Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Ξεκίνησε η διακίνηση λακωνικού ελαιολάδου απευθείας στους καταναλωτές

 Η Κοινοπραξία Αγροτικών συνεταιρισμών Επιδαύρου Λιμηράς Λακωνίας, (Κ.Α.Σ.Ε.Λ), μόνο στο δήμο Νέας Ιωνίας Αττικής, έχει συμφωνήσει μέχρι αυτή τη στιγμή, να παραδώσει 20 τόνους έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, ενώ οι παραγγελίες συνεχίζονται, αφού η πρώτη παράδοση, θα γίνει το επόμενο Σάββατο 17 Μαρτίου στις 9.00 το πρωί στο παρκινγκ του γηπέδου της Νέας Ιωνίας.

Το λάδι παραδίδεται σε συσκευασίες των πέντε λίτρων, έναντι 3,00 ευρώ ανά λίτρο, γεγονός που χαροποιεί του Λάκωνες παραγωγούς, οι οποίοι έχουν αδιάθετους χιλιάδες τόνους στις αποθήκες, διότι με την παράκαμψη των μεσαζόντων κερδίζουν περίπου ένα ευρώ ανά λίτρο.

Κερδισμένοι όμως είναι και οι καταναλωτές που προμηθεύονται εξαιρετικό ελαιόλαδο, έξτρα παρθένο, στο 50% περίπου της τιμής που πωλείται στα καταστήματα τροφίμων.

Λακωνικό αλλά και μεσσηνιακό ελαιόλαδο μπορούν να παραγγείλουν οι καταναλωτές και σε άλλους δήμους της Αττικής, όπως στο Νέο Ηράκλειο, αλλά και σε πολλούς δήμους της Βόρειας Ελλάδας.

Την παράκαμψη των μεσαζόντων εξετάζουν τώρα και κτηνοτροφικοί σύλλογοι της Πελοποννήσου, ενόψει της πασχαλινής περιόδου, αν και όπως δηλώνουν είναι δυσκολότερη η διακίνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...