Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Συνελήφθη 23χρονος μέλος των "ληστών με τις βαριοπούλες"

Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσε 23χρονος, ο οποίος φέρεται ως συνεργός των τριών επικίνδυνων "ληστών με τις βαριοπούλες" που είχαν τραυματίσει αστυνομικό σε ανταλλαγή πυροβολισμών στα Φάρσαλα. Η υπόθεσή τους είχε επανέλθει πρόσφατα στη δημοσιότητα έπειτα από την αποφυλάκιση ενός εκ των τριών συλληφθέντων και αποδόθηκε σε λανθασμένους χειρισμούς του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Κατερίνης, υπόθεση για την οποία, μάλιστα, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες διέταξε πειθαρχική έρευνα.

Ο 23χρονος συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, από αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης.

Όπως ανακοινώθηκε, σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Κατερίνης για την ένοπλη ληστεία που διέπραξε η συμμορία τον Οκτώβριο του 2010 σε τραπεζικό υποκατάστημα στο Αιγίνιο Πιερίας από όπου οι δράστες άρπαξαν 25.000 ευρώ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον ανακριτή Κατερίνης, ενώ οι διωκτικές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο συμμετοχής του και σε άλλες ληστείες που διέπραξε η συμμορία. Πρόκειται για δύο ένοπλες ληστείες τραπεζών, στο Αιγίνιο Πιερίας και στα Φάρσαλα, με συνολική λεία 334.000 ευρώ. Μάλιστα, στη ληστεία των Φαρσάλων, οι δράστες βρέθηκαν αντιμέτωποι με αστυνομικούς, τους οποίους φέρονται ότι πυροβόλησαν με Καλάσνικοφ και διέφυγαν. Επιπλέον, η οργάνωση κατηγορείται και για ακόμη τρεις ληστείες, εκ των οποίων μία στον Άλιμο, μία σε σουπερμάρκετ και άλλη μία στο Αιγίνιο.

Για τις συγκεκριμένες ληστείες είχαν συλληφθεί το Δεκέμβριο του 2011 στην Αθήνα τρία άτομα, δύο 32χρονοι κι ένας 36χρονος. Ο ένας εξ αυτών είχε αποφυλακιστεί ακριβώς έναν χρόνο αργότερα, με τη συμπλήρωση του 12μηνου της προσωρινής κράτησης, επειδή δεν κλήθηκε εγκαίρως να καταθέσει τις απόψεις τους εν όψει της παράτασης της προφυλάκισής του, με αποτέλεσμα να ακυρωθεί το βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου και να αφεθεί ελεύθερος. Ένα μήνα αργότερα - και ειδικότερα τον περασμένο Ιανουάριο - συνελήφθη εκ νέου και προφυλακίστηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...