Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

“Ρουκέτα” Τσίπρα: Παρακολουθούν το τηλέφωνό μου - Δένδιας: Εξωφρενικός ο ισχυρισμός


Σε μια αποκάλυψη-βόμβα προχώρησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κατά την πρόσφατη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα υποστηρίζει η “Real News” η οποία κυκλοφορεί την Κυριακή.

Η “ναυαρχίδα” του Ομίλου Κουρή-Χατζηνικολάου δημοσιεύει ρεπορτάζ, με “χτύπημα” και στην πρώτη σελίδα της, στο οποίο αναφέρεται ότι στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα, την ώρα που βρισκόταν στην κορύφωσή του το θέμα της Χρυσής Αυγής, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αποκάλυψε ότι οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας, δηλαδή η ΕΥΠ, παρακολουθούν το τηλέφωνό του, όπως και τα τηλέφωνα των βουλευτών της Κουμουνδούρου.

“Να ξέρετε ότι τα τηλέφωνά μας παρακολουθούνται. Τόσο το δικό μου, όσο και των βουλευτών μας”, φέρεται να είπε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, μια αποκάλυψη που αναμένεται να προκαλέσει θύελλα στο πολιτικό σκηνικό.

Δένδιας: Εξωφρενικός ο ισχυρισμός Τσίπρα για τις παρακολουθήσεις

Με ανακοίνωσή του ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Δένδιας, αναφέρεται στο δημοσίευμα της εφημερίδας Real News σύμφωνα με το οποίο ο Αλέξης Τσίπρας είπε σε μέλη του ΣΥΡΙΖΑ πως παρακολουθείται το τηλέφωνό του.

Ο υπουργός διαψεύδει το γεγονός και καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να πάρει δημόσια θέση για το θέμα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας, φέρεται σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Real News να έχει καταγγείλει – και μάλιστα κατά τη συνεδρίαση ανώτατων κομματικών οργάνων – ότι τα τηλέφωνα του κόμματός του και του ιδίου παρακολουθούνται!

Ζητάμε από τον κ. Τσίπρα να διαψεύσει άμεσα ότι διατύπωσε τον εξωφρενικό για ευνομούμενο Κράτος ισχυρισμό ή να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά.

Σε διαφορετική περίπτωση παραμένει υπόλογος απέναντι στην Πολιτεία και τα συντεταγμένα όργανα του Κράτους, τα οποία εκ προθέσεως συκοφαντεί».

Ο Κωνσταντινόπουλος στο Τwitter για την “παρακολούθηση” Τσίπρα

Μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο Twitter,  o εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος έκανε το δικό του, πολιτικό σχόλιο, για το μείζον θέμα που έχει ξεσπάσει από το μεσημέρι, σχετικά με το ενδεχόμενο να βρίσκεται υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ το τηλέφωνο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

“Ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι παρακολουθούν το τηλέφωνό του. Απαράδεκτο και θλιβερό αν συμβαίνει, πρέπει άμεσα να καταθέσει στοιχεία που να το αποδεικνύουν.

Διαφορετικά, είναι απλά θεωρίες συνωμοσίας που προκαλούν μεγαλύτερη ανησυχία και ρίχνουν λάδι στη φωτιά. Ελπίζουμε σύντομα να απαντήσει”, έγραψε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter.

Έγγραφο-φωτιά συνδέει την Χ.Α με τους Γερμανούς Νεοναζί

Σύμφωνα με έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών της Γερμανίας- Η ΧΑ είχε διασυνδέσεις με ακροδεξιές ομάδες στη Γερμανία και μία από αυτές είναι το Εθνικό Κόμμα, NPD


Επαφές με το το νεοναζιστικό δίκτυο «Freie Netzwerk Süd» φαίνεται ότι είχε η Χρυσή Αυγή σύμφωνα με έγγραφό που έχει στα χέρια του το υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας. Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η  Deutche Welle η Χρυσή Αυγή έχει διασυνδέσεις με ακροδεξιές ομάδες στη Γερμανία και μία από αυτές είναι το Εθνικό Κόμμα, NPD, το οποίο με τη σειρά του έχει επαφές με παρόμοια σχήματα σε πολλές χώρες της Ευρώπης. 

Σε αυτό το πλαίσιο «υπάρχουν μεμονωμένες επαφές μεταξύ της Χρυσής Αυγής και του NPD», παρατηρεί το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών, απαντώντας σε κοινοβουλευτική ερώτηση του κόμματος της Αριστεράς (Die Linke) που κατετέθη τον περασμένο Μάρτιο. Σύμφωνα με το έγγραφο, οι σημαντικότεροι εταίροι του NPD είναι τα σχήματα των ομοϊδεατών του στην Ολλανδία, την Ισπανία, την Τσεχία, την Ουκρανία και την Ουγγαρία.

Το υπουργείο Εσωτερικών αναφέρει επίσης ότι δεν έχει επιβεβαιωμένα στοιχεία που να καταδεικνύουν ότι το ελληνικό κόμμα έχει βάλει πόδι στη Γερμανία. Δεν διαθέτει επίσης στοιχεία για τον αριθμό των οπαδών του στη χώρα. Ωστόσο, το υπουργείο έχει πληροφορίες για μεμονωμένες επαφές της Χρυσής Αυγής, όχι μόνο με το NPD αλλά και με άλλες συλλογικότητες του ακροδεξιού χώρου, μεταξύ αυτών και με το νεοναζιστικό δίκτυο «Freie Netzwerk Süd».

Σύμφωνα με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, «η ενίσχυση των ακροδεξιών κομμάτων δεν συνιστά φαινόμενο, που περιορίζεται στην Ελλάδα». 

Προφυλακίστηκε πρόσωπο-«κλειδί» στη δολοφονία Φύσσα

Προφυλακιστέος κρίθηκε, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, κατηγορούμενος που θεωρείται «κλειδί» για την υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. Πρόκεται για τον 37χρονο Γιάννη Αγγο, που παραδόθηκε την Παρασκευή στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. 

Από τα στοιχεία της δικογραφίας προκύπτει ότι ο Αγγος ήταν στην ίδια καφετέρια με τον Παύλο Φύσσα το βράδυ της δολοφονίας. Σύμφωνα με τις καταγεγραμμένες κλήσεις - που έκανε με το τηλέφωνο της συζύγου του - ήταν αυτός που ειδοποίησε εμπλεκομένους στην υπόθεση, τις επίμαχες ώρες.

Λίγες ώρες νωρίτερα είχαν αφεθεί ελεύθεροι μετά τις απολογίες τους τρεις από τους κατηγορούμενους στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Πρόκειται για τον απόστρατο που είχε παραδοθεί την Παρασκευή και για την σύζυγο του Γ. Ρουπακιά, καθ' ομολογία δολοφόνου του Π. Φύσσα, στους οποίους επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, όπως και για την πεθερά του Ρουπακιά, η οποιία αφέθηκε ελεύθερη χωρίς κανέναν όρο.

Από την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών έχει προκύψει ότι ο εν λόγω απόστρατος αξιωματικός ήταν στην περιοχή πριν από τη συμπλοκή και είχε τηλεφωνικές συνομιλίες πριν και μετά τη δολοφονία Φύσσα με τον καθ' ομολογία δολοφόνο Γ. Ρουπακιά.

Στην απολογία του ο Ρουπακιάς φέρεται να έχει πει ότι δέχθηκε τηλεφώνημα στο σπίτι του από τον απόστρατο αξιωματικό στις 22:30, δηλαδή μία ώρα πριν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, προκειμένου να πάει σε μία καφετέρια της Αμφιάλης, κοντά σε αυτήν απ' όπου ξεκίνησε ο καβγάς.

Ο Γ. Ρουπακιάς φέρεται να υποστηρίζει στην απολογία του ότι στην καφετέρια ήταν μόνος του και τότε είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γ. Πατέλη και τους άλλους με τους οποίους «συζήτησαν για διάφορα άσχετα θέματα».

Ως «σημαντικό μέλος» της εγκληματικής οργάνωσης κρίνεται από τον εισαγγελέα ο αποκαλούμενος και πυρηνάρχης της ΤΟ Νίκαιας της Χρυσής Αυγής, Γιώργος Πατέλης, σε βάρος του οποίου προκύπτει σημαντική εμπλοκή, με αλλεπάλληλες τηλεφωνικές κλήσεις πριν και μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Κατά την εισήγηση για προσωρινή κράτηση του κατηγορουμένου, ο εισαγγελέας αναφέρει ότι ο κατηγορούμενος είναι πιθανό να διαπράξει «και άλλα εγκλήματα» καθώς εμφανίζει «διαρκή και αδιάλειπτη ενεργοποίηση του στον πυρήνα της εγκληματικής οργάνωσης, της οποίας τυγχάνει σημαντικό μέλος με ευρείες αρμοδιότητες αναφορικώς με τις δομές και καθοδήγηση του τοπικού παραρτήματος Νίκαιας.

Αντιφασιστικά συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Με κεντρικό σύνθημα «Παύλος Φύσσας, αντιφασίστας, δολοφονημένος από τα μαχαίρια των νεοναζί παρακρατικών. Κράτος και Κεφάλαιο γεννούν το φασισμό», περίπου 4.000 άτομα διαδήλωσαν το Σάββατο στο κέντρο της Αθήνας.


Η πορεία ξεκίνησε από το Θησείο και, περνώντας από την πλατεία Συντάγματος, κατέληξε στα Προπύλαια, ακολουθώντας τη διαδρομή Ερμού-Αθηνάς-Σταδίου.

Πριν από τη διαδήλωση πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο Θησείο, στο σημείο όπου ένας μικροπωλητής σκοτώθηκε την 1η Φεβρουαρίου πέφτοντας στις ράγες του τρένου, μετά από καταδίωξη από τη δημοτική αστυνομία.

Αναφορά έγινε και στα δεκάδες θύματα από επιθέσεις της Χρυσής Αυγής, όπως τον Σαχτζάτ Λουκμάν ο οποίος δολοφονήθηκε στα Πετράλωνα ενώ πήγαινε στη δουλειά του στις 17 Ιανουαρίου 2013.

Στη Θεσσαλονίκη

Παράλληλα, πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου. Μετά από διαδρομή στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, η πορεία κατέληξε στην Καμάρα.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την υποστήριξή τους στις καταλήψεις που βρίσκονται σε εξέλιξη σε χώρους της Θεσσαλονίκης.

Δυναμική πορεία του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα

Πλημμύρισε από διαδηλωτές το Σύνταγμα όπου έφτασε η μαζική πορεία του ΠΑΜΕ. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στη Λ. Αμαλίας, μπροστά στην Βουλή, όπου είχε στηθεί η εξέδρα του ΠΑΜΕ ενώ στην αρχή της συγκέντρωσης, κρατήθηκε  ενός λεπτού σιγή στη  μνήμη του δολοφονημένου απο την Χρυσή Αυγή Παύλου Φύσσα. Στη συνέχεια μέλη του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, έπαιξαν αγωνιστικά τραγούδια.

Απο το  βήμα της συγκέντρωσης ο Γιώργος Σκιαδιώτης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, ξεκινώντας την ομιλία του επεσήμανε πως το εργατικό λαϊκό κίνημα, το κίνημα της νεολαίας, έχει τη δύναμη να απομονώσει, να τσακίσει και να εξαφανίσει από προσώπου Γης το φασιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής.

Με συνθήματα όπως «Δουλέμποροι φασίστες χτυπάτε τους εργάτες και στα αφεντικά κάνετε τις πλάτες», «Εργατιά μπροστά, τώρα μια γροθιά, γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά», «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και όχι τα κέρδη του κεφαλαιοκράτη»,  το συλλαλητήριο, ξεκίνησε από την Ομόνοια και με πορεία κατευθύνθηκε στην πλατεία Συντάγματος. Στην κεφαλή της πορείας ήταν το μπλοκ των εργαζομένων στα «Sprider» του Πειραιά με το πανό τους.

Νωρίτερα στη συγκέντρωση της Ομόνοιας, χαιρετισμούς απηύθυναν  η Χριστίνα Σούλη, εργαζόμενη στα «Sprider» και ο Αχιλλέας Ζορμπάς, μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, ο οποίος εξέφρασε την αλληλεγγύη του στους απεργούς διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ - ΤΕΙ.   Στη συγκέντρωση της Αθήνας παραβρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Η μοναδική ελπίδα και προοπτική είναι η γρήγορη ανασύνταξη του εργατικού λαϊκού κινήματος, η οργάνωση της λαϊκή πάλης, η προώθηση της λαϊκής συμμαχίας ανάμεσα στην εργατική τάξη, τους υπάλληλους, τους άνεργους, τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης, τους φτωχούς αγρότες τους νέους, τις γυναίκες. Είναι η συστράτευση με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, με το ΠΑΜΕ, με τις άλλες συσπειρώσεις, η συμπόρευση και η ενίσχυση του ΚΚΕ με προοπτική τη λαϊκή εξουσία, σε κατεύθυνση πάλης ενάντια στα μονοπώλια, ενάντια στο σάπιο καπιταλιστικό σύστημα.  Προϋπόθεση για να βρεθεί πραγματικά ο λαός στην εξουσία είναι η κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, η αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η μονομερής διαγραφή του χρέους. Και βέβαια μια εξουσία η οποία θα μπορεί να σχεδιάσει κεντρικά την οικονομία, να αναπτύξει όλες τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας σε όφελος της εργατικής τάξης, σε όφελος του λαού μας», δήλωσε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στο συλλαλητήριο του  ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου και πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης πραγματοποίησαν μέλη του ΠΑΜΕ και εργαζόμενοι από τη Θεσσαλονίκη. Οι διαδηλωτές διέσχισαν τις οδούς Εγνατία, Αγίας Σοφίας, Παύλου Μελά, Τσιμισκή και Βενιζέλου και κατέληξαν στο υπουργείο, εν μέσω συνθημάτων κατά των πολιτικών της κυβέρνησης. Μετά την ολοκλήρωση της κινητοποίησης τα μέλη του ΠΑΜΕ γνωστοποίησαν ότι θα συμμετέχουν στην απεργία που προγραμματίζεται για τις 23 Οκτωβρίου.

Συλλαλητήρια σήμερα Σάββατο πραγματοποιήθηκαν ακόμη σε Αγρίνιο, Αλιβέρι, Γιάννενα, Θήβα, Ηγουμενίτσα, Κομοτηνή, Λαμία, Λιβαδειά, Πάτρα, Σκιάθο, Σκόπελο, Τρίκαλα και Χαλκίδα. Συλλαλητήρια τις προηγούμενες μέρες σε δεκάδες πόλεις της χώρας   Την Τετάρτη 2 Οκτώβρη έγιναν σε Ζάκυνθο, Καλαμάτα, Σπάρτη και Τρίπολη. Την Πέμπτη 3 Οκτώβρη έγιναν σε Αίγιο, Άργος, Άρτα, Βόλο, Ηράκλειο, Καβάλα, Κόρινθο, Ξάνθη, Πύργο, Ρέθυμνο και Χανιά. Την Παρασκευή 4 Οκτώβρη έγιναν σε Αλεξανδρούπολη, Άμφισσα, Αργοστόλι, Δράμα, Ιστιαία, Καρδίτσα, Κατερίνη, Κέρκυρα, Κοζάνη, Λάρισα, Μυτιλήνη, Πρέβεζα και Σάμο.

Τη Δευτέρα 7 Οκτώβρη

Ικαρία, 8 μ.μ., Εύδηλος

Ρόδος, 6 μ.μ., στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Ρέθυμνο, 7 μ.μ., Δημαρχείο

Είκοσι χρόνια φυλακή από τρις ισόβια σε υπάλληλο του ΙΚΑ που καταχράστηκε 1 εκατ. ευρώ

Φυλάκιση είκοσι ετών θα εκτίσει ο υπάλληλος του ΙΚΑ Μακρακώμης που είχε καταδικαστεί σε τρις ισόβια, πρωτοδίκως, επειδή καταχράστηκε 1 εκατομμύριο ευρώ από το Ταμείο.


Ειδικότερα το Εφετείο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας και έσπασε την ποινή των ισοβίων σε 20 χρόνια.

Ο εν λόγω υπάλληλος είχε κερδίσει στο λαχείο 1 δισεκατομμύριο δραχμές τα οποίο έχασε στο χρηματιστήριο, αποφασίζοντας να βάλει χέρι στα ταμεία του ΙΚΑ για να ρεφάρει.

Ολα ήρθαν στο φως όταν κλιμάκιο επιθεωρητών από τα κεντρικά του ΙΚΑ, πήγε στη Μακρακώμη για να κάνει έλεγχο, αφού διαπιστώθηκε ότι τα έσοδα από τις εισφορές ξαφνικά είχαν κάνει βουτιά.

Ο υπάλληλος τότε για να αποφύγει την σύλληψη, αλλά και τους τοκογλύφους που τον απειλούσαν και τον κυνηγούσαν, έφυγε στην Κύπρο και τελικά μετά από τέσσερα χρόνια εντοπίστηκε και συνελήφθη στην Κορώνη Μεσσηνίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί επαγγελματίες της περιοχής και άλλοι φορείς τρέχουν ακόμα στα δικαστήρια και ταλαιπωρούνται να αποδείξουν ότι είχαν πληρώσει τις εισφορές τους την επίμαχη περίοδο και ότι δεν είναι δική τους η ευθύνη, αφού τα χρήματα «έκαναν φτερά» από τον συγκεκριμένο υπάλληλο, ο όποιος τους έδινε μαϊμού αποδείξεις.



ΝΕΑ - Ερευνα: Ο κροίσος του Λονδίνου και οι έλληνες νεοναζί

Πορεία χρυσαυγιτών στο κέντρο της Αθήνας στις 30 του περασμένου Ιανουαρίου για την επέτειο της κρίσης των Ιμίων (1996), που... τυχαίνει να συμπίπτει με την επέτειο της ανάρρησης του Χίτλερ στην καγκελαρία το 1933
Για πιθανές διασυνδέσεις μεταξύ Χρυσής Αυγής και νεοφασιστικών στοιχείων σε Βρετανία, Ιταλία και σε άλλα μέρη του κόσμου κάνει λόγο ο Τζέρι Γκέιμπλ, παγκοσμίως κορυφαίος ερευνητής σε θέματα εξτρεμιστικών ακροδεξιών οργανώσεων και ιδρυτής της έκδοσης «Searchlight» που ρίχνει φως στις σκοτεινές σχέσεις των μορφωμάτων τα τελευταία 50 χρόνια.

Μάλιστα, στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί κατά τη διάρκεια των ερευνών του προκαλούν σοβαρά ερωτήματα για τον ρόλο που παίζει πολύ γνωστός στους κοσμικούς κύκλους του Λονδίνου έλληνας εκατομμυριούχος, ο οποίος έχει πάρει ανοιχτά θέση υπέρ της Χρυσής Αυγής.

ΤΑ ΠΛΟΚΑΜΙΑ. 

«Στην Αγγλία έχουμε ένα απόφθεγμα: κανένας άνθρωπος δεν είναι νησί, που σημαίνει ότι κανείς μας δεν είναι εντελώς απομονωμένος. Αυτό σίγουρα ισχύει και για τον αυξανόμενο αριθμό των νεοφασιστών και ακροδεξιών πολιτικών ηγετών καθώς και για τις οργανώσεις τους. Η Χρυσή Αυγή δεν αποτελεί εξαίρεση», λέει στα «ΝΕΑ» ο Τζέρι Γκέιμπλ, «κυνηγός» φασιστών από τα μέσα της δεκαετίας του 1960. Τότε άρχισε η προσπάθεια του βρετανού αντιφασίστα να σπάσει το αυγό του φιδιού και στο πλαίσιο των ενεργειών του αποφάσισε να ιδρύσει μαζί με τέσσερις ομοϊδεάτες την επιθεώρηση «Σέρτσλαϊτ».

Ενα από τα περιστατικά που κίνησαν την περιέργεια του Γκέιμπλ συνέβη κατά της διάρκεια ενός γκαλά, όταν μία Ιταλίδα είχε αρχίσει να φωνάζει «βρωμερέ ναζί, παλιοφασίστα» απευθυνόμενη προς το μέρος του έλληνα εκατομμυριούχου. Αυτό έκανε τον Γκέιμπλ να αρχίσει να ψάχνει ποιες ήταν οι σχέσεις του Ελληνα με το νεοφασιστικό - νεοναζιστικό στερέωμα, αρχίζοντας από τη Βρετανία.

«Αυτοί οι επικίνδυνοι άνθρωποι κυκλοφορούν ελεύθεροι: βουλευτές τους σχετίζονται με τρομοκράτες από την Αθήνα έως το Λονδίνο, έως την Ουάσιγκτον και πρόσφατα έως και τη Δαμασκό. Σε πολλές χώρες μεγάλα χρηματικά ποσά αλλάζουν χέρια, ενώ ανταλλάσσουν βοήθεια και σε πρακτικά θέματα», λέει ο Γκέιμπλ για τη Χρυσή Αυγή και άλλες νεοναζιστικές και νεοφασιστικές οργανώσεις. Για τις έρευνές του το «Σέρτσλαϊτ» συνεργάζεται κατά κύριο λόγο με πληροφοριοδότες μέσα από τα ίδια τα μορφώματα ή ακόμα και με πρόσωπα που υποδύονται ότι θέλουν να γίνουν μέλη με σκοπό να παρεισφρήσουν στην οργάνωση και να αποκτήσουν πρόσβαση σε στοιχεία. Για τον Γκέιμπλ έχει αναφερθεί στο παρελθόν ότι διατηρούσε σχέσεις με τις μυστικές υπηρεσίες - συγκεκριμένα υπήρξε καταγγελία ότι έδωσε ονόματα νεοφασιστών και νεοναζί σε βρετανούς και γάλλους μυστικούς για να τα ελέγξουν. Επανειλημμένως το «Σέρτσλαϊτ» έχει αρνηθεί ότι συνεργάζεται με κρατικές υπηρεσίες.

Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες συνδέσεις που ανακάλυψαν οι αντιφασίστες ερευνητές ήταν αυτή του Ελληνα - ο πατέρας του οποίου ξεχώριζε για τις ευαισθησίες του απέναντι στις νεοφασιστικές ιδέες - με «ιρλανδό νεοναζί» υψηλόβαθμο στέλεχος του Εθνικού Σοσιαλιστικού Κόμματος της Ιρλανδίας τη δεκαετία του 1980. Οταν στα τέλη της δεκαετίας μετακόμισε στην Αγγλία ο Ιρλανδός ενεπλάκη και με το βρετανικό Εθνικό Μέτωπο. Σύμφωνα με την έρευνα του «Σέρτσλαϊτ», ο ιρλανδός «θήτευσε» για μικρό χρονικό διάστημα στα σώματα ασφαλείας της Νοτιοαφρικανικής πρεσβείας στο Λονδίνο. Λίγο καιρό πριν πιάσει δουλειά εκεί, εργαζόταν σε ναυτική βάση του ιρλανδικού Πολεμικού Ναυτικού όπου διεξήχθησαν έρευνες για τη συμμετοχή του σε νεοφασιστικά μορφώματα και την παροχή απόρρητων στρατιωτικών πληροφοριών στη μεγαλύτερη παραστρατιωτική οργάνωση στη Βόρεια Ιρλανδία. Εκείνη την περίοδο είχε ξεσπάσει και ένα τεράστιο σκάνδαλο με όπλα του ιρλανδικού Στρατού, τα οποία «εμφανίζονταν» και «εξαφανίζονταν» μεταξύ ναυτικών βάσεων και συνόρων Λιβάνου - Ισραήλ. Κατά τη διάρκεια των ερευνών από τις στρατιωτικές Αρχές προέκυψε ότι ο ιρλανδός νεοναζί είχε συναντηθεί με μέλη του βρετανικού Εθνικού Μετώπου, γεγονός το οποίο επισημοποιήθηκε με τη συμμετοχή του σε διαδηλώσεις της εν λόγω οργάνωσης τον επόμενο χρόνο.

ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ. 

Μετά άρχισε να εργάζεται σε περιοδικό που λειτουργούσε ως γέφυρα μεταξύ του συντηρητικού κόμματος και ακροδεξιών στοιχείων, εκτός της παράταξης. Το συγκεκριμένο περιοδικό χρηματοδοτούσε από ένα σημείο και μετά ο έλληνας εκατομμυριούχος. Το ίδιο συνέβη και με το νέο περιοδικό ακραίων συντηρητικών πεποιθήσεων που εμφανίστηκε ως «διάδοχος» του πρώτου: και πάλι ο έλληνας εκατομμυριούχος διατηρούσε φανερές σχέσεις με την έκδοση, ενώ ο ιρλανδός νεοναζί συμμετείχε στη συντακτική ομάδα. Η επαναλαμβανόμενη χρηματοδότηση τέτοιου είδους περιοδικών από την πλευρά του εκατομμυριούχου κάνει τους αντιφασίστες ερευνητές να υποπτεύονται πιθανή οικονομική στήριξη οργανώσεων μέσω του Ιρλανδού, ο οποίος διατηρεί μεγάλο αριθμό επαφών σε διεθνές επίπεδο.

ΤΑ ΝΕΑ

Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια

Ανάλογες κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας


Ραντεβού στις 11:00 δίνει στην Ομόνοια το ΠΑΜΕ και απευθύνει μαζικό κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο που διοργανώνει. Ανάλογες κινητοποιήσεις με αυτή στην Αθήνα θα πραγματοποιηθούν και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ αναφέριε ότι τα συλλαλητήρια στις 5 Οκτώβρη «μπορούν να αποτελέσουν σταθμό για την κλιμάκωση των αγώνων».

Όπως σημειώνει, «η πίεση που ασκούν οι κινητοποιήσεις, οι απεργίες, η δύναμη της αντίστασης και των αγώνων ανησυχεί το κράτος των μονοπωλίων, τα κόμματά του. Αυτό που χαρακτήριζε πάντα τις νικηφόρες μάχες δεν ήταν μόνο η μορφή ή η διάρκεια των αγώνων. Η μαζικότητα των διαδηλώσεων σε κάθε πόλη, η οργάνωση των εργατών, η αποφασιστικότητα, η αντοχή, η πίστη στο δίκιο, η συμμαχία είναι αυτά που κρίνουν τις μάχες» και καταλήγει, «ή θα υποταχθούμε και θα τα σαρώσουν όλα ή θα τους πάρουμε στο κυνήγι».

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Ντοκουμέντο που σοκάρει: Όταν ο Παπάς ντυνόταν Χίτλερ


Ο  υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παπάς, φορά στολή παραλλαγής και περιβραχιόνιο με τη ναζιστική σβάστικα- Η φωτογραφία βρισκόταν σε κορνίζα και σε περίοπτη θέση μέσα στο σπίτι του


Η φωτογραφία του υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής Χρήστου Παπά, που φορά στολή παραλλαγής και περιβραχιόνιο με τη ναζιστική σβάστικα, βρισκόταν σε κορνίζα και σε περίοπτη θέση μέσα στο σπίτι του. 

Ο προφυλα-κισμένος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του νεοναζιστικού μορφώματος, φαίνεται πως δεν περιορίστηκε μόνο στις συλλογές κρασιών με ετικέτα το Μουσολίνι και κράνη με τα διακριτικά των S.S, αλλά είχε προχωρήσει και ένα βήμα παραπέρα...  Το πειστήριο νούμερο 32, της δικογραφίας είναι μια ανατριχιαστική φωτογραφία που δείχνει το Χρήστο Παππα σε νεότερη ηλικία να ποζάρει περήφανος σε ένα δάσος.

Το βλέμμα του παγωμένο και απειλητικό... Η αδιάβροχη στολή παραλλαγής με τη σβάστικα στο αριστερό μπράτσο δείχνει πως εκτός από “κείμενα της νιότης”, όπως ο Χρήστος Παππάς απεκάλεσε τους ύμνους στο Χίτλερ που δημοσιεύονταν στο περιοδικό της Χρυσής Αυγής, επεδίδετο και σε άλλες δραστηριότητες που είχαν να κάνουν με το ναζισμό.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός της άρνησης του ιδίου, στην απολογία του, οτι έχει οποιαδήποτε σχέση με το ναζισμό την ίδια ώρα που τα σπίτια του θύμιζαν ...χιτλερικά μουσεία με τον ίδιο να φιγουράρει ως νεοναζί με στολές σε δάση. Η τρομακτική φωτογραφία στην κορνίζα αποκαλύπτει ίσως την πραγματική όψη αυτού του ανθρώπου που ενώπιον του ανακριτή αποτίνασσε το παρελθόν και ο,τι είχε να κάνει με αυτό σε μια ύστατη προσπάθεια να αποφύγει τη φυλακή. Το πειστήριο νούμερο 32, κάνει και αυτούς που είχαν την παραμικρή αμφιβολία για τη δράση και το παρελθόν των στελεχών της Χρυσής Αυγής να ξανασκεφτούν και να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους...

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
Enhanced by Zemanta

Συνεχίζονται οι χαμηλές θερμοκρασίες το Σαββατοκύριακο

Στη Βόρεια Ελλάδα το θερμόμετρο θα «πέσει» στου 0 βαθμούς Κελσίου – Πιθανότητα τοπικών βροχών 


Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις και πιθανότητα τοπικών βροχών περιμένουμε το Σαββατοκύριακο σε όλη τη χώρα. Η θερμοκρασία 

Συγκεκριμένα το Σάββατο στην Αττική η θερμοκρασία θα φτάσει τους 19 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι στο Σαρωνικό και μέτριοι έως ισχυροί στο Ν. Ευβοϊκό.

Στη Θεσσαλονίκη ηλιοφάνεια με ψύχρα τις πρωινές ώρες, με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 16 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς.

Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα θα κυμανθεί από 0 έως 16 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 6 έως 17 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 8 έως 19 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 10 έως 21 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 10 έως 19 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά στο Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και τοπικά στον Πατραϊκό ανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί.

Κυριακή

Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού και την Κυριακή. Στα δυτικά θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στο Ιόνιο.

Στις υπόλοιπες περιοχές θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις, κατά τόπους πιο πυκνές στα κεντρικά και νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία στα δυτικά δε θα σημειώσει ιδιαίτερη μεταβολή, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα αυξηθεί ελάχιστα.

Προφυλακίστηκε ο πρώην διοικητής του Τ.Α. Αγ. Παντελεήμονα

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ο πρώην διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα που είχε συλληφθεί τη Δευτέρα από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, κατηγορούμενος ότι επί χρόνια συνεργαζόταν με τη Χρυσή Αυγή.

Σε βάρος του 52χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για κατάχρηση εξουσίας, κατοχή και εμπορία όπλων, πλαστογραφία, ψευδή βεβαίωση, νόθευση κατ’ εξακολούθηση, λαθρεμπορία, ξέπλυμα χρήματος και άλλα αδικήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συγκεκριμένος αξιωματικός παρέπεμπε στα γραφεία της Χρυσής Αυγής πολίτες που πήγαιναν να καταγγείλουν προβλήματα με αλλοδαπούς, ενώ υποβάθμιζε καταγγελίες αλλοδαπών για ρατσιστική συμπεριφορά σε βάρος τους, απειλώντας τους παράλληλα με απέλαση.

Σε έρευνα που έγινε στα σπίτια του σε Αθήνα και Γιάννενα, βρέθηκαν πολλά όπλα, χρήματα κι άλλα πειστήρια, μεταξύ των οποίων και ποσότητα  718 γραμμαρίων χασίς.
newsroom naftemporiki.gr 

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους δύο ακόμη κατηγορούμενοι στην υπόθεση της δολοφονίας Φύσσα

Απόστρατος αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας, φερόμενος ως εμπλεκόμενος στην υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στην Αμφιάλη, μεταφέρεται από άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στον ανακριτή, στα δικαστήρια της Ευελπίδων
Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν μετά την απολογία τους στους ανακριτές οι δύο κατηγορούμενοι τα ονόματα των οποίων αναφέρονται στη δικογραφία για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η οποία ερευνάται από την ανακρίτρια του Πειραιά.

Η απολογία τους στους ανακριτές της Αθήνας αφορούσε το κακούργημα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση,ενώ αν προκύψουν ενδείξεις συμμετοχής τους και στη δολοφονία Φύσσα, τότε η δικασtική λειτουργός του Πειραιά θα τους καλέσει να δώσουν αyτοτελείς απολογίες, οπότε και θα αποφασιστεί εκ νέου η ποινική τους μεταχείριση για την ενδεχόμενη συμμετοχή τους στο αδίκημα της ανθρωποκτονίας.

Μέχρι τώρα, όμως, ο ρόλος τους ερευνάται από τις Aρχές προκειμένου να διαπιστώσουν αν πράγματι στοιχειοθετείται ή όχι η ενδεχόμενη ανάμειξή τους σε άλλη αξιόποινη πράξη εκτός από αυτή της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση για την οποία έχουν ήδη λογοδοτήσει και έχουν αφεθεί ελεύθεροι.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι οι δύο συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι, όπως και όλοι όσοι αντιμετώπιζαν την ίδια κατηγορία, έφυγαν ελεύθεροι από τα δικαστήρια της Ευελπίδων, καθώς το συγκεκριμένο αδίκημα τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι 10 χρόνια.

Εκ του νόμου, όμως, για να κριθεί κάποιος προσωρινά κρατούμενος και να στερηθεί την προσωπική του ελευθερία θα πρέπει το αδίκημα που τον φέρνει αντιμέτωπο με τη Δικαιοσύνη να τιμωρείται με κάθειρξη τουλάχιστον 10 χρόνια. Και σε αυτή την περίπτωση απουσίαζε η αναγκαία αυτή προϋπόθεση. Ως εκ τούτου τα χέρια των δικαστών ακόμα και αν ήθελαν να κρίνουν διαφορετικά τους κατηγορούμενους ήταν δεμένα από τον ίδιο τον νόμο.

Οικογενειακή τραγωδία στο Ιλιον -36χρονος έπνιξε τη μητέρα του με μπαλαντέζα

Μία απίστευτη οικογενειακή τραγωδία σημειώθηκε στο Ιλιον αφού εξιχνιάστηκε η άγρια δολοφονία της 61χρονης στο Ίλιον, η οποία είχε βρεθεί νεκρή στο διαμέρισμά της στις 23 Σεπτεμβρίου και δράστης ήταν τελικά ο 36χρονος γιος της.

Αν και αρχικά αρνήθηκε επίμονα την ενοχή του, αλλά τελικά ομολόγησε την πράξη του και την περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια. Όπως είπε κίνητρο της πράξης του ήταν η συχνά ιδιαίτερα επιθετική συμπεριφορά της μητέρας του σε βάρος του και το έντονο αίσθημα της απόρριψης.

Σύμφωνα με τον 36χρονο, το θύμα τού επιτέθηκε για ασήμαντη αφορμή, φραστικά και σωματικά με τη χρήση καλωδίου μπαλαντέζας, το οποίο -αφού της το πήρε από τα χέρια- χρησιμοποίησε για να τη στραγγαλίσει. Στη συνέχεια δημιούργησε την εικόνα έρευνας, πήρε το χρηματικό ποσό, που έκρυψε στην κρεβατοκάμαρα, όπου άφησε νεκρή τη μητέρα του, και έφυγε από το διαμέρισμα. Όταν επέστρεψε μετά από λίγη ώρα, ειδοποίησε την Άμεση Δράση και προσποιήθηκε ότι μόλις είχε βρει δολοφονημένη τη μητέρα του.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Δεν είδε, δεν άκουσε ο διοικητής του Α.Τ. του Αγ. Παντελεήμονα

Συνέντευξη στη ΓΕΩΡΓΙΑ ΔΑΜΑ /enet.gr

Δεν υπήρξε ρατσιστικό έγκλημα στον Αγιο Παντελεήμονα. Ούτε έπεσαν στην αντίληψη του διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Παντελεήμονα, Ευάγγελου Λεμπιδάκη, ενέργειες της Χρυσής Αυγής, που να παραβαίνουν το νόμο.

 Ο διοικητής θέλησε να διευκρινίσει ότι δεν είναι αυτός ο κατηγορούμενος. Και ότι ο ίδιος, από το 2011 που είναι διοικητής, ενεργούσε πάντοτε σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από το νόμο. Αλλά για τα εγκλήματα της Χρυσής Αυγής, που καταγράφηκαν από δημοσιογράφους, σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται ο διοικητής, ούτε είδε ούτε άκουσε... Μεταφέρουμε τη συνομιλία:

«Υπηρετώ στο Αστυνομικό Τμήμα από το 2011. Ούτε εγώ ούτε ο προκάτοχός μου είμαστε κατηγορούμενοι, όπως λανθασμένα ανέφεραν ορισμένα Μέσα Ενημέρωσης. Κατηγορούμενος είναι συνάδελφος, ο οποίος υπηρετούσε στην Ασφάλεια και αποχώρησε από το Τμήμα Αγίου Παντελεήμονα το 2011. Μεταφέρθηκε στην Υποδιεύθυνση Αττικής».

- Δεν κατηγορείται κανένας από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Παντελεήμονα;

«Η υπόθεση βρίσκεται ακόμα στην προανάκριση. Δεν γνωρίζω περισσότερα. Μόνον ότι οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο κατηγορούμενος υπηρετούσε παλαιότερα στην Ασφάλεια Αγίου Παντελεήμονα και όχι στο Αστυνομικό Τμήμα».

- Τα ρατσιστικά περιστατικά τα γνωρίζετε;

«Στο Αστυνομικό Τμήμα, όπως και στην Ασφάλεια, δεχόμαστε καταγγελίες από αλλοδαπούς ή ημεδαπούς. Προχωράμε σε προανάκριση και όταν υπάρχει δράστης και αφορά ποινικά αδικήματα τον παραπέμπουμε πάγια στον εισαγγελέα».

- Πόσους οδηγήσατε στον εισαγγελέα;

«Προσωπικά δεν αντιμετωπίζω προβλήματα. Διότι στη διάρκεια της προανάκρισης δεν διαχωρίζαμε αν κάποιος ήταν αλλοδαπός. Επιπλέον, υπήρχε συνεργασία με το διοικητή Ασφαλείας. Υπάρχουν δικογραφίες. Δεν κουκουλώσαμε υποθέσεις».

- Ποιοι είναι οι δράστες που εντοπίστηκαν;

«Αποκλείεται να αφήσουμε το δράστη να ξεφύγει. Ζητάμε από αυτούς που κατηγορούν την Αστυνομία ότι δεν συλλαμβάνει τους δράστες να φέρουν ντοκουμέντα. Θα αποδειχθεί ότι τα στοιχεία που παρουσιάζουν δεν είναι αληθή. Αντιθέτως, είναι ψευδή».

- Δηλαδή, δεν αντιμετωπίζατε ρατσιστικά φαινόμενα στον Αγιο Παντελεήμονα;

«Δεν αντιμετωπίζαμε προβλήματα στην περιοχή, διότι προχωρούσαμε στις προβλεπόμενες διαδικασίες. Οχι ότι δεν υπήρχαν ζητήματα. Αλλά εμείς συλλαμβάναμε τους δράστες. Από εκεί και πέρα ήταν αρμοδιότητα του εισαγγελέα. Μετά την προανάκριση, θα μπορούσε ο εισαγγελέας να κρίνει αν υπάρχουν ρατσιστικά αίτια. Ας κρίνουν άλλοι. Εξάλλου, υπάρχει και αρμόδια υπηρεσία στη ΓΑΔΑ».

- Ρατσιστικά εγκλήματα δεν είχαν σημειωθεί;

«Δεν σημειώθηκαν ρατσιστικά εγκλήματα στην περιοχή μας».

- Υπήρξαν αρκετά δημοσιεύματα σχετικά με τη συγκρότηση ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής στον Αγιο Παντελεήμονα...

«Δεν ευθύνεται το Αστυνομικό Τμήμα. Δεν υπήρξαν καταγγελίες. Η ΓΑΔΑ παίρνει αυτές τις καταθέσεις».

Μεταφέρουμε στοιχεία από ένα μόνο δημοσίευμα, το οποίο αφορά το Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα και είναι ενδεικτικό: Τη νύχτα της 25ης Σεπτεμβρίου 2012, ομάδα 15-20 ατόμων επιτέθηκαν σε αλλοδαπούς που βρίσκονταν στα γραφεία της τανζανικής κοινότητας και σε κατάστημα ιδιοκτησίας Αφρικανών και ο ένας αναγνωρίστηκε από τους μετανάστες. Οι μάρτυρες μεταφέρθηκαν με περιπολικό της Αμεσης Δράσης στο Αστυνομικό Τμήμα. Το θύμα τέθηκε υπό κράτηση, με το πρόσχημα της πιθανής υποβολής μήνυσης από τον αναγνωριζόμενο, ενώ ταυτόχρονα, υπό την απειλή του Αυτοφώρου, πιέστηκε από τους αστυνομικούς προανακριτικούς υπαλλήλους να ανακαλέσει την καταγγελία του και μάλιστα να τη διαψεύσει. Το αποτέλεσμα ήταν να φοβηθούν και οι υπόλοιποι μετανάστες και να απόσχουν από τις μαρτυρικές καταθέσεις.

Στο Αστυνομικό Τμήμα συγκεντρώθηκαν δεκάδες «αγανακτισμένοι κάτοικοι», με την ανοχή των αστυνομικών φρουρών. Οι συγκεντρωμένοι εκτόξευαν ύβρεις και απειλές εναντίον των μεταναστών-μαρτύρων. Επιπλέον, η ομάδα των ακροδεξιών κυκλοφορούσε ανενόχλητη μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα. Μια γυναίκα, σύμφωνα με όσα υποστήριζε, είχε πρόσβαση ακόμη και στα στοιχεία της δικογραφίας. Η ίδια επιχείρησε μάλιστα, μπροστά σε μάρτυρες, να αφαιρέσει το DVD που είχε παραδώσει η Αμεση Δράση και κατέγραφε την επίθεση. Επικεφαλής της συγκέντρωσης των «αγανακτισμένων» κατοίκων ήταν και οι υποψήφιοι βουλευτές, τότε, της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος και Θέμις Σκορδέλη. Οταν η δικηγόρος Γιάννα Κούρτοβικ προσπάθησε να αποχωρήσει από το Τμήμα, την προπηλάκισαν, χωρίς να υπάρξει αντίδραση των αστυνομικών.

Τους μήνες που ακολούθησαν, οι επιθέσεις συνεχίστηκαν με αμείωτο ρυθμό, δίχως να συλληφθεί κανένας.

Πρέβεζα - Πατέρας ομολογεί: Σκότωσα το γιό μου γιατί δεν άντεχα να τον βλέπω να κάνει ναρκωτικά

Μάρτιος του 2010. Η μικρή κοινωνία στο νησάκι των Ιωαννίνων «παγώνει» από τη δολοφονία ενός 19χρονου με δράστη τον πατέρα του. Ο 56χρονος τότε, πυροβόλησε εν ψυχρώ και σκότωσε τον γιο του, επειδή εκείνος είχε μπλέξει με ναρκωτικά και μάλωναν συνέχεια.

Ο πατέρας του προσπαθούσε να τον συνετίσει, να τον επαναφέρει όπως έλεγε αργότερα στον ίσιο δρόμο και πολλές φορές δεν του επέτρεπε να βγει από το σπίτι και να συναντήσει τις ύποπτες παρέες του. Άλλες φορές τον απειλούσε ότι θα του κόψει το χαρτζιλίκι και ότι θα τον κλειδώσει έξω από το σπίτι, ενώ αρνούνταν να δει το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετώπιζε το παιδί και να ζητήσει τη βοήθεια ειδικών.

Ο 19χρονος όμως έπαιρνε κρυφά χρήματα από τον πατέρα του για να προμηθευτεί τις δόσεις του και άλλες φορές χανόταν για μέρες από το σπίτι, εντείνοντας την αγωνία της οικογένειάς του. Πατέρας και γιος εκείνη τη μέρα είχαν έναν ακόμη έντονο καβγά, που ξέφυγε από τα όρια. Σε κάποια στιγμή ο πατέρας πήρε την καραμπίνα που είχε στα χέρια του και απείλησε με αυτήν τον 19χρονο γιο του.

Σύμφωνα με το pamepreveza.gr, τα πνεύματα δεν ηρέμησαν και χωρίς κανείς να γνωρίζει τι προηγήθηκε, την έστρεψε εναντίον του και πυροβόλησε μία φορά, τραυματίζοντάς τον στο στήθος. Στη συνέχεια ο 56χρονος προσπάθησε να φύγει από το σπίτι και να κρυφτεί. Γείτονες ειδοποίησαν ασθενοφόρο, το οποίο παρέλαβε τον νεαρό σοβαρά τραυματισμένο, ενώ την ώρα που άφηνε την τελευταία του πνοή ο δράστης και πατέρας του οδηγούνταν στην Αστυνομία.

Ο 56χρονος σοκαρισμένος, ομολόγησε την πράξη του και περιέγραψε πώς έφτασε στο έγκλημα με θύμα το ίδιο του το παιδί. Η τελευταία πράξη του δράματος γράφεται σήμερα όπου ο 59χρονος σήμερα κάτοικος του νησιού οδηγείται ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Κακουργιοδικείου Πρέβεζας.


Παραδόθηκε ο απόστρατος που εμπλέκεται στη δολοφονία Φύσσα

Είχε τηλεφωνικές συνομιλίες και μίλησε με τον Γιώργο Ρουπακιά, 12 λεπτά πριν τον φόνο και 3 λεπτά μετά  


Παραδόθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο απόστρατος αξιωματικός που φέρεται εμπλεκόμενος στην υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. 

Από την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών έχει προκύψει ότι ο εν λόγω απόστρατος αξιωματικός ήταν στην περιοχή πριν από τη συμπλοκή και είχε τηλεφωνικές συνομιλίες και μίλησε με τον Γιώργο Ρουπακιά, 12 λεπτά πριν τον φόνο και 3 λεπτά μετά.

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Στη "μπουζού" και ο Παππάς - Κρίθηκε προφυλακιστέος

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στους ανακριτές και τους εισαγγελείς ο φερόμενος ως υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς που κατηγορείται για ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση και παράνομή οπλοκατοχή.

Ο φερόμενος ως υπαρχηγός της οργάνωσης που παραδώθηκε την Κυριακή στη ΓΑΔΑ μεταφέρθηκε στη μία το μεσημέρι της Πέμπτη από τη ΓΑΔΑ στην Ευελπίδων και εισερχόμενος στα κτίρια των δικαστηρίων περιορίστηκε να πει ότι η Χρυσή Αυγή θα κατέβει στις εκλογές όποτε και αν γίνουν.

Υπενθυμίζεται πως την Κυριακή λίγο πριν μπει στο εισαγγελικό γραφείο, φώναξε προς τους δημοσιογράφους και τα τηλεοπτικά συνεργεία «μην τους πιστεύετε, είναι ψεύτες. Είναι κατοχική κυβέρνηση. Ζήτω ο εθνικισμός».

Τι είχε δηλώσει έξω από τη ΓΑΔΑ

«Έρχομαι αυτοβούλως, δεν έχω τίποτα να κρύψω» είπε προτού μπει στη ΓΑΔΑ, όπου έφτασε με ταξί και πρόσθεσε: «Είμαι απολύτως ελεύθερος». Μάλιστα κατά την είσοδο του έκανε χιτλερικό χαιρετισμό.

Τι εντόπισαν οι αρχές στο σπίτι του στα Ιωάννινα

Ενα ναζιστικό μουσείο θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει το σπίτι του υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής Χρήστου Παππά, στο προάστιο Ανατολή των Ιωαννίνων, μετά την ολοκλήρωση της έρευνας από ειδικό κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής που ταξίδεψε από τη Θεσσαλονίκη. Στους χώρους του σπιτιού από τον εισαγγελέα και άνδρες της κρατικής Ασφάλειας, κατά την οποία βρέθηκαν φωτογραφίες του Χίτλερ, σβάστικες και ένα 38αρι πιστόλι και μπουκάλια κρασί που στην ετικέτα έχουν τον Μπενίτο Μουσολίνι.

Λίγο πριν από τη 1 μεταφέρθηκε στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς προκειμένου να βρεθεί ενώπιον του εισαγγελέα και του ανακριτή. Ο Χρήστος Παππάς είναι ο τελευταίος από τους συνολικά έξι συλληφθέντες βουλευτές της ΧΑ που θα απολογηθεί και η δικαιοσύνη θα κρίνει αν θα προφυλακιστεί ή αν θα μείνει ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μέχρι τη δίκη.



Δημοσκόπηση VPRC: Τι λένε οι ψηφοφόροι για τα γεγονότα με τη χρυσή αυγή - Ποσοστά κομμάτων

Η έρευνα που παρουσιάζει το “Rizopoulos Post” σήμερα 3 Οκτωβρίου, διεξήχθη μέσα σε μια ιδιαζόντως ρευστή πολιτική και κοινωνική κατάσταση, που επικαθορίστηκε τις τελευταίες ώρες από τις δικαστικές εξελίξεις ως προς τα μέλη της Χρυσής Αυγής.

 Η συλλογή δεδομένων γινόταν μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες σήμερα Πέμπτη και καταγράφει τη μεγάλη κινητικότητα γνωμών και παραστάσεων της κοινής γνώμης.

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ "ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ" ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΕΔΩ

BBC: Αυτός είναι ο "τιμοκατάλογος της βίας" που είχε η Χρυσή Αυγή

Μπορούσε να σπάσει το χέρι και το πόδι κάποιου για 300 ευρώ, να κάψει αυτοκίνητο για 1.000 ευρώ και να στείλει κάποιον στο νοσοκομείο για έναν μήνα, έναντι 1.500 ευρώ.


Τον «τιμοκατάλογο της βίας» της Χρυσής Αυγής προβάλει με σημερινό δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, το οποίο επικαλείται μαρτυρία πρώην μέλους της οργάνωσης. Το δημοσίευμα φέρει τίτλο Χρυσή Αυγή: Μην πεις λέξη αλλιώς θα σε κάψω ζωντανή (Greece's Golden Dawn: 'Don't say a word or I'll burn you alive)

'Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η γυναίκα που μίλησε στο βρετανικό δίκτυο «Είχαν κλομπ και ασπίδες. Όλοι στέκονταν προσοχή όταν έμπαινε ο αρχηγός. Και μιλούσαν για το πώς έδερναν ομοφυλόφιλους ή μελαψούς ανθρώπους».

«Ένα μέλος του κόμματος ήρθε να με επισκεφθεί. Μου έκανε μία προσφορά: Μπορούσε να σπάσει το χέρι και το πόδι κάποιου για 300 ευρώ, να κάψει αυτοκίνητο για 1.000 ευρώ και να στείλει κάποιον στο νοσοκομείο για έναν μήνα, έναντι 1.500 ευρώ».

Και συνεχίζει «Εγώ δεν ήθελα τίποτα από όλα αυτά και σταμάτησα να επικοινωνώ μαζί τους. Αργότερα ο ίδιος ήρθε στο σπίτι μου και μου είπε να μην πω τίποτα για όλα αυτά γιατί θα με έκαιγε ζωντανή».

Το BBC παραθέτει και την μαρτυρία ενός πακιστανού ο οποίος υποστηρίζει ότι μαχαιρώθηκε 3 φορές από μέλη της Χρυσής Αυγής, ενώ κατήγγειλε ότι η Αστυνομία δεν έκανε τίποτα. Δεν πραγματοποιήθηκε καν έρευνα γιατί είναι ξένος.
Enhanced by Zemanta

Γειτονάκι του Κουφοντίνα και όχι του Τσοχατζόπουλου θα ναι από σήμερα τελικά ο Μιχαλολιάκος


​Σε εξέλιξη βρίσκεται η απολογία του βουλευτή της Χρυσής Αυγής και φερόμενου ως υπαρχηγού της οργάνωσης Χρήστου Παππά ενώπιον των ανακριτών διαφθοράς στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

«Η Χρυσή Αυγή θα κατέβει στις εκλογές, όποτε κι αν γίνουν» δήλωσε μάλιστα ο κ.Παππάς λίγο πριν μπει στο κτήριο 6 των δικαστηρίων

Κατά την άφιξή του στην Ευελπίδων υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής που βρίσκονταν στο σημείο φώναζαν συνθήματα.

Ο κ. Παππάς είναι ο τελευταίος εκ των συλληφθέντων βουλευτών του κόμματος που απολογείται.

Από τα έδρανα της βουλής, στα κελιά της φυλακής

Υπενθυμίζουμε πως προφυλακιστέοι έχουν κριθεί ο γ.γ. της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος και ο βουλευτής Γιάννης Λαγός. Μάλιστα αυτήν την ώρα οι κύριοι Ν. Μιχαλολιάκος,  Γ. Λαγός,  Γ. Πατέλης και η ανθυπαστυνόμος που εμπλέκεται στην υπόθεση οδηγούνται στις φυλακές Κορυδαλλού. Αρχικά, ήταν προγραμματισμένο οι κύριοι Μιχαλολιάκος και Λαγός να οδηγηθούν στην πτέρυγα, όπου βρίσκονται οι "λαμπεροί" κρατούμενοι των φυλακών όπως ο κ.Άκης Τσοχατζόπουλος και ο Μάκης Ψωμιάδης, ωστόσο τα πλάνα άλλαξαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής θα οδηγηθούν τελικά στην γυναικεία πτέρυγα, εκεί όπου κρατούνται οι κατάδικοι της 17 Νοέμβρη, όπως ο κύριος Κουφοντίνας.

Οι Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος αφέθηκαν ελεύθεροι με τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Στον κ. Κασιδιάρη επιβλήθηκε και χρηματική εγγύηση 50.000 ευρώ.

Με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέων και ανακριτών προφυλακιστέοι έχουν κριθεί επίσης η ανθυπαστυνόμος που υπηρετούσε στην Ασφάλεια Πειραιά και φέρεται να εμπλέκεται σε αξιόποινες πράξεις μελών της Χρυσής Αυγής και ο «πυρηνάρχης» της Χ.Α. στη Νίκαια Γιώργος Πατέλης.

Eγγραφο-φωτιά έφτασε χθες στον Αρειο Πάγο: Ο κατηζητούμενος Αναστάσιος Πάλλης αποθήκευσε στο Κορωπί 4.000 καλάσνικοφ

Εγγραφο κατέθεσε χθες, μέσω του συνηγόρου του στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο άλλοτε συνεργάτης του καταζητούμενου σήμερα Αναστασίου Πάλλη και του προφυλακισμένου εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη, Eντουρντ Στέισι.


Το έγγραφο, όπως αποκαλύπτει σήμερα η Καθημερινή, ενισχύει τα σενάρια για την ύπαρξη κρυμμένου οπλοστασίου της Χρυσής Αυγής. Κι αυτό διότι ο κ. Stacey ζητεί μέσω του συνηγόρου του Χρήστου Παπαγρηγορίου να συσχετιστεί η δικογραφία του Αρείου Πάγου για τη Χρυσή Αυγή με πρόσφατη κατάθεσή του στο τμήμα Δίωξης Εκβιαστών αναφορικά με διακίνηση από τον Αναστάσιο Πάλλη μεγάλης ποσότητας πολεμικών όπλων.

Ειδικότερα, ο πρώην αξιωματικός του Βρετανικού Στρατού είχε τον περασμένο Απρίλιο καταθέσει στους αστυνομικούς του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών ότι ο Αναστάσιος Πάλλης είχε αποθηκεύσει σε χώρο στο Κορωπί 4.000 αυτόματα πολεμικά τυφέκια, τύπου G3, AK47 (καλάσνικοφ) κ.ά.


Γράφει στο έγγραφό του προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου:

«Δεδομένων των πρόσφατων εξελίξεων της επικαιρότητας στην Ελλάδα και των ερευνών που διενεργούνται από τις ελληνικές αστυνομικές αρχές για την ανακάλυψη κρυμμένου παράνομου οπλισμού, παρακαλώ όπως συσχετισθεί η κατάθεσή μου που περιέχεται στην άνωθεν δικογραφία, κατά την οποία ασκήθηκαν διώξεις, με τα οποιαδήποτε ευρήματα των ερευνών προκειμένου να προσδιοριστεί η ύπαρξη ή διαδρομή του παραπάνω οπλισμού».

Ο κ. Stacey υπήρξε κατά το παρελθόν συνεργάτης του Αναστασίου Πάλλη και του προφυλακισμένου σήμερα εφοπλιστή Βίκτορα Ρέστη. Τον περασμένο Απρίλιο είχε δώσει κατάθεση στους αξιωματικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών στο πλαίσιο έρευνας για την υπόθεση αρπαγής του από συνεργάτες του Πάλλη, στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος». Ο φάκελος της δικογραφίας είχε υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Νικ. Αντωναράκο, ο οποίος άσκησε δίωξη σε βάρος του Πάλλη, που έχει κατηγορηθεί και καταζητείται και για εμπλοκή του στην υπόθεση Ρέστη.

Στην επίμαχη κατάθεσή του, λοιπόν, ο κ. Stacey είχε υποστηρίξει ότι «το 2011, πέραν του μεγάλου αριθμού σύγχρονων και λειτουργικών πιστολιών και περιστρόφων, που σε καμία περίπτωση δεν ήταν μουσειακά είδη ώστε να δικαιολογείται η κατοχή τους, τα οποία είδα και επεξεργάστηκα στις εγκαταστάσεις του (σ.σ.: πρόκειται για χώρο που λειτουργούσε ως μουσείο), έγινα μάρτυρας της ύπαρξης ενός αριθμού περί των 4.000 σύγχρονων και λειτουργικών αυτόματων τυφεκίων εφόδου διαφόρων τύπων, όπως G3, AK 47 FN, DRAGUNOV, M16, τα οποία ήταν συσκευασμένα κατά εκατοντάδες και αποθηκευμένα εντός δύο μεγάλων μπλε κοντέινερ».

Τα συγκεκριμένα όπλα δεν εντοπίστηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. κατά τις έρευνες που πραγματοποίησε πρόσφατα στο σπίτι του Πάλλη και τις εγκαταστάσεις που διατηρούσε στη Βάρη. Αντίθετα, σε βάρος του Πάλλη σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη κατοχή μόλις 70 όπλων, τα οποία ο καταζητούμενος επιχειρηματίας διαπιστώθηκε κατά τις έρευνες ότι δεν είχε δηλώσει στην ΕΛ.ΑΣ. Η δίκη για την υπόθεση έχει αναβληθεί ήδη τρεις φορές.

Κατηγορείται για απαγωγή και για την Proton Bank

Ο Πάλλης μαζί με τρία ακόμα άτομα, μεταξύ των οποίων ένας δικηγόρος κι ένας αστυνομικός, κατηγορούνται για την κακουργηματική αρπαγή του Εντουαρντ Στέισι, άμεση συνέργεια στην κακουργηματική αρπαγή, απόπειρα εκβίασης σε βαθμό κακουργήματος και ηθική αυτουργία στην αρπαγή και την απόπειρα εκβίασης. Υπενθυμίζεται ότι ο Πάλλης κατηγορείται και για την υπόθεση των δανείων της τράπεζας FBB Bank του Βίκτωρα Ρέστη.



Enhanced by Zemanta

Σοκ στη Ρόδο: Ιερέας κακοποιούσε την ανήλικη κόρη του

Η κοπέλα που σήμερα είναι 20 ετών και φιλοξενείται από τον ξενώνα κακοποιημένων γυναικών, περιέγραψε στο δικαστήριο με δάκρυα στα μάτια τα όσα βίωσε από τον ίδιο της τον πατέρα


Η 20χρονη κοπέλα έκανε υπομονή 11 ολόκληρα χρόνια. Με δάκρυα στα μάτια περιέγραψε στο δικαστήριο τα χτυπήματα που δεχόταν από την ηλικία των 8 ετών κάθε φορά που ο ιερέας πατέρας της, γινόταν έξαλλος.

Πρόκειται για μία τραγική ιστορία ενδοοικογενειακής βίας, η οποία σύμφωνα με το ρεπορτάζ της τοπικής Ροδιακής, ξεκίνησε όταν η κόρη του ιερέα ήταν μόλις οχτώ ετών και διήρκησε μέχρι και πριν ένα χρόνο!

Η κοπέλα που σήμερα είναι 20 ετών και φιλοξενείται από τον ξενώνα κακοποιημένων γυναικών, βρέθηκε ενώπιον του δικαστηρίου της Ρόδου και περιέγραψε δε δάκρυα στα μάτια τα όσα βίωσε από τον ίδιο της τον πατέρα.

Αν και το χρονικό διάστημα που διήρκησε η ενδοοικογενειακή βία ήταν μεγάλο, η χθεσινή υπόθεση αφορούσε μόνο τα περιστατικά που σημειώθηκαν το 2008 και 2009 σε βάρος της τότε ανήλικης.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, την περίοδο εκείνη ο ιερέας προξένησε σωματικές βλάβες στην κόρη του η οποία τότε ήταν 15 ετών, καταφέροντας της δύο μπουνιές, χαστούκια, ενώ επίσης την χτύπησε και με καλώδιο τηλεφώνου προκαλώντας της μώλωπες.

Η απόφαση του δικαστηρίου για εκείνη την περίοδο προβλέπει ποινή φυλάκισης 2 ετών με τριετή αναστολή για τον δράστη που καταδικάστηκε ερήμην το μεσημέρι της Τετάρτης (02-10-2013) από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου.

Πηγή: Η Ροδιακή

Η τηλεφωνική ενημέρωση Σαμαρά για την προφυλάκιση Μιχαλολιάκου (photo)

Τηλεφωνικά ενημερώθηκε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς τις πρώτες πρωινές ώρες, για την απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα στην Αθήνα να προφυλακιστεί ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος.


Ο Πρωθυπουργός βρισκόταν στο Barcode της Ουάσινγκτον, μαζί με Έλληνες ανταποκριτές στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως τον Μιχάλη Ιγνατίου και τον Απόστολο Ζουπανιώτη.

Ο τελευταίος μάλιστα ανέβασε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter τη σχετική φωτογραφία από το τραπέζι, με τον Αντώνη Σαμαρά να κρατάει χαμογελαστός το κινητό του.

Κεδίκογλου: Εξεπλάγη ο Πρωθυπουργός με την απόφαση για τους 3 βουλευτές της ΧΑ

Ο  κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, μιλώντας στον ΑΝΤ-1 παραδέχτηκε ότι ο Αντώνης Σαμαράς εξεπλάγη με την απόφαση του ανακριτή να μην προφυλακίσει τους Παναγιώταρο, Μίχο και Κασιδιάρη.

Επίσης, ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει τον ευτελισμό των θεσμών, αφήνοντας την Χρυσή Αυγή να οδηγήσει την χώρα σε εκλογές.

Τα διεθνή ΜΜΕ για την προφυλάκιση Μιχαλολιάκου

Η είδηση της προφυλάκισης του Νίκου Μιχαλολιάκου κυριάρχησε στα πρώτα θέματα των διεθνών ΜΜΕ, όπως άλλωστε είχε συμβεί καθόλη τη διάρκεια της χθεσινής μέρας με το θέμα της Χρυσής Αυγής, λόγω της απόφασης της Δικαιοσύνης να μην προφυλακιστούν οι βουλευτές Κασιδιάρης, Παναγιώταρος και Μίχος.

“Ο αρχηγός των Ελλήνων νεοναζί σε προσωρινή κράτηση”, μετέδωσε χαρακτηριστικά με έκτακτο τηλεγράφημά του το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Μιχαλολιάκος

Η απολογία Μιχαλολιάκου ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 2 τα ξημερώματα της Πέμπτης και σύμφωνα με πληροφορίες ρωτήθηκε για ιδεολογικα θέματα από τον ανακριτή και για την άποψή του για τον εθνικοσοσιαλισμό. Υποστήριξε ότι το τηλεφώνημα, μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα δεν έγινε στον ίδιο αλλά στα γραφεία της ΧΑ και πρόσθεσε ότι δεν είναι ναζιστής και ότι καταδικάζει τη βία.

Στη συνέχεια, ανακριτής και εισαγγελέας κατέληξαν ομόφωνα στην απόφαση προφυλάκισης του Νίκου Μιχαλολιάκου, ο οποίος και μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ, μέχρι να αποφασιστεί σε ποιά φυλακή θα κρατηθεί.

Προφυλακιστέος κρίθηκε και ο Γιώργος Πατέλης.

Ε.Π.Κ.Κρήτης: "Σταθμός" η δικαίωση επαγγελματία (εστιάτορα) από το Ειρηνοδικείο Ιεράπετρας

Στο Νόμο 3869/2010, στον γνωστό ως νόμο Κατσέλη, προσέφυγε εστιάτορας από την Ιεράπετρα της Κρήτης, προκειμένου να ρυθμίσει τα χρέη του, σε πέντε οφειλέτριες Τράπεζες, συνολικής οφειλής 436,618.84 Ευρώ, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, της οποίας, ο εν λόγω δανειολήπτης είναι μέλος, όπου σύμφωνα με την συμβουλευτική και καθοδήγηση της στην εξωδικαστική διαδικασία,( με την βοήθεια του Οικονομοτεχνικού της επιτελείου του γραφείου της, στην Ιεράπετρα) , αλλά και στην δικαστική,ο εν λόγω επαγγελματίας δανειολήπτης, οδηγήθηκε στην ρύθμιση του χρέους του και στην "οικονομική ανάσα" της επιχείρησής του.

Αναλυτικά: Πρόκειται για εστιάτορα, 53 ετών, έγγαμο, με δύο τέκνα, με ατομικό μηνιαίο εισόδημα 1000 Ευρώ και της συζύγου του το μηνιαίο εισόδημα ανέρχεται 791 Ευρώ.Περιουσιακά στοιχεία διαθέτει 1) 100% κυριότητα σε πρώτη κατοικία άλλα και περιουσιακά στοιχεία.Όμως λόγω της γενικότερης οικονομικής κρίσης και ύφεσης της Χώρας , η οποία έπληξε και την επιχείρησή του, ένοιωσε δυσκολία πληρωμής των δόσεων του ,ζήτησε να ρυθμίσει τα χρέη του, εντασσόμενος στο ν.3869/2010, τηρώντας με ευλάβεια την συμβουλευτική και καθοδήγηση αλλά και την εξωδικαστική προσπάθεια της ΄Ενωσης η οποία δεν ευδοκίμησε καθώς οι Τράπεζες απέρριψαν τις προτάσεις ρύθμισης, όμως ο επαγγελματίας δεν πτοήθηκε ,προχώρησε , συνέχισε τα βήματα του νόμου, καταθέτοντας αίτηση στο Ειρηνοδικείο Ιεράπετρας με την δικηγόρο Λασιθίου κ.Λαμπράκη Νεκταρία.
Το Ειρηνοδικείο Ιεράπετρας με την ημερ.14-6-2013 διαταγή του, στα πλαίσια των ασφαλιστικών μέτρων (προσωρινή διαταγή) απαγόρευσε στις πιστώτριες κάθε πράξη αναγκαστικής εκτέλεσης σε βάρος του καταστήματος του δανειολήπτη, στο οποίο είχε εγείρει μία των Πιστωτριών Τραπεζών διωκτικό μέτρο , αλλά και ακόμα απαγόρευσε κάθε τροποποίηση της νομικής κατάστασης του επαγγελματία, μέχρι την εκδίκαση της κυρίας αίτησης που προσδιορίστηκε να συζητηθεί στις 30-09-2016.Επίσης το Ειρηνοδικείο Ιεράπετρας έκανε δεκτό το προτεινόμενο σχέδιο διευθέτησης καταβολής δόσεων, από τον δανειολήπτη ,στις Πιστώτριες Τράπεζες, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης του δηλ. να δίνει συνολική μηνιαία δόση προς όλες τις πιστώτριες 200 Ευρώ.

Για την ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, η απόφαση αυτή θεωρείται :
1)"Σταθμός" για κάθε επαγγελματία, που στις μέρες μας "τραβιέται " από παντού, (Φ.Π.Α, φόρος του Δημοσίου , Ασφαλ.Φορέας ,Τράπεζες, προμηθευτές) όπου με την προσφυγή στις διατάξεις του ν.3869/2910, ρυθμίζει χρέος, σώζει κατοικία, σώζει περιουσιακά στοιχεία.
2)Ανοίγει τον δρόμο, σε χιλιάδες επαγγελματίες να ενταχθούν στο Νόμο 3869/2010, καθώς ακόμα και σήμερα , κάποιες Τράπεζες εξακολουθούν να τους αποτρέπουν από την ένταξη, χαρακτηρίζοντας τους "ως έμπορους".

Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

Ιωάννα Μελάκη

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Συνέλαβαν τη Σκορδέλη

 Μεταξύ των συγκεντρωμένων χρυσαυγιτών το Σάββατο
28 Σεπτεμβρίου, απέναντι από τη ΓΑΔΑ, και η Θ. Σκορδέλη
που μέχρι σήμερα καταζητείτο. Φωτογραφία: @dromografos

Συνελήφθη τελικά πριν από λίγο η Θέμις Σκορδέλη από το τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας, η οποία καταζητείτο.


Η 50χρονη Θέμις Σκορδέλη καταζητείτο, μαζί με έναν 60χρονο συνταξιούχο αστυνομικό κατηγορούμενοι για εμπλοκή σε αξιόποινες πράξεις μελών της Χρυσής Αυγής. Η ίδια το Σάββατο εμφανίσθηκε μεταξύ των χρυσαυγιτών που συγκεντρώθηκαν, απέναντι από τη ΓΑΔΑ, προς υποστήριξη των συλληφθέντων.

Η Σκορδέλη, έγινε γνωστή ως "αγανακτισμένη κάτοικος" στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα, και λίγο αργότερα εμφανίσθηκε  υποψήφια βουλευτής της Χρυσής Αυγής στην Α΄Αθηνών, τον Ιούνιο του 2012.

Κατά τη διάρκεια ερευνών της αστυνομίας στο σπίτι της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σημειώσεις με ονόματα, διευθύνσεις και άλλα στοιχεία μεταναστών, έντυπο υλικό της ΧΑ, ενώ βρέθηκε και κατασχέθηκε το ποσό των 145.000 ευρώ.

Έχει κατηγορηθεί για ρατσιστική επίθεση σε βάρος Αφγανών, αλλά η δίκη έχει αναβληθεί οκτώ φορές. Νέα ημερομηνία εκδίκασης ορίστηκε στις 22 Ιανουαρίου του 2014.

newsroom enet

Βίος και πολιτεία ο συλληφθείς πρώην διοικητής του ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα

«Δουλειές» με όπλα, προϊόντα-μαϊμού, εκμετάλλευση αλλοδαπών και «προστασία» σε παράνομες λέσχες στην Αθήνα, με συνεργάτες ανθρώπους της Χρυσής Αυγής, φέρεται να έκανε ο 54χρονος αστυνομικός υποδιευθυντής, πρώην διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Παντελεήμονα, ο οποίος κατηγορείται - εκτός των άλλων - για αγορά και κατοχή ναρκωτικών, σύμφωνα με τα στοιχεία που έγιναν γνωστά από την Αστυνομία.

Ο αξιωματικός συνελήφθη τη Δευτέρα από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας που αφορούσε μίζες που έπαιρνε από παράνομες λέσχες.

Ο αστυνομικός υποδιευθυντής φαίνεται πως είχε συστήσει κανονική συμμορία, με «ταμία» της επιχείρησης 60χρονο συνταξιούχο αρχιφύλακα, ο οποίος υπηρετούσε μαζί του στον Αγιο Παντελεήμονα μέχρι που πήρε σύνταξη, την 52χρονη σύζυγο του τελευταίου και μια 50χρονη, στέλεχος της Χρυσής Αυγής, ενώ εξετάζεται πιθανή συνεργασία σε παράνομες δραστηριότητες και με άλλο στέλεχος του κόμματος.

Μετά το τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα, το 2011, ο αξιωματικός μετατέθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, απ' όπου εξακολουθούσε να ελέγχει την περιοχή των παράνομων συμφερόντων του, με 36 κινητά τηλέφωνα, που είχε στην κατοχή του.

Μαζί με τον αξιωματικό συνελήφθη και η 52χρονη σύζυγος του συνταξιούχου αρχιφύλακα, ο οποίος αναζητείται, όπως και η 50χρονη μέλος της ΧΑ. Από τα ευρήματα κατά την έρευνα στους χώρους ιδιοκτησίας των εμπλεκομένων στην υπόθεση, ενδιαφέρον παρουσιάζει λίστα με ονόματα, διευθύνσεις και σχεδιαγράμματα σπιτιών αλλοδαπών, που βρέθηκε στην οικία της 50χρονης και εξετάζεται για ποιο σκοπό την κατείχε.

Ο 54χρονος αστυνομικός υποδιευθυντής κατηγορείται ακόμα και για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, αφού βρέθηκαν συνολικά στην κατοχή του, περισσότερα από 160.000 ευρώ, σε καταθέσεις και μετρητά, που δεν είχε δηλώσει και δεν δικαιολογούνται από την εργασία του στην Αστυνομία.

Αναλυτικά, σε σωματική έρευνα που έγινε στον αστυνομικό υποδιευθυντή, όταν συνελήφθη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 2.300 ευρώ, έγγραφο - πρόσκληση εμφάνισης πολίτη σε πταισματοδίκη της Αθήνας, το οποίο κατείχε χωρίς να δικαιολογείται από τη θέση του και ιδιόχειρες σημειώσεις που αφορούν προφανώς καταστήματα όπου διενεργούνται τυχερά παίγνια στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Στο γραφείο του στην Ασφάλεια βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

10.700 ευρώ
δύο χρυσές λίρες Αγγλίας
ένα σπρέι πιπεριού
ένας ηλεκτρικός εκκενωτής με καλώδιο φόρτισης και θήκη μεταφοράς - ανάρτησης σε ζώνη
64 φυσίγγια των 9mm, τα οποία κατείχε παράνομα
11 λειτουργικά κινητά τηλέφωνα και
ένα δελτίο αιτήματος ασύλου από αλλοδαπό.

Στο σπίτι του στην Αθήνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

10.200 ευρώ
δύο βιβλιάρια καταθέσεων τραπεζικών ιδρυμάτων, με συνολικό ποσό περίπου 140.000 ευρώ
τρία πιστόλια με δύο γεμιστήρες
ένα περίστροφο και γεμιστήρας με 15 φυσίγγια
μεταλλική πτυσσόμενη αστυνομική ράβδος
317 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων
δύο αεροβόλα πιστόλια
έξι σουγιάδες και επτά μαχαίρια
δύο τσεκούρια και τρία σπαθιά
δύο φορητοί υπολογιστές και δύο USB
25 λειτουργικά κινητά τηλεφώνων και τέσσερα πακέτα σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας
πλήθος φωτοαντιγράφων ή πρωτοτύπων υπηρεσιακών εγγράφων
πλήθος φωτοαντιγράφων διαβατηρίων, αδειών διαμονής, αιτήσεων για έκδοση Δελτίων Ταυτότητας κ.α. (σε κάποια από αυτά υπήρχαν ιδιόχειρες σημειώσεις σημαντικών χρηματικών ποσών)
δύο βιβλία και τέσσερα περιοδικά
16 τσάντες και πορτοφόλια - απομιμήσεις και
130 κλεψίτυποι ψηφιακοί δίσκοι CD.

Στο σπίτι του στα Ιωάννινα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

14 κυνηγετικά όπλα, εκ των οποίων ένα έφερε διόπτρα
κάννη και κοντάκι κυνηγετικού όπλου
θήκη που περιείχε εξάρτημα κυνηγετικού όπλου
τέσσερα όπλα τύπου φλόμπερ και ένα αεροβόλο
τρεις θήκες κυνηγετικών όπλων
πιστόλι μέσα σε δερμάτινη θήκη, με γεμιστήρα που περιείχε οκτώ φυσίγγια
δύο μαχαίρια και ένας σουγιάς
δύο σφύρες παλαιού τύπου
15 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων και δύο κάλυκες
160 φυσίγγια 9mm, δερμάτινη θήκη και γεμιστήρα πιστολιού και δύο πλαστικά προστατευτικά λαβής πιστολιού
κάνναβη καθαρού βάρους 690 γραμμαρίων και ένα χάρτινο κουτί που περιείχε υπολείμματα κάνναβης και
μία νάιλον σακούλα, που περιείχε κάνναβη συνολικού μεικτού βάρους 28,4 γραμμαρίων.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια των αναζητήσεων για τον εντοπισμό του συνταξιούχου αστυνομικού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, τοποθετημένα από τον ίδιο, σε εξώστη γειτονικού του διαμερίσματος, ένα πιστόλι, 173 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, τέσσερα κινητά τηλέφωνα, δύο κάρτες SIM, εξαρτήματα κινητών τηλεφώνων (μπαταρίες, φορτιστές κ.λπ.), καθώς και 32 τεμάχια χαρτιού με χειρόγραφες σημειώσεις, όπως ημερομηνίες, ονόματα και χρηματικά ποσά.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του, όπου βρισκόταν η 52χρονη σύζυγός του, η οποία συνελήφθη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν και άλλα έγγραφα, με παρόμοιες σημειώσεις, ένα κινητό τηλέφωνο, κάρτες SIM και ένα φυσίγγιο των 22mm.

Επίσης, πραγματοποιήθηκε έρευνα στο σπίτι 50χρονης, η οποία είναι ενεργό μέλος της Χρυσής Αυγής και η εμπλοκή της προέκυψε απο ένα ιδιόγραφο σημείωμα με το ονοματεπώνυμό της, που βρέθηκε στο σπίτι του συλληφθέντα αξιωματικού. Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

πλήθος έντυπου υλικού της Χρυσής Αυγής,
18 κροτίδες
δύο φύλλα χαρτιού, στα οποία αναγράφονται ταχυδρομικές διευθύνσεις, περιγραφές σπιτιών και υπηκοότητα αλλοδαπών, που διαμένουν στις διευθύνσεις αυτές
βιβλιάριο καταθέσεων με μεγάλο χρηματικό ποσό
πρόχειρες σημειώσεις, στις οποίες αναφέρονται δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής και
δύο τσάντες με προϊόντα απομίμησης και κλεψίτυπα CD και DVD.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα.

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο αστυνομικός υποδιευθυντής τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος του ΕΔΕ.

Τα κατασχεθέντα όπλα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, προκειμένου να ελεγχθούν εργαστηριακά, προκειμένου να διαπιστωθεί αναφορικά με την τυχόν εμπλοκή τους σε έκνομες ενέργειες.

Από τον έλεγχο της περιουσιακής κατάστασης του αστυνομικού υποδιευθυντή προέκυψε ότι υπέβαλε ελλιπή δήλωση της Περιουσιακής Κατάστασης, κατά το έτος 2012, ενώ, επειδή δεν δικαιολογούνται τα χρήματα που βρέθηκαν στην κατοχή του, θα ενημερωθεί σχετικά και η Αρχή καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Νέο επεισόδιο με τον Παναγιώταρο

Εντός του προαυλίου χώρου των δικαστηρίων προσπάθησε να εισέλθει με το αυτοκίνητό του ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος. 


Όταν σταμάτησε τον βουλευτή ο αστυνομικός φρουρός στην πύλη, ο βουλευτής με εριστικό ύφος του είπε: «Τι έγινε; μαγκέψαμε, μαγκέψαμε; Αν ήταν βουλευτής της ΝΔ, δεν θα τον άφηνες;»

Ο αστυνομικός τού απάντησε ότι δεν θα άφηνε κανέναν, γιατί απαγορεύεται η είσοδος αυτοκινήτων και χρειάστηκε να ειδοποιηθεί τηλεφωνικά η προϊσταμένη του Πρωτοδικείου για να επιβεβαιώσει στον βουλευτή ότι δεν μπορεί να μπει εντός του χώρου.

Απειλούσαν, φώναζαν & χτυπούσαν μόλις έβγαλαν τις χειροπέδες

Το βίαιο χαρακτήρα τους φαίνεται ότι αναζωπύρωσε η απόφαση ανακριτών και εισαγγελέων να αφεθούν ελεύθεροι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Ηλ. Κασιδιάρης, Ν. Μίχος και Ηλ. Παναγιώταρος μετά τις πολύωρες απολογίες τους.


Οι τρεις βουλευτές, έχοντας προφανώς εκλάβει την απόφαση περί μη προφυλάκισής τους ως αθώωση μόλις βγήκαν από το κτίριο 6 των δικαστηρίων και αφού συνόδευσαν τον προφυλακισμένο συνάδελφο και ομοϊδεάτη τους Γιάννη Λαγό μέχρι το αυτοκίνητο της αντιτρομοκρατικής άρχισαν να εκτοξεύουν απειλές κατά πάντων βάζοντας βέβαια στο στόχαστρό τους κυρίως τους εκπροσώπους του Τύπου.

"Να φάτε τους ψευδομάρτυρες για πρωινό", είπε ο Ηλ. Παναγιώταρος, με τον Ν. Μίχο να προσθέτει: "Θα σας ξεφτιλίσουμε όλους. Δούλοι".

Ο Ηλ. Παναγιώταρος βγάζοντας το μένος του κατά των δημοσιογράφων φωνάζει: "Ξεφτίλες όλοι σας. Δουλάκια είσαστε και ανθρωπάκια. Κι ο Λαγός θα δικαιωθεί σύντομα".

Άρχισε να χτυπάει αμέσως

Ο Ηλ. Κασιδιάρης έχοντας κάνει λίγα μόλις βήματα χωρίς πλέον τη συνοδεία αστυνομικών και με ελεύθερα τα χέρια του από τις χειροπέδες με τις οποίες ήταν δεμένος μέχρι πριν από λίγο, άρχισε τη βίαιη δράση με ένα χτύπημα πάνω στον οπερατέρ του πρακτορείου Reuters, ο οποίος κάλυπτε το γεγονός.

Αμέσως μετά σε μια κίνηση συμπαράστασης ο Ηλ. Παναγιώταρος σχεδόν επικροτώντας την πράξη του Ηλ. Κασιδιάρη τον αγκαλιάζει και πορεύονται προς την έξοδο. Λίγα λεπτά αργότερα κι ενώ ο Ηλ. Κασιδιάρης περπατά ξανά μόνος του, κλωτσάει ρίχνοντας κάτω ένα φωτορεπόρτερ, ενώ ο Νίκος Μίχος περνάει σχεδόν από πάνω φωνάζοντας ειρωνικά: "Να χαιρόσαστε τη Δημοκρατία σας".

Ακολούθως ο Ηλ. Κασιδιάρης αναζητά ταξί με την πρώτη προσπάθεια να πέφτει στο κενό παρά το γεγονός ότι το ταξί ήταν σταματημένο και άδειο έξω από τα δικαστήρια. Μετά από ένα σύντομο διάλογο με τον οδηγό ταξί ο Ηλ. Κασιδιάρης και οι άλλοι δύο βουλευτές προχωρούν λίγα μέτρα πιο κάτω, όπου επιβιβάζονται σε άλλο ταξί με τον Ν. Μίχο να φωνάζει: "Να χαιρόσαστε τα γιουσουφάκια. Τους Τουρκόσπορους".

Επιστρέφοντας στη ΓΑΔΑ για να πάρουν τα προσωπικά τους αντικείμενα ο Ηλ. Παναγιώταρος συνεχίζει τις ύβρεις προς τους δημοσιογράφους αποκαλώντας τους "σιχάματα".

Λίγα λεπτά αργότερα βγαίνει από το κτίριο μαζί με τον Ν. Μίχο, ο οποίος μαινόμενος εκτοξεύει απειλές κατά των δημοσιογράφων λέγοντας: "Θα τα πούμε μαζεμένα, θα περάσουμε καλά τώρα...μέχρι τέλους θα φτάσουμε".

"Χρυσή Αυγή μέχρι τέλους, πάρτε το χαμπάρι" φωνάζει σε έξαλλη κατάσταση ο Ηλ. Παναγιώταρος.

Στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων ποια είναι αυτά που θα πουν μαζεμένα οι χρυσαυγίτες με τους δημοσιογράφους, ο Νίκος Μίχος, εξαγριώνεται και κινούμενος απειλητικά προς τους δημοσιογράφους φωνάζει: "Τα ψέμματα που λέγατε τόσα χρόνια".

Την τελευταία στιγμή και προτού φτάσει πρόσωπο με πρόσωπο με τους δημοσιογράφους με απρόβλεπτη εξέλιξη τον συγκρατεί ο Ηλ. Παναγιώταρος – όπως φαίνεται και στη φωτογραφία -, ενώ στη σύσταση δημοσιογράφου για ηρεμία, ο Ηλ. Παναγιώταρος φωνάζει: "Τι ηρεμία ρε δεν ντρέπεστε; Ξεφτιλισμένα κανάλια".

Τη στιγμή που οι δύο βουλευτές αποχωρούν ο θυμός του Ν. Μίχου δεν λέει να κοπάσει και γυρνώντας προς τις κάμερες φωνάζει: "Μέχρι τέλους θα φτάσουμε". Λίγα λεπτά αργότερα ο Ηλ. Κασιδιάρης βγήκε από το κτίριο της ΓΑΔΑ χωρίς να επιτεθεί σε δημοσιογράφους και οπερατέρ.

Κασιδιάρης: «Ανοίχτε-ανοίχτε, μη γράφετε τίποτα, μην αρχίσω να τα σπάω»

Δείτε το «χαστούκι» του Κασιδιάρη στην κάμερα του Reuters – Σε ένα λεπτό και 24 δευτερόλεπτα ο Guardian αποτυπώνει τις απειλές Κασιδιάρη, Παναγιώταρου και Μίχου


Το «χαστούκι» του Ηλία Κασιδιάρη στην κάμερα του Reuters, μέσα από μία μοναδική λήψη, παρουσιάζει σε βίντεο η βρετανική εφημερίδα Guardian.

Τα στιγμιότυπα, διάρκειας ενός λεπτού και 24 δευτερολέπτων αποτυπώνουν τις σημαντικές απειλές προς δημοσιογράφους από Κασιδιάρη, Παναγιώταρο και Μίχο, αμέσως μετά την απόφαση του ανακριτή να αφεθούν ελεύθεροι έξω από την Ευελπίδων.

«Ανοίχτε-ανοίχτε, μη γράφετε τίποτα, μην αρχίσω να τα σπάω», ήταν τα λόγια του Ηλία Κασιδιάρη, λίγο πριν επιτεθεί στο ξένο τηλεοπτικό συνεργείο.

«Να φάτε τους ψευδομάρτυρες για πρωινό. Είστε ξεφτίλες. Θα σας ξεφτιλίσουμε», ακούγεται να λέει ο Ηλίας Παναγιώταρος.

3 Βίντεο - Άρχισαν τα ίδια: Ο Κασιδιάρης κλώτσαγε και χτύπαγε δημοσιογράφους

Μαινόμενος, βγαίνοντας από τα δικαστήρια ο Ηλ.Κασιδιάρης κλώτσαγε και χτύπαγε δημοσιογράφους - Χτύπησε κάμερα του πρακτορείου Reuters, προσπάθησε να κλωτσήσει φωτογράφο και παρέσυρε στο πέρασμά του ακόμη ένα΄ν εικονολήπτη


Επεισοδιακή ήταν η αποχώρηση των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, Ηλία Παναγιώταρου και Νίκου Μίχου από την Ευελπίδων, μετά την ομόφωνη απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα να αφεθούν ελεύθεροι.

Αφού χειροκρότησαν το συνάδελφό τους Γιάννη Λαγό που προφυλακίζεται, οι άλλοι τρεις βουλευτές της ΧΑ περπάτησαν προς την πύλη των δικαστηρίων της πρώην σχολής Ευελπίδων.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης χτύπησε με το αριστερό του χέρι κάμερα που κρατούσε εικονολήπτης του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters και συνέχισε πεζή προς την έξοδο των δικαστηρίων με τον Ηλία Παναγιώταρο να βαδίζει στα δεξιά του.

Λίγο πιο κάτω ο Ηλίας Κασιδιάρης κλώτσησε φωτογράφο ο οποίος προσπάθησε να τον τραβήξει φωτογραφία από χαμηλά και συνέχισε με βήμα ταχύ. Λίγο πριν βγει από την κεντρική πύλη των δικαστηρίων της πρώην σχολής Ευελπίδων, ο Ηλίας Κασιδιάρης μαινόμενος έσπρωξε και πέταξε κάτω κάμεραμαν του τηλεοπτικού σταθμού Άλφα.

Ο Παναγιώταρος φώναζε υβριστικά και απειλητικά συνθήματα στους δημοσιογράφους όπως: «Τώρα θα δείτε σιχάματα!».

Το Σάββατο ο Κασιδιάρης είχε φτυσει τις τηλεοπτικές κάμερες ενώ έβριζε με σκαιούς χαρακτηρισμούς τους δημοσιογράφους. 
video platformvideo managementvideo solutionsvideo player video platformvideo managementvideo solutionsvideo player video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

ΒΙΝΤΕΟ - Οι πρώτες επιθέσεις Μίχου - Λαγού μόλις τους άφησαν ελεύθερους

Στο στόχαστρο των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Ηλία Παναγιώταρου και Γιάννη Μίχου μπήκαν οι δημοσιογράφοι αλλά και οι μάρτυρες που κατέθεσαν εναντίον τους.


Μόλις βγήκαν από το κτίριο της Ευελπίδων άρχισαν να φωνάζουν και επιτίθενται στους δημοσιογράφους.

"Να φάτε τους ψευδομάρτυρες για πρωινό. Σας ξεφτιλίσαμε όλους. Ξεφτιλισμένοι. Δούλοι είστε όλοι" κραύγαζαν Παναγιώταρος και Μίχος φανερά εκνευρισμένοι.

Μάλιστα επιτέθηκαν σε συγκεκριμένο δημοσιογράφο φωνάζοντας: "Χαιρετίσματα στον Π.... ρε. Στην αδερφή αρέσουν οι χειροπέδες. Στην αδερφή αρέσουν οι γούνινες χειροπέδες".

Προφυλακιστέος μόνο ο Λαγός -Ελεύθεροι οι Κασιδιάρης, Παναγιώταρος και Μίχος

Για σύσκεψη αποχώρησαν οι δύο ανακριτές μετά την ολοκλήρωση των καταθέσεων των τεσσάρων βουλευτών της Χρυσής Αυγής. 


Σύμφωνα με πληροφορίες στα επόμενα 20 λεπτά οι ανακριτές θα ανακοινώσουν την απόφαση τους για το αν οι χρυσαυγίτες βουλευτές θα προφυλακιστούν ή όχι.

Ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των τεσσάρων βουλευτών της ΧΑ

Ολοκληρώθηκε μετά από περίπου δύο ώρες η απολογία του Νίκου Μίχου, τέταρτου από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, που κλήθηκαν χθες να λογοδοτήσουν ενώπιον των ανακριτών της υπόθεσης.

Για περισσότερες από έξι ώρες ήταν ο Κασιδιάρης στους ανακριτές

Ο πρώτος που απολογήθηκε, για περισσότερες από έξι ώρες, Ηλίας Κασσιδιάρης, τόνισε μεταξύ άλλων, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι ναζιστική οργάνωση, ούτε χρησιμοποιεί ναζιστικά σύμβολα. «Δεν είμαστε ναζιστές ούτε εθνοσοσιαλιστές αλλά Έλληνες εθνικιστές».

Φέρεται επίσης να είπε ότι το κόμμα χρηματοδοτείται από την κρατική χρηματοδότηση και ότι οι βουλευτές δίνουν το 20% της βουλευτικής αποζημίωσης που λαμβάνουν «στο κίνημα».

Αναφέρθηκε επίσης σε «μαθήματα αυτοάμυνας» που λαμβάνουν τα μέλη του κόμματος και φέρεται να είπε στους ανακριτές: «Από τη στιγμή που θα θεωρηθούν τα δικά μας μαθήματα αυτοάμυνας παράνομα και επιλήψιμα, τότε και το ΚΚΕ που κάνει μαθήματα αυτοάμυνας θα πρέπει να έρθει εδώ με την ίδια κατηγορία όπως και όλα τα υπόλοιπα κόμματα».

Ο κ. Κασιδιάρης ρωτήθηκε από τους ανακριτές ακόμη και το περίφημο «εγέρθητι» και απάντησε ότι ήταν μια αντίδραση γιατί οι δημοσιογράφοι στην προεκλογική εκστρατεία είχαν ταπεινώσει τη Χρυσή Αυγή. Φέρεται επίσης να επισήμανε το «οξύμωρο» να διώκεται η Χρυσή Αυγή για εγκληματική οργάνωση, ενώ στόχος της είναι η εξάλειψη της εγκληματικότητας.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, ο βουλευτής φέρεται να αμφισβήτησε την αξιοπιστία της κατάθεσης του ενός εκ των δυο προστατευόμενων μαρτύρων και να ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για πρώην μέλος των Ανεξάρτητων Ελλήνων ο οποίος στη συνέχεια πήγε στη Χρυσή Αυγή, αλλά τελικά απομακρύνθηκε από την οργάνωση, γιατί ζητούσε χρήματα από μέλη.

Μάλιστα ο κ. Κασιδιάρης φέρεται να υποστήριξε ότι ο εν λόγω μάρτυρας πληρώθηκε από δημοσιογράφο ιδιωτικού καναλιού για να παραχωρήσει συνέντευξη, στην οποία υποστήριξε όσα είχε καταθέσει και στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Τι είπε ο Παναγιώταρος

Ο δεύτερος βουλευτής που απολογήθηκε, επί τρεις ώρες ενώπιον των δύο ανακριτών ήταν ο Ηλίας Παναγιώταρος, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες υποστήριξε ότι το τηλεφώνημα που δέχθηκε από τον συγκατηγορούμενό του βουλευτή Γιάννη Λαγό, τρεις ώρες πριν τη δολοφονία του μουσικού Παύλου Φύσσα ήταν κάτι σύνηθες και στο πλαίσιο της τακτικής επικοινωνίας που έχει με όλους τους συναδέλφους του.
Απάντησε επίσης σε σχετική ερώτηση ότι δεν γνωρίζει τον κατηγορούμενο για τη δολοφονία του μουσικού, Γιώργο Ρουπακιά και ότι τον έχει δει σε δύο τρεις φωτογραφίες από εκδηλώσεις της ΧΑ.
Ο βουλευτής φέρεται να υποστήριξε ότι ολόκληρο το κατηγορητήριο είναι αστείο και ότι στηρίζεται σε μια σειρά από τυχαία περιστατικά που είναι άσχετα με το κόμμα. Ο κ. Παναγιώταρος τέλος, φέρεται να δήλωσε υπερήφανος που ανήκει στην ΧΑ.

Τι ανέφερε στην απολογία του ο Γιάννης Λαγός

Ο βουλευτής Γιάννης Λαγός, ο οποίος βρέθηκε ενώπιος ενωπίω με τους ανακριτές επί τρεις ώρες, δέχθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, δεκάδες επίμονες ερωτήσεις για τα τηλεφωνήματα αμέσως μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Σύμφωνα με τον βουλευτή η μεγάλη «κινητικότητα» με κλήσεις ήταν γιατί ήθελε να πληροφορηθεί τι ακριβώς είχε συμβεί στο Κερατσίνι.

Υποστήριξε επίσης ότι πρώτη φορά στη ζωή του είδε το καταστατικό της Οργάνωσης που παρουσιάζεται στο πόρισμα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και ότι γνωρίζει μόνον αυτό που είναι κατατεθειμένο και εγκεκριμένο από το Ανώτατο Δικαστήριο και το οποίο απηχεί τις απόψεις της Χρυσής Αυγής.

Μίχος: Στα κεντρικά γραφεία δεν γνώριζαν απολύτως τίποτα για το περιστατικό στο Κερατσίνι

Τέλος ο Νίκος Μίχος υποστήριξε μεταξύ άλλων, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι στα κεντρικά γραφεία δεν γνώριζαν απολύτως τίποτα για το περιστατικό στο Κερατσίνι.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...