Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Το συγκινητικό μήνυμα του Ντίνου Καρύδη στο Facebook για τον καρκίνο

Λόγια γεμάτα πόνο, συναισθήματα, αγωνία αλλά κυρίως λόγια γεμάτα αγάπη. Είναι τα λόγια που χρησιμοποίησε ο αγαπημένος ηθοποιός Ντίνος Καρύδης στην προσωπική του σελίδα στο Facebook για να περιγράψει πως ένιωσε όταν ο γιατρός του ανακοίνωσε ότι πάσχει από καρκίνο. «Το μεγάλο Κ» όπως το λέει χαρακτηριστικά.

«Το μεγάλο «Κ» εισβάλλει στο σπιτικό σου απρόσμενα χωρίς καμιά προειδοποίηση, χωρίς καν να πατήσει το κουδούνι. Και πάντα έχει επιθετική διάθεση. Του αρέσει να αιφνιδιάζει, να καταστρέφει όλες τις ισορροπίες, να προκαλεί φόβο κι αγωνία, να δημιουργεί απόγνωση και τελικά να σκοτώνει. Είναι άξιο απορίας, γιατί υπάρχει (;), αφού δεν έχει τίποτα καλό να προσφέρει. Μάλλον επειδή δεν έχουμε βρει ακόμα τον τρόπο να το εξολοθρεύσουμε.

Το μεγάλο «Κ» είναι απρόβλεπτο και τυφλό. Δε μπορεί να διακρίνει τον πλούτο ή την φτώχεια, τα νιάτα ή τα γηρατειά, το καλό ή το κακό, την ομορφιά ή την ασχήμια. Κι αυτό είναι που πονάει πιο πολύ απ΄όλα. Κυκλοφορεί με πλαστό διαβατήριο, πλαστή ταυτότητα, έχει πολλά ονόματα, πολλές μορφές. Πολλοί το αποκαλούν το μεγάλο κακό και διστάζουν να χρησιμοποιήσουν το αληθινό του όνομα. Λες κι αν το πουν, θα θεωρηθεί αυτό μια άτυπη πρόσκληση στο δικό τους σπιτικό.

Η αλήθεια είναι πως όταν σ΄επισκεφθεί, απαιτείται μεγάλο ψυχικό σθένος με απεριόριστη δόση αγάπης για να μπορέσεις να του αντισταθείς. Πρέπει να το καλοδεχθείς, να γίνεται φίλοι, για να μπορέσεις να κερδίσεις την εμπιστοσύνη του, να το ξεγελάσεις και μετά να το χτυπήσεις ανελέητα μήπως και καταφέρεις να το διώξεις από το σπιτικό σου. Γιατί πολύ απλά ο καρκίνος θα σου μάθει να χαμογελάς, να εκτιμάς και να αγαπάς αληθινά...»
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Με καρκίνο διαγνώστηκε ο Ντίνος Καρύδης

Στο νοσοκομείο εσπευσμένα ο πατέρας της Σμαράγδας Καρύδη

Ντίνος Καρύδης: «μακάρι να ζω το καλοκαίρι»

 

 

6 σχόλια:

  1. Το μεγάλο Κ θέλει μεγάλη Καρδιά. Σαν κι αυτήν της Σοφίας: http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.anagnwstes&id=12439

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εύχομαι στον κ. Καρύδη περαστικά, αλλά οφείλω να επισημάνω κι εγώ πως το μεγάλο Κ δεν γράφτηκε από αυτόν, έχει δημοσιευθεί αρχές του Φλεβάρη. Καλό θα είναι να είμαστε πιο προσεκτικοί σε τι γράφουμε στο διαδίκτυο.http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.anagnwstes&id=12439

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο facebook είναι γραμμένο στη σελίδα του από τον ίδιο. Αν το πήρε από κάπου το μόνο που μπορούμε να τον "κατηγορήσουμε" είναι ότι ΔΕΝ ανέφερε την πηγή.... Ίσως αν ήταν άλλη περίπτωση να τον καταδίκαζα. Τώρα όμως...

      Διαγραφή
    2. Εκτός από την επιστήμη χρειαζόμαστε και αλληλεγγύη. Μαζί μπορούμε καλύτερα.

      Διαγραφή
  3. Αυτό ακριβώς εννοώ. Από τη στιγμή που το μεγάλο Κ έχει αναρτηθεί ένα μήνα πριν, γιατί να μην αναφέρει την πηγή; Πρέπει το clopyright να σταματήσει. Αλήθεια, γιατί πρέπει να δίνουμε άφεση αμαρτιών στους διάσημους, όταν περνάνε μια δυσκολία; Μάλλον "ξέχασε" να αναφέρει πού το διάβασε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εύχομαι στον κ.Καρύδη περαστικά και αυτό που του συνέβη να το αφήσει πίσω του.Μόνο όταν έρθεις αντιμέτωπος με αυτήν την ασθένεια,καταλαβαίνεις πραγματικά ολα αυτά τα συναισθήματα[την ταραχή,τον φόβο,την απελπισία,τα πάνω-κάτω στην ζωη σου,να φοβάσαι να κάνεις όνειρα].Έπειτα ομως έρχεται η αποδοχή και το πείσμα οτι τίποτα δεν εχει τελειώσει,καλή ψυχολογία και καλή διάθεση είναι μεγάλα όπλα εναντίον του.Καρκίνος σήμερα δεν σημαίνει και θάνατος.Υπάρχουν πολλά όπλα ενάντια σε αυτήν την ασθένεια,και βλέπουμε παρα πολλούς ανθρώπους να βγαίνουν νικητές,και να πεθαίνουν μετά απο πολλά χρόνια και απο άλλη αιτία.Καλή δύναμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...