Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Σε δίκη ο Μάκης Ψωμιάδης και άλλοι δέκα για τα «στημένα» ματς

Στο εδώλιο και ο γιος του, Σταύρος - Αντιμέτωποι με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα για παράνομα στοιχήματα, την περίοδο 2008-2011


Με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, 11 άτομα παραπέμπονται σε δίκη για το σκάνδαλο με τα στημένα ματς, ανάμεσά τους και ο άλλοτε ισχυρός άνδρας του ποδοσφαίρου Μάκης Ψωμιάδης, ο οποίος είναι ήδη προφυλακισμένος, αλλά και ο γιος του, Σταύρος.

Οι «11» θα δικαστούν ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, αντιμετωπίζοντας βαρύτατες κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, για παράνομα στοιχήματα σε ποδοσφαιρικούς αγώνες, την περίοδο 2008-2011.

Πρόκειται για το μέρος της δικογραφίας που διαχωρίστηκε από την κύρια ανάκριση, ώστε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες πριν τη συμπλήρωση του 18μηνου της προσωρινής κράτησης του Μάκη Ψωμιάδη, ο οποίος είναι εκ των βασικών κατηγορούμενων στην υπόθεση.

Σύμφωνα με το υπ' αριθμ. 1733/13 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, στο εδώλιο θα καθίσουν οι Χρυσόστομος (Μάκης) Ψωμιάδης, Σταύρος Ψωμιάδης, Ιωάννης Παπακώστας, Κωνσταντίνος Ριαβόγλου, Θωμάς Μητρόπουλος, Γεώργιος Χριστοβασίλης, Ευάγγελος Αγγελής, Διονύσιος Κωτούλας, Περικλής Αμανατίδης, Δημήτρης Δημητρίου και Γιώργος Χαβενετίδης.

Οι κατηγορίες ανά περίσταση, αφορούν συγκρότηση από κοινού, ένταξη και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, εκβίαση με απειλή βλάβης, απάτη κατ' επάγγελμα και συνήθεια, ηθική αυτουργία σε απάτη, δωροδοκία και δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, παράνομο στοίχημα και ηθική αυτουργία σε αυτό, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Με το βούλευμά του, το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο διατάσσει να μην απαγγελθεί κατηγορία για συγκεκριμένες πράξεις σε βάρος των:

- Μάκη Ψωμιάδη, για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε απάτη,

- Σταύρου Ψωμιάδη και Ιωάννη Παπακώστα, για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε απάτη και του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος την περίοδο 2008- 2011 και

- Κων. Ριαβόγλου, Θωμά Μητρόπουλου, Γιώργου Χριστοβασίλη, Ευαγγ. Αγγελή και Περικλή Αμανατίδη, για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια, εντός του πλαισίου της εγκληματικής οργάνωσης από το 2008 έως το 2011 στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, λόγω παραγραφής σε βάρος των Γ. Χαβενετίδη, Δημ. Δημητρίου και Ευαγγ. Δήμου για τη μερικότερη πράξη της διεξαγωγής παράνομου στοιχήματος που τέλεσαν από την 1 Ιανουαρίου 08 έως τις 29 Ιουλίου 2008.

Το βούλευμα δεν παραπέμπει σε δίκη πέντε από τους συνολικά 16 κατηγορούμενους που πέρασαν το ανακριτικό γραφείο για το συγκεκριμένο σκέλος. Πρόκειται για τους Διαμαντή Κωνσταντάρα, Σταύρο Μπαρκιτζή, Κων. Τσαλίκη, Χαρ. Χριστόγλου και Ευάγγελο Δήμου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...