Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου 2013

Eγγραφο-φωτιά έφτασε χθες στον Αρειο Πάγο: Ο κατηζητούμενος Αναστάσιος Πάλλης αποθήκευσε στο Κορωπί 4.000 καλάσνικοφ

Εγγραφο κατέθεσε χθες, μέσω του συνηγόρου του στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο άλλοτε συνεργάτης του καταζητούμενου σήμερα Αναστασίου Πάλλη και του προφυλακισμένου εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη, Eντουρντ Στέισι.


Το έγγραφο, όπως αποκαλύπτει σήμερα η Καθημερινή, ενισχύει τα σενάρια για την ύπαρξη κρυμμένου οπλοστασίου της Χρυσής Αυγής. Κι αυτό διότι ο κ. Stacey ζητεί μέσω του συνηγόρου του Χρήστου Παπαγρηγορίου να συσχετιστεί η δικογραφία του Αρείου Πάγου για τη Χρυσή Αυγή με πρόσφατη κατάθεσή του στο τμήμα Δίωξης Εκβιαστών αναφορικά με διακίνηση από τον Αναστάσιο Πάλλη μεγάλης ποσότητας πολεμικών όπλων.

Ειδικότερα, ο πρώην αξιωματικός του Βρετανικού Στρατού είχε τον περασμένο Απρίλιο καταθέσει στους αστυνομικούς του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών ότι ο Αναστάσιος Πάλλης είχε αποθηκεύσει σε χώρο στο Κορωπί 4.000 αυτόματα πολεμικά τυφέκια, τύπου G3, AK47 (καλάσνικοφ) κ.ά.


Γράφει στο έγγραφό του προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου:

«Δεδομένων των πρόσφατων εξελίξεων της επικαιρότητας στην Ελλάδα και των ερευνών που διενεργούνται από τις ελληνικές αστυνομικές αρχές για την ανακάλυψη κρυμμένου παράνομου οπλισμού, παρακαλώ όπως συσχετισθεί η κατάθεσή μου που περιέχεται στην άνωθεν δικογραφία, κατά την οποία ασκήθηκαν διώξεις, με τα οποιαδήποτε ευρήματα των ερευνών προκειμένου να προσδιοριστεί η ύπαρξη ή διαδρομή του παραπάνω οπλισμού».

Ο κ. Stacey υπήρξε κατά το παρελθόν συνεργάτης του Αναστασίου Πάλλη και του προφυλακισμένου σήμερα εφοπλιστή Βίκτορα Ρέστη. Τον περασμένο Απρίλιο είχε δώσει κατάθεση στους αξιωματικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών στο πλαίσιο έρευνας για την υπόθεση αρπαγής του από συνεργάτες του Πάλλη, στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος». Ο φάκελος της δικογραφίας είχε υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Νικ. Αντωναράκο, ο οποίος άσκησε δίωξη σε βάρος του Πάλλη, που έχει κατηγορηθεί και καταζητείται και για εμπλοκή του στην υπόθεση Ρέστη.

Στην επίμαχη κατάθεσή του, λοιπόν, ο κ. Stacey είχε υποστηρίξει ότι «το 2011, πέραν του μεγάλου αριθμού σύγχρονων και λειτουργικών πιστολιών και περιστρόφων, που σε καμία περίπτωση δεν ήταν μουσειακά είδη ώστε να δικαιολογείται η κατοχή τους, τα οποία είδα και επεξεργάστηκα στις εγκαταστάσεις του (σ.σ.: πρόκειται για χώρο που λειτουργούσε ως μουσείο), έγινα μάρτυρας της ύπαρξης ενός αριθμού περί των 4.000 σύγχρονων και λειτουργικών αυτόματων τυφεκίων εφόδου διαφόρων τύπων, όπως G3, AK 47 FN, DRAGUNOV, M16, τα οποία ήταν συσκευασμένα κατά εκατοντάδες και αποθηκευμένα εντός δύο μεγάλων μπλε κοντέινερ».

Τα συγκεκριμένα όπλα δεν εντοπίστηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. κατά τις έρευνες που πραγματοποίησε πρόσφατα στο σπίτι του Πάλλη και τις εγκαταστάσεις που διατηρούσε στη Βάρη. Αντίθετα, σε βάρος του Πάλλη σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη κατοχή μόλις 70 όπλων, τα οποία ο καταζητούμενος επιχειρηματίας διαπιστώθηκε κατά τις έρευνες ότι δεν είχε δηλώσει στην ΕΛ.ΑΣ. Η δίκη για την υπόθεση έχει αναβληθεί ήδη τρεις φορές.

Κατηγορείται για απαγωγή και για την Proton Bank

Ο Πάλλης μαζί με τρία ακόμα άτομα, μεταξύ των οποίων ένας δικηγόρος κι ένας αστυνομικός, κατηγορούνται για την κακουργηματική αρπαγή του Εντουαρντ Στέισι, άμεση συνέργεια στην κακουργηματική αρπαγή, απόπειρα εκβίασης σε βαθμό κακουργήματος και ηθική αυτουργία στην αρπαγή και την απόπειρα εκβίασης. Υπενθυμίζεται ότι ο Πάλλης κατηγορείται και για την υπόθεση των δανείων της τράπεζας FBB Bank του Βίκτωρα Ρέστη.Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...