Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Κουβέλης: Η συνέχιση της πολιτικής του μνημονίου είναι αδιέξοδη και πρέπει να αλλάξει.

Ομιλία του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος

Η πολιτική του μνημονίου, όπως είχαμε πει εξαρχής, δεν ήταν δυνατόν να στεφθεί με επιτυχία διότι οι κεντρικές επιλογές του εγκλώβιζαν τη χώρα σε έναν φαύλο κύκλο διαρκούς υποτίμησης.

Η άρνησή μας να συναινέσουμε σε τέτοιες πολιτικές διατηρείται στο ακέραιο. Η συνεχής επίκληση διλημμάτων, μπροστά στον κίνδυνο χρεοκοπίας, επιχειρεί να κρύψει ότι η ίδια η ασκούμενη πολιτική αναπαράγει την κρίση διαχείρισης του χρέους.

Ζούμε τις δύο τελευταίες μέρες , τους πανηγυρισμούς, των κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών για την ολοκλήρωση του PSI.

Η αρμόδια επιτροπή της Διεθνούς Ένωσης Συμφωνιών Ανταλλαγής και Παραγώγων (ISDA) χαρακτήρισε ως πιστωτικό γεγονός την ενεργοποίηση των ρητρών συλλογικής δράσης (CACs) και ενεργοποιούνται και τα CDS. Βλέπετε ότι οι αγορές υπερασπίζονται με κάθε τρόπο τα προϊόντα της σπέκουλάς τους.

H σε σημαντικό βαθμό θετική ολοκλήρωση του PSI δεν επιτρέπει τους κυβερνητικούς πανηγυρισμούς, όταν είναι δεδομένο ότι υπάρχει βαρύτατο τραύμα στα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς και στους ιδιώτες κατόχους ομολόγων.

O ίδιος ο πρωθυπουργός χθες ένοιωσε την ανάγκη να τονίσει πως είναι «ώρα περισυλλογής», λόγω των σημαντικών ζημιών που υπέστησαν πολλοί πολίτες .

Η Δημοκρατική Αριστερά σταθερά ζητά την ανακεφαλαίωση των ασφαλιστικών ταμείων, όπως επίσης και τη διασφάλιση των ιδιωτών κατόχων ομολόγων του δημοσίου, που πίστεψαν ότι το ελληνικό κράτος μπορεί να εγγυάται τις αποταμιεύσεις τους.

Και αυτό δεν το ζητάμε τώρα. Εγκαίρως , όταν ψηφίζονταν στις 12 Φεβρουαρίου το Μνημόνιο 2, είχαμε ζητήσει από τα 30 δις ευρώ, της απόλυτα αναγκαίας επιπλέον χρηματοδότησης της χώρας από την ΕΕ, τα 15 δις να διατεθούν στην ανακεφαλαίωση των ταμείων για να αντιμετωπίσουν τη ζημιά. Όπως ακριβώς και για τις τράπεζες.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...