Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Πρόταση για τη δημιουργία πίστας αγώνων Formula 1 στον Πειραιά

Cars wind through the infield section of the I...
Image via Wikipedia
Η πρόταση του δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας για τη δημιουργία πίστας αγώνων formula 1 στην πρώην βιομηχανική περιοχή των Λιπασμάτων, συζητήθηκε σε συνάντηση του δημάρχου της πόλης Λουκά Τζανή, με τον πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΛΠ ΑΕ Γιώργο Ανωμερίτη.

Η συνάντηση έγινε στο δημαρχείο του Κερατσινίου, όπου παρουσιάστηκε αναλυτικά το σχέδιο κατασκευής της πίστας από τον αρχιτέκτονα Θανάση Παπαθεοδώρου, που εμπνεύστηκε την πρόταση, ενώ σ' αυτήν επαναβεβαιώθηκε η σύμφωνη γνώμη του ΟΛΠ για την άμεση προώθησή της προς τα συναρμόδια υπουργεία, τη FIA και τους συνιδιοκτήτες της πρώην βιομηχανικής περιοχής των Λιπασμάτων.

«Μια ενδεχόμενη κατασκευή πίστας formula 1 δεν αφορά μόνο τη Δραπετσώνα και το Κερατσίνι, είναι μια πρόταση που αφορά όλη την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά» δήλωσε ο δήμαρχος Λουκάς Τζανής, λέγοντας ότι το σχέδιο είναι βιώσιμο οικονομικά. Τόνισε, ότι περίπου 250 στρέμματα θα γίνουν πράσινο, ενώ θα ανοίξουν περίπου 3.500 θέσεις εργασίας.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΟΛΠ ΑΕ Γιώργος Ανωμερίτης δήλωσε, ότι το σχέδιο της formula 1 είναι μια εξαιρετική πρόταση που δίνει μια τελείως διαφορετική διάσταση στην υπόθεση ανάπλαση. Χαρακτήρισε πρόκληση τη συγκεκριμένη επενδυτική πρόταση και πρότεινε να φτιαχτεί άμεσα μια εταιρεία ειδικού σκοπού, ώστε να προχωρήσει το θέμα.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...