Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Forbes: Στο 1,5 δισ. δολάρια τα έσοδα της Ελλάδας από τον αγωγό ΤΑΡ

Το διάσημο οικονομικό περιοδικό γράφει ότι το ποσό αυτό θα αντισταθμίσει τις απώλειες από τις αποκρατικοποιήσεις


Η κατασκευή του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου TAP έχει «τεράστια σημασία» για την Ελλάδα, αναφέρεται σε δημοσίευμα του περιοδικού Forbes.

Όπως σημειώνεται, η απόφαση για τον αγωγό TAP προωθεί τις ενεργειακές φιλοδοξίες της χώρας μας.

Μεταξύ άλλων, γίνεται αναφορά στις εταιρείες χωρών που συμμετέχουν στην κοινοπραξία κατασκευής του αγωγού, υπογραμμίζοντας ότι αναμένεται εισροή 1,5 δισ. δολαρίων στην ελληνική οικονομία, που θα αντισταθμίσει το έλλειμμα από τις ιδιωτικοποιήσεις.

Ακόμη, αναμένεται να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας καθ' όλη τη διάρκεια κατασκευής και διαχείρισης του έργου, κάτι απαραίτητο, σύμφωνα με το περιοδικό, σε μια χώρα, όπου η ανεργία έχει φτάσει το 27,6%.

Τέλος, το δημοσίευμα υπογραμμίζει ότι η επιλογή του ΤΑP επιτρέπει στην Ελλάδα να την χρησιμοποιήσει ως «στοιχείο ένδειξης ανάκαμψης και προσέλκυσης ξένων επενδυτών».

Ο επικεφαλής έρευνας του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου, Κωνσταντίνος Φίλης, δήλωσε παλαιότερα στη Wall Street Journal, όπως τονίζεται στο δημοσίευμα, ότι «ο ΤΑP είναι πολύ σημαντικός για τη χώρα, αλλά πρόκειται μόνο για έμμεση επένδυση. Η Ελλάδα θα απομακρυνθεί από το φαύλο κύκλο, μόνο αν εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις και υιοθετήσει ένα ευέλικτο σχέδιο επενδύσεων, για να προσελκύσει ξένους επενδυτές».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...