Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Αποζημίωση 385.000 ευρώ 14 χρόνια μετά το θάνατο 4χρονης σε παιδική χαρά

Το άτυχο κορίτσι είχε καταπλακωθεί από σιδερένια καγκελόπορτα – Το ΣτΕ έκρινε ότι την ευθύνη φέρουν όργανα του δήμου που δεν είχαν συντηρήσει επαρκώς την βάρους 100 κιλών πόρτα


Χρειάστηκε να περάσουν δεκατέσσερα ολόκληρα χρόνια για να τελεσιδικήσει η υπόθεση του θανάτου ενός 4χρονου κοριτσιού, το οποίο καταπλακώθηκε από σιδερένια καγκελόπορτα παιδικής χαράς.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε ότι την αποκλειστική ευθύνη φέρουν τα αρμόδια όργανα του Δήμου, καθώς είχαν παραλείψει να συντηρήσουν την πόρτα που καταπλάκωσε το παιδί και επιδίκασε στους γονείς, τον παππού και τη γιαγιά της ανήλικης το συνολικό ποσό των 385.000 ευρώ.

Είχε προηγηθεί απόφαση του Διοικητικού Εφετείου, το οποίο είχε επιδικάσει χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης, ύψους 300 χιλιάδων ευρώ στους γονείς και 85 χιλιάδες ευρώ στον παππού και την γιαγιά της, κάνοντας εν μέρει δεκτή αγωγή της οικογένειας της.

Το Διοικητικό Εφετείο κάνοντας δεκτή τη σχετική αγωγή δέχθηκε ότι τα αρμόδια όργανα του δήμου είχαν παραλείψει να λάβουν τα αναγκαία μέτρα συντήρησης και επισκευής της πόρτας, ενώ δεν είχαν μεριμνήσει να βάλουν μία αλυσίδα ασφαλείας και ένα «στοπ» ώστε να είναι συνεχώς σφραγισμένη. Εξαιτίας των παραλείψεων αυτών ήταν εύκολη η πρόσβαση των ανηλίκων την ώρα του παιχνιδιού με συνέπεια το τραγικό συμβάν.

Έτσι, δέχθηκε ότι θεμελιώνεται ευθύνη του δήμου, ενώ απέρριψε τους ισχυρισμούς του, ότι υφίστατο συντρέχον πταίσμα και της γιαγιάς που συνόδευε το παιδί, με τον ισχυρισμό ότι δεν υπήρχαν παιδοφύλακες και επομένως έπρεπε να την προσέχει η συνοδός. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...