Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στην Πάτρα

Μεγάλη επιχείρηση πραγματοποίησε κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής σήμερα το βράδυ σε σπίτια στην Πάτρα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το patrastimes.gr ερευνήθηκαν δύο σπίτια νεαρών ατόμων που σχετίζονται με την τοποθέτηση αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών στην πρωτεύουσα της Αχαΐας.

Η υπόθεση φέρεται να συνδέεται με τους «Πυρήνες της Φωτιάς».

Άγριο ξύλο μεταξύ αστυνομικών στο Ηράκλειο

 Σκηνές..απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν εντός του Αστυνομικού Μεγάρου Ηρακλείου όταν μία λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ δύο ..συναδέλφων εξελίχθηκε σε άγρο καυγά.

Οι πληροφορίες του Cretalive ,αναφέρουν ότι οι δύο αστυνομικοί , σε ανύποπτο χρόνια διαπληκτίστηκαν για ασήμαντη αφορμή, και όχι πάντως για υπηρεσιακούς λόγους και η συνέχεια πήρε άσχημη τροπή. Η μία κουβέντα έφερε την άλλη ώσπου δεν άργησε να ξεκινήσει ο καυγάς , με χτυπήματα εκατέρωθεν.

Οι συνάδελφοι τους , που δεν πίστευαν στα μάτια τους έσπευσαν να τους χωρίσουν και να τους μεταφέρουν στο νοσοκομείο . Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τουλάχιστον ο ένας από τους δύο φέρει σοβαρά τραύματα κυρίως στα πλευρά.

Το επεισόδιο δημιουργεί προβληματισμό , με δεδομένη την έντονη συζήτηση που έχει ξεκινήσει το τελευταίο διάστημα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες καλούνται να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους οι εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας . Σίγουρα ένα τέτοιο φαινόμενο δεν μπορεί να δικαιολογηθεί , όταν μαλιστα σημειώνεται εντός Αστυνομικού Μεγάρου και αποδυναμώνει τα επιχειρήματα της ΕΛ.ΑΣ για το πώς πρέπει να αντιδρούν απλοί πολίτες σε ανάλογες καταστάσεις

Συνελήφθη η Ελένη Τεγοπούλου για χρέη προς το ΙΚΑ

Χειροπέδες στην Ελένη Τεγοπούλου, αδελφή της εκδότριας Μάνιας, για ανεξόφλητες εισφορές προς το ΙΚΑ, πέρασε η ΕΛ.ΑΣ. το μεσημέρι του Σαββάτου.

Σύμφωνα με το newsit.gr η 46χρονη Ελένη Τεγοπούλου συνελήφθη στην περιοχή του Νέου Κόσμου για μη καταβολή εργοδοτικών και εργατικών εισφορών προς το Ι.Κ.Α. ύψους 266.359,27 ευρώ.

Βάσει των ίδιων πληροφοριών οι οφειλές προς το ΙΚΑ αφορούν την εταιρεία Τεγόπουλος Εκδόσεις Α.Ε της οποίας η Ελένη Τεγοπούλου είναι Αντιπρόεδρος.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΔΗΜΑΡ: Ρύθμιση των δανείων των υπερχρεωμένων νοικοκυριών


Ανακοίνωση  της ΔΗΜΑΡ για την ελάφρυνση  των νοικοκυριών από επιβαρύνσεις τραπεζικών δανείων: 

Η ρύθμιση των δανείων  των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, αποτελεί δέσμευση της κυβέρνησης συνευθύνης. Πρωταρχικό μέτρο η μείωση των  επιτοκίων και η διευκόλυνση της αποπληρωμής.

Το σύνολο κάθε ρυθμισμένης δόσης  δεν πρέπει να υπερβαίνει το 25% των  συνολικών παρουσών εισοδημάτων των νοικοκυριών, ενώ για τους ανέργους πρέπει να υπάρξει περίοδος χάριτος.

Περικοπή των δανείων πρέπει να γίνει με τον ορισμό ενός ορίου κέρδους πάνω από το αρχικό δάνειο και με τον συνυπολογισμό του εισοδήματος των νοικοκυριών. Η παράταση της αναστολής πλειστηριασμών κατοικιών (πρώτη με προσωπική η οικογενειακή διαβίωση) έως το 2016 πρέπει να θεωρηθεί αυτονόητη.

Στόχος πρέπει να είναι μια βιώσιμη διαδικασία αποπληρωμής ώστε τα νοικοκυριά να διατηρήσουν τις ιδιοκτησίες, οι τράπεζες να ξεφύγουν από τον κίνδυνο των κόκκινων δανείων και η οικονομία να ενισχυθεί μέσω της αύξησης της κατανάλωσης.

BINTEO- Αναταραχή στην Ιερισσό μετά την προσαγωγή ζεύγους

Από το Facebook, σελίδα "Σκουριές - Ένας παράδεισος αφανίζεται"
Αναταραχή στην Ιερισσό της Χαλκιδικής μετά την προσαγωγή ζευγαριού το πρωί στην Ασφάλεια Πολύγυρου. 

Οι κάτοικοι συγκεντρώνονται αυτή την ώρα να υποδεχθούν τους προσαχθέντες μετά την αναμενόμενη απελευθέρωσή τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες περίπου στις 7 το πρωί προσήχθη μια γυναίκα από την Ουρανούπολη την ώρα που άνοιγε το κατάστημά της και αργότερα προσήχθη και ο σύζυγός της. Οι κάτοικοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία του χωριού.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο προσαχθέντες θα αφεθούν σύντομα ελεύθεροι και ότι έξω από το κτίριο της ασφάλειας έχουν συγκεντρωθεί κάτοικοι της περιοχής για να τους υποδεχτούν. Στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν αυτοκινητοπομπή για να καλέσουν στην αυριανή διαδήλωση στη Μεγάλη Παναγιά.

Πυροβόλησαν 19χρονο στα Εξάρχεια



Με τραύμα από σφαίρα στον αστράγαλο, μεταφέρθηκε 19χρονος Αλβανός, με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», από τα Εξάρχεια.

Τον 19χρονο αλλοδαπό πυροβόλησε άγνωστος, στην συμβολή των οδών Βαλτετσίου και Ζωοδόχου Πηγής, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους.

Για το αιματηρό περιστατικό διενεργείται έρευνα από την Ασφάλεια και αναζητείται ο δράστης.

«Ο Πιστόριους πρέπει να υποφέρει και θα υποφέρει», λέει ο πατέρας του θύματος


Ο πατέρας της νεκρής φίλης του Πιστόριους, Μπάρι Στέενκαμπ «έσπασε» τη σιωπή του λέγοντας σε δημοσιογράφους εφημερίδας της Νοτίου Αφρικής ότι «ο Οσκαρ Πιστόριους θα πρέπει από δω και πέρα να ζήσει με τη συνείδησή του, εφόσον ψεύδεται για το πως σκότωσε τη Ρίβα». 

«Αν ο φόνος δεν έγινε με τον τρόπο που ισχυρίζεται ότι έγινε, τότε ο Πιστόριους θα πρέπει να υποφέρει και θα υποφέρει. Δεν έχει σημασία πόσα χρήματα διαθέτει και πόσο καλοί είναι οι δικηγόροι του γιατί όπως και να' χει θα πρέπει να αντιμετωπίσει τις συνέπειες.

Εάν, όμως, λέει την αλήθεια, τότε ενδεχομένως κάποια ημέρα να τον συγχωρήσω», ήταν τα λόγια του πατέρα του θύματος.

Η απόφαση, πάντως,του δικαστηρίου της Πρετόρια να κάνει αποδεκτό το αίτημα του Όσκαρ Πιστόριους για την αποφυλάκισή του με εγγύηση μέχρι την έναρξη της δίκης για τον φόνο της συντρόφου, Ρέεβα Στέενκαμπ, αποτέλεσε αφορμή για πολλές αντιδράσεις στη Νότιο Αφρική.

Μία από αυτές εκφράστηκε επισήμως από την «ANC Women's League» την μεγαλύτερη οργάνωση που μάχεται για τα δικαιώματα των γυναικών στη χώρα.

«Σεβόμαστε την απόφαση του δικαστηρίου. Θα θέλαμε όμως να εκφράσουμε την απογοήτευσή μας για την έρευνα που διεξήγαγε ο αξιωματικός, η οποία φαίνεται να είναι αντιεπαγγελματική και καθόλου καλά προετοιμασμένη κάτι που έγινε αντιληπτό. Παραμένουμε σε επαγρύπνηση απαιτώντας την απόδοση δικαιοσύνης στην υπόθεση δικαιοσύνης της Ρέεβα Στέενκαμπ», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της ANCWL.

Μέλη της οργάνωσης, άλλωστε, ήταν διαρκώς έξω από το δικαστήριο και τις τρεις ημέρες που διήρκεσε η ακροαματική διαδικασία και διαμαρτύρονταν κατά του Πιστόριους.

Enhanced by Zemanta

Ηράκλειο: Τον σκότωσαν με τσεκούρι


Ένα πραγματικό θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες στο Ηράκλειο με έναν νεαρό άνδρα , οι πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν 35χρονο Ελληνικής υπηκοότητας, άνδρα αγνώστων λοιπών στοιχείων, ο οποίος βρέθηκε σοβαρά τραυματισμένος πιθανότατα από ... τσεκούρι στα Νταμάρια στις Πατέλλες ενώ λίγο αργότερα κατέληξε!

Άγνωστο πως, ο νεαρός άνδρας εντοπίστηκε λιπόθυμος στην περιοχή και συγκεκριμένα σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίσμα μέσα στα Νταμάρια ενώ στο σημείο έσπευσε αμέσως ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που τον παρέλαβε και τον μετέφερε στο Βενιζέλειο νοσοκομείο.

Ο άτυχος άνδρας δεν άντεξε όμως και υπέκυψε στα τραύματά του.

Τώρα, οι αρχές "χτενίζουν" την περιοχή για τον εντοπισμό στοιχείων που ίσως οδηγήσουν στα ίχνη του δράστη ή των δραστών.

Για εγκληματική ενέργεια έκανε λόγο ο αστυνομικός διευθυντής Ηρακλείου, Ταξίαρχος Μ. Καραμαλάκης,  ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι κατάγεται από την Ιεράπετρα και ζούσε στο χώρο αυτό από τη μέρα που χώρισε με τη γυναίκα του.

Ληστεία σε σπίτι ηλικιωμένων - Τους έδεσαν και τους φίμωσαν

Τρία άτομα εισέβαλαν στις 9 το πρωί σε διαμέρισμα ηλικιωμένων στην Αγία Παρασκευή.

Σύμφωνα με όσα είπε το ίδιο το ζευγάρι, τρία άτομα, Έλληνες όλοι τους, εισέβαλαν στο διαμέρισμά τους στον πρώτο όροφο πολυκατοικίας.

Με την απειλή όπλων, τους έδεσαν, τους φίμωσαν, άρπαξαν όσα χρήματα βρήκαν στο σπίτι και τα κλειδιά του αυτοκινήτου με το οποίο και διέφυγαν.

Μίκης Θεοδωράκης: Λάτσης και Βαρδινογιάννης δεν θέλουν την αξιοποίηση της ΑΟΖ

Ο Μίκης Θεοδωράκης σχολιάζοντας το ζήτημα της ΑΟΖ είπε πως η Ελλάδα πρέπει να δράσει άμεσα. 

«Είμαστε μισό μέτρο από την πηγή και δεν πίνουμε νερό» τόνισε, ενώ παράλληλα είπε πως για την καθυστέρηση στην εκμετάλλευσή της ευθύνονται οι εφοπλιστές και οι ιδιοκτήτες διυλιστηρίων.

Με παρέμβασή του στον ΣΚΑΪ ο κ. Θεοδωράκης κατηγόρησε ως εξαρτημένους όσους λένε ότι δεν μπορεί να αξιοποιηθεί η ΑΟΖ, υποστηρίζοντας ότι στην αξιοποίησή της αντιδρούν εφοπλιστές, αλλά και οι ιδιοκτήτες των διυλιστηρίων κύριοι Λάτσης και Βαρδινογιάννης, γιατί η εκμετάλλευση της ΑΟΖ θα επιφέρει -όπως είπε- κατάργηση των δύο διυλιστηρίων.

Παράλληλα ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι με την Τουρκία μπορεί να υπάρξει κάποια συμφωνία, σημείωσε όμως ότι με το μνημόνιο 1 και 2 παραχωρείται ο πλούτος της χώρας.

Bόλος: Πέταξαν μπάλα με ναρκωτικά και κινητά στο προαύλιο των φυλακών!

Το περιεχόμενο της μπάλας (ναρκωτικά και κινητά τηλέφωνα) προοριζόταν για άγνωστο κρατούμενο των φυλακών Κασσαβέτειας Βόλου.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη αγνώστων μέχρι στιγμής δραστών, οι οποίοι έριξαν μπάλα, που περιείχε ναρκωτικές ουσίες και κινητά τηλέφωνα αλλά και σχετικά αξεσουάρ, μέσα στο Ειδικό Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Κασσαβέτειας.

Συγκεκριμένα, όπως γράφει το e-volos, χθες το πρωί, στη νεκρή ζώνη του Καταστήματος Κράτησης, σωφρονιστικοί υπάλληλοι βρήκαν μία μικρή μπάλα ποδοσφαίρου, κομμένη και επιμελώς ξαναραμμένη.

Από τον έλεγχο που διενήργησαν, διαπίστωσαν ότι στο εσωτερικό της περιείχε ναρκωτικές ουσίες και αντικείμενα που προορίζονταν για παραλαβή τους άγνωστο κρατούμενο και συγκεκριμένα:

· μία  νάιλον συσκευασία που περιείχε ποσότητα κάνναβης, βάρους περίπου (9,1) γραμμαρίων,
· ένα ναρκωτικό χάπι,
· τρία κινητά τηλέφωνα με τα παρελκόμενά τους (κάρτες SIM, στελέχη καρτών SIM) και
· δύο φορτιστές κινητών τηλεφώνων.

Οι προαναφερθέντες ναρκωτικές ουσίες και τα αντικείμενα κατασχέθηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου, από το οποίο διενεργείται η προανάκριση.

Με κρατικό αυτοκίνητο μετέφερε 150 κιλά χασίς, υπάλληλος της Εισαγγελίας Αθηνών

Αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας συνέλαβαν έναν υπάλληλος της Εισαγγελίας Αθηνών, να μεταφέρει μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών με αυτοκίνητο, το οποίο είχε κρατικές πινακίδες. 

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αστυνομικών η ποσότητα των ναρκωτικών που κατασχέθηκαν, υπολογίζεται ότι ανέρχεται στα 150 κιλά.

Οι άντρες της Δίωξης Ναρκωτικών τον είχαν εντοπίσει στη Σαγιάδα να φορτώνει τέσσερις σάκους με χασίς στο αυτοκίνητο και τον ακολουθούσαν διακριτικά μέχρι τη Νέα Σελεύκεια όπου και τον συνέλαβαν.

"Παραμύθια της Χαλιμάς" με... ξύλινα γράμματα

Με τον τίτλο: "Τρομοκρατία: Εξετάζεται η εμπλοκή πολιτικού. Τι κρύβει η επίθεση στον αδερφό του Σίμου Κεδίκογλου. "Σκιά" υποκλοπών στο μικροσκόπιο της αντιτρομοκρατικής"
 κυκλοφορούν σήμερα τα "Παραπολιτικά", αλλά ήταν άμεση η απάντηση των αρχών:

"Ανακοίνωση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με σημερινό άρθρο εβδομαδιαίας εφημερίδας:

" Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τα αναφερόμενα σε σημερινό άρθρο εβδομαδιαίας εφημερίδας, με τίτλους «Τρομοκρατία - Εξετάζεται εμπλοκή πολιτικού», «Βουλευτής στο μικροσκόπιο». 

"Παραμύθια της Χαλιμάς" με... ξύλινα γράμματα, δηλαδή....

Συνελήφθη οδοντίατρος για φοροδιαφυγή

Για φοροδιαφυγή και παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας συνελήφθη χθες το πρωί, από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ένας 43χρονος οδοντίατρος.

Είχε προηγηθεί καταγγελία στην ειδική τηλεφωνική γραμμή 11012, σύμφωνα με την οποία ο συγκεκριμένος γιατρός είχε πραγματοποιήσει και είχε λάβει χρήματα για παροχή οδοντιατρικών υπηρεσιών σε ασθενή, χωρίς όμως να εκδώσει αντίστοιχα απόδειξη για το ποσό της αμοιβής του.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της σχετικής καταγγελίας, κλιμάκιο εξειδικευμένων Αξιωματικών της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πραγματοποίησε έλεγχο στο ιατρείο που διατηρεί o συγκεκριμένος γιατρός, διενεργώντας παράλληλα διασταυρώσεις των φορολογικών στοιχείων που συλλέχθησαν.

Αποτέλεσμα του ελέγχου ήταν να συλληφθεί ο 53χρονος γιατρός, γιατί όπως προέκυψε από το φορολογικό έλεγχο, αλλά και την περαιτέρω αστυνομική έρευνα, είχε παράσχει κατά το παρελθόν οδοντιατρικές υπηρεσίες σε ασθενή και είχε λάβει το χρηματικό ποσό των 2.700 ευρώ, χωρίς να έχει εκδώσει τη σχετική απόδειξη παροχής υπηρεσιών.

Ο συλληφθείς γιατρός με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία, οδηγήθηκε χθες στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Παράλληλα ενημερώθηκε η αρμόδια Οικονομική Υπηρεσία (Δ.Ο.Υ.), ως προς την κίνηση της διοικητικής διαδικασίας για την επιβολή και των αντίστοιχων κυρώσεων, καθώς και η αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

Αστυνομική επιχείρηση σε νυχτερινά κέντρα «strip show» (video)

Από την Υποδιεύθυνση Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με τις Υποδιευθύνσεις Ασφάλειας Αθηνών, Δυτικής και Νοτιοανατολικής Αττικής, πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες σήμερα αστυνομική επιχείρηση για τον έλεγχο καταστημάτων – νυχτερινών κέντρων «strip show».

Πέρα από τους συλληφθέντες, προσήχθησαν στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής άλλα 145 άτομα – εργαζόμενοι στα συγκεκριμένα κέντρα. Σε βάρος πέντε εκ των ατόμων αυτών βεβαιώθηκαν σχετικές παραβάσεις, γιατί δεν κατείχαν την προβλεπόμενη αδείας εργασίας.

Επιπλέον, στις περιπτώσεις που διαπιστώθηκε ότι οι αλλοδαπές χορεύτριες επιδίδονταν, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, σε ασελγείς πράξεις με πελάτες, έναντι χρηματικής αμοιβής, βεβαιώθηκαν σχετικές παραβάσεις και θα κινηθεί η διαδικασία διοικητικής τους απέλασης, καθώς στερούνταν βιβλιαρίου υγείας για εκδιδόμενα πρόσωπα και αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις.

Κατασχέθηκε συνολικά το χρηματικό ποσό των 1.810 ευρώ και πλήθος καρτών διαφόρων χρωματισμών και λογοτύπων, οι οποίες χρησιμοποιούνταν αντί χρημάτων στις συναλλαγές των πελατών με τις χορεύτριες, στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους.

Οι συλληφθέντες με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Οι έλεγχοι, που αποσκοπούν μεταξύ άλλων και στον εντοπισμό πιθανών θυμάτων εμπορίας ανθρώπων με σκοπό τη σεξουαλική τους εκμετάλλευση, θα συνεχιστούν, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Κλειστό το μετρό στον Αγ. Αντώνιο - Πότε θα κλείσει και ο «Άγιος Δημήτριος»

Κλειστός θα παραμείνει ο σταθμός του μετρό «Άγιος Αντώνιος» τα δύο επόμενα Σαββατοκύριακα (23 – 24/2 και 2 – 3/3), λόγω πραγματοποίησης δοκιμών για τον έλεγχο του συστήματος σηματοδότησης εν όψει της ένταξης των σταθμών «Περιστέρι» και «Ανθούπολη» στο δίκτυο της Γραμμής 2.

Εκτός λειτουργίας θα τεθεί και ο σταθμός «Άγιος Δημήτριος» τις μεταμεσονύκτιες ώρες του Σαββάτου 23/2 και του Σαββάτου 2/3, δηλαδή από τις 00.30 έως τις 2.30. Οι συρμοί του μετρό θα τερματίζουν στον σταθμό «Δάφνη».

Για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, στη διάρκεια της διακοπής λειτουργίας των παραπάνω σταθμών, δρομολογούνται από τον ΟΑΣΑ τα ακόλουθα:

Η ενίσχυση των δρομολογίων της υφιστάμενης γραμμής τρόλεϊ 12 «ΖΑΠΠΕΙΟ – ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (ΑΓ. ΙΕΡΟΘΕΟΣ)» και της υφισταμένης λεωφορειακής γραμμής Α13 «ΟΜΟΝΟΙΑ – ΚΗΠΟΥΠΟΛΗ» για τη σύνδεση του σταθμού «Άγιος Αντώνιος» με το σταθμό «Μεταξουργείο» στις 23 – 24/2 και 2 – 3/3.

Η εξυπηρέτηση των επιβατών θα γίνεται μέσω των στάσεων «ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ» επί της οδού Αχιλλέως (γραμμή 12) και «ΠΛ. ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟΥ» επί της οδού Λένορμαν (γραμμές 12, Α13) όσον αφορά στο σταθμό μετρό «Μεταξουργείο» και μέσω της στάσης «ΣΤ. ΑΓ. ΑΝΤΩΝΙΟΣ» όσον αφορά στο σταθμό μετρό «Άγιος Αντώνιος».

Η προσωρινή ίδρυση κυκλικής λεωφορειακής γραμμής με ονομασία «ΣΤ. ΔΑΦΝΗΣ – ΣΤ. ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ» τις μεταμεσονύκτιες ώρες του Σαββάτου 23/2 και του Σαββάτου 2/3 από 00:30 έως και 02:30.

Η αφετηρία και το τέρμα της γραμμής θα είναι στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του σταθμού του μετρό «Δάφνη» και συγκεκριμένα η στάση με ονομασία «ΣΤ. ΔΑΦΝΗΣ». Η γραμμή θα πραγματοποιεί κυκλική διαδρομή από την εν λόγω αφετηρία, διερχόμενη από το σταθμό «Άγιος Δημήτριος» και επιστρέφοντας στο σταθμό «Δάφνη».

Ερχονται αναδρομικοί φόροι και στις λίστες γάμου

Από παντού προσπαθεί το οικονομικό επιτελείο να συγκεντρώσει χρήματα και όπως φαίνεται μετά από τη διευκρινιστική εγκύκλιο του γενικού γραμματέα Εσόδων Χάρη Θεοχάρη αναμένεται να ζητηθεί από όσους παντρεύτηκαν από το 2001 και μετά και εμφανίζονται να έχουν καταθέσεις στο εξωτερικό να κληθούν να δικαιολογήσουν το «πόθεν έσχες» των χρημάτων.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «δημοκρατία» όσοι επικαλούνται πως τα χρήματα που έχουν στο εξωτερικό προέρχονται από δώρα γάμου, θα ελεγχθούν αν όντως τα λεφτά αυτά κατατέθηκαν στους λογαριασμούς τους από τρίτους καταθέτες μέχρι και δύο μήνες μετά από την τελετή.

Ωστόσο όπως τονίζεται και στην εγκύκλιο η αναφορά σε λίστα γάμου δεν αποκλείει τον έλεγχο για τυχόν επιβολή φόρου δωρεάς, ο οποίος θα έπρεπε να είχε πληρωθεί.

Επανέρχεται το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού

Επανέρχεται το πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού, όπως προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης σε παρέμβασή του... στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1. 
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είχε σταματήσει όταν καταργήθηκαν οι οργανισμοί Εργατικής Εστίας και Κατοικίας.

Εστιάζοντας στα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού, οι ξενοδόχοι σημειώνουν ότι στηρίζουν τη βιωσιμότητα ενός σημαντικού αριθμού καταλυμάτων, πλέον των 2.700, σε περιοχές μειωμένης τουριστικής προσβασιμότητας. 
Πρόκειται κυρίως για καταλύματα μικρής δυναμικότητας, παραδοσιακά, των οποίων η λειτουργία πέρα από το εισόδημα που δίδουν στους ιδιοκτήτες τους, βοηθούν στο να εξακολουθούν κάποιες περιοχές να έχουν ζωή, να παράγεται εισόδημα και απασχόληση και κυρίως να αποφεύγεται η ερημοποίηση των πλέον απομακρυσμένων περιοχών.

«Μαμά βοήθεια, πνίγομαι». Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια της 23χρονης Μαρίας – Αγγελικής Ματράγκου

«Μαμά βοήθεια, πνίγομαι». Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια της 23χρονης Μαρίας – Αγγελικής Ματράγκου, που έχασε την ζωή της τόσο άδικα σήμερα το πρωί, την ώρα που πήγαινε στην δουλειά της.

Η 23χρονη νεαρή ιδιωτική υπάλληλος δεν φανταζόταν όταν ξεκινούσε από το... σπίτι της για την δουλειά της, μια ημέρα ρουτίνας όπως όλες οι άλλες πώς η σφοδρή κακοκαιρία θα μετατρεπόταν στον εφιάλτη, που τελικά θα της στερούσε την ζωή λίγη ώρα αργότερα.

Ο χαμός της νεαρής από το Άργος έχει προκαλέσει οδύνη σε συγγενείς, φίλους και τους συναδέλφους της, με τους οποίους μίλησε επίσης λίγο πριν πεθάνει.

Ανατριχιαστικές οι τελευταίες της στιγμές

Στον δρόμο για την δουλειά το αυτοκίνητό της έπεσε σε μια λακκούβα και τρόμαξε. Άρχισε πανικόβλητη να τηλεφωνεί, πρώτα στους συναδέλφους και μετά στην μητέρα της.

«Μαμά, φοβάμαι», είπε κλαίγοντας, όπως αποκαλύπτει ο μπαμπάς της στο Star. «Μπήκαν νερά στο αμάξι… Μετά σταμάτησε να μιλάει», συμπληρώνει ο μπαμπάς της, ενώ η μητέρα της ακούγεται ολοκάθαρα από μέσα να σπαράζει…

Σπαρτάριζε το σώμα της – Προσπαθούσαν να την βοηθήσουν οι οδηγοί

Σύμφωνα με πληροφορίες, οδηγοί, που είχαν επίσης εγκλωβιστεί στο σημείο, την έβγαλαν έξω και την ξάπλωσαν στο οδόστρωμα. Η νεαρή σπαρταρούσε, ενώ λίγο αργότερα κατέρρευσε.

Συγκλονιστική η μαρτυρία της υπεύθυνης του Σισμανογλείου

«Κάναμε ότι μπορούσαμε… Όλο το team του νοσοκομείου προσπάθησε να την συνεφέρει, όμως η κοπέλα δεν είχε τις αισθήσεις της», λέει η υπεύθυνη του νοσοκομείου και εξηγεί:

«Όταν έφτασε εκεί το ασθενοφόρο η κοπέλα δεν είχε τις αισθήσεις της. Προσπάθησαν και οι εργαζόμενοι μέσα στο ασθενοφόρο με απινιδωτή να την επαναφέρουν όμως δεν γινόταν τίποτα…».

Σε άθλια κατάσταση οι γονείς της

«Οι γονείς της ειδοποιήθηκαν από το νοσοκομείο. Ήρθαν εδώ και τώρα δέχονται την βοήθεια ψυχολόγων. Η κατάσταση τους είναι πολύ άσχημη»…

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

«Άμεσα το επίδομα ανεργίας σε αυτοαπασχολούμενους»


Απάντηση Βρούτση στην παρέμβαση Αυγενάκη


 Για την μη καταβολή έως σήμερα του επιδόματος ανεργίας σε ελεύθερους επαγγελματίες που είναι άνεργοι, απαντά ο Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Ιωάννης Βρούτσης, μετά από παρέμβαση του Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη.

Από το 2011 έχει συσταθεί στον ΟΑΕΔ Ειδικός  Λογαριασμός Ανεργίας υπέρ αυτοτελώς  και ανεξάρτητα απασχολουμένων, με οικονομική και λογιστική αυτοτέλεια, σκοπός του οποίου είναι η χορήγηση βοηθήματος ανεργίας στις περιπτώσεις αποδεδειγμένης διακοπής του επαγγέλματος και για χρονικό διάστημα τουλάχιστον τριών μηνών και από 01-01-2011 έχει θεσπιστεί εισφορά δέκα (10) ευρώ που καταβάλλεται από τους ασφαλισμένους των ασφαλιστικών φορέων Ο.Α.Ε.Ε., Ε.Τ.Α.Α., Ε.Τ.Α.Π.-Μ.Μ.Ε. υπέρ του λογαριασμού αυτού.

Όπως αναφέρει ο Υπουργός κ. Ι. Βρούτσης: «η Υπουργική Απόφαση δεν κατέστη δυνατό να εκδοθεί μέχρι σήμερα δεδομένου ότι χρειαζόταν η γνώμη των Δ.Σ. των αρμοδίων οργανισμών και η γνώμη του Συμβουλίου Κοινωνικής Ασφάλισης και οι διαδικασίες αυτές δεν έχουν ολοκληρωθεί, προκειμένου να αποσαφηνιστούν ουσιώδη θέματα που αφορούν στο χαρακτηρισμό των ελεύθερων επαγγελματιών ως ανέργων, στον τρόπο είσπραξης της εισφοράς και στον αρμόδιο οργανισμό που θα καταβάλει το εν λόγω βοήθημα ανεργίας». Τέλος, αναφέρεται ότι: «το ζήτημα θα διευθετηθεί με την έκδοση της σχετικής Υπουργικής Απόφασης, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα»

Μέσα στο '13 πληρωμές μέσω κινητού και στην Ελλάδα λέει η Visa Europe

Σε πλήρη ανάπτυξη βρίσκεται η επέκταση των πληρωμών μέσω κινητών τηλεφώνων στην Ευρώπη που τετραπλασιάστηκε το 2012 και αναμένεται να τετραπλασιαστεί εκ νέου το 2013, σύμφωνα με στοιχεία της Visa Europe.

Στο πλαίσιο αυτό η CaixaBank, η Gemalto, η Telefónica και η Visa Europe θα παρουσιάσουν την ερχόμενη εβδομάδα στην έκθεση «GSMA Mobile World Congress» στη Βαρκελώνη, μια εφαρμογή πληρωμών, που θα διατεθεί σε 3.500 επισκέπτες της έκθεσης.

Η εφαρμογή, που αναπτύχθηκε από την Telefónica Digital, θα επιτρέπει στους χρήστες να
English: Visa logo
 (Photo credit: Wikipedia)
πραγματοποιούν πληρωμές μέσω κινητών, χρησιμοποιώντας μια προπληρωμένη κάρτα αντίστοιχης συμβατής τεχνολογίας που έχει αναπτύξει η Visa. Η κάρτα εκδίδεται από τη MoneyToPay, τη νέα θυγατρική τής CaixaBank, για προπληρωμένες κάρτες. Η υπηρεσία ολοκληρώνεται με τη χρήση ενός έξυπνου κινητού τής Sony Mobile Communications και την τεχνολογία ηλεκτρονικού πορτοφολιού από την Telefónica Digital.

Στην εφαρμογή θα έχει φορτωθεί το ποσό των 15 ευρώ, προσφέροντας τη δυνατότητα για συναλλαγές μέσω τερματικών ανέπαφων πληρωμών σε όλους τους χώρους της έκθεσης, καθώς και σε όλα τα σημεία πώλησης ανέπαφων συναλλαγών, που έχει εγκαταστήσει η CaixaBank στη Βαρκελώνη, σε περισσότερα από 16.000 εμπορικά κέντρα και καταστήματα, καθώς και σε 1.000 ταξί.

Σε δηλώσεις της, η Σάντρα Αλζέτα, αντιπρόεδρος της Visa Europe, υπογράμμισε ότι το 2012 ο αριθμός των ανέπαφων συναλλαγών τετραπλασιάστηκε στην Ευρώπη και αναμένεται να τετραπλασιαστεί εκ νέου το 2013. Στη Μεγάλη Βρετανία πραγματοποιούνται περίπου 4 εκατομμύρια ανέπαφες συναλλαγές κάθε μήνα.

Μέσα στο 2013 αναμένεται η διάθεση και στην ελληνική αγορά υπηρεσιών ανέπαφων πληρωμών και πληρωμών μέσω φορητών συσκευών, σύμφωνα με τον Νίκο Καμπανόπουλο, αντιπρόεδρο και γενικό διευθυντή της Visa Europe για Ελλάδα, Βουλγαρία και Κύπρο, γεγονός που θα ενισχύσει περαιτέρω τη χρήση των ηλεκτρονικών πληρωμών έναντι των μετρητών.

Όπως εκτιμούν αρμόδια τραπεζικά στελέχη, είναι πλέον θέμα χρόνου η επέκταση και η μετέπειτα ραγδαία ανάπτυξη νέων τρόπων πληρωμών και στην Ελλάδα. Η εποχή όπου η πλειονότητα των καταναλωτών θα κάνει τις συναλλαγές της «ψηφιακά» μέσω μιας φορητής συσκευής δεν ανήκει σε καμιά περίπτωση στο μακρινό μέλλον, αλλά αναμένεται να συμβεί στα αμέσως επόμενα χρόνια.

Αυτοκτόνησε ο 89χρονος συνιδιοκτήτης της Media Markt


Ο Γερμανός Otto Beisheim, ιδιοκτήτης της Metro Group και συνιδιοκτήτης επιχειρήσεων όπως η Media MarktMakroSaturn, Real και Kaufhof, έδωσε τέλος στη ζωή του στα 89 του χρόνια. Βρέθηκε νεκρός μέσα στο σπίτι του στη Βαυαρία.

«Ο κ. Beisheim που έπασχε από ανίατη ασθένεια αυτοκτόνησε» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο όμιλος Otto-Beisheim Group. Η περιουσία του, που υπολογίζεται σε 3,3 δισ. δολάρια θα διατεθεί σε δύο ιδρύματα, καθώς δεν είχε αποκτήσει παιδιά και δεν έχει ορίσει άλλους κληρονόμους.

Ο Beisheim ίδρυσε τη Metro το 1964. Σήμερα είναι η τρίτη μεγαλύτερη αλυσίδα καταστημάτων στην Ευρώπη, μετά τα Carrefour στη Γαλλία και την Tesco στη Βρετανία. O πολυεκατομμυριούχος υπηρετούσε ως ασυρματιστής στα SS στην διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, γεγονός που κράτησε κρυφό ως το 2006.

Γαλλία: Συνελήφθη η μητέρα των τριών παιδιών που βρέθηκαν σφαγιασμένα


Συνελήφθη στο Παρίσι η μητέρα των τριών παιδιών που βρέθηκαν σήμερα δολοφονημένα μέσα στο σπίτι τους, στα προάστια του Παρισιού.

Αστυνομικοί αναζητούσαν την γυναίκα αφού ειδοποιήθηκαν νωρίς το πρωί από τον πατέρα για την τραγωδία.

   Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πηγές ο πατέρας, ο οποίος είναι γιατρός, επιστρέφοντας στο σπίτι από το νοσοκομείο όπου εργάζεται βρήκε τα τρία παιδιά του, δύο αγόρια και ένα κορίτσι ηλικίας 9, 11 και 17 ετών, σε ένα λουτρό αίματος.

Γείτονες της οικογένειας είπαν ότι ο γιατρός βγήκε "ουρλιάζοντας" από το σπίτι.
   "Τα παιδιά φαίνεται ότι μαχαιρώθηκαν αλλά προς το παρόν δεν έχουμε πόρισμα από τον ιατροδικαστή", ανέφερε δικαστική πηγή.

   Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σπίτι βρήκαν νεκρή την 11χρονη κόρη του γιατρού και τον 9χρονο αδελφό της. Τα δύο παιδιά έφεραν πολλαπλά τραύματα από αιχμηρό όργανο. Ο μεγαλύτερος αδελφός ζούσε ακόμη αλλά υπέκυψε λίγη ώρα αργότερα. Ο πατέρας ήταν σε κατάσταση σοκ και χρειάστηκε να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Το μικρότερο από τα αγόρια έπασχε από αυτισμό.

Συμμαθήτρια του άτυχου 17χρονου χαρακτήρισε τη μητέρα "ευγενική και εξυπηρετική", αλλά είπε ότι ο νεαρός της είχε πει ότι αντιμετώπιζαν οικογενειακά προβλήματα, χωρίς να της πει λεπτομέρειες.

Οι αρχές πιθανολογούν ότι πρόκειται για άλλη μία οικογενειακή τραγωδία, την τρίτη αυτού του είδους από τις αρχές του έτους.

   Στις 3 Φεβρουαρίου μια μητέρα απαγχονίστηκε στο Νιόρ αφού προηγουμένως στραγγάλισε τα τρία παιδιά της, ηλικίας 3 και 2 ετών και 2 εβδομάδων. Ο σύζυγός της είχε αυτοκτονήσει την προηγούμενη εβδομάδα γιατί αντιμετώπιζε εργασιακά και οικονομικά προβλήματα.

Στις 21 Ιανουαρίου τα πέντε μέλη μιας οικογένειας --η μητέρα, ο πατέρας και τα τρία παιδιά τους ηλικίας 4, 11 και 15 ετών-- βρέθηκαν νεκροί μέσα στο σπίτι τους που είχε τυλιχτεί στις φλόγες, στο Γκαρόν. Τα τέσσερα από τα θύματα είχαν μαχαιρωθεί.

Σπείρα υπαλλήλων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους έκλεβε το Δημόσιο


Στην εξάρθρωση κυκλώματος που έκλεβε χρήματα από το Δημόσιο με τη μέθοδο της εκταμίευσης χρημάτων μέσω εικονικών συντάξεων προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία.

Τα μέλη του κυκλώματος είχαν οργανώσει δύο σπείρες, στις οποίες εμπλέκονται τρεις νυν και πρώην υπάλληλοι του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Συγκεκριμένα, μια υπάλληλος που έχει τεθεί σε αργία, μια πρώην υπάλληλος και μια συνταξιούχος της ίδιας υπηρεσίας, ενώ ακόμα, έχουν συλληφθεί και άλλα τρία άτομα.

Τα έξι άτομα που συνελήφθησαν είχαν καταφέρει τον τελευταίο χρόνο να υπεξαιρέσουν από τα Δημόσια ταμεία περισσότερα από 600.000 ευρώ.



Πηγή:  | iefimerida.gr

Εισαγγελέας: Ένοχοι 7 από τους 8 κατηγορουμένους για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα»


Την ενοχή των επτά από τους οκτώ κατηγορουμένους για συμμετοχή στην οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας», μεταξύ των οποίων και των καταζητούμενων Νίκου Μαζιώτη και Πόλας Ρούπα (φωτό), πρότεινε ο εισαγγελέας έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που εκδικάζει την υπόθεση στην ειδική αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού.

Ο εισαγγελικός λειτουργός πρότεινε την αθώωση της Μαρίας Μπεραχά, συζύγου του κατηγορούμενου Κώστα Γουρνά, ο οποίος μαζί με τους ανωτέρω φυγόδικους, από τη στιγμή της σύλληψής τους, έχουν αναλάβει την πολιτική ευθύνη για τη δράση της οργάνωσης.

Ωστόσο ο εισαγγελικός λειτουργός εισηγήθηκε στο δικαστήριο να αθωώσει τους τρεις «βασικούς» κατηγορούμενους (Ν. Μαζιώτη, Κ. Γουρνά και Π. Ρούπα) από τη συμπληρωματική κατηγορία που τους είχε απαγγελθεί, σύμφωνα με την οποία φέρονταν ως «διευθυντική ομάδα» της οργάνωσης. Ο εισαγγελέας τόνισε σχετικά τα εξής: «Σε μια αναρχική οργάνωση δεν υπάρχει ιεραρχία, αλλά και δεν προέκυψε ιεραρχία».

Η πρόταση του εισαγγελέα είναι οι τρεις ανωτέρω να κηρυχθούν ένοχοι για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απλή συνέργια στα χτυπήματα της οργάνωσης και προμήθεια και κατοχή όπλων και πυρομαχικών, ενώ για τους συγκατηγορουμένους τους Χριστ. Κορτέση, Σαρ. Νικητόπουλο, Ευαγγ. Σταθόπουλο και Κ. Κάτσενο να κηρυχθούν ένοχοι για το αδίκημα της συμμετοχής στην οργάνωση. Κατά τον εισαγγελικό λειτουργό ενδεικτικά στοιχεία ενοχής για τους τέσσερις τελευταίους είναι ότι «μιλούσαν συνωμοτικά στα τηλέφωνα» και ότι «έκαναν συναντήσεις στο άλσος και όχι σε καφετέριες». Επίσης, σύμφωνα με τον εισαγγελέα, ισχυρή ένδειξη ενοχής τους είναι και «η άρνησή τους να δώσουν δείγμα για εξέταση DNA».

Να σημειωθεί ότι και οι τέσσερις κατηγορούμενοι από την πρώτη στιγμή αρνούνταν ότι είχαν σχέση με την οργάνωση και καταγγέλλουν τη δίωξή τους ως πολιτική και ως απόρροια των φιλικών τους σχέσεων με συγκατηγορουμένους τους που έχουν αναλάβει την πολιτική ευθύνη για τη συμμετοχή τους στον «Επαναστατικό Αγώνα».

Οι Ν. Μαζιώτης και η σύντροφός του Π. Ρούπα καταζητούνται καθώς παραβίασαν τους περιοριστικούς όρους που τους επιβλήθηκαν όταν αφέθηκαν ελεύθεροι μετά τη συμπλήρωση του 18μηνου προσωρινής κράτησης.

Το ζευγάρι πριν από λίγες ημέρες, κατά το στάδιο απολογιών των συγκατηγορουμένων τους, απέστειλαν μέσω της συνηγόρου τους επιστολές στο δικαστήριο στις οποίες υπεραμύνονταν της πολιτικής επιλογής τους να συμμετέχουν στον «Επαναστατικό Αγώνα».

Έπεσαν γέφυρες σε Φιλαδέλφεια - Ν. Χαλκηδόνα! Δείτε το βίντεο με τις καταστροφές από την κακοκαιρία

Ο κατακλυσμός έριξε μέχρι και... γέφυρες, ενώ πολλά σπίτια πλημμύρισαν και περιουσίες καταστράφηκαν στη Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα, εξαιτίας των ισχυρών φαινομένων της κακοκαιρίας. 

"Κινδυνεύει η ζωή μας. Δεν μιλάω παράλογα. Ξέρουν ότι υπάρχει πρόβλημα, αλλά αδιαφορούν", λέει μια γυναίκα στην απελπισία της και αφού έχει εγκαταλείψει το σπίτι της που πλημμύρισε.

Αγανακτισμένος είναι ένας άλλος κάτοικος της περιοχής, καθώς κινδύνεψαν οι γονείς του: "Ευτυχώς που δεν πνίγηκαν οι γονείς μου. Πριν τρία χρόνια είχαν υποσχεθεί ότι θα καθαρίσουν το ποτάμι αλλά τίποτα...". Και συνεχίζει: "Μέχρι τη μέση τους ήταν μέσα στα νερά και τις λάσπες. Έχουν μετακινηθεί τα έπιπλα σε άλλο δωμάτιο".

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

 

Ελεύθερος με εγγύηση ο Πιστόριους


Δικαστήριο της Πρετόρια στη Νότια Αφρική, ενέκρινε λίγο πριν τις 16.30 την αίτηση αποφυλάκισης του παραολυμπιονίκη Όσκαρ Πιστόριους, ο οποίος καλείται να καταβάλει εγγύηση, να παραδώσει τα όπλα και το διαβατήριό του, αλλά και να απέχει από την κατανάλωση αλκοόλ. Ο Πιστόριους κατηγορείται για την εκ προμελέτης δολοφονία της 29χρονης συντρόφου του, Ρίβα Στέενκαμπ, στην οικία του, ωστόσο ο ίδιος δηλώνει «αθώος» και ισχυρίζεται ότι την πέρασε για διαρρήκτη.

Ο Πιστόριους καλείται να καταβάλει 1 εκατομμύριο ραντ, δηλαδή περίπου 85.500 ευρώ σε μετρητά και άλλες 77.000 ευρώ σε εγγυήσεις μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή.

Ο κατηγορούμενος υποχρεώνεται επίσης να παραδώσει το διαβατήριό του και τα όπλα του, να απέχει από το αλκοόλ, να αποφύγει το σπίτι του στην Πρετόρια και τους μάρτυρες, όπως επίσης να παρουσιάζεται σε αστυνομικό τμήμα μεταξύ 7.00-13.00 κάθε Δευτέρα και Παρασκευή. Θα παρουσιαστεί ξανά στο δικαστήριο στις 4 Ιουνίου, αλλά η δίκη του μπορεί να μην ξεκινήσει για αρκετούς μήνες μετά.

Στο άκουσμα της απόφασης για την έγκριση της αποφυλάκισης, η οικογένεια και οι υποστηρικτές του παραολυμπιονίκη, ξέσπασαν σε κραυγές χαράς, άρχισαν να κλαίνε και να αγκαλιάζουν ο ένας τον άλλο, ενώ ο ίδιος ο Πιστόριους παρέμεινε ανέκφραστος.

Ο προεδρεύων δικαστής Desmond Nair, ξεκίνησε να αναλύει το σκεπτικό της απόφασης, γύρω στις 2.30 σήμερα το μεσημέρι. Αρχικά εξήγησε τους λόγους για τους οποίους δεν ήθελε να υπάρξει τηλεοπτική κάλυψη της απόφασης, υποστηρίζοντας ότι η εικόνα της δίκης αλλοιώνεται, ιδιαίτερα όταν υφίσταται μοντάζ για τις ανάγκες των δελτίων ειδήσεων.

Κατόπιν, αναπαρήγαγε την εκδοχή του Πιστόριους για όσα συνέβησαν την μοιραία 14η Φεβρουαρίου, στο σπίτι του κοντά στην Πρετόρια της Νοτίου Αφρικής, σημειώνοντας ότι η δολοφονηθείσα «πέθανε στα χέρια του κατηγορούμενου».

Ο Πιστόριους, ο οποίος δηλώνει αθώος και ισχυρίζεται ότι πέρασε την σύντροφό του για διαρρήκτη, για μια ακόμη φορά άρχισε να κλαίει με κατεβασμένο κεφάλι, καθώς άκουσε αυτή την τελευταία φράση.

Στην συνέχεια, ο Νοτιοαφρικανός δικαστής τόνισε ότι είθισται οι κατηγορούμενοι για φόνο να παραμένουν υπό κράτηση για όσο διάστημα εκκρεμεί η δίκη, αλλά υπάρχουν «ειδικές περιστάσεις» που μπορεί να επιτρέπουν να εγκριθεί η αποφυλάκιση με εγγύηση, σημειώνοντας παράλληλα ότι οι φυλακές της χώρας είναι ασφυκτικά γεμάτες.

Μετά από μικρή διακοπή, ο δικαστής επανήλθε στην αίθουσα, εξηγώντας ότι εγγύηση μπορεί να δώσει μόνο αν είναι σίγουρος ότι ο κατηγορούμενος πληροί τρία κριτήρια: ότι δεν θα φυγοδικήσει, ότι δεν θα προσπαθήσει να τρομοκρατήσει μάρτυρες και ότι δεν είναι επικίνδυνο άτομο.

Ακολούθως εξέφρασε την δυσαρέσκειά του για μια σειρά λαθών που διέπραξε την αρχή της έρευνας ο αποπεμφθείς ντετέκτιβ Χίλτον Μπόθα.

Μεταξύ αυτών ήταν η αποτυχία του να εντοπίσει κλήσεις από κινητά τηλέφωνα και η πιθανή αλλοίωση του τόπου του εγκλήματος με τη μη κάλυψη των παπουτσιών του. Επίσης έκανε γκάφα όταν ισχυρίστηκε ότι βρέθηκε τεστοστερόνη στο σπίτι του Πιστόριους, ενώ αποδείχθηκε ότι επρόκειτο για θεραπεία με βότανα.

Ωστόσο όπως υπογράμμισε, αυτό που υπονομεύθηκε δεν είναι το ίδιο το κατηγορητήριο, αλλά η αξιοπιστία των αποδεικτικών στοιχείων που παρουσίασε ο ντετέκτιβ. Συμπλήρωσε μάλιστα ότι ορισμένα στοιχεία στην υπερασπιστική γραμμή του κατηγορούμενου είναι αξιοσημείωτα, όπως π.χ. γιατί δεν σιγουρεύτηκε για το που βρισκόταν η κοπέλα του πριν πυροβολήσει προς το μπάνιο.

Αναφερόμενος στην πιθανότητα να προσπαθήσει να διαφύγει ο Πιστόριους, ο δικαστής υποστήριξε ότι πρόκειται για έναν αθλητή που ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο αλλά έχει ζήσει όλη του την ζωή στη Ν. Αφρική, όπου έχει επίσης σημαντικά περιουσιακά στοιχεία, σημειώνοντας ότι είναι διαθέσιμος να παραδώσει το διαβατήριό του.

Δεν έχει αποδειχθεί ότι ο κατηγορούμενος θα επιχειρήσει να διαφύγει ή ότι θα μπορούσε να επιδείξει ξανά βίαιη συμπεριφορά είπε ο δικαστής, ενώ διερωτήθηκε αν θα υπάρξει «κοινωνική κατακραυγή» σε περίπτωση που αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση ο Πιστόριους, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο να σημειωθούν βίαιες ταραχές σε περίπτωση αποφυλάκισης.

Με βάση το «σύνολο των στοιχείων», όπως είπε, κατέληξε ότι ο Πιστόριους πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση ενώ αναμένει να δικαστεί για φόνο.

Οι κατήγοροι είχαν υποστηρίξει ότι η αίτηση για εγγύηση δεν πρέπει να γίνει δεκτή, καθώς υπάρχει κίνδυνος ο Πιστόριους να φυγοδικήσει.

Η υπεράσπιση έχει ισχυριστεί ότι ο αθλητής είναι αναγνωρίσιμος σε όλο τον κόσμο και δεν θα μπορούσε να προσπαθήσει να διαφύγει. Οι συνήγοροι απορρίπτουν επίσης τις κατηγορίες της δολοφονίας, κάνοντας λόγο για ένα «τραγικό λάθος», ενώ υποστηρίζουν ότι το κατηγορητήριο έχει υπονομευθεί από τα αντιφατικά στοιχεία που παρέθεσε ο αποπεμφθείς ντετέκτιβ, ο οποίος αντικαταστάθηκε, καθώς αντιμετωπίζει επτά κατηγορίες για φόνο, σε σχέση με περιστατικό του 2011.

Σοκ – Γιατρός βρήκε σφαγμένα τα τρία παιδιά του στο σπίτι του!


Με κομμένο λαιμό βρήκε τα τρία παιδιά του ένας Γάλλος γιατρός σε περιοχή λίγο έξω από το Παρίσι, όταν επέστρεψε στο σπίτι από τη δουλειά του. Οι Αρχές αναζητούν την γυναίκα του.

Το τραγικό αυτό συμβάν σημειώθηκε στην περιοχή Νταμπάρ, περίπου 30 χλμ. ανατολικά του Παρισιού.

Ο γιατρός, ο οποίος είχε νυχτερινή βάρδια, ειδοποίησε την αστυνομία γύρω στις 07:15 τοπική ώρα.

Η αστυνομία βρήκε νεκρά τα δυο από τα τρία παιδιά, ένα 9χρονο κορίτσι και τον 11χρονο αδελφό της. Τα δύο παιδιά έφεραν τραύματα από μαχαιριές στο σώμα τους.

Ο μεγαλύτερος γιος της οικογένειας, ηλικίας 17 ετών ζούσε ακόμα όταν έφθασαν οι διασώστες, αλλά τελικά υπέκυψε στα τραύματά του.

Ο πατέρας βρίσκεται σε κατάσταση σοκ.

Η 40χρονη μητέρα, η οποία δε βρισκόταν στο σπίτι, αναζητείται.

Σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στην έρευνα, το ζευγάρι αντιμετώπιζε προβλήματα, τα οποία συνδέονται με το αλκοόλ.

Δήμαρχος έκανε σεξ με ποδοσφαιριστή της Άρσεναλ!


Ο πρώην δήμαρχος του Μπαρνέτ έριξε τη «βόμβα» με ανάρτηση στο blog του, αποκαλύπτοντας ότι έχει κοιμηθεί με επιθετικό της Άρσεναλ!

Ο Μπράιν Κόουλμαν, το όνομα του οποίου έχει εμπλακεί σε άλλα σκάνδαλα, κάνει για άλλη μια φορά την επικαιρότητα να ασχοληθεί μαζί του! «Για κάποιον που ενδιαφέρεται ελάχιστα για το ποδόσφαιρο, αν και παρακολούθησα ένα ματς της Μπαρνέτ με την Πορτ Βέιλ στο Underhill πριν από ένα χρόνο και μια φορά κοιμήθηκα με έναν επιθετικό της Άρσεναλ, δεν αγχώνομαι για το αν η Μπαρνέτ θα επιβιώσει στην κατηγορία, ούτε ασχολούμαι με το πως παίζει», έγραψε χαρακτηριστικά και αμέσως έγινε χαμός!

Δεν αποκάλυψε καμία άλλη λεπτομέρεια σχετικά με την ταυτότητα του παίκτη, ούτε για την περίοδο την οποία έγινε το... κρεβάτι. Ο Κόουλμαν, ο οποίος έπαιρνε 130.000 λίρες, περισσότερα από κάθε άλλον τοπικό αξιωματούχο στη χώρα, έχει απασχολήσει αρκετές φορές τα πρωτοσέλιδα. Είχε δηλώσει ότι ο πρώην πρωθυπουργός Τεντ Χιθ αναζητούσε ανώνυμα σύντροφο για ομοφυλοφιλικό σεξ, ενώ το Κόμμα των Συντηρητικών τον απομάκρυνε, επειδή έκανε επίθεση σε γυναίκα που προσπάθησε να τον φωτογραφήσει!



Πηγή: gazzetta.gr

Θρίλερ με εγκλωβισμένη έγκυο στον Χολαργό -Παγιδεύτηκε σε υπόγειο


Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική από τηλεφώνημα για τον απεγκλωβισμό εγκύου που βρισκόταν παγιδευμένη σε υπόγειο στον Χολαργό.

Το υπόγειο πλημμύρισε όταν από την ένταση της βροχής έσπασαν τα τζάμια με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί η έγκυος γυναίκα. Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής έσπευσαν στο σημείο και προχώρησαν σε απάντληση των υδάτων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η γυναίκα δεν διατρέχει κίνδυνο.


Βρέθηκε τσιμενταρισμένο πτώμα στην Αυλίδα!



Μπροστά σε μία μακάβρια εικόνα βρέθηκε ένας πολίτης στο Φάρο Αυλίδας το απόγευμα της Πέμπτης. 

Περπατούσε αμέριμνος μπροστά από το εργοστάσιο της Μαλαματίνα και αντίκρισε ένα πτώμα καλυμμένο με τσιμέντο!

Το άψυχο σώμα ήταν δεμένο πισθάγκωνα με σύρμα, σε κατάσταση πλήρους αποσύνθεσης!
Ενδεχομένως τα κύματα της θάλασσας που χτύπαγαν τον αιγιαλό, ξέθαψαν το πτώμα.

Ο πολίτης ειδοποίησε το Λιμεναρχείο και στο σημείο πήγαν άντρες από το τμήμα Ασφάλειας, οι οποίοι και κάνουν προανάκριση για την υπόθεση.

Το πτώμα θα φυλαχτεί όλο το βράδυ από ένστολους του Λιμεναρχείου και αύριο το πρωί αναμένεται φτάσει ιατροδικαστής για να κάνει εξέταση.

Λόγω της πολύ προχωρημένης σήψης δεν έχει διευκρινιστεί αν πρόκειται για άντρα ή για γυναίκα.

Οι Πυρήνες της Φωτιάς σχεδίαζαν απόδραση από τον Κορυδαλλό με ελικόπτερο -Τα usb της γιάφκας μίλησαν

Τα στικάκια usb που βρέθηκαν στη γιάφκα στα Τουρκοβούνια «μίλησαν» και έδωσαν σημαντικότατα στοιχεία για τη δράση των ληστών της Κοζάνης και των Πυρήνων της Φωτιάς, οι οποίοι σχεδίαζαν απόδραση με ελικόπτερο από τον Κορυδαλλοί.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.Σ τα πέντε USB - sticks , που βρέθηκαν κατά την έρευνα της Δ.Α.Ε.Ε.Β. στο διαμέρισμα-«οίκημα ασφαλείας» στη συμβολή των οδών Καρπενησιώτη 66 και Δικονίμου 20 (Τουρκοβούνια), το ένα έχει κρυπτογραφημένο περιεχόμενο και έχει αποσταλεί για εργαστηριακή εξέταση-ανάλυση.

Τα υπόλοιπα τέσσερα είχαν ως περιεχόμενο :

  • Καταγραφή ενεργειών, στο πλαίσιο λεπτομερούς σχεδιασμού για απόδραση φυλακισμένων μελών της «Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς», με χρήση ελικοπτέρου
  • φωτογραφίες και βίντεο από καταστήματα Τραπεζών
  • κείμενα επιστολών, που απευθύνονται σε φυλακισμένα μέλη της «Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς», που εμπεριέχουν ιδεολογικές θέσεις και τοποθετήσεις, καθώς και μεταξύ τους διαφωνίες
  • κείμενα από έρευνα αγοράς επιχειρησιακών υλικών και μέσων (αλεξίσφαιρα γιλέκα, μικροκάμερες κ.λπ.)
  • επιστολή των συλληφθέντων, Δημητρίου Πολίτη και Ιωάννη Μιχαηλίδη, η οποία δημιουργήθηκε σε ηλεκτρονικό υπολογιστή την 12-10-2012 και αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα, λίγες ώρες αργότερα, την 13-10-2012
  • κείμενο του συλληφθέντα Ιωάννη Μιχαηλίδη, το οποίο τροποποιήθηκε, για τελευταία φορά, σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, την 12:56 ώρα της 22-08-2012 και αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα την 17:58 ώρα της ίδιας ημέρας
  • διάφορα κείμενα με ιδεολογικό περιεχόμενο
Επίσης, από τη συνεχιζόμενη έρευνα στο παραπάνω διαμέρισμα-«οίκημα ασφαλείας», έχουν βρεθεί επιπλέον μία περούκα και ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο


Πηγή:  | iefimerida.gr

Συνελήφθη ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης Θανάσης Αθανασιάδης



Αντιμέτωπος με την Δικαιοσύνη θα βρεθεί ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης Θανάσης Αθανασιάδης , ο οποίος συνελήφθη σήμερα το πρωί για μη απόδοση ΦΠΑ ύψους 400.000 ευρώ, κατά την τελευταία χρονιά της προεδρίας του.

Παράλληλα, ένταλμα σύλληψης υπάρχει και για τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της ΠΑΕ Άρης Αντώνη Ζαμπέτα, ο οποίος δήλωσε ότι θα πάει μόνος του στο αστυνομικό τμήμα να παραδοθεί, καθώς δεν έχει να κρύψει τίποτα, ενώ ανέφερε ότι η ομάδα της Θεσσαλονίκης κατέβαλε 4,5 εκατομμύρια ευρώ για παλαιότερες χρήσεις διοικούντων του παρελθόντος και 4,8 εκατομμύρια ευρώ ακόμα για να καλυφθούν οι υποχρεώσεις της «κίτρινης» ΠΑΕ.

Υπάλληλος της Βουλής παραλίγο να σκοτωθεί


Kαθάριζε τον θόλο από την πλημμύρα
Μία υπάλληλος της Βουλής, ανέβηκε νωρίς το πρωί να καθαρίσει το θόλο, πάνω από την Ολομέλεια του Κοινοβουλίου, ο θόλος έσπασε και η υπάλληλος βρέθηκε στο κενό.

Η υπάλληλος ανέβηκε να καθαρίσει τον γυάλινο θόλο που είχε πλημμυρίσει από την απίστευτη καταιγίδα αλλά το τζάμι έσπασε, βρέθηκε στο κενό και κινδύνευσε η ζωή της, ενώ ένας αστυνομικός που βρισκόταν στο σημείο, έσπευσε αμέσως να την βοηθήσει. Η υπάλληλος, ήταν δεμένη με μια ειδική ζώνη η οποία της έσωσε την ζώη καθώς βοήθησε τον αστυνομικό που βρισκόταν πάνω να την τραβήξει, ενώ τραυματίστηκε και εκείνος ελαφρά στο χέρι.

Τελικά κατάφερε να κρατηθεί και διασώθηκε προκαλώντας αναταραχή στις υπηρεσίες και το Προεδρείο της Βουλής που ανέβασε τον υπάλληλο στο θόλο, για να διευκολυνθούν οι εργασίες του Κοινοβουλίου.

Εξαιτίας του ατυχήματος η Βουλή καθυστέρησε μισή ώρα να ξεκινήσει.



Πηγή:   [εικόνα] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/91877#ixzz2LcsGXlwJ

Nεκρή 24χρονη στα βόρεια προάστια από την κακοκαιρία

Φωτό από διάσωση γυναίκας που μετέδωσε το Reuters

Mια νέα γυναίκα έχασε τη ζωή της λόγω της σφοδρής βροχόπτωσης και χαλαζόπτωσης που σάρωσε σήμερα ολόκληρη την Αττική.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες νεκρή είναι μια 24χρονη γυναίκα στα βόρεια προάστια. Nωρίτερα είχε γίνει επιχείρηση απεγκλωβισμού της και μετααφέρθηκε στο Σεισμανόγλειο.


Το Reuters μεταδίδει την διάσωση γυναίκας από την πρωινή πλημμύρα


«Βούλιαξαν» αυτοκίνητα και άνθρωποι σήμερα στην Αθήνα, από τη σημερινή νεροποντή, η οποία παρέσυρε αυτοκίνητα και σάρωσε ότι βρήκε μπροστά της, ενώ στο Χαλάνδρι μια γυναίκα βυθίστηκε στη λάσπη και χρειάστηκε την απεγκλώβισαν σώα και αβλαβή οι διερχόμενοι, με την εικόνα να κάνει τον γύρο του κόσμου.

Όπως μετέδωσε το Reuters, η γυναίκα «κόλλησε» στη λάσπη και εγκλωβίστηκε μέσα στο αυτοκίνητο της. Διερχόμενοι περαστικοί, έσπευσαν αμέσως να τη βοηθήσουν και ευτυχώς τα χειρότερα απετράπησαν.

Πρόκειται για άλλη μια εικόνα καταστροφής στην «πληγωμένη» σήμερα Αθήνα, μετά και τον παρ' ολίγο μοιραίο τραυματισμό υπαλλήλου της Βουλής, η οποία γλίστρησε από τον θόλο του Κοινοβουλίου.

Δείτε και άλλες εικόνες από την σημερινή καταστροφή:



Πηγή: | iefimerida.gr

Γιατί αιφνιδιάστηκε η ΕΜΥ: 75 τόνους νερού ανά στρέμμα «έριξε» η καταιγίδα


Μέχρι και 75 τόνους νερού ανά στρέμμα στην Αττική, «έριξε» την Παρασκευή η σφοδρή καταιγίδα που αιφνιδίασε ακόμη και την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία με τη διάρκεια της.

Οι μετεωρολόγοι, με βάση τα δεδομένα που είχαν μέχρι χθες το βράδυ, πίστευαν ότι η καταιγίδα που ξεκίνησε σε περιοχές της Αττικής μετά τις 3 το πρωί, θα είχε διάρκεια 2-3 ώρες.

Όμως οι πολύ ισχυροί νοτιοανατολικοί άνεμοι που συνέχιζαν να πνέουν από τον Σαρωνικό όλη τη νύχτα, ενίσχυαν με υδρατμούς τα καταιγιδοφόρα νέφη. Η βροχόπτωση ήταν τόσο ισχυρή ώστε μέχρι το πρωί της Παρασκευής, σε πολλές περιοχές της Αττικής το ύψος της βροχής έφθασε τα 75 χιλιοστά.

«Αυτό σημαίνει ότι μέσα σε λίγες ώρες, στην Αττική έπεσε τόσο νερό όσο συνήθως πέφτει ολόκληρο το μήνα Φεβρουάριο», είπε στα «ΝΕΑ.gr» o μετεωρολόγος στην ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς.

«Ο μέσος όρος βροχής που πέφτει κάθε Φεβρουάριο στην Αττική είναι 55 έως 65 χιλιοστά και μέχρι το πρωί, στον Πειραιά και τα Λιόσια είχαν πέσει 75 χιλιοστά βροχής και 69 χιλιοστά στο Κορωπί και την Πεντέλη».

Το χαμηλό βαρομετρικό σύστημα που προκάλεσε σφοδρές καταιγίδες σε μία ζώνη από τη Σκύρο μέχρι την Ύδρα, σχηματίστηκε πριν τέσσερις μέρες πάνω από το Μαρόκο και προσέγγισε τον ελλαδικό χώρο κινούμενο πάνω από τη Λιβύη και την Αλγερία.

Μάλιστα μετέφερε και σκόνη από τη Σαχάρα και για το λόγο αυτό η ατμόσφαιρα ήταν ελαφρώς κιτρινωπή τις τελευταίες μέρες. Από χθες το βράδι, όταν αυτό το χαμηλό συνάντησε στη χώρα μας ψυχρά ρεύματα στην ανώτερη ατμόσφαιρα, σε συνδυασμό με τους πολύ ισχυρούς νοτιάδες από τον Σαρωνικό, άρχισε να δίνει τις σφοδρές καταιγίδες και να προκαλεί μέχρι και χαλαζόπτωση στις 9 το πρωί, στην Αθήνα.

Οι μετεωρολόγοι εκτιμούν ότι από το μεσημέρι της Παρασκευής, το χαμηλό θα κινηθεί ανατολικότερα και οι έντονες βροχοπτώσεις θα κοπάσουν.

Δεύτερη σύλληψη του Μπάμπη Βωβού


Ποινική δίωξη για μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών, άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρους του επιχειρηματία Μπάμπη Βωβού, που συνελήφθη εκ νέου σήμερα από αστυνομικούς.

Η κατηγορία αφορά οφειλή περίπου 170 χιλιάδων ευρώ και ο επιχειρηματίας παραπέμφθηκε για να δικαστεί στο αυτόφωρο.

Ο κ. Βωβός είχε συλληφθεί και τον περασμένο Νοέμβριο, για κακουργηματικού βαθμού κατηγορία, που αφορούσε οφειλές περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ και είχε αφεθεί ελεύθερος, μετά την απολογία του, με εγγύηση 100 χιλιάδων ευρώ.

Χάος στους δρόμους και στις συγκοινωνίες από τη νεροποντή στην Αττική


Εκατοντάδες κλήσεις έχει δεχθεί από το πρωί η Πυροσβεστική καθώς η Αττική βρίσκεται αντιμέτωπη με σφοδρή βροχόπτωση που έχει προκαλέσει οξύτατα προβλήματα στους δρόμους και έχει πλημμυρίσει αμέτρητα σπίτια.

Λόγω της συσσώρευσης υδάτων, κλειστή είναι η οδός Πειραιώς από την Πέτρου Ράλλη έως την Χαμοστέρνας, η Συγγρού στο ρεύμα από Πειραιά προς Αθήνα και η Βουλιαγμένης στο ύψος της Γλυφάδας, ενώ με δυσκολία γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων στο Γκάζι, την Ιερά οδό, τη λεωφόρο Γρηγορίου Λαμπράκη και στη Λεωφόρο Πεντέλης αλλά και στην περιοχή της Ηλιούπολης.

Κλειστή η περιφερειακή οδός του Αιγάλεω, όπως και λεωφόρος Συγγρού στην άνοδο της στη διασταύρωση με την παραλιακή. Ο ΗΣΑΠ λειτουργεί από Πειραιά έως τον Ταύρο και από Κηφισιά μέχρι την Ομόνοια, αφού το τμήμα Ομόνοιας - Ταύρου είναι κλειστό λόγω πτώσης δέντρου. Το Μετρό δεν σταματάει στο σταθμό του Μεγάρου Μουσικής, ενώ λίγο πριν τις 10 το πρωί ακινητοποιήθηκαν όλα τα τραμ.

Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί, ήδη, περισσότερες από 800 κλήσεις, κυρίως για την άντληση υδάτων από σπίτια και η ΕΜΥ προβλέπει τη συνέχιση των βροχοπτώσεων, τουλάχιστον έως το μεσημέρι.

Για τις αντλήσεις των υδάτων στο Λεκανοπέδιο επιχειρούν 70 συνεργεία με 140 πυροσβέστες.

Σε μερική επιφυλακή τέθηκε η Περιφερειακή Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αττικής

Η Πυροσβεστική επενέβη, επίσης, για τον απεγκλωβισμό επιβατών αυτοκινήτου στην περιοχή της Σταμάτας, του Μαραθώνα και της Ιεράς Οδού.

Στο σκοτάδι έχουν βυθιστεί πολλές περιοχές. Έχουν πέσει δύο γραμμές μέσης τάσης, καθώς έχουν πλημμυρίσει υποσταθμοί της ΔΕΗ.

Διακοπές ρεύματος σημειώνονται σε διάφορες περιοχές του λεκανοπεδίου.

Οι βλάβες οφείλονται σε πτώσεις δέντρων στα δίκτυα της ΔΕΗ αλλά και σε πλημμύρες, οπότε χρειάζεται συνδυασμένη παρέμβαση τεχνικών της ΔΕΗ και της Πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με τη ΔΕΗ, η κακοκαιρία έχει θέσει εκτός λειτουργίας έξι γραμμές μέσης τάσης σε Κουκάκι, Νέο Κόσμο, Καλλιθέα προς Ταύρο, Φιλοθέη προς Αγία Παρασκευή, Θρακομακεδόνες, Χολαργό και Παπάγου.

Δεκάδες αυτοκίνητα έχουν εγκλωβιστεί έξω από το Αττικό Νοσοκομείο, λόγω πλημμύρας. Στο σημείο έχουν σπεύσει πυροσβεστικές δυνάμεις.

Ακινητοποιημένα οχήματα υπάρχουν και στην περιοχή του Ασπρόπυργου, στη λεωφόρο Δημοκρατίας, στη λεωφόρο Αθηνών, στην Πειραιώς και στο Χαϊδάρι. Κλειστή η λεωφόρος Δημοκρατίας στο Κερατσίνι από Λαμπράκη και στα δύο ρεύματα. Προβλήματα αντιμετωπίζουν οι οδηγοί στη διασταύρωση Σπύρου Λούη και Κηφισίας στο Μαρούσι.

Εντονα κυκλοφοριακά προβλήματα υπάρχουν με κλειστή την εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου στο ύψος της γέφυρας Ασπροπύργου στο ρεύμα προς Αθήνα και εκτρέπεται η κυκλοφορία προς Αττική Οδό ενώ έχουν σχηματιστεί ουρές χιλιομέτρων και στην έξοδο από Αττική Οδό για εθνική, και από Κηφισσό έως τη λίμνη Κουμουνδούρου.

Στο Παλαιό Φάληρο έχει σχηματιστεί χείμαρρος στο ρέμα της Πικροδάφνης. Πλημμυρισμένη είναι και η λεωφόρος Αλίμου ενώ η παραλιακή έχει μεγάλο πρόβλημα από τον  Άγιο Κοσμά μέχρι το Φλοίσβο.

Κατολισθήσεις έχουν προκληθεί στον Σκαραμαγκά, ενώ υπάρχουν πάρα πολλά χώματα, μπάζα και πέτρες στην περιοχή του Περάματος.

Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα δεν εκτελέστηκαν τα πρωινά δρομολόγια από Πειραιά για Αίγινα-Αγκρίστρι-Πόρο και Υδρα -Ερμιόνη- Σπέτσες.

Επίσης, δεν εκτελέστηκε το πρωινό τοπικό δρομολόγιο από Σαλαμίνα για Πειραιά και από Ραφήνα για Μαρμάρι.

Ρεπορτάζ και φωτό από tanea.gr

Επίθεση με μολότοφ στο ΑΤ Εξαρχείων

Φωτό αρχείου

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στις 2328 τηε Πέμπτης σημειώθηκε επίθεση με μολότοφ στο ΑΤ Εξαρχείων, στην οδό Καλλιδρομίου.

Κατά τις πρώτες πληροφορίες  στην επίθεση συμμετείχαν 20-25 άτομα που έριξαν περί τις 7-8 μολότοφ.

Ένα περιπολικό φέρεται να έχει υποστεί μερική ζημιά ενώ άλλη μολότοφ έπεσε στον τοίχο του τμήματος.

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Διαψεύδει ο Κικίλιας το θέμα για την ειδική εισφορά αλληλεγγύης


Ο διοικητής του ΟΑΕΔ Ηλίας Κικίλιας διαψεύδει το δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας  σχετικά με την ειδική εισφορά αλληλεγγύης και επιστολή του ίδιου προς τους τρεις κυβερνητικούς εταίρους. Στο δημοσίευμα αναφέρεται πως ο ΟΑΕΔ δεν έχει λάβει ούτε ένα ευρώ από τα 600 εκατ. που έχουν συγκεντρωθεί από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης που παρακρατείται τα τελευταία δύο χρόνια από τους μισθούς πολιτών υπέρ των ανέργων και πως ο Ηλίας Κικίλιας έχει ενημερώσει με σχετική επιστολή τους επικεφαλής των κομμάτων της κυβέρνησης συνεργασίας.

Ωστόσο ο Ηλίας Κικίλιας το απόγευμα της Πέμπτης διέψευσε το δημοσίευμα, σημειώνοντας όμως πως με δεδομένες τις διαστάσεις που έχει λάβει το πρόβλημα της ανεργίας είναι προφανές ότι απαιτούνται επιπλέον πηγές χρηματοδότησης των δράσεων του Οργανισμού.

Ειδικότερα ο Ηλίας Κικίλιας αναφέρει:

1. Η Διοίκηση του ΟΑΕΔ, ουδέποτε απέστειλε επίσημη επιστολή ή ανεπίσημο σημείωμα («non paper») στον πρωθυπουργό ή στους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση.

2 Ο Οργανισμός στο πλαίσιο της συνεχούς ενημέρωσης και διαβούλευσης με τους κοινωνικούς εταίρους, διαμορφώνει -ως οφείλει- τις θέσεις του, τόσο για τις ομάδες - στόχους του πληθυσμού που πλήττονται με οξύτητα από την ανεργία και χρήζουν στήριξης, όσο και για τις δράσεις που πρέπει να εφαρμοστούν. Ταυτοχρόνως, προτείνει τρόπους και ενδεχόμενες πηγές χρηματοδότησης των προγραμμάτων αυτών, μεταξύ των οποίων είναι η ανακατανομή των πόρων του ΕΣΠΑ, αλλά και τα έσοδα που προέρχονται από την «εισφορά αλληλεγγύης».

3. Είναι γνωστό ότι τα έσοδα του ΟΑΕΔ προέρχονται από τις εισφορές εργοδοτών και εργαζομένων, το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, αλλά και από τον τακτικό κρατικό προϋπολογισμό, ο οποίος υποστηρίζει την κοινωνική παρέμβαση του Οργανισμού, με ετήσια τακτική χρηματοδότηση ύψους περίπου 500 εκατομμυρίων ευρώ. Ωστόσο, σήμερα, με δεδομένες τις διαστάσεις που έχει λάβει το πρόβλημα της ανεργίας, είναι προφανές ότι απαιτούνται επιπλέον πηγές χρηματοδότησης των δράσεων του Οργανισμού.

4. Η διαμόρφωση στοχευμένων πολιτικών, για την αντιμετώπιση του οξυμένου προβλήματος της ανεργίας, αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης, για το επόμενο διάστημα. Το γεγονός αυτό, άλλωστε, επιβεβαιώθηκε κατά τη διάρκεια της πρόσφατης σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση».

Καταδίκη πρώην βουλευτή της ΝΔ για παράνομους διορισμούς στο Δημόσιο


Ο Άρειος Πάγος επικύρωσε εφετειακή απόφαση με την οποία καταδικάστηκε ο τέως βουλευτής Αργολίδας της ΝΔ Ευάγγελος Παπανικολάου του Ηλία σε κάθειρξη πέντε ετών για απάτη κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια, όπως επίσης επικύρωσε την ίδια ποινή που επιβλήθηκε στον συνεργάτη του, επιχειρηματία Στυλιανό Στεργίου του Μαρίνου, καθώς και οι δύο μαζί εισέπρατταν μεγάλα χρηματικά ποσά από γονείς για δήθεν διορισμούς των παιδιών τους στο Δημόσιο, τις Τράπεζες, κ.λπ.

Ειδικότερα, οι αρεοπαγίτες απέρριψαν τις αναιρέσεις τόσο του κ. Παπανικολάου όσο και του συνεργάτη του εργοστασιάρχη κατασκευής καπέλων κ. Στεργίου, που ζητούσαν να αναιρεθεί η απόφαση του Εφετείου Αθηνών με την οποία καταδικάστηκε ο καθένας σε κάθειρξη πέντε ετών. Αρχικά είχαν καταδικαστεί σε κάθειρξη έξι ετών, αλλά η ποινή μειώθηκε κατά ένα έτος, κατόπιν αναίρεσης, που έγινε δεκτή από το Εφετείο Αθηνών, καθώς τους αναγνώρισε ως ελαφρυντικό τον πρότερο έντιμο βίο τους.

Οι δικαστές του Αρείου Πάγου απέρριψαν τις αναιρέσεις των κ.κ. Παπανικολάου και Στεργίου, κρίνοντας ότι η απόφαση του Εφετείου Αθηνών με την οποία καταδικάστηκε σε κάθειρξη πέντε ετών ο καθένας, έχει πλήρη, ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία.

Ακόμη, οι αρεοπαγίτες αποφάνθηκαν ότι η καταδικαστική εφετειακή απόφαση δεν παραβίασε την συνταγματική αρχή της αναλογικότητας, εν όψει της απαξίας της πράξης και του ύψους της ποινής που επιβλήθηκε. Δηλαδή, κρίθηκε ότι ήταν σωστό το ύψος της ποινής που επιβλήθηκε στους δύο κατηγορούμενους.

Σύμφωνα με την εφετειακή απόφαση ο επίμαχος βουλευτής (διετέλεσε βουλευτής Αργολίδας από 16.8 - 12.10.1989 και από 8.4.1990 - 11.9.1993) από τον Μάρτιο έως τον Σεπτέμβριο του 1997 στο Ναύπλιο με «περισσότερες από μια πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ιδίου εγκλήματος, ενεργώντας με πρόθεση και από κοινού με τον συγκατηγορούμενό του Στυλιανό Στεργίου και με σκοπό να αποκομίσει ο ίδιος παράνομο περιουσιακό όφελος, έβλαψε ξένες περιουσίες, πείθοντας κάποιους σε πράξη, με την εν γνώσει του παράσταση ψευδών γεγονότων ως αληθινών», η δε συνολική ζημιά που προξενήθηκε ανέρχεται στο ποσό των 73.366 ευρώ (25 εκ. δρχ.), ζημιά την οποία τελικά ωφελήθηκαν οι δύο. Σύμφωνα πάντα με την απόφαση του Εφετείου οι κ.κ. Παπανικολάου και Στεργίου είναι «πρόσωπα που διαπράττουν απάτες κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια».

Όπως υπογραμμίζεται στην καταδικαστική απόφαση ο κ. Παπανικολάου παρίστανε «εν γνώσει του ψευδώς» ότι λόγω της μακράς βουλευτικής ιδιότητάς του και την άσκηση δικηγορίας στην Αθήνα είχε υψηλές γνωριμίες.

Λόγω των γνωριμιών αυτών έλεγε ψευδώς ο επίμαχος βουλευτής ότι μπορούσε να διορίσει τα παιδιά των ενδιαφερόμενων πολιτών στο Δημόσιο, σε ΝΠΔΔ, στους ΟΤΑ, σε Τράπεζες και σε άλλους οργανισμούς. Μάλιστα μπορούσε να τα διορίσει σε θέσεις που εκείνοι επιθυμούσαν και μάλιστα μέσω του ΑΣΕΠ και χωρίς να συμμετέχουν σε σχετικό διαγωνισμό.

Στην όλη αυτή προσπάθεια, όπως έλεγε, συνεργαζόταν με τον κ. Στεργίου ο οποίος ήταν οικονομικά ευκατάστατος εργοστασιάρχης, με ακίνητη περιουσία στη Βούλα και στη Γλυφάδα, με καταθέσεις στις Τράπεζες και με γνωριμίες στους υψηλούς κοινωνικούς κύκλους της Αθήνας, ενώ είχε και γνωριμίες με υπουργούς και βουλευτές.

Ο κάθε ενδιαφερόμενος γονέας έπρεπε να καταθέσει σε λογαριασμό της Τράπεζας Πίστεως 8.804 ευρώ (3 εκ. δρχ.) προκειμένου το παιδί του να διοριστεί στο Δημόσιο στη θέση που ήθελε. Για τον κάθε διορισμό ο ενδιαφερόμενος έπρεπε να καταθέσει αρχικά 4.402 ευρώ και μεταγενέστερα 5.869 ευρώ.

Οι υποσχέσεις αυτές έπεισαν εννέα γονείς οι οποίοι κατέθεσαν στον επίμαχο τραπεζικό λογαριασμό από 4.402 έως 13.205 ευρώ (1,5 - 4,5 εκ. δρχ.) προκειμένου να διοριστούν τα παιδιά τους.

Όπως επισημαίνει η εφετειακή απόφαση ο Παπανικολάου και ο Στεργίου γνώριζαν ότι έλεγαν ψέματα για τους υποσχόμενους διορισμούς, αφού δεν είχαν τη δυνατότητα να διορίσουν στο Δημόσιο κ.λπ. (οι διορισμοί αυτοί ουδέποτε πραγματοποιήθηκαν).

Παρ' όλα αυτά και οι δυο έβλαψαν περιουσιακά τους εννέα γονείς συνολικά με 73.366 ευρώ (25 εκ. δρχ.) και οφελήθηκαν το ποσό αυτό οι δύο κατηγορούμενοι, αφού ουδέποτε το επέστρεψαν παρά τις συνεχείς ενοχλήσεις που δεχόντουσαν.

Χανιά: Υπόθεση κακοποίησης 12χρονου ερευνά η αστυνομία


Αργά το απόγευμα, κάτοικοι της συνοικίας «Χαλέπας», εντόπισαν το μικρό παιδί να περιφέρεται στο δρόμο και ειδοποίησαν τις αρχές. Αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, που πήγαν στο σημείο, άκουσαν από το 12χρονο αγοράκι, το οποίο είναι αλβανικής καταγωγής, αλλά γεννήθηκε στα Χανιά, να τους λέει ότι έφυγε από το σπίτι του, υποστηρίζοντας ότι το έδερναν οι γονείς του.
Το παιδί υπέδειξε στους αστυνομικούς το σημείο που βρισκόταν το σπίτι, που έμενε, και όταν οι αστυνομικοί μπήκαν σε αυτό βρήκαν μια αλυσίδα 10 μέτρων κλειδωμένη με λουκέτο, με την οποία -σύμφωνα με τη μαρτυρία τού ανήλικου- το έδεναν οι γονείς του.

Το παιδί κατάφερε να ξεφύγει και να βγει στο δρόμο, ενώ οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον πατέρα του, ηλικίας 46 ετών, ο οποίος εργάζεται περιστασιακά σε οικοδομικές εργασίες, τη μητέρα, ηλικίας 43 ετών, και τον αδελφό του, 21 ετών.

Το παιδί, που βρίσκεται σε κακή ψυχολογική κατάσταση, δέχεται τη στήριξη ειδικών, ενώ θα εξεταστεί και από ιατροδικαστή για να διαπιστωθεί το μέγεθος τής κακοποίησης, που έχει υποστεί.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...