Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Π. Καμμένος: «Όχι» σε μετεκλογική συνεργασία με τη ΝΔ

Πρωταγωνιστικό ρόλο διεκδικεί για το κόμμα του ο πρόεδρος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» Π. Καμμένος, όπως αναφέρει σε συνέντευξή του στη Real News.

«Πιστεύω, ότι ο ελληνικός λαός θα επιλέξει ισχυρή κυβέρνηση Ανεξάρτητων Ελλήνων», αναφέρει χαρακτηριστικά, ενώ αποκλείει μετεκλογική συνεργασία με την ΝΔ, κατηγορώντας τον Αντώνη Σαμαρά ότι έδωσε «φιλί ζωής και παντοτινό όρκο στο ΠΑΣΟΚ».

Επικρίνει επίσης τη Χρυσή Αυγή σημειώνοντας: «Αλίμονο αν, προσπαθώντας να αναχαιτίσουμε το 4ο Ράιχ, επιστρέψουμε στο 3ο».
Enhanced by Zemanta

ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ












Ο Χρήστος Δάντης διέκοψε τις εμφανίσεις του στο FAKTOR

Διαφωνίες με την επιχείρηση λόγο μη τήρησης των συμφωνηθέντων οδήγησε το Χρήστο Δάντη στην αναπόφευκτη απόφαση για διακοπή των εμφανίσεων του στο FAKTOR.

Ο Χρήστος αποδεχόμενος τη λαϊκή ρήση «κάθε αρχή και δύσκολη» και στο βαθμό που το FAKTOR ήταν ένας χώρος που θέλησε να εγκαινιάσει τη λειτουργία του με τα “Funk the nights” live, έκανε υπομονή παρά την ύπαρξη σοβαρών λειτουργικών προβλημάτων.

Η αδυναμία επίλυσής τους και κυρίως η «μη προσπάθεια» οδήγησαν το δημοφιλή καλλιτέχνη στη διακοπή της συνεργασίας.

Παρόλα αυτά οι“Funk the nights” εμφανίσεις θα συνεχιστούν σε άλλο χώρο στην Αθήνα (ο οποίος θα ανακοινωθεί σύντομα), όπως επίσης θα περιοδεύσουν σε όλη την Ελλάδα.

Τσίπρας : Αν ο κόσμος ψηφίσει ΠΑΣΟΚ παίρνει δώρο τη ΝΔ

«Αν ο κόσμος ψηφίσει ΠΑΣΟΚ παίρνει δώρο τη ΝΔ» δηλώνει ο Αλ. Τσίπρας στο Έθνος της Κυριακής και θέτει το δίλημμα «συνεταιρισμός ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ή νέος συνασπισμός εξουσίας».

Παρά το γεγονός ότι τα άλλα κόμματα της Αριστεράς απορρίπτουν την πρόταση του για συνεργασία ο κ. Τσίπρας την επαναφέρει λέγοντας ότι θα είναι διαρκής.

Υπογραμμίζει πως λαϊκισμός είναι να τρομοκρατείς τους πολίτες επί τρία χρόνια και να σπέρνεις το φόβο.

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση με «εγκέφαλο» φυλακισμένο

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που απαρτίζονταν από έναν 38χρονο υπήκοο Αλβανίας, έγκλειστο στο Γενικό Κατάστημα Κράτησης Μαλανδρίνου και κατηγορείται ως «εγκέφαλος» της, δύο σωφρονιστικούς υπαλλήλους και έναν ακόμη υπήκοο Αλβανίας, αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, η οποία εισήγαγε ναρκωτικές ουσίες και κινητά τηλέφωνα στο σωφρονιστικό κατάστημα.

Στο πλαίσιο των αστυνομικών επιχειρήσεων εξάρθρωσης της οργάνωσης βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, στην κατοχή των σωφρονιστικών υπαλλήλων 213 γραμμάρια ηρωίνης, κινητά τηλέφωνα και κάρτες SIM , ενώ στο κελί του έγκλειστου αρχηγού της οργάνωσης βρέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα.

Οι δύο ημεδαποί, σωφρονιστικοί υπάλληλοι του ανωτέρω Καταστήματος Κράτησης, ηλικίας 41 και 28 ετών, αντίστοιχα συνελήφθησαν το πρωί, στην Άμφισσα Φωκίδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άμφισσας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φωκίδας και την συνδρομή της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.).

VIDEO - Μέλη της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν στον Π. Ευθυμίου

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος βουλευτής, Πέτρος Ευθυμίου, έπεσε θύμα προπηλακισμού στην κεντρική πλατεία του Αμαρουσίου.

Εκεί συνομιλούσε με πολίτες σε καφετέριες της περιοχής, όταν μέλη της Χρυσής Αυγής του επιτέθηκαν και τον προπηλάκισαν, εξαπολύοντας φραστική επίθεση και σε πολίτες.

Μάλιστα, τα μέλη της οργάνωσης πέταξαν και αντικείμενα, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.
 Σύμφωνα με τον ίδιο τον βουλευτή στην περιοχή βρίσκονταν περίπου 50 άτομα μέλη της “Χρυσής Αυγής” που μοίραζαν προεκλογικά φυλλάδια. 

Όταν τα άτομα αυτά αντιλήφθηκαν την παρουσία του βουλευτή στην καφετέρια μπήκαν μέσα και επιχείρησαν να τον λιντσάρουν ενώ έβριζαν και φώναζαν συνθήματα κατά του Πέτρου Ευθυμίου και των πολιτικών. 

Αλήτες, προδότες, πολιτικοί" και "Κουφάλες, κουφάλες έρχονται κρεμάλες" είναι μερικά από τα όσα φώναζαν ενώ σύμφωνα με πολίτες που ήταν στον χώρο πριν φύγουν τα άτομα αυτά έψαλλαν και τον εθνικό ύμνο

Η ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ


Σε δήλωση της εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Φώφης Γεννηματά, σχετικά με την επίθεση οπαδών της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ κατά του Πέτρου Ευθυμίου, αναφέρονται τα εξής:

Σαράντα πέντε  χρόνια μετά την επιβολή του πραξικοπήματος των συνταγματαρχών, οπαδοί της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ επέλεξαν την  21η Απριλίου προκειμένου να ασκήσουν βία σε εκδήλωση του υποψήφιου του ΠΑΣΟΚ  Πέτρου Ευθυμίου.

Η θρασύτητα της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ενισχύθηκε από τις θεωρίες συνωμοσίας που έχουν αναπτυχθεί και από τα παχιά λόγια των δυνάμεων της άρνησης.

Καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να καταδικάσουν τα έκτροπα.

Καλούμε όλες τις πολιτικές  δυνάμεις στη δημιουργία μετώπου για την προστασία των δημοκρατικών θεσμών.  Ακόμη και η ανοχή εκκολάπτει το αυγό του φιδιού.

Δεν θέλουμε να δούμε ναζιστικούς χαιρετισμούς στο ελληνικό κοινοβούλιο, δεν θέλουμε να δούμε να επιβραβεύονται όσοι πιστεύουν στη βία και στην αυτοδικία.
Να αντισταθούμε όλοι μαζί!

Ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ για την επίθεση εναντίον του Πέτρου Ευθυμίου


Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ αποδοκιμάζει τη φασιστική επίθεση σε βάρος του Πέτρου Ευθυμίου. Σήμερα μάλιστα που είναι η επέτειος του χουντικού πραξικοπήματος είναι μια ακόμα ευκαιρία για να σκεφτούμε όλοι μαζί την αξία του δημοκρατικού κοινοβουλευτικού πολιτεύματος και την ανάγκη να ηττηθεί η ακροδεξιά που επιχειρεί να σηκώσει κεφάλι.

ΤΟ VIDEO ΕΔΩ

Παραιτήθηκε η Μαρία Καρχιλάκη από το MEGA


Πριν εκπνεύσει η προθεσμία για την υπογραφή των νέων συμβάσεων στο Mega, ξεκίνησε σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες το κύμα φυγής, κυρίως όσων συμπληρώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα ή απέχουν ελάχιστα από αυτό. Μαθαίνουμε ότι ήδη έχει υποβάλλει την παραίτηση της η Μαρία Καρχιλάκη, ενώ ακολουθούν κι άλλοι συνάδελφοι που βρίσκονται στο κανάλι, σχεδόν από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του.

Έτσι, προτίμησαν την αποχώρηση από την περαιτέρω συρρίκνωση του εισοδήματός τους και την αυτασφάλιση για όσο χρόνο απαιτείται μέχρι να βγουν στη σύνταξη, εισπράττοντας παράλληλα ένα σημαντικά μεγάλο ποσό, το οποίο σε λίγους μήνες με τις αλλαγές στα εργασιακά, θα έχαναν! Το παράδειγμα της Καρχιλάκη, θα ακολουθήσουν αρκετοί συνάδελφοι από τη Μεσογείων που προλαβαίνουν να διεκδικήσουν ακόμη αυτά που τους αναλογούν πριν τα χάσουν τελείως!

Να σημειωθεί ότι την ερχόμενη Τρίτη – τυπικά – λήγει η προθεσμία για την υπογραφή της νέας σύμβασης, ενώ μέχρι τώρα έχουν υπογράψει σχεδόν όλοι, δηλαδή περίπου 450 εργαζόμενοι. Η διοίκηση του καναλιού δεσμεύθηκε, αφού πρώτα υπογραφούν οι συμβάσεις, να τηρήσει τουλάχιστον τα θεσμικά αιτήματα που έθεσαν οι εργαζόμενοι και αφορά στα κυριακάτικα, τις προσαυξήσεις και τις άδειες.

Πηγή: enimerosi24.gr

Φλώρινα : Συνελήφθη 24χρονος για βιασμό ανηλίκου

Συνελήφθη σήμερα στην εθνική οδό Κρυσταλλοπηγής - Φλώρινας, ένας 24χρονος αλλοδαπός, για βιασμό ανηλίκου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, σε βάρος του 24χρονου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Πλημμελειοδικών Φλώρινας, με το οποίο κατηγορείται για αποπλάνηση και βιασμό ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

Αγρίνιο: Αυτοπυρπολήθηκε 73χρονη στο Παναιτώλιο

Με βαρύτατα εγκαύματα μεταφέρθηκε στην Πάτρα 73χρονη από το Παναιτώλιο η οποία χθες το απόγευμα αυτοπυρπολήθηκε στο σπίτι της.

Η 73χρονη περιλούστηκε με εύφλεκτο υλικό και στην συνέχεια έβαλε φωτιά.

Το περιστατικό έγινε αντιληπτό από τους οικείους της και η γυναίκα στις 8:00 το βράδυ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Αγρινίου.

Εκεί εισήλθε επειγόντως στο χειρουργείο, όπου διαπιστώθηκε πως η κατάσταση της ήταν εξαιρετικά σοβαρή, αφού έφερε βαρύτατα εγκαύματα σε μεγάλος μέρος του σώματός της.

Έτσι αποφασίστηκε η μεταφορά της στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών. Η αστυνομία ενεργεί την σχετική προανάκριση.

Συνελήφθη 19χρονος με 2,2 κιλά ηρωίνης

Δύο κιλά και 260 γραμμάρια ηρωίνης και άλλα ναρκωτικά βρέθηκαν στην κατοχή 19χρονου Ρουμάνου, ο οποίος συνελήφθη χθες στις Αχαρνές Αττικής, από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν, μετά από πληροφορίες, τον δράστη και το σπίτι που χρησιμοποιούσε ως κρυψώνα ναρκωτικών, μέσα στο οποίο βρήκαν και κατέσχεσαν, εκτός από την ηρωίνη, 720 ναρκωτικά χάπια και μικροποσότητα κοκαΐνης.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

«Λαμόγια» ... στο χακί - Τα απίστευτα σκάνδαλα της χούντας

Μια εξωφρενική «μόδα» των τελευταίων ετών τείνει να περιβάλλει με ιδιότυπο φωτοστέφανο τους πραξικοπηματίες της 21ης Απριλίου 1967!
Απόρροια του αναπόφευκτου θυμού, αναμεμειγμένου όμως με άγνοια ή και σκοπιμότητα, η πολιτική (;) αυτή «μόδα» παράγει τη θεωρία ότι κατά την επταετή δικτατορία τέθηκε σε γύψο και... η διαφθορά. Ότι η χούντα φρουρούσε, σαν κέρβερος, το δημόσιο χρήμα και τις αρχές της «χριστής διοίκησης»...
Οι ίδιοι οι συνταγματάρχες δεν θα μπορούσαν να φανταστούν ότι στον 21ο αιώνα έμελλε να μνημονεύονται με ... επαίνους. «Εκείνοι τουλάχιστον δεν έκλεψαν», «δεν έκαναν περιουσίες», «ε, ρε Παπαδόπουλο που χρειάζονται τα σημερινά λαμόγια»... Από το 2010 κι εντεύθεν οι έπαινοι επεκτάθηκαν και στα της οικονομίας: «Επί χούντας ο κόσμος έτρωγε ψωμάκι», «αν δεν μιλούσες ζούσες καλά», «τότε δεν υπήρχε οικονομική κρίση στην Ελλάδα, όπως σήμερα». Λες και γνώρισε η μεταπολεμική Ευρώπη γενική κρίση ανάλογη της σημερινής, μέχρι το 1973...
Θα ασχοληθούμε με τον πρώτο μύθο, αυτόν που σχετίζεται με τη διαφθορά. Για το δεύτερο επιφυλασσόμαστε – όλο και κάποια επέτειος θα μας δώσει αφορμή.
Εν αρχή μια παρατήρηση: Οι ισχυρισμοί περί «λιτού» βίου των δικτατόρων και περί «αδιάφθορης» χούντας βασίζονται αποκλειστικά και μόνο στην εικόνα παρακμής που εξέπεμπαν αυτοί οι άνθρωποι έπειτα από την αποκαθήλωσή τους. Δεν είναι αυτό επιτομή των εννοιών «αφέλεια» ή «υποκρισία» - κατά περίπτωση;
Παρατήρηση δεύτερη: Όντως, «τα λαμόγια χρειάζονται έναν Παπαδόπουλο»- τουλάχιστον τα εκκολαπτόμενα. Χρειάζονται, για να πάρουν ... μαθήματα ταχύτητας, τόσο στη λήψη αποφάσεων, όσο και στη σύναψη καλών «κοινωνικών σχέσεων»...
Προτού καλά- καλά προλάβουν να ... ζεστάνουν τις καρέκλες των πολιτικών αξιωμάτων που κατέλαβαν, οι συνταγματάρχες νομοθέτησαν την αύξηση των αποδοχών τους. Σχεδόν διπλασίασαν τον πρωθυπουργικό μισθό: Από τις 23.600 τον ανέβασαν στις 45.000 δρχ, προς μεγάλη χαρά του πρώτου χουντικού πρωθυπουργού, του Κωνσταντίνου Κόλλια. Ο ίδιος ο Γιώργος Παπαδόπουλος ανέλαβε πρωθυπουργικά καθήκοντα αργότερα, το Δεκέμβριο του 1967.
Με την ίδια ρύθμιση αυξήθηκαν οι αποδοχές των υπουργών και υφυπουργών, από τις 22.400 στις 35.000 δρχ. Θεσπίστηκαν επίσης και ημερήσια «εκτός έδρας»- χίλιες δρχ για τον πρωθυπουργό και 850 για υπουργούς και υφυπουργούς.


H ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ


VIDEO - ΣΟΚ: Αστυνομικοί ξυλοκόπησαν μετανάστη


Διενέργεια διοικητικής έρευνας διέταξε το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας και εμφανίζει ξυλοδαρμό ατόμου, πιθανώς μετανάστη, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίας.

Το βίντεο παρουσιάζει περιστατικό που συνέβη, σύμφωνα με αυτούς που το ανήρτησαν στο διαδίκτυο, τέλη Ιανουαρίου, στην πλατεία Αμερικής και αφορά αλλοδαπό, τον οποίο χτυπούν κατά τη διάρκεια του ελέγχου αλλά και της σύλληψής του αστυνομικοί αλλά και άνδρες με πολιτικά που βρίσκονται εκείνη την ώρα εκεί.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.: «Σχετικά με την ανάρτηση, σήμερα το απόγευμα, οπτικοακουστικού υλικού (βίντεο) σε διάφορα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, που αφορά επίμεμπτες ενέργειες αστυνομικού προσωπικού κατά τη διαδικασία ελέγχου και σύλληψης ατόμου, ανακοινώνεται ότι από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε η διενέργεια διοικητικής έρευνας».


Το επίμαχο βίντεο ΕΔΩ

Τραπεζουπάλληλοι: Μείωση μισθών, αύξηση ωραρίου

Η επιχειρησιακή σύμβαση των εργαζομένων στην Τράπεζα της Ελλάδος με μειώσεις μισθών μέχρι 18% αλλά και αύξηση του ωραρίου εργασίας κατά 3 ώρες, φέρνει τα πάνω κάτω για όλους τους υπαλλήλους των τραπεζών!


Η διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος συμφώνησε με τους εργαζόμενους τριετή επιχειρησιακή σύμβαση η οποία αναμένεται να επιφέρει σημαντικές αλλαγές και στις άλλες τράπεζες, καθώς θα λειτουργήσει ως «πιλότος» για τις περικοπές που θα γίνουν μέσω των επιχειρησιακών συμβάσεων, οι διαπραγματεύσεις των οποίων είναι ανοιχτές.

Η σύμβαση ΟΤΟΕ-Τραπεζών η οποία δεν έχει υπογραφεί εδώ και χρόνια, καθώς η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών θεωρεί ότι δεν αποτελεί εργοδοτική οργάνωση ώστε να διαπραγματεύεται αυξήσεις και άλλα θεσμικά, βρίσκεται στον «αέρα» και εκτός μετενέργειας, γεγονός που θα έχει περαιτέρω επιπτώσεις μετά τις 14 Μαΐου.

Με βάση όσα συμφωνήθηκαν στην Τράπεζα της Ελλάδος και έχουν προκαλέσει την αντίδραση της ΟΤΟΕ:

- Μειώνονται οι αποδοχές των εργαζομένων κατά 18%. Οι μειώσεις αφορούν τόσο τους μισθούς όσο και τα επιδόματα. Οι μισθοί μειώνονται από 2,5%-7% το χρόνο κλιμακωτά ανάλογα με το ύψος του μισθού.

- Το επίδομα ισολογισμού που ισούται με μισό μισθό μειώνεται κατά 60%.

- Αυξάνεται κατά 3 ώρες η εβδομαδιαία εργασία (στις 40 ώρες από 37).

- Μειώνονται οι υπερωρίες και οι αποζημιώσεις εκτός έδρας από 2,5%-15%.

Η ΟΤΟΕ με επιστολή της προς τον κ. Γ. Προβόπουλο, επιχειρεί να οδηγήσει σε διορθωτική σύμβαση, η οποία δεν θα περιλαμβάνει μέσα θεσμικά θέματα όπως τα ωράρια λειτουργίας και μικρότερες μειώσεις για τους μισθούς.

news24plus

Γιατί αυτοκτόνησε ο 54χρονος λογιστής στην Κρήτη- "Δεν αντέχω άλλο την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα"

"Δεν αντέχω άλλο την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα" αναφέρει σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το ιδιόχειρο σημείωμα που άφησε.


 Βαρύ το πένθος στην οδό Μητσοτάκη στο Ηράκλειο της Κρήτης για τον 54χρονο λογιστή ο οποίος κρεμάστηκε φτιάχοντας μια θηλειά από ένα σεντόνι στη σκάλα της πολυκατοικίας που διέμενε.

Το τραγικό περιστατικό έγινε γνωστό σήμερα το πρωί όταν η γυναίκα που προσέχει τη μητέρα του λογιστή βρήκε τη σορό του 54χρονου.

Οι γείτονες του είπαν στο Newsit πως έμενε για χρόνια σε αυτό το διαμέρισμα, στον 3ο όροφο της οδού Μητσοτάκη 4, ενώ στο διπλανό διαμέρισμα μένει η μητέρα του και η αδεφλή του. Ο 54χρονος που δεν είναι παντρεμένος δεν αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα.

Οπως δήλωσε στο Newsit η γειτόνισσά του που διαμένει στην ιδια πολυκατοικία, κυρία Σπυριδάκη "ειμαστε όλοι σοκαρισμένοι. Ηταν ένας άνθρωπος χαμογελαστός και ευγενικός. Δεν είχε προβλήματα οικονομικά. Μας ειπαν πως η αστυνομία βρήκε σημείωμα στο οποίο έγραφε πως αυτοκτονησε γιατί δεν αντέχει άλλο την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα".

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΧΕΙΡΑ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ;
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο αυτόχειρας στο σημείωμα που άφησε αναφέρει πως δεν μπορεί να ζήσει άλλο γιατί δεν αντέχει την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα.

Η αυτοκτονία του λογιστή έρχεται λίγες ημέρες μετά την αυτοκτονία του 77χρονου Δημήτρη Χριστούλα, ο οποίος αυτοπυροβολήθηκε στο Σύνταγμα, ενώ με ιδιόχειρο σημείωμά του "έδωσε" πολιτικό χαρακτήρα στην αυτοκτονία του.

Απεργία το Σαββατοκύριακο στην ΕΡΤ

Σε 14ωρη στάση εργασίας από τις 4 το απόγευμα του Σαββάτου έως τις 6 το πρωί της Κυριακής και 24ωρη απεργία από... τις 6 το πρωί της Κυριακής έως τις 6 το πρωί της Δευτέρας προχωρεί η ΠΟΣΠΕΡΤ.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, «παρά τις υποσχέσεις και τις δημόσιες δεσμεύσεις της πολιτείας και της διοίκησης, ότι άμεσα θα επιλύσουν το πρόβλημα υπογραφής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, το πρόβλημα της αναπροσαρμογής τής εκτός έδρας αποζημίωσης, το πρόβλημα του περιορισμού των εξαιρέσιμων στο 10% της μισθολογικής δαπάνης, το πρόβλημα της άμεσης πρόσληψης των συναδέλφων ΣΟΧ και άλλα πολλά που έχουν καταγραφεί σε εξώδικα, επιστολές και ανακοινώσεις, τα προβλήματα παραμένουν άλυτα, με αποτέλεσμα να απαξιώνεται και να υποβαθμίζεται το παραγόμενο έργο της ΕΡΤ».

«Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ ζητάμε το αυτονόητο, να μπορούμε να εργαζόμαστε, να έχουμε αξιοπρέπεια και να παράγουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα προς όφελος της δημόσιας τηλεόρασης», συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.

«Παρά τη μεγάλη υπομονή μας, την επαγγελματικότητά μας και τη διάθεση που έχουμε δείξει ούτως ώστε να κρατάμε τη δημόσια τηλεόραση σε ένα επίπεδο, δεν βρίσκουμε αρωγούς σε αυτή την προσπάθεια», καταλήγουν οι εργαζόμενοι της δημόσιας ραδιοφωνίας - τηλεόρασης.

Η ηπατίτιδα χτυπά τους Ελληνες

Μπορεί για τους περισσότερους από εμάς η Ηπατίτιδα να φαντάζει μακρινή ασθένεια που δε μας αφορά. Όμως εκτιμάται ότι περισσότεροι από 400.000 Έλληνες πάσχουν από χρόνια ηπατίτιδα B ή C και οι περισσότεροι δεν το γνωρίζουν.

Η «σιωπηλή επιδημία» της Χρόνιας Ιογενούς Ηπατίτιδας υπολογίζεται ότι προσβάλλει ετησίως σε παγκόσμιο επίπεδο περισσότερους ανθρώπους από ότι ο ιός του AIDS ενώ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας υπολογίζει ότι μετά το 2015 οι θάνατοι από ηπατίτιδα C θα είναι περισσότεροι από εκείνους που οφείλονται στον ιό του AIDS.

Οι ειδικοί εφιστούν την προσοχή καθώς μελέτη που έγινε έδειξε ότι στην Ελλάδα θα έχουμε αύξηση κατά 21% των κυρωτικών ασθενών και κατά 30% των περιστατικών πρωτοπαθούς καρκίνου του ήπατος εξαιτίας της χρόνιας ηπατίτιδας C.

Εξάλλου η χρόνια ιογενής ηπατίτιδα αποτελεί ένα σοβαρό πρόβλημα Δημόσιας Υγείας Παγκοσμίως. Υπολογίζεται ότι περίπου 500 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν προσβληθεί παγκοσμίως από τον ιό της ηπατίτιδας Β και C, δηλαδή 1 στους 12 ανθρώπους.

Η πρόληψη της ηπατίτιδας Β συνίσταται στον εμβολιασμό, ενώ για την ηπατίτιδα C δεν υπάρχει αντίστοιχο εμβόλιο. Ως πρόληψη πρέπει να θεωρούμε τη σωστή ενημέρωση για τους τρόπους μετάδοσης των ιών και τις συνέπειες τυχόν λοίμωξης.

Η μετάδοση των ιών της Ηπατίτιδας B και C γίνεται με την αιματογενή οδό ή με τη σεξουαλική επαφή. Οι μεταγγίσεις αίματος ή παραγώγων του δεν αποτελούν σήμερα πρόβλημα για τη μετάδοση ηπατίτιδας λόγω του συστηματικού ελέγχου που διενεργείται στις μονάδες αιμοδοσίας.

Η κοινή χρήση συρίγγων κατά τη λήψη ναρκωτικών ουσιών, μολυσμένα εργαλεία που χρησιμοποιούνται για τατουάζ και η σεξουαλική επαφή με άτομο που πάσχει από ηπατίτιδα αποτελούν τους κύριους τρόπους μετάδοσης.

Στο 1/3 των ατόμων που πάσχουν από χρόνια ηπατίτιδα Β ή C δεν ανευρίσκεται κανένας παράγοντας κινδύνου.

Πηγή: ygeianews.gr

Πάτρα:Τραγωδία στην άσφαλτο - Νεκρή η 26χρονη Αγγέλα Φράγκου

Με αίμα βάφτηκε για μια ακόμα φορά η άσφαλτος μέσα στην καρδιά της Πάτρας με θύμα μια 26χρονη κοπέλα.


Ο θάνατος παραμόνευε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής προς Σάββατοστην περιοχή της Δροσιάς στην Πάτρα στο ύψος του «Μυλωνά» όταν Ι.Χ. αυτοκίνητο υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες συγκρούστηκε με δίκυκλο στο οποίο επέβαιναν δύο αδέλφια.

Από την σύγκρουση βρήκε το θάνατο η 26χρονη Αγγέλα Φράγκου η οποία μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Αγ. Ανδρέας – δεν εφημέρευε αλλά λόγω της μικρής απόσταση από τον τόπο του συμβάντος επελήφθη αρχικά του συμβάντος – όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Ο 17χρονος αδελφός της άτυχης κοπέλας – οδηγός της μηχανής – μεταφέρθηκε στο ΠΠΝ του Ρίου με κάταγμα στο πόδι ενώ στη συνέχεια μετά από την πραγματοποίηση εξετάσεων διαπιστώθηκε πως έχει αιμάτωμα.
patrastimes.gr

Έξωση με διαδικασίες-εξπρές

Με διαδικασίες «εξπρές» πλέον και χωρίς τη διεξαγωγή δίκης μπορεί να γίνεται η αποβολή του ενοικιαστή, ο οποίος δεν πληρώνει τα μισθώματα, ενώ με την ίδια διαδικασία θα μπορεί... ο ιδιοκτήτης του ακινήτου να εισπράττει τα καθυστερούμενα μισθώματα.

Οι νέες ρυθμίσεις αποσκοπούν στο να εισπραχθούν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώαπό καθυστερούμενη καταβολή μισθωμάτων και προβλέπονται στον νέο νόμο του υπουργείου Δικαιοσύνης (άρθρο 15) για τη δίκαιη δίκη, η εφαρμογή του οποίου άρχισε στις 2 Απριλίου 2012.

Ειδικότερα, με το Ν. 4055/2012 επήλθαν τροποποιήσεις στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας έτσι ώστε η αποβολή του δύστροπου μισθωτή, δηλ. εκείνου που αρνείται να καταβάλει τα μισθώματα, να επιτυγχάνεται χωρίς τη διεξαγωγή δίκης, και χωρίς να χάνει και ο ενοικιαστής το δικαίωμα υπεράσπισής του.

Η αποβολή θα υλοποιείται με τη δικαστική έκδοση διαταγής απόδοσης του μισθίου.

Επιπρόσθετα, με την ίδια δικαστική διαταγή, ο δύστροπος ενοικιαστής καλείται να πληρώσει όχι μόνο τα καθυστερούμενα ενοίκια, αλλά και τα κοινόχρηστα, καθώς και τους λογαριασμούς οργανισμών κοινής ωφελείας (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ κ.λπ.) που τυχόν δεν έχουν πληρωθεί.

Για τα τελευταία επεμβαίνει το δικαστήριο εφόσον η οφειλή τους αποδεικνύεται από έγγραφα.

Παράλληλα, προκειμένου να εισπραχθούν τα οφειλόμενα μισθώματα, πρέπει ο ιδιοκτήτης του ακινήτου να κοινοποιήσει σχετικό εξώδικο στον ενοικιαστή και να κατατεθούν στα δικαστήρια τα αναγκαία έγγραφα.

Ο μισθωτής οφείλει μέσα σε 15 μέρες να καταβάλει τα μισθώματα για να μην εκδοθεί από τη δικαιοσύνη διαταγή απόδοσης της χρήσης του μισθίου.
nooz.gr

Στις 17 Μαΐου κλείνουν γυμνάσια και λύκεια και στις 15 Ιουνίου τα δημοτικά

Οι πανελλαδικές εξετάσεις αρχίζουν στις 21 Μαίου. Στις 17 Μαΐου λήγει το διδακτικό έτος για τα γυμνάσια, στις 15 Ιουνίου για τα δημοτικά σχολεία, ενώ στα λύκεια τα μαθήματα... θα λήξουν επίσης στις 17 Μαΐου.

Αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, περιλαμβάνεται σε εγκύκλιο που αναμένεται να στείλει στα σχολεία το υπουργείο Παιδείας, τις επόμενες ημέρες.

Ως γνωστόν οι πανελλαδικές εξετάσεις αρχίζουν τη Δευτέρα, 21 Μαΐου.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, οι πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (Επαγγελματικά Λύκεια Ομάδα Α΄) θα αρχίσουν μια ημέρα μετά, την Τρίτη, 22 Μαΐου.

Από την άλλη πλευρά, οι απολυτήριες εξετάσεις για τα μαθήματα που εξετάζονται σε επίπεδο σχολικής μονάδας για την Γ΄ τάξη των ημερήσιων και τη Δ΄ τάξη των εσπερινών Γενικών Λυκείων θα ξεκινήσουν στις 7 Ιουνίου για όσους θα έχουν συμμετάσχει στις πανελλαδικές και θα διενεργηθούν με βάση το πρόγραμμα που καταρτίζει το κάθε λύκειο χωριστά.

Οι απολυτήριες και πτυχιακές εξετάσεις ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (Ομάδα Α΄ και Β΄) σε επίπεδο σχολικής μονάδας θα ξεκινήσουν στις 12 Ιουνίου και θα διενεργηθούν με βάση το πρόγραμμα που καταρτίζει το κάθε λύκειο χωριστά.
onlarissa.gr

«Πόρτα» σε Σκοπιανούς που ζητούν περιουσίες στην Ελλάδα

«Απευθυνθείτε στα ελληνικά δικαστήρια» είναι η απάντηση του Διεθνούς Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο, στην ομαδική προσφυγή Σκοπιανών, που υποστηρίζουν πως... κατάγονται από την Ελλάδα και ζητούν να επανακτήσουν την ελληνική ιθαγένεια και να τους επιστραφούν οι περιουσίες, που απώλεσαν μετά τον εμφύλιο και τη φυγή τους.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΚANAL 5, ο αριθμός των Σκοπιανών που προσέφυγαν κατά της χώρας μας, άγγιξε τις 7.000, ωστόσο το Διεθνές Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, απέρριψε τις προσφυγές τους, ζητώντας τους να εξαντλήσουν όλα τα ένδικα μέσα στην Ελλάδα.

Πάντως σκοπιανά ΜΜΕ, υποστηρίζουν, πως μεγάλος αριθμός όσων προσέφυγαν στο Στρασβούργο, αδυνατούν να αποδείξουν τους ισχυρισμούς τους, αφού δεν διαθέτουν έγγραφα που να αποδεικνύουν πως κατάγονται από την Ελλάδα ή είναι κάτοχοι περιουσίας.

Πρόκειται για πολιτικούς πρόσφυγες ή για τα παιδιά τους, που με τη λήξη του εμφυλίου πολέμου το 1949 κατέφυγαν στην τότε Γιουγκοσλαβία, προκειμένου να αποφύγουν την ελληνική δικαιοσύνη, αφού μεγάλο μέρος από αυτούς συνεργάστηκαν με δυνάμεις που στόχο είχαν την απόσπαση της ελληνικής Μακεδονίας, εξυπηρετώντας τα τότε σχέδια του Τίτο.
dete.gr

Ειδική φαρμακευτική αγωγή για την Μαρίκα Μητσοτάκη

Μικρή βελτίωση παρουσίασε η υγεία της κυρίας Μαρίκας Μητσοτάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η 83χρονη που νοσηλεύεται για τέταρτη μέρα... στον 5ο όροφο του Ευγενίδειου θεραπευτηρίου, είχε μικρή ανάκαμψη το μεσημέρι της Παρασκευής, γεγονός που χαροποίησε τους οικείους της.

Η κατάπτωση του οργανισμού της ήταν μεγάλη. Το απόγευμα της Τετάρτης οι θεράποντες ιατροί της κυρίας Μητσοτάκη έλαβαν την απόφαση να «στοχεύσουν» σε έναν παλαιό καλοήθη όγκο (μηνιγγίωμα) που είχε η ασθενής, εκτιμώντας ότι αυτός αποτελεί την «ρίζα του κακού». Έτσι, η κυρία Μητσοτάκη άρχισε να λαμβάνει ειδική φαρμακευτική αγωγή, με τους γιατρούς να διατηρούν και την εναλλακτική των ακτινοβολιών για τη συρρίκνωση του όγκου.
dailynews24.gr

Κάηκε πευκοδάσος στη Φθιώτιδα

Δύο πυρκαγιές ξέσπασαν ταυτόχρονα την Παρασκευή στο Γουλέμι του δήμου Λοκρων, στη Φθιώτιδα, στη νότια και δυτική πλευρά του χωριού.

Η κάθε μία έκαψε περίπου 10 στρέμματα πευκόφυτου δάσους και πουρναριών. Στο σημείο μετέβησαν  8 οχήματα της Πυροσβεστικής με 20 άνδρες, ενώ βρίσκονταν όλη τη μέρα σε επιφυλακή, καθώς υπήρχε φόβος αναζωπύρωσης λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΛΑΟΣ σε όλη την Ελλάδα

Ανανεωμένα κατά 70% θα είναι τα ψηφοδέλτια του ΛΑΟΣ στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γιώργο Καρατζαφέρη να πολιτεύεται στη Β΄ Αθηνών και την Ξάνθη.
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ παρουσίασε την Παρασκευή τα ψηφοδέλτια του κόμματος στα οποία συμμετέχουν σε όλη την επικράτεια 423 υποψήφιοι εκ των οποίων 142 γυναίκες ποσοστό υψηλότερο από αυτό που ορίζει ο νόμος
Ο μέσος όρος της ηλικίας των υποψηφίων, είναι επίσης χαμηλότερος συγκριτικά με το προηγούμενο ψηφοδέλτιο και διαμορφώνεται στα 45 έτη, ενώ η νεότερη, ηλικιακά, υποψήφια βουλευτής με τον ΛΑΟΣ, είναι η Γεωργία Λυκάκη, η οποία κατέρχεται υποψήφια στην Περιφέρεια Αττικής και είναι 25 ετών.
Στη Β Αθηνών συμμετέχουν μεταξύ άλλων η ηθοποιός Βάνα Μπάρμπα, ο τραγουδιστής Γιώργος Γερολυμάτος, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ Πέτρος Καραβίτης, καθώς και ο δημοσιογράφος Σπύρος Χατζάρας, στην Α Πειραιά ο Πέτρος Μαντούβαλος και στο υπόλοιπο Αττικής ο παπα-Τσάκαλος (Τσιάκαλος Σπυρίδων).
Το απόγευμα της Παρασκευής ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ θα μιλήσει σε υποψηφίους και στελέχη του κόμματος, στο αμφιθέατρο της οδού Καλλιρόης όπου στεγάζονται τα γραφεία του ΛΑΟΣ, με θέμα τις εκλογές της 6ης Μαΐου.
Την Δευτέρα στη 1 το μεσημέρι, ο κ. Καρατζαφέρης θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στο Ζάππειο.

Οι υποψήφιοι του ΛΑΟΣ σε όλη την Ελλάδα ΕΔΩ

Θεσσαλονίκη: Εμπάργκο Μπουτάρη για προεκλογικές συγκεντρώσεις στην πλατεία Αριστοτέλους

Μετά το όχι του Γιάννη Μπουτάρη στον Μίκη Θεοδωράκη να πραγματοποιήσει η «ΣΠΙΘΑ» πολιτική συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους πριν λίγους μήνες, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να μην δώσει την ομώνυμη πλατεία για τις προεκλογικές συγκεντρώσεις των κομμάτων ενόψει των εκλογών της 6ης Μαΐου.

Αντί αυτής συμφωνήθηκε, σε έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής, να παραχωρηθεί στα πολιτικά κόμματα και σχηματισμούς η πλατεία της Αρχαίας Ρωμαϊκής αγοράς που εκτείνεται από την Εγνατία μέχρι και την Φιλίππου.

Όπως εξήγησε ο δήμαρχος οι συγκεντρώσεις στην πλατεία δημιουργούν φασαρία με αποτέλεσμα η δημοτική αρχή να γίνεται συχνά αποδέκτης παραπόνων από κατοίκους και ξενοδοχεία της περιοχής. Μάλιστα, όπως είπε, οι αρχές αναγκάζονται πολλές φορές να κόβουν την κυκλοφορία στην Τσιμισκή, την Μητροπόλεως και τη Λ. Νίκης, δημιουργώντας προβλήματα στην αγορά. «Ο εμπορικός σύλλογος παραπονιέται συνεχώς για το θέμα ενώ και τα δρομολόγια των λεωφορείων μεταβάλλονται ταλαιπωρώντας το επιβατηγό κοινό», δήλωσε σχετικά ο Γιάννης Μπουτάρης και κατέληξε: «Είναι καλό να μεταφέρουμε το κέντρο βάρους προς τα πάνω. Η αρχαία Ρωμαϊκή αγορά είναι πιο μεγάλη και δεν έχει το πρόβλημα της ηχορύπανσης»

Τόσο η Νέα Δημοκρατία όσο και το ΚΚΕ με το ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισαν την πρόταση Μπουτάρη. Ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Γκιουλέκα, Βενιαμίν Καρακωστάνογλου τάχθηκε υπέρ της παραχώρησης της πλατείας Αριστοτέλους με την προϋπόθεση να υπάρξει φύλαξη ώστε το κοινό να μην υπερβεί την οδό Μητροπόλεως. Αμέσως μετά τις εκλογές μπορεί να γίνει μια ευρύτατη συζήτηση για τη χρήση της Αριστοτέλους, είπε.

Περιοδεία Φ. Κουβέλη στην Αιτωλοακαρνανία

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, θα επισκεφτεί την Κυριακή 22 Απριλίου 2012, το Νομό Αιτωλοακαρνανίας. Το πρόγραμμα της περιοδείας έχει ως εξής:
-Στις 10.30 πμ, επίσκεψη στο Δημαρχείο Ναυπάκτου και συνάντηση με τον Δήμαρχο της Πόλης κ. Γιάννη Μπουλέ. Στη συνέχεια, περιοδεία στο κέντρο της πόλης.
-Στις 12.30 μμ, επίσκεψη στο Δημαρχείο Αγρινίου και συνάντηση με τον Δήμαρχο κ. Παύλο Μοσχολιό. Στη συνέχεια παρουσίαση των υποψήφιων βουλευτών του Νομού και συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, στην παλαιά αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.
-Στις 18.30 μμ, επίσκεψη στο Δημαρχείο Μεσολογγίου και συνάντηση με τον Δήμαρχο κ. Παναγιώτη Κατσούλη και το Δημοτικό Συμβούλιο. Θα ακολουθήσει περιοδεία στο κέντρο της πόλης.
-Στις 19.30 μμ, ανοιχτή δημόσια συγκέντρωση και ομιλία στο ξενοδοχείο «Θεοξένια» στο Μεσολόγγι.

ΠΑΓΚΡΑΤΙ: 80χρονη γυναίκα κάηκε ζωντανή μέσα στο σπίτι της!

Τραγικό θάνατο βρήκε απόψε, λίγο μετά τις 8.30, 80χρονη γυναίκα από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο διαμέρισμά της, στο δεύτερο όροφο πολυκατοικίας, στη συμβολή των οδών Αστυδάμαντος και Δουρίδος στο Παγκράτι.

Οι πυροσβέστες που έσπευσαν να σβήσουν τη φωτιά, βρήκαν τη γυναίκα νεκρή στο δωμάτιο της.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στο υπνοδωμάτιο της άτυχης γυναίκας και σβήστηκε πριν επεκταθεί στο υπόλοιπο σπίτι. Αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για τη ζωή της 80χρονης.

Τα αίτια της πυρκαγιάς ερευνώνται από το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής.

Χειροπέδες στον παραγωγό των σίριαλ "Εργαζόμενη γυναίκα", "Ονειροπαγίδα" και "Λίτσα. com" !

Η ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ ΣΤΟ ΣΙΡΙΑΛ "ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΓΥΝΑΙΚΑ"

Χειροπέδες σε ένα από τα πιο γνωστά ονόματα της τηλεόρασης και του κινηματογράφου πέρασαν οι διωκτικές αρχές. Οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ. τον συνέλαβαν για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο, συνολικού ύψους 1.800.125 ευρώ.

ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΠΑΔΟΥΒΑΣ
Ο 53χρονος διευθύνων σύμβουλος, Χαρίλαος Παδουβάς, δύο ανώνυμων εταιρειών παραγωγής και εμπορίας κινηματογραφικών και διαφημιστικών ταινιών συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας Αττικής έξω από τα γραφεία των εταιρειών του, στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής, έπειτα από ένταλμα που εξέδωσε εναντίον του ο αρμόδιος εισαγγελέας.

 Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Ασφάλειας Αττικής, ο Χαρίλαος Παδουβάς, που είναι ο διευθύνων σύμβουλος των δύο εταιρειών από τις οποίες προέκυψαν τα χρέη, χρωστά στο Δημόσιο από μη απόδοση ΦΠΑ και Φόρο μισθωτών Υπηρεσιών το ποσό του 1.800.125 ευρώ. Αμέσως μετά τη σύλληψή του, οι αστυνομικοί τον οδήγησαν στα γραφεία της Ασφάλειας, όπου του πήραν κατάθεση και σχημάτισαν δικογραφία εις βάρος του. Όπως έγινε γνωστό, κατά το πρόσφατο παρελθόν πολλοί ηθοποιοί, σεναριογράφοι και σκηνοθέτες, οι οποίοι εργάστηκαν σε κάποιες από τις παραγωγές των εταιρειών του, είχαν μηνύσει τον Χαρίλαο Παδουβά, καθώς είτε παρέμεναν απλήρωτοι για μεγάλο χρονικό διάστημα, είτε δεν πληρώθηκαν ποτέ.

Ο Χαρίλαος Παδουβάς ήταν ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος δύο εταιρειών παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών, τηλεοπτικών σίριαλ και τηλεοπτικών διαφημιστικών μηνυμάτων, οι οποίες ήταν από τις κυρίαρχες δυνάμεις στον χώρο. Μέχρι το 2010 οι εταιρείες του 53χρονου συνεργάζονταν με μεγάλα ιδιωτικά κανάλια, καθώς έκανε την παραγωγή σε αρκετά σίριαλ, μεταξύ των οποίων τα "Εργαζόμενη γυναίκα", "Ονειροπαγίδα" και "Λίτσα. com", που είχαν μεγάλη απήχηση στο τηλεοπτικό κοινό.
Από κει και έπειτα όμως αρχίζει να διαφαίνεται η κατάρρευση... Σύμφωνα με άριστα διασταυρωμένες πληροφορίες της Εspresso, σε κάποια από τα σίριαλ που την παραγωγή τους είχε κάνει η εταιρεία Cinegram του 53χρονου, οι σκηνοθέτες, οι σεναριογράφοι, οι ηθοποιοί και οι τεχνικοί έμεναν για μεγάλα χρονικά διαστήματα απλήρωτοι, ενώ ακόμα και σήμερα πολλοί δεν έχουν εισπράξει τα χρήματά τους!
Το γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα ηχηρά ονόματα της τηλεόρασης, ηθοποιοί και σκηνοθέτες, να καταθέτουν σωρηδόν μηνύσεις εναντίον του. Μάλιστα οι κακές γλώσσες της σόουμπιζ έλεγαν πως το 2010 ο 53χρονος έλεγε σε όσους χρωστούσε χρήματα πως θα κάνει ένα σημαντικό ταξίδι στην Κίνα, το οποίο θα του εξεσφάλιζε κεφάλαια για τη βιωσιμότητα των εταιρειών του. Τελικά μόλις επέστρεψε από αυτό το... σημαντικό ταξίδι, έριξε τη βόμβα του στην κινηματογραφική και τηλεοπτική πιάτσα. Ζήτησε την υπαγωγή των δύο εταιρειών στις οποίες ήταν διευθύνων σύμβουλος, στο άρθρο 99, δηλαδή να βρεθούν σε καθεστώς πτώχευσης.
Δεκάδες εργαζόμενοι στις εταιρείες που έχασαν τη γη κάτω από τα πόδια τους, καθώς δεν έμειναν μόνο χωρίς δουλειά, αλλά και χωρίς να εισπράξουν αποζημιώσεις και δεδουλευμένα.
Enhanced by Zemanta

Σεισμός στη Χαλκιδική.

Σεισμός σημειώθηκε στις 23:25 στη Χαλκιδική.

Σύμφωνα με εκτίμηση του Ευρωμεσογειακού Ινστιτούτου το επίκεντρο της δόνησης 3,1 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, εντοπίζεται 9 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Σάρτης και 91 χιλιόμετρα νότια της Καβάλας, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 10 χιλιόμετρα.

Οι υποψήφιοι βουλευτές με τον ΣΥΡΙΖΑ σε όλη την Ελλάδα

Στην δημοσιότητα βγήκαν τα ψηφοδέλτια με όλους τους υποψηφίους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - Ενωτικού Μετώπου Αριστεράς για όλη την Ελλάδα.

 

Τα ψηφοδέλτια ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΔΩ

Μεγάλο χαστούκι για τις Τράπεζες, η Δικαίωση χήρας μητέρας , από το Ειρηνοδικείο στην Κρήτη

Για την ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης ,σημαντική ήταν η είδηση , της ανακοίνωσης ,της υπαρ.119/2012 απόφασης, από το Ειρηνοδικείο Χανίων,, που αφορούσε μέλος της .
Συγκεκριμένα: ¨Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΄Ενωσης, πρόκειται για καταναλώτρια, χήρα με γιο φοιτητή, που είχε δάνεια και πιστωτικές κάρτες συνολικού ύψους 103.521,52 σε έξη Τράπεζες.
Η εν λόγω δανειολήπτρια σήκωσε βάρος χρέωσης του αποθανόντος συζύγου της , προσπάθησε να ανταποκριθεί στις δανειακές της υποχρεώσεις, αλλά λόγω των διαφόρων αυξήσεων των τιμών σε αγαθά, σε τιμές των ΔΕΚΟ, στην μείωση του εισοδήματος που είχε από την σύνταξη του συζύγου της, που ανέρχεται στο ποσό των 1.107,54 Ευρώ,μήνα ένοιωσε αδυναμία πληρωμής του χρέους της το έτος 2010, τότε.απευθύνθηκε στην ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης και ζήτησε την συνδρομή της για ένταξη στο Ν.3869/2010 (ν.Κατσέλη) πράγμα που έγινε, αλλά δυστυχώς η προσπάθεια εξώδικου συμβιβασμού απέτυχε.
Η δανειολήπτρια είχε περιουσιακά στοιχεία μία διπλοκατοικία 140 τ.μ στην πόλη των Χανίων, την οποία αίτησε την εξαίρεσή της, αρκετά στρέμματα αγροτικής γης, στην ενδοχώρα του Ν Χανίων, αυτοκίνητο :MERCEDES ¨έτος κυκλοφορίας το έτος 2005 , το 1/3 σε κάθετη ιδιοκτησία εμβαδού 62 τ.μ Το δικαστήριο αποφάσισε παρά τους αντιθέτους ισχυρισμούς και αιτιάσεις των αντιδίκων Τραπεζών, αφενός ότι οι Κρητικοί δικαστές στέκονται δίπλα στους αδύναμους δανειολήπτες, αλλά και ότι διαθέτουν και γνώση και ήθος.
Με την τόσο ιστορική απόφαση ,το Ειρηνοδικείο Χανίων, ρύθμισε και τα χρέη της δανειολήπτριας , που κλήθηκε να πληρώσει για τέσσερα χρόνια 300 Ευρώ/μήνα, της δόθηκε ένα έτος περίοδο χάριτος, και μετά για να σώσει από την ρευστοποίηση την πρώτη της κατοικία κλήθηκε να πληρώσει το ποσό των 328,77/μήνα για 19 έτη δηλ.228 μήνες. και έχουμε και "κούρεμα " 28..281" Ευρώ αλλά και όλα της τα περιουσιακά στοιχεία να σώσει από κάθε ρευσοποίηση..
Για την ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, η υπρ.119/2012 ,θεωρείται μία από τις σημαντικότερες αποφάσεις, που έχουν βγει από Κρητικό Δικαστήριο, διότι μέλη του Δ.Σ της ΄Ενωσης ,παραβρέθηκαν στο δικαστήριο, για ηθική και ψυχολογική συμπαράσταση του μέλους της, και βίωσαν την ανθρώπινη ταπείνωση "εξευτελισμό" της αξιοπρέπειας της καταναλώτριας από τις αντίδικους δικηγόρους των Τραπεζών.΄Ομως ,εδώ οφείλουμε να το τονίσουμε και να καλέσουμε τους καταναλωτές, να κάνουν χρήση των ευεργετικών διατάξεων του Νόμου, χωρίς δισταγμό, διότι πλάι σε κάθε ένα υπερχρεωμένο , βρίσκονται οι δικαστές, που δικάζουν με 'ανοιχτά μυαλά"
Συμπερασματικά :H ΄Ενωση, αναφέρει ότι στην συγκεκριμένη υπόθεση, η δανειολήπτρια κατάφερε να ρυθμίσει το χρέος της ,κατά την δική της οικονομική δυνατότητα, της δόθηκε ένας χρόνος περίοδος χάριτος ,να μη μπληρώσει για να σώσει το σπίτι της ¨κατάφερε δε να σώσει όλα της τα περιουσιακά στοιχεία, δίνοντας έτσι σε κάθε υπερχρεωμένο, μια άλλη νότα , μια άλλη σκέψη, για να μπορέσει να ξεφύγει από τα όσα των παραπληροφορούν οι Τράπεζες, που δεν θέλουνν να συνεργαστούν με τους πελάτες τους και να ρυθμίσουν τα χρέη . τους.

Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

Ιωάννα Μελάκη

Τους πυροβόλησαν εν ψυχρώ και έβαλαν φωτιά για να σβήσουν τα ίχνη τους [βίντεο]

Σοκ στη Λέσβο. Δολοφονημένοι βρέθηκαν το απόγευμα δύο νέοι άνδρες που είχαν εξαφανιστεί από την Πέμπτη. Τα δύο θύματα εντοπίστηκαν μέσα σε ένα αγροτικό φορτηγάκι, σε ερημική τοποθεσία στην περιοχή Άγιος Ιωάννης των Κεραμειών! 

 
Οι τοπικές αστυνομικές αρχές αναζητούσαν τους δυο άνδρες, έναν 30χρονο Έλληνα και έναν 39χρονο Αλβανό, μετά την δήλωσή για την εξαφάνισή τους που είχαν κάνει συγγενικά τους πρόσωπα.

Το αγροτικό του ενός εντοπίστηκε στα Κεραμεία και μέσα ήταν νεκροί οι δύο αγνοούμενοι με τραύματα από πυροβόλο όπλο! Μάλιστα, ο δράστης ή οι δράστες είχαν βάλει φωτιά στο αυτοκίνητο προφανώς για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους.

Στον τόπο του διπλού εγκλήματος βρίσκονται άνδρες της Ασφαλείας Μυτιλήνης που προσπαθούν να εντοπίσουν στοιχεία για να οδηγηθούν στην διαλεύκανση της διπλής δολοφονίας, ενώ παίρνουν καταθέσεις από τους συγγενείς των θυμάτων προσπαθώντας να ανακαλύψουν με ποιους είχαν διαφορές που θα έφταναν ως το έγκλημα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO  ΕΔΩ

Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Μπεζος, Κοταμανίδου, Διαμαντάκου στο Ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Δημοκρατικής Αριστεράς

O Γιάννης Μπεζος, η Εύα Κοταμανίδου, οι δημοσιογράφοι Πόπη Διαμαντάκου και Αθηνά Γκόρου, καθηγητές πανεπιστημίου και άλλες προσωπικότητες μετέχουν στο Ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Δημοκρατικής Αριστεράς



Το ψηφοδέλτιο που ανακοινώθηκε σήμερα έχει ως εξής:

1. Λυκούδης Σπύρος: νομικός, Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜ.ΑΡ.

2. Παπαϊωάννου Κωστής: εκπαιδευτικός, πρώην Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

3. Δεμερτζής Νίκος: Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών – Πρόεδρος Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών.

4. Κοταμανίδου Εύα: ηθοποιός.

5. Παναγιωτόπουλος Δημήτρης: αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών – Αντιπρόεδρος Παν/μίου Στερεάς Ελλάδας.

6. Διαμαντάκου Πόπη: δημοσιογράφος.

7. Μπέζος Γιάννης: ηθοποιός.

8. Γκόρου Αθηνά: δημοσιογράφος.

9. Πολυκανδριώτη Ράνια: φιλόλογος – ερευνήτρια στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών.

10. Παπαθανασίου Σάκης: οικονομολόγος, επιχειρηματίας.

11. Παπαθεοδώρου Γιάννης: επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

12. Λιβαδάς Σταύρος: μηχανολόγος- ηλεκτρολόγος.

Στο νοσοκομείο ο Ανδρέας Μπάρκουλης

Στο νοσοκομείο νοσηλεύεται τις τελευταίες ώρες ο γνωστός ηθοποιός Ανδρέας Μπάρκουλης, ο οποίος αντιμετωπίζει χρόνια προβλήματα υγείας.

Ο γνωστός ηθοποιός του κινηματογράφου και του θεάτρου οδηγήθηκε στο νοσοκομείο μετά από έντονη αδιαθεσία.

Στο πλευρό του 75χρονου «ζεν πρεμιέ» του ελληνικού κινηματογράφου της δεκαετίας του '60 , βρίσκεται η σύζυγος του , Μαρία, και η κατάσταση της υγείας του κρίνεται από τους γιατρούς αντιμετωπίσιμη.

O  Ανδρέας Μπάρκουλης γεννήθηκε στον Πειραιά στις 24 Ιουλίου του 1936]. Σπούδασε υποκριτική και κατά την αποφοίτησή του χαρακτηρίστηκε εξαιρετικό ταλέντο. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο θέατρο το 1956 και στον κινηματογράφο το αμέσως επόμενο έτος με την ταινία Μαρία Πενταγιώτισσα.

Ένα μικρό διάστημα της ζωής του το πέρασε στις ΗΠΑ, όπου ασχολήθηκε επαγγελματικά με το τραγούδι. Υπήρξε ένας από τους γοητευτικότερους ζεν πρεμιέ της δεκαετίας του '60. Ενδεικτικό της αίγλης του αυτής είναι το σλόγκαν: "Κορίτσια, ο Μπάρκουλης!"

Τη Δευτέρα η "Παρέμβαση" του Λαζόπουλου για τις εκλογές...

Τα πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά δεδομένα γύρω μας αλλάζουν. Μία καινούργια περίοδος έχει ήδη ξεκινήσει, με νέους κανόνες και νέους πρωταγωνιστές. Η Παρέμβαση αποτελεί μία νέα ενημερωτική εκπομπή για τη νέα αυτή εποχή.

Σε μια ανατρεπτική συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης, ο Λάκης Λαζόπουλος συναντά τη Γιάννα Παπαδάκου στο στούντιο της εκπομπής και μιλάει με τον δικό του μοναδικό τρόπο για τις εκλογές, για τους πολιτικούς και για τη σάτιρα στην Ελλάδα.

Επίσης, οι πολιτικοί αρχηγοί μιλούν για τον Λάκη Λαζόπουλο και, αντιστρέφοντας τους ρόλους, προσπαθούν να τον σατιρίσουν.

Παρέμβαση, εκτάκτως τη Δευτέρα, 23 Απριλίου στις 22:45, στον Alpha.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...