται να επιστρέψουν στα κελιά τους.

Επίσης στις 10.24 π.μ. ενημερώθηκε η Πυροσβεστική και στο σημείο έφτασαν δύο πυροσβεστικά οχήματα με τέσσερις πυροσβέστες οι οποίοι και έσβησαν τις εστίες φωτιάς.

Σε εξέλιξη το παναγροτικό συλλαλητήριο, στην πλατεία Βάθη.


Με κεντρικό σύνθημα «Όλοι για έναν και ένας για όλους», η συντονιστική επιτροπή μπλόκων αγροτών διοργανώνει αυτή την ώρα, στην πλατεία Βάθη, πανελλαδικό παναγροτικό συλλαλητήριο. Θα ακολουθήσει, στη συνέχεια, πορεία προς τη Βουλή, όπου και θα παραδοθεί υπόμνημα με τα αιτήματά τους, στον πρόεδρο της Βουλής.

Περίπου 1000 αγρότες έχουν έρθει από την Κρήτη, ενώ φτάνουν συνεχώς με λεωφορεία, αγρότες από τη Θεσσαλία και σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπων τους, ο αγώνας θα συνεχιστεί προκειμένου να δοθεί λύση και προοπτική στα αιτήματά τους.

«Η κυβέρνηση είναι πολύ γελασμένη αν νομίζει ότι οι αγροτικές κινητοποιήσεις θα ‘μαζευτούν’ εδώ ή θα γίνονται μια- δυο φορές τον χρόνο επετειακά», τόνισε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, σε δήλωσή της στο αγροτικό συλλαλητήριο.

«Να είναι σίγουροι», είπε η κ. Παπαρήγα, «ότι μετά τις αγροτικές κινητοποιήσεις στις οποίες πήρε μέρος ένα πολύ μεγάλο εύρος αγροτών, το αγροτικό κίνημα θα δυναμώσει και μαζί με το εργατικό και λαϊκό ποτάμι, θα σαρώσουν όχι μόνο μνημόνια και δανειακές συμβάσεις, αλλά και κόμματα και δυνάμεις που ενδιαφέρονται να συγκεντρώνεται ο πλούτος σε όλο και λιγότερα χέρια και ο λαός να ζει 50 χρόνια πίσω».

Κάρβουνα έξω από το ΥΠΟΙΚ για τους φοιτητές στη Λάρισα


Με κάρβουνα γέμισαν την είσοδο του υπουργείου Οικονομικών μέλη της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, με αφορμή τον θάνατο των δύο φοιτητών στη Λάρισα την περασμένη Πέμπτη.

Λίγες ώρες πριν την κηδεία του άτυχου 21χρονου φοιτητή του ΤΕΙ Λάρισας που έχασε τη ζωή του με τον φίλο του από αναθυμιάσεις που προήλθαν από μαγκάλι, οι νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ κράτησαν πανό με το σύνθημα «Δύο φοιτητές νεκροί - Το μνημόνιο μας σκοτώνει» και φώναξαν συνθήματα κατά της λιτότητας.

Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν και βουλευτές του κόμματος.

Enhanced by Zemanta

Λήξη της προθεσμίας αιτήσεων για τις Πανελλαδικές

Οι υποψήφιοι Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων θα πρέπει να καταθέσουν τις αιτήσεις για συμμετοχή στις Πανελλαδικές έως και σήμερα Τρίτη 5 Μαρτίου.

Εκπνέει σήμερα Τρίτη 5 Μαρτίου η προθεσμία κατάθεσης αιτήσεων των υποψηφίων Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Η διαδικασία είναι ενιαία και για τους δύο τύπους λυκείου (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ).

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας θα ανακοινωθεί σύντομα κοινή προθεσμία για την υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων των υποψηφίων των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ.

www.kathimerini.gr

Λάρισα: Ψώνιζαν στη λαϊκή και είδαν πτώμα γυναίκας στον Πηνειό!


Το πτώμα της γυναίκας που βρέθηκε να επιπλέει στον Πηνειό, είδαν άτομα που ψώνιζαν σε λαϊκή αγορά...

Το πτώμα μιας ηλικιωμένης γυναίκας βρέθηκε να επιπλέει στα νερά του Πηνειού ποταμού, λίγο μετά τις 10.00, σημαίνοντας συναγερμό σε αστυνομία, πυροσβεστική και ΕΚΑΒ. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, το πτώμα εντοπίστηκε στο ύψος της αγοράς της Τετάρτης (γέφυρα Ναϊάδων Νυμφών) και αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία.

Στο σημείο του συμβάντος έσπευσαν αστυνομικοί και πυροσβέστες καθώς και γιατροί και διασώστες του ΕΚΑΒ. Το πτώμα της άτυχης γυναίκας μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο του Γ.Ν. Λάρισας, ενώ οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για πνιγμό.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...