Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Σε ποιο λουκάνικο βρέθηκε DNA αλόγου


Ύστερα από σχετικούς ελέγχους της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο ΕΦΕΤ ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι ανιχνεύθηκε DNA αλόγου και σε άλλο ένα προϊόν...



Συγκεκριμένα, πρόκειται για «Λουκάνικο Χωριάτικο» με την εμπορική επωνυμία "Nostima" με ημερομηνία παραγωγής 23/2/2013 και ημερομηνία ανάλωσης 25/3/2013.

Σαμαράς: Γεννιέται μια νέα Ελλάδα - Μείωση φόρων ακινήτων κατά 38% έως το 2016

Ο πρωθυπουργός απορρίπτει κατηγορηματικά κάθε σενάριο πρόωρων εθνικών εκλογών και επιτίθεται με δριμύτητα στο ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «είναι σε παράκρουση».


Επιστροφή σημαντικού τμήματος του πρωτογενούς πλεονάσματος στην ελληνική κοινωνία, με σταδιακή μείωση φόρων εξαγγέλλει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε μεγάλη συνέντευξή του στο Βήμα, αναφέροντας μάλιστα ότι έχει προγραμματιστεί μείωση των φόρων ακινήτων κατά 38% έως το 2016. 

Προβάδισμα Καμίνη σε δύο δημοσκοπήσεις

Προβάδισμα στο Γιώργο Καμίνη για το δήμο της Αθήνας, τόσο στον πρώτο όσο και στο δεύτερο γύρο των εκλογών, δίνουν δυο δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται στον Κυριακάτικο Τύπο.

Κυβέρνηση: Φέρτε πίσω τα κλεμμένα και θα έχετε ευνοϊκή μεταχείριση

Εκτιμάται ότι περί τα 2,5 δισ. ευρώ θα εισπράξει το Δημόσιο από την επιστροφή καταχρασθέντων και από τα δεσμευμένα χρήματα σε λογαριασμούς πιστωτικών ιδρυμάτων της ημεδαπής και της αλλοδαπής - Των ευνοϊκών ρυθμίσεων εξαιρούνται υπουργοί, βουλευτές, ευρωβουλευτές, περιφερειάρχες, δήμαρχοι, διευθύνοντες σύμβουλοι ΔΕΚΟ και ΝΠΔΔ που διορίζονται από το κράτος


Η επιστροφή των κλεμμένων έχει μπει στο στόχο της κυβέρνησης, παίρνοντας δέσμη μέτρων προς ψήφιση στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα, βάση των οποίων, όσοι διώκονται για παραβάσεις του νόμου περί «πόθεν έσχες», φορολογικές παραβάσεις, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, απιστία και υπεξαίρεση σε βάρος του Δημοσίου θα μπορούν να επιστρέφουν τα χρήματα και να τυγχάνουν ευνοϊκής ποινικής μεταχείρισης, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή».

Σε αργία χρυσαυγίτης μετακλητός υπάλληλος- πρώην βουλευτής και μια κοπανατζού!

Σε αργία τέθηκαν δύο υπάλληλοι της Βουλής, μεταξύ των οποίων ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Νικήτας Σιώης.


Ο κ. Σιώης είχε εκλεγεί βουλευτής Σερρών με τη Χρυσή Αυγή στις εκλογές του 2012, όμως παραιτήθηκε και τη θέση του πήρε ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος. Στη συνέχεια διορίστηκε μετακλητός στα γραφεία της οργάνωσης στη βουλή. Όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, τέθηκε σε αργία επειδή φέρεται να  εμπλέκεται σε ποινικές υποθέσεις.

"Ξήλωσαν" κύκλωμα σωματεμπορίας στην Αθήνα

Τρεις Βούλγαροι και μία Βουλγάρα, μέλη κυκλώματος σωματεμπορίας και σεξουαλικής εκμετάλλευσης αλλοδαπών γυναικών, συνελήφθησαν την Τετάρτη, στο πλαίσιο επιχείρησης σε δύο διαμερίσματα στο κέντρο της Αθήνας.


Συγκεκριμένα, πρόκειται για έναν 34χρονο, έναν 39χρονο, έναν 42χρονο και μία 47χρονη, ενώ αναζητείται ομοεθνής συνεργός τους, 27 ετών. .

Ως τον σταθμό «Εθνική Άμυνα» οι συρμοί του μετρό το Σαββατοκύριακο

Στο σταθμό «Εθνική Αμυνα» τερματίζουν αυτό το Σαββατοκύριακο οι συρμοί του μετρό στη γραμμή 3, λόγω τεχνικών εργασιών για την εγκατάσταση και δοκιμαστική λειτουργία εξοπλισμού βελτίωσης της σιδηροδρομικής γραμμής.


Τα δρομολόγια στη γραμμή 3 θα ξεκινήσουν κανονικά το πρωί της Δευτέρας 17 Φεβρουαρίου, με εξαίρεση τα δρομολόγια προς το Αεροδρόμιο τα οποία θα γίνουν από τις 8:00 το πρωί της ίδιας ημέρας.

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Θρίλερ με την Γωγώ Μαστροκώστα – Βρέθηκε νεκρή η γιαγιά της και το σπίτι της αναστατωμένο

Συντετριμμένη είναι η Γωγώ Μαστροκώστα μετά από τον ξαφνικό θάνατο της γιαγιάς που βρέθηκε νεκρή μετά από τη ληστεία που έγινε στο σπίτι της ενώ οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο δολοφονίας.


Η γιαγιά της Γωγώς Μαστροκώστα βρέθηκε νεκρή λίγο μετά τις 9 το πρωί από συγγενικό της πρόσωπο που πήγε σπίτι της που βρίσκεται στην οδό Μεγίστου 2 κοντά σε μεγάλο σουπέρ μάρκετ στην Νέα Εθνική Οδό Πατρών - Αθηνών.

Κλείδωσαν οι εκλεκτοί του ΣΥΡΙΖΑ στα Προάστια – Ποιους κατεβάζει υποψήφιους

Τα ονόματα των υποψηφίων δημάρχων έδωσε στη δημοσιότητα η Νομαρχιακή Επιτροπή Βόρειας Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ , παρουσιάζοντας τις αυτοδιοικητικές κινήσεις τις οποίες στηρίζει η αξιωματική αντιπολίτευση.


«Για τη ριζοσπαστική Αριστερά, η Αυτοδιοίκηση είναι συνυφασμένη με τη δημοκρατία, το κοινωνικό κράτος, την εξυπηρέτηση του πολίτη, τη λαϊκή συμμετοχή. Ο κοινωνικός, κινηματικός και διεκδικητικός χαρακτήρας της Αυτοδιοίκησης, όχι μόνο δεν αναιρεί, αλλά ενισχύει τον θεσμικό της ρόλο», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Πρωτιά Καμίνη δείχνει δημοσκόπηση της Metron Analysis

Πρωτιά του νυν δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη δείχνει δημοσκόπηση της εταιρείας Metron Analysis. Από τα αποτελέσματα της έρευνας αποδεικνύεται επίσης ότι οι «γαλάζιοι» ψηφοφόροι είναι μοιρασμένοι ανάμεσα στον Αρη Σπηλιωτόπουλο, τον επίσημο δηλαδή υποψήφιο της ΝΔ και τον Νικήτα Κακλαμάνη.


Στην έρευνα της Metron Analysis που έγινε για λογαριασμό του Thetoc.gr, κατατάσσεται μόλις τέταρτος ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Γαβριήλ Σακελαρίδης και πέμπτος ο υποψήφιος της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης.

Θάσος: ''Θα αυτοκτονήσω ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου'' - Βούτηξε στο κενό με το αυτοκίνητό του!

Συγκλονίζει το νησί η υπόθεση με τον 41χρονο που είχε εκμυστηρευτεί την πρόθεσή του να αυτοκτονήσει, σε στενό συγγενικό του πρόσωπο...


Τέλος στη ζωή του ''βουτώντας'' με το όχημά του στη θάλασσα επέλεξε να βάλει ένας 41χρονος αλλοδαπός στη Θάσο.

 Ο άτυχος άνδρας έπεσε από ύψος περίπου 100 μέτρων σε απόκρημνη θαλάσσια περιοχή του νησιού, καταλήγοντας πάνω σε βράχια.

Ξυλοδαρμός ανδρών των ΜΑΤ υπό το βλέμμα του Λιμενικού - τους πέρασαν για οπαδούς του ΠΑΟ

(φωτό αρχείου) 

Οι άνδρες των ΜΑΤ είχαν μεταβεί για τα μέτρα τάξης στον αγώνα μπάσκετ Παναθηναϊκός - Άρης στο πλαίσιο του κυπέλλου μπάσκετ της περασμένη Κυριακής.


Άγριο ξυλοδαρμό από χούλιγκαν -παρουσία ανδρών του Λιμενικού- υπέστησαν στον προβλήτα του λιμανιού του Πειραιά άνδρες των ΜΑΤ που επέστρεφαν το πρωί της Δευτέρας από την Κρήτη. Τραυματίστηκαν 10 άτομα εκ των οποίων δυο παρέμειναν για νοσηλεία στο στρατιωτικό νοσοκομείο 401!

Πενήντα+ σεξουαλικές επιλογές για τους χρήστες του Facebook

Το μεγαλύτερο σάιτ κοινωνικής δικτύωσης θα αρχίσει να παρέχει την δυνατότητα στα μέλη του να αυτοπροσδιορίζουν το φύλο τους ανάμεσα σε 50 επιλογές, με δυνατότητα προσθήκης του δικού τους όρου. 


Εκτός από "Woman", "Man" ή "Other", αρχικά 159 εκατομμύρια Αμερικανοί στο Facebook θα μπορούν να εμφανίζονται (ή να κρύβουν το φύλο τους) ως Bigender, Intersex, Male to Female, Neutrois, Trans Male, Trans Female....

Σοκ στο Βόλο: 92χρονος επιχείρησε να αυτοκτονήσει κόβοντας τον λαιμό του

Το απίστευτο περιστατικό συνέβη αργά χθες το βράδυ στην περιοχή του Βελεστίνου στο Βόλο όταν ο ηλικιωμένος που τα τελευταία χρόνια ζει μόνος του αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του.


Πήρε ένα κοφτερό αντικείμενο και επιχείρησε να κόψει το λαιμό του. 

«Σφαλιάρα» στον ΣΥΡΙΖΑ από τον Σταθάκη – «Στήριξε» Στουρνάρα

Είπε: Να μιλήσω για το χρέος πριν έρθει ο Τσίπρας


Αναταραχή αναμένεται να προκαλέσει στον ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής Γιώργος Σταθάκης, που ούτε λίγο ούτε πολύ επανέλαβε σχεδόν αυτούσια τη δήλωση του Στουρνάρα ότι είναι λίγοι οι φόροι στην Ελλάδα, ενώ παραδέχτηκε την αντίθεση του με το κόμμα για το επαχθές χρέος.

Νέους τριγμούς στον ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να προκαλέσει η δήλωση του βουλευτή του Γιώργου Σταθάκη σε εκδήλωση για την ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας στο Πολεμικό Μουσείο, ότι οι Έλληνες δεν υπερφορολογούνται.

ΒΙΝΤΕΟ -Στον ανακριτή σήμερα οι τέσσερις Τούρκοι τρομοκράτες

Καλάσνικοφ, υποπολυβόλα και εκρηκτικά εντόπισε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στη γιάφκα των Τούρκων στου Γκύζη


Στην Ευελπίδων βρίσκονται οι τέσσερις Τούρκοι τρομοκράτες για να απολογηθούν στον ανακριτή. Και οι τέσσερις συνελήφθησαν στις 10 Φεβρουαρίου σε γιάφκα στου Γκύζη και κατηγορούνται για σειρά κακουργηματικών πράξεων.

«Συναγερμός» στη Χαλκίδα: Βρέθηκαν όπλα στη θάλασσα

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το Λιμενικό Σώμα τα όπλα που βρέθηκαν ήταν κυνηγετικά τύπου Flobert -Τα όπλα βρέθηκαν σε βάθος ενός μέτρου μέσα σε μία μαύρη δερμάτινη θήκη


Συναγερμός σήμανε στις Αρχές το βράδυ της Πέμπτης έπειτα από τον εντοπισμό δύο όπλων στη θαλάσσια περιοχής της Αγίας Μαρίνας, στη Χαλκίδα.

Ποινή φυλάκισης στη σύζυγο του Πασχάλη εξαιτίας της γυναίκας που ισχυρίζεται ότι γέννησε το παιδί του [βίντεο]

Η Αλίκη Αρβανιτίδη και η γυναίκα που πριν από 7 περίπου χρόνια είχε εμφανιστεί ως η μητέρα του κατά τα λεγόμενα της ξώγαμου παιδιού του τραγουδιστή Πασχάλη, είχαν εδώ και αρκετό καιρό δικαστική διαμάχη επί προσωπικού με το δικαστήριο να επιβάλλει 15 μήνες φυλάκιση με αναστολή στην πρώτη.

Ληξούρι: Πέθανε η γιαγιά Στέλλα που συνομίλησε με τον πρωθυπουργό

Έφυγε την Τρίτη, σε ηλικία 103 ετών, η γιαγιά Στέλλα που χάρη στη συνομιλία που είχε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά έγινε πρώτη είδηση στα μέσα ενημέρωσης. 

Ένοπλοι ληστές στο σπίτι του Αγγλούπα με όμηρο την μάνα του

Θύμα κλοπής έπεσε ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Αγγλούπας.


Άγνωστοι άντρες φορώντας κουκούλες μπήκαν στο σπίτι του στην Βούλα όπου βρήκαν την ηλικιωμένη μητέρα του. 

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Ανακρίτρια ζήτησε να μη μεταδοθεί η εκπομπή του Σταύρου Θεοδωράκη! - ΒΙΝΤΕΟ

Δείτε όσα είπε ο ίδιος στο κεντρικό δελτίο του Mega!


Μέσα από το δελτίο του Μega, έγινε γνωστό σήμερα πως η ανακρίτρια της Κω, Σταμολέκα, ζήτησε με έγγραφο από το κανάλι να σταματήσει το τρέιλερ και να μη μεταδοθεί η εκπομπή  ''Πρωταγωνιστές'' του Σταύρου Θεοδωράκη, με θέμα την τραγωδία με τους μετανάστες στο Φαρμακονήσι. Η ανακρίτρια αναφέρει πως η εκπομπή θα δημιουργήσει πρόβλημα στις ανακρίσεις.

Κοινή εμφάνιση και ομιλίες Τσίπρα και Δασκαλόπουλου σε εκδήλωση για την παραγωγική ανασυγκρότηση

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος, στην εκδήλωση με θέμα «Παραγωγική Ανασυγκρότηση: Η πρόκληση της επόμενης μέρας» που φιλοξενήθηκε στο Πολεμικό Μουσείο

Μεγάλη ένταση επικράτησε το απόγευμα της Πέμπτης στο Πολεμικό Μουσείο κατά τη διάρκεια της κοινής εμφάνισης και ομιλίας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου του ΣΕΒ Δημήτρη Δασκαλόπουλου, στο πλαίσιο εκδήλωσης με τίτλο «Παραγωγική Ανασυγκρότηση: Η πρόκληση της επόμενης μέρας».


Κατά τη διάρκεια της ομιλίας Δασκαλόπουλου, ένας ακροατής σηκώθηκε μαινόμενος και άρχισε να φωνάζει τόσο στον πρόεδρο του ΣΕΒ όσο και στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ: «Ξέρω ποιος σκότωσε τον Σ. Γκιόλια»

​Άρχισε να κελαηδάει, ο καταδικασμένος για το πενταπλό φονικό στην Αγία Νάπα, Τάσος Τσεχιλίδης. Υπό το βάρος της τεράστιας ποινής που του επιβλήθηκε και ελπίζοντας σε καλύτερη μεταχείριση, ο εκτελεστής της Κύπρου άρχισε να μιλάει και κατονόμασε τον συγκρατούμενό του Δημήτρη Μαμαλικόπουλο, ως τον δολοφόνο του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια.


Ο Τσεχιλίδης άφησε εμβρόντητους τους αστυνομικούς, όταν αποκάλυψε ότι ο Μαμαλικόπουλος είναι ο ένας από τους τρεις οπλοφόρους που εκτέλεσαν τον Σωκράτη Γκιόλια έξω από το σπίτι του το καλοκαίρι του 2010, δολοφονία, την ευθύνη της οποίας είχε αναλάβει η Σέχτα των Επαναστατών.

Ο Στουρνάρας είπε «όχι» στους αγρότες -Ξαναστήνονται τα μπλόκα

Ο κ. Στουρνάρας απέκλεισε το ενδεχόμενο απόσυρσης του φορολογικού, ωστόσο εμφανίστηκε διατεθειμένος να συζητήσει ζητήματα που σχετίζονται με τον αγροτικό τομέα, αλλά και να εξεταστούν φορολογικά μοντέλα που ακολουθούνται στην Ευρώπη.


Άκαρπη απέβη η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, με αντιπροσωπεία της «Πρωτοβουλίας για την Ανασυγκρότηση του Αγροτικού Συνδικαλιστικού Κινήματος», η οποία αναμένεται να προτείνει συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Πάτρα: Αυτοκτόνησε την ώρα που η γυναίκα του έφτιαχνε καφέ - Άφησε ορφανά τα δύο του παιδιά!

Ο αυτόχειρας έδωσε τέλος στη ζωή του το πρωί - Πίσω από την αυτοκτονία, κρύβονται τα δυσβάσταχτα οικονομικά προβλήματα που εντιμετώπιζε, λένε φίλοι και συγγενείς...


Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία που συνοδευεουν την γνωστοποίηση της ταυτότητας του άντρα που βρέθηκε νεκρός το πρωί έξω από το σπίτι του, στον Αγιο Βασίλειο όπου διέμενε. 

Πωλείται το νησί «Χώρα» απέναντι από το Σούνιο -Ποιοι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον

Το ενδιαφέρον Αμερικανών, Αράβων, Ρώσων αλλά και Κινέζων έχει τραβήξει το νησί «Χώρα» που βρίσκεται απέναντι σχεδόν από το Σούνιο και βγαίνει «στο σφυρί» αντί 35 εκατ. ευρώ.


Τα πλεονεκτήματρα του νησιού είναι πολλά: βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη της μισής ώρας από την Αθήνα, ενώ ο αγοραστής, αυτόματα, γίνεται και ιδιοκτήτης ενός ολόκληρου συμπλέγματος νησιών, καθώς στην τιμή περιλαμβάνονται και οι νησίδες που υπάρχουν γύρω από αυτό.

«Μπλόκο» στους κλέφτες κινητών -Με την κλοπή οι συσκευές θα κλειδώνουν και θα αχρηστεύονται

Εναν πονοκέφαλο λιγότερο θα έχουν πλέον οι χρήστες κινητών τηλεφώνων και ειδικότερα όσοι έχουν smartphones, για τα οποία έχουν ξοδέψει και μία περιουσία για να τα αποκτήσουν, αφού οι κλέφτες θα είναι πλέον διστακτικοί στο να τους τα αρπάξουν.


Ο λόγος είναι πως η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), προκειμένου να βάλει φρένο στη μάστιγα των κλοπών κινητών τηλεφώνων, αποφάσισε να αχρηστεύονται τα κινητά που πέφτουν στα χέρια κλεφτών και κλεπταποδόχων.

Ηλεκτρονικό «φακέλωμα» από την Εφορία για να ξέρει τι ξοδεύουμε κάθε μέρα

«Ακτινογραφία» κάθε συναλλαγής των φορολογουμένων θα κρατά στα χέρια του το ΥΠΟΙΚ, μέχρι τα τέλη Μαρτίου, σε μια προσπάθεια να σφίξει ακόμη περισσότερο τον κλοιό γύρω από τους μεγάλους, αλλά και τους μικρούς φοροφυγάδες.


Με απόφαση του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, αυστηροποιούνται οι διαδικασίες ηλεκτρονικής αποστολής στοιχείων για τις δαπάνες και τις συναλλαγές που πραγματοποιούν οι φορολογούμενοι.

Αρχισαν οι «καμπάνες» για το κάπνισμα -Πρόστιμο 500 ευρώ σε νοσοκόμα γιατί βρήκαν... αποτσίγαρα

«Καμπάνα» 500 ευρώ επιβλήθηκε από επόπτες δημόσιας υγείας, σε προϊσταμένη ΜΕΘ του νοσοκομείου Σερρών, γιατί εντόπισαν πολλά αποτσίγαρα στα αποδυτήρια του προσωπικού.

Ποιοι γιατροί και ασθενείς εξαιρούνται από το πλαφόν συνταγογράφησης

Οδηγίες για την πιστοποίηση των εξαιρέσεων από τα όρια συνταγογράφησης (πλαφόν) δίνει ο ΕΟΠΥΥ, σε εφαρμογή της πρόσφατης απόφασης του Υπουργείου Υγείας, ορίζονται οι κατηγορίες ιατρών, ασθενών, φαρμάκων, οι οποίες εξαιρούνται των ορίων συνταγογράφησης για το 2014.


Συγκεκριμένα όπως γράφει και το Εθνος, εξαιρούνται από το πλαφόν της συνταγογράφησης οι χρόνιοι νεφροπαθείς και οι καρδιοπαθείς τελικού σταδίου και οι ασθενείς με ηπατική ανεπάρκεια, σύμφωνα με τις οδηγίες που έδωσε απόψε ο ΕΟΠΥΥ. Εξαιρούνται, επίσης, οι γιατροί που συνταγογραφούν σε ΚΑΠΗ, οι γιατροί εργασίας και μή κυβερνητικών οργανώσεων και οι γιατροί της Κεφαλονιάς.

Ξεκινά η αξιολόγηση των δημόσιων υπαλλήλων -Πώς θα γίνει και ποιοι κινδυνεύουν με απόλυση

Μεγάλες ανατροπές στο τρόπο αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, φέρνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης,  που κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή.


Το 15% όσων αξιολογηθούν μέσα στο Μάρτιο και μετά, αναμένεται να... κοπεί, δηλαδή θα πάρει βαθμολογία κάτω από τη βάση, μπαίνοντας -ουσιαστικά- σε θέση προτεραιότητας για απόλυση.

Υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών η πλειοψηφία των Βρετανών - ΨΗΦΙΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ

Λάθος εκτίμηση φαίνεται ότι έκανε ο πρόεδρος της Πολιτιστικής Επιτροπής του Βρετανικού Μουσείου Τζον Γουίτινγκντεϊλ, όταν δήλωσε μετά τη στήριξη του Τζορτζ Κλούνι στο ελληνικό αίτημα για τον επαναπατρισμό των Γλυπτών του Παρθενώνα ότι «υπάρχει ισχυρό ρεύμα υπέρ της παραμονής των Γλυπτών εδώ». 

Μετά από συνεργασία ΕΥΠ, CIA και MIT η σύλληψη των Τούρκων τρομοκρατών στου Γκύζη

Οι τρεις υπηρεσίες ξεκίνησαν την ανταλλαγή πληροφοριών μετά την επίθεση της ομάδας DHKP/C στην αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα - Παρουσία του FBI, της CIA και τούρκων αξιωματούχων η ανάκριση των συλληφθέντων


Λεπτομέρειες από τις συλλήψεις των τεσσάρων Κούρδων τρομοκρατών στου Γκύζη δίνει σε ρεπορτάζ της η τουρκική Hürriyet επικαλούμενη πηγές από την τουρκική πλευρά.

ΒΙΝΤΕΟ - Ο Κουβέλης στηρίζει τον Καμίνη για το Δήμο Αθηναίων

Την υποψηφιότητα του Γιώργου Καμίνη για το Δήμο Αθηναίων στηρίζει ο η ΔΗΜΑΡ. Ο πρόεδρος του κόμματος Φώτης Κουβέλης συναντήθηκε με τον κ.Καμίνη στο Δημαρχείο της Αθήνας.

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Ευρωεκλογές: Προβάδισμα 1,4% του ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της ALCO

Τις περισσότερες θετικές γνώμες συγκεντρώνει ο Αντώνης Σαμαράς - 4 στους 10 ερωτηθέντες λένε ότι θα πάνε στην κάλπη για να στηρίξουν την κυβέρνηση


Προβάδισμα 1,4% δίνει στον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ δίνει δημοσκόπηση της ALCO που παρουσιάστηκε το βράδυ της Τετάρτης στην εκπομπή του Γιώργου Κουβαρά στον σταθμό Action 24.

Βρέθηκαν 1.200 σφαίρες σε δασική περιοχή στον Υμηττό

Οι σφαίρες  ήταν οξειδωμένες, οπότε θεωρείται ότι βρίσκονταν εκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα


Ποσότητα περίπου 1.200 σφαιρών των 7,62 χιλιοστών εντοπίστηκε στον Υμηττό, πίσω από το στρατόπεδο Σακέτα.

Πάτρα: ''Με κλείδωσε στο σπίτι και με βίαζε επί τρεις ημέρες'' - Ανήλικη μαθήτρια περιγράφει τον εφιάλτη της!

Τα ίχνη της 16χρονης είχαν χαθεί το περασμένο Σάββατο - Τότε είχε πει στους γονείς της, πως θα βγει για καφέ με ένα φίλο της - Πριν από λίγες ώρες εμφανίστηκε σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής σοκαρισμένη...


Η 16χρονη από την Πάτρα, κατήγγειλε 40χρονο για βιασμό και παράνομη κατακράτηση στο σπίτι του. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr ο φερόμενος ως δράστης συνελήφθη λίγο μετά τις 10.00 και κρατείται στην Ασφάλεια Πατρών.

Η Toyota ανακαλεί 1,9 εκατ. Prius εξαιτίας προβλήματος στο λογισμικό του υβριδικού συστήματος

Η Toyota  θα ανακαλέσει περίπου 1,9 εκατ. αυτοκίνητα, Prius, από την παγκόσμια αγορά εξαιτίας ενός προβλήματος στο λογισμικό του υβριδικού συστήματος.


Οι μαζικές ανακλήσεις αφορούν τα οχήματα που κατασκευάστηκαν από τον Μάρτιο του 2009 μέχρι σήμερα, δηλαδή το τελευταίο μοντέλο της σειράς Prius, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της εταιρείας Μπράιαν Λάιονς.

Γλέζος κατά Κουμουνδούρου για Βουδούρη

Συνεχίζεται το μπαράζ αντιδράσεων με αφορμή την υποψηφιότητα του Οδυσσέα Βουδούρη στην Πελοπόννησο, στην οποία εμμένει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.


Χθες ο Μανώλης Γλέζος επέκρινε την Κουμουνδούρου για τους χειρισμούς της, ενώ  αθώωσε απολύτως τη μειοψηφία του Π. Λαφαζάνη, η οποία μέσω διαρροών «κατηγορείται» για τα αρνητικά αποτέλεσμα στις τρεις Νομαρχιακές της Πελοποννήσου. 

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Τα 7 «άγνωστα» επιδόματα που μπορείτε να διεκδικήσετε!

Επτά «άγνωστα» επιδόματα που χορηγούνται εφάπαξ ή μηνιαίως και φτάνουν έως και τα 700 ευρώ αναμένουν τους δικαιούχους στα… συρτάρια.
 
Πρόκειται για παροχές του ΟΑΕΔ και των ΟΤΑ που ελάχιστοι γνωρίζουν και αφορά -μεταξύ άλλων- δικαιούχους άνεργους μετά τη λήξη της επιδότησης, νέους, αλλά και εργαζόμενους που η εταιρία τους βρίσκεται σε πτώχευση.
 
Αναλυτικά:

Βρέθηκε κρατήρας από έκρηξη στις κτιριακές εγκαταστάσεις της Mercedes.

Σύμφωνα με πληροφορίες το βράδυ της 12ης Ιανουαρίου κάτοικος της Βαρυμπόμπης τηλεφώνησε στο κέντρο καταγγελιών της Ελληνικής Αστυνομίας και υποστήριξε ότι άκουσε μια ισχυρή έκρηξη κοντά στις κτιριακές εγκαταστάσεις της Mercedes.


Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως περιπολικό της Άμεσης Δράσης πήγε στο σημείο αλλά δεν βρήκε κάτι. Πιθανόν το σκοτάδι να μην βοήθησε εκείνη τη στιγμή τις έρευνες.

Βύρωνας: Αντιεξουσιαστές διαμαρτυρήθηκαν κάτω από το σπίτι του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.

Συγκέντρωση και πορεία για τις εφόδους της Αντιτρομοκρατικής, μετά την απόδραση Ξηρού


Κάτω από το σπίτι του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Νίκου Παπαγιαννόπουλου στο Βύρωνα έφθασαν νωρίτερα αντιεξουσιαστές, που έκαναν πορεία για να διαμαρτυρηθούν για τις εφόδους της Αντιτρομοκρατικής σε σπίτια ομοϊδεατών τους, μετά την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού.

Αναστολή εκτέλεσης καθηκόντων στους σωφρονιστικούς που επέβλεπαν τον Ξηρό

Στιγμιότυπο από βίντεο στο οποίο εμφανίζεται ο Χριστόδουλος Ξηρός να εκφωνεί μαγνητοσκοπημένο μήνυμα στις 14 Ιανουαρίου

Σε αναστολή εκτέλεσης καθηκόντων τίθενται, σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρχιφύλακας - προϊστάμενος της φύλαξης του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού, τέσσερις υπάλληλοι οι οποίοι σε διάστημα δύο ετών είχαν ασκήσει καθήκοντα αρχιφύλακα καθώς και ο υπαρχιφύλακας που είχε την ευθύνη φύλαξης το βράδυ της 31ης Δεκεμβρίου 2013.


Την απόφαση αυτή έλαβε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου, ο οποίος παράλληλα παραπέμπει στο αρμόδιο Πειθαρχικό Συμβούλιο και τους 10 σωφρονιστικούς υπαλλήλους που ενεπλάκησαν στη μετακίνηση του κρατούμενου Χριστόδουλου Ξηρού από την Ε’ στην Α’ πτέρυγα το βράδυ της 31ης Δεκεμβρίου 2013 έως τα ξημερώματα της 1η Ιανουαρίου 2014 καθώς και τους επτά αρχιφύλακες και αρχιφυλακεύοντες οι οποίοι - σύμφωνα με το σχετικό πόρισμα που διαβιβάστηκε στον υπουργό - είχαν την ευθύνη για την παράνομη μετακίνηση του Χ. Ξηρού από 5/2/2011 έως 31/12/2013 από την Ε’ στην Α’ πτέρυγα.

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στην οικία του γερμανού πρέσβη

Η οργάνωση «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο σπίτι του γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι, που έγινε στις 30 Δεκεμβρίου, με προκήρυξή της, την οποία απέστειλε στο «Ποντίκι».

Κ. Μητσοτάκης: Οι υπάλληλοι που δεν αποδίδουν θα απολύονται

«Όταν ένας υπάλληλος δεν αποδίδει, πρέπει να απολύεται. Δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη η παραμονή του». Αυτό δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, επαναφέροντας έτσι το ζήτημα της άρσης της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων μέσω συνταγματικής αναθεώρησης.


Στο θέμα αυτό αναφέρθηκε ο υπουργός, όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, τον ρώτησε «προς τι η επιμονή για επιπλέον 15.000 απολύσεις. Μήπως είναι και ιδεολογική η προσέγγιση;». Νωρίτερα, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι από το 2009 το Δημόσιο έχει μειωθεί κατά 200.000 υπαλλήλους, λόγω της μη ανανέωσης συμβάσεων, αναλογίας 1/5 κ.ά.

ΦΩΤΟ- Απόπειρα απόδρασης από τον Κορυδαλλό

Απόπειρα απόδρασης δύο αλλοδαπών κρατουμένων αλβανικής καταγωγής, απέτρεψαν οι υπάλληλοι εσωτερικής φύλαξης των φυλακών Κορυδαλλού.


Οι δύο κρατούμενοι της Γ' πτέρυγας έκοψαν τα κάγκελα των παραθύρων και κινήθηκαν σε "νεκρό" χώρο, στις 4:30 τα ξημερώματα.

Βαρύ οπλισμό και εκρηκτικά βρήκε η ΕΛ.ΑΣ. στο διαμέρισμα των τεσσάρων κούρδων

Στοιχεία για την σύλληψη των τεσσάρων τούρκων πολιτών κουρδικής καταγωγής, που κατηγορούνται για τρομοκρατική δράση στην Τουρκία, παρουσίασε την Τρίτη η Ελληνική Αστυνομία. Στο διαμέρισμα, όπου εντοπίστηκαν οι τέσσερις, ηλικίας 25, 33, 41 και 49 ετών, βρέθηκε βαρύς οπλισμός και εκρηκτικά.


Ειδικότερα, στο διαμέρισμα της οδού Γενναδίου 43 στου Γκύζη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Τουρκική κορβέτα έφτασε στις Κυκλάδες

Από τις 06.25 το πρωί μέχρι τις 09.50 η κορβέτα Bandirma παραβίαζε κατά βούληση τα ελληνικά χωρικά ύδατα προσεγγίζοντας Εύβοια, Κέα, Κύθνο και Άνδρο


Σε μία νέα πρόκληση προχώρησαν σήμερα οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις. Η τουρκική κορβέτα «Bandirma» κινούμενη από Βορρά προς Νότο πέρασε νωρίς το πρωί της Τρίτης από το στενό του Καφηρέα και σχεδόν περιέπλευσε τέσσερα ελληνικά νησιά: Την Εύβοια, την Κέα, την Κύθνο και την Άνδρο. 

Πετρελαϊκές εταιρείες των ΗΠΑ ενδιαφέρονται για έρευνες σε Ιόνιο - Κρήτη

Μικρές και μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες, μεταξύ των οποίων ονόματα όπως Chevron, και ExxonMobil, δεν έκρυψαν το ενδιαφέρον τους για τους ελληνικούς υδρογονάνθρακες κατά την παρουσίαση που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα στην ετήσια έκθεση «Νorth American Prospects Expo» (NAPE), η οποία πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Χιούστον του Τέξας.


Η επόμενη μεγάλη παρουσίαση για τα ελληνικά πετρελαϊκά δεδομένα θα πραγματοποιηθεί το Μάρτιο στο Λονδίνο, όπως ανέφερε μιλώντας στη «Φωνή της Αμερικής» η Σοφία Σταματάκη, πρόεδρος της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ), η οποία και έκανε την παρουσίαση των δεδομένων στο Χιούστον.

«Τον Ιούνιο θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι προκειμένου να στείλουμε στην εφημερίδα των ευρωπαϊκών κοινοτήτων την προκήρυξη του διαγωνισμού. Από εκεί και έπειτα είναι θέμα των εταιρειών πετρελαίου να υποβάλλουν τις προτάσεις τους», σύμφωνα με την κα Σταματάκη.

Άφαντος ο Κωνσταντίνος Σακκάς

Δεν εμφανίστηκε στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του ο Κωνσταντίνος Σακκάς, όπως όφειλε βάσει των περιοριστικών όρων που του έχουν επιβληθεί.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...