Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Στην Ευελπίδων ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Χρ. Παππάς παραδόθηκε στη ΓΑΔΑ το μεσημέρι της Κυριακής

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων μεταφέρθηκε λίγο πριν από τις 7 μ.μ. ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, ο οποίος νωρίτερα το μεσημέρι της Κυριακής είχε παραδοθεί στη ΓΑΔΑ καθώς υπήρχε ένταλμα σύλληψης εναντίον του. 


Και κατά τη μεταφορά του στην Ευελπίδων και κατά την άφιξή του στη ΓΑΔΑ, ο Παππάς, ο οποίος φέρεται να είναι ο υπαρχηγός της οργάνωσης, εμφανίστηκε προκλητικός φωνάζοντας: «Η Χρυσή Αυγή δεν λυγίζει»,. «Χρυσή Αυγή για πάντα», «Μην τους πιστεύετε», «Ζήτω η Χρυσή Αυγή».

Η αστυνομία αναζητούσε τον Χρ. Παππά από τα ξημερώματα του Σαββάτου στο σπίτι του, σε γραφεία του κόμματός του στην Αθήνα αλλά και στην επαρχία και τελικώς έφθασε οικειοθελώς με ταξί την Κυριακή στη ΓΑΔΑ.

Ο Χρ. Παππάς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και θα ακολουθήσει η παραπομπή του στον ανακριτή, από τον οποίο αναμένεται να λάβει προθεσμία να απολογηθεί. Θα ακολουθήσει δηλαδή το «τελετουργικό» που είχαν ακολουθήσει το Σάββατο οι άλλοι συλληφθέντες βουλευτές και στελέχη της Χρυσής Αυγής.

Ο γ.γ. της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος και οι άλλοι τέσσερις βουλευτές που είχαν συλληφθεί το Σάββατο – Ηλίας Κασιδιάρης, Γιάννης Λαγός, Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος – βρίσκονται στη ΓΑΔΑ και κρατούνται σε διαφορετικά κελιά της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Οι υπόλοιποι 15 συλληφθέντες κρατούνται στα κρατητήρια της Ασφάλειας.
 
Στο μεταξύ, ποινική δίωξη για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και παράνομη οπλοκατοχή άσκησε κατά των προηγούμενων 20 συλληφθέντων της Χρυσής Αυγής ο εισαγγελέας.

Οι κατηγορίες θα εξειδικευτούν από τον ανακριτή, στον οποίο παραπέμφθηκαν για να απολογηθούν και οι 21 πλέον συλληφθέντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...