Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

ΒΙΝΤΕΟ -Στον ανακριτή σήμερα οι τέσσερις Τούρκοι τρομοκράτες

Καλάσνικοφ, υποπολυβόλα και εκρηκτικά εντόπισε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στη γιάφκα των Τούρκων στου Γκύζη


Στην Ευελπίδων βρίσκονται οι τέσσερις Τούρκοι τρομοκράτες για να απολογηθούν στον ανακριτή. Και οι τέσσερις συνελήφθησαν στις 10 Φεβρουαρίου σε γιάφκα στου Γκύζη και κατηγορούνται για σειρά κακουργηματικών πράξεων.


Με εισαγγελική παραγγελία, δόθηκαν την Πέμπτη στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες των κατηγορουμένων σε μια προσπάθεια των αρχών να συγκεντρώσουν νέα στοιχεία για την υπόθεση.

Σε βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τις αξιόποινες πράξεις της:

α) συγκρότησης τρομοκρατικής οργάνωσης με την επιβαρυντική περίσταση της κατασκευής, προμήθειας, κατοχής όπλων, εκρηκτικών υλών προς εξυπηρέτηση σκοπών τρομοκρατικής οργάνωσης, τελεσθείσα από κοινού,

β) τέλεσης τρομοκρατικών πράξεων προμήθειας, κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών, μηχανισμών, βομβών με σκοπό να χρησιμοποιηθούν για να προξενήσουν κοινό κίνδυνο σε ξένα πράγματα και σε άνθρωπο, τελεσθείσα από κοινού,

γ) τέλεσης τρομοκρατικών πράξεων διακεκριμένης κατοχής πολεμικού τυφεκίου, πολυβόλων, πιστολίων, χειροβομβίδων, πυρομαχικών, εκρηκτικών υλών, εκρηκτικών μηχανισμών και λοιπών ειδών πολεμικού υλικού, με σκοπό τη διάθεση τους σε τρίτους για τη διάπραξη κακουργήματος ή τον παράνομο εφοδιασμό ομάδων, τελεσθείσα από κοινού,

δ) πλαστογραφίας κατ’ εξακολούθηση τελεσθείσα από κοινού και

ε) παράνομης εισόδου στο ελληνικό έδαφος.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, εντοπίστηκε DNA αλλά και αποτύπωμα ενός κατηγορούμενου σε καλάσνικοφ και υποπολυβόλο, που βρέθηκε μέσα στη γιάφκα. Στο υποπολυβόλο υπήρχαν αποτυπώματα και δεύτερου κατηγορούμενου.

Γενετικό υλικό του 34χρονου Τούρκου, ο οποίος είχε συλληφθεί για την υπόθεση μεταφοράς όπλων πέρυσι το καλοκαίρι ανοιχτά της Χίου μέσα σε φουσκωτό σκάφος, βρέθηκε σε πιστόλι και γεμιστήρα που εντοπίστηκαν στη γιάφκα και κατασχέθηκαν.

Οι ελληνικές αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για την ταυτοποίηση των στοιχείων των τριών από τους τέσσερις κατηγορούμενους, καθώς εκτιμούν ότι είναι ισχυρή η πιθανότητα τα ονόματα που δήλωσαν στις αρχές να μην είναι τα πραγματικά.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι το πραγματικό όνομα του κατηγορούμενου Bayir Cengiz είναι Ισμαήλ Ακόλ και πρόκειται για μεγαλοστέλεχος του επιχειρησιακού τομέα της οργάνωσης DHKP-C.

Οι κατηγορούμενοι, πάντως, καταγγέλλουν την αστυνομία για βίαιη συμπεριφορά καθώς και ότι προχώρησε σε εξέταση DNAπαρά τη θέληση τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...