Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Την Τρίτη η κηδεία του Νίκου Απέργη

 Στις 4 το απόγευμα της Τρίτης, 7 Φεβρουαρίου, θα κηδευτεί από το Α΄Νεκροταφείο Αθηνών, ο ηθοποιός Νίκος Απέργης.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς και η Πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, κ. Ντόρα Μπακογιάννη έκαναν δηλώσεις  για το θάνατο του Νίκου Απέργη.


Ο κ. Σαμαράς έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 «Ένας από τους σημαντικότερους ηθοποιούς, αλλά και συνεπής αγωνιστής της Νέας Δημοκρατίας, δεν βρίσκεται πια κοντά μας.

Ο Νίκος Απέργης άνθρωπος του Θεάτρου, της Τηλεόρασης, του Κινηματογράφου, αλλά και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την οποία υπηρέτησε με συνέπεια και πάθος επί πολλές τετραετίες, έχασε τη μάχη για τη ζωή.

Ήταν υπόδειγμα πνευματικού ανθρώπου, χαρισματικού ηθοποιού και υπεύθυνου πολιτικού. Θα τον θυμόμαστε πάντα για την προσφορά του στην Τέχνη, στην Πολιτική, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και για τον ασυμβίβαστο χαρακτήρα του.

Στην οικογένειά του εκφράζουμε θερμά συλλυπητήρια».

Η ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ


Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, για την απώλεια του Νίκου Απέργη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο Νίκος Απέργης υπήρξε ταλαντούχος ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης και ταυτόχρονα ένας άνθρωπος που αγάπησε την Αθήνα και εργάστηκε για πολλά χρόνια, με όραμα και πάθος για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της.

Είχα τη χαρά να δουλέψουμε μαζί στο Δήμο της Αθήνας, την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων και τότε γνώρισα από κοντά έναν άνθρωπο ακούραστο, με μεράκι, πείσμα και αποφασιστικότητα, που η δουλειά του ήταν ανεκτίμητη.

Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του».

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ 

Το τελευταίο μήνυμα του Νίκου Απέργη στην προσωπική του ιστοσελίδα

VIDEO: "Έφυγε" ο Νίκος Απέργης - Ο ηθοποιός, ο πολιτικός, ο επιχειρηματίας.

 

Τα έσπασαν στη Λιβαδειά οπαδοί του Παναθηναϊκού

Η παρουσία των 3000 φίλων του τριφυλλιού στη Λιβαδειά στιγματίστηκε από την αντίδραση μερίδας οπαδών μετά το τέλος του αγώνα.

Μερίδα οπαδών του Παναθηναϊκού ξέσπασε σε σταθμευμένα αυτοκίνητα και καταστήματα για την ήττα της ομάδας τους, πορκαλώντας σημαντικές υλικές ζημιές στη Λιβαδειά.

Ο μεγάλος όγκος των φίλων του τριφυλλιού που βρέθηκαν στις εξέδρες του δημοτικού σταδίου πάντως αποχώρησε χωρίς να δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα, όμως όπως γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις οι λίγοι... χάλασαν την εικόνα των πολλών.

Η κατάσταση πάντως εκτονώθηκε πολύ γρήγορα χωρίς να υπάρξουν συγκρούσεις με την αστυνομία

Σχολιάζοντας τις πιέσεις της τρόικας για τα μέτρα.

Του ΔΗΜ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ
Πρ. ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
Στελέχους της ΔΗΜΑΡ

Η ελληνική κοινωνία -στη συντριπτική της πλειοψηφία- αρνείται να δεχθεί τα εκβιαστικά διλήμματα που τίθενται από την πλευρά της τρόικας αναφορικά:
* με την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού,
* τις περαιτέρω μειώσεις μισθών και συντάξεων,
* τις απολύσεις, και προσδοκούν από την ελληνική κυβέρνηση να "ορθώσει ανάστημα", αναζητώντας και προτείνοντας τα ισοδύναμα μέτρα.

Οι Έλληνες πολίτες γνωρίζουν, γιατί είναι αποδεδειγμένο, ότι η ανταγωνιστικότητα μιας χώρας δεν ενισχύεται από τις μειώσεις στους μισθούς,
αλλά από τις δημόσιες επενδύσεις, την ανασυγκρότηση της παραγωγικής μηχανής, τις μεταρρυθμίσεις στο χώρο της δημόσιας διοίκησης.

Η προσπάθεια εξίσωσης των μισθών μας, με εκείνους που ισχύουν σε άλλες βαλκανικές χώρες δεν μπορεί να είναι η βάση της ανταγωνιστικότητας μας,
ούτε και να αποτελεί το δήθεν καθοριστικό δομικό στοιχείο ανασυγκρότησης της ελληνικής οικονομίας!!!

Η ελληνική κυβέρνηση έχει καθήκον να χαράξει ε π ι τ έ λ ο υ ς τις κόκκινες γραμμές!

29χρονος ποδοσφαιριστής "φέσωσε" το Δημόσιο με 1 εκατ. ευρώ

Στη σύλληψη ενός 29χρονου ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή της ΕΠΣ Γρεβενών προχώρησαν οι αρχές , καθώς ο νεαρός είχε οφειλές άνω του ενός εκατομμυρίου στο Δημόσιο.

Ο 29χρονος, που κατά το παρελθόν είχε δραστηριότητα στον τομέα των οικοδομικών επιχειρήσεων στη Θεσσαλονίκη, όφειλε στο κράτος το ποσό του 1.019.382,62 ευρώ.

Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25 του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 του Ν.3943/11 "Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο".

Ο ποδοσφαιριστής αγωνίζεται στην Δόξα Παλαιοχωρίου, ομάδα που συμμετέχει στο πρωτάθλημα της β’ κατηγορίας.

Σε βάρος του εκκρεμούσε μια καταδικαστική απόφαση, και θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γρεβενών.

VIDEO: Λεβαδειακός Παναθηναϊκός 1-0

Στη δεύτερη ήττα του στο πρωτάθλημα (και αυτή εκτός έδρας, μετά τον Αρη) υποχρέωσε ο Λεβαδειακός τον Παναθηναϊκό με 1-0. 
 
Οι δύο τελευταίες αλλαγές του Γιώργου Παράσχου έκριναν την αναμέτρηση, με την οποία ολοκληρώθηκε το «πρώτο πιάτο» της 20ης ημέρας της Super League. 

Ο Κουτσόπουλος, που πήρε την θέση του Βασιλείου στο 73΄ έβγαλε τη σέντρα στο 83΄ και ο Μελισσάς, που είχε μπει στο 80΄ αντί του Ναπολεόνι με καρφωτή κεφαλιά έστειλε στο «καναβάτσο» το «τριφύλλι».

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Ο Ιερώνυμος στο κελί του Εφραίμ – Γιατί Μακαριώτατε;

The Archbishop of Athens and All Greece Hieron...
Image via Wikipedia
Δυστυχώς, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ολοκλήρωσε το λάθος που είχε ξεκινήσει η Ιερά Σύνοδος, προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις και μεταξύ Μητροπολιτών.

Επισκέφτηκε τον Εφραίμ στο κελί του, στον Κορυδαλλό, «για λόγους ανθρώπινους» όπως λέει το περιβάλλον του.

Αναρωτιέται κανείς γιατί ο μετριοπαθής και συγκρατημένος Αρχιεπίσκοπος επιλέγει να πάρει τώρα αυτή την πρωτοβουλία,. Τώρα που εκκρεμεί το αίτημα αποφυλάκισης του ηγούμενου της Μονής Βατοπεδίου ενώπιον της ανακρίτριας κυρίας Καλού.

Γιατί ο Μακαριώτατος δεν ακολουθεί τη γραμμή ουδετερότητας που έχει χαράξει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος;

Γιατί -άθελά του- δίνει την εντύπωση ότι συμβαδίζει με τη λογική του Πατριαρχείου Μόσχας, στον πυρήνα της οποίας βρίσκεται η απόπειρα διείσδυσης στο Άγιο Όρος.
 aixmi.gr
Enhanced by Zemanta

Επίθεση στο σπίτι του Κάρολου Παπούλια

Ομάδα 30 ατόμων επιτέθηκε σήμερα το βράδυ με πέτρες και ρόπαλα κατά του σπιτιού του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπέστησαν ζημιές σταθμευμένα αυτοκίνητα ενώ στο χώρο υπάρχουν διμοιρίες των ΜΑΤ.

 Οι αστυνομικές αρχές διεξάγουν έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών και αυτή τη στιγμή γίνεται μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας στα Εξάρχεια και στο Κολωνάκι.

VIDEO: Εργοτέλης- ΟΦΗ 0-1

Την πέμπτη του συνεχόμενη νίκη και δεύτερη φετινή επί του Εργοτέλη πανηγύρισε ο ΟΦΗ. Ο Φώτης Παπουλής με το γκολ του στο 9' έκρινε το ντέρμπι της Κρήτης. Αποβλήθηκε στο 92' ο Κουτσιανικούλης.

ΤΟ VIDEO ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Κόρινθος: Aστυνομική επιχείρηση - αστραπή με 13 συλλήψεις

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε ευρεία αστυνομική επιχείρηση σε όλη την Κορινθία, κατά την οποία έγινε έλεγχος σε μεγάλο αριθμό οχημάτων και ατόμων, ενώ προσήχθησαν σαράντα δύο άτομα και συνελήφθησαν δεκατρία.

Τα άτομα που συνελήφθησαν είναι: πέντε αλλοδαποί για κλοπές και όπλα, δύο αλλοδαποί για παράνομη διαμονή στην χώρα, τρεις αλλοδαποί για καταδικαστικά έγγραφα, δύο ημεδαποί για καταδικαστικά έγγραφα κι ένας για ναρκωτικά.

Στην διάρκεια της επιχείρησης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, εικοσιτέσσερα φυσίγγια, ένα μαχαίρι και ένας σουγιάς, ένα τόξο, μικροποσότητα χασίς και 45 κλεψίτυποι ψηφιακοί δίσκοι ήχου.

Επιπλέον, από την αστυνομική έρευνα εξιχνιάστηκαν τρεις υποθέσεις κλοπών σε σπίτια, στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας, οι οποίες διαπράχθηκαν κατά τον τελευταίο μήνα, ενώ κατασχέθηκαν ως προϊόντα κλοπής, μία μοτοσικλέτα, τρεις ηλεκτρονικοί υπολογιστές με περιφερικά εξαρτήματα, μία συσκευή αναπαραγωγής ψηφιακών δίσκων (DVD), έξι κινητά τηλέφωνα, ένα κασετόφωνο αυτοκινήτου, κλειδιά αυτοκινήτων, τηλεχειριστήρια, δύο ρολόγια χειρός κι έξι αποθηκευτικές συσκευασίες ελαιολάδου.

Επιπρόσθετα, βεβαιώθηκαν δεκαπέντε παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, έξι παραβάσεις του Υγειονομικού κανονισμού, καθώς και δύο παραβάσεις του Τελωνειακού κώδικα, που είχαν ως συνέπεια να κατασχεθούν δύο οχήματα, τα οποία μεταφέρθηκαν στο Τελωνείο Κορίνθου.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Κορίνθου.

VIDEO - "Άστραψε" ο ΠΑΣ και πέρασε από την Κέρκυρα (1-2)


Ούτε το χαλάζι, ούτε οι αστραπές, ούτε η αποβολή του Λίλα μπόρεσαν να σταματήσουν τον ΠΑΣ Γιάννινα που πήρε διπλό "χρυσάφι" (1-2) από την Κέρκυρα και την άφησε πέντε βαθμούς πίσω του.

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Ο απαγωγέας περνάει ζωή και κότα με τα λεφτά του εφοπλιστή!

Να έχεις σχεδιάσει και εκτελέσει μια απαγωγή. Να έχεις πάρει εκατομύρια ευρώ για λύτρα. Να έχεις συλληφθεί και στη δίκη να έχεις αποδεχθεί την ενοχή σου. Να κρατάς τα λεφτά από τα λύτρα και με αυτά να περνάς ζωή και κότα, ξεφαντώνοντας στα μπουζούκια και σε χιονοδρομικά κέντρα.

Γίνονται αυτά;

Μη βιαστείτε να πείτε «όχι».

Στην Ελλάδα όλα γίνονται.

Η Δικαιοσύνη δεν κατάφερε να εκδώσει απόφαση για τον εγκέφαλο της απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, μέσα στο δεκαοκτάμηνο, οπότε εκείνος αποφυλακίστηκε και έκτοτε κάνει τρελλά γλέντια με τα λεφτά του Παναγόπουλου!

Ο Αποστόλης Πετράκης, όπως αποκαλύπτει το «Πρώτο Θέμα», συναντήθηκε μάλιστα τυχαία στο αεροδρόμιο με τη σύζυγο του εφοπλιστή, Κατερίνα Παναγοπούλου, στην οποία και έσπευσε να μιλήσει.

Προσέξτε: μιλάμε για τον άνθρωπο που πιθανότα θα καταδικαστεί σε πολλά χρόνια φυλάκιση. Πότε; 
Όταν με το καλό εκδοθεί η δικαστική απόφαση!

Πού αλλού θα μπορούσαν να συμβούν όλα αυτά;

Προφανώς πουθενά…

aixmi.gr

Στα δίχτυα του ΣΔΟΕ Ιερέας με καταθέσεις μαμούθ

Μετά από ελέγχους που διενήργησε το ΣΔΟΕ, εντοπίστηκε κληρικός με καταθέσεις μισού εκατομμυρίου ευρώ που ήταν αδύνατο να δικαιολογηθούν, με τους άντρες της υπηρεσίας να καταλήγουν στο συμπέρασμα πως "έβαζε χέρι" στο παγκάρι της εκκλησίας.

Το άνοιγμα των λογαριασμών του, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Δημοκρατία", έφερε στο φως καταθέσεις συνολικού ύψους 512.000 ευρώ.

Το ΣΔΟΕ είχε ξεκινήσει έλεγχο για τον ιερέα τους τελευταίους δύο μήνες και βάσει στοιχείων από τις καταθέσεις του βρέθηκε ότι το 2005 μπήκαν στον τραπεζικό του λογαριασμό 57000 ευρώ, την επόμενη χρονιά τα έσοδα του αυξήθηκαν κατά 63.131 ευρώ, το 2007 οι καταθέσεις τους έφτασαν τις 136.001 ευρώ και το 2009 προστέθηκαν στον λογαριασμό του ακόμα 60.384 ευρώ.

Συνολικά βρέθηκαν 316.517 ευρώ και τα οποία παρουσίασε στην εφορία Αχαρνών. Με την κίνηση του αυτή κατάφερε να γλιτώσει την παραπομπή του στην επιτροπή για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, το ΣΔΟΕ υποστηρίζει ότι υπάρχουν άλλα 200 χιλιάδες ευρώ στην κατοχή του κληρικού, από τη "δράση" του τα έτη 2008 και 2010, τα οποία βρίσκονται σε άλλου είδους επενδύσεις όπως μετοχές και ομόλογα.

Το συγκεκριμένο ποσό πρόκειται να κατασχεθεί από το ΣΔΟΕ το αμέσως ερχόμενο διάστημα, με τα κλιμάκια του Σώματος να επιβεβαιώνουν ότι ο ιερέας είναι απόλυτα συνεργάσιμος και δέχτηκε χωρίς αντίρρηση να επιστρέψει αυτό το υπέρογκο ποσό.

"Κρίσεις πανικού" έπαθε ο Λάκης Γαβαλάς από την "καζούρα" στη φυλακή...


Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση έχει περιέλθει ο Λάκης Γαβαλάς, ο οποίος οδηγήθηκε στις φυλακές Μαλανδρίνου, μετά την τρίτη κατά σειρά σύλληψή του για χρέη προς το Δημόσιο.

Σύμφωνα με το περιοδικό «Λοιπόν», ο εκκεντρικός σχεδιαστής έπαθε κρίση πανικού ενώ η κατάσταση του χειροτέρεψε όταν οι συγκρατούμενοί του άρχισαν να του κάνουν χλευαστικά σχόλια και εκείνος δεν μπορούσε να τα αντέξει.

Το πρωί της Δευτέρας οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και τον ανακριτή, οι οποίοι αποφάσισαν την προφυλάκιση του. Στο άκουσμα ότι θα οδηγηθεί στις φυλακές της Άμφισσας, ο επιχειρηματίας κατέρρευσε.

Ο επιχειρηματίας μεταφέρθηκε τελικά στις φυλακές ύψιστης ασφαλείας Μαλανδρίνου, μετά την άρνηση της διεύθυνσης φυλακών Άμφισσας να δεχθεί άλλους κρατούμενους.

Στο πλευρό του βρίσκονται οι δυο αδελφές του και ο γαμπρός του, οι οποίοι μαζί με τους δικηγόρους προσπαθούν να τον αποφυλακίσουν.





newsbeast

Χαροπαλεύει το θύμα ασυνείδητου οδηγού στην Χαλκίδα

Σε νοσοκομείο της Αθήνας γίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή ένας 33χρονος που έπεσε θύμα διπλού τροχαίου ατυχήματος στην περιοχή Λιανή Άμμο της Χαλκίδας.

Την ίδια ώρα, οι άνδρες της Τροχαίας έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για να εντοπίσουν τον υπαίτιο οδηγό, που εγκατέλειψε αβοήθητο το θύμα του και εξαφανίστηκε!

Η σύγκρουση έγινε σε κεντρικό δρόμο της περιοχής και το μηχανάκι τύπου βέσπα του άτυχου 33χρονου εκτινάχτηκε σε απόσταση αρκετών μέτρων, με αποτέλεσμα ο οδηγός να πέσει στο οδόστρωμα και να τραυματιστεί βαριά.

Όμως, αντί ο οδηγός του αυτοκινήτου που προκάλεσε το ατύχημα να σταματήσει για να τον βοηθήσει, έσπευσε να χαθεί πριν φτάσουν αστυνομικοί!

Το τροχαίο συνέβη μπροστά σε αρκετούς αυτόπτες μάρτυρες που έδωσαν την περιγραφή και τη μάρκα ενός Ι.Χ. μαύρου χρώματος το οποίο έχει υποστεί υλικές ζημιές από τη σύγκρουση.

Ο οδηγός της μηχανής μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο Χαλκίδας αλλά, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του, διακομίσθηκε στην Αθήνα.

Ολοκληρώθηκε η πορεία αντιεξουσιαστών στο κέντρο της Αθήνας

Πριν από λίγη ώρα ολοκληρώθηκε πορεία που πραγματοποίησαν αντιεξουσιαστές στο κέντρο της Αθήνας. Η πορεία κινήθηκε σε κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας και κατέληξε στα Προπύλαια.

Εκτιμάται ότι οι συμμετέχοντες ξεπέρασαν τις 4.000 χιλιάδες. Κατά τη διάρκεια της πορείας δε σημειώθηκε το παραμικρό επεισόδιο και έκτροπο, ενώ η παρουσία των αστυνομικών αρχών ήταν διακριτική.

Ανδρόγυνο τα έκανε γυαλιά- καρφιά στη Νέα Μανωλάδα

Γυαλιά- καρφιά, με «θύμα» ένα περιπολικό του Αστυνομικού Τμήματος της Βάρδας, τα έκανε προχθές το μεσημέρι μία 28χρονη στη Νέα Μανωλάδα, η οποία δεν δίστασε να επιτεθεί και σε αστυνομικό όταν μετέβη στο σημείο για να επιληφθεί καταγγελίας ενώ στο περιστατικό ενεπλάκη και ο 30χρονος σύζυγός της.
Όλα ξεκίνησαν όταν Βούλγαρος που διαμένει στη Νέα Μανωλάδα τηλεφώνησε στο Αστυνομικό Τμήμα της Βάρδας και ζήτησε τη συνδρομή της Αστυνομίας γιατί είχε διαπληκτιστεί με έναν 30χρονο και την 28χρονη σύζυγό του, οι οποίοι σημειωτέον είναι και γείτονές του.

Κυνήγησαν ανήλικη για να τη χτυπήσουν
Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε στους αστυνομικούς ο αλλοδαπός, ο άνδρας και η γυναίκα του είχαν κυνηγήσει την ανήλικη κόρη του για να τη χτυπήσουν, ισχυριζόμενοι, τόσο ο άνδρας όσο και η γυναίκα του, ότι είχε μπει μέσα στο σπίτι τους και τους έκλεψε. Κάτι που όπως αποδείχθηκε στην πορεία δεν ισχύει, γιατί η ανήλικη πήγε απλώς κοντά στο σπίτι τους για να παίξει.
Όταν αστυνομικοί με ένα περιπολικό έφθασαν στο σημείο για να λύσουν την παρεξήγηση και κατά την ώρα που προσπαθούσαν να διευθετήσουν το θέμα με τον 30χρονο, η 28χρονη καταφέρθηκε κατά των αστυνομικών, άρχισε να διαπληκτίζεται μαζί τους τόσο η ίδια όσο και ο σύζυγός της και η 28χρονη έδωσε και μία γροθιά στο στήθος του ενός αστυνομικού. Δεν σταμάτησε όμως εκεί, αλλά κινήθηκε στην πίσω πλευρά του περιπολικού και χτυπώντας το πίσω παρμπρίζ με μία πέτρα όπως δείχνουν τα πράγματα, το έσπασε.

patrisnews.com

Προσοχή, πέφτουν πέτρες στον δρόμο προς 'Αμφισσα, στην περιοχή του Μπράλλου

Βράχοι πέφτουν τις τελευταίες ώρες στην περιοχή του Μπράλλου, στην εθνική οδό Λαμίας – Άμφισσας.
Η αστυνομία σπεύδει στο σημείο για να τοποθετήσει ειδική σήμανση ενώ αναμένεται και παρέμβαση μηχανημάτων για να απομακρυνθούν από το σημείο οι πέτρες. Είναι συνηθισμένο φαινόμενο μετά από έντονη κακοκαιρία να υποχωρούν πέτρες και χώματα από τα πρανή του δρόμου και χρειάαζεται μεγάλη προσοχή από τους οδηγούς.
http://www.lamiastar.gr

Ιερόδουλη για μια μέρα εναντίον της κοινωνικής καταπίεσης

Η Γε Χάιγαν, δεν είναι η πρώτη φορά που σοκάρει. Έγινε γνωστή από γυμνή φωτογράφηση στο πλάι του καλλιτέχνη Αι Γουέι-Γουέι και τώρα αποφάσισε να κάνει κάτι εξίσου “προκλητικό”, με σκοπό να φωτίσει άγνωστες πτυχές της κοινωνίας...
Συγκεκριμένα, όπως γράφει στο προσωπικό της ιστολόγιο “εξέδωσε” εκουσίως το κορμί της δωρεάν, για μια ολόκληρη ημέρα, προς φτωχούς, μετανάστες και εργάτες. Σκοπός της, να αναζητήσει την απελπισία και τη μοναξιά των ανδρών, μέσα στην πίεση της δουλειάς στις αναπτυσσόμενες βιομηχανίες της Κίνας.

Πυροβόλησαν οπαδούς του Παναθηναϊκού! - Σοβαρά επεισόδια στη Θήβα

Οπαδοί των “πρασίνων” που πήγαιναν με πούλμαν στην Λιβαδειά για τον αγώνα της ομάδας του συνεπλάκησαν με τσιγγάνους σε καταυλισμό, λίγο έξω από την Θήβα, με αποτέλεσμα δύο τραυματίες από πυροβολισμό με καραμπίνα!

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου στην περιοχή Πυρί, λίγο έξω από την Θήβα ανάμεσα σε οπαδούς του Παναθηναϊκού και τσιγγάνους.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι οπαδοί που μετέβαιναν σε τέσσερα αυτοκίνητα(και όχι σε πούλμαν όπως αρχικά είχε διαρρεύσει) στην Λιβαδειά για τον αγώνα της ομάδας τους με τον Λεβαδειακό, κατέβηκαν από τα οχήματα επειδή είδαν σε έναν καταυλισμό 1500 τσιγγάνων σημαίες του Ολυμπιακού.

Οι οπαδοί επιτέθηκαν στους τσιγγάνους και ακολούθησαν βίαιες συμπλοκές, ενώ τα πράγματα ξέφυγαν όταν κάποιος από τον καταυλισμό έβγαλε καραμπίνα και άνοιξε πυρ εναντίον των οπαδών.
Από τα σκάγια τραυματίστηκαν δύο οπαδοί του Παναθηναϊκού οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας της περιοχής έχοντας ελαφρά τραύματα στην πλάτη.
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν σπεύσει στο σημείο ενώ η Εθνική Οδός Αθηνών-Λαμίας στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη παραμένει κλειστή.

Ακούστε τι είπαν στο NewsIt.gr από τα επείγοντα του Νοσοκομείου της Θήβας .

Τέλη Μαρτίου το νέο iPad

Αν και ακόμη δεν γνωρίζουμε τίποτε με βεβαιότητα, τα βλέμματα στρέφονται στις τελευταίες ημέρες του Μαρτίου σε ό,τι αφορά την κυκλοφορία του νέου iPad.
Ήδη μάλιστα το Amazon έχει προσθέσει δύο τίτλους βιβλίων που αναφέρονται στη συσκευή ενώ η έκδοση του «iPad 3 for dummies» αναμένεται στις 29 Μαρτίου.

Ως προς τα τεχνικά χαρακτηριστικά του μάλλον θα υπάρχουν δύο διαφορετικές εκδόσεις. Η μία θα έχει μόνο Wi-Fi ενώ η άλλη και Wi-Fi και GSM/CDMA/LTE. Επίσης αναφέρεται ότι θα διαθέτει τετραπύρηνο επεξεργαστή αλλά και οθόνη υψηλής ανάλυσης.

Έως τις 15 Φεβρουαρίου η προθεσμία για τον «Εναλλακτικό Τουρισμό»

Στην παράταση της προθεσμίας της ηλεκτρονικής υποβολής προτάσεων προς ένταξη στην πράξη «Εναλλακτικός Τουρισμός» έως τις 15 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 24:00 προχώρησαν με υπουργική απόφαση  τα υπουργεία Πολιτισμού και Τουρισμού και Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

Μάλιστα, η Ελληνική Αναπτυξιακή Εταιρεία- ΕΛΑΝΕΤ σημειώνει ότι το πρόγραμμα «Εναλλακτικός Τουρισμός» αποσκοπεί στη διαφοροποίηση και τον εμπλουτισμό του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, μέσω της αξιοποίησης των εναλλακτικών ή/ και ειδικών μορφών τουρισμού.

Το έντυπο υποβολής όπως και όλα τα έντυπα της πρόσκλησης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το βρίσκουν στους παρακάτω δικτυακούς τόπους: του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού (www.yppo.gr, www.visitgreece.gr), του ΕΣΠΑ (www.espa.gr), της ΕΥΔ/ ΕΠΑΕ (www.antagonistikotita.gr), του ΕΦΕΠΑΕ (www.efepae.gr) και της ΕΛΑΝΕΤ (www.elanet.gr) από όπου μπορούν και να εκτυπωθούν.

Επίσκεψη Σαμαρά στην Κύπρο

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, θα επισκεφθεί επίσημα την Κύπρο, επικεφαλής αντιπροσωπείας του κόμματός του ύστερα από πρόσκληση του προέδρου του ΔΗΣΥ Νίκου Αναστασιάδη.

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΣΥ Χάρης Γεωργιάδης, ανακοίνωσε ότι ο κ. Σαμαράς και η αντιπροσωπεία του θα φθάσουν στην Κύπρο στις 19 Φεβρουαρίου.

Κατά την επίσκεψή του, ο κ. Σαμαράς, εκτός από τις συνομιλίες με τον κ. Αναστασιάδη, θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο Χριστόφια , τον αρχιεπίσκοπο της Κύπρου και τις ηγεσίες όλων των πολιτικών κομμάτων.
parapolitika.gr

BINTEO: Δημήτρης Σταρόβας: «Πληρώνω τα χρέη του παρελθόντος. Ούτε σπίτι δεν έχω»

Ο Δημήτρης Σταρόβας καλεσμένος της εκπομπής «Βράδυ» εξομολογήθηκε ότι είχε «πέσει» έξω οικονομικά με ένα επιχειρηματικό του βήμα.

Ο καλλιτέχνης είχε ανοίξει μαγαζί με μουσικά όργανα και ακόμα πληρώνει τα χρέη του τότε. Ήθελε να το εξομολογηθεί για να μην πιστεύει ο κόσμος ότι έχει χρήματα. «Κάποια στιγμή άνοιξα μαγαζί με μουσικά όργανα που με διέλυσε ψυχικά και οικονομικά. Ακόμα πληρώνω τα χρέη του παρελθόντος»

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Τέρμα το γκάζι για τη Ναταλία Δραγούμη

Η Ναταλία Δραγούμη έχει αδυναμία στις μηχανές και τις αρέσουν τα extreme sports.

Το χόμπυ της θα το κάνει επάγγελμα, αφού πρόκειται να παρουσιάζει τη νέα εκπομπή του ΣΚΑΪ «ex drive action» με τον Θανάση Πάτρα.

«Έχουμε δυνατή χημεία και το χιούμορ θα είναι βασικό συστατικό της εκπομπής. Θα είναι μια εκπομπή με προσωπικότητα», δήλωσε στο περιοδικό tv ζάπινγκ και συνέχισε:

«Τα περισσότερα γυρίσματα θα είναι εξωτερικά. Θα παρουσιάζουμε και θα δοκιμάζουμε οχήματα συνδυάζοντας την ενημέρωση με το χιούμορ και φυσικά με την συμμετοχή των τηλεθεατών και των φίλων της εκπομπής στις πόλεις που θα επισκεφθούμε, οι οποίοι θα μπορούν να κερδίσουν πλούσια δώρα με πρωτότυπους διαγωνισμούς».

Ακροαματικότητες: Σκάι 11,5%, Real 11%

Παραμένει πρώτος ο Σκάι με 11,5%  και ακολουθεί με 11% ο Real το διάστημα 2-29 Ιανουαρίου σύμφωνα με τα στοιχεία της Focus για λογαριασμό της ΑΕΜΑΡ.

Ο Μελωδία είναι τρίτος  με 8,5%  κι ακολουθούν ο  NovaΣπορ FM και ο Ρυθμός έχοντας  από  8% ο καθένας. ο Δίεση με 7,5%, ο Kiss  με 6,7% ο DJ με 6,5% , ο Λάμψη με  6,4%  και την πρώτη δεκάδα κλείνει με  6,3% ο  Sfera.

Έφοδος σε σύνδεσμο του ΠΑΟ - 60 συλλήψεις!

Αιφνιδιαστικό έλεγχο στον σύνδεσμο φιλάθλων του ΠΑΟ, στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, πραγματοποίησε τη νύχτα η Αστυνομία, παρουσία εισαγγελέα.

Η έφοδος πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της δράσης για την αντιμετώπιση του προβλήματος, που έχει δημιουργηθεί τον τελευταίο καιρό, με αιματηρές συμπλοκές μεταξύ οπαδών.

Οι αστυνομικοί προσήγαγαν από τον σύνδεσμο 60 φιλάθλους, αλλά επειδή δεν προέκυψε κάτι που να στοιχειοθετεί αδίκημα, αφέθηκαν ελεύθεροι.
(φωτο αρχείου)

Βόμβα στο σπίτι του τέως εκπροσώπου τύπου της κυπριακής αστυνομίας

Στόχος βομβιστών έγινε τα ξημερώματα το σπίτι τού Μιχάλη Κατσουνωτού, τέως εκπροσώπου Τύπου του Αρχηγείου της Αστυνομίας και νυν υπευθύνου της τροχαίας Λεμεσού.

Άγνωστοι έριξαν αμυντική χειροβομβίδα στην είσοδο της διώροφης κατοικίας, όπου διαμένουν ο Μιχάλης Κατσουνωτός με την οικογένεια και τα πεθερικά του.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές στην κύρια είσοδο του κτιρίου. Την ώρα της έκρηξης ο κ. Κατσουνωτός βρισκόταν σε υπηρεσία.

Στο σημείο έσπευσαν ο αστυνομικός διευθυντής και ο υπεύθυνος του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων (ΤΑΕ) Λεμεσού και πυροτεχνουργός.

Επεισόδια έξω από την Πρεσβεία της Συρίας

Επεισόδια σημειώθηκαν σήμερα στις 2.30 τα ξημερώματα στην πρεσβεία της Συρίας, στη λεωφόρο Διαμαντίδου, στο Παλαιό Ψυχικό.

Περίπου 50 Σύροι, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για τις τελευταίες σφαγές αμάχων στη χώρα τους, συγκεντρώθηκαν έξω από την πρεσβεία και εισέβαλαν στον περίβολο, όπου με πέτρες και ξύλα προξένησαν φθορές σε σκοπιά, μια μοτοσικλέτα και σε δύο τζάμια στον 1ο όροφο του κτιρίου.

Οι αστυνομικές δυνάμεις επενέβησαν και προσήγαγαν 13 άτομα, τα οποία οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια Αττικής.

Ναταλία Λιονάκη: Δείτε που ζει σήμερα...

Η όμορφη ηθοποιός έκανε τα τελευταία της γυρίσματα στη ταινία "Deep End" το 2008. Από τότε και μετά η Ναταλία αποφάσισε να μπει σε μοναστήρι στην Κρήτη, αφήνοντας πίσω της την οικογένειά της και την καριέρα της. Όμως που βρίσκεται σήμερα;

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της "Πρωινής Μελέτης", η Ναταλία Λιονάκη σήμερα μένει σε ένα διαμέρισμα στο Παγκράτι μαζί με την μητέρα της και σπάνια οι γείτονες την βλέπουν να βγαίνει έξω από το σπίτι. Το μοναστήρι είναι γι' αυτήν παρελθόν και δεν κρατάει πια επαφή με τον άλλοτε πνευματικό της γέροντα στην Κρήτη.

Η ηθοποιός φαίνεται πως εξακολουθεί να ζει σαν μοναχή, ντύνεται με ράσα, βγαίνει από το σπίτι μόνο για να πάει στην εκκλησία, περνάει τον καιρό της διαβάζοντας παρακλήσεις και προσευχές και βλέπει μόνο μια φίλη της που μένει στη γειτονιά, παίζοντας με το μωρό της.

Άρχισε να παγώνει η λιμνοθάλασσα της Βενετίας - Μείον 30 βαθμοί στις Άλπεις

Το κύμα ψύχους που πλήττει εδώ και αρκετές ημέρες την Ιταλία έφτασε σήμερα και στη Ρώμη, οι κάτοικοι της οποίας είδαν χιόνια να πέφτουν ακόμη και στο κέντρο της πόλης, την ώρα που η
υπόλοιπη χώρα είχε μπει στην κατάψυξη.
Στη Ρώμη η χιονόπτωση άρχισε από το πρωί στα βόρεια και βορειοανατολικά προάστια και σταδιακά επεκτάθηκε μέχρι και το ιστορικό κέντρο, με χοντρές νιφάδες να πέφτουν αργά το απόγευμα στο Κολοσσαίο και την Πλατεία του Αγίου Πέτρου. Τα κυριότερα μνημεία έκλεισαν για τους επισκέπτες για προληπτικούς λόγους. "Το κάνουμε πάντα όταν χιονίζει γιατί υπάρχει κίνδυνος να σχηματιστεί πάγος και να έχουμε τραυματισμούς", εξήγησε η διευθύντρια του Κολοσσαίου, Ροσέλα Ρέα.

Ο δήμαρχος της Ρώμης Τζιάνι Αλεμάνο αποφάσισε "να κλείσουν άμεσα όλες οι δημοτικές υπηρεσίες" εκτός από την αστυνομία, την πρόνοια και την υπηρεσία πολιτικής πρστασίας. Μνημεία, μουσεία και σχολεία θα παραμείνουν κλειστά και αύριο Σάββατο.

Η υπηρεσία πολιτικής προστασίας έχει θέσει σε κατάσταση ετοιμότητας όλα τα στελέχη της στην πρωτεύουσα καθώς στην περιφέρεια της Ρώμης το χιόνι έχει ήδη φτάσει το μισό μέτρο.

Η χιονόπτωση στη Ρώμη --γεγονός σπάνιο-- προκάλεσε χάος στους δρόμους: η κυκλοφορία των οχημάτων ήταν αδύνατη στα βόρεια προάστια και πολύ δύσκολη στο κέντρο. Τα τελευταία 15 χρόνια μόνο μία φορά, για μία ημέρα, είχαν αποκλειστεί από χιόνια οι κεντρικοί οδικοί άξονες της Αιώνιας Πόλης. "Ποτέ δεν βλέπουμε χιόνια εδώ, έτσι τώρα... ελπίζουμε να φτιάξουμε χιονανθρώπους", σχολίασε ένας Ρωμαίος.

Στο Βατικανό, η πλατεία και ο τρούλος της βασιλικής του Αγίου Πέτρου καλύφθηκαν με ένα λευκό στρώμα χιονιού.

Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες καταγράφηκαν στο βορρά, όπου το ρεκόρ εξακολουθεί να κατέχει για δεύτερη ημέρα η Καπάνα Μαργκερίτα, στα σύνορα μεταξύ Ελβετίας και Ιταλίας: -29,8 βαθμοί Κελσίου.

Αλλά και στη Βενετία η θερμοκρασία ήταν τόσο χαμηλή (μέχρι και -5 βαθμοί) που άρχισε να σχηματίζεται πάγος στην επιφάνεια της λιμνοθάλασσας. Μετεωρολόγοι είπαν ότι από το 1985 είναι η πρώτη φορά που η Ιταλία αντιμετωπίζει ένα τέτοιο κύμα ψύχους.

Τα τρένα κινούνται πάντως κανονικά σε όλη τη χώρα, εκτός από την περιοχή της Μπολόνιας και σε μια τοπική γραμμή κοντά στη Ρώμη. Δεν έχουν σημειωθεί προβλήματα ούτε στα αεροδρόμια, εκτός από μερικές μικρές καθυστερήσεις.

Οι προβλέψεις των μετεωρολόγων για το σαββατοκύριακο είναι ότι το κρύο και το χιόνι θα συνεχιστεί σε όλη τη χώρα, ακόμη και στα νησιά.

BBC: Τα "μαγικά" που έβαλαν την Ελλάδα στο ευρώ

Την ευθύνη των «greek statistics» για τη σημερινή κατάσταση της ελληνικής οικονομίας εξετάζει άρθρο του BBC με τίτλο «Πώς τα ‘μαγικά’ εξαφάνισαν το ελληνικό χρέος πριν την ένταξη στο ευρώ».

Τη δεκαετία του ’90 η οικονομολόγος Μιράντα Ξαφά εργαζόταν σε έναν επενδυτικό οίκο στο Λονδίνο, παρακολουθώντας από απόσταση τις προετοιμασίες ένταξης της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.

«Συνηθίζαμε να τον αποκαλούμε μάγο, επειδή μπορούσε να εξαφανίσει τα πάντα», θυμάται, αναφερόμενη στον τότε επικεφαλής της ελληνικής στατιστικής υπηρεσίας. «Εξαφάνισε τον πληθωρισμό. Και έπειτα έκανε και το έλλειμμα να εξαφανιστεί».

Το άρθρο αναφέρει ότι η οικονομολόγος ήξερε –και συμβούλευε τους πελάτες της- πως η ελληνική οικονομία δεν ήταν έτοιμη και πως τα στατιστικά στοιχεία που δημοσιοποιούσε η κυβέρνηση δεν αντικατόπτριζαν την πραγματικότητα.

Το νέο δημοσιονομικό σύμφωνο της Ε.Ε. επιτάσσει ότι στο μέλλον καμία χώρα δεν θα παρουσιάζει δημοσιονομικό έλλειμμα μεγαλύτερο του 3% του ΑΕΠ. Ο ίδιος όμως κανόνας ίσχυε ήδη από τη Συνθήκη του Μάαστριχτ που οδήγησε στη δημιουργία του ευρώ. Κάποιες χώρες δεν συμμορφώθηκαν, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα, επισημαίνει το άρθρο. «Η Ελλάδα μαγείρευε τα νούμερα για την ένταξή της στο ευρώ από την αρχή».

«Πώς όμως συνέβη αυτό;» συνεχίζει το άρθρο.

«Πάρτε για παράδειγμα τον ΟΣΕ. Έχασε δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως», θυμάται η κ. Ξαφά. «Ο ΟΣΕ είχε περισσότερους υπαλλήλους από επιβάτες. Ο πρώην υπουργός Στέφανος Μάνος είχε πει δημόσια τότε πως θα ήταν λιγότερο δαπανηρό αν χρησιμοποιούσαν όλοι ταξί». Οι αρχές χρησιμοποίησαν έναν μαγικό, βελούδινο τρόπο να εξαφανίσουν το πρόβλημα. «Η εταιρεία θα προχωρούσε στην έκδοση μετοχών που θα αγοράζονταν από την κυβέρνηση. Άρα η δαπάνη δεν θα καταγραφόταν ως έξοδο αλλά ως χρηματοοικονομική συναλλαγή, με αποτέλεσμα να μην φαίνεται στον ισολογισμό για τον προϋπολογισμό.

Ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών Πέτρος Δούκας ομολογεί στο BBC πως όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του διαπίστωσε την τεράστια απόκλιση των στοιχείων για το έλλειμμα από το πραγματικό. «Η διαφορά ήταν περίπου 7%», λέει. «Ο προϋπολογισμός τοποθετούσε το έλλειμμα στο 1,5%, ενώ το πραγματικό ήταν στο 8,3%».

Ο κ. Δούκας θυμάται πως όταν τόνισε την ανάγκη περικοπής των δαπανών η απάντηση που έλαβε ήταν πως σε λίγους μήνες έρχονται οι Ολυμπιακοί αγώνες και πως δεν είναι κατάλληλα στιγμή να αναστατωθεί ο λαός και να αρχίσει τις απεργίες.
flashnews.gr

Το μέλι «ασπίδα» για τον ανθρώπινο οργανισμό

Ολοένα και μεγαλύτερο κοινό αποκτά η ενασχόληση με την μελισσοκομία σε μια εποχή που η ανεργία μαστίζει και πολλοί  νέοι άνθρωποι αναζητούν λύσεις στο επαγγελματικό αδιέξοδο.

Το μέλι είναι ευεργετικό τόσο για την ανθρώπινη υγεία όσο και για την τόνωση της ελληνικής οικονομίας, όπως όλα δείχνουν.

Οι Έλληνες καταναλώνουν μέλι και είναι ένα προϊόν που αγαπούν. Για την ακρίβεια στη χώρα μας παράγονται 15-17.000 τόνοι και εισάγονται 2500 τόνοι. Από την παραγωγή μας διοχετεύουμε στο εξωτερικό περίπου 500 τόνους.

Το ξηροθερμικό κλίμα της Ελλάδας ευνοεί την ανάπτυξη φυτών με πλούσια αρώματα και αυτό συντελεί στην παραγωγή ενός αρωματικού μελιού. Για αυτό άλλωστε το ελληνικό μέλι είναι φημισμένο σε όλο τον κόσμο.

Άλλωστε το μέλι δε χρησιμοποιείται μόνο ως τροφή αλλά και ως φάρμακο, αφού λειτουργεί ενισχυτικά στο ανοσοποιητικά σύστημα του ανθρώπου.

Το ίδιο, βέβαια, ισχύει και για πολλά ακόμη προϊόντα της μέλισσας, όπως η πρόπολη, ο βασιλικός πολτός και η γύρη.

Οι νέες προοπτικές που ανοίγονται στον κλάδο της μελισσοκομίας, θα αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης στο 4ο συνέδριο Agrotica, της 24ης διοργάνωσης, που διεξάγεται από τη Helexpo στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή στις 5 Φεβρουαρίου.
medicalnews.gr

Formula 1: Oμορφο είναι το μονοθέσιο που κερδίζει...

Σύμφωνα με τον επικεφαλή σχεδιαστή της Scuderia, Τομπάζη

 Στόχος της Ferrari είναι να δημιουργήσει ένα μονοθέσιο που κερδίζει, όπως υπογράμμισε ο επικεφαλής σχεδιαστής της Scuderia, Νικόλας Τομπάζης σε συνέντευξή του στο web site της Ferrari.

Στόχος της Ferrari είναι να δημιουργήσει ένα μονοθέσιο που κερδίζει, όπως υπογράμμισε ο επικεφαλής σχεδιαστής της Scuderia, Νικόλας Τομπάζης σε συνέντευξή του στο web site της Ferrari. Δεν θεωρεί ότι το νέο μονοθέσιο είναι άσχημο, όπως ακούγεται, αλλά πιστεύει ότι όμορφο είναι εκείνο που κερδίζει.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΔΩ

Οι 10 πιο παγωμένες πρωτεύουσες

Με τις θερμοκρασίες στην Αθήνα και σε πολλά ακόμη μέρη της Ελλάδας να έχουν φτάσει σε χαμηλά επίπεδα τις τελευταίες μέρες, δε μπορούμε παρά να αναρωτηθούμε τι γίνεται στις πιο παγωμένες πρωτεύουσες του κόσμου, εκεί όπου έχουν καταγραφεί μερικές από τις πιο χαμηλές θερμοκρασίες.

Ειδικά για εσάς που δε σας τρομάζει το κρύο και δεν ταξιδεύετε μόνο εκεί όπου έχει ήλιο και ζέστη, οι προορισμοί που αναφέρει η βρετανική Independent, είναι ιδανικοί για να αποφύγετε τα πλήθη τουριστών και να απολαύσετε… την παγωμένη, άγρια ομορφιά. Απλά φροντίστε να είστε ζεστά ντυμένοι.

H ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Γιάννης Οκκάς: «Ιδιαίτερο παιχνίδι το ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός»

Για τις ιδιαιτερότητες της Κυριακάτικης (5/2) αναμέτρησης του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό, την πορεία της Ανόρθωσης, το επίπεδο του Κυπριακού πρωταθλήματος, την πορεία του ΑΠΟΕΛ στο Champions League, την εθνική Κύπρου και το μέλλον του, μίλησε ο Γιάννης Οκκάς.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΟΚΚΑ ΕΔΩ

Βρήκε κοκαΐνη στο βιβλίο που αγόρασε από το Amazon

Ένα σακουλάκι με κοκαΐνη βρήκε μία φοιτήτρια από το Κάνσας των ΗΠΑ μέσα στο βιβλίο που παρήγγειλε από το Amazon.

Η Sophia Stockton αγόρασε από τη γνωστή ιστοσελίδα το βιβλίο «Κατανοώντας την τρομοκρατία» (Understanding Terrorism: Challenges, Perspectives, and Issues), αλλά μόλις το άνοιξε, ένα σακουλάκι που περιείχε άσπρη σκόνη, έπεσε στο πάτωμα.

Σύμφωνα με το KSCW, αρχικά, φοβήθηκε ότι επρόκειτο για άνθρακα και πήγε το βιβλίο με το σακουλάκι στην αστυνομία. Οι αστυνομικοί πήραν την ύποπτη σκόνη για εξέταση και μετά από λίγο της είπαν τα νέα...
H ΣYΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

ΑΕΚ: Δύσκολα με Πανιώνιο ο Μάκος

Δύσκολα ο Γρηγόρης Μάκος θα καταφέρει να δώσει το «παρών» στην αναμέτρηση με τον Πανιώνιο, καθώς την Παρασκευή αποχώρησε από την προπόνηση με ενοχλήσεις.
 

ΠΑΟΚ: Kαυστική ανακοίνωση για την αλλαγή βοηθού διαιτητή

English: Paok fans in Toumba.
Image via Wikipedia
Με μια άκρως καυστική ανακοίνωση ο ΠΑΟΚ σχολίασε το κόλλημα που δήλωσε ο βοηθός διαιτητής Πέτρος Τρύφωνα, που είχε οριστεί στο προσεχές ντέρμπι του «δικεφάλου» του Βορρά με τον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά :
«Παρακολουθούμε τον «πόλεμο» που μαίνεται τις τελευταίες εβδομάδες στο χώρο της διαιτησίας. Ενόψει του κρισιμότατου αγώνα ΠΑΟΚ -Ολυμπιακός, διαπιστώνουμε χωρίς καμία έκπληξη τα εξής:
Σήμερα (3/2/2012) το πρόσωπο του βοηθού διαιτητή Πέτρου Τρύφωνα ήταν πρωτοσέλιδο σε όλα τα φίλα προσκείμενα στον Ολυμπιακό ΜΜΕ, τα οποία έπαθαν αμ όκ ενθυμούμενα τις “δήθεν” λανθασμένες του υποδείξεις στον περυσινό αγώνα Κυπέλλου μεταξύ των δυο ομάδων στην Τούμπα


ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Tηλεφωνική συνεδρίαση του Eurogroup στις 2:30 μ.μ.

Ελληνικά: Ευάγγελος Βενιζέλος, Υπουργός Εθνική...
Image via Wikipedia
«Μετά από δώδεκα ώρες συνεχούς και σκληρής διαπραγμάτευσης με την τρόικα για το νέο πρόγραμμα, μπορώ να σας πω ότι έχουμε λύσει αρκετά ζητήματα. Υπάρχουν όμως ανοικτά κρίσιμα θέματα που αφορούν το μέλλον της χώρας και τον ελληνικό λαό», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν το πρωί, ενώ στις 2.30 μ.μ. ώρα Ελλάδος ο κ. Βενιζέλος θα μετάσχει σε τηλεφωνική συνεδρίαση του Eurogroup, η οποία υποκαθιστά τη συνεδρίαση που είχε προγραμματιστεί για τη Δευτέρα. Η συνεδρίαση με αυτοπρόσωπη παρουσία των Υπουργών Οικονομικών θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη.


H ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Ο Δημητρέλος νέος πρόεδρος της ΑΕΚ

Ο Ανδρέας Δημητρέλος είναι κι επίσημα ο νέος πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, όπως αποφασίστηκε από τη σημερινή γενική συνέλευση. 

Ο νέος διοικητικός ηγέτης της «Ένωσης», που επιστρέφει στη θέση την οποία κατείχε και το 2003, αλλά και τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ-που πέραν της αλλαγής προέδρου δεν έχει καμία άλλη-θα έχουν σε πρώτη φάση διάρκεια θητείας μέχρι τον προσεχή Ιούνιο.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Αξιολόγηση και για ένστολους-εκπαιδευτικούς ζητά η τρόικα

Πιέσεις για την άμεση έναρξη της διαδικασίας μείωσης των δομών και του αριθμού των υπαλλήλων του Δημοσίου ασκεί η τρόικα, αξιώνοντας παράλληλα να περιληφθούν στη διαδικασία της αξιολόγησης ένστολοι και εκπαιδευτικοί.
Όπως επισήμανε κυβερνητικό στέλεχος, που μετείχε στη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, και του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρη Ρέππα, με τους επικεφαλής της τρόικας, οι τελευταίοι ζητούν να αξιολογηθούν οι ένστολοι και οι εκπαιδευτικοί προκειμένου ο συνολικός αριθμός των υπαλλήλων του Δημοσίου να μειωθεί κατά 150.000 άτομα έως το 2015.Ο ίδιος αξιωματούχος, ανέφερε, εμμέσως πλην σαφώς, ότι θα υπάρξουν και απολύσεις εν ενεργεία υπαλλήλων, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «με την αξιολόγηση θα δούμε ποιοι "κουμπώνουν" με τις απαιτήσεις μας και ποιοι όχι».

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

SUPERLEAGUE: Απ΄όλα έχει ο μπαξές..

Η “μάχη” της Κρήτης ανάμεσα στον Εργοτέλη και τον ΟΦΗ, ο αγώνας επιβίωσης μεταξύ Κέρκυρας και ΠΑΣ Γιάννινα και η δοκιμασία του πρωτοπόρου Παναθηναϊκού στην Λειβαδιά συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα του Σαββάτου για την 20η αγωνιστική της

Με τρεις αναμετρήσεις που παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον και ενδεχομένως να αποβούν καθοριστικές στις πορείες των ομάδων την φετινή σεζόν, ανοίγει η αυλαία της 20ης αγωνιστικής.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ ΕΔΩ

Star News (Official) σε απευθειας σύνδεση με το.. .Facebook !

Το Star ως κανάλι, που το αγαπούν και το παρακολουθούν οι νέοι (το δυναμικό κοινό των 15 – 44 χρονών), δεν θα μπορούσε να μην επικοινωνεί με τους δημοφιλέστερους, σύγχρονους τρόπους.

Στη χώρα μας, σύμφωνα με επίσημη μέτρηση της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, υπάρχουν 3.647.460 χρήστες Facebook.

Το Star News (Official) ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2011 και σήμερα έχει 15.701 φανατικούς και ενεργούς φίλους.

H ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Βόλεϊ: Σε πορεία υποβιβασμού οι «πράσινοι»

Σε ένα παιχνίδι γεμάτο ανατροπές και συγκλονιστική εξέλιξη, η Λαμία έγραψε ιστορία, καθώς κέρδισε για πρώτη φορά στην Αθήνα τον Παναθηναϊκό, επικρατώντας 3-2 στο κλειστό του Μετς στην αναμέτρηση που άνοιξε την αυλαία της 15ης αγωνιστικής της Volleyleague. 

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

"Για μια χούφτα PEOS"

Οι 15 50 και ο Σωτήρης Καλυβάτσης στο Socialista

Οι 15 50 μετά τις πολύ επιτυχημένες εμφανίσεις τους σε όλη την Ελλάδα επιστρέφουν στο stage του Socialista από την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου για να δημιουργήσουν και πάλι το απόλυτο hit.

Όποιος έχει ζήσει τις Άγριες Νύχτες με τους 1550 γνωρίζει καλά τι σημαίνει διασκέδαση και έχει μνήμες ενός κατάμεστου Socialista που παλλόταν στους ρυθμούς τους. Ένα καινούργιο πρόγραμμα που θα ανεβάσει την διάθεση στα ύψη και μια συνεργασία που θα συζητηθεί.

Για μια χούφτα λεφτά… για μια χούφτα Peos… όπως και να το δει κανείς, ο υπέροχος Σωτήρης Καλυβάτσης μπαίνει σε νέες περιπέτειες ανατρέπει τα πάντα και παρεμβάλλεται στο πρόγραμμα για να σχολιάσει, να διακωμωδήσει, να σαρκαστεί, να παίξει, να επικοινωνήσει με το κοινό και εν τέλει να χαρίσει απλόχερα το χιούμορ του που μας θα κάνει να γελάσουμε με την καρδιά μας.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΕΔΩ



ΥΠΕΞ: Το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων παραμένει ανοικτό

«Η ελληνική κυβέρνηση θα μελετήσει την απόφαση με προσοχή, υπό το φως της σταθερής και διαχρονικής θέσης ότι το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων παραμένει ανοικτό», διαβεβαιώνει το υπουργείο Εξωτερικών, σχετικά με την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης.
Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου, στην απόφασή του, το Δικαστήριο εκφράζει την άποψη ότι οι πράξεις των γερμανικών δυνάμεων κατοχής στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν αντίθετες στο δίκαιο του πολέμου και παραβίαζαν πανανθρώπινες αξίες. Ωστόσο, προσθέτει, «το Δικαστήριο σημείωσε ότι η συγκεκριμένη υπόθεση αφορούσε τον διαδικαστικό κανόνα της ετεροδικίας των Κρατών και όχι την ευθύνη της Γερμανίας για τις παράνομες ενέργειες της, κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο».
Στο πλαίσιο αυτό, συνεχίζει η ανακοίνωση, «το Δικαστήριο διαπίστωσε ότι η Γερμανία, στην υπόθεση αυτή, απολαύει του προνομίου της ετεροδικίας και έκρινε, δεχόμενο τις αιτιάσεις της Γερμανίας, ότι τα ιταλικά δικαστήρια παραβίασαν τον κανόνα αυτό του εθιμικού διεθνούς δικαίου. Επιπλέον, το Δικαστήριο δέχτηκε ότι οι αποφάσεις των ιταλικών δικαστηρίων με τις οποίες επετράπη η λήψη μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης για την Villa Vigoni με σκοπό την ικανοποίηση των θυμάτων της υπόθεσης του Διστόμου, καθώς και η αναγνώριση ως εκτελεστών στην Ιταλία των σχετικών αποφάσεων των ελληνικών δικαστηρίων, αποτελούσαν παράνομες πράξεις από ιταλικής πλευράς».
Ωστόσο, σημαντικό είναι σύμφωνα με το ΥΠΕΞ, ότι το Δικαστήριο διαπιστώνει πως το γεγονός ότι ένα κράτος απολαύει ετεροδικίας ενώπιον των εθνικών δικαστηρίων ενός άλλου κράτους δεν επηρεάζει το ζήτημα της διεθνούς του ευθύνης και της συνακόλουθης υποχρέωσης του να παράσχει αποζημίωση.
«Επίσης, το Δικαστήριο, αναφερόμενο στο ζήτημα της αποζημίωσης των Ιταλών αιχμαλώτων πολέμου καθώς και άλλων απαιτήσεων Ιταλών πολιτών, οι οποίες δεν έχουν διευθετηθεί, τόνισε ότι τα θέματα αυτά θα μπορούσαν να επιλυθούν μέσω διμερών διαπραγματεύσεων. Με τον τρόπο αυτό το Δικαστήριο επιβεβαιώνει ότι τα θέματα αυτά δεν έχουν κλείσει», καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου.

ΤΟ ΠΑΣΟΚ


Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Πάνος Μπεγλίτης, σχετικά με την απόφαση του Δικαστηρίου της Χάγης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η Ελληνική Πολιτεία, υπερασπιζόμενη τα θύματα της ναζιστικής θυριωδίας και τα απαράγραπτα δικαιώματά τους, παρενέβη κατά τη διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης στο Δικαστήριο της Χάγης, η οποία πραγματοποιήθηκε την περίοδο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.
Μελετούμε και αξιολογούμε την απόφαση του Δικαστηρίου της Χάγης.
Για την Ελλάδα, τον Ελληνικό λαό και τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας, όμως, τα εγκλήματα του ναζιστικού καθεστώτος δεν παραγράφονται και οι υποχρεώσεις της Γερμανικής Πολιτείας παραμένουν.
Θα συνεχίσουμε την εθνική προσπάθεια, σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς, για την υπεράσπιση των συμφερόντων της χώρας και την διασφάλιση των δικαιωμάτων των οικογενειών των θυμάτων της ναζιστικής κατοχής.

Το τελευταίο μήνυμα του Νίκου Απέργη στην προσωπική του ιστοσελίδα

Το τελευταίο μήνυμα του Νίκου Απέργη στην ιστοσελίδα του δείχνει ότι ακόμη και τις δύσκολες στιγμές που περνούσε "άκουγε" τους πολίτες και την οργή τους. 

Διαβάστε τι έγραψε:


"Οι Πολιτικοί της χώρας οφείλουν να ΑΚΟΥΣΟΥΝ την ΠΛΑΤΕΙΑ.
Το κίνημα των "Αγανακτισμένων", που εκδηλώνεται εδώ και δυο εβδομάδες σε όλες τις πλατείες της χώρας δεν είναι ούτε τυχαίο, ούτε κατευθυνόμενο. Αποτελεί, έστω και αρκετά καθυστερημένη λαϊκή έκφραση της δυσφορίας, της απελπισίας και της αγανάκτησης που εύλογα νιώθει ο λαός μας για όσα συμβαίνουν και όσα αποφασίζονται για μας, χωρίς τη δική μας γνώμη.
Οι πολιτικοί οφείλουν να ΑΚΟΥΣΟΥΝ τα μηνύματα της πλατείας και να αντιδράσουν στις σχεδιαζόμενες στο πόδι πολιτικές της΄λιτότητας και της ύφεσης που μας βυθίζει ακόμα περισσότερο στην κρίση. 
Τώρα χρειάζεται όσο ποτέ να αναπτύξουμε τη μεγλαύτερη ΑΡΕΤΗ των ΕΛΛΗΝΩΝ, που συνδέεται με τις κορυφαίες στιγμές της Ιστορίας μας:  Τη συνεργασία". 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Πριν από λίγο ο δημοφιλής ηθοποιός (και όχι μόνο), Νίκος Απέργης μετά από πολύχρονη ταλαιπωρία από τον καρκίνο, άφησε την τε...

Κομισιόν: προσωρινό «πάγωμα» της νέας πολιτικής απορρήτου της Google

Image representing Google as depicted in Crunc...
Image via CrunchBase
Να καθυστερήσει η Google την εφαρμογή της νέας πολιτικής απορρήτου της ζητούν οι αρχές προστασίας προσωπικών δεδομένων των «27» της ΕΕ και η Κομισιόν, θέλοντας να εξετάσουν εάν οι προτεινόμενες αλλαγές διασφαλίζουν επαρκώς τα δεδομένα των εκατομμυρίων χρηστών στην Ευρώπη.

Η Google ανακοίνωσε τον Ιανουάριο πως προχωρεί σε αλλαγή και απλοποίηση των κανονισμών της αναφορικά με τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών των υπηρεσιών της, ενοποιώντας τις 60 βασικές αρχές της σε μία ενιαία πολιτική απορρήτου που θα ισχύει για όλο το εύρος των πληροφοριών της -κυρίως τα YouTube, Gmail και Google+.

Οι ευρωπαϊκές αρχές, όπως αναφέρει το Reuters, έχουν επιφυλάξεις για το εάν τα δεδομένα των χρηστών θα κινούνται μεταξύ των υπηρεσιών χωρίς την πρότερη συγκατάθεσή τους. Σε επιστολή τους προς την Google, η Κομισιόν και οι Αρχές των «27» ανέφεραν πως θέλουν να εξετάσουν ενδελεχέστερα τη νέα πολιτική πριν τεθεί σε ισχύ την 1η Μαρτίου.

«Δεδομένου του εύρους των υπηρεσιών που προσφέρετε, και τη δημοφιλία τους, οι αλλαγές στην πολιτική απορρήτου σας μπορεί να έχουν αντίκτυπο σε πολλούς πολίτες αρκετών ή και όλων των μελών της ΕΕ» αναφέρει η επιστολή.

Η δε επίτροπος Δικαιοσύνης Βίβιαν Ρέντινγκ υποστήριξε την κίνηση των «27», σημειώνοντας πως είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί πως οι ευρωπαϊκοί κανονισμοί για την προστασία των προσωπικών δεδομένων τηρούνται πλήρως.

Η ίδια η Google εξέφρασε «την έκπληξή της» για την επιστολή, υποστηρίζοντας πως είχε ενημερώσει το μεγαλύτερο μέρος των ευρωπαϊκών Αρχών αρκετές εβδομάδες πριν τις σχετικές ανακοινώσεις «και καμία τους δεν εξέφρασε τότε κάποια σοβαρή επιφύλαξη».

«Φυσικά όμως με ευχαρίστηση θα μιλήσουμε με οποιαδήποτε Αρχή έχει επιφυλαξεις» ανέφερε ο Αλ Βέρνει, εκπρόσωπος της Google στις Βρυξέλλες.
Enhanced by Zemanta
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...