Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Χανιά: Παραδόθηκε ο δράστης της δολοφονίας του κτηνοτρόφου

Παραδόθηκε στην Ασφάλεια Χανίων ο 30χρονος φερόμενος ως ο δράστης του φονικού που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, στην εθνική οδό Χανίων - Κισσάμου στον κόμβο Μουρνιών σε βάρος ενός 25χρονου κτηνοτρόφου, για κτηματικές διαφορές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive, ο 30χρονος, τα στοιχεία του οποίου ήταν, από την αρχή, γνωστά στις αρχές, υπέδειξε και το σημείο όπου είχε αποκρύψει την καραμπίνα με τη οποία πυροβόλησε τον 25χρονο κτηνοτρόφο ενώ οι αστυνομικού βρήκαν εκεί εκτός απο την καραμπίνα και 16 φυσίγγια όμοια με εκείνα που προκάλεσαν τον θάνατο του θύματος.

Ο 30χρονος κρατείται και την Κυριακή θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μέτρα στην ευρύτερη περιοχή παραμένουν δρακόντεια υπό τον φόβο αντιποίνων από την οικογένεια του θύματος.

Άγρια καταδίωξη με πυροβολισμούς στο Ηράκλειο

Άγρια καταδίωξη με πυροβολισμούς, τραυματισμούς μπροστά στα μάτια τριών ανήλικων παιδιών τα οποία ουσιαστικά δράστης χρησιμοποιούσε ως «ασπίδα» εκτυλίχθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου, στο 6ο χιλιόμετρο της ΕΟ Ηρακλείου Μοιρών. 

Άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών εντόπισαν ύποπτο που παρακολουθούσαν τις τελευταίες ημέρες, να παραλαμβάνει ναρκωτικά και του έκλεισαν το δρόμο προσπαθώντας να τον ακινητοποιήσουν.

Ο οδηγός του ΙΧ όμως ανέπτυξε ταχύτητα, εμβόλισε το περιπολικό και δυο ακόμη οχήματα προσπαθώντας να διαφύγει, θέτοντας σε θανάσιμο κίνδυνο τα παιδιά του που ήταν στο πίσω κάθισμα.

Και χωρίς τουρκική υπηκοότητα εγγραφές μαθητών στα μειονοτικά σχολεία της Τουρκίας

Ελληνικά: Το παλιό δημοτικό σχολείου στο χωριό...
Image via Wikipedia
Βάσει του νέου κανονισμού που ετοιμάζει το Υπουργείο Παιδείας της Τουρκίας θα μπορούν να εγγράφονται στα αντίστοιχα μειονοτικά σχολεία μαθητές ελληνικής, αρμενικής ή εβραϊκής καταγωγής οι οποίοι δεν έχουν την τουρκική υπηκοότητα.

Μέχρι σήμερα αυτό απαγορευόταν εξαιτίας του σχολικού κανονισμού που όριζε ότι μονάχα μαθητές τουρκικής υπηκοότητας μπορούν να εγγράφονται στα μειονοτικά σχολεία της δικής τους κοινότητας.


Με την αλλαγή της διάταξης του κανονισμού που ετοιμάζει το Υπουργείο Παιδείας, πλέον θα επιτρέπεται σε μαθητές που δεν είναι Τούρκοι υπήκοοι να εγγράφονται ως επισκέπτες μαθητές (mısafır öğrenci) στα μειονοτικά σχολεία.

Η θετική αυτή εξέλιξη ήταν πάγιο αίτημα των μειονοτήτων για πολλά χρόνια και αναμένεται να ανοίξει το δρόμο σε πολλούς γονείς από την Ελλάδα που εργάζονται στην Πόλη ώστε να μπορούν να εγγράφουν τα παιδιά τους στα μειονοτικά σχολεία.



Παράλληλα είναι ευνοϊκή απόφαση για την εγγραφή μαθητών και από την Ελλάδα για την επαναλειτουργία ελληνικού μειονοτικού σχολείου στην Ίμβρο που ενέκριναν οι τουρκικές αρχές.

Την έγκριση του αιτήματος αδειοδότησης ελληνικού μειονοτικού σχολείου στην Ίμβρο που είχε υποβληθεί πέρυσι από μέλη των κοινοτήτων της Ίμβρου, γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος των Μειονοτικών Βακουφίων στην Κεντρική Διεύθυνση Βακουφίων της Τουρκίας, Λάκης Βίγκας, ο οποίος ενημερώθηκε σχετικά από το τουρκικό υπουργείο Παιδείας. 


H ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Enhanced by Zemanta

Τραυματισμοί πολιτών από μέλη της Χρυσής Αυγής

Ένταση στο μετρό του Συντάγματος, με τραυματισμούς πολιτών από μέλη της Χρυσής Αυγής, που νωρίτερα πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο ύψος της Ρηγίλλης, για την επέτειο των Ιμίων.

Σύμφωνα με καταγγελίες πολιτών στο ΣΚΑΪ, ορισμένα μέλη της Χρυσής Αυγής, φωνάζοντας συνθήματα, πέταξαν επιβάτες – μετανάστες και μη – έξω από τους συρμούς του μετρό, ενώ ξυλοκόπησαν κάποιους απ΄αυτούς.

Το κυνηγητό πολιτών συνεχίστηκε και στην πλατεία Συντάγματος, ενώ οι συρμοί σταμάτησαν προσωρινά να αποβιβάζουν στο σταθμό του Συντάγματος.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει παρέμβαση της αστυνομίας, η οποία δηλώνει ότι δεν έχει ενημερωθεί για το συμβάν.

SKAI.GR

Συλλήψεις αστυνομικού και δημοσιογράφων της εφημερίδας Sun

The final edition of News of the World, publis...
Image via Wikipedia
Άνδρες της Σκότλαντ Γιαρντ πραγματοποίησαν έρευνα στα γραφεία της εφημερίδας Sun για υπόθεση δωροδοκίας αστυνομικών που συνδέεται με το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών, ενώ συνέλαβαν έναν αστυνομικό και τέσσερις δημοσιογράφους ή πρώην δημοσιογράφους.

Η ταυτότητα των συλληφθέντων δεν ανακοινώθηκε, αλλά σύμφωνα με πολλά βρετανικά μέσα ενημέρωσης, πρόκειται για τον πρώην βοηθό αρχισυντάκτη της Sun Φέργκους Σάναχαν, τον πρώην διευθυντή σύνταξης Γκρέιαμ Ντάντμαν, τον υπεύθυνο του αστυνομικού ρεπορτάζ Μάικ Σάλιβαν και τον τμηματάρχη ειδήσεων Κρις Φάρο.

Η υπόθεση αφορά δωροδοκία αστυνομικών από δημοσιογράφους προκειμένου να τους παράσχουν πληροφορίες και γίνονται παράλληλα με εκείνες για το σκάνδαλο των υποκλοπών από τη News of the World, του μεγιστάνα του Τύπου Ρούπερτ Μέρντοκ στον οποίο ανήκει και η εφημερίδα Sun με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στη Βρετανία.
Enhanced by Zemanta

Χαλαρώνει στην Κρήτη μετά το διαζύγιο η Εύη Φραγκάκη

Κατάφερε να ξεκλέψει λίγο χρόνο από τις απαιτήσεις της δουλειάς της και βρέθηκε στα πάτρια εδάφη η όμορφη παρουσιάστρια ειδήσεων του ΑΝΤ1, Εύη Φραγκάκη, η οποία εθεάθη σε γνωστό hot spot του Ηρακλείου.

Η εκρηκτική ξανθιά, που έλκει την καταγωγή της από την Κρητη, απόλαυσε στιγμές χαλάρωσης αλλά και ιδιαίτερες γεύσεις μαζί με Ηρακλειώτη φίλο της, ωστόσο η παρουσία της δεν πέρασε απαρατήρητη. (ΦΩΤΟ Cretalive ΚΑΤΩ)

Κάποιοι αναγνώρισαν την παρουσιάστρια που παρακολουθούν στη μικρή οθόνη, αλλά κι όσοι δεν την αναγνώρισαν, δεν μπόρεσαν παρά να γοητευτούν από την θελκτική της παρουσία.

Η Εύη Φραγκάκη, ευδιάθετη και διακριτική, φαίνεται να ξεπερνάει το πρόσφατο διαζύγιό της από τον επίσης δημοσιογράφο του πολιτικού ρεπορτάζ, Δημήτρη Κοτταρίδη. (ΦΩΤΟ  ΠΑΝΩ)

Λοβέρδος: Το πρόβλημα στο ΠΑΣΟΚ είναι η έλλειψη ηγεσίας

«Το πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ είναι η έλλειψη ηγεσίας» δηλώνει στη "Real news" ο Ανδρέας Λοβέρδος αν και διευκρινίζει ότι εξακολουθεί να στηρίζει την απόφαση για εκλογή αρχηγού στο κόμμα στα μέσα Μαρτίου.

Ο υπουργός Υγείας δηλώνει αντίθετος σε εξεταστική για τις καταγγελίες περί τεχνητής διόγκωσης του ελλείμματος του 2009, ενώ δηλώνει πως δεν θα αλλάξει η στάση του μετά τις εκλογές για τις κυβερνήσεις συνεργασίας σημειώνοντας: «Οι κυβερνήσεις συνεργασίας είναι ανοικτό ενδεχόμενο και μετά τις εκλογές. Η έλλειψη αυτοδυναμίας θα τις επιβάλλει».
Enhanced by Zemanta

VIDEO: Ολυμπιακός- Εργοτέλης 3-0

Στο κατόπι του Παναθηναϊκού παρέμεινε ο Ολυμπιακός με τη νίκη του στο Καραϊσκακη με 3-0 επί του Εργοτέλη, ο οποίος αγωνίστηκε σχεδόν σε όλο το δεύτερο μέρος με εννιά παίκτες.

Οι Κρητικοί άντεξαν για 58 λεπτά στην πίεση που τους άσκησαν οι ερυθρόλευκοι από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, λύγισαν όμως όταν ο Πάντελιτς από κοντά με το σώμα έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

VIDEO KAI ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΔΩ

Η ‘’Κυρά της θάλασσας’’ με εκλεκτούς καλεσμένους

Κουτσελίνη, Σαρτζετάκη, Βιδάλη, Ποταμιάνος, Μπένος, Παπαιωάννου
Μπροστά σ’ένα ρεαλιστικά υδάτινο σκηνικό, είδαν την ‘’Κυρά της θάλασσας’’ οι προσκεκλημένοι της επίσημης πρεμιέρας στο Διάχρονο της Μαίρης Βιδάλη στον Ν.Κόσμο.

Μαίρη Βιδάλη
Καταχειροκροτήθηκαν οι συντελεστές και οι πρωταγωνιστές Μαίρη Βιδάλη, Βύρων Κολάσης, Παύλος Ευαγγελόπουλος, Γιάννης Τραμπίδης, Τάκης Λιατζιβίρης, Μαρία Μαλλούχου, Χρήστος Μαραθιάς, Ελένη Γιαλαμά.

Η παράσταση δίνεται κάθε Παρασκευή, Σάββατο στις 9μμ και Κυριακή στις 6:30 στα πλαίσια της Σπουδής 2 Ίψεν, μαζί με τους ‘’Βρικόλακες’’ κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 9μμ με την Νίτα Παγώνη στον ρόλο της κ. Άλβινγκ σε μια master class ερμηνεία όπως ήδη χαρακτηρίστηκε στον Τύπο.

Μεταξύ των παρευρισκομένων φυσικά δεν γινόταν να απουσιάσει ο Γιάννης Σγούρος αφού η ‘’Κυρά της θάλασσας’’ είναι παράλληλα περιφερειακή του σύμβουλος.

Η παράσταση είναι υπό την αιγίδα της Νορβηγικής Πρεσβείας.

Π. Ευαγγελόπουλος, Αρ. Κωνσταντινίδη, Σωκρ. Αλαφούζος

Ένας Κρητικός star στην Τουρκία

Πρόκειται για ένα από τα πλέον περιζήτητα μοντέλα και οι μετοχές του έχουν εκτοξευτεί στα ύψη! Ο λόγος για τον Κρητικό Ηλία Πετράκη, ο οποίος έχει καταφέρει να κλέψει την παράσταση στην Τουρκία, με αποτέλεσμα πολλοί σχεδιαστές της γειτονικής χώρας να επιδιώκουν διακαώς να συμμετάσχει στα ντεφιλέ τους.

«Ο Ηλίας είναι άνθρωπος ο οποίος είναι γεννημένος αθλητής, γι’ αυτό είναι και πολύ καλός στο modeling» τονίζει η μάνατζέρ του και ιδιοκτήτρια του πρακτορείου «Agencia» Έλενα Χριστοπούλου.

«Έχει πειθαρχία, είναι πολύ συνεπής, υπάκουος και χαμηλών τόνων. Ασχολείται με το modeling τον τελευταίο χρόνο και στην Ελλάδα έχει κάνει όλες τις καμπάνιες και όλα τα περιοδικά. Στην Τουρκία τον είδαν σε ένα editorial μόδας και αμέσως τον ζήτησαν. Είναι εκεί αρκετό καιρό και ήδη κάνει μια μεγάλη καμπάνια ρούχων, editorials μόδας και έπονται πολλά ακόμη».

Ο Ηλίας είναι μόλις 26 χρόνων, κατάγεται από τα Χανιά της Κρήτης και έχει μεγαλώσει στον Πειραιά. Το εντυπωσιακό μοντέλο ασχολείται χρόνια με τον αθλητισμό, ιδιαίτερα με την κολύμβηση, και στο παρελθόν υπήρξε πρωταθλητής! Ο αθλητισμός μπήκε στη ζωή του Ηλία σε ηλικία μόλις 5 χρόνων.

Η πρώτη του ομάδα ήταν ο Ιωνικός Νικαίας, με την οποία έκανε πολλές επιτυχίες. Ήταν για χρόνια πρωταθλητής Ελλάδας σε όλες τις κατηγορίες και τα σχολικά πανευρωπαϊκά, και αργότερα Βαλκανιονίκης.

Το modeling μπήκε εντελώς τυχαία στη ζωή του Ηλία. Είχε πολλούς φίλους που ασχολούνταν με τον χώρο της μόδας και τον παρότρυναν να ασχοληθεί με το αντικείμενο, δεδομένων και των σωματικών προσόντων του. «Το μόντελινγκ προέκυψε τυχαία. Έχω πολλούς φίλους και γνωστούς που ασχολούνται με τον ευρύτερο χώρο της μόδας, οι οποίοι με προέτρεψαν για την πρώτη μου φωτογράφηση. Δειλά-δειλά άρχισα να κάνω μικρές δουλειές, περισσότερο ως χόμπι, για έξτρα χαρτζιλίκι. Γρήγορα, άρχισε να μου αρέσει» λέει ο ίδιος.

Το γνωστό μοντέλο-συμφωνα με το turkishgreek news, έχει κάνει φωτογραφήσεις χωρίς να διστάζει να δείξει το κορμί του, αφού -όπως έχει δηλώσει ο ίδιος- είναι συμφιλιωμένος με την ιδέα του γυμνού. Όπως και να ’χει, ο Ηλίας βάζει στόχους και πάντα καταφέρνει να τους φέρει εις πέρας. Ένας από αυτούς ήταν και η συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012.

Tράπεζα παρακράτησε επίδομα ανεργίας για εξόφληση χρέους

Καταγγελία για την  την πρακτική  Τράπεζας ότι παρακράτησε από λογαριασμό ανέργου, το μηνιαίο επίδομα που δικαιούται, για να καλύψει ληξιπρόθεσμες οφειλές του, χωρίς εντολή και συναίνεση του ίδιου, μη σκεπτόμενη ότι το επίδομα αυτό χορηγείται στον άνεργο από τον ΟΑΕΔ για την επιβίωση του, έφτασε στα γραφεία της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης.

Σύμφωνα με αυτή, ότι ο εν λόγω άνεργος  δεν έχει κανένα άλλο εισόδημα, κανένα περιουσιακό στοιχείο, και είναι φιλοξενούμενος σε συγγενικό του πρόσωπο.

Η παρέμβαση της Ένωσης , μετά την τηλεφωνική αλλά και έγγραφη καταγγελία του μέλους της ,προς την εν λόγω Τράπεζα , υπήρξε άμεση και το πρόβλημα ελύθη.΄

Ανακοίνωση της Ένωσης

Με ανακοίνωσή της η Ένωση αναφέρει ότι παρόλο που το θέμα είχε θετική έκβαση για τον άνεργο το παράπονο και η δημόσια διαμαρτυρία και κατακραυγή παραμένει και η πρακτική καταγγέλλεται ,για να μη επαναληφθεί ούτε από την ίδια, αλλά και ούτε από άλλη Τράπεζα.

και συνεχίζει

"Η ΄Ενωση ,το θεωρεί "εκμετάλλευση" εκ μέρους της συγκεκριμένης Τράπεζας, λόγω του γεγονότος ότι ο άνεργος πελάτης της Τράπεζας, μη εκ δόλου σκεπτόμενος δεν άλλαξε Τράπεζα για να καταβληθεί το επίδομα ανεργίας, εκ μέρους του ΟΑΕΔ αλλά παρέμεινε στην ίδια.

Τέλος η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, καλεί τις Τράπεζες, αφενός να μη αυθαιρετούν αφετέρου να μη μας διαφημίζουν ότι έχουν κοινωνικό πρόσωπο, αλλά έμπρακτα να μας το αποδεικνύουν,διότι ς βάσει του παραπάνω γεγονότος εμείς κάτι άλλο βιώνουμε"

VIDEO: ΟΦΗ- Ξάνθη 1-0

Το αήττητο σερί της Ξάνθης των 10 αγωνιστικών (7 νίκες, 3 ισοπαλίες) σταμάτησε σήμερα στο Ηράκλειο Κρήτης.

Με γκολ του Καμπάνταη στο πρώτο μέρος (ο σκόρερ πήρε την θέση του Μάντζιου, που τραυματίστηκε, στο ξεκίνημα του ματς) ο ΟΦΗ πήρε μεγάλη νίκη με 1-0 και πιστοποίησε γι’ άλλη μια φορά την αγωνιστική του φόρμα, ενώ παράλληλα «έπιασε» την ακριτική ομάδα στην 5η θέση της βαθμολογίας.


VIDEO KAI ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΔΩ

VIDEO: Πανιώνιος- Κέρκυρα 1-0

Νίκη που του δίνει τι δικαίωμα να βλέπει με… διαφορετικό μάτι τη συνέχεια πέτυχε ο Πανιώνιος επί της Κέρκυρας με 2-0. 

Οι «κυανέρυθροι», μετά τον αποκλεισμό τους από τη συνέχεια του Κυπέλλου με το «βαρύ» 4-0 από τον Ολυμπιακό, αντέδρασαν εξαιρετικά εναντίον των «Φαιάκων» κι έφτασαν στη δίκαιη νίκη, με την οποία ανέβηκαν ακόμη περισσότερο στη βαθμολογία.

ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΔΩ

Αστυφύλακας εμπρηστής συνελήφθη στη Μάνη!

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι άνδρες της Ασφαλείας Σπάρτης, όταν βρήκαν έναν συνάδελφό τους μέσα στο ΙΧ που καταδίωκαν για να συλλάβουν τους εμπρηστές δυο αυτοκινήτων στην περιοχή Κότρωνα της
Ανατολικής Μάνης!

Οι αστυνομικοί είχαν κινητοποιηθεί άμεσα μόλις τους ειδοποίησαν για τον διπλό εμπρησμό οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων, που είναι πατέρας και γιος.

Με την περιγραφή που τους έδωσαν, εντόπισαν το αυτοκίνητο των δραστών στην εθνική οδό Σπάρτης –Γυθείου και συνέλαβαν τους επιβάτες. Οι εμπρηστές οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Γυθείου που τους παρέπεμψε να δικαστούν από το Αυτόφωρο.

Ο εμπρηστής αστυφύλακας τέθηκε άμεσα σε διαθεσιμότητα και σε βάρος του διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση. Τη φωτιά στα δυο αυτοκίνητα έσβησαν άνδρες της Πυροσβεστικής, αλλά το ένα καταστράφηκε ολοσχερώς ενώ στο δεύτερο προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές στο μπροστινό μέρος του.

Κουβέλης: Ακραίοι συντηρητικοί επιδιώκουν να βάλουν τη χώρα σε επιτροπεία

"Από ακραίους συντηρητικούς κύκλους της Ευρώπης επιδιώκεται να τεθεί η χώρα σε επιτροπεία, τροφοδοτώντας έτσι λαϊκιστικές και επικίνδυνες επιδιώξεις για έξοδο της χώρας από το ευρώ και επιστροφή στη δραχμή. Αυτό πρέπει να αποκρουστεί".

Αυτό αναφέρεται σε δήλωση  του προέδρου της  Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, για  το δημοσίευμα των  FINANCIAL TIMES και τα προωθούμενα μέτρα και επισημαίνεται:


"Τα μέτρα που αξιώνει η τρόικα για μείωση μισθών, η ισοπέδωση των εργασιακών σχέσεων, η μείωση των επικουρικών, η χωρίς όφελος του δημοσίου ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, η όσο-όσο πώληση επιχειρήσεων του δημοσίου, πρέπει να αποκρουστούν".

Υπονομεύει τη μεταρρυθμιστική προσπάθεια η επιμονή της τρόικα για περικοπή του 13ου & 14ου μισθού

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η επιμονή της τρόικα για τον 13ο και τον 14ο μισθό υπονομεύει τη μεταρρυθμιστική προσπάθεια στην Ελλάδα.
Δημιουργεί χωρίς λόγο τεράστια κοινωνική ένταση, ρίχνει το βάρος στους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα, που έχουν πληρώσει ακριβότερα απ' όλους την ανοχή που έχει δείξει η τρόικα αυτά τα δύο χρόνια στο κομματικό κράτος και γίνεται χωρίς να ζητείται καν από τους εργοδότες, που θεωρητικά θα είχαν άμεση ωφέλεια.
Ανεξαρτήτως των κινήτρων της τρόικα και ειδικά του ΔΝΤ, αν δηλαδή σοβαρά πιστεύουν ότι μπορεί στην Ελλάδα να προχωρήσουν μεταρρυθμίσεις χωρίς κανείς να τις υποστηρίζει πολιτικά ή αν απλώς ψάχνουν αφορμή για να φύγουν, το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο καταστροφικό.
Αν επιμείνουν, θα έχουν βαρύτατες ευθύνες τόσο για όσα θα συμβούν στην Ελλάδα όσο και για τις παράπλευρες επιπτώσεις στην ευρωζώνη».

Χάος στις πολεοδομίες

Είναι γνωστές στο πανελλήνιο, αλλά και εκτός συνόρων ακόμα, μέσω δεκάδων ρεπορτάζ που έχουν προβληθεί και δημοσιευτεί τα τελευταία χρόνια, οι εικόνες με τους εκατοντάδες πεταμένους φακέλους των Ελλήνων φορολογουμένων της χώρας, στους διαδρόμους, τις αποθήκες και τα υπόγεια των πολεοδομιών ανά την επικράτεια. Δυστυχώς, οι πολίτες βιώνουν καθημερινά και από πρώτο χέρι την δυσλειτουργία ή και παράνοια ακόμα ενός ακόμη δημόσιου τομέα που «αποσυντίθεται» με γρηγορότερους πια ρυθμούς, ειδικότερα μετά την εφαρμογή του μέτρου της εφεδρείας που με τόση… δυσκολία επέλεξε να υιοθετήσει και να μας… προσφέρει, δίχως διαβούλευση, η προηγούμενη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με αρχηγό τον κ. Γιώργο Παπανδρέου.

Ένα πραγματικό χάος όμως επικρατεί στις πολεοδομίες και λόγω των κενών που παρουσιάζονται καθημερινά στο νόμο για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων. Για αυτό άλλωστε και το υπουργείο, κατά την… προσφιλή τακτική του κ. Παπακωνσταντίνου, εκδίδει συνεχώς νέες διευκρινίσεις για την ένταξη στη ρύθμιση τακτοποίησης τους. Όπως αναφέρει μάλιστα σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή και πρός τον αρμόδιο υπουργό ο Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ, Νίκος Νικολόπουλος, «Η δραματική κατάσταση των πολιτών λόγω των συνεχών μειώσεων στα εισοδήματά τους, αλλά και το ύψος των προστίμων έχει αποθαρρύνει μεγάλο μέρος των ιδιοκτητών για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων τους. Ενδεικτικά, ενώ οι αυθαίρετες κατασκευές σε όλη τη χώρα ξεπερνούν το 1.000.000 (!), έχουν υποβληθεί μόνο περί τις 65.000 αιτήσεις, δηλαδή μόνο οι 6 από τους 100 ιδιοκτήτες των αυθαιρέτων στην Ελλάδα έχουν ενδιαφερθεί για την νομιμοποίηση τους. Γεγονός, που συνεπάγεται τη μεγάλη υστέρηση εσόδων, που ήταν (υποτιθέμενα) και ο κύριος στόχος του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.»

Σύμφωνα λοιπόν με όλα τα παραπάνω, ο Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της ΝΔ, ζήτησε από τον κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου, έναν εκ των… θεμελιωτών της σημερινής εικόνας που παρουσιάζει η ελληνική οικονομία, να εξηγήσει το γιατί εξέδωσε για έκτη φορά(!) διευκρινίσεις, μετά την έναρξη της διαδικασίας τακτοποίησης των αυθαιρέτων, σύμφωνα με τις οποίες για να γίνει η μεταβίβαση τους, όπου μπορεί να εκδοθεί οικοδομική άδεια (νομιμοποίηση), θα πρέπει πρώτα να καταβληθούν το παράβολο, τα πρόστιμα και κατόπιν να γίνει η μεταβίβαση. Τέλος, ο κ. Νικολόπουλος απαίτησε από τον σημερινό υπουργό Περιβάλλοντος, αφού συσκεφτεί πρώτα με τους στενούς του συνεργάτες (οι οποίοι τον παρότρυναν να ακολουθήσει μια ακόμη λανθασμένη τακτική) να δώσει μια πειστική επιτέλους απάντηση (όχι σαν αυτές που έδινε όταν ήταν υπουργός Οικονομικών) στο πως περιμένει να ταχτοποιήσουν τις αυθαίρετες κατασκευές τους οι πολίτες, όταν γνωρίζουν εκ των προτέρων πως το οικονομικό κόστος και η ταλαιπωρία που θα υποστούν θα είναι τέτοια που θα τους αποτρέψει από τη συγκεκριμένη διαδικασία.

ΠΟΛΟ: Ομορφογυναίκες μου! Δεν πειράζει! - Καλό και το ασημένιο!

Μπορεί να ηττήθηκε στο μεγάλο τελικό από την Ιταλία με 13-10, αλλά η Εθνική πόλο των Γυναικών κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Αϊντχόφεν και παραμένουν οι επίσημες... αγαπημένες.

Τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση δεν έπιασαν την απόδοση που είχαν στα προηγούμενα ματς όμως καθιερώθηκαν τόσο στην συνείδηση μας όσο και στην ελίτ του παγκοσμίου πόλο.

Αν και η Εθνική προηγήθηκε με γκολ της Ψούνη δεν συνέχισε το ίδιο καλά στο πρώτο οκτάλεπτο. Οι Ιταλίδες παίζοντας σκληρά στην άμυνα και έχοντας αποτελεσματικότητα στις επιθετικές επιλογές της κατάφεραν να πάρουν μια διαφορά τριών γκολ.

Τζένη Μπαλατσινού: Δείτε πως ήταν το 1993! Μεγάλη διαφορά...

Πριν πολλά χρόνια φωτογραφιζόταν για το περιοδικό "Γυναίκα", η Τζένη Μπαλατσινού και λίγα είναι εκείνα που θυμίζουν το τότε μοντέλο με τη σημερινή Τζένη: 

Δείτε την όμορφη παρουσιάστρια όπως δεν την έχετε ξαναδεί...
Ήταν από τις πρώτες μου φωτογραφήσεις και μου έχει μείνει μια γλυκιά ανάμνηση! Το team ήταν καταπληκτικό και είχαμε περάσει αξέχαστα», έχει πει η ίδια.

Δραπέτης φυλακών «έταζε» δουλειά μέσω αγγελίας... και τις βίαζε

Μέσω αγγελιών προσέγγιζε ένας 46χρονος άνδρας, δραπέτης των φυλακών Μαλανδρίνου, τα θύματά του, με την δήθεν ελπίδα πως θα βοηθήσει στην εύρεση εργασίας, και με αυτόν τον τρόπο ερχόταν σε επαφή με γυναίκες τις οποίες στην συνέχεια βίαζε.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα ο συλληφθείς μέσω αγγελιών που τοιχοκολλούσε σε δρόμους της Αθήνας και με τις οποίες προσέφερε εργασία, ερχόταν αρχικά σε τηλεφωνική επαφή με γυναίκες που αναζητούσαν εργασία και στη συνέχεια προγραμμάτιζε συνάντηση μαζί τους. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έπειθε τα θύματα του να επιβιβασθούν σε φορτηγό αυτοκίνητο, τις οδηγούσε σε ερημική περιοχή στο Σκαραμαγκά και με την χρήση βίας και απειλή μαχαιριού ασελγούσε εις βάρος τους.

Από την έρευνα του τμήματος ασφαλείας Χαϊδαρίου εξιχνιάσθηκαν δύο τέτοιες περιπτώσεις κατά το τελευταίο δεκαήμερο. Επιπλέον ο δράστης είχε κλέψει από την περιοχή της Καλλιθέας και της Μεταμόρφωσης δύο ιδιωτικής χρήσεως φορτηγά αυτοκίνητα.

Ο 46χρονος άνδρας είναι δραπέτης, από τον Απρίλιο του 2011 όποτε και παραβίασε δεκαήμερη τακτική άδεια, των φυλακών Μαλανδρίνου, όπου ήταν έγκλειστος εκτίοντας ποινή κάθειρξης 25 ετών για απόπειρα ανθρωποκτονίας, κλοπές, απάτες, επιταγές και άλλα αδικήματα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται η συμμετοχή του και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Δημόσιοι υπάλληλοι με καταθέσεις... εκατομμυρίων ευρώ

Ποινικές διώξεις ασκήθηκαν σε πολλούς δημοσίους υπαλλήλους των οποίων οι τραπεζικοί λογαριασμοί ήταν φουσκωμένοι με καταθέσεις εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία και δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν, ύστερα από ελέγχους των επιθεωρητών του ΣΔΟΕ.

Από την άρση τραπεζικού και φορολογικού απορρήτου, όπως αναφέρει το news247.gr οι ελεγκτές δημόσιας διοίκησης εντόπισαν το αστρονομικό ποσό των 8 εκατ. ευρώ στους οικογενειακούς λογαριασμούς δικαστικής υπάλληλου του Πρωτοδικείου Αθηνών. Επίσης υπάλληλος δασαρχείου Αιγαίου είχε καταθέσεις ύψους 1 εκατ. Ευρώ, ενω προϊστάμενος πολεοδομίας δυτικής Ελλάδας είχε σε καταθέσεις 600.000 ευρώ.

Υπάλληλος πολεοδομίας δήμου του νομού Αττικής με καταθέσεις ύψους 450.000 ευρώ. Προϊστάμενος στον Σύνδεσμο δήμων και κοινοτήτων κατείχε περιουσιακά στοιχεία αξίας 500.000 ευρώ, 680.000 διατηρούσε σε λογαριασμούς υπάλληλος δημοσίου οργανισμού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΔΟΕ από ελέγχους για φοροδιαφυγή, χρυσές δουλειές έκαναν και κρατικοί λειτουργοί, δικηγόροι και γιατροί σε Αργολίδα, Κόρινθο, Λακωνία και Μεσσηνία.

Οι άντρες του ΣΔΟΕ, εντόπισαν περίπου 4 εκατομμύρια ευρώ που έχουν συγκεντρωθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς δύο υψηλόβαθμων υπαλλήλων της πολεοδομίας σε Ναύπλιο και Άργος, από ύποπτες τμηματικές καταθέσεις από 2 εως 15.000 ευρώ σε διάφορα χρονικά διαστήματα, Επίσης αξιωματικός της ΕΛΑΣ στην ίδια περιοχή διαθέτει καταθέσεις τουλάχιστον 500.000 ευρώ.

Αδήλωτα χρηματικά ποσά εμφανίζονται και στους τραπεζικούς λογαριασμούς τουλάχιστον 40 γιατρών του ΕΣΥ. Η ποινή στις περισσότερες περιπτώσεις για τους επίορκους δημόσιους υπαλλήλους είναι η οριστική παύση.

Ασήκωτα τα φορολογικά βάρη για τους ιδιοκτήτες ακινήτων

Ένας στους δύο ιδιοκτήτες ακινήτων δηλώνουν αδυναμία να ανταποκριθούν στα φορολογικά βάρη, όπως ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας και το τέλος ακινήτων, για το 2012. Ισάριθμοι αναφέρουν ότι δεν θα μπορέσουν να πληρώσουν ούτε τις δόσεις του στεγαστικού τους δανείου, ενώ ήδη ένας στους έξι καθυστερεί τις πληρωμές των δόσεων.
Επιπλέον, το 94% των ιδιοκτητών υπέστη μείωση εισοδημάτων την τελευταία διετία, είτε επειδή έμειναν κενά τα ακίνητα που μίσθωναν, είτε γιατί έκαναν μειώσεις ενοικίων οι οποίες στην πλειονότητα των περιπτώσεων (άνω του 60%) κυμαίνονται μεταξύ 20 και 30%. Γενικά, τρεις στους τέσσερις ιδιοκτήτες αναφέρουν ότι το να διαθέτει κανείς σήμερα ακίνητα για εκμίσθωση είναι ασύμφορο.
Τα συμπεράσματα αυτά προκύπτουν από έρευνα της «Κάπα Research» για την αγορά ακινήτων, που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) και παρουσιάστηκε στο 29ο ετήσιο συνέδριο της Ομοσπονδίας από το γενικό διευθυντή της Εταιρείας, Τάσο Γεωργιάδη.
Π. Οικονόμου: «Απολύτως παράλογο» το αίτημα της τρόικας για αύξηση των αντικειμενικών αξιών
«Απολύτως παράλογο» χαρακτήρισε το αίτημα της τρόικας για την αύξηση των αντικειμενικών αξιών ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Παντελής Οικονόμου, μιλώντας κατά τη διάρκεια του 29ου πανελλήνιου συνεδρίου της ΠΟΜΙΔΑ.
«Είναι ένα μέτρο που δεν έχει την υποστήριξη από την πλευρά της κυβέρνησης, αλλά έχω και την αίσθηση ότι προτάθηκε χλιαρά από την τρόικα», πρόσθεσε.
Σχετικά με τις 40 φορολογικές επιβαρύνσεις που υφίστανται οι ιδιοκτήτες ακινήτων, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών τόνισε χαρακτηριστικά: «Πρόκειται για μία λίστα παραλογισμών και σ' αυτήν οδήγησαν οι αστοχίες πολλών δεκαετιών», συμπληρώνοντας ότι πρέπει να καταργηθούν οι υπέρμετρες επιβαρύνσεις, αλλά με ουδέτερο δημοσιονομικό αποτέλεσμα».
Μάλιστα, την ώρα που αναφερόταν στο Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτημένων Δομημένων Επιφανειών, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι υπάρχει υπεύθυνος και είναι γνωστό ποιος φταίει για την αδυναμία είσπραξης του φόρου ακίνητης περιουσίας του 2010 και εν μέρει του 2009, πλήθος κόσμου αντέδρασε αποδοκιμάζοντάς τον και ζητώντας να οδηγηθούν στη φυλακή όσοι έφταιξαν.
Ο αναπληρωτής υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της ΝΔ, Νότης Μηταράκης, παρατήρησε με τη σειρά του ότι είναι χαρακτηριστικό πως ενώ ο προϋπολογισμός του 2009 προέβλεπε 500 εκατομμύρια ευρώ έσοδα από τη φορολόγηση των ακινήτων, ο φετινός προβλέπει 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ. «Η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας είναι ένας φόρος για τα ακίνητα, το ΕΤΑΚ, όπως ήταν παλιά, που θα καθορίζεται με βάση την αντικειμενική αξία», συμπλήρωσε.

Σοβαρά επεισόδια σε αγώνα της ομάδας μπάσκετ γυναικών του Παναθηναϊκού

Επίθεση δέχθηκε το πούλμαν που μετέφερε την ομάδα μπάσκετ γυναικών του Παναθηναϊκού στο κλειστό του Στρέφη στα Εξάρχεια για αγώνα με τον τοπικό Αστέρα.

Άγνωστοι, που έφεραν διακριτικά της ΑΕΚ, έριξαν πέτρες και αντικείμενα στο πούλμαν και η αστυνομία που έσπευσε να επέμβει έκανε χρήση χημικών, με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα στους γύρω δρόμους, αλλά και μέσα στο κλειστό να γίνει αποπνικτική.

Παράλληλα, ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας περικύκλωσαν τον σύνδεσμο του Παναθηναϊκού επί της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, προκειμένου να εμποδίσουν οπαδούς της ομάδας που θα ήθελαν να πάνε στον συγκεκριμένο αγώνα, υπό τον φόβο νέων επεισοδίων και αντιποίνων.

- Αναβολή στο ματς μεταξύ του Αστέρα Εξαρχείων και του Παναθηναϊκού, μετά τα επεισόδια που είχαν προηγηθεί το μεσημέρι του Σαββάτου

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Θεσσαλονίκη: Ταχυδρόμος κρατούσε και άνοιγε επιστολές

Συνελήφθη την Παρασκευή από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, 48χρονος ταχυδρομικός υπάλληλος, σε βάρος του οποίου σχηματίζεται δικογραφία για «Παραβάσεις ταχυδρομικών υπαλλήλων».

Ειδικότερα, σε έρευνα που πραγματοποίησαν αστυνομικοί σε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, στο οποίο επέβαινε ο 48χρονος, κατά την αποχώρησή του από την ταχυδρομική υπηρεσία στην οποία εργάζεται, εντόπισαν 15 ταχυδρομικές επιστολές, των οποίων δεν ήταν αποδέκτης, ενώ η μία εξ αυτών ήταν παραβιασμένη.

Επίσης, σε βάρος του συλληφθέντα έχει εκδοθεί απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 2 ετών και 3 μηνών με 3ετή αναστολή, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατ εξακολούθηση, κατ επάγγελμα και κατά συνήθεια και για παραβάσεις του ταχυδρομικού υπαλλήλου κατ εξακολούθηση.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Εξαπατούσαν ηλικιωμένους παριστάνοντας υπαλλήλους της ΔΕΗ ή εφοριακούς

Τετραμελής εγκληματική οργάνωση που διέπραττε απάτες-κλοπές εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Τρικάλων. Συνελήφθησαν δύο Ελληνες, ηλικίας 27 και 36 ετών αντίστοιχα, ενώ αναζητούνται ένας 36χρονος Ελληνας και ένα ακόμη άτομο αγνώστων στοιχείων ταυτότητας.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για απάτες και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατ’ επάγγελμα και κατ εξακολούθηση.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες μετέβαιναν σε οικίες κυρίως υπερήλικων που διέμεναν μόνοι τους και προσποιούμενοι τους υπαλλήλους της ΔΕΗ ή της Εφορίας, έπειθαν τους παθόντες να τους παραδίδουν χρήματα τα οποία όφειλαν συγγενικά τους πρόσωπα στις παραπάνω Υπηρεσίας.

Σε περίπτωση που οι παθόντες δεν είχαν χρήματα στην οικία τους, τους οδηγούσαν σε τραπεζικά καταστήματα όπου προέβαιναν σε αναλήψεις χρημάτων. Σε πολλές περιπτώσεις, οι δράστες εκτός από τα χρήματα που τους παρέδιδαν οι παθόντες, αφαιρούσαν και οι ίδιοι χρήματα από τις οικίες στις οποίες μετέβαιναν, με τη μέθοδο της απασχόλησης.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες χρησιμοποιώντας την προαναφερόμενη μέθοδο και σε ομάδες με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση μελών, διέπραξαν στην περιοχή των Τρικάλων, τις παρακάτω απάτες-κλοπές:

- Πρωινές ώρες της 26-01-2012 δύο από τους παραπάνω δράστες εμφανίστηκαν ως υπάλληλοι της Εφορίας στην οικία 76χρονης ημεδαπής και έπεισαν αυτή ότι συγγενικό της πρόσωπο οφείλει χρήματα στην Εφορία. Συνέχεια την μετέφεραν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο σε τραπεζικό κατάστημα όπου έκανε ανάληψη 1800 ευρώ, τα οποία και τους παρέδωσε.

- Πρωινές ώρες της 27-01-2012 δύο από τους παραπάνω δράστες εμφανίστηκαν ως υπάλληλοι της Εφορίας στην οικία 73χρονης ημεδαπής και την έπεισαν ότι συγγενικό της πρόσωπο οφείλει χρήματα στην Εφορία. Στη συνέχεια, την μετέφεραν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο σε τραπεζικό όπου έκανε σε ανάληψη 3800 ευρώ, τα οποία και τους παρέδωσε.

- Πρωινές ώρες της 27-01-2012 ένας από τους δράστες μετέβη με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στην οικία 74χρονης ημεδαπής, την οποία γνώριζε από παλιά. Στη συνέχεια προσήλθαν και άλλοι δύο από τους δράστες προσποιούμενοι τους υπαλλήλους της ΔΕΗ. Ενώ, η παθούσα απασχολούνταν από τους φερόμενους ως υπαλλήλους της ΔΕΗ, ο πρώτος από τους δράστες αφαίρεσε από το χώρο της κρεβατοκάμαρας το χρηματικό ποσό των 750 ευρώ.

- Πρωινές ώρες της 27-01-2012 δύο από τους δράστες εμφανίστηκαν ως υπάλληλοι της ΔΕΗ στην οικία 78χρονης ημεδαπής και την έπεισαν να τους παρέδωσε το χρηματικό ποσό των 60 ευρώ, ως οφειλή της προς στη ΔΕΗ, ενώ με την μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσαν επιπλέον από το πορτοφόλι της το χρηματικό ποσό των 40 ευρώ.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 3.795 ευρώ και δύο τηλέφωνα. Σε ερευνά που έγινε στο αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ρούχα και αντικείμενα που χρησιμοποιούσαν για την εξαπάτηση των παθόντων.

Ερευνάται η συμμετοχή των δραστών και σε άλλα παρόμοια αδικήματα στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας. Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Τρικάλων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων.

Tρεις άνθρωποι στο νοσοκομείο από πυρκαγιές στην Αττική

Fire in Dumpster
Image by benwatts via Flickr
Δύο πυρκαγιές σε διαμερίσματα, στο Παλαιό Φάληρο και την Κυψέλη σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η πρώτη ξέσπασε σε διαμέρισμα τετάρτου ορόφου πολυκατοικίας στο Παλαιό Φάληρο, στην οδό Θησέως.

Δύο άτομα μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο.

Στην κατάσβεση της φωτιάς, πήραν μέρος 5 οχήματα της πυροσβεστικής με 15 πυροσβέστες.

Στην Κυψέλη στην οδό Καυκάσου ξέσπασε πυρκαγιά σε διαμέρισμα πέμπτου ορόφου πολυκατοικίας.

Ένα άτομο χρειάστηκε και σε αυτή την περίπτωση να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

Στην κατάσβεση της φωτιάς πήραν μέρος δύο οχήματα της πυροσβεστικής, με επτά πυροσβέστες.
Enhanced by Zemanta

Σύλληψη εμπόρων λαχαναγοράς για εκβιασμό σε διαγωνισμό του Ναυτικού

Στη σύλληψη των εμπόρων της λαχαναγοράς Π και Γ,για εκβιασμό σε βάρος του Γενικού Γραμματέα του Συνδέσμου Εμπόρων της Λαχαναγοράς Ι. Σ προχώρησαν χθες βράδυ άνδρες του ΙΒ Αστυνομικού τμήματος του Ρέντη.

Οι δράστες ζήτησαν αρχικώς 100.000 ευρώ και στη συνέχεια ύστερα από παζάρεμα 50.000 ευρώ από τον καταγγέλοντα Ι. Σ, προκειμένου να μην "χτυπήσουν" δημόσιο διαγωνισμό στον οποίο συμμετείχε, για προμήθεια φρούτων και λαχανικών στο ελληνικό πολεμικό ναυτικό.

Ο καταγγέλων απευθύνθηκε στην ασφάλεια και έκλεισε ραντεβού με τους δράστες με προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Μόλις έγινε η συναλλαγή επενέβησαν οι αστυνομικοί και οι έγιναν οι συλλήψεις. Οι δράστες παραπέμφθηκαν στο αυτόφωρο.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

΄Εκλεψαν το αυτοκίνητο του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου!

Αντιμέτωπος με ένα δυσάρεστο γεγονός ήρθε την Παρασκευή (27/1) ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος.

Πιο συγκεκριμένα ο 24χρονος ποδοσφαιριστής του Παναθηναικού, τις πρώτες πρωινές ώρες της συγκεκριμένης μέρας, έπεσε θύμα κλοπής από αγνώστους που «άρπαξαν» το αυτοκίνητο του (λευκό Audi 23) που είχε παρκάρει έξω από την οικεία του στη Βούλα.

Ο άσος του Τριφυλλιού κάλεσε τις Αρχές και κατέθεσε μήνυση για το περιστατικό ενώ από την πλευρά του υπάρχει αισιοδοξία για την θετική κατάληξη των ερευνώ που έχει αρχίσει η πλευρά της ελληνικής αστυνομίας.

Νέος ισχυρός σεισμός μεταξύ Κρήτης και Σαντορίνης

Μια ακόμη ισχυρή σεισμική δόνηση που έγινε αισθητή σε ολόκληρη την Κρήτη συνέβει στις 12:50 το μεσημέρι

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο ο σεισμός είχε ένταση 4,7 (mb) βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρό του ήταν στον ίδιο εστιακό χώρο με τους προηγούμενους, δηλαδή σε απόσταση 78 χιλιομέτρων Βορειοδυτικά του Ηρακλείου, στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Κρήτης και Σαντορίνης.

Τα στοιχεία αυτά επιβεβαίωσε μιλώντας στο  flashnews.gr  ο υπεύθυνος του Εργαστηρίου Γεωφυσικής και Σεισμολογίας του ΤΕΙ Κρήτης κ.Φιλιππας Βαλλιανάτος :

"Οι σεισμογράφοι του εργαστηρίου μας κατέγραψαν την σεισμική δόνηση με μέγεθος 4,6 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ σε εστιακό βάθος μεταξύ 8 - 10 χιλιομέτρων, ενώ στα πρώτα δέκα λεπτά μετά τον σεισμό κατεγράφησαν και τέσσερεις μετασεισμικές δονήσεις με μεγέθη απο 2,5 - 3,5 Ρίχτερ. Και αυτός ο σεισμός εντάσσεται στην σεισμική ακολουθία των τελευταίων ημερών την οποία παρακολουθούμε με προσοχή" είπε ο κ.Βαλλιανάτος.
 
 Οι χθεσινές σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν λίγο μετά τις 9 το βράδυ και αναστάτωσαν τους κατοίκους του Ηρακλείου στην Κρήτη καθώς σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο η ισχυρότερη δόνηση ήταν 4,5 Ρίχτερ, και σημειώθηκε στις 21.06.
Ακολούθησαν μάλιστα άλλες 9 δονήσεις μικρότερης έντασης μέσα σε διάστημα περίπου μίας ώρας με επίκεντρο περίπου στο ίδιο σημείο με τους ισχυρούς σεισμός των 5,2 Ρίχτερ που σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Παρασκευής και 5,3 Ρίχτερ το πρωί της Πέμπτης αντίστοιχα.
Πάντως οι σεισμολόγοι που καταγράφουν το φαινόμενο εμφανίζονται καθησυχαστικοί και μιλούν για συνήθη σεισμική δραστηριότητα

Σάλος από την αποκάλυψη για την ουσία που χρησιμοποιούσαν τα Mc Donalds

English: UK flagship McDonald's restaurant.
Image via Wikipedia
Τι είναι η «ροζ γλίτσα»; Κατά τον τηλεοπτικό Βρετανό σεφ Τζέιμι Όλιβερ είναι ένα συστατικό βιομηχανοποιημένων τροφίμων που χρησιμοποιούσε η πιο γνωστή αλυσίδα γρήγορου φαγητού στον κόσμο-τα Μακ Ντόναλτς-για να μετατρέψουν λιπαρά απομεινάρια βοδινού κρέατος σε κιμά για τα χάμπουργκερ τους στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Ο Όλιβερ προκάλεσε αναστάτωση στο τηλεοπτικό του κοινό, όταν αποκάλυψε ότι τα Μακ Ντόναλτς χρησιμοποιούσαν αυτή την ουσία που δεν είναι τίποτα άλλο από υδροξείδιο του αμμωνίου (E527) όπως είπε.

Τα Μακ Ντόναλτς απέσυραν τελικά την ουσία αυτή από τα προϊόντα τους αλλά για να γίνει αυτό χρειάστηκε ολόκληρη τηλεοπτική εκστρατεία εκ μέρους του Βρετανού σεφ.

Ο Τοντ Μπέικον πάντως -διευθυντής του αρμόδιου τμήματος των McDonald's στις ΗΠΑ-, αρνήθηκε ότι η απόφαση της αλυσίδας εστιατορίων είχε σχέση με την εκστρατεία του Όλιβερ. «Η απόφαση να αφαιρέσουμε αυτό το προϊόν από το σύστημα των McDonald's δεν συνδέεται με κάποιο συγκεκριμένο γεγονός, αλλά με την απόφασή μας να υποστηρίξουμε την προσπάθεια εναρμόνισης των παγκόσμιων προτύπων στα υλικά του ωμού βοδινού. Τα McDonald's εναρμονίζονται με τα κυβερνητικά προαπαιτούμενα και κανονισμούς για την ασφάλεια των τροφίμων» είπε.

Ο μικροβιολόγος του αμερικανικού υπουργείου Γεωργίας Τζέραλ Ζίρνσταϊν υποστηρίζει ότι η χρήση του υδροξείδιου του αμμωνίου πρέπει να απαγορευθεί: «Δεν θεωρώ ότι πρόκειται για βοδινό κιμά και το να επιτρέπεται να χρησιμοποιείται σε βοδινό κιμά είναι κάποια μορφή ψευδούς επισήμανσης
Enhanced by Zemanta

Ν. Χατζηνικολάου: Η ατυχία με τα απανωτά χειρουργεία και το... ευχέλαιο!

Ποια παρουσιάστρια πρότεινε στο Νίκο Χατζηνικολάου να κάνει ευχέλαιο για να "νικήσει" την ατυχία των τελευταίων χρόνων με τα τέσσερα απανωτά χειρουργεία;

Ο διάλογος τους απεικονίζει τα συναισθήματα του κορυφαίου άνκορμαν τούτες τις ώρες..

ΣΤΑ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΠΑΟ και Ολυμπιακός και στη μέση η... Super League !

Ένταση προκλήθηκε στην έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού Συμβουλίου της Σούπερ Λίγκας, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, ανάμεσα στον Βαγγέλη Μαρινάκη και τον Δημήτρη Γόντικα.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού ζήτησε τον λόγο από τον ομόλογό του στον Παναθηναϊκό για τις δηλώσεις που είχε κάνει ο τελευταίος μετά τη νίκη των «πρασίνων» στα Γιάννενα επί του ΠΑΣ, όταν υπονόησε πως ο Ολυμπιακός συναντάει μικρότερη αντίσταση από ορισμένες ομάδες σε σχέση με το «τριφύλλι».

 Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Η αντικαταθλιπτική δράση της μεσογειακής διατροφής

Είναι γνωστό, ότι η μεσογειακή δίαιτα δρα ευεργετικά περισσότερο στην πρόληψη και λιγότερο στη θεραπεία της κατάθλιψης. Είναι επίσης γνωστό, ότι πίσω από την κατάθλιψη υπάρχει άγχος, ένα συναίσθημα που δημιουργείται από χρόνιες εκκρεμότητες, διλήμματα, μικρά ή μεγάλα, απώλειες, αναποφασιστικότητα, αισθήματα πόνου, σκέψεις αδυναμίας κ.λπ.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Στο οικονομικό «χαλάει» του Κόκε στον Αρη

Οι οφειλές του παίκτη από την περσινή του αποχώρηση από τον Αρη φαίνονται να είναι και αυτές που καθυστερούν την επιστροφή του Σέρχιο Κόκε.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Στροφή των νέων επιχειρηματιών στον αγροτικό τομέα

Στροφή των νέων επιχειρηματιών σε δραστηριότητες που σχετίζονται με τον αγροτικό τομέα ή την προσφορά υπηρεσιών προς άλλες επιχειρήσεις διαπιστώνει η έρευνα του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών που παρουσιάστηκε χθες σε ειδική συνέντευξη Τύπου δίνοντας μια νότα αισιοδοξίας για την τάση της επιχειρηματικότητας στο μέλλον.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

"Πόρτα εξόδου" στους γιατρούς που γράφουν πολλά φάρμακα - Αντίδρασεις ΙΣΑ

Την πόρτα στους συμβεβλημένους με τον Ενιαίο Οργανισμό Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) γιατρούς δείχνει ο υπουργός Υγείας, στην περίπτωση που αποδειχθεί ότι υπερσυνταγογραφούν.

Σε τροπολογία που κατατέθηκε στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου αναφέρεται ότι οι γιατροί του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ και του ΕΟΠΥΥ, μόνιμοι και συμβασιούχοι ορισμένου ή αορίστου χρόνου, οι οποίοι παραπέμπτονται στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα για υπερσυνταγογράφηση, προκλητή ζήτηση φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων ή κατευθυνόμενη συνταγογράφηση θα χάνουν το δικαίωμα της συνταγογράφησης για έναν χρόνο.

Επίσης, θα τους αφαιρείται το βιβλιάριο συνταγογράφησης μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης από το αρμόδιο πειθαρχικό όργανο.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΕΔΩ

Βοιωτία: Συνελήφθη ένας 22χρονος για ληστεία σε βάρος 19χρονης

Συνελήφθη στη Λιβαδειά Βοιωτίας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Λιβαδειάς, με την συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας και του Τμήματος Τροχαίας Λιβαδειάς, ένας 22χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για ληστεία σε βάρος 19χρονης ημεδαπής. Συνελήφθησαν επίσης ο 47χρονος πατέρας του, η 42χρονη μητέρα του και ο 19χρονος αδελφός του, κατηγορούμενοι για αντίσταση κατά των αστυνομικών.

Ειδικότερα, προχθές το μεσημέρι, ο 22χρονος κινούμενος με το Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, προσέγγισε την 19χρονη, η οποία ανέμενε σε στάση των ΚΤΕΛ Λιβαδειάς και ασκώντας σε βάρος της σωματική βία, της αφαίρεσε το κινητό της τηλέφωνο. Η 19χρονη μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς, προκειμένου να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια αποχώρησε.

Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Λιβαδειάς κινητοποιήθηκαν άμεσα, αναζήτησαν και εντόπισαν, σε σύντομο χρονικό διάστημα, τον 22χρονο δράστη πλησίον της οικία του και με την συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας και του Τμήματος Τροχαίας Λιβαδειάς τον συνέλαβαν.

Επίσης συνελήφθησαν οι γονείς και ο αδερφός του δράστη, η οποίοι προσπάθησαν να αποτρέψουν την σύλληψη του από τους αστυνομικούς. 

4ωρη στάση εργασίας τη Δευτέρα στο ΔΟΛ

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ, της ΕΤΕΡ, της ΕΤΗΠΤΑ και της ΕΣΠΗΤ διαμαρτυρόμενα για τη μείωση των αποδοχών, που επιχειρεί η εργοδοσία του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, και για την πίεση που ασκεί για την υπογραφή καταχρηστικών ατομικών συμβάσεων εργασίας, αποφάσισαν την κήρυξη τετράωρης στάσης εργασίας από τις 12.00 το μεσημέρι έως τις 16.00 της Δευτέρας, 30 Ιανουαρίου 2012 όλων των δημοσιογράφων, των διοικητικών υπαλλήλων, των τεχνικών ραδιοφώνου και των τεχνικών ηλεκτρονικού και περιοδικού τύπου, που εργάζονται στις εφημερίδες «ΤΟ ΒΗΜΑ» και «ΤΑ ΝΕΑ», στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ FM», στις ιστοσελίδες «vima.gr», «nea.gr» και «in.gr» καθώς και στα περιοδικά του ομίλου, προκειμένου να πραγματοποιηθεί συνέλευση των ως άνω εργαζομένων και να αποφασίσουν για την περαιτέρω στάση τους στην προκλητική αυτή εργοδοτική προσπάθεια.

Ηλεία: Ο ληστής φόρεσε κοστούμι και... έκανε νέο ξεκίνημα!

Ένας 37χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς στην Βάρδα Ηλείας, με την κατηγορία ότι εξαπατούσε  ηλικιωμένους. Σύμφωνα με την Αστυνομία ο 37χρονος έβρισκε ηλικιωμένα άτομα, στα οποία προφασιζόταν ότι είναι γνωστός συγγενικών τους προσώπων.

Eμφανιζόταν ''στην τρίχα'' με κοστούμι και έπειθε τους ηλικιωμένους ότι τα συγγενικά τους πρόσωπα, χρωστούσαν χρήματα για αγορές που είχαν πραγματοποιήσει ή για εξόφληση λογαριασμών και δόσεων.

Όπως διαπιστώθηκε σε βάρος του 37χρονου, έχουν σχηματισθεί δικογραφίες για τη διάπραξη και άλλων περιπτώσεων εξαπάτησης ηλικιωμένων, ενώ στα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου είχε συλληφθεί, από αστυνομικούς της Ασφαλείας Πατρών, κατόπιν εντάλματος σύλληψης, για ληστεία που είχε διαπράξει την στην Πάτρα, σε βάρος 72χρονης...

Παρόλα αυτά κυκλοφορούσε και εξαπατούσε ελεύθερος!
parapolitika.gr

Ο Παρθενώνας σε τρισδιάστατες προβολές

Με τρισδιάστατες προβολές εμπλουτίζει την προσφορά του προς τους επισκέπτες του το Μουσείο Ακρόπολης από τις 4 και 5 Φεβρουαρίου και για κάθε σαββατοκύριακο από εδώ και πέρα.

Συγκεκριμένα, στην Αίθουσα Εικονικής Πραγματικότητας (στο ισόγειο του Μουσείου) θα προβάλλεται η δεκάλεπτη ταινία «Η Ακρόπολη στην Αρχαιότητα», η οποία δημιουργήθηκε με την επιστημονική εποπτεία της Υπηρεσίας Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης.

Στην ταινία παρουσιάζονται τα μνημεία της Ακρόπολης από τα οποία ο επισκέπτης αντλεί χρήσιμες πληροφορίες για την κατανόηση των αρχιτεκτονικών γλυπτών που εκτίθενται στο Μουσείο.

Οι προβολές θα είναι δύο κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 11 π.μ. στην αγγλική γλώσσα και στις 12 το μεσημέρι στην ελληνική. Το συμβολικό αντίτιμο ειδικού εισιτηρίου είναι 1 ευρώ. Για την παρακολούθηση των προβολών από ομάδες επισκεπτών άνω των 10 ατόμων απαιτείται τηλεφωνική κράτηση (Δευτέρα έως Παρασκευή 9 π.μ.έως 5 μ.μ.στο τηλ. 210 9000903).

Η δραστηριότητα εντάσσεται στο πρόγραμμα «Μια μέρα στο Μουσείο Ακρόπολης».

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...