Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου 2013

Βίος και πολιτεία ο συλληφθείς πρώην διοικητής του ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα

«Δουλειές» με όπλα, προϊόντα-μαϊμού, εκμετάλλευση αλλοδαπών και «προστασία» σε παράνομες λέσχες στην Αθήνα, με συνεργάτες ανθρώπους της Χρυσής Αυγής, φέρεται να έκανε ο 54χρονος αστυνομικός υποδιευθυντής, πρώην διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Παντελεήμονα, ο οποίος κατηγορείται - εκτός των άλλων - για αγορά και κατοχή ναρκωτικών, σύμφωνα με τα στοιχεία που έγιναν γνωστά από την Αστυνομία.

Ο αξιωματικός συνελήφθη τη Δευτέρα από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας που αφορούσε μίζες που έπαιρνε από παράνομες λέσχες.

Ο αστυνομικός υποδιευθυντής φαίνεται πως είχε συστήσει κανονική συμμορία, με «ταμία» της επιχείρησης 60χρονο συνταξιούχο αρχιφύλακα, ο οποίος υπηρετούσε μαζί του στον Αγιο Παντελεήμονα μέχρι που πήρε σύνταξη, την 52χρονη σύζυγο του τελευταίου και μια 50χρονη, στέλεχος της Χρυσής Αυγής, ενώ εξετάζεται πιθανή συνεργασία σε παράνομες δραστηριότητες και με άλλο στέλεχος του κόμματος.

Μετά το τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα, το 2011, ο αξιωματικός μετατέθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, απ' όπου εξακολουθούσε να ελέγχει την περιοχή των παράνομων συμφερόντων του, με 36 κινητά τηλέφωνα, που είχε στην κατοχή του.

Μαζί με τον αξιωματικό συνελήφθη και η 52χρονη σύζυγος του συνταξιούχου αρχιφύλακα, ο οποίος αναζητείται, όπως και η 50χρονη μέλος της ΧΑ. Από τα ευρήματα κατά την έρευνα στους χώρους ιδιοκτησίας των εμπλεκομένων στην υπόθεση, ενδιαφέρον παρουσιάζει λίστα με ονόματα, διευθύνσεις και σχεδιαγράμματα σπιτιών αλλοδαπών, που βρέθηκε στην οικία της 50χρονης και εξετάζεται για ποιο σκοπό την κατείχε.

Ο 54χρονος αστυνομικός υποδιευθυντής κατηγορείται ακόμα και για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, αφού βρέθηκαν συνολικά στην κατοχή του, περισσότερα από 160.000 ευρώ, σε καταθέσεις και μετρητά, που δεν είχε δηλώσει και δεν δικαιολογούνται από την εργασία του στην Αστυνομία.

Αναλυτικά, σε σωματική έρευνα που έγινε στον αστυνομικό υποδιευθυντή, όταν συνελήφθη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 2.300 ευρώ, έγγραφο - πρόσκληση εμφάνισης πολίτη σε πταισματοδίκη της Αθήνας, το οποίο κατείχε χωρίς να δικαιολογείται από τη θέση του και ιδιόχειρες σημειώσεις που αφορούν προφανώς καταστήματα όπου διενεργούνται τυχερά παίγνια στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Στο γραφείο του στην Ασφάλεια βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

10.700 ευρώ
δύο χρυσές λίρες Αγγλίας
ένα σπρέι πιπεριού
ένας ηλεκτρικός εκκενωτής με καλώδιο φόρτισης και θήκη μεταφοράς - ανάρτησης σε ζώνη
64 φυσίγγια των 9mm, τα οποία κατείχε παράνομα
11 λειτουργικά κινητά τηλέφωνα και
ένα δελτίο αιτήματος ασύλου από αλλοδαπό.

Στο σπίτι του στην Αθήνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

10.200 ευρώ
δύο βιβλιάρια καταθέσεων τραπεζικών ιδρυμάτων, με συνολικό ποσό περίπου 140.000 ευρώ
τρία πιστόλια με δύο γεμιστήρες
ένα περίστροφο και γεμιστήρας με 15 φυσίγγια
μεταλλική πτυσσόμενη αστυνομική ράβδος
317 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων
δύο αεροβόλα πιστόλια
έξι σουγιάδες και επτά μαχαίρια
δύο τσεκούρια και τρία σπαθιά
δύο φορητοί υπολογιστές και δύο USB
25 λειτουργικά κινητά τηλεφώνων και τέσσερα πακέτα σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας
πλήθος φωτοαντιγράφων ή πρωτοτύπων υπηρεσιακών εγγράφων
πλήθος φωτοαντιγράφων διαβατηρίων, αδειών διαμονής, αιτήσεων για έκδοση Δελτίων Ταυτότητας κ.α. (σε κάποια από αυτά υπήρχαν ιδιόχειρες σημειώσεις σημαντικών χρηματικών ποσών)
δύο βιβλία και τέσσερα περιοδικά
16 τσάντες και πορτοφόλια - απομιμήσεις και
130 κλεψίτυποι ψηφιακοί δίσκοι CD.

Στο σπίτι του στα Ιωάννινα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

14 κυνηγετικά όπλα, εκ των οποίων ένα έφερε διόπτρα
κάννη και κοντάκι κυνηγετικού όπλου
θήκη που περιείχε εξάρτημα κυνηγετικού όπλου
τέσσερα όπλα τύπου φλόμπερ και ένα αεροβόλο
τρεις θήκες κυνηγετικών όπλων
πιστόλι μέσα σε δερμάτινη θήκη, με γεμιστήρα που περιείχε οκτώ φυσίγγια
δύο μαχαίρια και ένας σουγιάς
δύο σφύρες παλαιού τύπου
15 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων και δύο κάλυκες
160 φυσίγγια 9mm, δερμάτινη θήκη και γεμιστήρα πιστολιού και δύο πλαστικά προστατευτικά λαβής πιστολιού
κάνναβη καθαρού βάρους 690 γραμμαρίων και ένα χάρτινο κουτί που περιείχε υπολείμματα κάνναβης και
μία νάιλον σακούλα, που περιείχε κάνναβη συνολικού μεικτού βάρους 28,4 γραμμαρίων.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια των αναζητήσεων για τον εντοπισμό του συνταξιούχου αστυνομικού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, τοποθετημένα από τον ίδιο, σε εξώστη γειτονικού του διαμερίσματος, ένα πιστόλι, 173 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, τέσσερα κινητά τηλέφωνα, δύο κάρτες SIM, εξαρτήματα κινητών τηλεφώνων (μπαταρίες, φορτιστές κ.λπ.), καθώς και 32 τεμάχια χαρτιού με χειρόγραφες σημειώσεις, όπως ημερομηνίες, ονόματα και χρηματικά ποσά.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του, όπου βρισκόταν η 52χρονη σύζυγός του, η οποία συνελήφθη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν και άλλα έγγραφα, με παρόμοιες σημειώσεις, ένα κινητό τηλέφωνο, κάρτες SIM και ένα φυσίγγιο των 22mm.

Επίσης, πραγματοποιήθηκε έρευνα στο σπίτι 50χρονης, η οποία είναι ενεργό μέλος της Χρυσής Αυγής και η εμπλοκή της προέκυψε απο ένα ιδιόγραφο σημείωμα με το ονοματεπώνυμό της, που βρέθηκε στο σπίτι του συλληφθέντα αξιωματικού. Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

πλήθος έντυπου υλικού της Χρυσής Αυγής,
18 κροτίδες
δύο φύλλα χαρτιού, στα οποία αναγράφονται ταχυδρομικές διευθύνσεις, περιγραφές σπιτιών και υπηκοότητα αλλοδαπών, που διαμένουν στις διευθύνσεις αυτές
βιβλιάριο καταθέσεων με μεγάλο χρηματικό ποσό
πρόχειρες σημειώσεις, στις οποίες αναφέρονται δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής και
δύο τσάντες με προϊόντα απομίμησης και κλεψίτυπα CD και DVD.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα.

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο αστυνομικός υποδιευθυντής τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος του ΕΔΕ.

Τα κατασχεθέντα όπλα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, προκειμένου να ελεγχθούν εργαστηριακά, προκειμένου να διαπιστωθεί αναφορικά με την τυχόν εμπλοκή τους σε έκνομες ενέργειες.

Από τον έλεγχο της περιουσιακής κατάστασης του αστυνομικού υποδιευθυντή προέκυψε ότι υπέβαλε ελλιπή δήλωση της Περιουσιακής Κατάστασης, κατά το έτος 2012, ενώ, επειδή δεν δικαιολογούνται τα χρήματα που βρέθηκαν στην κατοχή του, θα ενημερωθεί σχετικά και η Αρχή καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...