Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Συνελήφθη πασίγνωστος εφοπλιστής για λαθρεμποριο τσιγάρων

«Φουρτούνα» χτύπησε χθες το εφοπλιστικό λόμπι μετά την αποκάλυψη ότι πασίγνωστος εφοπλιστής συνελήφθη από τις διωκτικές αρχές, καθώς σε ένα από τα πλοία του εντοπίστηκε μεγάλο φορτίο με λαθραία τσιγάρα.

Όλοι προσπαθούν να μάθουν τι έχει συμβεί, αφού τα μέλη του πληρώματος ρίχνουν τις ευθύνες στον εφοπλιστή και αυτός από την μεριά του αρνείται τα πάντα.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε όταν κατά την διάρκεια περιπολίας σκάφους του Λιμενικού εντοπίστηκε 16 μίλια δυτικά της Κεφαλλονιάς πλοίο, που έφερε σημαία της Σιέρα Λεόνε.

Οι λιμενικοί πλησίασαν το πλοίο για να κάνουν έλεγχο και τότε ο πλοίαρχος είπε φανερά σοκαρισμένος, σύμφωνα με την Espresso, ότι ο δεύτερος μηχανικός αγνοείται και πιθανότατα έπεσε στην θάλασσα.

Τότε ήταν που οι άνδρες του λιμενικού άρχισαν να υποψιάζονται ότι κάτι δεν πάει καλά. Σε έλεγχο που έκαναν στο πλοίο, το οποίο θα έπρεπε να έχει κανονικά ελληνική σημαία, εντοπίστηκαν 7.500 κούτες που περιείχαν 75.000 πακέτα λαθραία τσιγάρα.

Αμέσως το λιμενικό προχώρησε στην σύλληψη του πληρώματος (τρεις Έλληνες και δύο αλλοδαποί από το Μπαγκλαντές), τα μέλη του οποίου αποκάλυψαν ότι ήδη είχαν πετάξει στην θάλασσα 16.000 κούτες.

Ο καπετάνιος ομολόγησε ότι το πλοίο είχε αποπλεύσει από το Μαυροβούνιο και ότι τα λαθραία τσιγάρα μεταφορτώθηκαν εν πλω από άλλο λαθρεμπορικό πλοίο. Μάλιστα, είπε ότι την όλη επιχείρηση είχε στήσει ο ίδιος ο εφοπλιστής, ο οποίος περίμενε το φορτίο στην στεριά.

Στην συνέχεια συνελήφθη και ο εφοπλιστής και ο 69χρονος συνεργάτης του. Παρόλο που ο εφοπλιστής δήλωσε άγνοια ασκήθηκε εναντίον του ποινική δίωξη και οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα, όπου δήλωσε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...