Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Η Χρυσή Αυγή στρατολογούσε ανήλικα παιδιά 14 έως 17 ετών

Ποια είναι η οργάνωση ομάδα Κένταυρος και γιατί η Ελληνική Αστυνομία ενεργοποιείται για την εξάρθρωσή της


Στη στρατολόγηση ανηλίκων παιδιών από 14 έως 17 ετών, όπως και στη συγκρότηση ειδικής ομάδας ανηλίκων είχε προχωρήσει, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σύμφωνα με το τηλεγράφημα του ΑΠΕ σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει, μεταξύ άλλων, το 9σελιδο πόρισμα που συνέταξε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Βουρλιώτης.

Στο πόρισμα-καταπέλτη για τη δράση της Χρυσής Αυγής, όπως έκανε γνωστό το protothema.gr από το Σάββατο σε ρεπορτάζ της Βάσως Κόκκαλη, ο ΓΓ της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος χαρακτηρίζεται ως «Führerprinzip».

Η ομάδα Κένταυρος, όπως αποκαλύπτει σήμερα το protothema.gr σε ρεπορτάζ της Άριας Καλύβα και του Δημήτρη Πώποτα, στρατολογεί και εκπαιδεύει παιδιά 14, 15 και 16 ετών στα σχολεία της Αττικής και αναμένεται να αποτελέσει τον επόμενο στόχο της ΕΛΑΣ στο πλαίσιο της εξάρθρωσης της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Στις έρευνες, μάλιστα, αναμένεται να συμμετέχει και το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας.

Δεν αποκλείεται να συγκληθεί η Ολομέλεια Εφετών

Την ίδια ώρα δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη να ζητήσει τη σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών προκειμένου η υπόθεση της Χρυσής Αυγής να ανατεθεί σε Εφέτη Ανακριτή.

Μέχρι στιγμής η κυρία Κουτζαμάνη δεν έχει δρομολογήσει καμία ενέργεια της για τη σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών καθώς φαίνεται να αναμένει την πορεία του έργου των δύο ειδικών ανακριτών, Σπ. Γεωργουλέα και Χ. Παπακώστα, που χειρίζονται την υπόθεση προκειμένου να εκτιμήσει την αναγκαιότητα ή μη της σύγκλησης της Ολομέλειας Εφετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...