Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Ζέστη, αλλά και καταιγίδες την Κυριακή

Έως 34 βαθμούς θα δείξει το θερμόμετρο στην Αττική – Δείτε τι καιρό θα κάνει την επόμενη εβδομάδα


Καλός και θερμός θα είναι ο καιρός σε όλη τη χώρα την Κυριακή, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, ωστόσο αναμένεται να σημειωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας, κυρίως σε ορεινά ηπειρωτικά τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 32 βαθμούς στη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα, από 19 έως 31 στη Δυτική Ελλάδα, από 19 έως 34 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 24 έως 32 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι, 5 μποφόρ, με εξαίρεση τα νοτιότερα πελάγη όπου θα επικρατήσουν μέτριοι έως ισχυροί δυτικοί άνεμοι εντάσεων 5 με 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι, 4 με 5 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις κατά τις θερμές κυρίως ώρες της ημέρας, περιμένουμε την Κυριακή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες κυρίως διευθύνσεις ασθενείς.

Πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις περιμένουμε την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι, 4μποφόρ.

Παρόμοιο θα είναι το σκηνικό του καιρού και την επόμενη εβδομάδα σε όλη τη χώρα.

Αναλυτικά για Δευτέρα και Τρίτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα ηπειρωτεικά μετά το μεσημέρι υπάρχει πιθανότητα για βροχή. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και στα πελάγη δυτικοί, βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη το σκηνικό δεν αλλάζει και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα δυτικά κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις με μεμονωμένες καταιγίδες στα βορειοδυτικά και πιθανές βροχές στα υπόλοιπα ορεινά. Τοπικά περιορισμένες ορατότητες το πρωί στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνεόυν δυτικοί, βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα είναι σε μικρή πτώση στα βορειοδυτικά αλλά στις υπόλοιπες περιοχές θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα.

 Για την Παρασκευή η ΕΜΥ προβλέβει γενικά αίθριο καιρό και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν μεμονωμένες βροχές στα ορεινά κυρίως της βορειοανατολικής χωράς. Άνεμοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και θερμοκρασία σε μικρή πτώση κυρίως δυτικά και βόρεια.

Αρβανιτόπουλος: Τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά τον Σεπτέμβριο ό,τι και εάν λέει η ΟΛΜΕ

Κανονικά θα ανοίξουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, υποστηρίζοντας παράλληλα πως δεν κινδυνεύει η θέση κανενός εκπαιδευτικού, οι οποίοι παράλληλα όπως επεσήμανε θα αποκτήσουν από τη νέα σχολική χρονιά οργανική θέση.

«Τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά τον Σεπτέμβριο, παρά τις προειδοποιήσεις της ΟΛΜΕ για απεργιακές κινητοποιήσεις. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΜΕ τον περασμένο Μάιο απειλούσε να "βάλει μπουρλότο" στα όνειρα και τις ελπίδες των μαθητών στις Πανελλαδικές. Σήμερα, με περίσσεια ευκολία, απειλεί με απεργιακές κινητοποιήσεις. Να είστε σίγουροι ότι εκφράζει μια ισχνή μειοψηφία και όχι την κοινότητα των εκπαιδευτικών. Πιστεύω ότι, επειδή η ελληνική κοινωνία καθημερινά απειλείται από τη δυσβάσταχτη οικονομική πραγματικότητα, δεν χρειάζεται , δεν αντέχει τεχνητές οξύνσεις και συνδικαλιστές ασκήσεις. Όλα αυτά περισσεύουν» ανέφερε ο κ. Αρβανιτόπουλος σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Παραπολιτικά, προσθέτοντας πως «μέριμνα όλων και ιδιαίτερα ημών είναι η διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του εκπαιδευτικού συστήματος. Αυτό σημαίνει ότι τα σχολεία μας θα είναι ανοιχτά, οι εκπαιδευτικοί στη θέση τους, τα βιβλία στη θέση τους».

Ο κ. Αρβανιτόπουλος ανέφερε πως δεν έχει υπάρξει καμία απόλυση εκπαιδευτικού. «Από τους 150.000 εκπαιδευτικούς τέθηκαν σε διαθεσιμότητα 2.100 όταν η δημοσιοποιημένη απειλή ξεπερνούσε τους 7.500-απειλή που εξουδετερώσαμε με επιχειρήματα μακριά από συντεχνιακή λογική, αλλά θεμελιωμένα με μεθοδολογική επάρκεια και αδιαμφισβήτητη εγκυρότητα. Θέλω να διαβεβαιώσω το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας με τον πλέον ρητό και κατηγορηματικό τρόπο ότι καμία θέση εκπαιδευτικού δεν κινδυνεύει».

Όσοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα θα αξιοποιηθούν σε άλλες θέσεις του δημοσίου εντός του τριμήνου, υπογράμμισε και αναφέρθηκε στην απόφαση του υπουργείου Παιδείας να αποκτήσουν όλοι οι εκπαιδευτικοί οργανική θέση. «Όλοι οι εκπαιδευτικοί από τον Σεπτέμβριο του 2013 αποκτούν οργανική θέση στο σχολείο χωρίς όρια ωρών και γραφειοκρατικά τερτίπια τοποθέτησης που γεννούν ανασφάλεια και αδιαφάνεια», ανέφερε.

Ο υπουργός Παιδείας ανήγγειλε τη δημιουργία δημόσιων σχολών και ινστιτούτων που θα παρέχουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα δωρεάν επαγγελματική κατάρτιση για όλους ενώ παραδέχθηκε ότι η νέα σχολική χρονιά θα ξεκινήσει με 10.000 λιγότερους αναπληρωτές, ως αποτέλεσμα αναπόφευκτης δημοσιονομικής πολιτικής.

Τέσσερις «κομπίνες» που κάνουν οι καταστηματάρχες, για να μην εκδίδουν αποδείξεις

Παρά τις συνεχείς πιέσεις για πάταξη της φοροδιαφυγής, αρκετοί καταστηματάρχες φαίνεται πως ακόμη δεν έλαβαν το «μήνυμα» και επιμένουν εξαπατούν τους πελάτες που επισκέπτονται τις επιχειρήσεις τους, προκειμένου να μην εκδώσουν αποδείξεις.

Το φαινόμενο των «μαϊμού» αποδείξεων, δεν είναι τωρινό στην Ελλάδα. Αντίθετα πολλοί επιτήδειοι επιχειρηματίες, είχαν «θεσμοθετήσει» την μη έκδοση αποδείξεων ή για να είμαστε πιο ακριβείς έβρισκαν «πατέντες» για να κόψουν όσο το πιο δυνατόν λιγότερες αποδείξεις.

Μια από τις πιο συνηθισμένες πρακτικές σε διάφορα καταστήματα, είναι να δίνουν παλαιότερες αποδείξεις σε πελάτες, οι οποίες ωστόσο στο ποσό που αναγράφουν, είναι σχεδόν πανομοιότυπες με τον λογαριασμό που έχουμε πραγματοποιήσει στο κατάστημα.
Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να επιδεικνύουμε στον έλεγχο των αποδείξεων, καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που μια απόδειξη μπορεί να προέρχεται από «μαϊμού» ταμειακή μηχανή, η οποία είναι αδήλωτη.

Μια άλλη συνηθισμένη πρακτική η οποία συμβαίνει κυρίως σε ταβέρνες και εστιατόρια, είναι αντί για απόδειξη, οι καταστηματάρχες να δίνουν στον πελάτη τον λογαριασμό της παραγγελίας του εκτυπωμένο. Ο λογαριασμός αυτός δεν έχει καμία ισχύ και δεν μετρά φυσικά ως απόδειξη.
Τέλος, πολύ συχνά παρατηρείται το φαινόμενο, οι καταστηματάρχες να κάνουν «λάθος» και να τοποθετούν μπροστά από το ποσό πληρωμής ένα «0» με αποτέλεσμα αυτόματα το ποσό αντί για ευρώ να είναι σεντ, (π.χ., είναι πιθανό εάν έχουμε ξοδέψει 23 ευρώ, ο λογαριασμός να αναγράφει 0,23 ευρώ, δηλαδή 23 λεπτά).


Πηγή:  | iefimerida.gr

Απίστευτο - Λυκαβηττός: Ακουσε ληστές να μπαίνουν σπίτι και κάλεσε την αστυνομία μέσω facebook

Με τρόπο... διαδικτυακό κατάφερε μια νεαρή σε περιοχή του Λυκαβηττού να ειδοποιήσει την αστυνομία για τη διάρρηξη που συνέβαινε εκείνη τη στιγμή στο σπίτι της και να γλιτώσει τα χειρότερα, καθώς η ίδια βρισκόταν μέσα στο δωμάτιό της.

Το απίστευτο περιστατικό δημοσιεύει το cretalive και αναφέρει ότι η νεαρή, λίγο μετά τις 5 τα ξημερώματα, αντιλήφθηκε τους διαρρήκτες να μπαίνουν στο σπίτι της και τρομοκρατήθηκε.

Ωστόσο, σκέφθηκε πολύ γρήγορα, καλύφθηκε κάτω από τα σκεπάσματα και μέσω του iPad της που είχε ανοιχτό έστειλε μήνυμα στο facebook που έγραφε «ΒΟΗΘΕΙΑ! Έχουν μπει στο σπίτι μου...μένω στη τάδε διεύθυνση...».

Για καλή της τύχη αρκετοί φίλοι της ήταν ακόμη συνδεδεμένοι στο δίκτυο και ειδοποίησαν άμεσα την αστυνομία.

Ανδρες της ΕΛ.ΑΣ. πήγαν άμεσα στο σπίτι της νεαρής, ωστόσο, δεν κατάφεραν να συλλάβουν τους ληστές οι οποίοι είχαν γίνει ήδη καπνός.


Όλες οι ρυθμίσεις για την τακτοποίηση/νομιμοποίηση αυθαιρέτων

Με 500 ευρώ τακτοποιούνται οριστικά οι κατοικίες που κατασκευάστηκαν πριν από το 1975 - Ποιοι θα κληθούν να πληρώσουν - Σε ποιους θα επιστραφούν χρήματα - Σε ποιες περιπτώσεις θα βγαίνει το ακίνητο από τη ρύθμιση


Ξεκινά την προσεχή Δευτέρα, 2 Σεπτεμβρίου, η διαδικασία για την υπαγωγή στη νέα ρύθμιση του υπουργείου Περιβάλλοντος για την τακτοποίηση/νομιμοποίηση των αυθαιρέτων με την έναρξη της λειτουργίας του ηλεκτρονικού συστήματος που διαχειρίζεται το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας.

Στο νέο νόμο (4178/2013) θα ενταχθούν όχι μόνο οι νέες περιπτώσεις τακτοποίησης, αλλά υποχρεωτικά και όλες οι παλιές, που είχαν προχωρήσει με το προηγούμενο νομικό πλαίσιο.

Αναγκαστικά λοιπόν όλοι οι ιδιοκτήτες των παλιών περιπτώσεων, που έχουν κάνει υπαγωγή στον νόμο 4014/11, έχουν δηλαδή καταβάλει τουλάχιστον το παράβολο, οφείλουν να υποβάλουν εκ νέου, μέσω μηχανικού, αίτηση τακτοποίησης/νομιμοποίησης.

Όπως αναφέρει το Έθνος, με το νέο νόμο τακτοποιούνται οριστικά οι κατοικίες, που κατασκευάστηκαν πριν από το 1975 με την πληρωμή παραβόλου 500 ευρώ (με τον παλιό νόμο έπρεπε να καταβληθεί το 15% του ειδικού προστίμου)

- Για πέργκολες, φούρνους, διακοσμητικούς κρουνούς, μικροϋπερβάσεις σε εξώστες, αποθήκες κλπ προβλέπεται η πληρωμή 500 ευρώ για τη νομιμοποίηση τους ανεξαρτήτως του αριθμού τους (ο παλιός νόμος προέβλεπε την καταβολή του ποσού για κάθε κατασκευή).

- Στις ευπαθείς ομάδες αυτή υπάγονται τώρα περισσότερες κατηγορίες πολιτών, όπως οι πολύτεκνοι, τρίτεκνοι και μακροχρόνια άνεργοι.

- Ο νέος νόμος παρέχει οριστική τακτοποίηση-νομιμοποίηση σε σχέση με τα 30 χρόνια που προέβλεπε το προηγούμενο πλαίσιο

Πότε επιστρέφονται χρήματα

Αν προκύψει ότι ο ιδιοκτήτης ακινήτου έχει καταβάλει περισσότερα χρήματα από όσα απαιτούνται με τη νέα ρύθμιση, το υπουργείο προβλέπει συμψηφισμό ή και επιστροφή χρημάτων.

Στο σύστημα υπάρχουν 172.452 δηλώσεις που βρίσκονται σε φάση επεξεργασίας, χωρίς να έχει πληρωθεί κανένα ποσό.

Αυτές οι δηλώσεις θεωρούνται μη υποβληθείσες και οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να καταθέσουν ξανά όλο το φάκελο. Το ίδιο θα πρέπει να γίνει και στις περιπτώσεις τακτοποίησης των ημιυπαίθριων που ρυθμίστηκαν μέσω των πολεοδομιών το 2010.

Οι «βαριές» παραβάσεις

Οι περιπτώσεις τακτοποίησης ακινήτων με «βαριές» αυθαιρεσίες ή χωρίς άδεια θα περάσουν από το μικροσκόπιο των ελεγκτών δόμησης.

Ακόμα κι αν ο ιδιοκτήτης υποβάλει δήλωση και πληρώσει το παράβολο, θα πρέπει να περιμένει μέχρι να γίνει έλεγχος στο ακίνητό του και να πιστοποιηθεί πως το αυθαίρετο δεν βρίσκεται σε περιοχή όπου απαγορεύεται το χτίσιμο ή οτι το ακίνητο δεν χτίστηκε μετά τις 28 Ιουλίου 2011. Αυτή η διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει δύο-τρία χρόνια.

Μόλις πληρωθεί το παράβολο και το αυθαίρετο υπαχθεί στο ηλεκτρονικό σύστημα της τακτοποίησης, ελεγκτής δόμησης θα εκδώσει πόρισμα για την πληρότητα και την ορθότητα των στοιχείων που υποβλήθηκαν.

Σε αντίθετη περίπτωση, το ακίνητο βγαίνει από τη ρύθμιση και το ενδεχόμενο κατεδάφισης παραμένει ανοικτό.

ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ:Σατανιστές πίσω από το έγκλημα της Ραφήνας; Ένα παιδάκι βρήκε το διαμελισμένο πτώμα!

Ένα τεμαχισμένο πτώμα μιας γυναίκας αναστάτωσε το απόγευμα της Παρασκευής τους κατοίκους της Ραφήνας. Ο δράστης την είχε βάλει μέσα σε ταξιδιωτικούς σάκους και την είχε αφήσει δίπλα στους κάδους απορριμμάτων. Η αστυνομία προσπαθεί να εξακριβώσει την ταυτότητα του θύματος, το οποίο «βρέθηκε» από ένα ανήλικο παιδί …

Πιο συγκεκριμένα, η βόλτα στην παιδική χαρά μετατράπηκε σε σκηνή από θρίλερ για ένα μικρό αγοράκι και την μητέρα του χθες το απόγευμα στη Ραφήνα. Οι εικόνες που αντίκρυσε ήταν ακατάλληλες και αποκρουστικές...

Οι κάτοικοι της οδού Στεφοπούλου στην Ραφήνα τα έχασαν καθώς πλησίασαν τους κάδους σκουπιδιών, όταν είδαν μέσα σε δυο σακ βουαγιαζ ανθρώπινα μέλη που ανήκαν  σε μια ηλικιωμένη γυναίκα...

Αμέσως κάλεσαν την αστυνομία, ενώ στο σημείο ήρθε και ιατροδικαστής. Τουλάχιστον 24 ώρες πριν είχε τεμαχιστεί το πτώμα της άγνωστης γυναίκας,  καθώς δεν βρέθηκε κανένα στοιχείο της ταυτότητας της.

Οι αστυνομικοί ήδη ερευνούν περιπτώσεις εξαφάνισης ηλικιωμένων γυναικών, ενώ περιμένουν τις επόμενες μέρες ανάλογες καταγγελίες. "Ίσως με αυτό τον τρόπο να βρούμε την ταυτότητα του θύματος", λένε

Το πτώμα της άτυχης γυναίκας θα εξεταστεί αναλυτικότερα από ιατροδικαστή, ώστε να βρεθεί η ακριβής ηλικία της αλλά και οποιαδήποτε άλλο στοιχείο που θα βοηθήσει στην εξιχνίαση του φρικιαστικού εγκλήματος. Η Πανσέληνος της περασμένης Τέταρτης κάνει τους αστυνομικούς να ερευνήσουν ακόμα και το απίθανο ενδεχόμενο να πρόκειται για δολοφονία- ανθρωποθυσία, παραπέμποντας σε ανάλογες υπόθεσης Σατανιστών από το παρελθόν.

star.gr

Συνελήφθη στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» καταζητούμενος για εμπορία ναρκωτικών

Πρόκειται για 30χρονο Αυστραλό, που αναζητούσε η Ιντερπόλ της Καμπότζης


Ενας 30χρονος Αυστραλός, που καταζητείτο για εμπορία ναρκωτικών, συνελήφθη σήμερα στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». 

Σε βάρος του δράστη εκκρεμούσε Ερυθρά Αγγελία Διεθνών Αναζητήσεων της Ιντερπόλ Καμπότζης για διακίνηση ναρκωτικών.

Ο 30χρονος οδηγήθηκε σήμερα στους αρμόδιους εισαγγελείς. 

Σάλος από καταγγελία πολίτη για ξυλοδαρμό του από ελεγκτές και οδηγό τρόλεϊ [έγγραφο]

Νέα ερωτηματικά προκαλεί υπόθεση όπου δύο ελεγκτές μαζί με τον οδηγό φέρονται να ξυλοκόπησαν άγρια έναν άνδρα, όταν εκείνος διαπίστωσε πως προσπαθούσαν να εισπράξουν πρόστιμα από αλλοδαπούς χωρίς να επιδείξουν μπλοκ βεβαίωσης παράστασης.

Οπως καταγγέλλει ο Βασίλης Καλαμβόκας, την Τετάρτη 10 Ιουλίου του 2013, επέβαινε στο τρόλεϊ 21 της γραμμής Αθήνα- Νίκαια, όταν στη στάση του στρατοπέδου Ρουφ, δύο ελεγκτές επιβιβάστηκαν στο τρόλεϊ.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει ο ίδιος, οι ελεγκτές εντόπισαν έναν αλλοδαπό χωρίς εισιτήριο και του ζήτησαν να πληρώσει το πρόστιμο χωρίς να επιδείξουν το μπλοκ βεβαίωσης παράβασης. Οταν συνέχισαν την ίδια πρακτική σε μια αλλοδαπή ασιατικής καταγωγής, ο κ. Καλαμβόκας υποστηρίζει πως επενέβη προκειμένου να εκδοθεί η απόδειξη παράβασης, με αποτέλεσμα οι δύο ελεγκτές να του πουν «κάνε την δουλειά σου εσύ», σε έντονο ύφος.

Τότε, όπως υποστηρίζει στην καταγγελία του, ζήτησε από τους ελεγκτές να αφήσουν τον ίδιο και την αλλοδαπή να αποβιβαστούν, ενώ την ίδια στιγμή αρκετοί από τους επιβάτες άρχισαν να διαμαρτύρονται για την συμπεριφορά των ελεγκτών. Αποτέλεσμα ήταν, ο οδηγός να αποβιβαστεί από το τρόλεϊ κλείνοντας τις πόρτες και να καλέσει την αστυνομία, παρακρατώντας παράνομα τον ίδιο και όλους τους υπόλοιπους επιβάτες, υποστηρίζει.

Στη συνέχεια της καταγγελίας, αναφέρεται πως ο κ. Καλαμβόκας πάτησε το μπουτόν κινδύνου προκειμένου να αποβιβαστεί από το τρόλεϊ με τους υπόλοιπους επιβάτες. Αποτέλεσμα ήταν όπως αναφέρει, ο οδηγός του τρόλεϊ να τον χτυπήσει και να τον ρίξει κάτω στο πεζοδρόμιο, ενώ στη συνέχεια μαζί με τους δύο ελεγκτές άρχισε να τον κλωτσά μετά μανίας στο κεφάλι.

Σε επικοινωνία που είχε το iefimerida.gr με τον κ. Καλαμβόκα, επιβεβαίωσε όχι μόνο την γνησιότητα του εγγράφου της καταγγελίας του το οποίο έχει κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο, αλλά επίσης υποστήριξε πως με το θέμα ασχολείται το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας, καθώς υπάρχει ενδεχόμενο οι ελεγκτές να συμπεριφέρθηκαν ρατσιστικά στους αλλοδαπούς.

Κάντε κλικ στην εικόνα για καλύτερη ανάλυση.

Τρίκαλα: Στο νοσοκομείο 60χρονη μετά από πολύωρο αχαλίνωτο SEX

Από τα τρυφερά χάδια, τα καυτά φιλιά και τα ακροβατικά του αλλοδαπού εραστή της, βρέθηκε ξαφνικά στο νοσοκομείο Τρικάλων μια 60χρονη γυναίκα!!! 


Η κυρία που έκανε πολύ "like" τα ερωτικά παιχνίδια, θέλησε να θυμηθεί τα νιάτα της και να τα δώσει όλα στο κρεβάτι, ο οργανισμός της όμως την «πρόδωσε», αφού μετά από το άγριο σεξ με τον αλλοδαπό σύντροφο της μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Τρικάλων με αιμορραγία !

Σύμφωνα μετο trikalavoice, η γυναίκα, προφανώς φοβούμενη τα κουτσομπολιά, είχε αρχικά ενδοιασμούς για τη μεταφορά της στο Νοσοκομείο.

Ωστόσο τελικά δέχτηκε να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες ,ενώ οι γιατροί κατάφεραν να αντιμετωπίσουν το σημαντικό πρόβλημα αιμορραγίας που παρουσίαζε.

Χτύπησε κόκκινο το δημόσιο χρέος της Ελλάδας: Ξεπέρασε τα 321 δισεκατομμύρια ευρώ

Τα 321 δισ. ευρώ ξεπέρασε το δημόσιο χρέος στο τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2013, χρέος μεγαλύτερο κι από αυτό που είχε η Ελλάδα το 2009 πριν ξεσπάσει η κρίση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Tο Βήμα, το χρέος επιβαρύνθηκε κατά 16 δισ. ευρώ εντός του 2013, ενώ είναι υψηλότερο κατά 18 δισ. ευρώ από τον Ιούνιο του 2012 που ήταν μόλις 303 δισ. ευρώ.

Το ύψος του δανεισμού που με τα σημερινά δεδομένα αντιστοιχεί στο 180% του ΑΕΠ και παρά την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος εξακολουθεί να επιβαρύνεται με το ύψος των τόκων, δημιουργεί προβληματισμό στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης που ψάχνει τρόπους να το αντιμετωπίσει.

Παράλληλα οι εμπειρογνώμονες είναι διχασμένοι, για το κατά πόσο το δημόσιο χρέος της Ελλάδας, που ξεπέρασε στο τέλος Ιουνίου τα 321 δισ. ευρώ χωρίς να υπολογίζονται οι εγγυήσεις που καταπίπτουν, μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά χωρίς ένα νέο «κούρεμα».

Σοκ στην Ελλάδα: Παντρεμένες δουλεύουν σε οίκους ανοχής για να εξασφαλίσουν λίγα χρήματα

Οι τραγικές επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα παίρνουν νέες διαστάσεις, καθώς όπως προκύπτει μετά από ρεπορτάζ της Espresso, όλο και περισσότερες γυναίκες παντρεμένες και μη ανεξαρτήτως ηλικίας, καταφεύγουν στην πορνεία, προκειμένου να εξασφαλίσουν λίγα χρήματα για την οικογένεια της.

Οπως αναφέρει στο ρεπορτάζ της η εφημερίδα, τον τελευταίο χρόνο όλο και περισσότερες απελπισμένες γυναίκες, ζητούν μια θέση εργασίας σε οίκους ανοχής, προκειμένου να μπορέσουν να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα για τις οικογένειες τους.

Στο δημοσίευμα, φιλοξενούνται και οι δηλώσεις ενός άνδρα και μιας γυναίκας οι οποίοι διατηρούν studio για ερωτικές συνευρέσεις στο κέντρο της Αθήνας και αναφέρονται εκτενώς στο δυσάρεστο αυτό γεγονός.

«Λόγω της οικονομικής κρίσης, πολλές γυναίκες που πριν από λίγα χρόνια δεν είχαν περάσει ούτε έξω από οίκο ανοχής, έρχονται σε μας και ζητούν να εργαστούν ως ιερόδουλες για να βγάλουν το ψωμί τους και να πληρώσουν τους λογαριασμούς και τα χαράτσια», δηλώνει μια εκ των ιδιοκτητών και συνεχίζοντας υποστηρίζει πως οι περισσότερες από τις γυναίκες που καταφεύγουν στους οίκους ανοχής, είναι μεταξύ 30 και 45 ετών, με οικογένειες και παιδιά».

Ενδεικτική της τραγικής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει αρκετές οικογένειες, είναι η ιστορίας που αφηγείται στην εφημερίδα ο άνδρας ιδιοκτήτης, από μια γυναίκα που ζήτησε δουλειά στον οίκο ανοχής, αλλά κατέρρευσε ψυχολογικά: «Πριν από λίγο καιρό ήρθε μια γυναίκα γύρω στα σαράντα και μου είπε πως ο άντρας της είχε απολυθεί από τη δουλειά του και πλέον εργαζόταν περιστασιακά σε μια εταιρεία που κάνει μετακομίσεις και μεταφορές! Είχαν δύο παιδιά και έμεναν στο νοίκι, αλλά τα χρήματα που έβγαζαν ήταν γύρω στα 500 ευρώ το μήνα. Μου ζήτησε να δουλέψει δύο φορές την εβδομάδα στο πρωινό πρόγραμμα, ώστε να μπορεί να λείπει από το σπίτι χωρίς να καταλάβει κάτι ο σύζυγος της. Η εξωτερική της εμφάνιση ήταν πολύ καλή, αλλά της εξήγησα πως για να δουλέψει στο studio θα έπρεπε πρώτα να βγάλει άδεια εργασίας και να περάσει από ιατρικές εξετάσεις. Όταν τη ρώτησα αν έχει σκεφτεί καλά αυτό που πάει να κάνει έβαλε τα κλάματα και μου είπε πως φοβάται, αλλά δεν έχει άλλη επιλογή! Στεναχωρήθηκα πολύ και τη συμβούλεψα να πάει πίσω στο σπίτι της και να ψάξει για μια άλλη δουλειά, γιατί με αυτήν την ψυχολογία ήταν αδύνατο να μπει στο δωμάτιο με πελάτη. Η δουλειά της ιερόδουλης είναι πολύ δύσκολη και απαιτητική. Όταν είσαι στο κρεβάτι με πελάτη, το συναίσθημα πρέπει να πάει περίπατο».


«Λουκέτο» σε μαγαζί που εμφανιζόταν ο Λευτέρης Πανταζής στη Θεσσαλονίκη

Ο έλεγχος του ΣΔΟΕ έγινε χθες το βράδυ και αφού διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν εκδοθεί αποδείξεις, δόθηκε αμέσως η εντολή να σφραγιστεί το νυχτερινό κέντρο


"Λουκέτο" για 48 ώρες έβαλε το ΣΔΟΕ σε νυχτερινό κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην περιοχή του αεροδρομίου, επειδή δεν έκοβε αποδείξεις. 

Στο κέντρο εμφανίζεται ο γνωστός τραγουδιστής Λευτέρης Πανταζής.

Ο έλεγχος του ΣΔΟΕ έγινε χθες το βράδυ και αφού διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν εκδοθεί αποδείξεις, δόθηκε αμέσως η εντολή να σφραγιστεί το νυχτερινό κέντρο.

Νέα στοιχεία με μίζες εκατομμυρίων ευρώ για τα υποβρύχια

Ενα νέο κύμα ερευνών στη Γερμανία βάζει ξανά την υπόθεση των ελληνικών υποβρυχίων και το χορό της μίζας γύρω από αυτά στο προσκήνιο, καθώς, νέα στοιχεία από την φορολογική δίωξη και τις εισαγγελικές αρχές δείχνουν «δωράκια» και φοροδιαφυγή που φθάνουν τα 17,5 εκατομμύρια ευρώ.

Οπως αναφέρει η εφημερίδα «Καθημερινή» υπάλληλοι του γερμανικού ΣΔΟΕ έκαναν έφοδο στα γραφεία της εταιρείας Atlas Elektrotechnik Gmbh αναζητώντας στοιχεία για συμμετοχή της σε παράνομες πληρωμές και την κατασκευή γερμανικών υποβρυχίων στην Ελλάδα.

Οι έρευνες φέρνουν στο φως ενδείξεις για δωροδοκία κρατικών αξιωματούχων και φοροδιαφυγή ύψους 17,5 εκατομμυρίων ευρώ τόσο από τη συγκεκριμένη εταιρεία αλλά και από τις θυγατρικές της Krauss Maffei Wegmann και Rheinmetall.

Η Atlas έχει την έδρα της στη Βρέμη και αποτελεί κοινή εταιρεία των ομίλων Thyssen Krupp και Eads, ενώ , σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές φέρεται να έχουν δοθεί 17,5 εκατομμύρια ευρώ μέσω κοινού αντιπροσώπους τους στην Ελλάδα, ενώ το υπουργείο Οικονομικών και η Εισαγγελία δεν έχουν πεισθεί για τη νομιμότητά τους.

Η εν λόγω εταιρεία, όπως αναφέρει η εφημερίδα, ήταν έως το 2006 μέρος του ναυπηγείου της Βρέμης και ελεγχόταν από τη βρετανική ΒΑΕ, ωστόσο, με παρέμβαση της τότε γερμανική κυβέρνησης πέρασε αμιγώς σε γερμανικά χέρια και στον έλεγχο της εταιρείας Thyssen Krupp.

Οι συναλλαγές που ερευνώνται δεν σχετίζονται με τη φάση κατάρτισης και έγκρισης της σύμβασης, αλλά με την υλοποίησή της και οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα στοιχεία στις γερμανικές αρχές έχουν δοθεί από τις ίδιες τις ετιαρείες.

Η Atlas είχε συμμετοχή στην κατασκευή του οπλικού συστήματος του υποβρυχίου Isus 90, που σύμφωνα με ανθρώπους που είχαν γνώση των λεπτομερειών αποτελούσε σημαντικό τμήμα στην προστιθέμενη αξία του υποβρυχίου. Η εταιρεία στη συνέχεια είχε νομικές διαφορές με τον Ελληνα αντιπρόσωπό της. Πάντως, ακόμα και σήμερα τα γερμανικά υποβρύχια δεν έχουν τορπίλες.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση της κατάρτισης σύμβασης των υποβρυχίων έχει κλείσει για τις γερμανικές αρχές μετά την πληρωμή από την εταιρεία Ferrostaal προστίμου 190 εκατομμυρίων ευρώ και την καταδίκη δύο στελεχών της εταιρείας με συμβολικές ποινές.

Επιπλέον, την περασμένη εβδομάδα επαρχιακό δικαστήριο της Λεμεσσού αποφάσισε να εκδώσει στην Ελλάδα τον πρώην υπουργό Εσωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ντίνο Μιχαηλίδη. Ο τελευταίος επιβαρύνθηκε από τον Νίκο Ζήγρα, συγκατηγορούμενο και ξάδερφο του πρώην υπουργού Αμυνας Ακη Τσοχατζόπουλου, ότι μετέφερε χρήματα σε βαλίτσες στην Ελλάδα.

Στην Ελλάδα, πάντως, η ανάκριση για τις συμβάσεις τεσσάρων καινούργιων υποβρυχίων καθυστερεί ,καθώς έχει δοθεί προτεραιότητα στα θέματα που συνδέονται με την περιουσιακή κατάσταση της Ακη Τσοχατζόπουλου ο οποίος απολογείται τη Δευτέρα στη δίκη που διεξάγεται στο Εφετείο Αθηνών.

Ακης Τσοχατζόπουλος,υποβρύχια,Ελλάδα,Γερμανία,Βρέμη,μίζες, Ferrostaal, Ντίνος Μιχαηλίδης,Krauss Maffei Wegmann,Rheinmetall, Atlas Elektrotechnik Gmbh,Νίκος Ζήγρας,Ντίνος Μιχαηλίδης

Enhanced by Zemanta

Βγαίνουν χιλιάδες από τον «Τειρεσία»

Ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο που σχεδιάζει η κυβέρνηση, θα στείλει χιλιάδες φυσικά και νομικά πρόσωπα εκτός «Τειρεσία».

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα «Επενδυτής», η πρωτοβουλία για την αντικατάσταση του «Τειρεσία» από ένα πιο ευέλικτο μοντέλο βρίσκεται σε τελικό στάδιο και ενδέχεται να έχει ολοκληρωθεί μέσα στον επόμενο μήνα.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, σχεδιάζεται να ενταχθεί στο πακέτο εξαγγελιών που θα γίνουν από τον Πρωθυπουργό, πιθανότατα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Οι συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά έχουν ήδη λάβει σχετικές εισηγήσεις από τα υπουργεία Ανάπτυξης και Οικονομικών, αλλά και από τους φορείς της αγοράς.

Ο νέος... «Τειρεσίας» προσβλέπει στην παύση της «τυφλής» καταχώρησης στο σύστημα προσώπων και επιχειρήσεων για πολύ χαμηλά ποσά, πράγμα που έχει προκαλέσει μεγάλα προβλήματα σε καθ’ όλα υγιείς δανειολήπτες. Η κυβερνητική απόφαση, πέραν της απαλλαγής χιλιάδων περιπτώσεων δανειοληπτών, από το στίγμα του «Τειρεσία» θα αποτελέσει και δείγμα καλών προθέσεων για την αγορά.

Σήμερα εντός της λίστας του «Τειρεσία» υπολογίζεται ότι βρίσκονται περισσότερες από 1,5 εκατ. περιπτώσεις συναλλαγών.

Τι αλλάζει στη συλλογή των αποδείξεων

Αλλαγές στον τρόπο συλλογής των αποδείξεων μελετά το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να μειώσει τη φοροδιαφυγή σε κλάδους που καταγράφουν υψηλά ποσοστά παραβατικότητας αλλά και να αυξήσει τα έσοδα στα κρατικά ταμεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την 1η Ιανουαρίου του 2014, θα αναγνωρίζονται αποδείξεις μόνο από συγκεκριμένους επαγγελματικούς κλάδους που χτυπούν κόκκινο στη φοροδιαφυγή όπως γιατροί, δικηγόροι, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι και κέντρα διασκέδασης.

Οι φορολογούμενοι δεν θα συλλέγουν αποδείξεις από όλες τις συναλλαγές τους, όπως ισχύει σήμερα, π.χ. από σούπερ μάρκετ και άλλα καταστήματα, τα οποία έτσι κι αλλιώς εκδίδουν αποδείξεις.

Από την άλλη, αναμένεται να θεσπιστούν ειδικά φορολογικά κίνητρα για τη συλλογή αποδείξεων, μέσω της παροχής συγκεκριμένων φορο-εκπτώσεων.

Για παράδειγμα, για κάθε συναλλαγή που θα γίνεται με πιστωτική κάρτα, ο φορολογούμενος να κερδίζει μείωση του ΦΠΑ από το 23% στο 20% ή από το 13% στο 10%.

Τέλος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα καταργηθεί η ποινή που επιβάλλεται σήμερα (22%) επί της αξίας των αποδείξεων που δεν έχει συγκεντρώσει ο φορολογούμενος, σύμφωνα με τον νόμο (το 25% του εισοδήματος σε αποδείξεις).

Ραφήνα: Σε ηλικιωμένη ανήκει το διαμελισμένο πτώμα

Δύο σακ – βουαγιάζ εντοπίστηκαν κοντά στην εκκλησία του Αγίου Χαραλάμπους που βρίσκεται στον εσωτερικό δρόμο από Ραφήνα προς Λούτσα, στην οδό Πράσινου Λόγου και Στεφοπούλου, από κατοίκους της περιοχής δίπλα σε κάδο απορριμμάτων. 

Σύμφωνα με πληροφορίες το ένα από τα δύο σακ – βουαγιάζ περιείχε κομμένα ανθρώπινα μέλη που ανήκουν σε ηλικιωμένη γυναίκα. Η έντονη δυσοσμία που αναδυόταν από τις τσάντες κινητοποίησε τους περίοικους με αποτέλεσμα να ειδοποιηθεί η αστυνομία, ενώ στο σημείο μετέβη και ιατροδικαστής.

Την υπόθεση έχει αναλάβει το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής.

Αυτή είναι η τελική ρύθμιση της κυβέρνησης για τους πλειστηριασμούς

Κοινωνικές παράμετροι και τρία αυστηρά οικονομικά κριτήρια συνθέτουν το σχέδιο της κυβέρνησης - «Κλειδιά» το ανεξόφλητο ποσό του δανείου, η πενταετής προστασία του ακινήτου και η αντικειμενική αξία - «Δίχτυ προστασίας» για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες


Κοινωνικές παραμέτρους και συγκεκριμένα οικονομικά κριτήρια θα εμπεριέχει η τελική ρύθμιση για τους πλειστηριασμούς ακινήτων, στην οποία φαίνεται πως καταλήγει η κυβέρνηση.

Καθοριστικά στοιχεία είναι το ανεξόφλητο ποσό του δανείου, η πενταετής προστασία του ακινήτου και η αντικειμενική αξία του.

Η κυβέρνηση διαβεβαιώνει πως θα διατηρήσει το «δίχτυ προστασίας» στις ευπαθείς ομάδες (ανέργους, πολύτεκνους, άτομα με ειδικές ανάγκες), ενώ θα καθιερωθούν οι θεσμοί του «συνεργάσιμου δανειολήπτη» και των «αναγκαίων δαπανών διαβίωσης».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή» η κυβερνητική πρόταση, την οποία επεξεργάζονται από κοινού τα υπουργεία Ανάπτυξης και Οικονομικών, θα στηρίζεται κατ' αρχήν στα οικονομικά κριτήρια τα οποία θα λαμβάνονται υπόψη για την ένταξη ή μη ενός ακινήτου σε καθεστώς πλειστηριασμού.

Τα κριτήρια είναι τρία και θα ισχύσουν είτε στο σύνολό τους είτε μεμονωμένα. Η κυβέρνηση προτίθεται να προχωρήσει στη θέσπιση της πενταετούς προστασίας της κύριας κατοικίας από τους πλειστηριασμούς.

Με τον τρόπο αυτό, εκτιμάται ότι θα αποφευχθεί η μαζική προσφορά ακινήτων και θα υπάρξει σταδιακή εκτόνωση, αφού κάθε χρόνο θα «ξεπαγώνουν» ακίνητα των ετών που έπονται του 2008 (ήτοι, το 2015 θα βγουν σε πλειστηριασμό τα ακίνητα του 2010 και ούτω καθεξής).

Η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης εκτιμά ότι ο συνολικός αριθμός των ακινήτων που βρίσκονται σε καθεστώς αναμονής πλειστηριασμού δεν ξεπερνούν τα 15.000 το χρόνο και, αν ισχύσει η σταδιακή απελευθέρωση εκείνων που συμπληρώνουν την πενταετία, δεν θα βγαίνουν «στο σφυρί» περισσότερα από 6.000-7.000 ακίνητα ετησίως.

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Σοκ στη Ραφήνα: Βρέθηκε ανθρώπινο μέλος μέσα σε σακ βουαγιάζ

Μπροστά σε ένα μακάβριο θέαμα βρέθηκαν οι κάτοικοι της Ραφήνας το απόγευμα της Παρασκευής οι οποίοι ανοίγοντας δύο σακ βουαγιάζ που βρήκαν πεταμένα δίπλα σε κάδους σκουπιδιών εντόπισαν σε ένα από αυτό ένα κομμένο ανθρώπινο μέλος. 

Στο μακάβριο εύρημα οδήγησε τους κατοίκους της Ραφήνας η έντονη δυσοσμία που ανδαυόταν από τα σακ βουαγιάζ.

Οι περίοικοι ενημέρωσαν την αστυνομία και επί τόπου σπεύδει ιατροδικαστής προκειμένου να εξετάσει τα ευρήματα.



Ζεστό το Σάββατο σε όλη τη χώρα - Στους 35 βαθμούς Κελσίου ο υδάργυρος

Βροχές στα ορεινά της Μακεδονίας, της Ηπείρου και της Θεσσαλίας αναμένονται και το Σάββατο, ωστόσο, η εικόνα στην υπόλοιπη Ελλάδα θα είναι καλύτερη καθώς ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος ενών μικρή άνοδο θα παρουσιάσει και η θερμοκρασία.

Αναλυτικά, η πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ για το Σάββατο έχει ως εξής:

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά της Μακεδονίας.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 16 έως 35 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να σημειωθούν μεμονωμένοι όμβροι στα ορεινά της Ηπείρου.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 20 έως 35 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να σημειωθούν μεμονωμένοι όμβροι στα ορεινά της Θεσσαλίας.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 19 έως 35 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Γενικά αίθριος.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 21 έως 31 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Γενικά αίθριος.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 22 έως 33 βαθμούς κελσίου.

Αττική
Καιρός: Γενικά αίθριος.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 24 έως 35 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι κυρίως στα ορεινά.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 20 έως 32 βαθμούς κελσίου.


Τελικά είμαστε 10.815.197

Δύο χρόνια μετά την απογραφή ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ τα οριστικά αποτελέσματα – Οριακή πλειοψηφία οι γυναίκες – Στα 41,9 η μέση ηλικία στην Ελλάδα – Ποιοι οι πολυπληθέστεροι δήμοι – Πόσοι είναι οι αλλοδαποί που ζουν στη χώρα μας


Ούτε έναν-έναν να μέτραγαν τους κατοίκους της Ελλάδας δεν θα έπαιρνε δύο χρόνια για να ολοκληρωθεί η απογραφή του πληθυσμού της χώρας καθώς η Ελληνική Στατιστική Αρχή ανακοίνωσε τα οριστικά αποτελέσματα τον Αύγουστο του 2013 όταν η διαδικασία έγινε τον Φεβρουάριο του 2011.

Με την επιφύλαξη, επομένως, των δύο ετών που πέρασαν από τότε που έγινε η συλλογή των στοιχείων, η Στατιστική Αρχή ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ο πληθυσμός της Ελλάδας ανέρχεται τελικά σε 10.815.197 άτομα όταν το 2001 στην Ελλάδα ζούσαν 10.964.020 άνθρωποι.

Την πλειοψηφία, έστω και οριακή, αποτελούν οι γυναίκες που ανέρχονται σε 5.512.494 (ή ποσοστό 51%) έναντι των ανδρών που συνολικά είναι 5.302.703 (̟ή ποσοστό 49%) ενώ σε επίπεδο περιφερειών οι γυναίκες είναι περισσότερες από τους άνδρες σε 10 από τις 13 (εξαίρεση οι περιφέρειες Πελοποννήσου, Νοτίου και Βορείου Αιγαίου).

Οι δέκα πολυπληθέστεροι δήμοι είναι κατά σειρά: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Πειραιάς, Λάρισα, Βόλος, Περιστέρι, Ρόδος, Ιωάννινα

Όσο για τη μέση ηλικία των κατοίκων της Ελλάδας, αυτή ανέρχεται στα 41,9 έτη ενώ ο πιο νέος πληθυσμός κατά μέσο όρο εντοπίζεται στη Μύκονο (37 έτη) και ο γηραιότερος στην Ευρυτανία (49 έτη).

Σε επίπεδο δήμων ο «μεγαλύτερος» είναι αυτός των Κεντρικών Τζουμέρκων με το μέσο όρο να είναι τα 57,9 έτη και ακολουθούν
η Κίμωλος με 55,7
η Γορτυνία στην Αρκαδία με 54,8
η Αργιθέα στην Καρδίτσα με 54,3
το Οροπέδιο Λασιθίου με 54,1
η Δωδώνη με 53,6
η Λίμνη Πλαστήρα με 53,6
ο Γεώργιος Καραϊσκάκης με 53,3
τα Άγραφα με 53,3
και το Μεγανήσι με 52,9

Οι μισοί Έλληνες είναι, επίσης, κατά νόµο έγγαµοι (έγγαµοι, σύµφωνο συµβίωσης, σε διάσταση), τέσσερις στους δέκα είναι άγαμοι με τους περισσότερους από αυτούς να είναι άντρες.

Όσον αφορά τέλος τους αλλοδαπούς που απεγράφησαν, αυτοί ανέρχονται σε 911.929 με τους 199.101 να έχουν υπηκοότητα χωρών της Ε.Ε. και 708.003 να προέρχονται από άλλες χώρες. Οι μισοί από τους αλλοδαπούς είναι Αλβανοί και ακολουθούν οι Βούλγαροι, οι Ρουμάνοι, οι Πακιστανοί και οι Γεωργιανοί. Όπως προκύπτει, δε, από την επεξεργασία των στοιχείων οι περισσότεροι αλλοδαποί επιλέγουν τις αστικές και όχι τις αγροτικές περιοχές.

Η Στατιστική Αρχή, πάντως, υπενθυμίζει ότι η µεθοδολογία της Α̟πογραφής του 2011 διαφέρει σηµαντικά σε αρκετά σηµεία α̟πό αυτή του 2011 τόσο ως προς τον τρόπο διενέργειάς της όσο και ως προς την επεξεργασία των συλλεγέντων στοιχείων. «Συνεπώς τα αποτελέσµατα της Απογραφής του 2011 και αυτά προηγούµενων Απογραφών δεν είναι απολύτως συγκρίσιμα» καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ

Forbes: Στο 1,5 δισ. δολάρια τα έσοδα της Ελλάδας από τον αγωγό ΤΑΡ

Το διάσημο οικονομικό περιοδικό γράφει ότι το ποσό αυτό θα αντισταθμίσει τις απώλειες από τις αποκρατικοποιήσεις


Η κατασκευή του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου TAP έχει «τεράστια σημασία» για την Ελλάδα, αναφέρεται σε δημοσίευμα του περιοδικού Forbes.

Όπως σημειώνεται, η απόφαση για τον αγωγό TAP προωθεί τις ενεργειακές φιλοδοξίες της χώρας μας.

Μεταξύ άλλων, γίνεται αναφορά στις εταιρείες χωρών που συμμετέχουν στην κοινοπραξία κατασκευής του αγωγού, υπογραμμίζοντας ότι αναμένεται εισροή 1,5 δισ. δολαρίων στην ελληνική οικονομία, που θα αντισταθμίσει το έλλειμμα από τις ιδιωτικοποιήσεις.

Ακόμη, αναμένεται να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας καθ' όλη τη διάρκεια κατασκευής και διαχείρισης του έργου, κάτι απαραίτητο, σύμφωνα με το περιοδικό, σε μια χώρα, όπου η ανεργία έχει φτάσει το 27,6%.

Τέλος, το δημοσίευμα υπογραμμίζει ότι η επιλογή του ΤΑP επιτρέπει στην Ελλάδα να την χρησιμοποιήσει ως «στοιχείο ένδειξης ανάκαμψης και προσέλκυσης ξένων επενδυτών».

Ο επικεφαλής έρευνας του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου, Κωνσταντίνος Φίλης, δήλωσε παλαιότερα στη Wall Street Journal, όπως τονίζεται στο δημοσίευμα, ότι «ο ΤΑP είναι πολύ σημαντικός για τη χώρα, αλλά πρόκειται μόνο για έμμεση επένδυση. Η Ελλάδα θα απομακρυνθεί από το φαύλο κύκλο, μόνο αν εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις και υιοθετήσει ένα ευέλικτο σχέδιο επενδύσεων, για να προσελκύσει ξένους επενδυτές».
Enhanced by Zemanta

Καθηγητές: Κλειστά σχολεία ακόμα και με επιστράτευση

Έτοιμοι να κλείσουν τα σχολεία δηλώνουν οι εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ακόμα κι αν η κυβέρνηση του επιστρατεύσει μετά και την άκαρπη συνάντηση που είχαν χθες με τον υπουργό Παιδείας.

Από την πλευρά της πάντως η κυβέρνηση διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση ότι τα σχολεία στις 11 Σεπτεμβρίου θα ανοίξουν με τους εκπαιδευτικούς στις θέσεις τους. Την Τρίτη συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΜΕ για να ορίσει πλέον το πλαίσιο των κινητοποιήσεων και στη συνέχεια αυτό θα πάει προς έγκριση στις τοπικές συνελεύσεις των καθηγητών στις αρχές του Σεπτέμβρη.

Οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών δεν έχουν πεισθεί παρά τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις ότι θα απορροφηθούν όλοι όσοι μπήκαν σε διαθεσιμότητα. Σήμερα ολοκληρώθηκε παρά τις αντιδράσεις της ΟΛΜΕ η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τις υποχρεωτικές μετατάξεις.

Συνολικά έχουν κατατεθεί 5.750 αιτήσεις για 4.600 θέσεις στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και σε διοικητικές θέσεις στις οποίες θα μεταταχθούν οι πλεονάζοντες εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Αποζημίωση 385.000 ευρώ 14 χρόνια μετά το θάνατο 4χρονης σε παιδική χαρά

Το άτυχο κορίτσι είχε καταπλακωθεί από σιδερένια καγκελόπορτα – Το ΣτΕ έκρινε ότι την ευθύνη φέρουν όργανα του δήμου που δεν είχαν συντηρήσει επαρκώς την βάρους 100 κιλών πόρτα


Χρειάστηκε να περάσουν δεκατέσσερα ολόκληρα χρόνια για να τελεσιδικήσει η υπόθεση του θανάτου ενός 4χρονου κοριτσιού, το οποίο καταπλακώθηκε από σιδερένια καγκελόπορτα παιδικής χαράς.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε ότι την αποκλειστική ευθύνη φέρουν τα αρμόδια όργανα του Δήμου, καθώς είχαν παραλείψει να συντηρήσουν την πόρτα που καταπλάκωσε το παιδί και επιδίκασε στους γονείς, τον παππού και τη γιαγιά της ανήλικης το συνολικό ποσό των 385.000 ευρώ.

Είχε προηγηθεί απόφαση του Διοικητικού Εφετείου, το οποίο είχε επιδικάσει χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης, ύψους 300 χιλιάδων ευρώ στους γονείς και 85 χιλιάδες ευρώ στον παππού και την γιαγιά της, κάνοντας εν μέρει δεκτή αγωγή της οικογένειας της.

Το Διοικητικό Εφετείο κάνοντας δεκτή τη σχετική αγωγή δέχθηκε ότι τα αρμόδια όργανα του δήμου είχαν παραλείψει να λάβουν τα αναγκαία μέτρα συντήρησης και επισκευής της πόρτας, ενώ δεν είχαν μεριμνήσει να βάλουν μία αλυσίδα ασφαλείας και ένα «στοπ» ώστε να είναι συνεχώς σφραγισμένη. Εξαιτίας των παραλείψεων αυτών ήταν εύκολη η πρόσβαση των ανηλίκων την ώρα του παιχνιδιού με συνέπεια το τραγικό συμβάν.

Έτσι, δέχθηκε ότι θεμελιώνεται ευθύνη του δήμου, ενώ απέρριψε τους ισχυρισμούς του, ότι υφίστατο συντρέχον πταίσμα και της γιαγιάς που συνόδευε το παιδί, με τον ισχυρισμό ότι δεν υπήρχαν παιδοφύλακες και επομένως έπρεπε να την προσέχει η συνοδός. 

Συνελήφθη o πρώην οικονομικός διαχειριστής του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων- 7 χρόνια κρυβόταν

Εξαφανισμένος από προσώπου γης ήταν εδώ και επτά ολόκληρα χρόνια ο Γιαννιώτης Νίκος Παπαδήμας,πρώην οικονομικός διαχειριστής του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων που έφυγε από το Ισραήλ λίγο πριν από την έκπτωση του Ειρηναίου «φορτωμένος με σακούλες γεμάτες δολάρια» σύμφωνα με το epirusgate.blogspot.gr.

Σήμερα το μεσημέρι όμως, προερχόμενος από το Μαϊάμι, εμφανίστηκε στον έλεγχο διαβατηρίου στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και αμέσως συνελήφθη.

Ο Νικόλας, όπως ήταν γνωστός στους κύκλους των Αγιοταφιτών, ήταν γιος του εκλιπόντος δημάρχου Αγίου Δημητρίου, Χρήστου Παπαδήμα, ήταν από το 2002 το δεξί χέρι του τότε πατριάρχη Ειρηναίου, καταζητούνταν από τις Αρχές με την κατηγορία της υπεξαίρεσης και της πώλησης ακινήτων του Πατριαρχείου, κατηγορίες τις οποίες ο ίδιος ουδέποτε αποδέχθηκε.




Πηγή: epirusgate.blogspot.gr

Πρωτοδικείο δικαίωσε σχολικούς φύλακες σε διαθεσιμότητα

Με προσωρινές διαταγές του Πρωτοδικείου, επιστρέφουν στην εργασία τους, μέχρι νεοτέρας δικαστικής απόφασης, δύο σχολικοί φύλακες των Αγίων Αναργύρων και της Αγίας Βαρβάρας. Εξέρχονται της διαθεσιμότητας και επανέρχονται στην υπηρεσία τους, με καταβολή των πλήρων αποδοχών τους, όπως δήλωσε ο συνήγορός τους.

Οι αποφάσεις του Πρωτοδικείου ισχύουν έως την έκδοση των αποφάσεων επί των αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων που έχουν ασκηθεί, δηλαδή περί τα τέλη Οκτωβρίου.

Στην αίτησή τους για την έκδοση προσωρινής διαταγής οι δύο σχολικοί φύλακες επικαλούνταν ανεπανόρθωτη βλάβη που υπέστησαν από την διαθεσιμότητα στην οποία ετέθηκαν βάση των διατάξεων του ν. 4172/2013.

Ο δικηγόρος των δύο σχολικών φυλάκων, Απόστολος Παπακωνσταντίνου σημείωσε ότι η κρίση του Πρωτοδικείου αποτελεί θετικό πρόκριμα και για άλλες κατηγορίες υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα (πχ. εκπαιδευτικούς, δημοτικούς αστυνομικούς).

Newsroom Enet

Σε δίκη ο Μάκης Ψωμιάδης και άλλοι δέκα για τα «στημένα» ματς

Στο εδώλιο και ο γιος του, Σταύρος - Αντιμέτωποι με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα για παράνομα στοιχήματα, την περίοδο 2008-2011


Με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, 11 άτομα παραπέμπονται σε δίκη για το σκάνδαλο με τα στημένα ματς, ανάμεσά τους και ο άλλοτε ισχυρός άνδρας του ποδοσφαίρου Μάκης Ψωμιάδης, ο οποίος είναι ήδη προφυλακισμένος, αλλά και ο γιος του, Σταύρος.

Οι «11» θα δικαστούν ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, αντιμετωπίζοντας βαρύτατες κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, για παράνομα στοιχήματα σε ποδοσφαιρικούς αγώνες, την περίοδο 2008-2011.

Πρόκειται για το μέρος της δικογραφίας που διαχωρίστηκε από την κύρια ανάκριση, ώστε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες πριν τη συμπλήρωση του 18μηνου της προσωρινής κράτησης του Μάκη Ψωμιάδη, ο οποίος είναι εκ των βασικών κατηγορούμενων στην υπόθεση.

Σύμφωνα με το υπ' αριθμ. 1733/13 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, στο εδώλιο θα καθίσουν οι Χρυσόστομος (Μάκης) Ψωμιάδης, Σταύρος Ψωμιάδης, Ιωάννης Παπακώστας, Κωνσταντίνος Ριαβόγλου, Θωμάς Μητρόπουλος, Γεώργιος Χριστοβασίλης, Ευάγγελος Αγγελής, Διονύσιος Κωτούλας, Περικλής Αμανατίδης, Δημήτρης Δημητρίου και Γιώργος Χαβενετίδης.

Οι κατηγορίες ανά περίσταση, αφορούν συγκρότηση από κοινού, ένταξη και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, εκβίαση με απειλή βλάβης, απάτη κατ' επάγγελμα και συνήθεια, ηθική αυτουργία σε απάτη, δωροδοκία και δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, παράνομο στοίχημα και ηθική αυτουργία σε αυτό, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Με το βούλευμά του, το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο διατάσσει να μην απαγγελθεί κατηγορία για συγκεκριμένες πράξεις σε βάρος των:

- Μάκη Ψωμιάδη, για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε απάτη,

- Σταύρου Ψωμιάδη και Ιωάννη Παπακώστα, για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε απάτη και του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος την περίοδο 2008- 2011 και

- Κων. Ριαβόγλου, Θωμά Μητρόπουλου, Γιώργου Χριστοβασίλη, Ευαγγ. Αγγελή και Περικλή Αμανατίδη, για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια, εντός του πλαισίου της εγκληματικής οργάνωσης από το 2008 έως το 2011 στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, λόγω παραγραφής σε βάρος των Γ. Χαβενετίδη, Δημ. Δημητρίου και Ευαγγ. Δήμου για τη μερικότερη πράξη της διεξαγωγής παράνομου στοιχήματος που τέλεσαν από την 1 Ιανουαρίου 08 έως τις 29 Ιουλίου 2008.

Το βούλευμα δεν παραπέμπει σε δίκη πέντε από τους συνολικά 16 κατηγορούμενους που πέρασαν το ανακριτικό γραφείο για το συγκεκριμένο σκέλος. Πρόκειται για τους Διαμαντή Κωνσταντάρα, Σταύρο Μπαρκιτζή, Κων. Τσαλίκη, Χαρ. Χριστόγλου και Ευάγγελο Δήμου. 

Νόμιζαν ότι είχαν ασφαλίσει τα ΙΧ τους, αλλά...

Διευκρινίσεις για... ασφαλισμένους της «Διεθνής Ένωσις» - Το Επικουρικό Κεφάλαιο Ασφάλισης Ευθύνης από Ατυχήματα Αυτοκινήτων καλεί τους πρώην ασφαλισμένους της εταιρείας να προβούν άμεσα στην ασφάλιση των οχημάτων τους, καθότι έχει παρέλθει το διάστημα ισχύος των συμβάσεών τους

Πολυάριθμα παράπονα και καταγγελίες περί πλαστών και άλλων μη νόμιμα συναφθέντων ασφαλιστηρίων συμβολαίων, δηλώνει ότι έχει δεχθεί το Επικουρικό Κεφάλαιο και σε ανακοίνωσή του επισημαίνεται προς το καταναλωτικό κοινό ότι "ασφάλιση αυτοκινήτου μπορούν να παρέχουν νόμιμα στην Ελλάδα μόνον οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται νόμιμα σε αυτή και οι οποίες είναι καταχωρημένες στα σχετικά μητρώα της Τράπεζας της Ελλάδος: www.bankogfreece.gr".

Στο μεταξύ, οι ασφαλισμένοι της ασφαλιστικής επιχείρησης Διεθνής Ένωσις AAE, της οποίας πρόσφατα ανακλήθηκε η άδεια, "θα πρέπει να φροντίσουν, χωρίς άλλη καθυστέρηση, για την άμεση σύναψη νέας ασφάλισης του οχήματός τους σε άλλη ασφαλιστική επιχείρηση της επιλογής τους. Διαφορετικά θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ήδη κυκλοφορούν ανασφάλιστοι".

Αυτό γνωστοποίησε το Επικουρικό Κεφάλαιο με αφορμή πληθώρα ερωτημάτων πολιτών σχετικά με την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της συγκεκριμένης ασφαλιστικής. Το Επικουρικό Κεφάλαιο θεωρεί αναγκαίο για την καλύτερη εξυπηρέτηση και προστασία του καταναλωτικού κοινού να επισημάνει τα εξής:

Όπως είναι ήδη γνωστό, η άδεια λειτουργίας της ασφαλιστικής επιχείρησης Διεθνής Ένωσις AAE ανακλήθηκε οριστικά στις 16 Ιουλίου 2013 με την υπ’ αριθμ. 84/16.7.2013 Απόφαση της Τράπεζα της Ελλάδος.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, οι ασφαλιστικές συμβάσεις αυτοκινήτων επιχείρησης της οποίας ανακαλείται η άδεια λειτουργίας παραμένουν σε ισχύ για χρονικό διάστημα 30 ημερών από την ημερομηνία οριστικής ανάκλησης της άδειας λειτουργίας αυτής. Μετά την παρέλευση του παραπάνω χρονικού διαστήματος των 30 ημερών, οι ασφαλιστικές αυτές συμβάσεις λύονται αυτοδικαίως και οι ιδιοκτήτες / κάτοχοι των οχημάτων που δεν έχουν προβεί στη σύναψη νέας ασφάλισης καθίστανται άμεσα ανασφάλιστοι.

Με δεδομένα τα παραπάνω, τονίζεται ότι η 30η ημέρα από την ημερομηνία οριστικής ανάκλησης της άδειας λειτουργίας της ασφαλιστικής επιχείρησης Διεθνής Ένωσις AAE, έχει ήδη παρέλθει και επομένως θα πρέπει όλοι οι πρώην ασφαλισμένοι της παραπάνω ασφαλιστικής επιχείρησης να μεριμνήσουν για τη νέα ασφαλιστική τους κάλυψη.

Πούτιν: Προβληματική η Ελλάδα για επενδύσεις

«Με έκπληξή μου ανακάλυψα ότι μια αρκετά σοβαρή επένδυση πραγματοποιήθηκε το τελευταίο διάστημα στην Ελλάδα» είπε 


Προβληματική για επενδύσεις χαρακτήρισε την Ελλάδα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, μιλώντας  σε διευρυμένη σύσκεψη για την ανάπτυξη της Περιφέρειας του Ροστόφ, απ' όπου κατάγεται και αναπτύσσει μεγάλο μέρος των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων ο ομογενής επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Πούτιν, με «έκπληξη» ανακάλυψε ότι μόνο μια αρκετά σοβαρή επένδυση πραγματοποιήθηκε το τελευταίο διάστημα στην Ελλάδα, ασκώντας με αυτό τον τρόπο ενστάσεις για την επιλογή Ρώσων επιχειρηματιών να επενδύσουν στην Ελλάδα αντί στη χώρα τους.


«Πρέπει να ερευνήσουμε, γιατί επενδυτές και δικοί μας και ξένοι επενδύουν αρκετά μεγάλα ποσά στο εξωτερικό, αν και έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν αυτό εδώ», είπε ο Βλαντίμιρ Πούτιν και πρόσθεσε: «Ορισμένοι συνάδελφοι, που είναι παρόντες εδώ, το κάνουν αυτό, αλλά δεν γνωρίζω εάν είναι παρόντες εκείνοι, που επενδύουν αρκετά μεγάλα χρηματικά ποσά στο εξωτερικό. Μεταξύ άλλων με έκπληξή μου ανακάλυψα ότι μια αρκετά σοβαρή επένδυση πραγματοποιήθηκε το τελευταίο διάστημα στην Ελλάδα».

«Η Ελλάδα είναι μια καλή χώρα, πνευματικά κοντινή μας, αλλά γνωρίζουμε ποια οικονομικά και εν γένει χρηματιστικά προβλήματα υπάρχουν εκεί. Την ίδια στιγμή, εάν ένας επενδυτής επιλέγει μια τέτοια χώρα, προφανώς προβληματική, για τις επενδύσεις του και την προτιμά, ας πούμε, από την Περιφέρεια του Ροστόφ, γεννάται το ερώτημα: γιατί και τι δεν είναι εδώ αρκετό; Μπορεί η ρίζα του προβλήματος να είναι αυτό, που οι επιχειρηματίες ονομάζουν συχνή αλλαγή των κανόνων του παιχνιδιού;», κατέληξε ο Β.Πούτιν ζητώντας από τους παριστάμενους να συζητήσουν εκτενώς τις ελλείψεις, αλλά και τις προοπτικές ανάπτυξης της περιοχής αυτής του ρωσικού Νότου.

Τετράωρη στάση εργασίας των γιατρών

Τετράωρη παναττική στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 15:00 έχει κηρύξει για σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), αντιδρώντας στο μέτρο της κινητικότητας.

Στις 12 το μεσημέρι προγραμματίζεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας.

Την κινητοποίηση στηρίζει, με απόφασή της, η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), η οποία κάνει λόγο για πλήρη απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων στο ΕΣΥ μέσω της κινητικότητας, που, όπως υποστηρίζει, θα οδηγήσει σε χιλιάδες απολύσεις.

«Είναι εγκληματικό να διαλύονται νοσοκομεία και εκατοντάδες κλινικές του ΕΣΥ, όταν η προσέλευση ασθενών στο δημόσιο σύστημα υγείας υπερβαίνει το 40%, όταν είναι κλειστά 170 κρεβάτια ΜΕΘ (Μονάδα Εντατικής Θεραπείας) και κινδυνεύουν κάθε μέρα 40 διασωληνωμένοι ασθενείς που μένουν εκτός Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας, όταν η αναμονή στα επείγοντα ξεπερνά πολλές φορές τις οκτώ ώρες και όταν το ραντεβού σε Τακτικά Ιατρεία του ΕΣΥ ξεπερνά, σε ορισμένες περιπτώσεις και τον ένα χρόνο» δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, Δημήτρης Βαρνάβας.

Συγκέντρωση στο υπουργείο Οικονομικών πραγματοποιούν οι εφοριακοί- Διαμαρτύρονται για την κινητικότητα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν από τις 7 το πρωί έξω από το υπουργείο Οικονομικών οι εφοριακοί, οι οποίοι εκφράζουν την αντίθεσή τους στην κινητικότητα και το επικείμενο «λουκέτο» σε 14 ΔΟΥ.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες, διαμηνύει ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν δυναμικά το επόμενο διάστημα σε συνδυασμό με το σύνολο των Ομοσπονδιών του Υπουργείου και την ΑΔΕΔΥ και δηλώνουν κατηγορηματικά πως θα υπερασπιστούν «τον δημόσιο χαρακτήρα των φορολογικών υπηρεσιών» και πως δεν πρόκειται να δεχθούν καμία απόλυση.

Η ανακοίνωση της ΠΟΕ- ΔΟΥ:

«Οι εφοριακοί δεν θα δεχτούμε ούτε μια απόλυση, θα υπερασπιστούμε το δημόσιο χαρακτήρα των φορολογικών υπηρεσιών και φυσικά το αυτονόητο, δηλαδή, τις λίγες θέσεις εργασίας που έχουν απομείνει στο Υπουργείο, συγκριτικά με τις μεγάλες ανάγκες, για την αύξηση των φορολογικών εσόδων και την πάταξη της φοροδιαφυγής. Τις μόνες λύσεις για την έξοδο της χώρας μας από τα δεσμά των ξένων και ντόπιων τροϊκανών».


Enhanced by Zemanta

Ποιος είναι ο Σαουδάραβας μεγιστάνας που είδε ο Αντώνης Σαμαράς


 Ο βαθύπλουτος επιχειρηματίας-επενδυτής Alwaleed bin Talal επέδειξε ενδιαφέρον για την Eurobank, όπως πληροφορείται το protothema.gr - Ο Δ. Αβραμόπουλος ήταν ο άνθρωπος που τον «εντόπισε» να κάνει διακοπές στη χώρα μας και τον έφερε σε επαφή με τον πρωθυπουργό


Ενδιαφέρον για την Eurobank φέρεται να επέδειξε, όπως πληροφορείται το protothema.gr, ο Σαουδάραβας μεγιστάνας Alwaleed bin Talal, ο οποίος έγινε δεκτός, το μεσημέρι της Πέμπτης, στο Μέγαρο Μαξίμου, από τον Αντώνη Σαμαρά.

Ο πολυπράγμων επιχειρηματίας-επενδυτής, που συγκεντρώνει περιουσία, η οποία υπολογίζεται από Forbes και Bloomberg μεταξύ 20 και 26 δισ. δολαρίων, βρίσκεται για διακοπές στη χώρα μας και «εντοπίστηκε» από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλο, καθώς το υπερπολυτελές σκάφος του βρίσκεται αρόδο στο Λαγονήσι.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

ΔΝΤ: Τα λάθη στις προβλέψεις μας οφείλονται στην υπεραισιοδοξία για την ανάπτυξη

Μια νέα «εξήγηση» για τις λάθος προβλέψεις όσον αφορά την πορεία του ελληνικού ΑΕΠ επιχειρούν να δώσουν στελέχη του ταμείου


Στην υπεραισιοδοξία γύρω από τους ρυθμούς ανάπτυξης και όχι στην υποτίμηση των δημοσιονομικών πολλαπλασιαστών επιχειρούν να αποδώσουν τώρα τα στελέχη του ΔΝΤ τις λάθος προβλέψεις για την πορεία του ελληνικού ΑΕΠ, όπως προκύπτει από έγγραφο εργασίας.

Σε αυτό παρουσιάζεται το πλαίσιο που εφαρμόζει το ΔΝΤ σε εννέα χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, για την αξιολόγηση της οικονομικής παραγωγής και της δυναμικής του χρέους σε μια οικονομία που βρίσκεται σε πολυετή διαδικασία δημοσιονομικής προσαρμογής.

Πρόκειται για τη δεύτερη φορά που τα στελέχη του ταμείου κάνουν λόγο για λάθη στο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας καθώς στις αρχές Ιουνίου σε εσωτερικό έγγραφο του ταμείου γινόταν λόγος για υποτίμηση της ζημιάς που είχε προκαλέσει η λιτότητα στην ελληνική οικονομία

Οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ θα συνεχιστούν και τον Σεπτέμβριο

Στο στόχαστρο άλλες 2.000 επιχειρήσεις και επαγγελματίες - Δε θα δείχνουν καμία επιείκεια στους παραβάτες - Επιβολή «λουκέτου» μέχρι και για 30 ημέρες


Με αμείωτη ένταση θα συνεχιστούν οι έλεγχοι σε καταστήματα για φοροδιαφυγή και μετά το τέλος του καλοκαιριού, έπειτα και από τα τελευταία στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Πέμπτη και δείχνουν ότι η μέση παραβατικότητα των επιχειρήσεων στους ελέγχους του ΣΔΟΕ από 6 έως 18 Αυγούστου σε ελληνικά νησιά και τουριστικούς προορισμούς ανήλθε σε ποσοστό 46,65% .

Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι να  περιοριστούν στο ελάχιστο τα ποσοστά και για αυτό, σύμφωνα με πηγές, ιδιαίτερο βάρος θα πέσει στους προληπτικούς ελέγχους, δηλαδή στην έκδοση αποδείξεων, ενώ κυρίως στο στόχαστρο μπαίνουν κέντρα διασκέδασης και εστίασης.

Σημειώνεται πως σε αυτό τον δεύτερο γύρο ελέγχων αναμένεται να τεθούν στο μικροσκόπιο άλλες 2.000 επιχειρήσεις και επαγγελματίες και μάλιστα,  έως τα μέσα Σεπτεμβρίου. Με βάση πληροφορίες, η γραμμή που έχει ζητηθεί να ακολουθήσουν οι ελεγκτές είναι να μην επιδείξουν ίχνος επιείκειας στους κατ' εξακολούθησιν παραβάτες, οι οποίοι μετά από τα 48ωρα «λουκέτα», θα τιμωρούνται αυστηρότερα  με κλείσιμο της επιχείρησής τους για έναν ολόκληρο μήνα.

Ακόμη, από τους ελέγχους αυτούς δε θα ξεφύγουν γνωστοί καλλιτέχνες που συνεχίζουν τις περιοδείες ανά την Ελλάδα, καθώς, όπως διαπιστώθηκε, κατά τους περασμένους μήνες αποτελούν «άντρο» παραβατικότητας. Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι, δε, θα γίνονται σε δύο φάσεις, καθώς θα ελέγχονται όλες οι νέες πολιτιστικές εκδηλώσεις και θα καλούνται να δώσουν εξηγήσεις όσοι πιάστηκαν να παρανομούν στους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν κατά τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Συνεχίζονται και την Παρασκευή τα καλοκαιρινά μπουρίνια - Σε ποιες περιοχές θα βρέξει

Αστατος, θα είναι ο καιρός και την Παρασκευή αφού η επέλαση των καλοκαιρινών βροχών θα συνεχιστεί για μια ακόμη ημέρα κυρίως στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, την Ηπειρο και τη Θεσαλία. Ισχυροί βοριάδες εντάσεως μέχρι έξι μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο ενώ μικρή άνοδο αναμένεται να σημειώσει η θερμοκρασία.

Αναλυτικά, η πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ για την Παρασκευή έχει ως εξής:

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας.

Ανεμοι: μεταβλητοί 3 και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 18 έως 33 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα μεμονωμένων όμβρων στην Ηπειρο κυρίως στα ορεινά.

Ανεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 20 έως 35 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα μεμονωμένων όμβρων στα ορεινά της Θεσσαλίας.

Ανεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 19 έως 34 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: γενικά αίθριος.

Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 21 έως 31 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: γενικά αίθριος.

Ανεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 23 έως 33 βαθμούς κελσίου.

Αττική
Καιρός: γενικά αίθριος.

Ανεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 24 έως 34 βαθμούς κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα για πρόσκαιρους όμβρους στα ορεινά.

Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 21 έως 32 βαθμούς κελσίου.

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Αναχαιτίσεις τουρκικών αεροσκαφών σε βόρειο και νοτιοανατολικό Αιγαίο

Πραγματοποίησαν 2 παραβάσεις των Κανόνων Εναέριας Κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών και 2 παραβιάσεις του Ελληνικού Εναέριου Χώρου


Ένας σχηματισμός αποτελούμενος από έξι τουρκικά αεροσκάφη και ένα μεμονωμένο αεροσκάφος τύπου CN-235, εισήλθαν σήμερα στην περιοχή του Βορείου και Νοτιοανατολικού Αιγαίου και πραγματοποίησαν 2 παραβάσεις των Κανόνων Εναέριας Κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών και 2 παραβιάσεις του Ελληνικού Εναέριου Χώρου, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το ΓΕΕΘΑ.

«Όλα τα αεροσκάφη, εκ των οποίων τα δύο ήταν οπλισμένα, αναχαιτίστηκαν και αναγνωρίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική» προσθέτει το ίδιο κείμενο.

VIDEO- Καρέ-καρέ η ληστεία της Εθνικής Τράπεζας στο Βελεστίνο

Δείτε τους «Ρομπέν των Δασών» που φώναξαν: «Εμείς ληστεύουμε τις τράπεζες, όχι τον κόσμο!» - Φορώντας βερμούδες και γυαλιά, ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους και έφυγαν με 317.420 ευρώ


Το βίντεο από το κλειστό κύκλωμα ασφαλείας της Εθνικής Τράπεζας στο Βελεστίνο, όπου καταγράφονται με λεπτομέρεια τα χαρακτηριστικά και οι κινήσεις των πέντε ληστών που «χτύπησαν» το υποκατάστημα στις 14 Αυγούστου, με λεία 317.420 ευρώ, έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία, μετά από εισαγγελική διάταξη του Πρωτοδικείου Βόλου.

Στο απόσπασμα, διάρκειας 3 λεπτών και 20 δευτερολέπτων, διακρίνονται και οι πέντε άνδρες που συμμετείχαν στη ληστεία. Οι τέσσερις ήταν αυτοί που εισέβαλαν στο υποκατάστημα και ο πέμπτος έπαιξε το ρόλο του τσιλιαδόρου.

Οι δράστες μπαίνουν στην τράπεζα ντυμένοι με βερμούδες, φορώντας γυαλιά και ένας τουλάχιστον εξ' αυτών περούκα, περιμένουν να έρθει η σειρά τους στον γκισέ και τότε ακινητοποιούν τους υπαλλήλους με την απειλή των όπλων που έχουν μαζί τους.

Οι κινήσεις τους προδίδουν μία νευρικότητα, ωστόσο, όπως επιβεβαιώνεται και στο βίντεο, κατά τη 12λεπτη παραμονή τους μέσα στην τράπεζα, συνομίλησαν και με τους πελάτες, οι οποίοι παρέμεναν υπομονετικά στα καθίσματά τους.

Το γεγονός, άλλωστε, ότι αρνήθηκαν να πάρουν χρήματα από τους πελάτες της τράπεζας, κάνει τους αστυνομικούς να εκτιμούν ότι πρόκειται για μέλη αντιεξουσιαστικής οργάνωσης, ίσως και της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς».

Ο επικεφαλής τους, που μιλούσε καθαρά ελληνικά έπιασε κουβέντα με έναν καταθέτη τον οποίο ρώτησε πόσα χρήματα είχε στο τσαντάκι του. Όταν εκείνος τους απάντησε, του είπε:  «Βάλτα μέσα, εμείς ληστεύουμε τις τράπεζες, όχι τον κόσμο»!

Αφού γέμισαν δύο σάκους με τα χρήματα, έφυγαν περπατώντας σαν κύριοι μέσω του πεζόδρομου με κατεύθυνση προς το κοντινό ρέμα, όπου τους περίμενε άλλος ένας συνεργός τους με το αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγαν.

Το κλεμμένο Ι.Χ. βρέθηκε μιάμιση ώρα μετά τη ληστεία στην περιοχή Άγιος Μηνάς, μεταξύ Βελεστίνου και Χλόης, όπου οι δράστες το είχαν πυρπολήσει καταστρέφοντάς το ολοσχερώς για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους.

Με τη δημοσιοποίηση του βίντεο, η αστυνομία καλεί όσους πολίτες γνωρίζουν κάτι για τους δράστες να επικοινωνήσουν με τις αρμόδιες υπηρεσίες, σημειώνοντας ότι θα διασφαλιστεί η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας (δείτε περισσότερα στο www.astynomia.gr).

Αρχισαν οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων με πλαστά δικαιολογητικά

Από τους δημοτικούς αστυνομικούς ξεκίνησαν οι απολύσεις στο Δημόσιο λόγω πλαστών δικαιολογητικών (πτυχίων κτλ). Οπως αποκάλυψε η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου με παρέμβαση εισαγγελέα απολύθηκαν τρεις δημοτικοί αστυνομικοί.

Μιλώντας στο Mega, η κυρία Χριστοφιλοπούλου, τόνισε ότι μετά  από τον έλεγχο περίπου του 50% των πιστοποιητικών πρόσληψης των δημοτικών αστυνομικών «τολμώ να εκτιμήσω ότι το ποσοστό αυτό (σ.σ. όσων έχουν προσληφθεί με πλαστά δικαιολογητικά) κυμαίνεται στο  5 έως 10%», επισημαίνοντας, ότι η εικόνα που υπάρχει μέχρι στιγμής καταδεικνύει πως η μεγάλη πλειονότητα των υπαλλήλων είναι νόμιμη.

Σύμφωνα με την υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης οι έλεγχοι που γίνονται αναμένονται να ολοκληρωθούν σύντομα και θα επεκταθούν καθώς υπάρχει ανάγκη «να ξεχωρίσουν επιτέλους τα ξερά από τα χλωρά, να μην τα καίμε όλα».

Παράλληλα, η κυρία Χριστοφιλοπούλου πρότεινε τη διενέργεια και δειγματοληπτικών ελέγχων, προκειμένου «να καταστήσουμε σαφές ότι είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε τέλος στην ανοχή και την ατιμωρησία, αν θέλουμε να χτίσουμε ένα δημόσιο τομέα που θα εξυπηρετεί τον πολίτη και να μιλήσουμε για διοικητική μεταρρύθμιση».

Το 4% των υπαλλήλων θα μπουν σε κινητικότητα - Θα απολυθούν όσοι κορόιδεψαν

Αναφερόμενη στο πρόγραμμα της κινητικότητας, η κυρία Χριστοφιλοπούλου τόνισε πως το ποσοστό των δημοσίων υπαλλήλων που θα ενταχθούν σε αυτό των καθεστώς δεν θα ξεπερνά το 4% και από αυτούς, το μεγαλύτερο ποσοστό θα μετακινηθεί σε άλλες υπηρεσίες. «Θα απολυθούν όσοι μπήκαν παράνομα και κορόιδεψαν το δημόσιο με πλαστά δικαιολογητικά. Αυτό το οφείλουμε στους Έλληνες πολίτες» υπογράμμισε η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

«Κοπανατζήδες τέλος, θα ελέγχονται όλοι και θα παραπέμπονται»

Οσον αφορά τα νέα πειθαρχικά συμβούλια η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης τόνισε ότι με αυτά επιταχύνεται ο έλεγχος των υποθέσεων και έστειλε ένα σαφές μήνυμα ότι δεν θα υπάρχει καμία ανοχή για όσους παραβαίνουν τους κανόνες.«Το δημόσιο πρέπει να λειτουργεί με κανόνες και αξιοκρατία. Κοπανατζήδες τέλος, θα ελέγχονται όλοι και θα παραπέμπονται στα πειθαρχικά συμβούλια», ανέφερε χαρακτηριστικά.


Ελλάδα: Η αυγουστιάτικη πανσέληνος κάνει τον γύρο του κόσμου!!



Όλη η Ελλάδα χθες βράδυ έβλεπε την μαγική  αυγουστιάτικη πανσέληνο.
Ο Νίκος Αλιάγας όχι μόνο την είδε, αλλά την τράβηξε από το ωραιότερο σημείο της Αθήνας και την ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.

Οι εικόνες έκαναν για άλλη μια φορά τον γύρο του κόσμου,ενώ κατάφερε να ανοίξει και πάλι το μεγάλο θέμα που βασανίζει όλους του Έλληνες!

Ο παρουσιαστής αναφέρθηκε μέσω του twitter του στην επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα.


Ο Αλιάγας ανέβηκε στην Ακρόπολη και φωτογράφισε την Πανσέληνο της 21ης Αυγούστου και τον Ιερό Βράχο.

Οι εικόνες του Παρθενώνα, του Ερεχθείου και των Καρυάτιδων στους λογαριασμούς του σε instagram, twitter και flickr έκαναν τον γύρο του κόσμου!


Μάλιστα, απέσπασαν το ενδιαφέρον του διαχειριστή του λογαριασμού της Επιτροπής, ο οποίος ακολουθεί τον λογαριασμό του δημοσιογράφου του έγραψε: «Μαγικό! Θα ήταν ακόμα καλύτερο αν μπορούσαμε να δούμε την επανένωση των Μαρμάρων του Παρθενώνα απόψε».

Ο Νίκος Αλιάγας απάντησε: «Ελπίζω ότι θα γίνει μια μέρα». 

ΦΩΤΟ -Το τροχαίο δυστύχημα με το ΚΤΕΛ στο Αίγιο


Δείτε φωτογραφικό υλικό από το τραγικό δυστύχημα που σημειώθηκε νωρίτερα στην εθνική οδό, στο ύψος του Αιγίου όπου ένα ΙΧ συγκρούστηκε μετωπικά με λεωφορείο των ΚΤΕΛ. Από τη σύγκρουση ο οδηγός του αυτοκινήτου βρήκε ακαριαίο θάνατο.


Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, ο οδηγός του υπεραστικού λεωφορείου προσπάθησε να αποφύγει τη σύγκρουση και «έριξε» το όχημα στο πρανές του δρόμου. Καλά στην υγεία τους είναι οι επιβάτες του λεωφορείου.


Το δυστύχημα συνέβη στο ύψος της γέφυρας Τσαγρή, λίγο πριν την παράκαμψη της Νέας Εθνικής Οδού για την πόλη του Αιγίου.


Πηγή:  thebest.gr

ΣΔΟΕ: Ποια νησιά είναι πρωταθλητές της φοροδιαφυγής...

Βεβαιώθηκαν 5.668 παραβάσεις, κυρίως για μη έκδοση αποδείξεων και παράνομες ταμιακές, από 6 έως 18 Αυγούστου.


Το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΘΕΡΟΣ 2013» για την πάταξη της φοροδιαφυγής, του λαθρεμπορίου ποτών και του παραεμπορίου πραγματοποίησε από 6 έως 18 Αυγούστου 2013, 1.256 ελέγχους σε ελληνικά νησιά και τουριστικούς προορισμούς της υπόλοιπης Ελλάδας.

Για την πραγματοποίηση των ελέγχων, ενεργοποιήθηκαν περισσότερα από 100 συνεργεία ελέγχου του ΣΔΟΕ. Διαπιστώθηκε ότι 586 επιχειρήσεις ήταν παραβάτες και καταλογίστηκαν 5.668 παραβάσεις, κυρίως για μη έκδοση αποδείξεων και λειτουργία παράνομων ταμιακών μηχανών.

Η μέση παραβατικότητα ανήλθε στο 46,65%. Οι δέκα περιοχές με την υψηλότερη παραβατικότητα εiναι:

1. Αμοργός, Παξοί, Σύμη 100,00%
2. Σαντορίνη 96,43%
3. Εύβοια 85,00%
4. Ρόδος 81,00%
5. Μύκονος, Άνδρος 80,00%
6. Πάρος, Αντίπαρος 77,80%
7. Κρήτη 62,90%
8. Τήνος 60,00%
9. Αττική 54,00%
10. Χαλκιδική 34,00%

Επίσης, το ΣΔΟΕ προέβη στη σφράγιση 13 επιχειρήσεων, αναστέλλοντας την λειτουργία τους για 48 ώρες. Πρόκειται για 3 κέντρα διασκέδασης, 4 καφέ beach bar και 6 επιχειρήσεις εστίασης.

Στην περιοχή Φθιώτιδας, σε μία περίπτωση, το ΣΔΟΕ κατά τον έλεγχο διαπίστωσε την ύπαρξη 2 ταμειακών μηχανών, που λειτουργούσαν σε κέντρο διασκέδασης επί 5ετία, χωρίς να καταχωρούνται στα επίσημα βιβλία του καταστήματος οι εισπράξεις και να μην αποδίδεται ο εισπραττόμενος από τους πελάτες ΦΠΑ.

Καταλογίστηκαν παραβάσεις για την πιο πάνω χρονική περίοδο και θα υποβληθεί προς τούτο σχετική δικογραφία στον αρμόδιο εισαγγελέα Λαμίας.

Το ΣΔΟΕ είχε άριστη συνεργασία με το Λιμενικό Σώμα, αλλά και την ΕΛΑΣ σε όσες περιπτώσεις κρίθηκε αναγκαία η συνδρομή τους, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

kathimerini.gr

Πέθανε ο πατέρας που είχε πυροβολήσει την 17χρονη κόρη του

Πέθανε τα ξημερώματα της Πέμπτης o 47χρονος γνωστός επιχειρηματίας του Άργους, ο οποίος είχε στρέψει το όπλο στον εαυτό του, επιχειρώντας να βάλει τέλος στη ζωή του, αφού προηγουμένως είχε πυροβολήσει την 17χρονη κόρη του.

Ο τραγικός πατέρας νοσηλευόταν στην μονάδα εντατικής θεραπείας του Τζάνειου νοσοκομείου, στον Πειραιά, σε κωματώδη κατάσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 17χρονη κοπέλα εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας του ΚΑΤ σε εξαιρετικά κρίσιμη, αλλά σταθερή κατάσταση.

Το κορίτσι φέρει δύο τραύματα από σφαίρες, το ένα στο μάγουλο και το άλλο στον δεύτερο αυχενικό σπόνδυλο, το οποίο και ανησυχεί ιδιαίτερα τους γιατρούς, αφού υπάρχει ο κίνδυνος να μείνει ανάπηρη για όλη της ζωή.

Το πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε στις 12 Αυγούστου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πατέρας και κόρη έτρωγαν σε εστιατόριο χωρίς να υπάρξει κάποιο επεισόδιο μεταξύ τους.

Κάποια στιγμή το κορίτσι σηκώθηκε από το τραπέζι και κατευθύνθηκε προς ένα περίπτερο. Ο πατέρας της την ακολούθησε και την πυροβόλησε, τραυματίζοντάς την στον αυχένα και στο κεφάλι.

Όπως διαπιστώθηκε κατείχε παράνομα το όπλο.

Στην συνέχεια ο 47χρονος πήγε στο σπίτι του και με το ίδιο πιστόλι που βρήκαν οι αστυνομικοί δίπλα του, αυτοπυροβολήθηκε και τραυματίστηκε στη στοματική κοιλότητα.

Η σφαίρα είχε προκαλέσει σοβαρή ζημιά στο στέλεχος του εγκεφάλου, το οποίο ελέγχει ζωτικές λειτουργίες όπως η αναπνοή και η πίεση του αίματος, ενώ αποτελεί και κεντρικό κύκλωμα του νευρικού συστήματος.

Σοκ είχε προκαλέσει το χειρόγραφο σημείωμα του 47χρονου, στο οποίο έγραφε προς την εν διαστάσει σύζυγό του: "Θα σκοτώσω την κόρη μου για να σ' εκδικηθώ που με άφησες. Με κατέστρεψες, μου πήρες τα μαγαζιά. Δεν σκοτώνω εσένα για να ζήσεις με τον πόνο της κόρης σου και να πεθάνεις μια ώρα νωρίτερα".
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...