Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

"Κατεβάζει ρολά" την Τετάρτη ΟΛΗ η Ελλάδα!...


Σε απεργιακό κλοιό θα βρεθεί την Τετάρτη η Ελλάδα, καθώς αρκετοί είναι οι κλάδοι που θα συμμετάσχουν στην κινητοποίηση που έχουν προκηρύξει οι συνομοσπονδίες εργατών ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Ποιοι συμμετέχουν

Αρκετοί είναι οι φορείς που θα «κατεβάσουν ρολά», καθώς θα απέχουν από την εργασία τους οι δάσκαλοι και καθηγητές, οι εργαζόμενοι στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, οι εργαζόμενοι στις ΔΟΥ, οι τραπεζοϋπάλληλοι, οι υπάλληλοι των ασφαλιστικών Ταμείων, οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, στο ΕΚΑΒ και το ΙΚΑ (θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας).

Παράλληλα, δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν τα πλοία, καθώς η ΠΝΟ θα συμμετάσχει στην απεργία παρ' όλο που οι ναυτικοί βρίσκονται σε καθεστώς επιστράτευσης.

Επίσης δεν θα στήσουν τους πάγκους τους οι παραγωγοί και επαγγελματίες των λαϊκών αγορών, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να αντιτεθούν στα μέτρα που προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης για τον κλάδο.

Οι συγκεντρώσεις

Τα μέλη της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Πεδίον του Άρεως στις 11 το πρωί, διαμαρτυρόμενοι για τα αντεργατικά, αντικοινωνικά και αναποτελεσματικά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση, ενώ θα πραγματοποιήσουν και πορεία προς τη Βουλή.

«Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και άνεργοι διεκδικούμε αύξηση μισθών και συντάξεων, μείωση τιμών, απαγόρευση απολύσεων και όχι απεργιών» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.

Από την πλευρά τους, τα μέλη του ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσουν για μια ακόμα φορά ξεχωριστή συγκέντρωση, στις 10.30 το πρωί στην Ομόνοια, η οποία θα καταλήξει στο Σύνταγμα.

Παράλληλα, στις 9 το πρωί θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Ανάπτυξης στην πλατεία Κάνιγγος οι παραγωγοί και επαγγελματίες των λαϊκών αγορών.

Πως θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Σε επίπεδα που πλησιάζουν το... κανονικό τους ωράριο θα λειτουργήσουν την Τετάρτη τα μέσα μαζικής μεταφοράς, κυρίως λόγω της... επιστράτευσης.

Συγκεκριμένα, το Μετρό, ο Ηλεκτρικός και το Τραμ θα λειτουργήσουν κανονικά, ενώ τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κινηθούν από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ.

«Ενεργά» στην απεργία θα πάρουν μέρος οι εργαζόμενοι σε ΟΣΕ και Προαστιακό, με αποτέλεσμα να μην κινηθούν τα τρένα σε όλη τη χώρα, ενώ δεν θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια του Μετρό από το σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας προς το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...