Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

BOMBA: Το ΕΣΡ αναγνωρίζει την ΕΡΤ - Παραχωρεί τρεις συχνότητες

Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, στη γνωμοδότησή του για τον διαγωνισμό των ψηφιακών συχνοτήτων, αναγνωρίζει την ΕΡΤ· της παραχωρεί, μάλιστα τρεις (3) συχνότητες - πολυπλεξίες, αντί για δύο (2), που αρχικά προτεινόταν στο σχέδιο νόμου.

Τσίπρας: "Ο Σαμαράς θα έχει το τέλος του Παπανδρέου"


Το κύρος της κυβέρνησης κουρελιάστηκε ανέφερε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε ομιλία του σε φεστιβάλ στη Γεωπονική Σχολή Αθηνών, και πρόσθεσε ότι  ο κ. Σαμαράς έφαγε χαστούκι από τους εργαζόμενους της ΕΡΤ και το μεγάλο λαϊκό κίνημα υπεράσπισης της δημοκρατίας.

«Να μου το θυμηθείτε: Το τέλος του θα είναι πιθανότατα μια επανάληψη του τέλους του Παπανδρέου», πρόσθεσε. Από την άλλη η ΔΗΜΑΡ, συνέχισε, κάτω από την πίεση του κινήματος και μπροστά στον ακροδεξιό αυταρχισμό του Σαμαρά αναγκάστηκε να αποχωρήσει από την κυβέρνηση. «Επιτέλους, θα λέγαμε, και πολύ άντεξε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τον κ. Βενιζέλο, είπε πως ξέχασε για άλλη μια φορά τις χτεσινές του υποσχέσεις και παραμένει όμηρος του Σαμαρά και μπάστακας των μνημονίων. Πάμε για μια κυβέρνηση δύο κομμάτων, σημείωσε προσθέτοντας πως δεν πρόκειται για οποιαδήποτε κόμματα αλλά για εκείνα που έφεραν την Ελλάδα ως εδώ, που έκαναν τη διαφθορά τρόπο διακυβέρνησης, την αδιαφάνεια επάγγελμα, το ρουσφέτι λειτούργημα και τη δημοκρατία υπηρέτρια των επιδιώξεών τους. «Ο δικομματισμός, που ευθύνεται για όλα τα δεινά του λαού και της χώρας, τολμά τώρα να εμφανίζεται με το μανδύα της κάθαρσης, φορά το πηλίκιο του μεταρρυθμιστή, τη φουστανέλα του εθνικού σωτήρα. Σώσον Κύριε τον λαόν σου από τους επίδοξους σωτήρες του, δηλαδή», υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς.

ΚΕΠΕ: Ανεργία στο 30% το 2014, "καμπανάκι" και για την ύφεση


«Καμπανάκι» από το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ), καθώς η πρόβλεψή του για την ανεργία είναι δραματική, ενώ κρούει τον «κώδωνα του κινδύνου» για την ύφεση.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο τετραμηνιαίο περιοδικό του «Οικονομικές εξελίξεις», η ύφεση θα είναι της τάξης του 4,09% και του 2014 στο 0,55% και η ανεργία θα εκτιναχθεί στο 30% το 2014.

«Στο μέτωπο της απασχόλησης, οι προβλέψεις του υποδείγματος υποδεικνύουν ότι το ποσοστό της ανεργίας για το τρέχον έτος θα κυμανθεί γύρω από το 28%» αναφέρεται στην έκθεση και σημειώνεται ότι «πρόκειται για μια ιδιαίτερα δυσάρεστη εξέλιξη η οποία όμως είναι και αναπόφευκτη, δεδομένης της συνεχιζόμενης μείωσης που παρατηρείται στην οικονομική δραστηριότητα», σημειώνει το ΚΕΠΕ.

Τέλος όσον αφορά τον εναρμονισμένο πληθωρισμό, η εκτίμηση είναι ότι φέτος θα μειωθεί κατά 0,18% και του χρόνου κατά 0,12%, ενώ το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών θα διαμορφωθεί στο 0,93% του ΑΕΠ το 2013 και στο 1,98% του ΑΕΠ το 2014.
newmoney.gr

«Ημέρα Διεθνούς Κινητοποίησης για την ΕΡΤ» η Κυριακή


Κάλεσμα σε όλους του Έλληνες, εντός και εκτός Ελλάδας, να ενώσουν τη φωνή και τις προσπάθειές τους για να ανοίξει ξανά η ΕΡΤ απευθύνουν οι εργαζόμενοι στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, με αφορμή την αυριανή Ημέρα Διεθνούς Κινητοποίησης για την ΕΡΤ.

Ειδικότερα, καλούν τους πολίτες να συγκεντρωθούν στο προαύλιο του ραδιομεγάρου της Αγ. Παρασκευής, να συμμετάσχουν στις ανοιχτές συζητήσεις και να παρακολουθήσουν το καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Να βγουν σε πλατείες και δρόμους, «ενημερώνοντας για το πλήγμα που δέχτηκε η δημοκρατία με το "μαύρο" στην ΕΡΤ, να χρησιμοποιήσουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook, twitter κλπ) για να διαδώσουν το μήνυμα αντίστασης».

Θρήνος χωρίς τέλος στον Αγιο Στέφανο για τα τέσσερα «αγγελούδια» και την άτυχη 41χρονη [εικόνες]

Μάτια δακρυσμένα, πρόσωπα σκυθρωπά, χείλη σφιγμένα ….  και στην ατμόσφαιρα ένα πικρό «γιατί» για τον άδικο χαμό της Σίας, της Κάτιας, της Μαρίας -Ειρήνης και της Μαρίνας!



Ήταν μόλις 16 χρόνων, είχαν όλη τη ζωή μπροστά τους αλλά η μοίρα και ο θεός είχαν άλλα σχέδια για τις έφηβες που σκοτώθηκαν στην οδό Τραπεζούντος 39 στον Άγιο Στέφανο, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν ανατράπηκε, μετά από τρελή πορεία.

Οι κάτοικοι της περιοχής δεν μπορούν να κρατήσουν τη συγκίνηση και τα δάκρυα τους… για το πρωτοφανές όπως λένε τροχαίο, κάνοντας λόγο για κακοφτιαγμένο δρόμο.

 
«23 Μαΐου τράκαρα και εγώ σε αυτό το δρόμο. Αυτός ο δρόμος είναι γυαλί , δεν έχει περάσει άσφαλτος ποτέ, ούτε η διπλή γραμμή δεν φαίνεται» εξομολογήθηκε μια κάτοικος της περιοχής στο STAR.

Δύο από τα παιδιά πετάχτηκαν έξω από το αυτοκίνητο. Η μία από τις δύο κοπέλες έπεσε στα κάγκελα και η άλλη σε κάποιο κήπο σπιτιού …..

Μαζί στη ζωή, μαζί και στον θάνατο


Η Σία, η Κάτια, η Μαρία –Ειρήνη και η Μαρίνα ήταν αχώριστές…. Μαζί στο σχολείο, μαζί στις εκδρομές, μαζί στα φροντιστήρια, μαζί στο βόλεϊ,  μαζί και στο σχολικό πάρτι που έμελε να  είναι το τελευταίο της ζωή τους.

Χαμογελαστές, ανέμελες, γεμάτες όνειρα η Σία, η Κάτια, η Μαρία –Ειρήνη και η Μαρίνα συγκλόνισαν το Πανελλήνιο με τον φρικτό θάνατο που βρήκαν στην άσφαλτο.

Το χρονικό

22 Ιούνιου περίπου 3 παρά το ξημέρωμα…. η Σία, η Κάτια, η Μαρία –Ειρήνη και η Μαρίνα αποχαιρετούν τους φίλους τους, αλλά κανείς δεν φανταζόταν ότι αυτή θα ήταν και η τελευταία φορά που τις αντίκριζαν….

Επιβιβάζονται στο αυτοκίνητο της 41χρονης γυναίκας που ήταν και μητέρα ενός εκ των κοριτσιών για να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Η κακιά στιγμή όμως και μερικά δευτερόλεπτα ήταν αρκετά για να κόψουν άδικα και πολύ σκληρά το νήμα της ζωής των 16χρονων κοριτσιών ….


Ώρα 3 το ξημέρωμα: Το αυτοκίνητο που οδηγούσε η 41χρονη γυναίκα, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ακολουθεί ξέφρενη πορεία, προσκρούει σε  σταθμευμένο ΙΧ  και στη συνέχεια χτυπά  σε μια μάντρα, με αποτέλεσμα να αναποδογυρίσει με τον ουρανό στο οδόστρωμα….

Η άσφαλτος γεμίζει αίμα και σύντομα ο δρόμος κατακλύζεται  από άνδρες της αστυνομίας, της πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ. Το θέαμα φρικτό ….  η Σία, η Κάτια, η Μαρία –Ειρήνη και η Μαρίνα είναι σοβαρά τραυματισμένες και «πνιγμένες» στο αίμα ….

Το τέλος ήρθε ακαριαία και πήρε βίαια την  Σία, την  Κάτια, την Μαρία –Ειρήνη και την  Μαρίνα….

Μαζί πήγαν στον τελευταίο χορό, μαζί και στο τελευταίο ταξίδι ….

Καλό ταξίδι κορίτσια…..

Το άκουσμα της τραγικής είδησης, γέμισε πίκρα και λύπη γνωστούς και φίλους των τεσσάρων κοριτσιών και της 41χρονης οδηγού.

Ανακοίνωση εξέδωσε και η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης αναφέροντας;


«Η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης σοκαρισμένη, όπως και όλος ο κόσμος του αθλήματος, από την είδηση του τραγικού δυστυχήματος στον Άγιο Στέφανο Αττικής, εκφράζει την βαθιά θλίψη της για τον άδικο χαμό των τεσσάρων αθλητριών της ομάδας βόλεϊ του Α.Ο. Αγίου Στεφάνου.

Παράλληλα, η ΕΟΠΕ εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήριά της στις οικογένειες και τους συγγενείς των θυμάτων και ανακοινώνει ότι στους αγώνες του Σαββατοκύριακου για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων και Κορασίδων θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των άτυχων κοριτσιών».


Κομοτηνή: "Καμπάνα" σε πρώην Βουλευτή της ΝΔ που έταξε διορισμό

Ποινή φυλάκισης 20 μηνών με 3ετή αναστολή επέβαλε το πρωί της Πέμπτης το 5μελές Εφετείο Θράκης σε "γαλάζιο" πρώην Βουλευτή της Ροδόπης με την κατηγορία της απάτης, λόγω εμπλοκής του σε υπόθεση εμπορίας θέσεων εργασίας στο Δημόσιο έναντι χρηματικού αντιτίμου.

Όπως διαβάζουμε στο ThrakiToday, πρόκειται για τον Νίκο Σαλίκα, που σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί το 2011 για την ίδια υπόθεση με φυλάκιση 2ετών.

Το κατηγορητήριο
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο Ν. Σαλίκας, που είχε εκλεγεί βουλευτής με τη ΝΔ την περίοδο 1989-1993 και είναι δικηγόρος Κομοτηνής,
υποσχέθηκε το 2006 να διορίσει στο δημόσιο γυναίκα, μητέρα δύο παιδιών, κάτοικο της περιοχής, την οποία συνέστησε σε έναν φίλο του από τη Θεσσαλονίκη, τον Χαράλαμπο Βαμβακίδη, ο οποίος εμφανιζόταν ως άνθρωπος του περιβάλλοντος του τότε πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

Σύμφωνα με την καταγγέλλουσα, ο Ν. Σαλίκας της δήλωνε ότι έχει τις προσβάσεις ώστε να προχωρήσει τον διορισμό της στο δημόσιοκαι πιο συγκεκριμένα στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και για τον σκοπό αυτό πλήρωσε το ποσό των 10.000 ευρώ στον ίδιο.
Στη συνέχεια η περιπέτεια της καταγγέλλουσας συνεχίστηκε με τον Χ.Β. στον οποίο πλήρωσε συνολικά 23.000 ευρώ μέχρι και τον Ιούνιο του 2007, αναμένοντας τον διορισμό της, χωρίς ωστόσο αυτός να έρθει ποτέ.

Μάλιστα, η ίδια και ο σύζυγός της κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά τόσο κατά τον Χ.Β. όσο και κατά του πρώην Βουλευτή, όταν διαπίστωσαν πως είχαν εξαπατηθεί. Με την υπ. αρθιμ. 1655 του 2009 απόφαση του Εφετείου Θεσσαλονίκης ο Χ.Β. καταδικάστηκε σε εννιά χρόνια κάθειρξη για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Από την πλευρά του ο N. Σαλίκας ανέφερε κατά τη διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης πως τις 10.000 ευρώ που ο ίδιος είχε λάβει τις προώθησε στον Χ.Β. και ο ίδιος δεν ωφελήθηκε οικονομικά, επισημαίνοντας πως την επίμαχη χρονική περίοδο ο ίδιος δεν ήταν βουλευτής.

Η δικηγόρος υπεράσπισής του τόνισε πως οι καταγγέλλοντες έδωσαν τα χρήματα με τη θέλησή τους και ουδέποτε τους πίεσε κανείς για να τα καταβάλουν,αλλά πρακτικά οι ίδιοι προσπάθησαν να λαδώσουν για να μπουν στο δημόσιο.

Η έδρα αποφάσισε την 20μήνη καταδίκη του N. Σαλίκα.

Σε ύφεση τα πύρινα μέτωπα στην Αττική

Τέσσερις μεγάλες πυρκαγιές ξέσπασαν σήμερα σε Μέγαρα, Μαρκόπουλο Ωρωπού, Κορωπί και  Θρακομακεδόνες


Σε ύφεση είναι αυτή την ώρα και τα τέσσερα πύρινα μέτωπα που ξέσπασαν σήμερα στην Αττική, ενώ σύμφωνα με την πυροσβεστική υπάρχουν μόνο μικρές αναζωπυρώσεις στα καμμένα σημεία.

Η πρώτη πυρκαγιά ξέσπασε στις 12:25 σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Πευκενέας, στα Μέγαρα. Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων και δύο αεροπλάνα.

Στις 14:15 εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε δασική έκταση με πεύκα στην περιοχή Αμφιάρειο, στο Μαρκόπουλο Ωρωπού.

Η πυρκαγιά πέρασε κοντά σε σπίτια αλλά δεν αναφέρθηκαν ζημιές.

Ωστόσο, οι φλόγες πήραν διαστάσεις για αυτό και η τροχαία διέκοψε το απόγευμα την κυκλοφορία στους επαρχιακούς δρόμους Καπανδριτίου - Καλάμου και Μαρκοπούλου - Καλάμου και έκανε  εκτροπές της κυκλοφορίας από την οδό Αγίας Ελαιούσης, από την πλατεία Καλάμου και από το εκκλησάκι της Αγίας Κυριακής στη θέση Ουλπέρι.

Στην περιοχή βρίσκονται 50 πυροσβέστες με 25 οχήματα, 2 τμήματα πεζοπόρων, 5 πυροσβεστικά αεροπλάνα και 2 ελικόπτερα.

Λίγο πριν τις 16:00 πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Άγιος Γεώργιος Κορωπίου. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 36 πυροσβέστες με 18 οχήματα, ενώ μια ώρα αργότερα, εκδηλώθηκε άλλο ένα πύρινο μέτωπο σε δασική έκταση στους Θρακομακεδόνες, στην οδό Μακεδονίας και Μ.Αλεξάνδρου, ανάμεσα στο τελεφερίκ και τις κατασκηνώσεις της Εθνικής Τράπεζας, οι οποίες όμως ήταν άδειες.

Στο σημείο επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 13 οχήματα, δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Σύλληψη στρατιωτικού, για παιδική πορνoγραφία στην Κω


Συνελήφθη από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην Κω ημεδαπός 31 ετών, στρατιωτικός, για... πορνoγραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου, προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας και ναρκωτικά.

Από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνελήφθη την 20.06.2013 το πρωί στην Κω, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ημεδαπός – στρατιωτικός 31 ετών, ο οποίος κατηγορείται για πορνoγραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου, προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, προηγήθηκε καταγγελία αλλοδαπής 44 ετών, σύμφωνα την οποία άγνωστος χρήστης του διαδικτύου, συνομιλούσε με την 11χρονη κόρη της, μέσω συγκεκριμένου προφίλ στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης « Facebook» καθώς και μέσω κινητού τηλεφώνου, προσβάλλοντας με ασελγείς προτάσεις την γενετήσια αξιοπρέπειά της.

Από την ψηφιακή διαδικτυακή έρευνα, που έγινε στο πλαίσιο της άρσης του απορρήτου, μετά από παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών για προκαταρκτική εξέταση και σε συνεργασία με τις εταιρείες του συγκεκριμένου διαδικτυακού χώρου καθώς των παρόχων υπηρεσιών διαδικτύου και κινητής τηλεφωνίας, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του 31χρονου ημεδαπού.

Ακολούθησε έρευνα χθες πρωινές ώρες στο σπίτι του στην Κω, παρουσία δικαστικού λειτουργού, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-Μια (1) νάιλον συσκευασία που περιείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, μεικτού βάρους (2,4) γραμμαρίων περίπου,

-μια (1) νάιλον συσκευασία που περιείχε σπόρους κάνναβης μεικτού βάρους (1,3) γραμμαρίων περίπου,

-ένας (1) τρίφτης κάνναβης που έφερε υπολείμματα – ίχνη κάνναβης,

-δυο (2) εσωτερικοί σκληροί δίσκοι Η/Υ,

-μία (1) συσκευή αποθήκευσης ψηφιακών αρχείων ( USB ),

-ένα (1) κινητό τηλέφωνο,

-μια (1) κάρτα SIM η οποία αντιστοιχεί στην επίμαχη τηλεφωνική σύνδεση

-μια (1) κάρτα μνήμης ( micro - SD ).

Από την επιτόπια αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του 31χρονου, βρέθηκε αποθηκευμένη γυμνή φωτογραφία ανήλικου κοριτσιού.

Επιπλέον από την περαιτέρω έρευνα, προέκυψε ότι ο 31χρονος από τις αρχές του προηγούμενου έτους, προσέγγισε τουλάχιστον πέντε (5) ανήλικα κορίτσια, μέσω δύο (2) προφίλ που διαχειριζόταν στην παραπάνω σελίδα κοινωνικής δικτύωσης και συνομιλούσε μαζί τους, απευθύνοντας τους ασελγείς προτάσεις, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις τους ζητούσε να συναντηθούν από κοντά.

Τα κατασχεθέντα πειστήρια και ναρκωτικά θα αποσταλούν αντίστοιχα στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών και στην αρμόδια χημική υπηρεσία για εργαστηριακές εξετάσεις.

Ο συλληφθείς με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία, θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Στρατοδικείου Αθηνών.
skai.gr

Ναύπλιο: Βρέθηκε νεκρός άνδρας μέσα στο αυτοκίνητο του σε χαράδρα

Το αυτοκίνητο εξετράπη και έπεσε στο γκρεμό


Στο Μαλανδρένι Αργολίδας, βρέθηκε χθες βράδυ νεκρός μέσα στο αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 40χρονος.

Το αυτοκίνητο είχε εκτραπεί από την πορεία του και είχε πέσει σε χαράδρα επτά μέτρων.

Ο άτυχος 40χρονος αγνοείτο και είχε δηλωθεί η εξαφάνισή του από συγγενικό του πρόσωπο, στο Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου την Πέμπτη 20 Ιουνίου.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Άργους.

Επισκέπτες από όλο τον κόσμο στα Μάταλα - Άνοιξε η αυλαία του φεστιβάλ



Με μια φαντασμαγορική γιορτή άνοιξε χτες την αυλαία του το Matala Festival που πραγματοποιείται φέτος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Επισκέπτες από όλο τον κόσμο αλλά και πολλά σημεία της χώρας συνέρευσαν και φέτος... στο σημείο αναφοράς των της εποχής των hippies για να συμμετάσχουν στο φαντασμαγορικό φεστιβάλ που αποτελεί πλέον θεσμό για το δήμο Φαιστού αλλά και ολόκληρο το νησιού.

Ο κόσμος έδωσε και φέτος το παρόν δίνοντας τον παλμό στο φεστιβαλ που πλυμμηριζει από χρώματα, μουσικές και δρώμενα.

Το μοναδικό στο είδος του φεστιβάλ - που έχει προσελκύσει σχεδόν 100.000 επισκέπτες από όλο τον κόσμο την τελευταία διετία ξεκίνησε χτες και θα συνεχιστεί ως τη Δευτέρα 24 Ιουνίου με δράσεις και εκδηλώσεις σε τέσσερις διαφορές σκηνές.

Στο φετινό Φεστιβάλ Ματάλων συμμετέχουν πάνω από 200 καλλιτέχνες, με live DJ, ζωντανές συναυλίες από το απόγευμα και beach parties. Καλλιτεχνικές ομάδες θα προσφέρουν απλόχερα χρώμα και δημιουργικότητα με ιδιαίτερες δραστηριότητες και εργαστήρια.

Το Matala Beach Festival θα γιορτάσει επίσης τα 40 χρόνια του ιστορικού άλμπουμ Dark Side of the Moon από τους Pink Floyd. Ακόμη τη 40ηεπέτειο με ένα μοναδικό play back του άλμπουμ και μια μοναδική ζωντανή συναυλία των Kings of Floyd Tribute Band. Μεταξύ άλλων θα συμμετέχει και το συγκρότημα Locomondo με το νέο άλμπουμ Οδύσσεια και όλες τις μεγάλες τους επιτυχίες.

Δείτε το πρόγραμμα του φεστιβάλ:
prismanews.gr

Γιατί η πανσέληνος της Κυριακής θα φαίνεται μεγαλύτερη

Στις 23 Ιουνίου η Σελήνη θα βρίσκεται στην ελάχιστη απόστασή της από τον Ήλιο. Επιπλέον, η θέση της κοντά στον ορίζοντα την κάνει να φαίνεται μεγαλύτερη λόγω οπτικής απάτης.   
Την Κυριακή, 23 Ιουνίου, θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε ένα αρκετά ενδιαφέρον φαινόμενο, την μεγαλύτερη Πανσέληνο του έτους.

«Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν λανθασμένα ότι αυτό συμβαίνει κάθε Αύγουστο, που φυσικά δεν είναι σωστό αφού πρόκειται απλά για μια οπτική απάτη. Αυτό που συμβαίνει δηλαδή είναι ότι στη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών ο Ήλιος βρίσκεται στο ψηλότερο σημείο της ετήσιας φαινόμενης τροχιάς του στον ουρανό ενώ αντίθετα η Σελήνη βρίσκεται σχετικά πιο κοντά στον ορίζοντα. Σ’ αυτή τη θέση η Πανσέληνος μπορεί να συγκριθεί με διάφορα άλλα χαρακτηριστικά που βρίσκονται εκεί, όπως δέντρα, κεραίες και διάφορα κτίσματα.

Μ’ αυτόν τον τρόπο ο εγκέφαλος του παρατηρητή παρασύρεται να πιστέψει ότι η Πανσέληνος είναι μεγαλύτερη ενώ επανειλημμένες μετρήσεις έχουν αποδείξει ότι το μέγεθος της Πανσελήνου δεν διαφέρει καθόλου από ώρα σε ώρα. Υπάρχει φυσικά μετρήσιμη διαφορά του μεγέθους της Σελήνης ανάλογα με το αν βρίσκεται στο περίγειό της ή στο απόγειό της, κάτι που συμβαίνει μια φορά κάθε μήνα. Για παράδειγμα το πλησιέστερο περίγειο της Σελήνης το 2013 είναι στις 23 Ιουνίου (357.014 χιλιόμετρα), ενώ το μεγαλύτερο απόγειο ήταν στις 10 Ιουνίου (406.485 χιλιόμετρα). Αυτό όμως δεν έχει σχέση με το πόσο μεγάλη φαίνεται όταν βρίσκεται κοντά στον ορίζοντα, που οφείλεται όπως είπαμε αποκλειστικά και μόνο σε οπτική απάτη» σημειώνει ο Διονύσης Π. Σιμόπουλος, διευθυντής του Ευγενιδείου Πλανηταρίου.

Η μέση απόσταση της Σελήνης από τη Γη (από κέντρο σε κέντρο) είναι 384.400 χλμ., ενώ στο περίγειό της βρίσκεται περίπου σε απόσταση 356.400 χλμ. και στο απόγειό της στα 406.700 χλμ. Υπάρχει δηλαδή μια διαφορά 50.000 χλμ. περίπου μεταξύ περιγείου και απόγειου. Επόμενο είναι ότι στο περίγειό της η Σελήνη φαίνεται μεγαλύτερη απ’ ότι στο απόγειο, όπως επίσης κάποιο από τα 12 περίγεια ενός έτους θα είναι το πλησιέστερο και άρα η Σελήνη θα φαίνεται ως μεγαλύτερη του έτους ιδιαίτερα μάλιστα εάν συμπέσει την ίδια ημέρα να έχουμε και Πανσέληνο, όπως συμβαίνει φέτος στις 23 Ιουνίου».

Βήμα Science

Σωφρονιστικοί υπάλληλοι εμπλέκονται σε κύκλωμα ηρωίνης στις φυλακές Τρικάλων και Γρεβενών

Σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών και κινητών τηλεφώνων στις φυλακές Τρικάλων και Γρεβενών φαίνεται ότι εμπλέκονται σωφρονιστικοί υπάλληλοι των καταστημάτων, μετά την εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας συνολικά 60 ατόμων, με 13 κρατούμενους ανάμεσα τους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, στο κύκλωμα διακίνησης ηρωίνης και κινητών τηλεφώνων μέσα στις φυλακές, ερευνάται πιθανή εμπλοκή σωφρονιστικών υπαλλήλων, ενώ πριν από ένα χρόνο η Δίωξη Ναρκωτικών είχε συλλάβει άλλον έναν υπάλληλο των φυλακών Τρικάλων για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

«Εγκέφαλος» του κυκλώματος, φέρεται να είναι ένας 38χρονος Βούλγαρος ο οποίος κρατείται ήδη για υποθέσεις ναρκωτικών, ο οποίος συντόνιζε την δράση της σπείρας.

Πως λειτουργούσε η σπείρα

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ο τζίρος του κυκλώματος ανέρχεται σε 2 εκατ. ευρώ και τα χρήματα διακινήθηκαν μέσω εταιρειών μεταφοράς χρημάτων, κυρίως τη Western Union, ενώ όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα. έχει ήδη ελεγχθεί το 20% των παραστατικών και το ύψος των χρημάτων που διακινήθηκαν ανέρχεται σε 95.000ευρώ. Οπως έχει ήδη γίνει γνωστό, μέρος των χρημάτων του κυκλώματος κατέληγαν (μέσω της Western Union) στο εξωτερικό, στην Αλβανία, τη Βουλγαρία, τη Σερβία, την Ιταλία και αλλού. Αποκαλύπτεται, ωστόσο, ότι χρήματα ακολουθούσαν και το αντίθετο δρομολόγιο, καθώς ως παραλήπτες εμφανίζονται άτομα στην Ελλάδα και ως αποστολείς πρόσωπα που εμφανίζονται να διαμένουν στο εξωτερικό.

Μενεγάκη: Η αγωνία για την Βαλέρια και η επίσκεψή της στην εκκλησία



Όταν έρχονται τα δύσκολα όλοι οι άνθρωποι λέμε την ίδια φράση: «Βόηθα παναγιά μου». Το ίδιο έκανε και η Ελένη Μενεγάκη όταν το παιδί της βρέθηκε αντιμέτωπο με τα κύματα στην Άνδρο και κινδύνευσε να χτυπήσει σοβαρά στα βράχια.

Το tweet της μαζί με τη φωτογραφία που ανέβασε τα έλεγε όλα. «Ευλογημένη μέρα» ήταν για εκείνη όταν βρέθηκε σε εκκλησία της Άνδρου και έκανε το τάμα της. Το είχε βάλει στο πρόγραμμα, καθώς το μόνο που σκεφτόταν από τη μέρα που έδωσε μάχη με τα κύματα για το παιδί της, ήταν αυτό. Να δείξει την ευγνωμοσύνη της για την καλή της τύχη, για τη βοήθεια που ήρθε, την ώρα που η καρδιά της κόντευε να σπάσει.
Τότε κατάλαβε πόσο εύθραυστες είναι οι γραμμές μεταξύ της χαράς και της λύπης.

Τρομοκρατήθηκε η Ελένη

Όπως αναφέρει δημοσίευμα εφημερίδας, η παρουσιάστρια είχε πάει στα αγαπημένα της Άχλα, ο καιρός ήταν ζεστός και η δροσιά που θα προσέφερε η θάλασσα σε εκείνη και τα παιδιά της ήταν ιδιαίτερα ελκυστική. Κατέβηκαν λοιπόν στην παραλία για την καθιερωμένη βουτιά. Φυσούσε αρκετά δυνατά, αλλά τα Άχλα βρίσκονται σε μικρό κόλπο που σπάνια τον πιάνει ο αέρας. Εκείνη τη μέρα όμως όλα ήταν σχεδιασμένα για να κάνουν την Ελένη να λαχταρήσει.


Λεπτά αγωνίας για το μικρό της αγγελούδι
Λίγα δευτερόλεπτα αποσπάστηκε η προσοχή της από τη Βαλέρια. Μόλις γύρισε το κεφάλι προς το μέρος της, είδε την κόρη της να παλεύει με τα ορμητικά κύματα που την έσερναν κατευθείαν προς τα κοφτερά βράχια της παραλίας. Η μικρή έπαιζε ανέμελη, όταν η παιδική αφέλεια σε συνδυασμό με τα μεγάλα κύματα, κόντεψαν να της στοιχίσουν τη ζωή. Η Ελένη πάγωσε. Δεκάδες σκέψεις πέρασαν από το μυαλό της μέσα σε ελάχιστο χρόνο. Δεν κάθισε όμως να το σκεφτεί άλλο. Ήξερε ότι δεν είχε τα περιθώρια. Έτρεξε αμέσως προς τη Βαλέρια. Παρά τρίχα γλίτωσε τη μικρή, πριν τα κύματα την πετάξουν με δύναμη πάνω στα βράχια. Την πήρε στην αγκαλιά της και την κράτησε εκεί για πολλή ώρα, μέχρι να συνειδητοποιήσει ότι είναι πια ασφαλής.

Όταν σκέφτηκε τι πήγε να συμβεί, ένα πράγμα μόνο ήρθε στο μυαλό της. Ο Θεός έβαλε το χέρι του και το απέτρεψε. Τότε αποφάσισε να κάνει τάμα σε εκκλησία της Άνδρου.

ΓΚΑΛΟΠ Rass: Προβάδισμα 1,1% για ΝΔ- Οριακά εντός Βουλής ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ

Ιστορικά χαμηλά καταγράφουν το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ σε νέα δημοσκόπηση της Rass και μάλιστα καταγράφονται α μπαίνουν στη βουλή οριακά ενώ Νέα Δημοκρατία προηγείται έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά 1,1%.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που ολοκληρώθηκε την ημέρα που ο κ. Κουβέλης ανακοίνωσε την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ και δημοσιεύει σήμερα ο «Τύπος της Κυριακής» για πρώτη φορά, στην πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστό μόλις 4%, ενώ το κόμμα του Φώτη Κουβέλη, καταγράφει ποσοστό 3%.

Η ΝΔ παρουσιάζει οριακή άνοδο στο ποσοστό της, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ και η διαφορά υπέρ της ΝΔ βρίσκεται στο 1,1%.

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 24,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ 23,7% και ακολουθούν:
Χρυσή Αυγή 8,1%
ΚΚΕ 4,7%
ΑΝΕΛ 4,1%
ΠΑΣΟΚ 4%
ΔΗΜΑΡ 3%

Η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 15,3%.

Ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται με μεγάλη διαφορά στην καταλληλότητα πρωθυπουργού με 46,8% έναντι 33,4% που συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ σαφής είναι η πρωτιά της ΝΔ και στην παράσταση νίκης με ποσοστό 54,4% έναντι 38,6% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στο θέμα της ΕΡΤ είναι καθολικό το αίτημα των πολιτών να μειωθεί το προσωπικό της ΕΡΤ και να εξορθολογιστεί η λειτουργία της. Η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων, σε ποσοστό 72,7% συντάσσεται με τον Αντώνη Σαμαρά και εκφράζει την άποψη ότι η ΕΡΤ πρέπει να ανοίξει αφού μειωθεί το προσωπικό και εξορθολογιστεί η λειτουργία της.

Στην ερώτηση «αν θέλετε η κυβέρνηση να εξαντλήσει την τετραετία ή να πάμε σε πρόωρες εκλογές», το 61,8% απαντά ότι η κυβέρνηση πρέπει να εξαντλήσει την τετραετία και είναι κοινό αίτημα των ψηφοφόρων όλων των κομμάτων, πλην του ΣΥΡΙΖΑ.

Όσο για το αν συμφωνούν οι πολίτες με τις απολύσεις στο δημόσιο τομέα, το 54,4% τάσσονται υπέρ. Τέλος, η στροφή του ΣΥΡΙΖΑ σε λάιτ αντιμνημονιακά μονοπάτια, οι δύο στους τρεις ψηφοφόρους του κόμματος δηλώνουν δυσαρεστημένοι.

Το μεγάλο παζάρι - Ποιοι έρχονται και ποιοι φεύγουν από την κυβέρνηση

Την Δευτέρα ή την Τρίτη αναμένεται ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς να προχωρήσει στον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, η οποία θα στελεχωθεί όπως όλα δείχνουν με αναλογία 2 προς 1, δηλαδή δύο στελέχη της Ν.Δ. για κάθε ένα του ΠΑΣΟΚ.

Ο Αντώνης Σαμαράς με τον Ευάγγελο Βενιζέλο μετά τις παραιτήσεις των Υπουργών της ΔΗΜΑΡ θα είναι σήμερα και αύριο σε συνεχή επαφή για τις επιλογές των προσώπων που θα στελεχώσουν τη νέα κυβέρνηση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή»στα επιτελεία των δύο κομμάτων έχει αρχίσει ήδη η προεργασία για την επόμενη ημέρα και τα δύο τρέχοντα 24ωρα αναμένεται να καθορίσουν τις εξελίξεις. Οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος θα έχουν, ήδη από σήμερα, σειρά επαφών σχετικά με τις προτεραιότητες του νέου κυβερνητικού σχήματος, με το ΠΑΣΟΚ να θέλει να στρέψει την προγραμματική συμφωνία σε πιο «κεντρώα» κατεύθυνση, ενώ θα συζητήσουν και για τα πρόσωπα που θα το στελεχώσουν.

Ζητούμενο παραμένει η συμμετοχή ή μη του ίδιου του κ. Βενιζέλου στην κυβέρνηση και με ποιο χαρτοφυλάκιο, πλην του τίτλου του αντιπροέδρου. Εφόσον επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που θέλουν τον κ. Βενιζέλο να διεκδικεί και τη θέση του υπουργού Εξωτερικών, είναι σαφές ότι θα προκληθεί ντόμινο αλλαγών, καθώς η παρουσία του κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου στην κυβέρνηση θεωρείται δεδομένη για τον πρωθυπουργό, όπως και αυτή των Κ. Χατζηδάκη, Ν. Δένδια, Κ. Αρβανιτόπουλου, Ολγας Κεφαλογιάννη και, προφανώς, του στενού συνεργάτη του Αντ. Σαμαρά, Δ. Σταμάτη. Πιθανή θεωρείται η συμμετοχή στελεχών όπως οι Κυρ. Μητσοτάκης και Μ. Βορίδης. Από εκεί και πέρα, το παρασκήνιο βοά από τα σενάρια περί υπουργοποιήσεων στελεχών, αν και είναι σαφές ότι οι αλλαγές και οι καραμπόλες θα συνεχισθούν μέχρι την τελευταία στιγμή.

Από την πλευρά του ο κ. Βενιζέλος προτίθεται να προτείνει την υπουργοποίηση των κ.κ. Μ. Χρυσοχοΐδη, Π. Κουκουλόπουλου, Φώφης Γεννηματά, Γ. Μανιάτη και Φ. Σαχινίδη, εάν καμφθούν οι ενστάσεις του τελευταίου.

Στο Μέγαρο Μαξίμου αντιμετωπίζουν τον ανασχηματισμό ως αφετηρία επιτάχυνσης του κυβερνητικού έργου, αν και τα σημάδια από την περιπέτεια της ΕΡΤ παραμένουν παραπάνω από ορατά. Μάλιστα, ακόμη και χθες, ένα 24ωρο μετά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ, στενοί συνεργάτες του κ. Σαμαρά εξακολουθούν να θεωρούν πολιτικά αδικαιολόγητη την απόφαση του κ. Φώτη Κουβέλη.

Ηράκλειο: 25χρονος έπεσε στο... κενό από τον δεύτερο όροφο πολυκατοικίας

Πρόκειται για έναν 25χρονο άνδρα ο οποίος κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, έπεσε από το δεύτερο όροφο οικίας στην περιοχή του Πόρου - Αστυνομία, Πυροσβεστική και ΕΚΑΒ σε συναγερμό για τη διάσωση του νεαρού

«Βουτιά» στο κενό από το δεύτερο όροφο πολυκατοικίας έκανε ένας άντρας στο Ηράκλειο ο οποίος μεταφέρθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο Νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για έναν άντρα 25 ετών περίπου, ο οποίος κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, έπεσε από το δεύτερο όροφο οικίας στην περιοχή του Πόρου σε ακάλυπτο χώρο.

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και η αστυνομία, ενώ κλήθηκε και η Πυροσβεστική για την ανάσυρση του νεαρού από το σημείο που είχε πέσει και είχε εγκλωβιστεί.

Πυροσβέστες της 3ης ΕΜΑΚ και του 1ου Πυροσβεστικού σταθμού απεγκλώβισαν τον 25χρονο και στη συνέχεια με το ΕΚΑΒ διεκομίσθη στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ο νεαρός φέρει μόνο ορθοπεδικά τραύματα.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν διευκρινιστεί οι συνθήκες του συμβάντος και η αστυνομία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα.

flashnews.gr

ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ: Χειροπέδες σε 27 οδηγούς ταξί για πειραγμένα ταξίμετρα

Επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 130.000 ευρώ

Στη σύλληψη 27 οδηγών ταξί για παρέμβαση στο ταξίμετρο και την ταμειακή μηχανή των οχημάτων τους προχώρησαν αστυνομικοί, μετά από ελέγχους που διενήργησαν την Τετάρτη και την Πέμπτη σε διάφορες «πιάτσες» της Αττικής. Ταυτόχρονα, επιβλήθηκαν 26 διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους 130.000 ευρώ.

Οι έλεγχοι έγιναν μπροστά από τους σταθμούς του μετρό Αιγάλεω και Αγ. Δημητρίου, τους σταθμούς ΗΣΑΠ Πειραιά και Ν. Φαλήρου και σε διάφορα άλλα σημεία της Αθήνας και του Πειραιά.

Όπως προέκυψε, οι 23 από τους οδηγούς είχαν τοποθετήσει ειδική συνδεσμολογία, με την οποία αύξαναν πλασματικά το αναγραφόμενο στο ταξίμετρο χρηματικό ποσό και επιπλέον με τη χρήση καλωδίου, προκαλούσαν παρέμβαση στην ταμειακή μηχανή και δεν εξέδιδαν αποδείξεις.

Τρεις από αυτούς είχαν απενεργοποιήσει την ταμειακή μηχανή αποσυνδέοντάς την πλήρως από την παροχή ρεύματος. Επιπλέον, στην κατοχή ενός οδηγού βρέθηκε ποσότητα κάνναβης βάρους 11,9 γραμμαρίων και ένα μαχαίρι μήκους 23 εκατοστών.

Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα. 

«Έσβησε» από ανακοπή στο προαύλιο της ΕΡΤ

Κατέληξε παρά τις προσπάθειες διασωστών και γιατρών

Την τελευταία του πνοή στο προαύλιο της ΕΡΤ, όπου πήγαινε καθημερινά προκειμένου να συμπαρασταθεί στον αγώνα των εργαζομένων να την κρατήσουν ανοικτή, άφησε τα ξημερώματα ένας 60χρονος άνδρας.

Σύμφωνα με μαρτυρία δημοσιογράφου, που ήταν μπροστά στο περιστατικό, οι εθελοντές διασώστες που βρίσκονται καθημερινά στο ραδιομέγαρο, προσφέροντας τις υπηρεσίες τους, έσπευσαν να δώσουν τις πρώτες βοήθειες στον 60χρονο, με μαλάξεις,  τεχνητές αναπνοές και ένα φορητό μηχάνημα καρδιοαναπνευστικής ανάνηψης, ενώ ο άνδρας διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο ΚΑΤ, συνοδεία των γιατρών της ΕΡΤ.

Εκεί, ωστόσο, διαπιστώθηκε ότι ο 60χρονος είχε ήδη χάσει τη μάχη να κρατηθεί στη ζωή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άτυχος άνδρας αντιμετώπιζε καρδιολογικά προβλήματα και ακολουθούσε φαρμακευτική αγωγή. 

Τέσσερις 16χρονες και μία μάνα, νεκρές σε τροχαίο στον Άγιο Στέφανο

Θρήνος στον Άγιο Στέφανο - Τέσσερα 16χρονα κορίτσια και η οδηγός του αυτοκινήτου βρήκαν τραγικό θάνατο όταν το Ι.Χ. ξέφυγε από την πορεία του και έπεσε σε τοίχο


Το δυστύχημα σημειώθηκε στις 3 το πρωί στον Αγιο Στέφανο. Το Ι.Χ. οδηγούσε μία 41χρονη γυναίκα, πιθανώς η μητέρα του ενός απο τα τέσσερα κορίτσια που επέβαιναν στο αυτοκίνητο.
Το όχημα για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία ξέφυγε από την πορεία του και έπεσε πάνω σε σταθμευμένο ΙΧ και στη συνέχεια σε τοίχο.

Το αυτοκίνητο το οδηγούσε μία 41χρονη γυναίκα και επέβαιναν τέσσερις 16χρονες κοπέλες.

Στο σημείο έσπευσαν άνδρες της αστυνομίας και ασθενοφόρα τα οποία μετέφεραν τις γυναίκες στο ΚΑΤ όπου δυστυχώς διαπιστώθηκε ο θάνατός τους.

Σε χαμηλό επίπεδο οι βαθμολογίες των μαθητών στις Πανελλαδικές – Πέφτουν οι βάσεις


«Βουτιά» έκαναν οι βαθμολογίες μαθητών της τρίτης τάξης Λυκείου, που συμμετείχαν φέτος στις πανελλαδικές εξετάσεις, καθώς σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις... αρκετές βαθμολογίες κυμαίνονται σε μέτριο και χαμηλό επίπεδο…
Αν και τα επίσημα στατιστικά στοιχεία των βαθμολογιών θα ανακοινωθούν την επόμενη Τρίτη, εντούτοις αρκετοί φροντιστηριακοί καθηγητές κάνουν λόγο για «βουτιά» στις επιδόσεις των μαθητών, κυρίως στο μάθημα των Μαθηματικών και Στοιχείων Στατιστικής Γενικής Παιδείας, καθώς και στα Αρχαία Κατεύθυνσης και την Φυσική κατεύθυνσης, αναφέρει η real.

Τα θέματα των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων, θεωρούνται από εκπαιδευτικούς και μαθητές ως τα δυσκολότερα των τελευταίων ετών, καθώς σε αρκετά μαθήματα τα ερωτήματα ήταν ιδιαίτερα απαιτητικά, με τις χαμηλές βαθμολογίες των μαθητών να αναμένονται να πιέσουν προς τα κάτω τις βάσεις, οι οποίες αναμένονται να πέσουν αρκετά στις φυσικομαθηματικές και τις πολυτεχνικές σχολές, με τις οικονομικές, τις ιατρικές και τις φαρμακευτικές σχολές να αναμένονται να σημειώσουν πτώση.

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Πρώην αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. προσπάθησε να υπεξαιρέσει 225.000 ευρώ από ηλικιωμένη

Εμφανίστηκε με πλαστό πληρεξούσιο στην τράπεζα μαζί με τον γιο και τη γυναίκα του


Συνελήφθη το πρωί της Πέμπτης στη Λευκάδα ένας συνταξιούχος Αξιωματικός της ΕΛ.ΛΑΣ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 55χρονος Αγρινιώτης απόστρατος, μαζί με μια γυναίκα και το γιό του μετέβη σε τράπεζα της Λευκάδας όπου και προσπάθησε με πλαστό πληρεξούσιο να αφαιρέσει το ποσό των 225.000 ευρώ από λογαριασμό ηλικιωμένης.

Από την τράπεζα όμως προχώρησαν σε έλεγχο και διαπιστώθηκε ότι το πληρεξούσιο ήταν πλαστό. Για το περιστατικό ειδοποίηθηκε άμεσα η αστυνομία η οποία και προχώρησε σε συλλήψεις.

Να σημειώσουμε ότι σε έρευνα που ακολούθησε στην οικιά του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν και αρκετές κούτες με λαθραία τσιγάρα.

Μέρκελ: Αν οι Νότιοι Ευρωπαίοι θέλουν ευημερία θα την έχουν μόνο με λιτότητα


Στην Αγία Πετρούπολη, προκειμένου να μιλήσει σε Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ, βρίσκεται... η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ.

Σε σημερινές της δηλώσεις η Γερμανίδα καγκελάριος υπογράμμισε πως η πολιτική λιτότητας στην Ευρώπη, για την οποία έχει κατηγορηθεί ευρέως, δεν ήταν απόφαση της Γερμανίας, αλλά λήφθηκε από κοινού από όλα τα μέλη της ΕΕ.

Ωστόσο, η κυρία Μέρκελ είπε χαρακτηριστικά, στη συνέχεια: «Θέλω η Ευρώπη να παραμείνει μια ευημερούσα ήπειρος που να μπορεί να ανταγωνιστεί άλλα έθνη».

Όσον αφορά στη Νότια Ευρώπη και τα κράτη-μέλη της που μαστίζονται από την οικονομική κρίση, η κυρία Μέρκελ σχολίασε: «Εάν οι Νότιοι Ευρωπαίοι θέλουν την ευημερία τους, τότε αυτό θα το πετύχουν μόνο αν περάσουν μέσα από τη λιτότητα».

Σχετικά δε, με τη στάση της Αγγλίας και το δημοψήφισμα Κάμερον για παραμονή ή έξοδο από την ΕΕ, η Γερμανίδα καγκελάριος, είπε: «Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αλλά όταν η ΕΕ γίνεται πάρα πολύ αργή και γραφειοκρατική το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ένας βασικός οδηγός για εμάς».

Γερμανία: Δεν έχουμε ανάμειξη στον τρόπο εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος

Την ίδια ώρα, η γερμανική κυβέρνηση επανέλαβε ότι ο τρόπος με τον οποίο εφαρμόζεται το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα στην Ελλάδα είναι υπόθεση της Αθήνας.

Απαντώντας σε αλλεπάλληλες ερωτήσεις σχετικά με την κατάσταση στην Ελλάδα, τόσο ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της καγκελαρίας Γκέοργκ Στράιτερ, όσο και οι εκπρόσωποι των υπουργείων Οικονομικών και Εξωτερικών, επέμειναν στην πάγια θέση της γερμανικής κυβέρνησης, ότι το Βερολίνο δεν αναμιγνύεται στη συζήτηση σχετικά με τις επιμέρους επιλογές της ελληνικής κυβέρνησης στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.
newmoney.gr

Πάτρα: Της κατέβασε το σορτσάκι και άρχισε να την χαϊδεύει - Καταγγελία ανήλικης για απόπειρα ασέλγειας


Μία πολύ σοβαρή καταγγελία διερευνά τις τελευταίες ώρες η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών, μετά την καταγγελία που έκανε οικογένεια από την περιοχή του Ρίου στους αστυνομικούς, σύμφωνα με την οποία... οικογενειακός "φίλος", προσπάθησε να ασελγήσει σε βάρος της 11χρονης κόρης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του PatrasTimes, το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης, οπότε και η ανήλικη βρισκόταν στο Ι.Χ. αυτοκίνητο τύπου βαν του 38χρονου ο οποίος και την επέστρεφε στο σπίτι της.

Τότε και περίπου εκατό μέτρα πριν φθάσουν στην οικία της, ο φερόμενος ως δράστης σταμάτησε το όχημα και στράφηκε προς την 11χρονη. Οπως κατήγγειλαν οι γονείς, της κατέβασε το σορτσάκι της και άρχισε να την χαιδεύει σε διάφορα σημεία του σώματός της και να την φιλάει.

Η ανήλικη, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, σχεδόν άμεσα προσπάθησε να αντιδράσει και τελικά κατάφερε να ανοίξει την πόρτα και να βγει από το αυτοκίνητο. Έτρεξε στους γονείς της στους οποίους και είπε όσα είχαν συμβεί και οι ίδιοι απευθύνθηκαν στην Αστυνομία, η οποία και τον αναζητά.
patrastimes.gr

Η προκήρυξη για τις 60.000 θέσεις στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς


Ενεργοποιήθηκε η διαδικασία για την ένταξη των δομών και στη συνέχεια των ωφελούμενων γυναικών στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής». 

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται μέσω ΕΣΠΑ και αναμένεται να καλύψει 60.000 θέσεις σε δημοτικούς και ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Οι αιτήσεις των Δομών

Συγκεκριμένα, οι ενδιαφερόμενες δομές θα πρέπει να υποβάλλουν το φάκελο με την αίτηση τους μέχρι τις 19/7/2013.

Σχετικό υλικό διατίθεται στις ιστοσελίδες της ΕΕΤΑΑ: www.eetaa.gr και www.eetaa1.gr/index1.html.

Η ανάρτηση των Πινάκων επιλέξιμων και μη επιλέξιμων θα γίνει στις 21/7/2013 στις προαναφερθείσες ιστοσελίδες.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Ε.Ε.Τ.Α.Α. από τις ενστάσεις που θα υποβληθούν θα ληφθούν υπόψη μόνον αυτές που έχουν παραληφθεί και πρωτοκολληθεί μέχρι την 24/7/2013 και ώρα 12:00.

Μετά την εξέταση των ενστάσεων καταρτίζονται οι οριστικοί πίνακες που θα παρουσιάζονται ανά Νομό, Δήμο και οι ηλικίες τέκνων.

Οι πίνακες θα δημοσιοποιηθούν στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Τ.Α.Α. στις 24/7/2013.

Αιτήσεις επιδοτούμενων γυναικών

Η αίτηση συμμετοχής των ενδιαφερομένων γυναικών, θα διατίθεται μόνο σε ηλεκτρονική μορφή, στις ιστοσελίδες της Ε.Ε.Τ.Α.Α (www.eetaa.gr και www.eetaa1.gr/index1.html), της ΚΕΔΕ (www.kedke.gr) και του ΕΠΑΝΑΔ (www.epanad.gov.gr), από τις 25/7/2013.

Αιτήσεις συμμετοχής μπορούν να υποβάλλονται το χρονικό διάστημα από τις 25/7/2013 έως τις 2/8/2013 και μόνο ταχυδρομικά.

Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των Αιτήσεων, συνοδευόμενων από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, ορίζεται η 2/8/2013 και ώρα 14:00 βάσει απόδειξης ταχυδρομείου ή Εταιρίας ταχυμεταφοράς (courier).

Η έγκαιρη υποβολή θα αποδεικνύεται μόνο από τη σφραγίδα του ταχυδρομείου ή το αποδεικτικό της Εταιρίας ταχυμεταφοράς (courier).

Αιτήσεις ή/και δικαιολογητικά που κατατίθενται ή παραλαμβάνονται μετά τις 2/8/2013, δεν λαμβάνονται υπόψη.

Σε περίπτωση υποβολής παραπάνω από μιας αίτησης από οποιαδήποτε αιτούσα, θα λαμβάνεται υπόψη μόνο η πρώτη υποβληθείσα και πρωτοκολλημένη αίτηση.

Εγγραφές παιδιών στις Δομές

Μετά την ανακοίνωση των Πινάκων, οι μητέρες έχουν τη δυνατότητα να εγγράψουν τα τέκνα τους στις Δομές όπου τοποθετούνται. Η εγγραφή θα πρέπει να γίνει από την 02/09/2013 μέχρι και τις 13/09/2013.

Στην περίπτωση μη προσέλευσης των ωφελουμένων μητέρων κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα οι Δομές ενημερώνουν την Ε.Ε.Τ.Α.Α Α.Ε.

Προϋποθέσεις Οικογενειακού Εισοδήματος

Σημειώνεται ότι δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν οι ενδιαφερόμενες που έχουν οικογενειακό εισόδημα, το οποίο δεν υπερβαίνει τις 30.000 € για μητέρες που έχουν έως 2 παιδιά, 35.000 € για μητέρες που έχουν 3 ή τέσσερα παιδιά και 40.000 € για μητέρες που έχουν από 5 παιδιά και άνω.

Στο εισόδημα περιλαμβάνεται το φορολογητέο εισόδημα καθώς και το σύνολο των αυτοτελώς φορολογηθέντων εισοδημάτων.

ΠΟΣΠΕΡΤ σε Στουρνάρα: Μολών λαβέ!

Ανακοίνωση έβγαλε η ΠΟΣΠΕΡΤ με την οποία απαντά στο υπουργείο Οικονομικών που καλεί τους εργαζομένους να εγκαταλείψουν το ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Στο υπουργείο οικονομικών απαντάμε! Μολών λαβέ!

-Οι εντολές εκκένωσης του Ραδιομεγάρου από αυτούς που παρανομούν, παραβιάζουν κάθε έννοια συνταγματικού δικαίου, που φοβούνται τη δημοκρατία, που φοβούνται τη νομιμότητα, είναι βία για να παραιτηθούμε!

Είναι βία για να μας γονατίσουν!

Είναι βία για να μας τρομάξουν!

Απαντάμε, πιστοί στις επιταγές της συνείδηση μας και με υψηλό αίσθημα καθήκοντος, συνεχίζουμε αταλάντευτα τον αγώνα μας, υπερασπιζόμαστε τη δημοκρατία!
Καταπατούνται βάναυσα θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα και η δημοκρατία . Οι εργαζόμενοι δεν επιτρέπουν σε κανένα να τους εκπροσωπούν και να τους διαπραγματεύονται! Θέλουν να παραδειγματίσουν όλους τους εργαζόμενους του δημοσίου τομέα, ότι κατάφεραν να βρουν τη μέθοδο ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ στο δημόσιο, να προσθέσουν κι άλλους στην ανεργία που αυξάνεται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς!
θέλουν να ισοπεδώσουν τη δημοκρατία κάθε έννοια εργατικού δικαίου! Απαντάμε: Η δικομματική πλέον Κυβέρνηση, με τον αυταρχισμό δεν θα μας τρομοκρατήσει! Δουλεύουμε για τη δημόσια ΕΡΤ, υπερασπιζόμαστε τη δημοκρατία! Δεν σταματάμε τον αγώνα αν δεν ανοίξει όλη η ΕΡΤ ως να μην έκλεισε μια μέρα, χωρίς καμιά απόλυση, χωρίς καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων.

Η νομική υπηρεσία θα εξαντλήσει όλα τα νόμιμα μέσα! Οι ίδιοι που διόρισαν τις διεφθαρμένες διοικήσεις, οι ίδιοι που μετέτρεψαν σταδιακά τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση σε κρατικό μηχανισμό κυβερνητικής προπαγάνδας, παρουσιάζονται ως οι αδιάφθοροι που θα επιβάλλουν τη διαφάνεια, σβήνοντας την ΕΡΤ Η σιωπή της ΕΡΤ ΕΙΝΑΙ Η ΣΙΩΠΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΣΙΩΠΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΣΙΩΠΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΑΣ!

Καλούμε όλους που συμπαραστέκονται στον αγώνα μας εδώ στο ραδιομέγαρο κάθε ώρα, κάθε μέρα Απαιτούμε να αποκατασταθεί το δικαίωμα του λαού ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ Ο αγώνας για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας είναι θέμα επιβίωσης του λαού!

ΕΔΩ ΕΡΤ! ΕΔΩ ΕΡΤ! ΠΟΜΠΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!»

Πάτρα: Μετέφεραν 87χρονο σε σεντόνι… γιατί δεν έβρισκαν ασθενοφόρο!

​Ποιοι είναι τα θύματα της μεγάλης κόντρας που έχει αναπτυχθεί μεταξύ εργαζομένων των Νοσοκομείων και πληρωμάτων ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ με αφορμή τις διακομιδές; Οι ασθενείς οι οποίοι σε κάποιες περιπτώσεις περιμένουν… ώρες ή και ημέρες μέχρι να μεταφερθούν στο σπίτι τους, ενώ άλλοι μεταφέρονται κάτω από τριτοκοσμικές συνθήκες… με σεντόνια!

Όπως καταγγέλλει ο Πατρινός Γιώργος Αντζουλάτος, την Τετάρτη 12 Ιουνίου ο 78χρονος πατέρας του Μηνάς Αντζουλάτος νοσηλεύθηκε στην Ουρολογική Κλινική του Νοσοκομείου Ρίου. Ευτυχώς η θεραπεία του είχε αίσιο αποτέλεσμα και την Δευτέρα 17 Ιουνίου επρόκειτο να λάβει εξιτήριο. Όντως στη 1 μετά το μεσημέρι το εξιτήριο εκδόθηκε και η κλινική απέστειλε φαξ στο ΕΚΑΒ για την διακομιδή στο σπίτι. Στο έγγραφο ανέφεραν πως ο ηλικιωμένος άνδρας πάσχει από άνοια, είναι κατάκοιτος και μόνιμα κλινήρης.

Γύρω στις 4 το απόγευμα ο κ. Αντζουλάτος ρώτησε αν υπάρχει ασθενοφόρο και έλαβε την απάντηση πως… δεν πραγματοποιούνται διακομιδές σε μη επείγοντα περιστατικά! Μάλιστα το ΕΚΑΒ κατά την συνήθη τακτική του και βάσει της απόφασης που έχει ληφθεί, τον ενημέρωσε πως αρμόδιοι για την μεταφορά είναι οι υπεύθυνοι του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου.

Ο κ. Αντζουλάτος αναζήτησε κάποιο Νοσοκομειακό ασθενοφόρο και όπως μας κατήγγειλε τον ενημέρωσαν πως… πρόκειται για μία ανύπαρκτη υπηρεσία αφού δεν είναι στελεχωμένη με πληρώματα και οι ελάχιστοι οδηγοί που υπάρχουν δεν μπορούν να κάνουν διακομιδές! Μάλιστα του είπαν πως … το ΕΚΑΒ τους απαγορεύει να κάνουν διακομιδές (ο ισχυρισμός τους ελέγχεται ως ανακριβής).

Τα μέλη της οικογένειας αγανάκτησαν διαπιστώνοντας πως όχι απλά θα καθυστερούσαν, αλλά ίσως η διακομιδή δεν γινόταν ποτέ!

Αποφάσισαν λοιπόν να βάλουν τον πατέρα τους χρησιμοποιώντας ένα σεντόνι μέσα στο αυτοκίνητό τους και στη συνέχεια όταν έφθασαν στην πολυκατοικία, τον «κάθισαν» σε μία καρέκλα, την οποία σήκωσαν για να τον μεταφέρουν μέχρι το ασανσέρ, ανέβηκαν στον 5ο όροφο και στη συνέχεια την ξανασήκωσαν μέχρι το διαμέρισμα!

Η «διακομιδή» ολοκληρώθηκε στις 8.30 το βράδυ! Ο κ. Αντζουλάτος μιλά για απανθρωπιά και για «αλητεία» του ιδίου του συστήματος, αφού ανήμποροι άνθρωποι πέφτουν θύματα τέτοιων καταστάσεων, όπως αυτή με τη γνωστή κόντρα για τις διακομιδές.

Διαμάχη… ετών!

Να υπενθυμίσουμε πως ο Διευθυντής του ΕΚΑΒ Πάτρας Γρηγόρης Μπαράκος επικαλείται τη νομοθεσία, σύμφωνα με την οποία το Νοσοκομείο είναι υπεύθυνο για την διακομιδή ασθενών με κινητικά προβλήματα από το Νοσηλευτικό Ίδρυμα στο σπίτι, επισημαίνοντας ότι τα πληρώματα του ΕΚΑΒ έχουν στο παρελθόν εξυπηρετήσει πολλά περιστατικά, αλλά πλέον δεν υπάρχει προσωπικό που να μπορεί να ανταπεξέλθει σε επιπρόσθετες αρμοδιότητες από αυτές που έχει το Κέντρο.


Στον αντίποδα, οι οδηγοί των Νοσοκομείων καταγγέλλουν τον κ. Μπαράκο για παραπλάνηση της κοινής γνώμης και τονίζουν ότι δεν είναι εξειδικευμένοι να μεταφέρουν βαριά περιστατικά στα σπίτια. Επισημαίνουν δε, απαντώντας στον κ. Μπαράκο, ότι εργάζονται στο Νοσοκομείο προσφέροντας σημαντικές υπηρεσίες στην αιμοδοσία την μεταφορά φαρμάκων και αίματος

Πηγή: εφημερίδα Κόσμος, dete

Αρβανιτόπουλος: Λήγει η επιστράτευση των καθηγητών


Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να αρθεί η επιστράτευση των εκπαιδευτικών.
Όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος η επιστράτευση θα λήξει την επόμενη εβδομάδα καθώς επετεύχθη ο στόχος να διεξαχθούν ομαλά οι Πανελλήνιες εξετάσεις.


«Κατ΄αρχήν, θέλω να πω ότι προσπαθήσαμε να εξασφαλίσουμε συνθήκες ομαλότητας για να μπορέσουν τα παιδιά να δώσουν εξετάσεις. Όλοι έχουμε περάσει από αυτό το στάδιο στη ζωή μας, είναι μια πολύ σημαντική διαδικασία στη ζωή τού κάθε νέου και της κάθε νέας. Εμείς προσπαθήσαμε και διασφαλίσαμε την ομαλή και απρόσκοπτη διεξαγωγή των εξετάσεων και γι αυτό καταφύγαμε σε ένα δύσκολο, αλλά επιβεβλημένο, μέτρο όπως αυτό της επιστράτευσης, η οποία φυσικά την ερχόμενη εβδομάδα θα λήξει γιατί δεν υπάρχει μετά το πέρας των εξετάσεων κανένας λόγος να διατηρηθεί αυτό το καθεστώς της επιστράτευσης, σημείωσε ο υπουργός.
newpost.gr

Η Ελλάδα και η Κύπρος είναι οι ακριβότερες χώρες στην ΕΕ σε γάλα, τυρί και αβγά, σύμφωνα με τη Eurostat


Η Ελλάδα και η Κύπρος είναι οι ακριβότερες χώρες στην ΕΕ σε γάλα, τυρί και αυγά, ενώ αρκετά πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο διαμορφώνονται οι τιμές στο ψωμί και στα δημητριακά, σύμφωνα με... στοιχεία της Eurostat για τον δείκτη τιμών καταναλωτή το 2012, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με τη Eurostat, στην Ελλάδα, το 2012, οι τιμές των τροφίμων και των μη αλκοολούχων ποτών διαμορφώθηκαν λίγο πιο πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, στο 104%.

Ειδικότερα, οι τιμές σε γάλα, τυρί και αυγά στην Ελλάδα έφτασαν το 132% του ευρωπαϊκού μέσου όρου, οι τιμές στο ψωμί και στα δημητριακά το 115% και οι τιμές στα αλκοολούχα ποτά το 131%. Χαμηλότερα από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, διαμορφώθηκε η τιμή του κρέατος (91%) και του καπνού (74%).

Οι υψηλότερες τιμές σε τρόφιμα και μη αλκοολούχα ποτά στην ΕΕ διαμορφώθηκαν στη Δανία (143%), στη Σουηδία (124%), στην Αυστρία (120%), στη Φινλανδία (119%), στην Ιρλανδία (118%) και στο Λουξεμβούργο (116%). Οι χαμηλότερες τιμές καταγράφηκαν στην Πολωνία (61%), στη Ρουμανία (67%), στη Βουλγαρία (68%) και στη Λιθουανία (77%).

Οι ακριβότερες τιμές της ΕΕ στο γάλα, το τυρί και τα αυγά σημειώθηκαν στην Κύπρο (141%), στην Ελλάδα (132%) και στην Ιταλία (126%).

Στο ψωμί και στα δημητριακά, οι υψηλότερες τιμές στην ΕΕ σημειώθηκαν στη Δανία (159%), στη Σουηδία (135%), στην Αυστρία (134%), στη Φινλανδία (130%), στην Κύπρο (121%), στο Λουξεμβούργο (118%) και στην Ελλάδα (115%).

Στο κρέας, οι υψηλότερες τιμές στην ΕΕ σημειώθηκαν στην Αυστρία και στη Δανία (132%), στο Λουξεμβούργο (129%), στη Γερμανία (128%), στη Σουηδία (126%) και στη Γαλλία (123%).

Στον καπνό, οι υψηλότερες τιμές καταγράφηκαν στην Ιρλανδία (199%), στη Μ.

Βρετανία (194%), στη Σουηδία (132%) και στη Γαλλία (129%) και οι χαμηλότερες στην Ουγγαρία (52%), στη Λιθουανία (55%), στη Βουλγαρία (56%) και στην Πολωνία (58%).

Τέλος, στα αλκοολούχα ποτά, οι τιμές της ΕΕ διαμορφώθηκαν από 67% του μέσου κοινοτικού όρου στη Βουλγαρία έως 175% στη Φινλανδία και 162% στην Ιρλανδία.
kerdos.gr

Έρευνα-σοκ: Ένας στους δέκα άντρες φοράει makeup!

Είδη προς… εξαφάνιση τα αυθεντικά αρσενικά!


Με τους μεγαλύτερους μόδιστρους να αρχίζουν να λανσάρουν καλλυντικά προϊόντα, όπως ο Tom Ford και ο Marc Jacobs, όλο και περισσότεροι άντρες φαίνεται ότι αρχίζουν να χρησιμοποιούν καλλυντικά και να φοράνε ακόμα και… make-up.

Και σύμφωνα με μια νέα έρευνα που έγινε σε 1.000 άντρες από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία, οι άντρες σήμερα φαίνεται ότι έχουν αρχίσει να νιώθουν μεγάλη πίεση και κάνουν τα πάντα για να… ομορφύνουν και να είναι αρεστοί.

To 54% των αντρών, Που συμμετείχαν στην έρευνα με τίτλο «Η κατάσταση του άντρα», χρησιμοποιούν πολύ συχνά προϊόντας για το πρόσωπο, όπως ενυδατικές κρέμες, αλλά και κρέμες ματιών.

«Η αρρενωπότητα μπορούσε να οριστεί με σαφήνεια τότε που ‘οι άντρες ήταν άντρες», λέει η Ann Mack, υπεύθυνη των ερευνών.

«Τα όρια ανάμεσα στα δύο φύλα έχουν αρχίσει να χάνονται και οι άντρες φαίνεται ότι σχηματίζουν μια άλλη ιδέα σχετικά με το τι σημαίνει να ανήκει κάποιος στο αρσενικό φύλο», συνέχισε.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 33% των αντρών χρησιμοποιούν προϊόντα και για τα μαλλιά τους, 9% φοράνε make up, 11% χρησιμοποιούν πούδρα και τερακότα και ένα 10% βάζει ακόμα και concealer.

Όσον αφορά στις θεραπείες ομορφιάς, το 29% των αντρών κάνει μανικιούρ, το 24% κάνει θεραπείες προσώπου και το 13% κλείνουν ραντεβού για να κάνουν αποτρίχωση στα φρύδια τους.

Μάλιστα, η έρευνα αυτή απεικονίζεται και σε χρηματικό επίπεδο: πλέον οι άντρες ξοδεύουν πάνω από $5 δις στα καλλυντικά τους προϊόντα, ποσό που το 1997 ανερχόταν μόλις στα $2.4 δις.

Άντρας που συμμετείχε στην έρευνα δήλωσε: «Δε θα έφτανα ποτέ στο σημείο να βάζω μάσκα προσώπου κάθε μέρα, αλλά σίγουρα αγοράζω πολύ περισσότερα καλλυντικά προϊόντα από όσα έπαιρνα παλιά. Θυμάμαι ότι τα καλλυντικά του μπαμπά μου ήταν ένα σαπούνι και ένα άρωμα, ενώ το δικό μου μπάνιο είναι γεμάτο με προϊόντα ομορφιάς».
Enhanced by Zemanta

Αυτοί είναι οι καλύτεροι και οι χειρότεροι εραστές στην Ευρώπη- Οι Ελβετοί έκαναν την έκπληξη

Πρόσφατη έρευνα συνέκρινε τους εραστές δώδεκα ευρωπαϊκών χωρών και κατέληξε σε συμπέρασμα αναφορικά με το ποιοι καταλαμβάνουν την κορυφή και ποιοι τις τελευταίες θέσεις της λίστας.

Οι Βρετανοί αποδείχθηκαν «οι πιο συντηρητικοί και πιο άχρηστοι» εραστές αλλά και οι πιο... kinky, μιας και δηλώνουν ότι είναι φαν των ερωτικών κουστουμιών, του σεξ σε δημόσιους χώρους, πράξη που πολλές φορές καταγράφουν και στο φακό.

Όταν ζητήθηκε από τους ανθρώπους που συμμετείχαν στην έρευνα να βαθμολογήσουν τον εαυτό του ως προς τις σεξουαλικές τους επιδόσεις, με άριστα το 5, οι Άγγλοι έβγαλαν μέσο όρο το 3,3, οι Ελβετοί φάνηκε ότι έχουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και... σκόραραν 3,9, ενώ στις επόμενες θέσεις βρίσκονται οι Δανοί και οι Αυστριακοί.

Ανάλογη εικόνα προέκυψε και όταν κλήθηκαν να βαθμολογήσουν και την ποιότητα των ερωτικών τους επαφών. Οι Βρετανοί κατατάχθηκαν τελευταίοι, ενώ οι Ελβετοί βρέθηκαν για ακόμα μια φορά στην πρώτη θέση της λίστας με το καλύτερο από πλευράς ποιότητας σεξ. Στις επόμενες θέσεις, ακολουθούν οι Ολλανδοί και οι Ισπανοί.

Οι Γάλλοι που έχουν τη φήμη των καλών εραστών δεν τολμούν συχνά να εκθέσουν την ερωτική τους ζωή με τον ή την σύντροφό τους, με ένα μόλις 19% να έχει επιχειρήσει να κάνει σεξ σε χώρο εκτός σπιτιού. Προέκυψε, δε, ότι είναι εκείνοι με τους περισσότερους σεξουαλικούς συντρόφους, των οποίων, μάλιστα, θυμούνται ακόμα και τα ονόματα.

Οι βόρειοι Δανοί και Φινλανδοί είναι οι πιο άπιστοι, με ένα 32% να παραδέχεται την απιστία του, ενώ πιο πιστοί στο ταίρι τους αναδείχθηκαν οι Γερμανοί, μιας και ένα ποσοστό της τάξης του 15% παραδέχτηκε ότι έχει αμαρτήσει.

Οι Σκανδιναβοί βγαίνουν πρώτοι και στα one night stands και τους ακολουθούν οι Δανοί.

Τρομοκρατική ενέργεια η επίθεση σε αυτοκίνητο στο Άργος

Τρομοκρατικό χτύπημα ήταν η βομβιστική επίθεση στο αυτοκίνητο σωφρονιστικού υπαλλήλου των φυλακών Ναυπλίου, που σημειώθηκε τις νυχτερινές ώρες της Τετάρτης 12 Ιουνίου, στο Άργος.

Την ευθύνη για την τοποθέτηση του εκρηκτικού μηχανισμού αναλαμβάνει με προκήρυξη που δημοσιεύτηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο athens.indymedia.org, η "Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία (FAI) - Διεθνής Συνωμοσία για την Εκδίκηση".

Στην προκήρυξη σημειώνεται ότι η επίθεση αυτή αποτελεί μέρος ενός σχεδίου που ξεκίνησε με την ανατίναξη του αυτοκινήτου της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού από την τρομοκρατική οργάνωση "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς", ενώ αναφέρεται ότι στόχος της επίθεσης είναι να καταγγελθούν και οι άθλιες συνθήκες κράτησης στις φυλακές Ναυπλίου.

Από την έκρηξη του μηχανισμού είχαν προκληθεί ζημιές σε άλλα δύο αυτοκίνητα καθώς και σε παρακείμενα σπίτια. Σημειώνεται ότι η οργάνωση έχει αναλάβει την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε στις 10 Μαρτίου στα γραφεία εταιρείας ταχυμεταφορών στο Παγκράτι.

Η ίδια μεταφορική εταιρεία είχε χρησιμοποιήσει το Νοέμβριο του 2010 η οργάνωση "Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς" για να στείλει πακέτα-βόμβες σε διάφορες πρεσβείες.

Ελεύθερος με εγγύηση ο Λάκης Γαβαλάς

Την ποινή των 7 ετών με αναστολή στην έφεση επέβαλε το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων στον Λάκη Γαβαλά για τα χρέη προς το Δημόσιο ύψους 17 εκ. ευρώ. Τόσο ο σχεδιαστής μόδας, όσο και η αδελφή του Νότα, αποφυλακίζονται με την καταβολή εγγύησης 2000 ευρώ.

Νωρίτερα, ο εισαγγελέας είχε προτείνει την ενοχή των κατηγορουμένων για το αδίκημα της απάτης κατ΄εξακολούθηση σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου και είχε ζητήσει από το δικαστήριο να απορριφθεί το αίτημά τους για προσφορά της περιουσίας τους ως δείγμα καλής θέλησης.

Ο Εισαγγελέας υποστήριξε πως αυτό θα μπορούσαν να το είχαν κάνει στο παρελθόν και δεν το έκαναν, ενώ επισήμανε πως η περιουσία τους είναι δημευμένη από το ελληνικό Δημόσιο.
Το δικαστήριο καταδίκασε και την αδελφή του Νότα σε φυλάκιση 6 ετών δίνοντας και σε εκείνη αναστολή στην έφεση.

Κρίθηκαν ένοχοιμε τα ελαφρυντικά του προτέρου εντίμου βίου και της επιδίωξης να άρουν τις συνέπειες της αξιόποινης πράξης τους, καθώς - όπως είναι γνωστό - έχουν προσφέρει στο δημόσιο ακίνητο στην Κάντζα Αττικής που υπερκαλύπτει τις οφειλές των 17 εκατομμυρίων που έχουν στο ενεργητικό της εταιρείας τους.

Στην απολογία του ο σχεδιαστής μόδας υποστήριξε ότι έχει προσφέρει το ακίνητό του υπέρ του ελληνικού δημοσίου, λέγοντας: «Το μόνο που θέλω είναι να αφεθώ ελεύθερος πληρώνοντας τις υποχρεώσεις μου. Διαθέτω όλη μου την περιουσία στο ελληνικό Δημόσιο η οποία υπερκαλύπτει τα χρέη μου και δεν μπορώ να κατανοήσω το λόγο για τον οποίο παραμένω 14 μήνες στη φυλακή, χωρίς να μπορώ να ξεχάσω την πρώτη μου νύχτα στο κελί με κακοποιά στοιχεία ούτε το γεγονός πως έβαλαν την αδελφή μου στο κελί με 5 οροθετικές».

Και οι δύο κατηγορούμενοι είναι ελεύθεροι αφού προηγουμένως καταβάλλουν την χρηματική εγγύηση.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...