Σάββατο, 5 Οκτωβρίου 2013

Έγγραφο-φωτιά συνδέει την Χ.Α με τους Γερμανούς Νεοναζί

Σύμφωνα με έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών της Γερμανίας- Η ΧΑ είχε διασυνδέσεις με ακροδεξιές ομάδες στη Γερμανία και μία από αυτές είναι το Εθνικό Κόμμα, NPD


Επαφές με το το νεοναζιστικό δίκτυο «Freie Netzwerk Süd» φαίνεται ότι είχε η Χρυσή Αυγή σύμφωνα με έγγραφό που έχει στα χέρια του το υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας. Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η  Deutche Welle η Χρυσή Αυγή έχει διασυνδέσεις με ακροδεξιές ομάδες στη Γερμανία και μία από αυτές είναι το Εθνικό Κόμμα, NPD, το οποίο με τη σειρά του έχει επαφές με παρόμοια σχήματα σε πολλές χώρες της Ευρώπης. 

Σε αυτό το πλαίσιο «υπάρχουν μεμονωμένες επαφές μεταξύ της Χρυσής Αυγής και του NPD», παρατηρεί το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών, απαντώντας σε κοινοβουλευτική ερώτηση του κόμματος της Αριστεράς (Die Linke) που κατετέθη τον περασμένο Μάρτιο. Σύμφωνα με το έγγραφο, οι σημαντικότεροι εταίροι του NPD είναι τα σχήματα των ομοϊδεατών του στην Ολλανδία, την Ισπανία, την Τσεχία, την Ουκρανία και την Ουγγαρία.

Το υπουργείο Εσωτερικών αναφέρει επίσης ότι δεν έχει επιβεβαιωμένα στοιχεία που να καταδεικνύουν ότι το ελληνικό κόμμα έχει βάλει πόδι στη Γερμανία. Δεν διαθέτει επίσης στοιχεία για τον αριθμό των οπαδών του στη χώρα. Ωστόσο, το υπουργείο έχει πληροφορίες για μεμονωμένες επαφές της Χρυσής Αυγής, όχι μόνο με το NPD αλλά και με άλλες συλλογικότητες του ακροδεξιού χώρου, μεταξύ αυτών και με το νεοναζιστικό δίκτυο «Freie Netzwerk Süd».

Σύμφωνα με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, «η ενίσχυση των ακροδεξιών κομμάτων δεν συνιστά φαινόμενο, που περιορίζεται στην Ελλάδα». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...