Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Καλαμάτα: "Κούρεμα" χρέους 70% σε άνεργο δανειολήπτη

Το Ειρηνοδικείο Καλαμάτας αποφάσισε να απαλλάξει από το 70% των οφειλών του έναν άνεργο δανειολήπτη, ο οποίος αδυνατούσε να αντεπεξέλθει στην αποπληρωμή των οφειλών του προς τις τράπεζες, ύψους 213.999 ευρώ.

Πρόκειται για 53χρονο οικοδόμο, που λόγω της κρίσης στην οικοδομή, εδώ και ενάμιση χρόνο δεν έκανε μεροκάματα. Το δικαστήριο αποφάσισε το «κούρεμα» του χρέους του από στεγαστικό και καταναλωτικά δάνεια προς έξι τράπεζες. Ετσι, από τις 213.999 ευρώ που χρωστά θα πληρώσει το πολύ 68.000 ευρώ.

Ο δανειολήπτης όπως γράφει το patrisnews.com έχει τρία ενήλικα παιδιά και ένα διαμέρισμα 80 τ.μ. στην Καλαμάτα, η εμπορική αξία του οποίου κρίθηκε από το δικαστήριο στα 80.000 ευρώ.

Η απόφαση του Ειρηνοδικείου ορίζει μηδενικές καταβολές για ένα έτος. Εξαιρεί από την εκποίηση το μοναδικό περιουσιακό του στοιχείο -δηλαδή το διαμέρισμα στην Καλαμάτα, που είναι η κύρια κατοικία του- και του επιβάλλει να καταβάλλει τρία χρόνια μετά τη δημοσίευση της απόφασης και για 16 χρόνια το ποσό των 124 ευρώ τον μήνα στην τράπεζα όπου είχε την κύρια οφειλή από το στεγαστικό δάνειο, δηλαδή 23.800 ευρώ.

Επομένως, για το σύνολο των οφειλών του θα πληρώσει 23.800 ευρώ, ενώ σε αυτό θα προστεθεί το ποσό που θα κρίνει το δικαστήριο αφού αξιολογήσει εκ νέου έπειτα από οκτώ μήνες την οικονομική του κατάσταση. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, το συνολικό ποσό που θα κληθεί να πληρώσει για όλες τις οφειλές του δεν θα ξεπερνά το ποσό των 68.000 ευρώ, το οποίο αντιστοιχεί στο 85% της εμπορικής αξίας του ακινήτου του.
Enhanced by Zemanta

ΔΗΜΑΡ: Αποτρέψαμε τις απολύσεις στο δημόσιο

Ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ για το θέμα των απολύσεων στο Δημόσιο:

Είναι γνωστό ότι η τρόικα ζητούσε απολύσεις στο δημόσιο τομέα. Η έκθεση του ΔΝΤ επαναφέρει το θέμα. Αντισταθήκαμε ώστε να μη περάσει αυτή η αξίωση και να προκύψει η μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων μέσα από τη συνταξιοδοτική ωρίμανση.

Το σχέδιο της κινητικότητας που προωθείται από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης με στόχο την ανασυγκρότηση του δημοσίου, την αξιολόγησης και την ορθολογική κατανομή του προσωπικού είναι η απάντηση στα σχέδια του ΔΝΤ για απολύσεις.

Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο: Καμία απόλυση- 30% Μείωση των μισθών


Ανοίγει ο δρόμος, για την πώληση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, μετά την υπουργική απόφαση, για τη διάσπασή του, σε καλή και κακή τράπεζα. Νωρίτερα, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της νέας διοίκησης και του σωματείου των εργαζομένων ολοκληρώθηκαν με συμφωνία. Οι 3.200 θέσεις εργασίας διατηρούνται ακέραιες, με αντάλλαγμα όμως τη μείωση των μισθών κατά μέσο όρο 30%.

Κατά την υλοποίηση της απόφασης αυτής θα ληφθεί ως βάση η κλαδική σύμβαση της ΟΤΟΕ.

Επιπλέον, πρόκειται να ληφθεί πρόνοια ώστε να προστατευτούν οι χαμηλόμισθοι εργαζόμενοι ενώ θα προηγηθεί διάλογος μεταξύ των δύο πλευρών.

Στη συμφωνία της διοίκησης και των εργαζόμενων προβλέπεται ότι θα προταθεί πρόγραμμα οικειοθελούς αποχώρησης και εθελουσίας εξόδου και το οικονομικό αποτέλεσμα αυτού του προγράμματος θα συνδιαμορφώσει τη τελική μεταβολή του μισθολογικού κόστους.

Ηγουμενίτσα: Μαχαίρωσε «λάθος άνθρωπο» για παρενόχληση της κοπέλας του μέσω Facebook

Απίστευτες σκηνές εκτυλίχθηκαν εχθές το βράδυ έξω από κατάστημα στην Ηγουμενίτσα με έναν 23χρονο να τραυματίζει με μαχαίρι στον λαιμό έναν 28χρονο.

Ο 23χρονος επιτέθηκε στον 28χρονο γιατί, σύμφωνα με πληροφορίες, ο δεύτερος έστελνε μηνύματα μέσω του Facebook στην κοπέλα του πρώτου.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ωστόσο το pamepreveza.gr ο δράστης μαχαίρωσε τον λάθος άνθρωπο, καθώς στην απολογία του στον εισαγγελέα σήμερα  ανέφερε ότι δε γνώριζε το θύμα, και... νόμισε πως ήταν αυτός που έστελνε αιτήματα φιλίας στο facebook στη φίλη του.

Το θύμα δήλωσε πως ούτε γνώριζε τον δράστη, ούτε την κοπέλα του.

Χθες το βράδυ στην πόλη της Ηγουμενίτσας, ο 23χρονος αρχικά διαπληκτίστηκε με τον 28χρονο, με αφορμή τα αιτήματα φιλίας που κάποιος έστελνε στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης της φίλης του. Δε γνώριζε προσωπικά τον 28χρονο, ούτε φυσικά και η κοπέλα του, αφού, όπως σήμερα ισχυρίστηκε στην απολογία του, τον... μπέρδεψε με κάποιον άλλον!
Enhanced by Zemanta

Κουβέλης: Επιβεβλημένη η διερεύνηση των σκανδάλων


Αναγκαία και επιβεβλημένη χαρακτηρίζει την αντιμετώπιση των σκανδάλων ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, και παραδέχεται έλλειψη συντονισμού στην κυβέρνηση.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Realnews”, ο Φ. Κουβέλης αναφέρει ότι "η αντιμετώπιση και η διερεύνηση των σκανδάλων είναι αναγκαία και επιβεβλημένη. Το δημόσιο συμφέρον πρέπει να προστατευθεί και η προστασία αυτή συνδέεται αποφασιστικά και με την απόδοση ευθυνών. Και αυτό δεν συνιστά λόγο πολιτικών εξελίξεων και εκλογών".

Σχετικά με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ τονίζει ότι πως "η προκαταρκτική εξέταση μπορεί και πρέπει να ερευνήσει χωρίς περιορισμούς την όλη υπόθεση".

Ταυτόχρονα αφήνει αιχμές για τον ΣΥΡΙΖΑ και τα διαδικαστικά θέματα που ανέδειξε στη συζήτηση στη Βουλή λέγοντας ότι επένδυσε σε αυτά για να έχει κομματικά οφέλη και υποστηρίζει πως "η καλπολογία και οι αντιπαραθέσεις για τη διαδικασία που έπρεπε να ακολουθηθεί στη Βουλή , όντως δεν τιμούν το πολιτικό σύστημα και την ουσία της πολιτικής".

Επίσης παραδέχεται πως υπάρχει θέμα συντονισμού της κυβέρνησης που μπορεί να αντιμετωπιστεί με ένα άτυπο όργανο το οποίο θα ενοποιεί επιμέρους πολιτικές αποφάσεις και "θα αντιμετωπίζει και ζητήματα διαφορετικών θέσεων".

Τέλος, υπογραμμίζει ότι πρέπει να υλοποιηθούν όσα προβλέπονται στην προγραμματική συμφωνία των τριών κυβερνητικών εταίρων αλλά πως αν υπάρχουν μείζονες διαφορές η ΔΗΜΑΡ θα συνεχίσει να διαφοροποιείται.

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: "Να συνεργαστούμε με το ΣΥΡΙΖΑ με ποιό πολιτικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της κρίσης, με ποιά πολιτική διαφορετική από αυτή που ακολουθεί η ΔΗΜΑΡ για την παραμονή στο ευρώ, με ποιά μεταρρυθμιστική πολιτική;".

Μεγάλο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας


Σε εξέλιξη βρίσκεται το μεγάλο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο στην Αθήνα. Κυρίαρχο σύνθημα «Αθήνα, πόλη αντιφασιστική». Αφορμή για τη μεγάλη διαδήλωση το τελευταίο κρούσμα ρατσιστικής βίας την προηγούμενη Πέμπτη όταν δύο νεαροί δολοφόνησαν έναν 27χρονο Πακιστανό στα Πετράλωνα.

Νωρίτερα, μέλη της πακιστανικής κοινότητας είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Κοτζιά, κουβαλώντας το φέρετρο με τη σορό του θύματος.

Αυτοί τη στιγμή οι δρόμοι γύρω από την Ομόνοια είναι κλειστοί. Στο συλλαλητήριο έχουν προσκληθεί δήμοι, δημόσια πρόσωπα και φορείς, ενώ στις 16:00 θα ακολουθήσει συναυλία.

Πριν τη συγκέντρωση στην Ομόνοια, μέλη της πακιστανικής κοινότητας στην Αθήνα είχαν συγκεντρωθεί στην Κοτζιά κουβαλώντας το φέρετρο με τη σορό του θύματος.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκονται σε άλλε μεγάλες πόλης της Ευρώπης ανάλογα συλλαλητήρια με κεντρικό σύνθημα «Έξω οι νεοναζί», «όχι στρατόπεδα συγκέντρωσης» και «ιθαγένεια για όλα τα παιδιά».

Νέα στοιχεία για τη λίστα Λαγκάρντ - Πολλαπλές οι αντιγραφές των αρχείων

Νέα στοιχεία για τις πολλαπλές αντιγραφές του πρωτότυπου USB stick αποκαλύπτουν τα έγγραφα που διαβίβασαν προχθές στη Βουλή οι οικονομικοί εισαγγελείς.

Πολλαπλές αντιγραφές του πρωτότυπου usb stick καταγράφονται στα έγγραφα των οικονομικών εισαγγελέων που διαβιβάστηκαν το βράδυ της Πέμπτης στη Βουλή.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Εθνος, οι αντιγραφές φαίνεται ότι είχαν ξεκινήσει μετά, αλλά και πριν από την παραλαβή της λίστας Λαγκάρντ από το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών.

Οπως προκύπτει, αντίγραφα άρχισαν να δημιουργούνται στις 15 Απριλίου του 2009, πολύ πριν δηλαδή φτάσει η πρωτότυπη λίστα στα χέρια του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, κάτι που ενδεχομένως να σχετίζεται με την αναπαραγωγή του ηλεκτρονικού αρχείου, που έγινε στη Γαλλία.

Επίσης, υπάρχει ημερομηνία αντιγραφής στις 4 και 5 Αυγούστου του 2010 ενώ η αντιγραφή που αφορά τον κ. Διώτη εντοπίζεται πως έγινε το μεσημέρι της 8ης Ιουλίου 2011 στις 2 και 3 λεπτά. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, κατά συγκυρία την ώρα που δημιουργήθηκε το αντίγραφο γινόταν η σύσκεψη με τους κκ Διώτη και Βενιζέλο υπό τον Γ. Παπανδρέου, στην οποία κατα δήλωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ουδέποτε ενημερώθηκε για την ύπαρξη λίστας.
Enhanced by Zemanta

Αμαλιάδα - Aπίστευτο: Είδαν γειτονικό σπίτι να καταρρέει στην αυλή τους!

Δεν πίστευαν στα μάτια τους τα μέλη της οικογένειας του κ. Βασίλη Καθόλου στην Αμαλιάδα, όταν το πρωί της Παρασκευής άνοιξαν τα παράθυρα του σπιτιού τους και αυτό που αντίκρισαν ξεπερνούσε κάθε φαντασία, αφού το διπλανό σπίτι βρισκόταν γκρεμισμένο μέσα στην αυλή τους!

Την αρχική έκπληξη διαδέχθηκε η αγανάκτηση, αφού η κατάρρευση του σπιτιού ήταν κάτι αναμενόμενο, ωστόσο δεν είχε ληφθεί κανένα μέτρο προστασίας, ούτε είχε προχωρήσει διαδικασία κατεδάφισης.

Το σπίτι που κατέρρευσε, είχε πληγεί και από το σεισμό του 2008. όπως αναφέρει το patrisnews. Η μία πλευρά του σπιτιού «έβλεπε» στην αυλή του σπιτιού του κ. Καθόλου και με δεδομένο ότι ήταν καταπονημένο, δεν άντεξε από την ισχυρή βροχόπτωση και τους θυελλώδεις ανέμους χθες (18/1) τα ξημερώματα και κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος, καταστρέφοντας και μια ελιά που βρισκόταν στην αυλή.

Το αποτέλεσμα ήταν το τμήμα που κατέρρευσε να πέσει όλο μέσα στην αυλή του κ. Καθόλου, ο οποίος δεν έκρυβε την αγανάκτησή του, ταυτόχρονα όμως αισθανόταν και τυχερός που το συμβάν έγινε βράδυ και δεν βρισκόταν στην αυλή το παιδί του.

Και δεύτερο επικίνδυνο

Ο ίδιος και η οικογένειά του ζουν διαρκώς με το φόβο, αφού ήταν κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι κάποια στιγμή θα κατέρρεε το συγκεκριμένο σπίτι, ενώ ακριβώς δίπλα βρίσκεται μία ακόμη κατοικία καταπονημένη από το σεισμό του 2008, που έχει αρχίσει να καταρρέει από τη σκεπή και εσωτερικά και σε περίπτωση που πέσει κάποιο τμήμα, θα βρεθεί στην είσοδο του σπιτιού του κ. Καθόλου.

Τη Δευτέρα ο κ.Καθόλος θα επισκεφθεί την Πολεοδομία του δήμου, για να μπορέσει να βρει λύση.

Δεν έχουν ούτε για κουλούρι! Νηστικοί οι μαθητές στα σχολεία της Καλαμάτας

- Πάνω από 100 μαθητές πάνε νηστικοί στο σχολειο

- Κραυγή μαθήτριας σε έκθεση: "Θέλω μόνο να έχουμε ψωμί να φάμε"

- Τραγική κατάσταση στο Δημοτικό σχολείο Ασπροχώματος. Ένα στα δύο παιδιά δεν έχει χρήματα ούτε για ένα κουλούρι!

- Έκκληση στους επαγγελματίες της πόλης προκειμένου να προσφέρεται δωρεάν δεκατιανό στα υποσιτισμένα παιδιά


Νηστικοί πηγαίνουν στο σχολείο τουλάχιστον 100 μαθητές δημοτικών σχολείων της Καλαμάτας χωρίς να έχουν χρήματα για να αγοράσουν κάτι να φάνε, σύμφωνα με την Ενωση Γονέων Καλαμάτας, που συγκέντρωσε στοιχεία από διευθυντές σχολείων.

Εξαιτίας της οικονομικής κρίσης οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται αντιμέτωποι με τραγικές καταστάσεις υποσιτισμένων μαθητών και προσπαθούν να βοηθήσουν με όποιον τρόπο μπορούν, άλλοτε προσφέροντας ένα κουλούρι και άλλοτε προσφέροντας φαγητό στις άπορες οικογένειες.

Η σοβαρότητα της κατάστασης αποτυπώνεται ακόμη και στις εκθέσεις των μαθητών. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα μιας μαθήτριας που έγραψε πως: "Το μόνο που θέλω είναι μια δουλειά για τη μανούλα μου για να έχουμε ψωμί να φάμε και παπούτσια να φορέσουμε"!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελευθερία" τραγική είναι η κατάσταση στο Δημοτικό Σχολείο Ασπροχώματος, όπου πάνω από το 50% των μαθητών δεν έχει ούτε κολατσιό, ούτε μεσημεριανό. Από το Σεπτέμβρη μέχρι τώρα έχουν λιποθυμήσει από την πείνα 5 μαθητές, σύμφωνα με τη διευθύντρια που αναζητεί τρόπους να εξασφαλιστεί φαγητό για τους μαθητές της.

Προβλήματα σε μικρότερο ποσοστό παρατηρούνται και σε σχολεία του κέντρου. Στο 3ο Δημοτικό Σχολείο για παράδειγμα, το 8% έως 10% των παιδιών δεν έχει κολατσιό, ενώ η δουλειά στο κυλικείο έχει μειωθεί κατά 70% αφού πολλά παιδιά δεν έχουν πλέον χαρτζιλίκι.

Μικρότερο ποσοστό μαθητών υποσιτίζεται στο 21ο Δημοτικό Σχολείο, ενώ στην περιοχή της Αγίας Τριάδας, σύμφωνα με γονείς, 5 -6 ντόπιες οικογένειες μικρών μαθητών αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα και στα παιδιά προσφέρεται πρωινό από ανθρώπους που το έχουν αναλάβει εθελοντικά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Το Έθνος" ο πρόεδρος της Ενωσης Γονέων, Ευάγγελος Σιδερέας, επισκέφθηκε το Επιμελητήριο, ενημέρωσε σχετικά τον πρόεδρο Δημήτρη Μανιάτη και τον πρόεδρο της ΕΤΑΠ (Αναπτυξιακή Εταιρεία του Επιμελητηρίου) Γιώργο Γκούμα. Ζήτησε τη βοήθεια των επαγγελματιών της Καλαμάτας που μπορούν να βοηθήσουν ώστε να προσφέρεται σε αυτά τα παιδιά δωρεάν δεκατιανό.

Επίσης, όπως δήλωσε ο ίδιος, έχει ενημερώσει την αντιδήμαρχο Κοινωνικής Υποστήριξης Μαρία Οικονομάκου και τον πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Σαράντο Μαρινάκη, οι οποίοι ετοιμάζουν παρέμβαση για τη φροντίδα των μαθητών που υποσιτίζονται.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Γονέων τόνισε ότι επιβάλλεται να υπάρξει άμεση παρέμβαση για την αντιμετώπιση αυτού του σοβαρού προβλήματος και εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την αντίδραση των υπευθύνων του δήμου και του επιμελητηρίου.

Το επιμελητήριο σε ανακοίνωσή του για τη συνάντηση σημειώνει: «Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι μαθητές στα σχολεία του Δήμου Καλαμάτας και ιδιαίτερα το μείζον θέμα του υποσιτισμού. Από πλευράς επιμελητηρίου εκφράστηκε η άποψη πως βλέπει με ευαισθησία το θέμα και υπήρξε δέσμευση ότι θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση της Διοικητικής Επιτροπής και του Διοικητικού Συμβουλίου».
Enhanced by Zemanta

Νέα απεργία στο μετρό την Κυριακή

Kerameikos Metro station in Athens, Greece
 (Photo credit: Wikipedia)

Ακινητοποιημένοι θα μείνουν και αύριο Κυριακή οι συρμοί του μετρό, καθώς το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργείας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ) προκήρυξε νέα απεργία, αντιδρώντας στην ένταξη του κλάδου του στο ενιαίο μισθολόγιο.

«Ζητάμε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών, έστω και την ύστατη στιγμή να κατανοήσει τις ιδιαιτερότητες του εργασιακού καθεστώτος. Ζητάμε την κατανόηση του επιβατικού κοινού», αναφέρει το σωματείο, συμπληρώνοντας ότι έχουν εξαντληθεί όλα τα περιθώρια διαλόγου, ο οποίος -όπως λέει- αποδείχθηκε προσχηματικός.  

Τα δρομολόγια του μετρό δεν εκτελούνται ούτε σήμερα.

Enhanced by Zemanta

Ψάχνουν τη χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής


Το ενδεχόμενο “κρυφών χρηματοδοτήσεων” προς τη Χρυσή Αυγή εξετάζει, σύμφωνα με την εφημερίδα “Παραπολιτικά” η κυβέρνηση, και για τον λόγο αυτό βρίσκεται στα σκαριά η δημιουργία ειδικού τμήματος του ΣΔΟΕ, που θα ασχολείται κατ’ αποκλειστικότητα με τα οικονομικά των κομμάτων, πέραν των κονδυλίων που προέρχονται από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Η σχετική πρόβλεψη αναμένεται να περιλαμβάνεται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, που θα κατατεθεί σύντομα προς ψήφιση στη Βουλή, προκειμένου να υπάρξει ουσιαστικός έλεγχος στα αγνώστου προελεύσεως κεφάλαια προς πολιτικά κόμματα.

Το ρεπορτάζ των “Παραπολιτικών” εστιάζει στην περίπτωση της Χρυσής Αυγής, αποκαλύπτοντας ότι στην πρόσφατη συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου ο Αντώνης Σαμαράς και οι Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης, τέθηκε επί τάπητος το θέμα της Χρυσής Αυγής.

Η Χρυσή Αυγή από την πλευρά της έχει δεχθεί έλεγχο των αρμοδίων φορέων, ενώ οι δραστηριότητές της ανά την επικράτεια χρηματοδοτούνται από την εθελοντική προσφορά της μισθοδοσίας των βουλευτών των κομμάτων, τις συνδρομές φίλων και μελών, καθώς και την έκτακτη προεκλογική επιχορήγηση των 300.000 ευρώ.

Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για την “άλωση” της ΓΣΕΕ


Η “άλωση” της ΓΣΕΕ, του μεγαλύτερου συνδικαλιστικού φορέα εργαζομένων της χώρας, αποτελεί την κορυφογραμμή του στρατηγικού σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ για να κλιμακώσει την πίεσή του προς την τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά, το αμέσως επόμενο διάστημα.

Η ΓΣΕΕ έχει Συνέδριο τον Μάρτιο, από το οποίο και θα προκύψει η νέα ηγεσία της, με το παιχνίδι να είναι ανοιχτό, λόγω της δραματικής συρρίκνωσης των ποσοστών και της κοινωνικής απήχησης του ΠΑΣΟΚ, που εκ των πραγμάτων στερούν εφεδρείες από τον προερχόμενο από το Κίνημα σημερινό πρόεδρο Γιάννη Παναγόπουλο.

Στην Κουμουνδούρου επενδύουν στην αλλαγή ηγεσίας στη ΓΣΕΕ, και σύμφωνα με πληροφορίες των “Υστερόγραφων” έχουν αποφασίσει να συγκροτήσουν έναν ισχυρό πόλο εναλλακτικής λύσης, γύρω από τον σημερινό πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, και επίσης προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ συνδικαλιστή Νίκο Φωτόπουλο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη παρασκηνιακές ζυμώσεις και επαφές, προκειμένου να υπάρχει από νωρίς εικόνα για τις ισορροπίες που τείνουν να διαμορφωθούν στη ΓΣΕΕ, και να υπάρχει έγκαιρη πρόγνωση για το πόσο μπορεί να “περπατήσει” η υποψηφιότητα Φωτόπουλου.

Για τους γνωρίζοντες το παρασκήνιο, ένα πρόσθετο στοιχείο που δείχνει στην παραπάνω κατεύθυνση είναι η καλή χημεία που υπάρχει ανάμεσα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και τον Νίκο Φωτόπουλο, καθώς έχουν “συναντηθεί” πολλές φορές σε κοινές δράσεις κατά της κυβέρνησης, με αφορμή τις αρνητικές επιπτώσεις του Μνημονίου για την ελληνική κοινωνία.

Χθες άλλωστε, ο Νίκος Φωτόπουλος έδωσε ένα σχετικό δείγμα γραφής, όταν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του συμβουλίου της ΓΣΕΕ επιτέθηκε φραστικά στον Γιάννη Παναγόπουλο και την υπόλοιπη ηγετική ομάδα, σχολιάζοντας με νόημα: “Χάσατε τις μάχες που κληθήκατε να δώσετε για τους εργαζομένους, αλλά δεν είδαμε καμία παραίτηση από τις θέσεις σας”.

ysterografa.gr

Σκληρό "ντέρμπι" ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ σε δύο νέες δημοσκοπήσεις

- Καταγράφεται ισοπαλία - Στο 29,5% και τα δύο κόμματα, σύμφωνα με τη VPRC
- Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 12%
- Στη δημοσκόπηση της Metron Analysis o ΣΥΡΙΖΑ έρχεται οριακά πρώτος με 18,8%
- Ο “Κανένας” είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός

Σκληρό ντέρμπι μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δείχνει νέα δημοσκόπηση της VPRC για την “Εφημερίδα των Συντακτών”.

Στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής, τα δύο κόμματα συγκεντρώνουν απο 29,5% και ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 12%, το ΠΑΣΟΚ με 6,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6%, το ΚΚΕ με 5,5% και η ΔΗΜΑΡ με 5%. Ποσοστό 6% συγκεντρώνει το “άλλο κόμμα” ενώ η αποχή, τα λευκά και τα άκυρα συγκεντρώνουν το 32,2%.

Στην παράσταση νίκης, πρώτο κόμμα έρχεται η ΝΔ μ 31,6% και ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ με 27,2%, η Χρυσή Αυγή με 3,6%, το ΠΑΣΟΚ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 0,5%, η ΔΗΜΑΡ με 0,4% και το ΚΚΕ με 0,1%.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός αναδεικνύεται ο “κανένας” που συγκεντρώνει ποσοστό 45%. Ο Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνει 21,2% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 11,6%. Τρίτος έρχεται ο Πάνος Καμμένος με 5,2% και ακολουθούν ο Ευ. Βενιζέλος με 4,3%, ο Φώτης Κουβέλης με 3,6%, ο Νίκος Μιχαλολιάκος με 2,8% και η Αλέκα Παπαρήγα με 0,8%.

Σε άλλη δημοσκόπηση της Metron Analysis, που δημοσιεύει η εφημερίδα "Επενδυτής", στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 18,8% και η ΝΔ 18,7%. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 7,2%, το ΠΑΣΟΚ με 5,2%, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες με 4,3%, η ΔΗΜΑΡ με 3,8% και το ΚΚΕ με 3,6%.

Σε ό,τι αφορά τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, στη δημοσκόπηση, προηγείται ο Φώτης Κουβέλης με 46%.
Enhanced by Zemanta

Greenpeace: Πως να μειώσετε τον λογαριασμό της ΔΕΗ

Η πρώτη από τις τρεις αυξήσεις στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος για 2013, είναι γεγονός και η Greenpeace με άρθρο συνεργάτη της, στη...διαδικτυακή της σελίδα, υπενθυμίζει στους καταναλωτές επτά τρόπους για να μειώσουν την άσκοπη κατανάλωση ρεύματος και να εξοικονομήσουν χρήματα αλλάζοντας τις καθημερινές τους συνήθειες.
Οι συστάσεις της οργάνωσης έχουν ως εξής:

1. Ζεστούλα με… τον ανεμιστήρα οροφής: Οι περισσότεροι ανεμιστήρες έχουν και δεύτερη λειτουργία για το χειμώνα όπου αντιστρέφεται η φορά των φτερών και στέλνουν αέρα προς το ταβάνι. Αναζητείστε ένα μικρό διακόπτη στη βάση του ανεμιστήρα πάνω ακριβώς από τα φτερά. Χρησιμοποιήσε τον ανεμιστήρα στη χειμερινή του λειτουργία και στη χαμηλή ταχύτητα μαζί με το σύστημα θέρμανσης που έχεις. Προσαρμόζοντας ανάλογα τη θέρμανση, μπορείς να επιτύχεις εξοικονόμηση μέχρι και 10%.

2. Ο ήλιος ζεσταίνει καλύτερα: Αφήστε ανοιχτά τα παραθυρόφυλλα και τις κουρτίνες που κοιτούν στη νότια πλευρά για να επιτρέψετε στην ηλιακή ακτινοβολία να περάσει στους εσωτερικούς χώρους. Αντιθέτως, κλείστε καλά τα παραθυρόφυλλα το βράδυ (ιδιαίτερα αυτά που κοιτούν βόρεια) για να ελαχιστοποιήσετε τις διαρροές θερμότητας.

Αν δεν το έχετε κάνει ήδη, προσπαθήστε να αγοράσετε ηλιακό θερμοσίφωνα για ζεστό νερό. Ο ηλεκτρικός θερμοσίφωνας και τα κλιματιστικά είναι οι μεγαλύτεροι εχθροί του λογαριασμού ηλεκτρικού ρεύματος που πληρώνετε. Ένας ηλιακός μπορεί να σας εξοικονομήσει 150-180 ευρώ ετησίως.

3. Πλύνετε ρούχα με τα μισά λεφτά: Περίπου το 90% του ρεύματος που καταναλώνει ένα πλυντήριο σε μία πλύση είναι για να ζεστάνει το νερό. Πλένοντας σε χαμηλές θερμοκρασίες, 30°C ή και κρύο νερό, γίνεται εξοικονόμηση έως 50% και πλέον ηλεκτρικού ρεύματος ανά πλύση, σε σχέση με υψηλές θερμοκρασίες. Αν ψάχνετε να αγοράσετε πλυντήριο, προτιμήστε το κλασικό πλυντήριο με την πόρτα μπροστά και όχι με την πόρτα από πάνω, αφού αυτά τα μοντέλα συνήθως καταναλώνουν τη διπλάσια ενέργεια και νερό και ψάξτε για μοντέλο με την υψηλότερη ενεργειακή κλάση (στα πλυντήρια είναι η Α+++).

4. Μαγειρέψτε έξυπνα: Ο καλύτερος τρόπος να μαγειρεύει κανείς είναι σε χαμηλή φωτιά.. Μόλις το φαγητό βράσει, χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε το να σιγοβράζει έως ότου ετοιμαστεί.

Επίσης, είναι καλή ιδέα να χρησιμοποιήσετε βραστήρα για να βράσετε το νερό για το μαγείρεμα (π.χ. στα μακαρόνια), αντί να περιμένετε να ζεσταθεί στο μάτι της κουζίνας. Ο βραστήρας θα βράσει το νερό σχεδόν 2½ φορές πιο αποδοτικά από το μάτι της ηλεκτρικής κουζίνας εξοικονομώντας χρήματα.

Μην ξεχνάτε να χρησιμοποιείτε σκεύη που εφαρμόζουν ακριβώς στην επιφάνεια του ματιού. Αν η βάση του σκεύους είναι 1-2 εκατοστά μικρότερη, τότε σπαταλάμε ακόμα και 30% περισσότερη ενέργεια από ό,τι χρειαζόμαστε.

Δεν χρειάζεται να προθερμάνετε τον φούρνο για να τον χρησιμοποιήσετε, αφού λίγο πολύ η χρησιμότητα της προθέρμανσης είναι υπερεκτιμημένη. Αγνοήστε τις συνταγές, βάλτε κατευθείαν το φαγητό σε κρύο φούρνο και ανάψτε τον εκείνη τη στιγμή. Επίσης, είναι πολύ καλή ιδέα να σβήσετε τον φούρνο μισή ώρα πριν το τέλος. Ο φούρνος θα κρατήσει αρκετή θερμότητα για να ολοκληρωθεί το ψήσιμο του φαγητού, αρκεί βέβαια να μην ανοιγοκλείνετε την πόρτα, αφού κάθε φορά που το κάνετε, χάνεται το 20% της θερμότητας.

5. Η ενεργειακή κλάση Α: Αν πρόκειται να αγοράσουμε μία νέα ηλεκτρική συσκευή, όπως ψυγείο, φούρνο, πλυντήριο, κλιματιστικό, επιλέγουμε ένα μοντέλο που ανήκει στην υψηλότερη ενεργειακή κλάση. Προσοχή όμως, το σύστημα βαθμολόγησης μπορεί να είναι παραπλανητικό καθώς στις περισσότερες κατηγορίες συσκευών, όπως π.χ. στα ψυγεία κα, εκτός από την ενεργειακή κλάση Α υπάρχουν ακόμα Α+, Α++ και Α+++.

Δείτε πόσες κατηγορίες ενεργειακής κλάσης υπάρχουν για τα προϊόντα που υπάγονται σε ταξινόμηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ένα ψυγείο Α+++ σε σύγκριση με ένα ψυγείο Α καταναλώνει τη μισή ενέργεια. Αυτό μπορεί να σημαίνει διαφορά 25-30 ευρώ το χρόνο σε ένα ψυγείο μεσαίου μεγέθους.

Αν χρειαστεί να αγοράσετε κλιματιστικό, αγνοήστε την ενεργειακή κλάση, αφού πλέον σχεδόν όλα τα μοντέλα ανήκουν στην κλάση Α και ρωτήστε για την απόδοση, όπως αυτή εκφράζεται σε COP για θέρμανση και EER για ψύξη. Η απόδοση λέει για κάθε kw ηλεκτρικού ρεύματος που καταναλώνεται πόσα kw θέρμανσης ή ψύξης παράγονται.

Το όριο που απαιτείται για την ενεργειακή κλάση Α είναι 3,21, ωστόσο πολλά μοντέλα επιτυγχάνουν απόδοση 4,5 ή και 5, δηλαδή περισσότερο από 50% πιο αποδοτικά στην κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος σε σχέση με τα απλά μοντέλα κλάσης Α. Επίσης, προτιμήστε κλιματιστικό inverter. Η σωστή ρύθμιση της θερμοκρασίας (για παράδειγμα το καλοκαίρι στους 29 βαθμούς) θα επιτρέψει στο inverter να εξοικονομήσει αρκετά χρήματα.

6. Έξυπνος φωτισμός: Για κάθε παλιά λάμπα πυρακτώσεως 100W που αντικαθιστάτε με μία εξοικονόμησης ενέργειας αντίστοιχης φωτεινότητας, γλυτώνετε περίπου 30-40 ευρώ το χρόνο. Ακόμα καλύτερα, προτιμήστε μία λάμπα LED. Η διαφορά στην εξοικονόμηση είναι ακόμα μεγαλύτερη, ενώ η διάρκεια ζωής τους πιθανότατα μπορεί να ξεπεράσει και τα δέκα χρόνια.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, σβήνουμε τα φώτα, όταν δεν είμαστε στο δωμάτιο και γενικότερα αποφεύγουμε τον υπερβολικό φωτισμό.

7. Εξαφανίστε τα ενεργειακά βαμπίρ: Μην ξεχνάτε να κλείνετε την τηλεόραση, τον αποκωδικοποιητή, το ρούτερ, το desktop ή το laptop και γενικά όλες τις ηλεκτρικές συσκευές από τον κεντρικό διακόπτη (ούτε σε stand by), ή ακόμα καλύτερα βγάλτε τις από την πρίζα (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα πολύμπριζο με διακόπτη).

Για την επιλογή υπολογιστή θυμηθείτε ότι τα laptops καταναλώνουν έως και 90% λιγότερη ενέργεια από ένα μέσο desktop.
Enhanced by Zemanta

Die Welt: "H Αθήνα προσπαθεί να συλλέξει το μαύρο χρήμα"


Δημοσίευμα στην διαδικτυακή έκδοση της "Die Welt" αναφέρεται στη νέα φορολογική μεταρρύθμιση στην Ελλάδα, η οποία αναμένεται να επιφέρει πρόσθετα έσοδα στο κράτος ύψους 2,3 δις ευρώ, επισημαίνοντας, ότι πολύ περισσότερα χρήματα θα μπορούσε να επιφέρει η φορολόγηση του μαύρου χρήματος, με τον έλεγχο που ξεκίνησε για τους λογαριασμούς των περίπου 25.000 ελλήνων, οι οποίοι την περίοδο 2009-2011 κατέθεσαν μεγάλα χρηματικά ποσά στο εξωτερικό.

Η εφημερίδα σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να απειλείται από την πτώχευση, η οικονομία της οποίας συρρικνώθηκε μέσα σε πέντε χρόνια σε πάνω από 20%, ενώ προβλέπεται περαιτέρω οικονομική μείωση για το 2013 της τάξης του 4,5%.

Alpha Δημοσκόπηση με ανατροπές την Τρίτη;

Σε μία κρίσιμη κοινωνική και πολιτική συγκυρία για τη χώρα, ο Alpha βρίσκεται σε διάλογο με την κοινωνία μέσα από τη μηνιαία, ενημερωτική εκπομπή Alpha Δημοσκόπηση, με την Κάτια Μακρή.

Την Τρίτη, 22 Ιανουαρίου, η εκπομπή θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα της μεγάλης έρευνας του Alpha και της Marc για την άποψη των πολιτών αναφορικά με τη διαφθορά.

Οι πολίτες παίρνουν θέση: Τι απαντούν για τους χειρισμούς γύρω από τη λίστα Λαγκάρντ; Πώς βλέπουν τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής; Ποια είναι η γνώμη τους για τις πολιτικές και ποινικές ευθύνες; Πιστεύουν ότι υπάρχει η πολιτική βούληση για να αντιμετωπισθούν η διαφθορά, τα σκάνδαλα και η ατιμωρησία των πολιτικών; Τι λένε για την κλιμάκωση της βίας; Πώς επιδρούν όλα αυτά στη διαμόρφωση του πολιτικού σκηνικού; Πώς αξιολογούν την κυβέρνηση και πώς την αντιπολίτευση; Ποια είναι η γνώμη τους για τους πολιτικούς αρχηγούς; Τι θα ψήφιζαν εάν είχαμε εκλογές σήμερα;

Στο στούντιο της εκπομπής μαζί με την Κάτια Μακρή, ο Θωμάς Γεράκης, Διευθύνων Σύμβουλος της Marc, αναλύει τα αποτελέσματα της έρευνας. Πολίτες παρεμβαίνουν, σχολιάζουν και απευθύνουν ερωτήματα προς τους καλεσμένους της εκπομπής για τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις, καθώς και για ζητήματα που αφορούν στην καθημερινότητά τους και περιλαμβάνονται στη δημοσκόπηση.

Alpha Δημοσκόπηση, η κοινή γνώμη αποκτά δύναμη στον Alpha!

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Κυκλοφόρησε η νέα έκδοση του Dropbox

Το Dropbοx είναι μία δωρεάν υπηρεσία, που σας επιτρέπει να αποθηκεύσετε όλα σας τα αρχεία (φωτογραφίες, βίντεο και έγγραφα), στους servers του, ώστε να έχετε πρόσβαση από παντού. Μετά την εγκατάστασή του, οποιοδήποτε αρχείο αποθηκεύεται στην εφαρμογή του Dropbox, αυτόματα αποθηκεύεται σε όλες τις συσκευές σας.

Με τη νέα έκδοση, που κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα, για συσκευές Android, iOS αλλά και για τον υπολογιστή, που κάνει τη διαδικασία αποθήκευσης ακόμα πιο εύκολη. Οι δημιουργοί της εφαρμογής μέσα από το επίσημο blog, μας ενημερώνουν πως για τους χρήστες Android, είναι διαθέσιμη μία νέα λειτουργία, που θα τους επιτρέπει να αποθηκεύουν όλες τις φωτογραφίες και τα βίντεο τους ταυτόχρονα σε έναν ειδικό φάκελο του Dropbox.

Για την πλατφόρμα της Apple, όπως ανακοίνωσαν, θα κυκλοφορήσει πολύ σύντομα. Η νέα λειτουργία, αν και μοιάζει αρκετά με την αντίστοιχη του Google+ για το iOS, δεν θέτει κανέναν περιορισμό στο μέγεθος των φωτογραφιών ή τον βίντεο, δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα να τα βρείτε και στο επίσημο site Dropbox.com.
Enhanced by Zemanta

Αστυνομική επιχείρηση στα Εξάρχεια

Αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε πριν από λίγη ώρα στην πλατεία Εξαρχείων αλλά και στα γύρω στενά. 

Μέχρι στιγμής η αστυνομία προχώρησε σε 13 προσαγωγές και μία σύλληψη. 

Περιμετρικά της πλατείας παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Μπλόκαραν τους δρόμους προς Αγιο Ορος οι κάτοικοι της Χαλκιδικής

Με τρία μπλόκα έχουν αποκλείσει οι κάτοικοι της Χαλκιδική από σήμερα όλους τους δρόμους που οδηγούν στο Άγιο Όρος, ως διαμαρτυρία για τη φημολογούμενη επικείμενη πώληση δάσους της Ιεράς Μονής Ιβήρων στην ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ, αλλά και για τη γενικότερη σιωπή των μονών του Αγ. Όρους σχετικά με το φλέγον ζήτημα της εγκατάστασης ανοιχτού μεταλλείου χρυσού-χαλκού στο όρος Κάκαβος.

Μπλόκα προς Αγιον Ορος από τους κατοίκους της Χαλκιδικής. Φωτο από το Facebook Λέμε όχι στην εξόρυξη χρυσού στην Β.Χαλκιδική Οι κάτοικοι λένε ότι δεν θα αποχωρήσουν από τα μπλόκα αν δεν πάρουν διαβεβαιώσεις από τη Μονή Ιβήρων και την Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους ότι δεν θα προχωρήσει η πώληση της έκτασης. Στο κύριο μπλόκο στο ύψος των καρνάγιων της Ιερισσού οι κάτοικοι θα παραμείνουν όλο το βράδυ της Παρασκευής και το Σαββατοκύριακο.

Νωρίτερα το απόγευμα είχε συμφωνηθεί να μεταβεί αύριο το πρωί αντιπροσωπεία κατοίκων στο Άγιο Όρος για να συναντηθεί και να συζητήσει με τον Άγιο Πρώτο και τους εκπροσώπους της Μονής. Ωστόσο σε νεότερη επικοινωνία, ο Άγιος Πρώτος έθεσε σαν όρο για τη συνάντηση να διαλυθούν τα μπλόκα. Οι κάτοικοι αρνήθηκαν, η συνάντηση ματαιώθηκε και τα μπλόκα παραμένουν.

Να σημειωθεί ότι αυτό το σαββατοκύριακο γιορτάζονται τα Θεοφάνια με το παλαιό ημερολόγιο στο Αγιον Ορος.

Στην ανάκληση 748.000 Pilot και Odyssey προχωρά η Honda

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Honda ανακάλεσε περίπου 748.000 οχήματά της στις ΗΠΑ, διότι παρουσιάζουν ένα πρόβλημα στους αερόσακους, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή η αμερικανική θυγατρική της.

Το πρόβλημα αφορά στον πλευρικό αερόσακο του οδηγού, γιατί ενδέχεται κατά το μοντάρισμα να μην τοποθετήθηκαν ορισμένα πριτσίνια.

"Αν λείπουν τα πριτσίνια, ο αερόσακος μπορεί να μην ανοίξει σωστά, αυξάνοντας τον κίνδυνο ατυχήματος" εξηγεί η American Honda, στην ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της.

Η κατασκευάστρια εταιρεία διευκρίνισε ότι μέχρι τώρα δεν έχει αναφερθεί κάποιο ατύχημα που να σχετίζεται με τους αερόσακους.

Τα οχήματα που ανακαλούνται είναι τα σπορ Pilot από το 2009 έως το 2013 και τα πολυμορφικά Odyssey, παραγωγής από το 2011 έως το 2013.

Οι αερόσακοι θα ελεγχθούν και, εάν χρειαστεί, θα αντικατασταθούν
Enhanced by Zemanta

Νέα δημοσκόπηση δείχνει "ισοπαλία" ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ - Δημοφιλέστερος ο Κουβέλης

"Ισοπαλία" Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ δίνει δημοσκόπηση της Metron Analysis για την εφημερίδα «Επενδυτής» , καθώς στην πρόθεση ψήφου η ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται μόλις με 0,1%.

Έτσι, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 18,8%, η ΝΔ 18,7%), η Χρυσή Αυγή 7,2%, το ΠΑΣΟΚ 5,2%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 4,3%, η ΔΗΜΑΡ  3,8% και το ΚΚΕ 3,6%. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 14,8% απαντά ότι δεν θα ψηφίσει, ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστων αγγίζει το 6,8%.


Σε ότι αφορά τις δημοτικότητες των πολιτικών αρχηγών ο Φώτης Κουβέλης διατηρεί την πρωτιά (46% θετικές γνώμες), αλλά η δημοτικότητά του μειώνεται σε σχέση με προηγούμενες μετρήσεις.

Ανάλογη πορεία ακολουθούν και οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί,εκτός της Αλέκας Παπαρήγα που εμφανίζει πιο δημοφιλής σε σχέση με τον Σεπτέμβριο.

Σε κάθε περίπτωση, δεύτερος πιο δημοφιλής αναδεικνύεται ο Αντώνης Σαμαρά με 44% θετικές γνώμες και τρίτος ο Αλέξης Τσίπρας με 36% θετικές γνώμες.
Enhanced by Zemanta

Ακινητοποιημένο και αύριο το Μετρό

Ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν και αύριο Σάββατο οι συρμοί του μετρό λόγω της νέας 24ωρης απεργίας που κήρυξε  το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών από την έναρξη της βάρδιας και μέχρι τη λήξη της.

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο, που, όπως επισημαίνουν καταργεί αυτομάτως τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (Σ.Σ.Ε.).

Χωρίς Μετρό, Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο και Τραμ είναι και σήμερα η πρωτεύουσα, ενώ δρομολόγια εκτελούν τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ. Από το σύνολο των μέσων σταθερής τροχιάς κινείται μόνο ο Προαστιακός Σιδηρόδρομος.

Εντός της ημέρας έχει προγραμματιστεί σύσκεψη των σωματείων των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες προκειμένου να δημιουργηθεί ένα κοινό απεργιακό μέτωπο, ενώ τη Δευτέρα θα συνεδριάσουν από κοινού και με τους σιδηροδρομικούς ώστε να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Το θέμα των συγκοινωνιών αναμένεται να απασχολήσει και το σημερινό Γενικό Συμβούλιο της ΓΣΕΕ δεδομένου ότι τα σωματεία των συγκοινωνιών έχουν ζητήσει οι κινητοποιήσεις τους να πραγματοποιηθούν υπό την αιγίδα της.

Τις νέες αντιδράσεις πυροδότησε η οριστική απόφαση της κυβέρνησης να μην υπάρξει καμία εξαίρεση κλάδου εργαζομένων του δημόσιου ή του ευρύτερου δημόσιου τομέα από το ενιαίο μισθολόγιο παρά το γεγονός ότι το θέμα συζητήθηκε με το υπουργείο Οικονομικών.

Κατηγορηματικός ήταν για το ζήτημα χθες και ο υπουργός Ανάπτυξης και Μεταφορών, Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος, ερωτηθείς για τις απεργίες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, απάντησε: «Απόφαση της κυβέρνησης είναι να εφαρμοστεί το ενιαίο μισθολόγιο. Χωρίς εξαιρέσεις. Δεν μπορεί να γίνει καμία εξαίρεση».

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο οι εργαζόμενοι να συνεχίσουν τις απεργίες, ο κ. Χατζηδάκης προσέθεσε: «Δεν υπάρχει περιθώριο υποχώρησης για την κυβέρνηση. Έχει ψηφιστεί νόμος. Ο νόμος αυτός θα πρέπει να εφαρμοστεί»

Ισχυροί άνεμοι στα πελάγη και χιονοπτώσεις στα ορεινά

Κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας, προβλέπει η ΕΜΥ ενώ προβλήματα έχουν δημιουργηθεί από τους θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη και τις χιονοπτώσεις στα ορεινά. Από το Λαύριο δεν πραγματοποιείται κανένα δρομολόγιο πλοίου ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους από τον Πειραιά για Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα.

Από το μεσημέρι χιονίζει στα ορεινά της Πελοποννήσου, ιδιαίτερα στην ορεινή Αρκαδία και την Κορινθία, γι' αυτό και όσοι κινούνται ή πρόκειται να κινηθούν στο ορεινό δίκτυο της Πελοποννήσου, θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες

Εν τω μεταξύ, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων από το 43ο έως το 51ο χλμ της εθνικής οδού Νεμέας - Λεβιδίου, λόγω έντονης χιονόπτωσης.

Επιπλέον, από την συνεχή βροχόπτωση των τελευταίων ημερών έχουν προκληθεί προβλήματα με καταπτώσεις βράχων σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου στην Γορτυνία, όπως μέσα στο χωριό Λαγκάδια, ενώ έχει φουσκώσει επικίνδυνα ο Λούσιος ποταμός. 

Ο δήμος Γορτυνίας, σε ανακοίνωσή του επισημαίνει, ότι υπάρχει μεγάλη δυσκολία στη μετακίνηση των πολιτών σε πολλά χωριά της περιοχής, από τις καταπτώσεις βράχων.  

Απαγορευτικό απόπλου από Λαύριο και Πειραιά για Κυκλάδες-Κρήτη-Δωδεκάνησα


Σε ισχύ  παραμένει η μερική απαγόρευση απόπλου, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατά τόπους τα 8 με 9 μποφόρ.

Από τον Πειραιά δεν εκτελείται κανένα δρομολόγιο για τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δεδωκάνησα. 

Για τον Αργοσαρωνικό πραγματοποιήθηκε το τελευταίο δρομολόγιο στις 18:00 το απόγευμα με πλοίο συμβατικού τύπου, ενώ κανονικά γίνονται τα δρομολόγια για τη Σαλαμίνα από το Πέραμα.

Από τη Ραφήνα θα εκτελεστεί μόνο το τελευταίο δρομολόγιο για το Μαρμάρι στις 7:30 το απόγευμα, ενώ δεν γίνεται κανένα δρομολόγιο από το Λαύριο.

Κλειστές παραμένουν, επίσης, οι πορθμειακές γραμμές Ρίο - Αντίριο, Αγ. Μαρίνα - Νέα Στύρα, Καβάλας - Πρίνου και Κέρκυρας - Λευκίμης.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε δελτίο αναγγελίας θυελλωδών ανέμων για το νότιο Ιόνιο,τη θάλασσα Κυθήρων, το νοτιοδυτικό, νοτιοανατολικό, βορειοανατολικό κεντρικό Αιγαίο, νοτιοδυτικό Κρητικό, θάλασσα Σάμου και Στενό Καφηρέα.

Εξασθένηση των ανέμων αναμένεται μετά τις 12 μετά τα μεσάνυχτα

Στο εδώλιο ο Άκης για ξέπλυμα μαύρου χρήματος από μίζες

Το εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων «δείχνει» ο εισαγγελέας Εφετών Παναγιώτης Καραγιάννης, στον Άκη Τσοχατζόπουλο, Βίκυ Σταμάτη, Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου, Αρετή Τσοχατζοπούλου και σε 16 ακόμη κατηγορουμένους στην υπόθεση.

Ο εισαγγελικός λειτουργός ζητεί, με πρότασή 350 σελίδων προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, να δικαστούν όλοι για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης. 

Ειδικότερα, ο εισαγγελέας, υιοθετώντας, κατά πληροφορίες, στο σύνολό του το πόρισμα των εισαγγελέων Ευγενίας Κυβέλου και Ελένης Σίσκου, που αποτέλεσε και τη «βάση» των ερευνών, προτείνει να παραπεμφθούν σε δίκη οι:  Άκης Τσοχατζόπουλος, Νίκος Ζήγρας, Αστέριος Οικονομίδης, Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, Γιώργος Σαχπατζίδης, Ταλίτα Τσεκούρα, Βίκυ Σταμάτη, Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου, Αρετή Τσοχατζοπούλου, Αικατερίνη Σταμάτη, Παναγιώτης Σταμάτης, ο εκπρόσωπος της υπεράκτιας εταιρείας Morelia Οράτιος Μελάς, ο φερόμενος ως συνιδιοκτήτης της υπερακτιας εταιρείας Torcaso Κωνσταντίνος Αντωνιάδης, ο φερόμενος ως ιδιοκτήτης της υπεράκτιας εταιρείας  Nobilis Νίκος Γεωργουλάκης, ο φερόμενος ως συνιδιοκτήτης της  Torcaso Παντελής Ζαχαριάδης, ο πρώην γ.γ, Εξοπλισμών και πρώην στενός συνεργάτης του Ακη Τσοχατζόπουλου Γιάννης Σμπώκος και οι Σπυρίδων Χατζηνικολαου, Γιώργος Κωνσταντάτος, Φώτης Αρβανίτης και Νίκος Καρατζάς.

Αντίθετα, ζητεί να μην παραπεμφθεί σε δίκη ο εκπρόσωπος της offshore εταιρείας Bluebell, Ευτύχιος Ατσοπάρδης, κρίνοντας ότι δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία σε βάρος του.

Κατά πληροφορίες, ο εισαγγελέας στην πρότασή του για κάποιους από τους κατηγορουμένους ζητεί να μην δικαστούν για επιμέρους πράξεις, ενώ δέχεται πως ο προφυλακισμένος πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος συνέστησε εγκληματική οργάνωση, με στόχο το «ξέπλυμα βρώμικου χρήματος» που προέρχεται από μίζες που δόθηκαν για την  υπογραφή εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Τον τελικό λόγο έχει πάντως το Συμβούλιο Εφετών, το οποίο θα αποφανθεί επί της εισαγγελικής πρότασης με βούλευμά του.

Δημοτικός σύμβουλος Λέσβου διαμαρτύρεται γιατί δεν προσέλαβαν τον ανηψιό του [βίντεο]

Το φοβερό περιστατικό έγινε στη Λέσβο όπου ένας σύμβουλος από την παράταξη πλειοψηφίας του Δήμου εκφράζει ανοιχτά τα παράπονά του, καθώς, όπως φαίνεται, αθέτησαν την... υπόσχεσή τους περί διορισμού του ανιψιού του.

Σε αυτή τη χώρα δεν αλλάζουν εύκολα τα πράγματα και ο δημοτικός σύμβουλος, όπως φαίνεται στο βίντεο προαναγγέλλει ότι θα «λάμψει όλη η αλήθεια», ενώ διαμαρτύρεται γιατί στη θέση του ανιψιού του έχουν προσλάβει άλλους.

Μιλάει ακόμη και για τη στιχομυθία του με το δήμαρχο εκφράζοντας εκ νέου τα παράπονά του για άλλη υπάλληλο που προσελήφθη στη θέση του, ενώ του είχαν υποσχεθεί άλλα.

Βέβαια, τα αίματα άναψαν και δεν άργησε να προκληθεί ένταση στην αίθουσα με τους υπόλοιπους δημοτικούς συμβούλους

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Γιατί ο Εμίρης του Κατάρ αποχώρησε από το Ελληνικό


Μεγάλος ντόρος έγινε επί μήνες αναφορικά με το ενδιαφέρον του Εμίρη του Κατάρ Χαμάντ μπιν Τζάσεμ μπιν Τζαμπρ αλ Θάνι για το Ελληνικό. Εκπρόσωποι του ήλθαν στην Ελλάδα, εκπρόσωποι του Δημοσίου φιλοξενήθηκαν στα ακριβά παλάτια της Ντόχα, όμως τελικά το φλερτ για την απόκτηση του Ελληνικού έληξε με τον πιο άδοξο τρόπο. Το Εμιράτο στο οποίο όλοι βασίζανε την ανάπτυξη και την έλευση των πετροδολαρίων στη χώρα μας, τελικά δεν κατέβηκε καν στο διαγωνισμό.

Ποιοι όμως οι λόγοι για τους οποίους ο Εμίρης που αγόρασε το νησάκι Οξιά στο Ιόνιο και προχώρησε σε αγορές ξενοδοχείων στην Κέρκυρα, τελικά δεν ολοκλήρωσε τα ελληνικά του πλάνα; Οι θεωρίες είναι πολλές. Η πρώτη αναφέρεται στην άρνηση της ελληνικής κυβέρνησης και ειδικότερα του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά να συμπράξει σε μια εν λευκώ παραχώρηση της περιοχής φιλέτου για όλη την Αττική. Μια παραχώρηση που θα δημιουργούσε μεγάλους κοινωνικούς τριγμούς ως προς τη χρήση της περιοχής αλλά και ως προς τις ελαφρύνσεις σε επίπεδο φορολόγησης κι ένταξης μιας σειράς κτηρίων σε ειδικό επενδυτικό καθεστώς.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Αθωώθηκαν έξι αστυνομικοί για την υπόθεση «ζαρντινιέρα»


Αθώοι κρίθηκαν έξι από τους οκτώ αστυνομικούς που κατηγορούνταν για τον ξυλοδαρμό του 29χρονου, σήμερα, Κύπριου Αυγουστίνου Δημητρίου, υπόθεση η οποία έγινε γνωστή ως «ζαρντινιέρα».

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, δικάζοντας σε δεύτερο βαθμό την υπόθεση, αθώωσε, κατά πλειοψηφία, τους έξι αστυνομικούς, ενώ καταδίκασε σε ποινές φυλάκισης 2,5 ετών, στον καθένα, με 3ετή αναστολή, τους άλλους δύο, έναν εν ενεργεία κι έναν εν αποστρατεία, για την πράξη της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Οι δύο καταδικασθέντες, στους οποίους το δικαστήριο αναγνώρισε ελαφρυντικά, απολογούμενοι ομολόγησαν ότι χτύπησαν τον νεαρό Κύπριο, αλλά δικαιολόγησαν τη βία λέγοντας ότι προσπάθησαν να τον ακινητοποιήσουν και να τον συλλάβουν, επειδή αυτός αντιδρούσε.

Οι αθωωθέντες αστυνομικοί, οι οποίοι αντιμετώπιζαν κατηγορίες για συνέργεια και επικίνδυνη σωματική βλάβη, υποδέχθηκαν την απόφαση του δικαστηρίου με ανακούφιση και έκαναν λόγο για δικαίωση.

Αντιθέτως ο Αυγ. Δημητρίου εξέφρασε την πικρία του για την παραπάνω ετυμηγορία. "Έξι χρόνια τώρα έχω διαλυθεί, έχω χάσει τη ζωή μου, δε θα ξαναέρθω ποτέ στην Ελλάδα", δήλωσε.

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε επιβάλλει στους οκτώ αστυνομικούς ποινές φυλάκισης από 15 μήνες έως 3 χρόνια και 3 μήνες. Οι συγκεκριμένες ποινές ήταν κατά περίπτωση με 3ετή αναστολή και εξαγοράσιμες.

Για την ίδια υπόθεση το Διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης είχε επιδικάσει στον Αυγ. Δημητρίου το χρηματικό ποσό των 300.000 ευρώ ως αποζημίωση για τον ξυλοδαρμό που έγινε στις 17 Νοεμβρίου 2006.

Μόσχα: Επίθεση με οξύ στον καλλιτεχνικό διευθυντή των μπαλέτων του Μπολσόι

Ο Ρώσος χορογράφος και χορευτής Σεργκέι Φιλίν, καλλιτεχνικός διευθυντής των μπαλέτων του θεάτρου Μπαλσόι, νοσηλεύεται με σοβαρά εγκαύματα στο πρόσωπο και στα μάτια ύστερα από επίθεση με οξύ που δέχθηκε από άγνωστο στη Μόσχα.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ιντερφάξ, το οποίο επικαλείται εκπρόσωπο της αστυνομίας, ο Φιλίν δέχθηκε την επίθεση αργά χθες το βράδυ από άγνωστο, ο οποίος του έριξε στο πρόσωπο «πιθανότατα οξύ» έξω από το σπίτι του, στο κέντρο της Μόσχας.

Ο Ρώσος χορογράφος νοσηλεύεται με εγκαύματα τρίτου βαθμού στο πρόσωπο και τα μάτια, δήλωσε στο Ιτάρ-Τας η Καταρίνα Νοβικόβα, εκπρόσωπος του Μπαλσόι. Σύμφωνα με τη ρωσική τηλεόραση, οι γιατροί φοβούνται πως ο Φιλίν μπορεί να χάσει την όρασή του και δήλωσαν ότι θα είναι σε θέση να το γνωρίζουν σε δυο εβδομάδες. Εκτιμούν εξάλλου ότι θα χρειαστούν έξι εβδομάδες για την πλήρη ανάρρωσή του Φιλίν.

Η εκπρόσωπος του Μπαλσόι, στενή φίλη του Φιλίν, δήλωσε ότι ο χορογράφος, ο οποίος ανέλαβε καλλιτεχνικός διευθυντής του Μπαλσόι τον Μάρτιο του 2011, δεχόταν απειλές και άφησε να εννοηθεί ότι η επίθεση αυτή έχει σχέση με επαγγελματικές αντιπαλότητες.

«Ο Σεργκέι δεχόταν συνεχώς απειλές από τότε που ανέλαβε τη θέση αυτή, όπως και οι προκάτοχοί του» είπε. «Δεν είχαμε ποτέ φανταστεί ότι ο πόλεμος για τους ρόλους και όχι για τις περιουσίες ή το πετρέλαιο, θα μπορούσαν να φθάσουν σε εγκληματικό επίπεδο. Πιστεύαμε πάντα και εξακολουθούμε να θέλουμε να το πιστεύουμε ότι ο κόσμος του θεάτρου διακρίνεται τουλάχιστον από ένα ελάχιστο ήθος. Για το λόγο αυτό είναι τρομερό αυτό που συνέβη» τόνισε.

Σύμφωνα με τη Ναβικόβα, πρόσφατα, άγνωστοι τρύπησαν τα λάστιχα του αυτοκινήτου του Φιλίν, ενώ είχε γίνει πειρατεία στο λογαριασμό του στο Facebook και είχαν αναρτηθεί στη σελίδα του δυσφημιστικές για τον ίδιο πληροφορίες.

Ο Φιλίν, 42 ετών, ήταν χορευτής του Μπαλσόι από το 1988 και το 2008 ανέλαβε τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή ενός άλλου μοσχοβίτικου μουσικού θεάτρου, του θεάτρου Στανισλάβσκι και Νεμίροβιτς-Νταντσένκο, το οποίο έγινε στις μέρες του, μια από τις πιο σημαντικές σκηνές της Ρωσίας.

Τον Μάρτιο του 2011, Ο Φιλίν αντικατέστησε στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Μπαλσόι τον Γιούρι Μπουρλάκα.

Ανάκληση ακατάλληλου εμφιαλωμένου νερού

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής του ΕΦΕΤ, κατά τη διενέργεια ελέγχων βάσει του προγράμματος «Επίσημος έλεγχος για τα εμφιαλωμένα νερά έτους 2012» (δειγματοληψία και ανάλυση) και σε συνεργασία με το Γενικό Χημείο του Κράτους, προέβη σε δειγματοληψία φυσικού μεταλλικού νερού από την Υπεραγορά MOLDOVA MON/ΠH E.Π.E. Αχαρνών 131, Αθήνα.

Το δείγμα, εμφιαλωμένο νερό, προέλευσης Ρουμανίας, από την Firma Producatoare S.C. EUROPEAN DRINKS SA, με την εμπορική ονομασία «WATER SPRING PRAMEN DIVU ΦΥΣΙΚΟ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ ΝΕΡΟ», σε συσκευασία των 2 L, με αριθμό παρτίδας SID A 08:56, και ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση 9/10/2013, κρίθηκε ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟ-ΜΗ ΑΣΦΑΛΕΣ διότι ανιχνεύθηκε μικροβιολογικό φορτίο.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση - απόσυρση του συνόλου του εν λόγω προϊόντος και η διαδικασία ελέγχου είναι σε εξέλιξη.

Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές που το έχουν προμηθευτεί να μην το καταναλώσουν.

Σύλληψη 21χρονου- Ανέβαζε γυμνές φωτογραφίες ανήλικης στο Facebook

Συνελήφθη 21χρονος από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με την κατηγορία της διακίνησης παιδικού πορνογραφικού υλικού, του εκβιασμού και της παραβίασης προσωπικών δεδομένων, με θύμα μια 15χρονη.

Όλα άρχισαν πριν από περίπου ένα χρόνο, όταν η 15χρονη Ελληνίδα κάτοικος Ηνωμένου Βασιλείου, άρχισε να συνομιλεί με έναν άγνωστο άντρα στο Facebook, ο οποίος σύντομα την έπεισε να του στείλει γυμνές φωτογραφίες της. Όταν η 15χρονη αρνήθηκε να του στείλει περισσότερες, την εκβίασε ότι θα δημοσιοποιούσε στο διαδίκτυο τις φωτογραφίες που ήδη κατείχε και παράλληλα θα ενημέρωνε τη μητέρα της και τρίτα πρόσωπα.

Η ανήλικη υπέκυψε στον εκβιασμό, με αποτέλεσμα να του στείλει και άλλες γυμνές φωτογραφίες της, καθώς και βίντεο. Όταν αρνήθηκε πάλι να του στείλει και άλλες φωτογραφίες, ο 21χρονος παραβίασε το προφίλ της στο Facebook και ανάρτησε 370 γυμνές φωτογραφίες της, ενώ παράλληλα την απειλούσε τηλεφωνικά ότι θα πάει στο σπίτι της με φίλους του και θα την χτυπήσει. Η μητέρα της ανήλικης, υπέβαλλε υπόμνημα στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, επιβεβαιώνοντας την όλη υπόθεση, ενώ επίσης ανέφερε τα κοινωνικά και ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετώπισε το 15χρονο θύμα λόγω του περιστατικού.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, , σε έρευνα που έκανε μετά από παρέμβαση εισαγγελέα, κατάφερε να εντοπίσει και να ταυτοποιήσει τα στοιχεία του 21χρονου, εν σε έρευνα που έγινε σπίτι του κατασχέθηκαν δύο σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή, δύο κάρτες κινητής τηλεφωνίας και ένα κινητό τηλέφωνο. Από την έρευνα που έγινε στα αρχεία του υπολογιστή, βρέθηκαν βίντεο και φωτογραφίες της ανήλικης και από έτερο άτομο, το οποίο ήταν στα όρια της ανηλικότητας.

Επιπλέον, όπως προέκυψε ο δράστης συνομιλούσε με την ανήλικη χρησιμοποιώντας στο προφίλ του στοιχεία συγγενικού του προσώπου.

Πηγή: | iefimerida.gr
Enhanced by Zemanta

Καθηγητής «τσάκωσε» μαθητές με ναρκωτικά στο σχολείο


Βλέποντας κάποια ύποπτη συναλλαγή που γινόταν μεταξύ μαθητών στο προάυλιο του σχολείου στην Ανατολική Φθιώτιδα, ο καθηγητής πλησίασε τους μαθητές και σοκαρίστηκε όταν διαπίστωσε ότι όταν τον αντιλήφθηκαν, ένας μαθητής προσπάθησε να πετάξει μικροποσότητα χασίς μακριά.

Ο καθηγητής αμέσως ενημέρωσε τον Διευθυντή για το περιστατικό. Όπως αναφέρει η τοπική εφημερίδα «Ημέρα» υπήρξε διακοπή μαθημάτων ενώ στην πολύωρη συνάντηση του Συλλόγου των καθηγητών υπήρξαν έντονες διαφωνίες για την αντιμετώπιση του θέματος.

Η συνεδρίαση του Συλλόγου διεκόπη εχθές και αναμένεται να συνεχιστεί σήμερα καθώς άλλοι καθηγητές υποστήριζαν ότι έπρεπε το θέμα να αντιμετωπιστεί παιδαγωγικά ενώ κάποιοι άλλοι αυστηρά μέσα στα πλαίσια της εκπαιδευτικής κοινότητας, ενώ υπήρξαν κάποιοι που υποστηρίζουν ότι έπρεπε να ενημερωθούν οι κατά νόμο αρχές.

Το θέμα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις στην τοπική κοινωνία της ανατολικής Φθιώτιδας.

Η μάχη της Κρήτης από... αντιεξουσιαστές–χρυσαυγίτες [βίντεο]

Το γύρω του διαδικτύου κάνει το βιντεάκι από τις συγκρούσεις σώμα με σώμα ανάμεσα σε μέλη της Χρυσής Αυγής και άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου στην Κρήτη.

Την κάμερα κρατούσε ένα μέλος της ομάδας των αντιεξουσιαστών και καταγράφει τη σύγκρουση ανάμεσα στις δύο πλευρές, η οποία ξεκίνησε με πέτρες και καρέκλες, ενώ στη συνέχεια, οι μάχες ήταν σώμα με σώμα.

Αφού για μερικά λεπτά η περιοχή μετατράπηκε σε πεδίο μάχης, ξαφνικά όλα σταμάτησαν μόλις φώναξε κάποιος «Μπάτσοι, μπάτσοι», δίνοντας σήμα πως στο σημείο έφτασαν αστυνομικές δυνάμεις, οπότε τα μέλη των δύο πλευρών έπρεπε να φύγουν για να γλιτώσουν τη σύλληψη.

Όπως αναφέρει το CretePlus.gr η συγκεκριμένη συμπλοκή που σημειώθηκε στη συμβολή της λεωφόρου 62 Μαρτύρων και τη Μίνωος έγινε ανάμεσα σε μερικές δεκάδες άτομα και από τους δύο χώρους.

Στον ανακριτή οι δολοφόνοι του 27χρονου Πακιστανού

Οι δύο συλληφθέντες για τη δολοφονία του νεαρού μετανάστη από το Πακιστάν, τα ξημερώματα της Πέμπτης στα Πετράλωνα θα οδηγηθούν στον ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν.

Υπενθυμίζεται ο 29χρονος πυροσβέστης και ο 24χρονος άνεργος συνελήφθησαν και κατηγορούνται για τη δολοφονία νεαρού μετανάστη. Οι ίδιοι ισχυρίζονται ότι έγινε παρεξήγηση με τον 27χρονο, επειδή ενώ εκείνοι κινούνταν με το μηχανάκι τους, τους έκλεισε με το ποδήλατό του.

Τότε ήρθαν στα χέρια και ακολούθησε συμπλοκή, κατά την οποία ο ένας τραυμάτισε τον Πακιστανό με στιλέτο στο στήθος.

Το έγκλημα έγινε στην οδό Τριών Ιεραρχών, λίγο μετά τις 03:00. Σε έρευνα στο σπίτι ενός από τους δράστες βρέθηκε προεκλογικό υλικό της Χρυσής Αυγής αλλά και μαχαίρια,αεροβόλο πιστόλι και πολεμικό υλικό.

Ο νεαρός Πακιστανός Σαχτζάτ Λουκμάν γεννήθηκε το 1986. Ζούσε στην Ελλάδα έξι χρόνια. Τον μαχαίρωσαν την ώρα που έφθανε στη δουλειά του. Δούλευε στις λαϊκές αγορές. Ξεκινούσε από το Περιστέρι όπου κατοικούσε, στις 2.30 για να φθάσει, μία ώρα μετά, στον εργοδότη του, στα Πετράλωνα. Και να φορτώσει τα πορτοκάλια.

«Είχε ροζ κάρτα τον τελευταίο μήνα δούλευε στη λαϊκή», λέει ο φίλος του Ομάρ. «Σήμερα δεν ήρθε», είπε ο εργοδότης του «Σήμερα δεν ήρθε», απάντησε ο εργοδότης του στους τρεις Πακιστανούς συγγενείς του, με τους οποίους μοιραζόταν το δωμάτιο στην οδό Λαχανά 48, στο Περιστέρι. Ο 25χρονος συγκάτοικός του, Ομάρ, λέει ότι ο Σαχτζάτ ζούσε νόμιμα:«Είχε πάρει ροζ κάρτα, προσωρινής παραμονής. Τον τελευταίο μήνα δούλευε στη λαϊκή. Πριν ήταν φύλακας εργοταξίου στον Ασπρόπυργο. Το εργοτάξιο έκλεισε».

Ζούσε 8 αδέρφια
 
Λέει ότι «ζούσε πολύ δύσκολη ζωή. Είχε οχτώ αφέλφια. Επαιρνε 20 ευρώ μεροκάματο και τα έστελνε στο Πακιστάν για να παντρευτούν οι αδελφές του. Ελεγε συχνά ότι ποτέ ο ίδιος δεν θα καταφέρει να κάνει οικογένεια και να ζήσει σαν άνθρωπος».

Περίπου 800 ρατσιστικά χτυπήματα εναντίον Πακιστανών σημειώθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια, όπως καταγγέλλει ο Τζαβέντ Ασλάμ, εκπρόσωπος της πακιστανικής κοινότητας. Αναφέρεται μάλιστα στο τελευταίο περιστατικό, που σημειώθηκε στο Μαρούσι πριν από δύο μήνες, τονίζοντας ότι: «Δύο Πακιστανοί χαροπάλευαν μέρες. Είναι ο πέμπτος νεκρός Πακιστανός».

ΣΥΡΙΖΑ - υπουργείο

Για άγρια ρατσιστική δολοφονία μετανάστη από ακροδεξιούς εγκληματίες κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του, σχετικά με τη δολοφονία του νεαρού Πακιστανού. Προσθέτοντας ότι: «Τυχόν απόπειρα συγκάλυψης του χαρακτήρα της αποκρουστικής πράξης, με κατασκευασμένα επιχειρήματα όπως "διαπληκτισμός", θα βαρύνει όχι μόνο πολιτικά αλλά και ποινικά όσους το επιχειρήσουν».

Ακολούθως, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με ανακοίνωσή του, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για μικροκομματική εκμετάλλευση που φθάνει «στην καπηλεία της απώλειας ανθρώπινης ζωής. Παριστάνει πως αγνοεί ότι η Ελληνική Αστυνομία συνέλαβε τους δράστες του απεχθούς εγκλήματος ύστερα από μεγάλη κινητοποίηση». Επίσης, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «η συνταγματική υποχρέωση είναι μία: νομιμότητα παντού». 

Ανακοίνωση  της ΔΗΜΑΡ

 Η ΔΗΜΑΡ εκφράζει τον αποτροπιασμό και τη θλίψη  της για τη δολοφονία του μετανάστη  από το Πακιστάν. Πρόκειται για  περιστατικό ακραίας ρατσιστικής βίας από ακροδεξιούς κύκλους. Η Ελληνική Πολιτεία, τα κόμματα και όλοι οι φορείς οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε άμεσα το ρατσισμό και να ορθώσουμε ένα τείχος απέναντι σε κάθε μορφή ρατσιστικής βίας. Ο ρατσισμός είναι εχθρός της δημοκρατίας. Θεωρούμε, επίσης, αυτονόητο ότι η Πολιτεία θα πράξει τα δέοντα και θα οδηγήσει τους δράστες στη δικαιοσύνη.

Αναστατωμένοι οι κάτοικοι των Ανω Πετραλώνων, που συγκεντρώθηκαν χθες το απόγευμα, μιλούσαν, χωρίς αμφιβολία, για άγριο ρατσιστικό έγκλημα. Εκφράζοντας έκπληξη και θυμό: «Η περιοχή των Ανω Πετραλώνων, που βρίσκεται κοντά στου Φιλοπάππου, παραδοσιακά στηρίζει τα κόμματα της Αριστεράς.

»Οι κάτοικοι συμμμετέχουν στα κινήματα. Δεν υπάρχουν περιστατικά ρατσιστικής βίας στην περιοχή», λέει η Μαρία Κοντογιώργου, κάτοικος του 3ου διαμερίσματος. 
 
Θυμός στα Πετράλωνα
 
Στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στις 6 το απόγευμα, στην πλατεία Μερκούρη, συμμετείχαν περισσότεροι από πεντακόσιοι κάτοικοι, μέλη αντιρατσιστικών και πολιτικών οργανώσεων. Υποστηρίζοντας ότι «θεωρούμε αναγκαία τη συμμετοχή μας στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας διότι δεν εμπιστευόμαστε τις αρχές». Ζητούν την τιμωρία των δραστών «για να σταματήσουν τα ρατσιστικά εγκλήματα».

Στην πορεία που ακολούθησε πέρασαν από το σημείο της δολοφονίας, στάθηκαν και μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια σχετικά με το ρατσισμό στους περαστικούς και τα καταστήματα.

«Η διαφαινόμενη απόπειρα συγκάλυψης δεν θα περάσει. Για το άγριο ρατσιστικό έγκλημα πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι δολοφόνοι», λένε μέλη της Κίνησης «Απελάστε το Ρατσισμό» του τοπικού διαμερίσματος.

Ρεπορτάζ με στοιχεία από την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
Enhanced by Zemanta

Φοιτητική Εστία του ΕΜΠ: Φαϊ αν περισσέψει, wi-fi καθόλου...

Ο Φώτης (αριστερά), η Εφη και ο Βασίλης ζουν αντιμέτωποι με το... θηρίο της ΦΕΕΜΠ και αντιμετωπίζουν με χιούμορ την έλλειψη φαγητού, ζεστού νερού και θέρμανσης.
Η Εφη τις προάλλες δεν έφαγε. Δεν ήταν η πρώτη φορά· και δεν ήταν η μόνη. Δεκάδες φοιτητές που διαμένουν στη Φοιτητική Εστία του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου συχνά φεύγουν από το εστιατόριο νηστικοί. Δικαιούνται να σερβιριστούν μισή ώρα πριν από το τέλος κάθε γεύματος. Αφού όλοι οι υπόλοιποι φοιτητές έχουν τελειώσει το φαγητό τους. 

Ο λόγος; «Δεν έχουμε κωδικούς. Είμαστε όλοι από τμήματα του ΤΕΙ Αθηνών και μας είπαν ότι όσο οι σχολές μας δεν πληρώνουν την κάρτα σίτισης, θα τρώμε τελευταίοι, ό,τι περισσεύει. Συχνά δεν περισσεύει τίποτα», λέει η 20χρονη Εφη. Είναι φοιτήτρια του Τμήματος Ιατρικών Εργαστηρίων, κατάγεται από το Ναύπλιο και είναι μία από τους 500 οικότροφους της ΦΕΕΜΠ.

Διαμαρτύρονται όμως για το Ιντερνετ Η ανεπαρκής σίτιση των φοιτητών που διαμένουν στην εστία-μαμούθ είναι το πρώτο από τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οικότροφοι φοιτητές.

Ξέφραγο αμπέλι

Το δεύτερο πρόβλημα το διαπιστώνει κανείς περιηγούμενος ανενόχλητος στους ορόφους του παλιού κτηρίου. «Δεν υπάρχει θυρωρός να ρωτήσει ποιος είσαι εσύ και πού πας», λέει ο Δημήτρης, φοιτητής στο ΤΕΙ Πειραιά, με καταγωγή από τα Γιάννενα. Οι φοιτητές λένε ότι ο χώρος φυλάσσεται από δύο φύλακες. Συνήθως όμως στην είσοδο δεν υπάρχει κανείς. Ιστορίες για σπασμένες πόρτες, για διαρρήξεις σε δωμάτια. Ολοι ξέρουν ότι εδώ μένουν και κάποιοι που δεν είναι φοιτητές. Υποπτοι ή όχι, τα στοιχεία τους δεν είναι καταγεγραμμένα πουθενά. Η Μαρία και η Ελενα αποφεύγουν να περιφέρονται στην Εστία μόνες το βράδυ. «Προσπαθώ να πείσω τον εαυτό μου ότι αυτές οι φτηνές κλειδαριές, σε συνδυασμό με την καρέκλα που βάζω πίσω από την πόρτα, θα με προστατεύσουν αν κάποιος προσπαθήσει να μπει στο δωμάτιό μου», λέει η Μαρία. Το προσωπικό της Εστίας έχει αποδεκατιστεί. Τέσσερις υπάλληλοι προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα.

Στον 6ο όροφο ο Λεωνίδας πάει για μπάνιο κρατώντας στο χέρι την πετσέτα του και κουβαλώντας τη συσκευή του ντους. «Τις κλέβουνε από τα μπάνια», εξηγεί, «γι' αυτό κι εγώ αγόρασα τη δική μου».

Το νερό στον 6ο όροφο είναι χλιαρό. Στον 7ο σχεδόν χλιαρό. Στον 8ο δεν έχει νερό. «Υπάρχουν διαρροές σε όλο το κτήριο. Τα υδραυλικά είναι παλιά και συχνά το νερό δεν φτάνει στους τελευταίους ορόφους», λέει ο Φώτης. «Ανοίγουμε τις βρύσες και περιμένουμε να έρθει το νερό», λένε οι ένοικοι του 8ου. Τις προάλλες έτσι πλημμύρισε ένας ολόκληρος όροφος. Ενας φοιτητής περίμενε να έρθει το νερό και αποκοιμήθηκε. Το σιφόνι ήταν βουλωμένο και το νερό πέρασε στο δωμάτιο του κάτω ορόφου από τους σπασμένους σωλήνες του καλοριφέρ· του παγωμένου καλοριφέρ. «Ο συντηρητής μάς είπε ότι έχει να γίνει συντήρηση στον καυστήρα από το 1973, όταν λειτούργησε πρώτη φορά», λένε οι φοιτητές. Ευτυχώς προμηθεύτηκαν σόμπες. Δυστυχώς υπάρχει πρόβλημα με την τάση του ρεύματος σε ολόκληρο το κτήριο. «Αν σε τρία δωμάτια που βρίσκονται στη σειρά έχουμε αναμμένες τις σόμπες, πέφτει το ρεύμα. Κάθε φοιτητής δικαιούται μέχρι 600 Watt. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να δουλεύει η τηλεόραση, το ψυγείο και η σόμπα ταυτόχρονα», εξηγεί ο Φώτης. «Αν το ρεύμα κοπεί Παρασκευή, πρέπει να περιμένουμε μέχρι τη Δευτέρα για να έρθει ηλεκτρολόγος και να ξεκλειδώσει τον ηλεκτρολογικό πίνακα». «Λίγος ρομαντισμός δεν βλάπτει. Ανάβουμε τα κεριά. Αρκεί να μην έχει κλειστεί κάποιος στο ασανσέρ. Εχει συμβεί...» λέει ο αισιόδοξος Κρητικός της παρέας, ο Βασίλης. «Δεν είναι προβλήματα αυτά που αναφέρθηκαν. Πρόβλημα είναι να μη σε δεχτούν. Να μην έχεις πού να μείνεις. Ετσι συνέβη με έναν φίλο μου. Οι γονείς του έχουν εισόδημα κάτω των 7.000 ευρώ. Αναγκάστηκε να πάει στην Κρητική Εστία, να πληρώνει δηλαδή 250 ευρώ το μήνα!» Κι όμως, υπάρχουν πάνω από 100 κενά δωμάτια.

Η εγκατάλειψη σε όλο της το μεγαλείο στη φοιτητική Εστία του ΕΜΠ. Κι όμως, εκεί στεγάζονται νέα παιδιά που προσπαθούν να σπουδάσουν κάτω από συνθήκες που προσβάλλουν κάθε έννοια αξιοπρέπειας

Στο κυλικείο

Μπροστά σε όλα αυτά τα προβλήματα, το Ιντερνετ φαντάζει πολυτέλεια. Κι όμως, μία από τις μεγαλύτερες φοιτητικές εστίες στην Ελλάδα δεν έχει Wi-Fi. Οι φοιτητές κατεβαίνουν με τις σόμπες τους και τα λάπτοπ στο ισόγειο. Ιντερνετ έχει μόνο στο αυτοδιαχειριζόμενο κυλικείο. Ευτυχώς υπάρχει κι αυτό. Βολεύονται μ' αυτό. Οσο μπορεί να βολευτεί κάποιος που κάθεται σε έναν τρύπιο καναπέ χωρίς μαξιλάρια. «Ολα μπορώ να τα αντέξω, εκτός από την έλλειψη Ιντερνετ», λέει ο Βασίλης. «Ακόμα και τη μούχλα στο δωμάτιό σου;» τον ρωτάει η Εφη. «Δεν μυρίζει τόσο πολύ πια», της απαντάει ο ίδιος. «Νομίζεις ότι δεν μυρίζει. Απλώς το έχεις συνηθίσει», του λέει γελώντας η Εφη. «Δεν σ' το λέμε, για να μη σε προσβάλουμε».

 enet.gr

Λαγκάρντ: Πίστωση χρόνου στην Ελλάδα

Μπορεί να χρειαστεί να περάσει ένας χρόνος για να μπορέσουν να κρίνουν οι δανειστές εάν η Ελλάδα ανταποκρίνεται στις δεσμεύσεις της, εκτίμησε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, σε συνέντευξη Τύπου στην Ουάσινγκτον την Πέμπτη. Επανέλαβε ότι η Ελλάδα έκανε σημαντικά βήματα και ότι επανακτά την εμπιστοσύνη για τις προοπτικές της χώρας, προσθέτοντας ότι πρέπει να γίνουν ακόμη αρκετά για τις μεταρρυθμίσεις, τις ιδιωτικοποιήσεις, τη δημοσιονομική προσαρμογή και την πάταξη της φοροδιαφυγής. 


Η επικεφαλής του ΔΝΤ αναφέρθηκε στην απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου για την εκταμίευση 3,24 δισεκατομμυρίων ευρώ, δίνοντας έμφαση επίσης στις αποφάσεις των Ευρωπαίων να δοθεί επιπρόσθετος χρόνος για την εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος.
 
Απαντώντας σε ερωτήσεις, υποστήριξε ότι δεν επιθυμεί να κατηγορήσει κανένα για τυχόν λάθη του παρελθόντος στο ελληνικό πρόγραμμα. "Δεν θέλω να ξαναγράψω την ιστορία" είπε χαρακτηριστικά στην ερώτηση για λάθη που έχουν γίνει, σημειώνοντας ότι μεγαλύτερη σημασία έχει το μέλλον και ότι οι θυσίες του ελληνικού λαού να έχουν αντίκρισμα.
 
Σε ό,τι αφορά ειδικότερα την στάση των Ευρωπαίων απέναντι στην Ελλάδα, τόνισε ότι παράτειναν τη χρονική διάρκεια για την αποπληρωμή των δανείων τους, έχουν μειώσει τα επιτόκια των διμερών δανείων, ενώ θα μελετήσουν, αν χρειαστεί, τη λήψη πρόσθετων μέτρων υπό όρους για την παροχή κι άλλης βοήθειας ώστε να επιτευχθεί ο στόχος για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Η κ. Λαγκάρντ υπογράμμισε ξανά ότι βασική προϋπόθεση είναι η Ελλάδα να πραγματοποιήσει τις δεσμεύσεις της.
Η κ. Λαγκάρντ ζήτησε - εμμέσως πλην σαφώς - περαιτέρω μείωση των επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας με στόχο την ανάσχεση της κρίσης χρέους.  Σημείωσε ότι η ΕΚΤ πρέπει να διατηρήσει χαλαρή τη νομισματική της πολιτική και ενδεχομένως να προσπαθήσει να μειώσει το κόστος δανεισμού, προκειμένου να στηρίξει την οικονομία της ευρωζώνης.  Παράλληλα, τόνισε ότι η Ευρώπη πρέπει να σημειώσει πρόοδο προς την κατεύθυνση μίας πραγματικής τραπεζικής ένωσης. 
Η διευθύντρια του ΔΝΤ εκτίμησε ότι απομακρύνεται η απειλή της οικονομικής κατάρρευσης σε παγκόσμιο επίπεδο, λέγοντας ότι διαφαίνεται μια μικρή ανάκαμψη. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι δεν είναι καιρός για χαλάρωση της δημοσιονομικής πολιτικής και πως «πρέπει να αποφευχθεί η υποτροπή». 
 
Για την Πορτογαλία, η Κριστίν Λαγκάρντ έκρινε ότι είναι αναγκαίο να γίνει μεγαλύτερη δημοσιονομική εξυγίανση.
 
Αναφερόμενη στις ΗΠΑ, υπογράμμισε ότι πρέπει να περιοριστούν οι δαπάνες, ενώ εκφράστηκε θετικά για το ενδεχόμενο υψηλότερου πληθωρισμού στην Ιαπωνία, με την προϋπόθεση ότι σχετίζεται με την ανεξαρτησία της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας.

Παραπέμπεται με 286 ψήφους ο Παπακωνσταντίνου - "Όχι" για Βενιζέλο, Παπανδρέου, Παπαδήμο


ην παραπομπή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου σε προανακριτική επιτροπή που θα διερευνήσει το ενδεχόμενο ποινικών ευθυνών για τη λίστα Λαγκάρντ αποφάσισε η Βουλή. Αντίθετα καταψηφίστηκε η πρόταση για τους κυρίους Βενιζέλο, Παπανδρέου και Παπαδήμο. Για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου ψήφισαν συνολικά 294 βουλευτές, εκ των οποίων τα 286 ψηφοδέλτια ήταν έγκυρα, τα 5 άκυρα και τα 3 λευκά.
Υπέρ της πρότασης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για την παραπομπή του ψήφισαν υπέρ 265 βουλευτές, κατά 6 βουλευτές και Παρών 3 βουλευτές.
Για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν υπέρ 129 βουλευτές, κατά 26 βουλευτές και Παρών 4 βουλευτές.
Για την πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων – Χρυσής Αυγής ψήφισαν υπέρ 110 βουλευτές, κατά 28 βουλευτές και Παρών 3 βουλευτές.

Στην κάλπη για την παραπομπή του Ευάγγελου Βενιζέλου ψήφισαν συνολικά 225 βουλευτές, εκ των οποίων 154 ψηφοδέλτια ήταν έγκυρα, 15 άκυρα και 56 λευκά.
Για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν υπέρ 124 βουλευτές, κατά 24 βουλευτές και Παρών 2 βουλευτές.
Για την πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων – Χρυσής Αυγής ψήφισν υπέρ 104 βουλευτές, κατά 23 βουλευτές και Παρών 1 βουλευτής.
Στην κάλπη για την παραπομπή του Γιώργου Παπανδρέου ψήφισαν συνολικά 224 βουλευτές, εκ των οποίων 107 ψηφοδέλτια ήταν έγκυρα, 114 άκυρα και 3 λευκά.
Για την πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων – Χρυσής Αυγής υπέρ ψήφισαν 80 βουλευτές, κατά 19 βουλευτές και Παρών 8 βουλευτές.
Στην κάλπη για την παραπομπή του Λουκά Παπαδήμου ψήφισαν συνολικά 221 βουλευτές, εκ των οποίων τα 214 ψηφοδέλτια ήταν έγκυρα, 7 άκυρα και 11 λευκά.
Για την πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων – Χρυσής Αυγής υπέρ ψήφισαν 63 βουλευτές, κατά 34 βουλευτές και Παρών 6 βουλευτές.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...