Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Καθυστέρηση καταβολής των προνοιακών επιδομάτων των ΑμΕΑ

Έντονη ανησυχία επικρατεί στους συμπολίτες μας ΑμΕΑ και τις οικογένειές τους καθώς υπάρχει πρωτοφανής καθυστέρηση για την αποστολή από τους Δήμους των επιταγών ώστε τα ΑμΕΑ να εισπράξουν από τα ΕΛΤΑ το προνοιακό επίδομα που λαμβάνουν κάθε 2μηνο.

Όπως τονίζει με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ.κ. Αν. Γιαννίτση και Α. Λοβέρδο αντίστοιχα, ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λευτέρης Αυγενάκης, αν και έχει παρέλθει η ημερομηνία είσπραξης, καμία επιταγή δεν έχει φτάσει στους δικαιούχους, ενώ ο ΕΛΤΑ τους ενημερώνει ότι εάν δεν μπουν οι πιστώσεις στους Δήμους, δεν μπορούν να αποσταλούν οι επιταγές και άρα να αρχίσουν να πληρώνουν τα ταχυδρομεία.

Όπως αναφέρει ο κ. Αυγενάκης, «πολλά ΑμΕΑ εξαρτώνται οικονομικά από το επίδομα των 680€ το δίμηνο, και μάλιστα ιδιαίτερα τώρα, που αναγκάστηκαν λόγω των κινητοποιήσεων των φαρμακοποιών να πληρώσουν ποσά από 250 έως 300€ ο καθένας για να προμηθευτούν τα φάρμακα τους, ενώ άγνωστο παραμένει εάν και πότε θα τους τα επιστρέψουν τα Ταμεία πίσω.»

Επιπλέον προσθέτει, πως «η Πολιτεία πρέπει να καταλάβει ότι δεν μπορεί να δοκιμάζει και να ταλαιπωρεί κατά αυτόν τον τρόπο τα Άτομα με Αναπηρία και τις οικογένειές τους, ούτε να τους αντιμετωπίζει με την απαράδεκτη σκληρότητα που το τελευταίο διάστημα έχει επιδείξει, αλλά αντίθετα οφείλει να λαμβάνει μέτρα προστασίας για τις πιο ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, ιδιαίτερα δε σε καιρούς κρίσης, όπως αυτοί που διανύουμε».
Στο πλαίσιο αυτό, δεδομένου ότι έχει περάσει ήδη το πρώτο 20ήμερο του μήνα και το προνοιακό επίδομα για πολλούς ανθρώπους με αναπηρία και τις οικογένειές τους αποτελεί το μόνο έσοδο, ερωτούνται οι αρμόδιοι Υπουργοί Αν. Γιαννίτσης και Α. Λοβέρδος αν προτίθενται να μεριμνήσουν για την άμεση έγκριση των σχετικών πιστώσεων στους Δήμους, προκειμένου να καταβληθούν το ταχύτερο δυνατόν τα προνοιακά επιδόματα των ΑμΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...