Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Αλλάζει τα δεδομένα ο Διώτης: Αντέγραψα το στικάκι και κατέστρεψα τα παλιό

Νέες διαστάσεις δίνει στην υπόθεση της αλλοίωσης της λίστας Λαγκάρντ η κατάθεση του Ιωάννη Διώτη στους οικονομικούς εισαγγελείς.

Ο κ. Διώτης στο υπόμνημα που κατέθεσε σημείωσε ότι αντέγραψε στο στικάκι και κατέστρεψε το παλιό καθώς ήταν προϊόν υποκλοπής. Ή τουλάχιστον έτσι νόμιζε ο ίδιος, όπως τονίζει, αφού ο κ. Παπακωνσταντίνου (τότε υπουργός Οικονομικών) ποτέ δεν του ανέφερε ότι υπήρχε CD με τη λίστα Λαγκάρντ που παραδόθηκε από τις γαλλικές αρχές!

Ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ σημειώνει ότι, θεωρώντας το στικάκι προϊόν υποκλοπής, έδωσε στην συνεργάτη του εντολή να αγοράσει νέο στικάκι για να αντιγράψουν τα περιεχόμενα. Ο ίδιος, επισημαίνει ότι διέγραψε στη συνέχεια το περιεχόμενο του παλιού καθώς δεν ήθελε να υπάρχει δεύτερο μέχρι να αποφασιστεί από την πολιτική ηγεσία αν και πως θα αξιοποιηθεί.

«Αν μου είχε πει για την ύπαρξη CD ο κ. Παπακωνσταντίνου θα το αντιμετώπιζα διαφορετικά»

Σύμφωνα με τον κ. Διώτη, η παραλαβή του στικ από τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου έγινε ατύπως καθώς δεν ενημερώθηκε ποτέ για την ύπαρξη CD που είχε έρθει από τη Γαλλία. «Αν το ήξερα, θα το χειριζόμουν διαφορετικά, ως έγγραφο, και όχι ως παράνομο αποδεικτικό» υποστηρίζει ο κ. Διώτης, ο οποίος σημειώνει ότι είχε την εντύπωση ότι το στικάκι είχε αποκτηθεί μέσω των μυστικών υπηρεσιών.

Ο ίδιος σημειώνει ότι δεν αλλοίωσε τίποτε στη λίστα, ούτε ήξερε ότι κάνοντας την με αντιγραφή μπαίνει και ημερομηνία, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν έλαβε καμία πολιτική εντολή αξιοποίησης του. Μάλιστα, ζητά και τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης από το εργαστήριο της Ελληνικής Αστυνομίας προκειμένου να αποδειχθεί εάν έχουν γίνει αλλοιώσεις ή όχι, αμφισβητώντας τους ελέγχους των οικονομικών εισαγγελέων.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ιωάννης Διώτης ανέλαβε επικεφαλής του ΣΔΟΕ, αντικαθιστώντας τον Ιωάννη Καπελέρη, στις 2 Μαΐου του 2011. Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου αποχώρησε από το υπουργείο Οικονομικών στις 17 Ιουνίου και σύμφωνα με τον ίδιο παρέδωσε στον κ. Διώτη στο στικάκι πριν φύγει από το υπουργείο. Η εξέταση του στικ (αυτού που ισχυρίζεται ο κ. Διώτης ότι αντέγραψε καταστρέφοντας το παλιό) έδειξε ότι δημιουργήθηκε στις 8 Ιουλίου.

«Εγώ είπα στον κ. Βενιζέλο να το δώσει στον κ. Σαμαρά»


Ο κ. Διώτης στο υπόμνημά του σημειώνει ότι το στικάκι που αντέγραψε ήταν και αυτό που παραδόθηκε στον Ευάγγελο Βενιζέλο και εν συνεχεία από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ στον πρωθυπουργό.

Ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, μάλιστα, υποστηρίζει ότι ήταν ο ίδιος που τηλεφώνησε στον Ευάγγελο Βενιζέλο (ο οποίος τότε βρισκόταν στη Γαλλία) όταν πήρε διαστάσεις το θέμα με τη λίστα Λαγκάρντ για να του ζητήσει να παραδώσει το στικάκι στον Αντώνη Σαμαρά.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...