Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Ο Στουρνάρας είπε «όχι» στους αγρότες -Ξαναστήνονται τα μπλόκα

Ο κ. Στουρνάρας απέκλεισε το ενδεχόμενο απόσυρσης του φορολογικού, ωστόσο εμφανίστηκε διατεθειμένος να συζητήσει ζητήματα που σχετίζονται με τον αγροτικό τομέα, αλλά και να εξεταστούν φορολογικά μοντέλα που ακολουθούνται στην Ευρώπη.


Άκαρπη απέβη η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, με αντιπροσωπεία της «Πρωτοβουλίας για την Ανασυγκρότηση του Αγροτικού Συνδικαλιστικού Κινήματος», η οποία αναμένεται να προτείνει συνέχιση των κινητοποιήσεων.


Οι αγρότες ζήτησαν απόσυρση του φορολογικού!

Όπως δήλωσαν τα μέλη της «Πρωτοβουλίας» που συμμετείχαν στη συνάντηση, Θεόδωρος Παπακωνσταντίνου και Γιώργος Τζωρτζάκης, ζήτησαν από τον υπουργό να αποσυρθεί το φορολογικό των αγροτών και να συζητηθεί από μηδενική βάση όλο το μοντέλο της πρωτογενούς παραγωγής, προκειμένου να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητά και ανάπτυξή του.

Ένα άλλο αίτημα που έθεσαν οι αγρότες ήταν και το θέμα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν, προτείνοντας να δοθούν στους παραγωγούς δάνεια για επενδύσεις με χαμηλό επιτόκιο.

Το ΚΚΕ πρωτοστατεί στα μπλόκα

Ο αγροτοσυνδικαλιστής του ΚΚΕ Βαγγέλης Μπούτας, σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να διοργανωθεί αγροτικό συλλαλητήριο και στην Αθήνα, ενώ σε κάθε περίπτωση και ο γιορτασμός της επετείου του Κιλελέρ στις αρχές Μαρτίου θα αποτελέσει βήμα δυναμικής διαμαρτυρίας των αγροτών.

Χθες, εκπρόσωποι των αγροτών δήλωσαν ότι οι επαφές τους τόσο με την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων όσο και με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών απέβησαν άκαρπες, καθώς, όπως τους είπαν, «οι όποιες αλλαγές μπορούν πλέον να επέλθουν μόνο με εντολή του πρωθυπουργού ή του υπουργού Οικονομικών».

Θέλουν νέες κινητοποιήσεις λόγω εκλογών

Όπως δήλωσε ο Παναγιώτης Πεβερέτος, μέλος των ανεξάρτητων μπλόκων και πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας, ζητήθηκε η απόσυρση των φορολογικών μέτρων και η εκ του μηδενός συζήτηση των θεμάτων του αγροτικού κλάδου, αλλά ο υπουργός επανέλαβε ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο απόσυρσης του φορολογικού.

Επίσης, ο Χρήστος Αναγνωστάκος, εκπρόσωπος των αγροτών, δήλωσε ότι οι αγροτικές κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και θα κλιμακωθούν. Είναι προφανές ότι οι αγρότες θέλουν να επωφεληθούν εξαιτίας του προεκλογικού κλίματος και επιδιώκουν να μη φορολογούνται, όπως όλοι οι υπόλοιποι Ελληνες.

Πού θα στηθούν τα μπλόκα

Αγρότες της Χαλκιδικής ενημέρωσαν, σήμερα το πρωί, διερχόμενους πολίτες για τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις τους, έξω από το κτίριο της ΔΟΥ στα Μουδανιά.

Περισσότεροι από 100 αγρότες μοίρασαν ενημερωτικό έντυπο υλικό με τα αιτήματά τους στους πολίτες, ενώ τα κατέθεσαν και στον προϊστάμενο της εφορίας προκειμένου να τα προωθήσει στο υπουργείο Οικονομικών.

Οι αγρότες του Έβρου παραμένουν στα μπλόκα που έχουν στηθεί σε Ορεστιάδα, Φέρρες και Κορνοφωλιά.

Στο μεταξύ, οι αγρότες στο μπλόκο των Βασιλικών στη Θεσσαλονίκη προέβησαν και πάλι σε συμβολικό κλείσιμο του δρόμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...