Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Μανιτάκης: Εκτός δημοσίου οι υπάλληλοι που δεν θα δεχθούν τη μετάταξή τους

Εκτός Δημοσίου θα βρεθούν οι υπάλληλοι, οι οποίοι στο πλαίσιο της κινητικότητας δεν θα δεχθούν τη μετάταξή τους, διαμηνύει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντ. Μανιτάκης μέσω της εφημερίδας «Realnews».

«Όσοι δεν προσέλθουν στη θέση για την οποία επιλέχθηκαν και δεν αναλάβουν υπηρεσία θα βρεθούν εκτός Δημοσίου γιατί θα θεωρηθεί ότι δεν αποδέχονται τη μετάταξή τους» λέει χαρακτηριστικά. Σημειώνει ότι ο νόμος για την κινητικότητα λειτούργησε και υπάρχουν ήδη 1890 υπάλληλοι και η χώρα έχει τηρήσει την προαπαιτούμενη ενέργεια.

Επιπλέον, εκτός από αυτούς που μετακινούνται υπάρχουν, όπως αναφέρει, 890 που έχουν τεθεί σε αυτοδίκαιη αργία. Ζητά υπομονή για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα αναφορικά με τη μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά προσθέτει: «Πιστεύω πως εκπληρώνουμε το σύνολο των υποχρεώσεων που είχαμε αναλάβει για το πρώτο τρίμηνο του έτους. Αισιοδοξούμε και ελπίζουμε».

Τέλος, υπογραμμίζει ότι ο στόχος για αποχωρήσεις 150.000 δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το 2015 θα υπερκαλυφθεί.

Ποδηλατοπορεία στο Σύνταγμα κατά του ρατσισμού

Με σύνθημα «Διαφορετικά χρώματα, μια βόλτα» μέλη του συλλόγου «ΠΟΔΗΛΑΤισσΕΣ» πραγματοποιούν αντιρατσιστική ποδηλατοπορεία.

Η ποδηλατοπορεία ξεκίνησε από την πλατεία Συντάγματος και κατευθύνεται μέσα από το Κουκάκι προς τα Πετράλωνα και το σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Πακιστανός ποδηλάτης, Σαχτζάτ Λουκμάν. Εκεί οι ποδηλάτες θα τοποθετήσουν την πλακέτα «Εδώ δολοφονήθηκε ο φίλος μας Σαχτζάτ Λουκμάν. Όχι στη ρατσιστική βία».

«Με την ποδηλατοπορεία στη μνήμη του Σαχτζάτ και των υπόλοιπων θυμάτων της ρατσιστικής βίας καλούμε όλους και όλες σε καθημερινό αγώνα κατά του ρατσισμού και της φασιστικής βίας ώσπου να ξεριζωθούν από την κοινωνία», σημειώνουν τα μέλη του συλλόγου.

Πασίγνωστη πανελίστρια σε μεγάλο κανάλι συνελήφθη για πορνεία!

Τη γνωρίσαμε ως μέρος του πάνελ εκπομπής σε μεγάλο κανάλι, αν και είχε ξεκινήσει την καριέρα της στη σόουμπιζ ως μοντέλο μιας και διαθέτει τα προσόντα.

Η Ελληνίδα τηλεστάρ, σύμφωνα με τα Παραπολιτικά, συνελήφθη επ' αυτοφώρω από αστυνομικούς στο Μπράνσκο της Βουλγαρίας όπου ταξίδευε κάθε σαββατοκύριακο και διέμενε σε πολυτελή ξενοδοχεία.

Εκεί συναντούσε πλούσιους πελάτες οι οποίοι πολλές φορές ταξίδευαν από την Ελλάδα για χάρη της.

Η Ελληνίδα καλλονή, αφού πιάστηκε επ' αυτοφώρω με την κατηγορία της πορνείας, οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα, όμως έδωσε χρηματική εγγύηση και αφέθηκε ελεύθερη μέχρι να δικαστεί.

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας -VIDEO

Ραντεβού στις 12.00 έδωσαν σήμερα τα μέλη της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης αλλά και μαθητές και φοιτητές στα Προπύλαια, ζητώντας να επιλυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Λίγα λεπτά πριν από τις 14.00 ξεκίνησε η πορεία 2.000 περίπου πολιτών σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, αφού προηγουμένως συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια. Οι διαδηλωτές μετέβησαν στην πλατεία Συντάγματος και στη συνέχεια επέστρεψαν στην οδό Πανεπιστημίου. Κλειστοί παρέμειναν οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο».

Οι εκπαιδευτικοί τονίζουν ότι τα περισσότερα σχολεία έχουν μείνει χωρίς πετρέλαιο, χωρίς χρήματα στα ταμεία των επιτροπών τους, χωρίς δασκάλους, νηπιαγωγούς και καθηγητές, ενώ πολλοί μαθητές αντιμετωπίζουν επιπλέον πρόβλημα σίτισης.

Νέες εξελίξεις στην υπόθεση της εξαφανισμένης Μαντλίν – Την είδαν στην Αγία Νάπα

Τη μικρή Μαντλίν ΜακΚαν, η οποία εξαφανίστηκε στις 3 Μαΐου του 2007 στο πορτογαλικό θέρετρο Praia De Luz, όπου έκανε διακοπές με τους γονείς της, ισχυρίστηκε ότι είδε στην Αγία Νάπα, ένας Βρετανός πολίτης.

Σύμφωνα με την κυπριακή εφημερίδα «Πολίτης», ο Βρετανός έδωσε πληροφορίες και κατάθεση στην Αστυνομία, σημειώνοντας πως έχει δει τη Μαντλίν σε πάρα πολλές φωτογραφίες στο διαδίκτυο, την τηλεόραση και σε εφημερίδες και είναι πεπεισμένος ότι το κορίτσι που βρισκόταν στην Αγία Νάπα είναι αυτό που χάθηκε το 2007 στην Πορτογαλία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη Κυπριακή Αστυνομία, το κοριτσάκι έδειχνε φοβισμένο, βρισκόταν υπό συνεχή επιτήρηση και είχε περίεργη συμπεριφορά. Διέμενε σε διαμέρισμα με οικογένεια Βρετανών που είχε ακόμα δύο παιδιά. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το κοριτσάκι δεν έμοιαζε με κανένα από τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας και είχε και το χαρακτηριστικό σημάδι στην κόρη του δεξιού ματιού.

Η οικογένεια των Βρετανών, όταν αντιλήφθηκε ότι οι γείτονες επέδειξαν ενδιαφέρον για αυτούς, και ιδιαιτέρως για το μικρό κορίτσι, εξαφανίστηκαν. Η αστυνομία με πάσα μυστικότητα τους αναζητεί και ήδη εναντίον τους εκκρεμεί ένταλμα.

Χειροβομβίδες και όπλα στον Κορυδαλλό

Δύο ενεργές χειροβομβίδες και ένα πιστόλι με γεμιστήρα πέντε σφαιρών, βρέθηκαν σε κελί της Δ’ πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού σε έλεγχο των σωφρονιστικών υπαλλήλων κατά τις δέκα και μισή περίπου το πρωί του Σαββάτου. Αμέσως σήμανε συναγερμός, ενώ ειδοποιήθηκε η αστυνομία και ο αρμόδιος εισαγγελέας.

Το περιστατικό έχει προκαλέσει ανησυχία στη διοίκηση των φυλακών καθώς κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να υπήρχε σχέδιο οργανωμένης απόπειρας απόδρασης, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες για το πώς πέρασε αυτός ο οπλισμός μέσα στο κτήριο. Παράλληλα οι αρχές προσπαθούν να βρουν και το στόχο, το σχέδιο δηλαδή που θα εξυπηρετούσε ο οπλισμός.

Σε κάθε περίπτωση - και πάντως μετά την οργανωμένη απόπειρα απόδρασης του βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστού από τις φυλακές Τρικάλων- οι διοικήσεις των φυλακών όλης της χώρας έχουν τεθεί σε αυξημένη επαγρύπνηση και συνεχώς διενεργούνται έλεγχοι στις πτέρυγες των κρατουμένων, καθώς φοβούνται παρόμοια περιστατικά και απόπειρες.

Τον τελευταίο καιρό, έφταναν στο υπουργείο Δικαιοσύνης πολλές πληροφορίες για ζητήματα ασφάλειας στις φυλακές, καθώς και για πιθανές αποδράσεις από διάφορα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας.

Προσπάθησαν να λύσουν τις προσωπικές τους διαφορές με σιδεροπρίονο!


Επίθεση με σιδεροπρίονο δέχθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης ένας 21χρονος στη Ρόδο, λόγω προσωπικών διαφορών που είχε με τρεις νεαρούς, ηλικίας 21, 19 και 23 ετών, οι οποίοι εντοπίστηκαν το απόγευμα της ίδιας ημέρας και συνελήφθησαν κατηγορούμενοι για επικίνδυνη σωματική βλάβη και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Ειδικότερα, ένας εκ των δραστών (21χρονος) χρησιμοποιώντας λάμα από σιδεροπρίονο χτύπησε στο πρόσωπο και στο δεξί χέρι τον νεαρό, ο οποίος έπεσε τραυματισμένος στο έδαφος, όπου στη συνέχεια δέχθηκε τα χτυπήματα και των άλλων δύο κατηγορουμένων.

Παράλληλα, οι δράστες κατά τη διαφυγή τους με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο προκάλεσαν φθορές στο δίκυκλο του θύματος. Ο 21χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν την Παρασκευή στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Πηγή: rodosalarm

Συλλήψεις υπαλλήλων της Περιφέρειας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής για απόπειρα εκβίασης

Για παθητική δωροδοκία, παράβαση καθήκοντος και απόπειρα εκβίασης συνελήφθησαν την Παρασκευή από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. δύο γυναίκες, υπάλληλοι της Περιφέρειας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, ηλικίας 39 και 37 ετών.

Είχε προηγηθεί καταγγελία 43χρονου υπαλλήλου της ίδιας υπηρεσίας, σύμφωνα με τον οποίο, ενώ για οφειλή του στην εφορία, κρατείτο από τη μισθοδοσία του το ποσό των 87,35 ευρώ, στη μισθοδοσία του Μαρτίου παρακρατήθηκε πολλαπλάσιο ποσό (739,67 ευρώ), έπειτα από ενέργειες των δυο υπαλλήλων.

Όπως κατήγγειλε ο 43χρονος, στις έγγραφες και προφορικές αιτήσεις του για προσαρμογή του ποσού στα προβλεπόμενα, η 39χρονη, εκμεταλλευόμενη την ιδιότητά της, απαιτούσε εκβιαστικά, εξ ονόματος και της 37χρονης υπαλλήλου, το ποσό των 1.000 ευρώ, προκειμένου να ρυθμίσουν, από κοινού, το ύψος του παρακρατούμενου ποσού.

Οι δυο υπάλληλοι απείλησαν μάλιστα τον 43χρονο πως θα προχωρούσαν σε περαιτέρω μείωση των αποδοχών του, αυξάνοντας το ύψος του παρακρατούμενου ποσού.

Τη διερεύνηση της υπόθεσης ανέλαβε Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, η οποία και προχώρησε στην προσημείωση των χρημάτων, τα οποία έπρεπε να καταβληθούν στην 39χρονη έως τη χθεσινή ημερομηνία σύμφωνα με την καταγγελία.

Αφού παρέλαβε τα προσημειωμένα χρήματα από τον υπάλληλο, η υπάλληλος συνελήφθη από αστυνομικούς, ενώ η δεύτερη υπάλληλος, που απουσίαζε από την υπηρεσία της συνελήφθη χθες το μεσημέρι στην περιοχή όπου διαμένει.

Κατά την απολογία τους, οι δυο υπάλληλοι υπέβαλαν εγκλήσεις για συκοφαντική δυσφήμηση και ψευδή καταμήνυση σε βάρος του 43χρονου, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος κατόπιν προφορικής εντολής του αρμόδιου Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.

Οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν χθες στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Αγιορείτης μοναχός τα βάζει ανοιχτά με τη Χρυσή Αυγή


Παρότι εδώ και 20 χρόνια έχει αποτραβηχτεί από τα εγκόσμια, ο Αγιορείτης μοναχός Αββακούμ (και συγγραφέας του βιβλίου «Η Χρυσή Αυγή ως Δούρειος Ίππος αντιχριστιανισμού») δεν έχασε πρόσφατα την ευκαιρία να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου. 

Μιλώντας στην εφημερίδα «Έθνος», ο Αγιορείτης Αββακούμ χαρακτηρίζει την Χρυσή Αυγή ναζιστοπαγανιστική οργάνωση και την προσπάθειά της να προσεγγίσει τους Έλληνες πολίτες ως «μια επιτηδευμένη προσπάθεια εξαπάτησης».

Ζητά μάλιστα από την εκκλησία να αποκηρύξει επίσημα τις πεποιθήσεις της Χρυσής Αυγής, ενώ σε άλλο σημείο δηλώνει εξοργισμένος, διότι: «Έρχονται απλοί άνθρωποι και μου λένε ότι δέχονται πιέσεις για να ψηφίσουν τη Χρυσή Αυγή. Πιέσεις από κληρικούς. Αυτό με βγάζει από τα ρούχα μου».

Τέλος, ο μοναχός Αββακούμ διευκρινίζει ότι μονάχα «με τη διαφώτιση του λαού θα απομονωθεί το ναζιστικό ρεύμα».


Enhanced by Zemanta

Διαμαρτυρίες φοιτητών στο Σύνταγμα για την τραγωδία της Λάρισας


Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα μεγάλο πανεκπαιδευτικό  συλλαλητήριο στα Προπύλαια, με τη συμμετοχή καθηγητών, μαθητών και φοιτητών. 

Το συλλαλητήριο διοργανώνει η ΟΛΜΕ ενώ στις 14.00  θα πραγματοποιηθεί συναυλία στην Πλατεία Συντάγματος με μαθητές μουσικών σχολείων της Αττικής.

Η Ομοσπονδία ζητά, μεταξύ άλλων, την επίλυση των προβλημάτων των μαθητών, τονίζοντας ότι τα περισσότερα σχολεία έχουν μείνει χωρίς πετρέλαιο, χωρίς χρήματα στα ταμεία των επιτροπών τους, χωρίς δασκάλους, νηπιαγωγούς και καθηγητές, ενώ πολλοί μαθητές αντιμετωπίζουν και προβλήματα σίτισης.

Η ΟΛΜΕ αναφέρεται επίσης στο ενδεχόμενο αύξησης του διδακτικού ωραρίου των καθηγητών και ζητά την ανατροπή του σχεδίου «Αθηνά» για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Έξω από τη Βουλή φοιτητές ανήρτησαν πανό διαμαρτυρίας με αφορμή το θάνατο των δύο  φοιτητών στη Λάρισα.

Η Τουρκία πλέον θα διορίζει και θα πληρώνει τους Ιερείς του Οικουμενικού Πατριαρχείου


Το δρόμο της Ελλάδας, για τους ιμάμηδες στη Θράκη, ακολουθεί και το αντίστοιχο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων της Τουρκίας στο θέμα των εκεί ελληνορθόδοξων ιερέων.

Όπως αναφέρει το romfea.gr, με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, η οποία κοινοποιήθηκε και στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο και θα έχει ισχύ από την 1η Μαρτίου, οι χριστιανοί ιερείς της Τουρκίας θα συνεχίζουν να ανήκουν πνευματικά στο Οικουμενικό Πατριαρχείο όμως θα είναι οικονομικά εξαρτημένοι από το τουρκικό κράτος.

Στo πλαίσιo της νέας αυτής νομοθεσίας, όλοι οι διορισμοί ιερέων στις Ελληνορθόδοξες εκκλησίες θα γίνονται από το Διευθυντή Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας μετά από τη σύμφωνη γνώμη μιας πενταμελούς επιτροπής που θα αποτελείται από έναν εκπρόσωπο του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, έναν εκπρόσωπο του τουρκικού Υπουργείου Εσωτερικών και τρεις Ελληνορθόδοξους θεολόγους.

Τραγωδία με βρέφος στην Αμαλιάδα


Ανείπωτη τραγωδία στην Αμαλιάδα, εκεί όπου σήμερα το πρωί στο νοσοκομείο της πόλης, άφησε την τελευταία του πνοή ένα βρέφος τριών μηνών.Ο θάνατός του προήλθε σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από εισρόφηση.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι γονείς του το μετέφεραν εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όμως ήταν ήδη αργά αφού η κατάσταση του μικρού «αγγελουδιού» ήταν μη αναστρέψιμη και παρά την  φιλότιμη προσπάθεια των γιατρών, δεν κατάφεραν να το επαναφέρουν στη ζωή.

Οι γονείς έφτασαν με το παιδί λίγο μετά τις οκτώ το πρωί στο νοσοκομείο και οι γιατροί διαπίστωσαν ότι το γάλα είχε ξεραθεί στα χείλη του παιδιού. Πιθανολογείται πως το παιδί πνίγηκε στον ύπνο του από το γάλα. Αναμένεται η νεκροψία, για να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια.

Πηγή: patrisnews.com

Μπάσκετ: «Έφυγε» τα ξημερώματα ο Γιώργος Κολοκυθάς


Ο Γιώργος Κολοκυθάς, ένας από τους κορυφαίους μπασκετμπολίστες στην ιστορία  του ελληνικού μπάσκετ, έφυγε σε ηλικία 68 χρόνων τα ξημερώματα του  Σαββάτου ύστερα από ανακοπή καρδιάς  βυθίζοντας στο πένθος όλον τον ελληνικό αθλητισμό.

«Το δεξί χέρι» το προέδρου της  ΕΟΚ, Γιώργου Βασιλακόπουλου, ήταν ο  άνθρωπος από τον οποίο περνούσαν  όλες οι σημαντικές αποφάσεις στην Ομοσπονδία, ιδιαίτερα σε επίπεδο  εθνικών ομάδων.

Στις δεκαετίες που έπαιξε μπάσκετ  ήταν κάτι σαν τον αντίστοιχο Νίκο Γκάλη του τότε. Το ελληνικό μπάσκετ κλαίει από το πρωί του Σαββάτου μιας και έχασε μια από τις μεγαλύτερες μορφές του.

Η συλλυπητήρια ανακοίνωση της ομοσπονδίας:

«Ο Γιώργος Κολοκυθάς ήταν μια  από τις μεγαλύτερες φυσιογνωμίες του αθλήματος. Ηταν γεννημένος στις 2 Νοεμβρίου 1945 και ως παίκτης είχε αγωνιστεί στο Σπόρτιγκ και τον Παναθηναϊκό.

Με τον Παναθηναϊκό κατέκτησε 4 πρωταθλήματα το (1967, 1969, 1971, 1972), ενώ  το 1969 αγωνίστηκε στα ημιτελικά του  Κυπέλλου Κυπελλούχων και το 1972 στα  ημιτελικά του Κυπέλλου Πρωταθλητριών. Ο Γιώργος Κολοκυθάς σημείωσε στο ελληνικό πρωτάθλημα 3.529 πόντους με ρεκόρ τους 51 την περίοδο 1966-1967. Τις χρονιές 1964, 1966 και 1967 αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος.

Έχει φορέσει τη φανέλα της Εθνικής  σε 90 αγώνες και σκόραρε 1807 πόντους. Έχει 25 συμμετοχές σε Πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα με την Εθνική και έχει σημειώσει 492 πόντους (μ.ο. 19,7). Το 1967 στο 15ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπάσκετ στο Ελσίνκι ο Γιώργος Κολοκυθάς αναδεικνύεται πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης με 206 πόντους (22.9 μ. ο.). Στο Ευρωμπάσκετ του 1969 στην Καζέρτα ήταν πάλι πρώτος σκόρερ με 159 (μ.ο. 22.7).

Στις 4 Μαΐου 1971 αποσύρθηκε από την  Εθνική Ελλάδος σκοράροντας 35 πόντους  εναντίον της Σκωτίας. Στην συνέχεια εγινε έφορος και πρόεδρος των εθνικών ομάδων. Ο Γιώργος Κολοκυθάς ήταν ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στην ομάδα και την Ελληνική Ομοσπονδία»

Πάτρα: Ποντίκι έφαγε το αυτί 4χρονου αγοριού!


Τραγικό περιστατικό στον άτυπο καταυλισμό τσιγγάνων στην Εγλυκάδα με θύμα ένα τετράχρονο αγόρι που έχασε το αυτί του από... ποντίκι!

Όπως γράφει το patrastimes το περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Τρίτη με θύμα ένα τετράχρονο αγοράκι.

O μικρός είναι ένα από τα πέντε ανήλικα παιδιά επταμελούς οικογένειας ρομά, τα οποία ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες ενώ πολλές ώρες την ημέρα κυκλοφορούν ανάμεσα στα σκουπίδια.

Στο παιδί επί πολλές ώρες δεν είχε προσφερθεί καμία βοήθεια και χρειάστηκε η επέμβαση σοκαρισμένων κατοίκων της περιοχής για να του δοθούν οι πρώτες βοήθειες...

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση με «πλούσια» δράση σε όλη τη χώρα

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που είχε διαπράξει τον τελευταίο χρόνο περισσότερες από 45 ληστείες στις περιοχές της Ηλείας, Αχαΐας, Αττικής, Ευβοίας, Ηρακλείου, Αρκαδίας, Κυκλάδων, Άρτας, Αργολίδας και Κορινθίας.

Συνελήφθησαν νωρίς το πρωί της Πέμπτης επτά ημεδαποί άνδρες, ηλικίας από 43 έως 23 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης – συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, διάπραξη ληστειών, κλοπών και πλαστογραφιών κατ’ εξακολούθηση. Για την υπόθεση αυτή, κατηγορούνται συνολικά είκοσι πέντε άτομα από τα οποία έχουν ταυτοποιηθεί τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας των δεκατριών.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δράστες να κινούνται στην Εθνική Οδό Πατρών Πύργου οδηγώντας ένα Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο το οποίο είχαν αφαιρέσει λίγη ώρα πριν από τα Μακρύσια Κρεστένων Ηλείας. Του κλεμμένου οχήματος προπορευόταν ένα αυτοκίνητο, το οποίο λειτουργούσε ως προπομπός προκειμένου να επιτηρεί το δρομολόγιο και να ενημερώνει για την ύπαρξη αστυνομικών ελέγχων. Οι δράστες συνελήφθησαν μετά από καταδίωξη πολλών χιλιομέτρων κοντά στον κόμβο της Επιδαύρου στην Κορινθία, ενώ κατά τη σύλληψη τους προέβαλαν σθεναρή αντίσταση στους αστυνομικούς.

Από την αστυνομική έρευνα που ενήργησε, η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, προέκυψε ότι οι είκοσι πέντε δράστες είχαν συστήσει, τον τελευταίο χρόνο, εγκληματική οργάνωση με διαρκή δράση η οποία με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, διέπραττε ληστείες και κλοπές κατ’ επάγγελμα και εξακολούθηση.


Οι κλοπές αφορούσαν κυρίως Ι.Χ.Φ. συγκεκριμένης μάρκας και μοντέλου τα οποία οι δράστες μετέφεραν αυθημερόν σε συνεργείο που διατηρεί ο 43χρονος συλληφθέντας στην περιοχή των Μεγάρων Αττικής, όπου πραγματοποιούταν η παραποίηση των στοιχείων τους και εν συνεχεία η μεταπώληση τους είτε ως οχήματα είτε ως ανταλλακτικά. Από τη διάπραξη της κλοπής έως τη μεταφορά στο συνεργείο οι δράστες τηρούσαν αυστηρά μέτρα προφύλαξης καθόσον με δικό τους όχημα είτε με ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα προπορεύονταν του αφαιρεθέντος φορτηγού βρισκόμενοι σε διαρκή επικοινωνία μέσω κινητών τηλεφώνων προκειμένου ενημερώνουν τους συνεργούς τους για την ύπαρξή αστυνομικών ελέγχων.
Να σημειωθεί ότι το περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν οι δράστες από την παράνομη δράση τους ανέρχεται σε πολλές χιλιάδες ευρώ χωρίς να είναι δυνατός ο ακριβής προσδιορισμός του.

Από τον έλεγχο των στοιχείων των συλληφθέντων προέκυψε ότι σε βάρος του 43χρονου εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών για πλαστογραφία. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών και κρατούνται προκειμένου απολογηθούν ενώπιον του κ. Ανακριτή.

Τις έρευνες που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών.

Αυτός είναι ο 20χρονος που συνελήφθη για επιθέσεις κατά αλλοδαπών


Δόθηκαν στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής διάταξης του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες του 20χρονου ημεδαπού, ο οποίος συνελήφθη, την 27-2-2013 στην Αθήνα και κατηγορείται για συμμετοχή σε τέσσερις (4) επιθέσεις κατά αλλοδαπών, σε διάφορες περιοχές της Αττικής τον μήνα Σεπτέμβριο 2012.

Πρόκειται για τον ΚΟΝΤΟΜΟΥΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ του Αλκιβιάδη και της Δήμητρας, που γεννήθηκε το 1993, στο Μαρούσι Αττικής.

Η δημοσίευση αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

ΠΡΟΣΟΧΗ - Έκτακτο δελτίο- Επιδείνωση του καιρού από το Σάββατο


Σύμφωνα με Έκτακτο Δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), αναμένεται σημαντική μεταβολή του καιρού από τις βραδινές ώρες του Σαββάτου και από τα δυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τους θυελλώδεις ανέμους και τις χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Αναλυτικά:

Το Σάββατο 2 Μαρτίου ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τις βραδινές ώρες στο Ιόνιο, στη Δυτική Στερεά και στη Δυτική Πελοπόννησο. Οι ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες, βαθμιαία μέσα στη νύχτα του Σαββάτου και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής θα επεκταθούν στην υπόλοιπη Στερεά Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής, σε ολόκληρη την Πελοπόννησο, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη και από το μεσημέρι της Κυριακής στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Θυελλώδεις νοτιοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν το Σάββατο αρχικά στο Ιόνιο και σταδιακά από τη νύχτα στο Αιγαίο, ενώ την Κυριακή και από τα βορειοανατολικά οι άνεμοι θα στραφούν σε βορειοανατολικούς εντάσεως 8 μποφόρ και τοπικά στο Αιγαίο 9 μποφόρ.

Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν από το βράδυ του Σαββάτου στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου.

Βελτίωση του καιρού αναμένεται από το μεσημέρι της Κυριακής στα δυτικά και σταδιακά μέχρι το τέλος της ημέρας και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.

Αναλυτικά:
Την Κυριακή θα σημειωθεί κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές στο Ιόνιο, τη Στερεά, την Αττική, την Πελοπόννησο , τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Από το μεσημέρι καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτική χώρας καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου. Βελτιώση του καιρού αναμένεται να σημειωθεί από το μεσημέρι στα δυτικά και σταδιακά μέχρι το τέλος την ημέρας και στις υπόλοιπες περιοχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και βόρεια, βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 Μποφόρ και στα Αιγαίο 8 τοπικά 9 Μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα στα δυτικά. Στις υπόλοιπες περιοχές ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 Μποφόρ που από το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν. Η θερμοκρασία σε σταδιακή πτώση από τα βόρεια. Νωρίς το πρωί στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.


Συστάσεις προς τους πολίτες

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επιπτώσεις από την επιδείνωση των καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις επόμενες ημέρες, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων και χιονοπτώσεων.

Ειδικότερα:

Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων και αν πρόκειται να μετακινηθούν να ενημερωθούν για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου.

Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές.

Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητό τους κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.

Αν πρόκειται να μετακινηθούν με το αυτοκίνητο σε περιοχές όπου προβλέπονται χιονοπτώσεις να έχουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες.

Να ταξιδεύουν, εφόσον είναι αναγκαίο, κατά προτίμηση κατά τη διάρκεια της ημέρας και να προτιμούν τους κεντρικούς δρόμους. Να ενημερώνουν τους οικείους για τη διαδρομή που θα ακολουθήσουν.

Να αποφεύγουν δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Καβάλα: «Γυαλιά-καρφιά» σε ξενοδοχείο που θα μιλούσε ο Βορίδης


Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν αργά το απόγευμα της Παρασκευής από ομάδα εργαζομένων στην KAVALA OIL, με αφορμή την επίσκεψη του πρώην υπουργού και κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου της ΝΔ, Μάκη Βορίδη. 

Οι εργαζόμενοι, φωνάζοντας συνθήματα, λίγο πριν ξεκινήσει η προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου, έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό στην είσοδο του ξενοδοχείου "Ωκεανίς" και εισήλθαν μέσα, όπου προκάλεσαν υλικές ζημιές.

Έσπασαν την τζαμαρία στην είσοδο του ξενοδοχείου και πέταξαν μπογιά. Στη συνέχεια ανέβηκαν στο χώρο, όπου επρόκειτο να δοθεί η συνέντευξη, αναποδογύρισαν τραπέζια και καρέκλες και έσπασαν ποτήρια και πιάτα.

Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Ευθυμιάδης, σε δήλωσή του στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, τόνισε ότι «οι εργαζόμενοι ήρθαν αποφασισμένοι στο ξενοδοχείο για να προκαλέσουν επεισόδια. Εμείς είχαμε την επιθυμία να κάνουμε διάλογο μαζί τους, αλλά δυστυχώς δεν μας έδωσαν κανένα περιθώριο. Εκφράζω τη λύπη μου γι’ αυτά τα απαράδεκτα γεγονότα».

Η κατάσταση παρέμεινε έκρυθμη για πολλή ώρα, με αποτέλεσμα ο κ. Βορίδης να παραμείνει αποκλεισμένος στο δωμάτιο του ξενοδοχείου και οι διοργανωτές ν' ακυρώσουν όχι μόνο τη συνέντευξη Τύπου, αλλά και την προγραμματισμένη ανοιχτή εκδήλωση φίλων και στελεχών του κόμματος, όπου επρόκειτο να μιλήσει ο πρώην υπουργός.

Η αντίδραση των εργαζομένων της KAVALA OIL σχετίζεται άμεσα με την ψήφιση από τη Βουλή, την προσεχή Τρίτη, της νέας τροποποιητικής σύμβασης για την επέκταση των δικαιωμάτων εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων πετρελαίου στον Πρίνο για άλλα 25 χρόνια. Η νέα σύμβαση που θα ψηφιστεί θα αντικαταστήσει τη σύμβαση του 1999.

Οι εργαζόμενοι της KABALA OIL αντιδρούν στην πρόταση του υπουργείου Ανάπτυξης να γίνει και η μητρική εταιρεία Energean Oil & Gas συνδικαιούχος των κοιτασμάτων πετρελαίου.

Πορείες με κεριά σε Λάρισα - Θεσσαλονίκη για τους άτυχους φοιτητές

Την απόφαση να αναλάβει τα έξοδα μεταφοράς των σωρών των δύο άτυχων φοιτητών του ΤΕΙ που έχασαν την ζωή τους από αναθυμιάσεις που προήλθαν από αυτοσχέδιο μαγκάλι στους τόπους καταγωγής τους, έλαβε ομόφωνα σήμερα το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας.

Παράλληλα αποφασίστηκε αναβολή της προγραμματισμένης συνεδρίασης του σώματος και εν συνεχεία οι δημοτικοί σύμβουλοι συμμετείχαν σε πορεία διαμαρτυρίας με κεριά που έκαναν στο κέντρο της πόλης φοιτητές των ΤΕΙ και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ενώ άλλη πορεία διαμαρτυρίας για την οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης διοργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Λάρισας

Και στη Θεσσαλονίκη


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο Λευκό Πύργο πραγματοποίησαν φοιτητές του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου και του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, με αφορμή το θάνατο των δύο σπουδαστών του ΤΕΙ Λάρισας από αναθυμιάσεις που προκλήθηκαν από αυτοσχέδια εστία.
Διαμαρτυρήθηκαν για τη λιτότητα, η οποία όπως αναφέρουν οδήγησε τους δύο νεαρούς στον θανάτο και άλλους τρεις στην εντατική, καθώς επίσης για την ανεργία που πλήττει τους νέους.
Οι σπουδαστές του ΤΕΙ μοίρασαν φυλλάδια με ενημερωτικό υλικό για το σχέδιο «Αθηνά», το οποίο υποστηρίζουν ότι υποβαθμίζει τις σπουδές τους.

Εξάλλου, ο Σύλλογος διοικητικού προσωπικού του ΤΕΙΘ, σε γενική του συνέλευση, αποφάσισε τη συνέχιση της αναστολής της λειτουργίας του ιδρύματος και της κατάληψης, καθώς και τη συμμετοχή την Τρίτη σε νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Λευκό Πύργο.

Ι.Σ.Α προς Γ.Στουρνάρα για θανάτους φοιτητών: «Από λάθος πολιτικές, χάνονται ανθρώπινες ζωές»


Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, απευθυνόμενος στον υπουργό Οικονομικών, σημειώνει ότι από λάθος πολιτικές, χάνονται ανθρώπινες ζωές, σχολιάζοντας το θάνατο δύο φοιτητών από αναθυμιάσεις αυτοσχέδιου μαγκαλιού στη Λάρισα. Κάνει λόγο για «εγκληματική αδιαφορία» του κράτους.

«Πρέπει να αντιληφθείτε ότι πάνω από όλα είναι η ζωή των Ελλήνων κι όχι οι στόχοι που μας βάζουν οι δανειστές μας», τονίζει ο Ι.Σ.Α.

Ζητάει από τον υπουργό Οικονομικών αλλαγή της πολιτικής, «που έχει καταστήσει τη θέρμανση είδος πολυτελείας», προκειμένου, όπως αναφέρει, να δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες να αγοράσουν φθηνό πετρέλαιο για να ζεσταθούν, ώστε να μην καταφεύγουν σε άλλες «λύσεις», φθηνές αλλά και ανθρωποκτόνες.

«Δυστυχώς, για μία ακόμη φορά μέσα σε ένα χειμώνα, πληρώνεται με αίμα αθώων η ανικανότητα των ελεγκτικών μηχανισμών της Πολιτείας να συλλάβει τη φοροδιαφυγή στο χώρο του πετρελαίου», σχολιάζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Τονίζει ότι το δικαίωμα στη φθηνή και ασφαλή θέρμανση είναι αυτονόητο, όπως αυτονόητο είναι το δικαίωμα στη ζωή, το δικαίωμα στην ελεύθερη πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας.

Μόνιμη Ρωσική παρουσία σε Αιγαίο και Κύπρο


Τη συγκρότηση «Αρχηγείου στο Στόλο της Μαύρης Θάλασσας» ανακοίνωσε σήμερα πηγή του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας, μια κίνηση ιδιαίτερης πολιτικής σημασίας αλλά και πολλαπλών «αναγνώσεων» δεδομένου ότι η ανακοίνωση αυτή περιλαμβάνει και τη διευκρίνιση πως «ο στόλος θα κάνει χρήση και θα εφοδιάζεται από λιμάνια της Ελλάδας, της Κύπρου, της Συρίας και του Μαυροβουνίου».

Η απόφασή της να αναπτύξει μόνιμη ναυτική δύναμη στη Μεσόγειο αποτελούμενη από 10 σκάφη τριών ρωσικών Στόλων, την ίδια στιγμή που οι εναπομείνασες ναυτικές μαχητικές της δυνάμεις ίσα-ίσα επαρκούν για τις αντιπειρατικές της περιπολίες στον Κόλπο του Άντεν και για συμμετοχές της σε ασκήσεις, φανερώνει το πόσο σημαντικό θεωρεί τον γεωγραφικό χώρο της Ανατολικής Μεσογείου. Και σε συνδυασμό με την αναφορά των συγκεκριμένων σημείων ανεφοδιασμού, δεν αφήνει το παραμικρό περιθώριο αμφιβολίας περί του «αντικειμενικού σκοπού».

Ο γεωγραφικός χώρος της Ανατολικής Μεσογείου έλκει το ενδιαφέρον της Ρωσίας ποικιλοτρόπως, αφού, αφ' ενός μεν δίνει τη δυνατότητα μιας πολύ πιο δυναμικής παρουσίας της «σημαίας» της κοντά στη «Συρία» και αφ’ ετέρου της επιτρέπει να βρίσκεται πιο κοντά και σε ένα άλλο ύψιστης σημασίας ενδιαφέρον της όπως οι υποθαλάσσιες τεράστιες φυσικές αποθήκες υδρογονανθράκων της συγκεκριμένης περιοχής. Και ειδικά στο σημείο αυτό, δεν θα μπορούσε να είναι πιο ευθύς ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σοϊγκού όταν δήλωσε πως «χρειαζόμαστε μια ναυτική δύναμη μόνιμα στη Μεσόγειο που θα προασπίζει τα συμφέροντά μας στην περιοχή».

Θα ήταν όμως άτοπο να παραβλέψει κάποιος κάτι το οποίο μακροπρόθεσμα ίσως αποδειχθεί πολύ σημαντικότερο από τα παραπάνω και αυτό δεν είναι άλλο από την δυνατότητά της να ασκεί μια γενικότερη «επιμελητεία» στον ευρύτερο χώρο της Μεσογείου, έχοντας βρει σημεία-βάσεις υποστήριξης κάτι για το οποίο η Ρωσία ούτως ή άλλως είχε εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον.

Και μπορεί η νέα ναυτική παρουσία της Ρωσίας στη Μεσόγειο να μην μπορεί να συγκριθεί από άποψη μεγέθους με την άλλοτε 5η Μοίρα Μεσογείου που «απαντούσε» στον 6ο Αμερικανικό Στόλο, σίγουρα όμως θα της δώσει ένα πολύ πιο ισχυρό «λόγο» σε όλα τα παραπάνω ζητήματα που μέχρι στιγμής παραμένουν ρευστά, μετατρέποντάς την με το «στανιό» σε έναν εταίρο που δύσκολα πλέον θα μπορεί κάποιος να αγνοήσει κάποιος όταν κάνει τους «λογαριασμούς» του…

Φοιτητές διέκοψαν τηλεδιάσκεψη του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών


Περίπου 100 φοιτητές εισέβαλαν σήμερα το μεσημέρι σε αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη τηλεδιάσκεψη του Συμβουλίου Διοίκησης του πανεπιστημίου  με τα εξωτερικά μέλη του συμβουλίου.

Οι φοιτητές, που αντιδρούν στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας «Αθηνά» για τη συγχώνευση τμημάτων των πανεπιστημίων, ζητούσαν να σταματήσει η συνεδρίαση και παράμειναν στην αίθουσα, όπου γινόταν η τηλεδιάσκεψη, για μια ώρα.

Τελικά, οι καθηγητές αποχώρησαν από την αίθουσα χωρίς να ολοκληρωθεί η τηλεδιάσκεψη.

Επίδομα 500 ευρώ θα παίρνουν οι τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες


Επίδομα 500 ευρώ θα παίρνουν οι τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, σύμφωνα με νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε στη Βουλή. 

Το επίδομα, πάντως, θα δίνεται με εισοδηματικό όριο. Για τις τρίτεκνες οικογένειες το φορολογητέο εισοδημα δεν πρέπει να ξεπερνά τα 45.000 ευρώ.Το εισοδηματικό όριο αυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για οικογένειες με τέσσερα παιδια και κατά 4.000 για κάθε παιδί άνω των τεσσάρων.

ΑΓΡΙΟΣ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ ΓΝΩΣΤΟΥ ΜΟΝΤΕΛΟΥ…από επιχειρηματία στην Βουλιαγμένη!


Νύχτα τρόμου η χθεσινή για το γνωστό καυτό μοντέλο που πίστεψε ότι βρήκε τον έρωτα της ζωής της στο πρόσωπο του γνωστού επιχειρηματία, που την οδήγησε όμως στο νοσοκομείο.

Το συγκλονιστικό περιστατικό βίας που βίωσε το πασίγνωστο μοντέλο, έχει πάρει ήδη το δρόμο της Αστυνομίας και ήδη διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη. Κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει στα μάτια του την άσχημη εικόνα του γνωστού κοριτσιού του μόντελινγκ,  με την βία αποτυπωμένη σε όλο της το σώμα την στιγμή που το ΕΚΑΒ την μετέφερε στο νοσοκομείο.

Ένα ραντεβού για την 23 άχρονη καλλονή που έμελλε να γίνει ο χειρότερος εφιάλτης στην ζωή της, φοβούμενη όπως την άκουσαν να λέει και για την ίδια της την ζωή. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, τον υποψήφιο σύντροφο, επιχειρηματία στο επάγγελμα, τον γνώρισε μέσω του Facebook, και το ραντεβού κλείστηκε σε χρόνο dt.

Η εξέλιξη όμως έμελλε να είναι δραματική. Κατά τα λεγόμενα των επαιόντων του συμβάντος, ο επιχειρηματίας που ασχολείται με εμπόριο φαρμάκων, την ξεμονάχιασε σε μια παραλία της Βουλιαγμένης όπου φέρεται να προσπάθησε να την βιάσει μέσα στο αυτοκίνητο. Ακολούθησαν σκηνές πάλης και όταν δυσκόλεψαν τα πράγματα, ημίγυμνη και άγρια ξυλοκοπημένη την πέταξε έξω από τα αμάξι...

Μετά από αρκετή ώρα και μέχρι να συνέλθει από το σοκ, η επώνυμη νεαρή γυναίκα κατάφερε να ειδοποιήσει το ΕΚΑΒ.


Σπυριδούλα Κάμπου / http://soknews.gr

Φρικιαστικά στοιχεία για τον κανίβαλο αστυνομικό της Νέας Υόρκης

Σκίτσο της συνηγόρου του 28χρονου αστυνομικού, Τζούλια Γκάτο ενώ δηλώνει ότι ο κατηγορούμενος ως κανίβαλος είναι αθώος.

Σε σκοτεινά μονοπάτια οδηγείται η δίκη του κανιβάλου της Νέας Υόρκης, καθώς οι κατήγοροι ζητούν να παραθέσουν στους ενόρκους τις 34 φωτογραφίες νεκρών και ακρωτηριασμένων γυναικών, που υπήρχαν στον υπολογιστή του αστυνομικού Τζιλμπέρτο Βέιλ, ο οποίος σχεδίαζε, μάλιστα να σκοτώσει και να φάει στη συνέχεια την ίδια του τη γυναίκα, Καθλήν.

Ο δικαστής Πολ Γκάρντεφ είπε πως θα αποφασίσει αργότερα για την έκθεση ή μη των φρικιαστικών στοιχείων ενώπιον των ενόρκων καθώς προηγήθηκε η παράθεση των 34 φωτογραφιών, χωρίς την παρουσία των ενόρκων στην αίθουσα του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου.

Ακολούθησε η κατάθεση πράκτορα του FBI, που είπε πως η διοικητής του αστυνομικού τμήματος, όπου υπηρετούσε ο 28χρονος Βέιλ ήταν ανάμεσα στους μελλοντικούς του στόχους, δηλαδή της απαγωγής, δολοφονίας και κανιβαλισμού.

Κατέθεσε ακόμη για τη συνεργασία των βρετανικών με τις αμερικανικές διωκτικές αρχές καθώς η ιστοσελίδα του Βέιλ αριθμούσε πάνω από 38.000 οπαδούς κυρίως από τις δύο, αυτές, χώρες.

Μάλιστα, κύριος συνεργάτης του Βέιλ θεωρείται ένας Βρετανός με το ψευδώνυμο Μούντι Μπλουζ, που συνελήφθη από την αστυνομία του Κεντ για υπόθεση παιδεραστίας και αφέθηκε με εγγύηση.

Οι φρικιαστικές αποκαλύψεις και οι δεκάδες φωτογραφίες ήρθαν στο προσκήνιο εξαιτίας της υπερασπιστικής γραμμής του κατηγορουμένου ότι επρόκειτο για φαντασιώσεις και σεξουαλικές εμμονές για δολοφονίες γυναικών και κανιβαλισμό επειδή για τον Βέιλ η γυναικεία σάρκα ήταν «φετίχ».

Ακόμα και ο δικαστής χθες είχε πει «δεν υπάρχει καμία απόδειξη για απαγωγή, δολοφονία και κανιβαλισμό παρά μόνον σενάρια στον υπολογιστή του αστυνομικού».

«Οι 34 φρικιαστικές φωτογραφίες έρχονται να δώσουν τέλος σε αυτή την επίκληση περί ελευθερίας της έκφρασης και της δίκης προθέσεων» δηλώνει σήμερα η εισαγγελία της Νέας Υόρκης που πιέζει να γίνουν δεκτές ως αποδεικτικά στοιχεία και να γνωστοποιηθούν στους ενόρκους.

Άγριος ξυλοδαρμός φοιτητή σε μπαρ του Ρεθύμνου

Φωτό αρχείου

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού έπεσε τα ξημερώματα της Πέμπτης ένας 19χρονος φοιτητής στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου, και νοσηλεύεται στη Νευροχειρουργική Κλινική του νοσοκομείου Χανίων.

Το περιστατικό σημειώθηκε σε μπαρ της παλιάς πόλης, όταν δύο παρέες λογομάχησαν, και ο καυγάς μεταφέρθηκε στο δρόμο εκεί, όπου σύμφωνα με πληροφορίες ο νεαρός ξυλοκοπήθηκε από άλλους τρεις και έμεινε αιμόφυρτος.

Εκλήθη ασθενοφόρο, το οποίο μετέφερε τον νεαρό στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου, αλλά λόγω απουσίας νευροχειρουργού, κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο Νοσοκομείο Χανίων.

Οι τρεις Ρεθυμνιώτες που φέρονται να τον χτύπησαν συνελήφθησαν λίγη ώρα αργότερα.

ΤΩΡΑ - Αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό ανήλικου που απήχθη


Μπλόκα σε όλη την περίμετρο της Τούμπας στήνουν αυτή την ώρα οι αστυνομικοί καθώς πριν από λίγο τους καταγγέλθηκε ότι δύο άτομα που φορούσαν κουκούλες άρπαξαν έναν ανήλικο στην οδό Τζελέπη στην Άνω Τούμπα και με τη βια τον οδήγησαν σε αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση...

seleo.gr

Αποζημίωση σε μοτοσικλετιστή που τραυματίστηκε λόγω… λακκούβας


Το ποσό των 7.000 ευρώ επιδίκασε το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών σε βάρος της Περιφέρειας Αττικής (πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ανατολικής Αττικής) και υπέρ μοτοσικλετιστή ο οποίος τραυματίστηκε λόγω της κακής κατάστασης τμήματος του οδοστρώματος (λακκούβες, σαμαράκια κ.λπ.) της Λεωφόρου Παιανίας - Μαρκοπούλου.

Ο μοτοσικλετιστής είχε τραυματιστεί τον Μάιο του 2003 και υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση στο ΚΑΤ, ενώ μετά την έξοδό του από το νοσοκομείο, υποβλήθηκε σε κινησιοθεραπεία και φυσιοθεραπευτική αγωγή. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των γιατρών, ο οδηγός θα παραμείνει διά βίου σε μερική αναπηρία.

Το δικαστήριο έκρινε ότι η Περιφέρεια Αττικής όφειλε να παρακολουθεί την κατάσταση του οδοστρώματος και να παρεμβαίνει για την αποκατάσταση των ζημιών, αλλά έπρεπε να λαμβάνει προληπτικά μέτρα κατόπιν τακτικών ελέγχων και να τοποθετεί προειδοποιητικές πινακίδες σε περίπτωση κακής κατάστασης του οδοστρώματος.

Σύμφωνα με το Πρωτοδικείο η πρόκληση του επίδικου τροχαίου ατυχήματος οφείλεται αποκλειστικά στην παράνομη συμπεριφορά των αρμοδίων οργάνων της Περιφέρειας Αττικής. Κατόπιν αυτών, έκρινε πως υπάρχει ευθύνη των οργάνων της Περιφέρειας για αποκατάσταση της ζημιάς που προκλήθηκε στον οδηγό της μοτοσυκλέτας σύμφωνα με το άρθρο 105 του Εισαγωγικού Νόμου του Αστικού Κώδικα.

Τελικά, το δικαστήριο επιδίκασε στον οδηγό το ποσό των 7.000 ευρώ για την ηθική, ψυχική και σωματική βλάβη που υπέστη και τα επιπλέον έξοδα που αναγκάστηκε να υποβληθεί λόγω του ατυχήματος.

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ τα 49 μεγάλα ονόματα που ψάχνει το ΣΔΟΕ για τη λίστα Λαγκάρντ


Στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ μπήκαν 49 πρόσωπα που περιλαμβάνει η λίστα Λαγκάρντ και τα οποία εμφανίζονται δικαιούχοι ή διαχειριστές σε τραπεζικούς λογαριασμούς, ύψους από 3.000.000 έως 550.000.000 δολάρια.

Για το λόγο αυτό, η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής του ΣΔΟΕ, που έχει αναλάβει καi την έρευνα των προσώπων της λίστας Λαγκάρντ, έστειλε στις 27.2.2013 προσκλήσεις στα συγκεκριμένα πρόσωπα, προκειμένου «εντός 5 ημερών από την επίδοση της κλήσης αυτής να υποβάλετε στην υπηρεσία μας έγγραφα και στοιχεία, από τα οποία να προκύπτουν τα δικαιώματά σας και οι προϋποθέσεις απόκτησης των συγκεκριμένων δικαιωμάτων επί λογαριασμών που τηρούνται στην Τράπεζα HSBC στη Γενεύη».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα έγγραφα που κατέθεσε ο αναπληρωτής προϊστάμενος της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής του ΣΔΟΕ, Παναγιώτης Μαντούβαλος, στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, προσκλήσεις έλαβαν οι εξής:

Δημήτρης  Γκέρτσος, Νικόλαος  Μαρτίνος, Αθανάσιος Καλλίτσης, Ευστράτιος Καλλίτσης, Ιωάννης Μαρτίνος, Κορνηλία Μαρτίνου, Βασίλειος Μανιός, Κωνσταντίνος ΜΑρτίνος Πολυξένη Καλλίτση, Ανδρέας Καλλίτσης, Διονύσιος Μαντζώρος, Ιωάννα Μαρτίνου, Μαρίνα Ηλιάδη - Παπαπαναγιώτου, Σάμπυ Μιωνής, Νικόλαος Φραγκίστας, Νικόλοας Παπαχρονόπουλος, Βενετσιάνος Κακκαβάς, Μαρία Μπόμπολα, Ναταλία Τζουμάρα, Ευαγγελία Ρόκα, Χρήστος Ρόκας, Γεώργιος Ρόκας, Άγγελος Μεταξάς, Ηλίας Μεταξάς, Σολομών Λεβής, Λεωνίδας Καμπάνης, Μαριάννα Φιξ, Κωνσταντίνος Οικονόμου, Μάριος Οικονόμου, Αλεξάνδρα Ντούνη, Αικατερίνη Ντούνη, Γεώργιος Κρίτσας, Ghandour  Muhieddine, Ματρώνα Εγκόν, Πηνελόπη Σαπουντζή, Μαγδαληνή Κυριακού, Σωτήρης Ηλιάδης, Νικόλαος Χατζηιωάννου, Πόλυς Χατζηιωάννου, Ζαχαρίας Κριτσάς, Μαρία Κριτσά, Δημήτριος Κριτσάς, Νικόλαος Οικονόμου, Φραγκίστα  Ζαρακοβίτη, Μαρία Φραγκίστα, Αφροδίτη Δεϊμέζη, Φώτης Μπόμπολας, Λουκιανός Αρκάς, Μαρία Παντελή.

Β. Ελλάδα: DNA αλόγου σε συσκευασμένο κεμπάπ και σαλάμια


Και άλλα προϊόντα με DNA αλόγου εντόπισαν οι έλεγχοι του ΕΦΕΤ, ο οποίος και διέταξε την ανάκλησή τους από την αγορά. Συγκεκριμένα, ύστερα από σχετικούς ελέγχους της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΕΦΕΤ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ανιχνεύθηκε κρέας αλόγου σε δύο ακόμη δείγματα.

Πρόκειται για κατεψυγμένο κεμπάπ με την εμπορική ονομασία "ΑΡ-ΚΑΣ", που παρασκευάζει και συσκευάζει η "Αφοί Μπατανιάν, ΒΙ.ΠΕ. Κορωπίου" και το οποίο διατίθετο από το σούπερ μάρκετ ΜΕΤΡΟ ΑΒΕΕ, υποκατάστημα της Καβάλας, και σαλάμι βοδινό με εμπορική ονομασία "Destan", που παρασκευάσθηκε από την ολλανδική εταιρεία DEMKA GmbH, το οποίο διατίθετο από το παντοπωλείο "Γιακούπ Γιακούπ, Φίλυρα Σάππων, Ροδόπης".

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση κι απόσυρση του συνόλου των προϊόντων από την ελληνική αγορά και έχουν ήδη ξεκινήσει σχετικοί έλεγχοι.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωσή του, μέχρι σήμερα έχουν ληφθεί 84 δείγματα που αφορούν σε διάφορες κατηγορίες προϊόντων. Από τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα των τριάντα τριών (33) δειγμάτων που έχουν μέχρι στιγμής αναλυθεί, έχουν υπάρξει συνολικά τέσσερα (4) θετικά δείγματα

Τραγωδία στη Λάρισα – Δύο νεαροί νεκροί και τρεις σε κώμα από μαγκάλι


Θρήνος επικρατεί στην πόλη της Λάρισας από το απόγευμα της Πέμπτης, από τον τραγικό χαμό δύο νεαρών οι οποίοι είχαν ανάψει κάτι σαν μαγκάλι για να ζεσταθούν με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους από τις αναθυμιάσεις, ενώ ο άλλοι τρεις φίλοι τους νοσηλεύονται σε νοσοκομείο σε κωματώδη κατάσταση.

Ολα έγιναν λίγο μετά τις έξι το απόγευμα της Πέμπτης όταν μια φίλη τους πήγε στο σπίτι όπου βρίσκονταν οι πέντε νεαροί για να τους επισκεφθεί, αλλά παρότι χτυπούσε επίμονα το κουδούνι δεν της απαντούσαν.

Η πόρτα του σπιτιού άνοιξε με το κλειδί της σπιτονοικοκυράς και οι δύο γυναίκες αντίκρισαν του πέντε νεαρούς αναίσθητους, με τους δύο να είναι ήδη νεκροί.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι οι πέντε νεαροί είχαν ανάψει μια αυτοσχέδια εστία φωτιάς προκειμένου να ζεσταθούν, κάτι σαν ψησταριά ή μαγκάλι και πιθανότατα δηλητηριάστηκαν από τις αναθυμιάσεις.

Οι δύο άτυχοι νεαροί μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Λάρισας, αλλά ήταν ήδη νεκροί, ενώ οι δύο από τους φίλους τους νοσηλεύονται σε κωματώδη κατάσταση και ο τρίτος σε ημικωματώδη.

Η Αστυνομία διεξάγει έρευνα για την ανείπωτη τραγωδία.


ΔΝΤ για απολύσεις: Περιμένουμε να μας πει η κυβέρνηση πόσοι υπάλληλοι περισσεύουν


Στην ανάγκη να αντιμετωπιστεί η φοροδιαφυγή και να μπει «ζεστό» χρήμα στα κρατικά ταμεία έχει σταθεί ουκ ολίγες φορές το ΔΝΤ.

Τώρα, το Ταμείο μας στέλνει μήνυμα: Αυξήστε τα έσοδα από τη φοροδιαφυγή και θα σας μειώσουμε τα μέτρα λιτότητας!

Ειδικότερα, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Γουίλιαμ Μάρεϊ, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου: «Η Ελλάδα θα χρειαστεί λιγότερα μέτρα λιτότητας εάν αυξήσει τα φορολογικά της έσοδα ή βελτιώσει τους φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς».

Ο ίδιος, αρνήθηκε να σχολιάσει αποσπάσματα  πρόσφατης έκθεσης που διέρρευσε σύμφωνα με την οποία το φορολογικό σύστημα της Ελλάδας παραπαίει.

«Περιμένουμε να μας πει η ελληνική κυβέρνηση πόσοι υπάλληλοι περισσεύουν»

Την ίδια ώρα, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΔΝΤ αναφέρθηκε σε αποχωρήσεις στο Δημόσιο, χωρίς ωστόσο να χρησιμοποιήσει τον «κόκκινο» όρο «απολύσεις».

«Η κυβέρνηση φτιάχνει οργανογράμματα για κάθε υπουργείο. Αυτά τα οργανοδιαγράμματα κυρίως θα διασφαλίσουν ότι καίριες θέσεις θα παραμείνουν πλήρως επανδρωμένες με το κύμα συνταξιοδοτήσεων που πλήττει το Δημόσιο» τόνισε ο Μάρεϊ, απαντώντας σε ερώτηση του Μιχάλη Ιγνατίου για το Mega.

«Στο βαθμό που αυτά τα οργανοδιαγράμματα δείχνουν πλεονάζον προσωπικό σε κάποιες υπηρεσίες, η κυβέρνηση ίσως θα πρέπει να προσαρμόσει τον αριθμό των εργαζομένων με υποχρεωτικές αποχωρήσεις» συμπλήρωσε ο ίδιος, κλείνοντας το μάτι σε απολύσεις στο Δημόσιο.

Ωστόσο, ξεκαθάρισε πως επί του παρόντος δεν υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός-στόχος που έχει θέσει η τρόικα: «Αυτή είναι μια δουλειά σε εξέλιξη. Δεν έχουμε συζητήσει αριθμούς με την κυβέρνηση».

Κόρη πρώην υφυπουργού χαρακτηρίζει ένα μάτσο πέτρες τα μάρμαρα του Παρθενώνα


Σάλο έχει προκαλέσει το άρθρο της Ηλέκτρας Κοτσώνη, κόρης του πρώην υφυπουργού και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρου Κοτσώνη  στο οποίο κατακρίνει την ενέργεια μαθητών να υψώσουν ελληνικές σημαίες στο Βρετανικό Μουσείο αλλά δεν διστάζει να χαρακτηρίσει τα μάρμαρα του Παρθενώνα «ένα μάτσο πέτρες».

Η Ηλέκτρα Κοτσώνη είναι δημοσιογράφος και ζει στο Λονδίνο. Στο άρθρο της, μας παραθέτει την εμπειρία της σαν μαθήτρια της δευτέρας τάξης λυκείου στο Βρετανικό μουσείο.
Μόνο που η κόρη του πρώην υφυπουργού και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρου Κοτσώνη, βίωσε τελείως διαφορετικά αυτήν την επίσκεψη.

«Δεν ξέρω για έσας, αλλά ως έφηβη μου ήταν αρκετά δυσκολό να ενδιαφερθώ για ένα μάτσο αρχαίες πέτρες. Είχα ήδη περάσει τη μισή ζωή μου συνάμενη από γονείς και δασκάλους στα αρχαιολογικά μουσεία της επικράτειας και την άλλη μισή παπαγαλίζοντας μια ιστορία που ξεκινά κάπου στη κυκλαδική περίοδο και τέλειωνει με την επανάσταση του 1821.

Ηθελά να δώ κάτι διαφορετικό, να μάθω κάτι καινούριο, και είχα και εκνευριστεί πολυ από το θέαμα των ένα, δυό χαζών καθηγητών και συμμαθητών που θρηνούσαν τα Ελγίνεια με μια περίλυπη εκφραση ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους. Πήρα λοιπόν το Σοφοκλή από το χέρι και την κάναμε με ελαφρά πηδηματάκια για την αιθουσα με τα Αιγυπτιακά εκθέματα.

Δεν ξέρω τι θα έκανα αν εκείνη την ημέρα με είχαν βάλει να ανοίξω τη γαλανόλευκη μες το μουσείο. Μπορεί και να είχα πεθάνει από την ντροπή μου. Δεν ξέρω όμως και τι να σκεφτώ για τους καθηγητές του 2ου Γυμνασίου Κορίνθου που έπεισαν τους μαθητές τους οτί μια τέτοια πράξη αποτελεί κάτι αξιέπαινο και πάνω από όλα λογικό. Δεν ξέρω και πως να τους χαρακτηρίσω ακριβώς, αλλά τείνω προς το βλάκες με περικεφαλαία» σημειώνει χαρακτηριστικά για να προσθέσει

«Μου είναι δύσκολο να αποδεχτώ οτι εν μέσω της όλης καταπίεσης και της Χρυσής Αυγής που χαρακτηρίζουν την Ελλάδα σήμερα, δύο εκπαιδευτικοί (δύο άνθρωποι δηλαδή που η πολιτεία τους έχει εμπιστευτεί ένα σωρό εύπλαστων εγκεφάλων και προσωπικοτήτων) δεν βρήκαν τίποτα καλύτερο να κάνουν στο Λονδίνο με τους μαθητές τους από το να διαφημίσουν την εθνική μας βλαχιά. Το καλύτερο από όλα δε, έαν έχεις όρεξη να διαβάσεις την ανακοίνωση που έδωσαν στον Τύπο, είναι η επιμόνη με την οποία σημειώνουν πως όσοι συνάντησαν στο Λονδίνο ήταν Έλληνες.»

Στην συνέχεια αφού έχει χαρακτηρίσει «βλάκες με περικεφαλαία» τους καθηγητές που έπεισαν τους μαθητές να ανοίξουν την ελληνική σημαία μέσα στο βρετανικό μουσείο, δεν διστάζει να χαρακτηρίσει ως αστεία την εικόνα αυτή.

«Οι άνθρωποι αυτοί, θέλω να πιστεύω τουλάχιστον, έπραξαν με τις αγνότερες προθέσεις και βάση των όσων αυτοί γνωρίζουν. Η σουρεαλιστική εικόνα πέντε κουτσούβελων κι ενός μεσήλικα με τις ελληνική σημαία αγκαλία μες τη μέση ενός ξένου μουσείου σε κάποια άλλη εποχή θα μπορούσε να είναι αστεία. Απλά σήμερα, με την Χρυσή Αυγή στο 8,5 τοις εκατο, αποκτά μια άλλη λίγο πιο τρομακτική διασταση.

Καλό θα ήταν λοιπόν να σκεφτόμαστε λίγο παραπάνω τις πράξεις και τις κουβέντες μας απο εδώ και πέρα, πόσο μάλλον όταν αυτές έχουν να κάνουν με τις αντιλήψεις που μεταδίδουμε στους νεότερους από εμάς.   Άλλωστε η όλη ιστορία με την επιστροφή των μαρμάρων είναι εκτός τόπου και χρόνου και δεν ξέρω και που την θυμήθηκαν. Μια φαντασίωση βασισμένη στην ανάγκη του Ελληνα να επανακτήσει μια ούτως ή άλλως λανθάνουσα υπερηφάνεια για μάχες που ποτέ δεν κέρδισε ο ίδιος. Λες και δεν έχουμε αρκετά αρχαία, και σ' αυτά τα μάρμαρα είναι που βασίζεται το μέλλον του ελληνικού τουρισμού.»

Πηγή: Lifo

Συνελήφθη 20χρονος για τέσσερις ρατσιστικές επιθέσεις


Ένας 20χρονος Έλληνας είναι σύμφωνα με την Αστυνομία ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από τέσσερις ρατσιστικές επιθέσεις σε βάρος αλλοδαπών στην ευρύτερη περιοχή της βορειοανατολικής Αττικής. 

Οι αστυνομικοί από τις νεοϊδρυθείσες Υπηρεσίες Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας και ειδικότερα από το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και το αντίστοιχο Γραφείο της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής κατάφεραν μετά από έρευνες να εξιχνιάσουν  τις τέσσερις υποθέσεις επίθεσης σε βάρος αλλοδαπών και να περάσουν χειροπέδες στον 20χρονο ο οποίος φέρεται μέλος ομάδας που πραγματοποιούσε τα άγρια χτυπήματα ενώ αναζητούνται οι συνεργοί του.

Ο 20χρονος, συνελήφθη, χθες το απόγευμα και κατηγορείται, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία, εμπρησμό, βαριές σωματικές βλάβες, ληστεία και παραβάσεις σχετικές με τις εκρηκτικές ύλες.

Μάλιστά σύμφωνα με απόλυτα έγκυρές πληροφορίες η Αστυνομία περιμένει το πράσινο φως από την εισαγγελία για τη δημοσιοποίηση του ονόματος και της φωτογραφίας του νεαρού προκειμένου να συγκεντρώσει περισσότερα στοιχεία για τη δράση αλλά και τα υπόλοιπα μέλη της άγριας συμμορίας.

Το πρώτο χτύπημα έγινε στις 10 Οκτωβρίου σε κατάστημα στην Μεταμόρφωση Αττικής ενώ οι  υπόλοιπες τρεις επιθέσεις την ιδία ημέρα στις 22-9-2012 διαδοχικά σε Ηράκλειο, Λυκόβρυση και Μεταμόρφωση.

Ειδικότερα, στις 10-9-2012 στις 20:30 ο 20χρονος εισήλθε, μαζί με άλλους οκτώ άγνωστους δράστες, εντός κουρείου ιδιοκτησίας αλλοδαπού, στην οδό Γκινοσάτη 47 στη Μεταμόρφωση και επιτέθηκαν σε δύο αλλοδαπούς υπαλλήλους, υπηκόους Πακιστάν και σε ημεδαπό πελάτη, τραυματίζοντας με αιχμηρό αντικείμενο τον πελάτη και έναν από τους υπαλλήλους.

Επίσης, έριξαν μέσα στο κατάστημα μια αυτοσχέδια βόμβα μολότοφ, με αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές.

Στις 22-9-2012 και ώρα 19:50’, μαζί με άλλους δύο άγνωστους δράστες επιτέθηκαν με μαχαίρι σε δύο αλλοδαπούς, υπηκόους Πακιστάν, σε στάση λεωφορείου στη Λεωφόρο Ηρακλείου στο Ηράκλειο, τραυματίζοντας σοβαρά τον έναν στη θωρακική χώρα και αφαιρώντας του χρήματα και προσωπικά αντικείμενα. Λίγο αργότερα, στις 20:15, ακολούθησε χτύπημα στην περιοχή της Λυκόβρυσης.

Μαζί με άλλους δύο άγνωστους δράστες που επέβαιναν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ανέκοψαν την πορεία μοτοσικλέτας, στην οποία επέβαιναν δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν, με αποτέλεσμα αυτή να ανατραπεί.

Στη συνέχεια, αφαίρεσαν την μοτοσικλέτα, η οποία τελικά βρέθηκε στις 27-9-2012, ολοσχερώς καμένη στην περιοχή της Μεταμόρφωσης.

Την ίδια ημέρα στις 20:50, στην οδό Ερμού στη Μεταμόρφωση, μαζί με άλλους άγνωστους δράστες, επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και μοτοσικλέτα, επιτέθηκαν με μαχαίρι σε τρεις  αλλοδαπούς, υπηκόους Πακιστάν, που κινούνταν πεζή και τραυμάτισαν δύο από αυτούς - τον έναν σοβαρά στη θωρακική χώρα- ενώ τους αφαίρεσαν και προσωπικά τους αντικείμενα.

Αυτό είναι το ηλεκτρονικό πορτοφόλι που έρχεται στην Ελλάδα -BINTEO


Οι ανέπαφες πληρωμές, η ασφάλεια των ηλεκτρονικών συναλλαγών και το υπό ανάπτυξη οικοσύστημα μέσα από ένα πλήθος διαφορετικών προτάσεων και προϊόντων, τα οποία μέσα στα επόμενα λίγα χρόνια θα γίνουν κομμάτι της καταναλωτικής μας καθημερινότητας, είναι από τα βασικά θέματα συζήτησης και παρουσιάσεων στο φετινό Mobile World Congress.

Οι περισσότεροι αναλυτές και ειδικοί στο θέμα συγκλίνουν στην άποψη ότι μέχρι το 2025 είναι εφικτή η μετάβαση σε έναν κόσμο όπου τα μετρητά θα έχουν εκλείψει ολοκληρωτικά και το μεγαλύτερο μέρος των καθημερινών συναλλαγών μας θα γίνονται με τη χρήση των παραδοσιακών (πια) καρτών ή μέσω φορητών συσκευών, όπως είναι για παράδειγμα τα smartphones. Τα οφέλη είναι προφανή: Χαμηλότερο κόστος χρήματος για τις τράπεζες και τις επιχειρήσεις, μεγαλύτερη ασφάλεια για τον καταναλωτή, καλύτερος έλεγχος της φοροδιαφυγής και του μαύρου χρήματος.

Στη Βαρκελώνη η Visa, μεταξύ άλλων νέων προϊόντων, παρουσιάζει και το πρώτο ηλεκτρονικό πορτοφόλι που θα δούμε πριν από το τέλος του 2013 στην Ελλάδα, σε συνεργασία με μεγάλη ιδιωτική τράπεζα. Η λειτουργία του βασίζεται στην ίδια τεχνολογία με τις κάρτες ανέπαφων πληρωμών, οι οποίες κυκλοφορούν από το προηγούμενο καλοκαίρι και στη χώρα μας. Η συμβατή συσκευή, δηλαδή το smartphone με δυνατότητα ασύρματης επικοινωνίας μέσω NFC, όπου έχουμε εγκαταστήσει τη σχετική εφαρμογή και έχουμε εισάγει τα στοιχεία της κάρτας, μπορεί να πραγματοποιεί ανέπαφες πληρωμές, εφόσον το τερματικό μηχάνημα (POS) στο ταμείο του καταστήματος ή σε κάποιον αυτόματο πωλητή υποστηρίζει τη σχετική τεχνολογία. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να φέρουμε το τηλέφωνο σε πολύ μικρή απόσταση από το μηχάνημα πληρωμών.

Για πληρωμές μικρότερες των 20 ευρώ δεν απαιτείται η εισαγωγή του τετραψήφιου αριθμού ασφαλείας της κάρτας (PIN) και έτσι η συναλλαγή μπορεί να ολοκληρωθεί πολύ γρήγορα, όπως ακριβώς συμβαίνει ήδη με τις κάρτες ανέπαφων συναλλαγών.

Στο σχετικό βίντεο, εκπρόσωπος της Visa εξηγεί στο protothema.gr τη χρήση του κινητού τηλεφώνου για την πραγματοποίηση μια ανέπαφης πληρωμής, όπως ακριβώς θα μπορεί να κάνει σε λίγους μήνες ο καταναλωτής και στη χώρα μας. Η Visa είχε εφαρμόσει πιλοτικά πρόγραμμα ανέπαφων πληρωμών μέσω κινητού τηλεφώνου τον προηγούμενο Αύγουστο στο Λονδίνο με την ευκαιρία των Ολυμπιακών Αγώνων.



Παράταση για τα βιβλιάρια υγείας του ΙΚΑ έως τις 31 Μαρτίου


Την παράταση της ισχύος των βιβλιαρίων υγείας που λήγουν στις 28/02/2013 μέχρι τις 31/03/2013 για επίσκεψη σε γιατρούς και χορήγηση φαρμάκων, χωρίς θεώρηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ανακοίνωσε η Διοίκηση του Ιδρύματος, λόγω της μεγάλης προσέλευσης ασφαλισμένων στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ.

Επίσης υπενθυμίζει τις οδηγίες που έχουν δοθεί επανειλημμένα για τη θεώρηση οικογενειακών βιβλιαρίων υγείας σύμφωνα με τις οποίες δεν απαιτείται θεώρηση του οικογενειακού βιβλιαρίου για τα προστατευόμενα μέλη οικογενείας, εφόσον αυτά είναι σύζυγοι των άμεσα ασφαλισμένων ή τέκνα κάτω των 18 ετών και προσκομίζουν στις υπηρεσίες υγείας και τα δύο βιβλιάρια. (Εγκ. ΙΚΑ 78/2002, Γ.Ε Α11/45/103-2006).

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι προωθείται διάταξη σύμφωνα με την οποία μειώνεται από 100 σε 50 ο αριθμός ημερών ασφάλισης που απαιτείται για θεώρηση βιβλιαρίων από 01/03/2013 έως 28/02/2014.

Το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ σημειώνει πως παρά το γεγονός ότι παραμένει σε ισχύ η διαδικασία αποστολής ετικετών ασφαλιστικής ικανότητας στους ασφαλισμένους, διαπιστώνεται ότι ο κύριος όγκος των θεωρήσεων βιβλιαρίων υγείας μετατοπίστηκε στα Υποκαταστήματα, κάτι που, όπως εξηγεί, οφείλεται κυρίως:

•    Στις συνθήκες που επικρατούν στην αγορά εργασίας και ειδικότερα, στην αδυναμία πολλών ασφαλισμένων να συμπληρώσουν τις 100 ημέρες ασφάλισης μέχρι τον Σεπτέμβριο που πραγματοποιήθηκε η πρώτη μαζική αποστολή ετικετών ασφαλιστικής ικανότητας

•    Στην αδυναμία παραλαβής των ετικετών ασφαλιστικής ικανότητας και την επιστροφή τους στο ΙΚΑ, λόγω παύσης λειτουργίας πολλών επιχειρήσεων (δεδομένου ότι οι ετικέτες αποστέλλονται στους ασφαλισμένους μέσω των εργοδοτών).

•    Στη μεγάλη προσέλευση ασφαλισμένων για θεώρηση οικογενειακών βιβλιαρίων.

Γερμανός ανέβαζε στο Internet εικόνες από τον βιασμό του γιου του


Ένας άνδρας, που φέρεται ότι βίαζε τον γιο του, κατέγραφε και κατόπιν αναρτούσε τις πράξεις του στο Διαδίκτυο, συνελήφθη στη Γερμανία χάρη σε μία σχετική τηλεοπτική εκπομπή που αποκάλυψε την υπόθεση.

Το πορτρέτο του 33χρονου άνδρα, που κατάγεται από τη Σαξονία της ανατολικής Γερμανίας, σκιαγραφήθηκε την Τετάρτη σε τηλεοπτική εκπομπή.

Ο ύποπτος αναγνωρίσθηκε αμέσως και συνελήφθη λίγες ώρες αργότερα στην κατοικία του.

Οι υποψίες που στρέφονται εναντίον του αφορούν σε πράξεις που τελέστηκαν το 2011, οπότε φέρεται να κακοποιούσε σεξουαλικά τον τότε 10χρονο γιο του, να κατέγραφε τις πράξεις του και εν συνεχεία να αναρτούσε τα σχετικά αρχεία σε ιστότοπους με παιδική πορνογραφία στα τέλη του 2012 και στις αρχές του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με την εισαγγελία.

Η εκπομπή «Aktenzeichen ΧΥ», που προβάλλεται από το τηλεοπτικό δίκτυο ZDF από το 1967, έχει ως θέμα την αναζήτηση μαρτύρων για εγκληματικές πράξεις που δεν έχουν επιλυθεί ακόμη, υιοθετώντας την αρχή «οι τηλεθεατές βοηθούν τις διωκτικές αρχές».

Η Μονή Εσφιγμένου προσφέρει πολύτιμο πίνακα για να μειωθεί το χρέος της Ελλάδας

Σε μια ξεχωριστή κίνηση προκειμένου να βοηθήσουν την Ελλάδα προχωρούν οι μοναχοί της Μονής Εσφιγμένου, οι οποίοι αποφάσισαν να παραχωρήσουν ένα από τα πιο ιστορικά κειμήλια που κατέχουν, την περίφημη «Σκηνή του Ναπολέοντα» στη Γαλλία.

Οι σκληροπυρηνικοί μοναχοί της μονής Εσφιγμένου προχωρούν σε μια ξεχωριστή κίνηση, προκειμένου να βοηθήσουν και να ανακουφίσουν τους Ελληνες πολίτες παραχωρώντας στη Γαλλία τη «Σκηνή του Βοναπάρτη», ένα χρυσοποίκιλτο αριστούργημα υφαντουργίας που βρίσκεται στην κατοχή τους εδώ και 194 χρόνια, με μοναδικό όρο να μειωθεί το ελληνικό χρέος και να ορθοποδήσει η Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία».

Ο ηγούμενος της Μονής Εσφιγμένου Μεθόδιος δήλωσε στην εφημερίδα ότι δεν ζητούν κανένα απολύτως αντάλλαγμα για το μοναστήρι και ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να μειωθεί το ελληνικό χρέος, ενώ παράλληλα υπογράμμισε ότι έχει ήδη γίνει γνωστή η σκέψη αυτή στην ελληνική κυβέρνηση και αναμένονται εξελίξεις.

Για τους Γάλλους, η «Σκηνή του Ναπολέοντα» αποτελεί σημαντικό ιστορικό κειμήλιο και έχουν προσπαθήσει επανειλημμένως να την αποκτήσουν, ενώ το 2009 ο Νικολά Σαρκοζί προσπάθησε να μεταβεί ανεπίσημα στο Αγιο Ορος προκειμένου να δει από κοντά τη Σκηνή.

Απάτη-μαμούθ 650 εκατ. ευρώ σε βάρος τράπεζας στην Κάλυμνο

Δύο αλλοδαποί και ένας Έλληνας επιχείρησαν να πιστώσουν σε τραπεζικό λογαριασμό εικονικό διεθνές έμβασμα αλλοδαπής τράπεζας ύψους 650.000.000 ευρώ. Ο λογαριασμός πίστωσης του εμβάσματος τηρούνταν σε Τραπεζικό Υποκατάστημα της Καλύμνου.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν την Τετάρτη ένας 63χρονος υπήκοος Γερμανίας, ένας 60χρονος υπήκοος Ρουμανίας και ένας 61χρονος ημεδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα απάτης, κακουργηματικού χαρακτήρα.

Την απάτη έφερε στο φως ο αντιπρόσωπος τραπεζικού καταστήματος στην Κάλυμνο, ο οποίος κατήγγειλε την Τρίτη στο Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ότι μετά από έλεγχο που διενήργησε η τράπεζα, σχετικά με ηλεκτρονική εντολή πίστωσης μεγάλου χρηματικού ποσού σε λογαριασμό με δικαιούχο τον 63χρονο, προέκυψε ότι αυτή ήταν πλαστή.

Επιπλέον από τη διερεύνηση της υπόθεσης διαπιστώθηκε ότι την Τρίτη οι κατηγορούμενοι είχαν επισκεφτεί το τραπεζικό υποκατάστημα της Καλύμνου, προκειμένου να ενημερωθούν για την τύχη του εμβάσματος, επανυποβάλλοντας φωτοαντίγραφο της συγκεκριμένης εντολής πίστωσης.

Άμεσα ενημερώθηκε για την υπόθεση το Αστυνομικό Τμήμα Καλύμνου και ύστερα από συντονισμένες ενέργειες συνέλαβε χθες το μεσημέρι τους τρεις κατηγορούμενους, όταν εξέρχονταν από το Τραπεζικό Υποκατάστημα της Καλύμνου, το οποίο είχαν επισκεφτεί εν νέου για τον ίδιο λόγο.

Ακολούθησαν έρευνες στους χώρους κατοικίας των κατηγορουμένων και σε επιχείρηση που διατηρεί ο 63χρονος, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μια μονάδα ηλεκτρονικού υπολογιστή, δύο ψηφιακά μέσα αποθήκευσης δεδομένων (usb-sticks), τρεις ψηφιακοί δίσκοι αποθήκευσης δεδομένων, δύο κινητά τηλέφωνα και δυο κάρτες sim, όπως και διάφορα έγγραφα σχετιζόμενα με την υπόθεση.

Επιπρόσθετα στην κατοχή του 60χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, δύο κινητά τηλέφωνα, ένας φάκελος που περιείχε έγγραφα σχετικά με την υπόθεση, δύο σημειωματάρια με τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ, 6 δολαρίων και 150 σέκελ.

Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές θα αποσταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς από την επιτόπια αυτοψία που πραγματοποιήθηκε εντοπίστηκαν σε αυτούς ηλεκτρονικά αρχεία σχετικά με την υπόθεση. Οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν σήμερα στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω.

80χρονος αυτοκτόνησε με κυνηγετική καραμπίνα στην Αχαΐα

Τέλος στη ζωή του αποφάσισε να βάλει ένας ηλικιωμένος άντρας στα Κουνίνα Αχαΐας. Ο 80χρονος πυροβόλησε τον εαυτό του με κυνηγετική καραμπίνα έξω από το σπίτι του.

Η σύζυγός του που βρισκόταν μέσα στο σπίτι τους, άκουσε τον πυροβολισμό και αμέσως βγήκε έξω εντοπίζοντας το άψυχο σώμα του άντρα της.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστοί οι λόγοι της πράξης του 80χρονου.

Σοκ στην Άρτα από το φρικιαστικό έγκλημα

Στο φως της δημοσιότητας δόθηκε η φωτογραφία του φονιά της Άρτας, ο οποίος πυροβόλησε τον φίλο του μέσα στο σπίτι του στην περιοχή Κεραμάτες, και στη συνέχεια προκειμένου να εξαφανίσει τα ίχνη, τεμάχισε το πτώμα και πέταξε τα κομμάτια του στο βόθρο του σπιτιού του και στον ποταμό Άραχθο, ενώ έκαψε τα δικά του ρούχα και τα ρούχα του θύματος στην αυλή του σπιτιού.

Με σκυμμένο το κεφάλι και με απίστευτη ψυχραιμία, ο 36χρονος κατά την ομολογία του στους αστυνομικούς άρχισε να περιγράφει με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες το αποτρόπαιο έγκλημα που διέπραξε.

Όπως ανάφερε ο κατηγορούμενος στους αστυνομικούς, δολοφόνησε τον φίλο του επειδή πίστευε ότι το θύμα είχε κλέψει ηρωίνη και χρήματα από το πατρικό του σπίτι όπου τον φιλοξενούσε επί 20 ημέρες στις αρχές του νέου χρόνου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Espresso», παρούσα την ώρα της δολοφονίας ήταν και η 25χρονη ναρκομανής φίλη του δράστη η οποία, επίσης, συνελήφθη, ως εμπλεκόμενη στην υπόθεση.

Ο 36χρονος που προκάλεσε πανελλήνιο σοκ για το πρωτοφανές φρικιαστικό έγκλημα που διέπραξε είχε απασχολήσει τον τελευταίο χρόνο την αστυνομία εφτά φορές.

Το τραγικό της υπόθεσης είναι πως ο δράστης είχε συλληφθεί τελευταία φορά για ναρκωτικά στις 14 Φεβρουαρίου. Σημειώνεται πως το θύμα, είχε εξαφανιστεί από τις 11 Φεβρουαρίου.

Όσον αφορά στο 48χρονο θύμα, έφυγε από το σπίτι του στην Φιλιππιάδα  της Πρέβεζας πριν από δύο εβδομάδες με προορισμό τους Κεραμάτες στην Άρτα, όπου επισκέφθηκε τον 36χρονο με τον οποίο διατηρούσε φιλικές σχέσεις και πάρε - δώσε για ναρκωτικά.

Από τότε χάθηκαν τα ίχνη του. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό δεν ήταν λίγες οι φορές που εξαφανιζόταν από το σπίτι του χωρίς να δίνει σε κανένα μέλος της οικογένειάς του λογαριασμό.

Η τραγική ειρωνεία της υπόθεσης, είναι πως ενώ ο 48χρονος άντρας ήταν νεκρός, η κόρη του, που δεν φανταζόταν μία τέτοια εξέλιξη, ανέβαινε τα σκαλιά της εκκλησίας ντυμένη νύφη.

Ένα βήμα πριν την φυλακή ομογενής βουλευτής επειδή έκανε ρουσφέτι στην Κατερίνα Στανίση

Παράνομα φέρεται να επέτρεψε να μπει στον Καναδά η Κατερίνα Στανίση και 4 μέλη του συγκροτήματός της ο -ελληνικής καταγωγής- βουλευτής Τζιμ Καρύγιαννης. Προκαλώντας τσουνάμι αντιδράσεων στην πολιτική σκηνή της χώρας.

«Έγινε κάποια παρεξήγηση στο αεροδρόμιο επειδή δεν είχαμε άδεια εργασίας. Αλλά μετά παρενέβη ο βουλευτής και ήταν όλα πολύ εύκολα. Και όχι, δεν τραγούδησα στο μνημόσυνο του πατέρα του».Αυτό δήλωσε η Κατερίνα Στανίση που μόλις επέστρεψε από μια εμφάνισή της στο Ellas Banquet Hall του Τορόντο.

Μια εμφάνιση που ποτέ δεν θα είχε γίνει αν δεν είχε μεσολαβήσει ο βουλευτής ώστε οι αρχές στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Τορόντο να κάνουν τα στραβά μάτια για το γεγονός ότι η Στανίση και οι μουσικοί της δεν είχαν άδεια εργασίας.

Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν όταν έγινε γνωστό το «ρουσφέτι», ο βουλευτής αναγκάστηκε να δώσει συνέντευξη όπου απλά είπε ότι «Βοηθάω πολλούς ανθρώπους να έρθουν στον Καναδά» και παραδέχτηκε ότι στην εκδήλωση -το εισιτήριο για την οποία ήταν 95 δολάρια- «ακούστηκε ένα τραγούδι που ήταν αφιερωμένο στον πατέρα μου».
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...