Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Αναζητούνται από τη ΝΔ οι 3 βουλευτές που έβγαλαν ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ με εμβάσματα – Στην Α΄Αθηνών ο ένας, Βόρεια Ελλάδα ο άλλος

Στα δίχτυα του ΚΕΦΟΜΕΠ φέρονται να έχουν πιαστεί τρεις βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι απέστειλαν με εμβάσματα το ποσό των 3,5 εκατ. ευρώ σε τράπεζες του εξωτερικού την περίοδο 2009-2012.


Όπως αποκαλύπτει το Πρώτο Θέμα, το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ)  ανακάλυψε μέσω των ελέγχων και των διασταυρώσεων 600 φορολογούμενους που έχουν διακινήσει μεγάλα ποσά χωρίς να τα έχουν δηλώσει στην Εφορία, μεταξύ των οποίων και τρεις βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Αυτοί οι 600 έρχονται να προστεθούν στους 46 που είχαν εντοπιστεί να έχουν φυγαδεύσει μέσω εμβασμάτων στις τράπεζες του εξωτερικού αδήλωτα χρήματα 100 εκατ. ευρώ


Πριν από λίγες μέρες το ΚΕΦΟΜΕΠ απέστειλε στο υπουργείο Οικονομικών έναν μακροσκελή κατάλογο στον οποίο περιλαμβάνονται γνωστοί Έλληνες επιχειρηματίες, γιατροί, δικηγόροι, πολιτικοί μηχανικοί, αλλά και πολιτικοί, για τους διαπιστώθηκε ότι έχουν διακινήσει συνολικά σε τράπεζες του εξωτερικού την τριετία 2009-2012, δηλαδή τις χρονιές που φούντωσε η κρίση στην Ελλάδα, πάνω από 2 δισ. ευρώ μαύρο χρήμα.

Οι τρεις βουλευτές διαπιστώθηκε ότι έχουν διακινήσει ποσά κοντά στο 1.000.000 ευρώ ο καθένας, που δεν δικαιολογούνται από το πόθεν έσχες των, ενώ το αυτό συμβαίνει και με καταθέσεις άνω των 20 εκατομμυρίων έκαστος για δύο γνωστούς επιχειρηματίες.

Όπως είναι λογικό στην κυβέρνηση και δη στη Νέα Δημοκρατία από χθες το βράδυ προσπαθούν να διασταυρώσουν τα ονόματα του φακέλου του ΚΕΦΟΜΕΠ και ήδη έχουν βρεθεί οι δύο βουλευτές, ενώ ακόμα δεν υπάρχει εξέλιξη για τον τρίτο. Ο ένας είναι βουλευτής που εκλέγεται στην Α΄Αθηνών και ο άλλος πιθανότατα στη Βόρεια Ελλάδα.

Εντός των επόμενων ημερών οι 600 θα κληθούν από τις φορολογικές αρχές να δικαιολογήσουν πού βρήκαν τα χρήματα, τα οποία για την Εφορία θεωρούνται «μαύρα», καθώς στις φορολογικές δηλώσεις των τελευταίων 10 χρόνων δεν έχουν συμπεριληφθεί. Στην περίπτωση που δεν μπορέσουν να δικαιολογήσουν τα αδήλωτα ποσά, τότε θα επιβληθούν οι κατά τη νομοθεσία φόροι και πρόστιμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...