Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Απειλούσαν, φώναζαν & χτυπούσαν μόλις έβγαλαν τις χειροπέδες

Το βίαιο χαρακτήρα τους φαίνεται ότι αναζωπύρωσε η απόφαση ανακριτών και εισαγγελέων να αφεθούν ελεύθεροι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Ηλ. Κασιδιάρης, Ν. Μίχος και Ηλ. Παναγιώταρος μετά τις πολύωρες απολογίες τους.


Οι τρεις βουλευτές, έχοντας προφανώς εκλάβει την απόφαση περί μη προφυλάκισής τους ως αθώωση μόλις βγήκαν από το κτίριο 6 των δικαστηρίων και αφού συνόδευσαν τον προφυλακισμένο συνάδελφο και ομοϊδεάτη τους Γιάννη Λαγό μέχρι το αυτοκίνητο της αντιτρομοκρατικής άρχισαν να εκτοξεύουν απειλές κατά πάντων βάζοντας βέβαια στο στόχαστρό τους κυρίως τους εκπροσώπους του Τύπου.

"Να φάτε τους ψευδομάρτυρες για πρωινό", είπε ο Ηλ. Παναγιώταρος, με τον Ν. Μίχο να προσθέτει: "Θα σας ξεφτιλίσουμε όλους. Δούλοι".

Ο Ηλ. Παναγιώταρος βγάζοντας το μένος του κατά των δημοσιογράφων φωνάζει: "Ξεφτίλες όλοι σας. Δουλάκια είσαστε και ανθρωπάκια. Κι ο Λαγός θα δικαιωθεί σύντομα".

Άρχισε να χτυπάει αμέσως

Ο Ηλ. Κασιδιάρης έχοντας κάνει λίγα μόλις βήματα χωρίς πλέον τη συνοδεία αστυνομικών και με ελεύθερα τα χέρια του από τις χειροπέδες με τις οποίες ήταν δεμένος μέχρι πριν από λίγο, άρχισε τη βίαιη δράση με ένα χτύπημα πάνω στον οπερατέρ του πρακτορείου Reuters, ο οποίος κάλυπτε το γεγονός.

Αμέσως μετά σε μια κίνηση συμπαράστασης ο Ηλ. Παναγιώταρος σχεδόν επικροτώντας την πράξη του Ηλ. Κασιδιάρη τον αγκαλιάζει και πορεύονται προς την έξοδο. Λίγα λεπτά αργότερα κι ενώ ο Ηλ. Κασιδιάρης περπατά ξανά μόνος του, κλωτσάει ρίχνοντας κάτω ένα φωτορεπόρτερ, ενώ ο Νίκος Μίχος περνάει σχεδόν από πάνω φωνάζοντας ειρωνικά: "Να χαιρόσαστε τη Δημοκρατία σας".

Ακολούθως ο Ηλ. Κασιδιάρης αναζητά ταξί με την πρώτη προσπάθεια να πέφτει στο κενό παρά το γεγονός ότι το ταξί ήταν σταματημένο και άδειο έξω από τα δικαστήρια. Μετά από ένα σύντομο διάλογο με τον οδηγό ταξί ο Ηλ. Κασιδιάρης και οι άλλοι δύο βουλευτές προχωρούν λίγα μέτρα πιο κάτω, όπου επιβιβάζονται σε άλλο ταξί με τον Ν. Μίχο να φωνάζει: "Να χαιρόσαστε τα γιουσουφάκια. Τους Τουρκόσπορους".

Επιστρέφοντας στη ΓΑΔΑ για να πάρουν τα προσωπικά τους αντικείμενα ο Ηλ. Παναγιώταρος συνεχίζει τις ύβρεις προς τους δημοσιογράφους αποκαλώντας τους "σιχάματα".

Λίγα λεπτά αργότερα βγαίνει από το κτίριο μαζί με τον Ν. Μίχο, ο οποίος μαινόμενος εκτοξεύει απειλές κατά των δημοσιογράφων λέγοντας: "Θα τα πούμε μαζεμένα, θα περάσουμε καλά τώρα...μέχρι τέλους θα φτάσουμε".

"Χρυσή Αυγή μέχρι τέλους, πάρτε το χαμπάρι" φωνάζει σε έξαλλη κατάσταση ο Ηλ. Παναγιώταρος.

Στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων ποια είναι αυτά που θα πουν μαζεμένα οι χρυσαυγίτες με τους δημοσιογράφους, ο Νίκος Μίχος, εξαγριώνεται και κινούμενος απειλητικά προς τους δημοσιογράφους φωνάζει: "Τα ψέμματα που λέγατε τόσα χρόνια".

Την τελευταία στιγμή και προτού φτάσει πρόσωπο με πρόσωπο με τους δημοσιογράφους με απρόβλεπτη εξέλιξη τον συγκρατεί ο Ηλ. Παναγιώταρος – όπως φαίνεται και στη φωτογραφία -, ενώ στη σύσταση δημοσιογράφου για ηρεμία, ο Ηλ. Παναγιώταρος φωνάζει: "Τι ηρεμία ρε δεν ντρέπεστε; Ξεφτιλισμένα κανάλια".

Τη στιγμή που οι δύο βουλευτές αποχωρούν ο θυμός του Ν. Μίχου δεν λέει να κοπάσει και γυρνώντας προς τις κάμερες φωνάζει: "Μέχρι τέλους θα φτάσουμε". Λίγα λεπτά αργότερα ο Ηλ. Κασιδιάρης βγήκε από το κτίριο της ΓΑΔΑ χωρίς να επιτεθεί σε δημοσιογράφους και οπερατέρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...