Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Έκκληση σε δικαστές και εισαγγελείς για διακοπή των κινητοποιήσεων

Έκκληση για διακοπή των κινητοποιήσεων και της αποχής τους απηύθυναν στους δικαστές και τους εισαγγελείς η πρόεδρος και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.

Από την πλευρά του ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης ανέφερε ότι μέσα στον Ιανουάριο θα καταβληθούν δόσεις των αναδρομικών που οφείλονται στους δικαστές.

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση έχει συνεννοηθεί με τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας, ώστε να μην προβαίνουν σε κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων δικαστών για στεγαστικά ή καταναλωτικά δάνεια που έχουν πάρει.

Πάντως, η πλειονότητα των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης έχουν προτείνει τη συνέχιση των κινητοποιήσεων, με αποχή από την εκδίκαση των υποθέσεων από τις 12:00 – 14:00.

«Επιτάφιος» για το δώρο των Χριστουγέννων

​Γλυκόπικρη θα είναι η γεύση που θα αφήσει το φετινό επίδομα Χριστουγέννων στους δημοσίους υπαλλήλους και στους συνταξιούχους.

Και αυτό γιατί μετά από 61 χρόνια, όπως ανακοίνωσε και το ΙΚΑ, θα είναι και το τελευταίο δώρο Χριστουγέννων που θα λάβουν!

Από του χρόνου δώρο γιοκ!

Ποιοι το δικαιούνται 

1.  Στο Δημόσιο Τομέα

Ο ΟΓΑ στις 3 Δεκεμβρίου θα πληρώσει περίπου 700.000 συνταξιούχους.  Μάλιστα εκείνη την ημέρα θα καταβληθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων και η σύνταξη και το δώρο με πίστωση του ποσού.
Το χειλάκι των συνταξιούχων του ΙΚΑ θα χαμογελάσει λιγάκι πιθανότατα την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου όπου θα λάβουν δώρο ύψους 400 ευρώ μεικτά.

Την ίδια μέρα θα λάβουν το δώρο τους και οι δημόσιοι υπάλληλοι.

Το ποσό θα ανέλθει στα 500 ευρώ μεικτά ενώ αν αφαιρεθούν οι κρατήσεις, θα απομείνουν περίπου 400 ευρώ καθαρά.

Σημειώνεται ότι όσοι έχουν μισθούς άνω των 3000 ευρώ, έχουν χάσει ολόκληρο το δώρο από πέρυσι.

2.  Στον Ιδιωτικό τομέα

Δικαιούχοι του δώρου είναι όσοι έχουν εργαστεί από 1η Μαΐου έως και 31 Δεκεμβρίου 2012 .

Αυτοί δικαιούνται ολόκληρο το δώρο που είναι ίσο με ένα μηνιαίο μισθό για τους αμειβόμενους με μισθό και 25 ημερομίσθια για τους αμειβόμενους με ημερομίσθιο.

Για όσους η σχέση εργασίας με τον εργοδότη δεν διήρκεσε ολόκληρο το χρονικό δικαιούνται να λάβουν δώρο που ισούται με τα  2/25 του μηνιαίου μισθού ή 2ημερομίσθια ανάλογα με το πώς αμείβονται για κάθε 19 ημερολογιακές ημέρες διάρκειας της εργασιακής σχέσης.

Σημειώνεται ότι οι ιδιωτικοί υπάλληλοι πρέπει βάσει νόμου να πληρωθούν μέχρι την 21η Δεκεμβρίου ενώ αν δεν εισπράξουν τα χρήματά τους έως το τέλος του 2012, ο εργοδότης αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο δίωξης για ποινικό αδίκημα.

Πηγή: imoneylife.gr

Ηλιούπολη: Άρπαξαν μια βαλίτσα με κοσμήματα και χρήματα

Μια βαλίτσα με κοσμήματα και χρήματα, άρπαξαν τέσσερις άγνωστοι τα μεσάνυχτα, από έμπορο κοσμημάτων, στην οδό Γορτυνίας 43 στην Ηλιούπολη.

Οι δράστες επιτέθηκαν στον έμπορο μόλις στάθμευσε το αυτοκίνητο του, τον ακινητοποίησαν με σωματική βία, άρπαξαν τη βαλίτσα από το πορτ μπαγκάζ και διέφυγαν.

Από την αστυνομία διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους. Δύο άλλοι άγνωστοι επιτέθηκαν νωρίτερα σε περίπτερο στον 'Αγιο Παντελεήμονα, χτύπησαν τον ιδιοκτήτη και αφαίρεσαν άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό. Το θύμα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για παροχή πρώτων βοηθειών.


kerdos.gr

ΣΑΛΤΟ ΜΟΡΤΑΛΕ 45χρονου από ταράτσα στη Χαλκίδα

Ερωτήματα και θλίψη προκαλεί η πτώση ενός άντρα από ταράτσα στη Χαλκίδα.

Ήταν 16:00 χθες το απόγευμα όταν ο άτυχος άντρας ανέβηκε στην ταράτσα της τετραώροφης πολυκατοικίας που διέμενε.

Ξαφνικά ο άντρας έπεσε στο κενό ενώ συγκολονισμένοι οι γείτονες είδαν τον 45χρονο στο έδαφος να έχει τις αισθήσεις του.

Αμέσως επικοινώνησαν με το νοσοκομείο και τον μετέφεραν εκεί αλλά ήταν αργά.

Μπορεί να πάλεψαν οι γιατροί για να τον κρατήσουν στην ζωή αλλά δυστυχώς ο άτυχος άντρας δεν κατάφερε να κερδίσει την μάχη για να κρατηθεί στην ζωή βυθίζοντας στο πένθος τους δικούς του ανθρώπους.

Η κηδεία του άτυχου θα γίνει σήμερα το απόγευμα.

ΠΩΣ Συνελήφθη ένας εκ των δραστών στο Κρυονέρι


Συνελήφθη το πρωί στο Κρυονέρι, ένας από τους δράστες της ληστείας σε μονοκατοικία στη Νέα Ερυθραία και της ένοπλης συμπλοκής με αστυνομικούς, κατά τη διάρκεια καταδίωξης που ακολούθησε, κατά την οποία οι ληστές κατάφεραν να διαφύγουν αρπάζοντας με τη βία το αυτοκίνητο του δημοσιογράφου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου.

Πρόκειται για έναν 26χρονο Αλβανό, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε ένα πολεμικό τουφέκι καλάσνικοφ.

Ο νεαρός άνδρας οδηγήθηκε στην Ασφάλεια, όπου εξετάζεται, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των άλλων τριών συνεργών του.

ΤΡΑΓΩΔΙΑ στη Καβάλα: Τρία παιδιά νεκρά σε πυρκαγιά!

Θρήνος στο χωριό Μεσορόπη του Δήμου Παγγαίου, βορειοδυτικά της Καβάλας, από το τραγικό θάνατο τριών παιδιών ηλικίας πέντε, επτά και δεκαπέντε ετών αντίστοιχα μετά από φωτιά που ξέσπασε στη διώροφη μονοκατοικία των παππούδων τους όπου είχαν πάει για το Σαββατοκύριακο με τους γονείς τους.

Εγκαύματα φέρουν οι γονείς των τριών παιδιών και το ηλικιωμένο ζευγάρι και όλοι μεταφέρθηκαν αρχικά στο Κέντρο Υγείας Ελευθερούπολης.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ελευθερούπολης κινητοποιήθηκε άμεσα, όμως λόγω της μορφολογίας του χωριού που είναι ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένο και της παλαιότητας των σπιτιών η κατάσβεση της φωτιάς ήταν ιδιαίτερα δύσκολη.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατέβαλαν τιτάνιο αγώνα ώστε να κατασβήσουν τη φωτιά η οποία κατάστρεψε ολοσχερώς το σπίτι ενώ επεκτάθηκε και στα γειτονικά σπίτια χωρίς όμως να προκαλέσει ζημιές αφού κατασβήστηκε γρήγορα.

Ακόμα παραμένουν άγνωστα τα αίτια από τα οποία προκλήθηκε η φωτιά. Σύμφωνα με πληροφορίες το μεγαλύτερο από τα τρία παιδιά προσπάθησε να σώσει τα δυο μικρότερα αλλά δυστυχώς έχασε τις αισθήσεις του από τους πυκνούς καπνούς και τις έντονες αναθυμιάσεις.
Η οικογένεια των τριών παιδιών είναι πολύτεκνη, οι γονείς έχουν δέκα παιδιά και διαμένουν μόνιμα στην Καβάλα όπου και εργάζονται, στη ΔΕΗ ο πατέρας και ως καθηγήτρια γαλλικών η μητέρα. Οι γονείς με τα μικρότερα παιδιά της οικογένειας συνήθιζαν να επισκέπτονται τον παππού και τη γιαγιά τα Σαββατοκύριακα και να διαμένουν στο πατρικό σπίτι του πατέρα.

Βρήκαν τον ένα ληστή της Αιδηψού - Είχε αρπάξει, μαζί με άλλους δύο, 426.760 ευρώ

Ένας  Έλληνας 42 χρόνων είναι ο "εγκέφαλος" της ληστείας που έγινε τον Απρίλιο του 2011, στο υποκατάστημα της Εμπορικής τράπεζας στα Λουτρά Αιδηψού , με τη λεία να ξεπερνά τις 420.000 ευρώ. 
 
Μετά από μεθοδική έρευνα η Ασφάλεια κατέληξε στον 42χρονο Έλληνα, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία και παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων.

Στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας υποβλήθηκε η σχετική δικογραφία και σε βάρος του 42χρονου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης από τον  Ανακριτή Χαλκίδας.

Το θράσος των τριών ληστών ήταν μεγάλο αφού στις 20 Απριλίου 2011 το μεσημέρι, ο 42χρονος μαζί με δύο ακόμη συνεργούς του, μπήκαν χωρίς να έχουν καλυμμένα τα πρόσωπά τους στην Εμπορική Τράπεζα Αιδηψού.

Απείλησαν με όπλα και ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους και πήραν συνολικά από το κεντρικό χρηματοκιβώτιο, το Α.Τ.Μ. και τα ταμεία, το χρηματικό ποσό των 426.760 ευρώ. 

Από την Ασφάλεια Χαλκίδας ανακοινώθηκε ότι συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό των δύο συνεργών του 42χρονου.

ΑΦΕΘΗΚΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ Ο μουσικοσυνθέτης με τα ναρκωτικά

Ελεύθερος, σύμφωνα με πληροφορίες, αφέθηκε την Παρασκευή ο γνωστός μουσικοσυνθέτης που συνελήφθη στο σπίτι του, την Πέμπτη, με μεγάλη ποσότητα χασίς.

Υπενθυμίζουμε ότι η σύλληψη του συνθέτη έγινε στο σπίτι του, στη Γλυφάδα, όπου βρέθηκαν 465 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και μία ζυγαριά.

Ο ίδιος και η σύντροφός του οδηγήθηκαν το πρωί της Παρασκευής στην ανακρίτρια, στην οποία υποστήριξαν ότι τα ναρκωτικά προοριζόταν για ιδία χρήση και αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικό όρο απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Ο μουσικοσυνθέτης είχε απασχολήσει και παλιότερα την δικαιοσύνη καθώς είχε δικαστική διαμάχη για τα πνευματικά δικαιώματα τραγουδιού.

Καταδίωξη στον Άγιο Δημήτριο

Οδηγός αναστάτωσε πριν από λίγη ώρα την περιοχή του Αγίου Δημητρίου. Δεν σταμάτησε σε σήμα αστυνομικού για έλεγχο και τον κατεδίωξαν…

Πρίν απο λίγη ώρα, αστυνομικοί στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου, έκαναν σήμα για τυπικό έλεγχο σε όχημα που περνούσε εκείνη την ώρα απο το σημείο.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου, δεν έκοψε ταχύτητα. Αντίθετα επιτάχυνε και προσπάθησε να ξεφύγει. Με αποτελεσμα να ακολουθήσει καταδίωξη στους δρόμους του Αγίου Δημητρίου.

Κατα τη διάρκεια της καταδίωξης, ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του και έπεσε επάνω σε σταθμευμένα αυτοκίνητα. Το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε και οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη του.

ΘΥΕΛΛΑ κατά των παραγωγών για τον θάνατο της νοσοκόμας της Middleton

Παγκόσμια κατακραυγή έχει ξεσηκωθεί εδώ και λίγες ώρες εναντίον των δύο ραδιοφωνικών παραγωγών που υποδύθηκαν την βασίλισσα Ελισάβετ και τον πρίγκιπα Κάρολο και έκαναν φάρσα στη νοσοκόμα της Kate Middleton, η οποία βρέθηκε νεκρή το απόγευμα της Παρασκευής.

Ο ραδιοφωνικός σταθμός στον οποίο εργάζονται ανακοίνωσε μέσω Facebook πως η εκπομπή της Mel Greig και του Michael Christian αναστέλλεται μέχρι νεωτέρας, «σε ένδειξη σεβασμού γι' αυτό που μόνον ως τραγωδία μπορεί να χαρακτηριστεί». Παράλληλα, ο σταθμός εξέφρασε την λύπη του για τον θάνατο της νοσοκόμας, Jacintha Saldanha.

Αυστραλοί ακροατές αλλά και άνθρωποι από όλο τον κόσμο ζητούν την απομάκρυνση των παραγωγών, θεωρώντας τους υπεύθυνους, ενώ οι ίδιοι, αφού ζήτησαν συγνώμη, απενεργοποίησαν τους λογαριασμούς τους στο Twitter που «πλημμύρισαν» με σχόλια.

Αυτοκτονία ή κάτι άλλο πίσω από τον θάνατο;

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, η Jacintha Saldanha έβαλε τέλος στη ζωή της, καθώς αισθανόταν πολύ μόνη και συγχυσμένη, καθώς αποκάλυψε στοιχεία για την κατάσταση της 30χρονης εγκυμονούσας δούκισσας, χωρίς, φυσικά, να καταλάβει ότι επρόκειτο για φάρσα.

Επισήμως, πάντως, η Αστυνομία δηλώνει ότι ο θάνατος της νοσοκόμας αντιμετωπίζεται ως ανεξήγητος και οι έρευνες για να διαπιστωθούν τα αίτια συνεχίζονται.

Αν οι πληροφορίες για αυτοκτονία επαληθευτούν, θα επανέλθει για ακόμα μία φορά στο προσκήνιο η συζήτηση για τα όρια του Τύπου και της σάτιρας.

Αναλυτές επισημαίνουν πως κάθε άνθρωπος εκλαμβάνει με διαφορετικό τρόπο το χιούμορ και αντιδρά σε αυτό ανάλογα με την ψυχοσύνθεση και το αισθητήριό του.

Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που παραλληλίζουν τον θάνατο της νοσοκόμας -αν τελικά πρόκειται για αυτοκτονία- με τον άδικο χαμό της πριγκίπισσας Diana, το αυτοκίνητο της οποίας προσέκρουσε σε σήραγγα της Γαλλίας την ώρα που δεκάδες παπαράτσι το κυνηγούσαν προκειμένου να εξασφαλίσουν ένα ενσταντανέ της με τον Dodi Al Fayed...

Enhanced by Zemanta

Μυστήριο με το θάνατο ηλικιωμένης στη Θεσσαλονίκη

Νεκρή μέσα στο σπίτι της, στην περιοχή Μετεώρων Θεσσαλονίκης, βρέθηκε 97χρονη γυναίκα και η Αστυνομία ερευνά το ενδεχόμενο να έπεσε θύμα δολοφονίας, με κίνητρο τη ληστεία.

Η ηλικιωμένη βρέθηκε νεκρή μέσα σε δωμάτιο της μονοκατοικίας, όπου ζούσε μόνη τα τελευταία χρόνια, ενώ, όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, δεν έφερε εμφανείς κακώσεις ή τραύματα. Ωστόσο, τα δωμάτια και οι άλλοι χώροι του σπιτιού ήταν ακατάστατοι και εμφανώς ερευνημένοι, γεγονός που οδηγεί τους αστυνομικούς στο συμπέρασμα ότι τη δολοφόνησαν.

Τα ακριβή αίτια του θανάτου θα προκύψουν μόλις ολοκληρωθούν οι τοξικολογικές εξετάσεις.


Με απεργία διαρκείας αντιδρούν οι ιδιοκτήτες φορτηγών Δημοσίας Χρήσης

Στην πραγματοποίηση απεργίας διαρκείας προσανατολίζονται οι ιδιοκτήτες φορτηγών Δημόσιας Χρήσης, αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο.

Μάλιστα, έχουν εξαγγείλει ήδη την ημερομηνία που θα ξεκινήσουν τις κινητοποιήσεις τους, που είναι η 10η Δεκεμβρίου 2012, με την κυβέρνηση να προσπαθεί να τους μεταπείσει.
Για το λόγο αυτό πραγματοποιήθηκε σήμερα μαραθώνια συνάντηση των εκπροσώπων των ιδιοκτητών με τον γενικό γραμματέα Μεταφορών, Νίκο Σταθόπουλο, χωρίς να υπάρξει κάποιο θετικό αποτέλεσμα.

Οι ιδιοκτήτες φορτηγών ΔΧ διαμαρτύρονται για τις ακόλουθες δύο ρυθμίσεις:
  • Μίσθωση φορτηγών, κάτω των 3,5 τόνων, από επιχειρήσεις και ιδιώτες. Αίρονται οι περιορισμοί που υπάρχουν ως προς τον ελάχιστο χρόνο μίσθωσης μικρών φορτηγών, ως 3,5 τόνους, από επιχειρήσεις και ιδιώτες.
  • Μίσθωση φορτηγών οχημάτων στις οδικές εμπορευματικές μεταφορές, χωρίς οδηγό.
Από την πλευρά του υπουργείου τονίζεται πως με αυτές τις αλλαγές προωθείται ο εκσυγχρονισμός του πλαισίου, ώστε να ακολουθηθεί η κοινή Ευρωπαϊκή πολιτική.
Παράλληλα, με την εξάλειψη των περιορισμών αυτών αναμένεται ότι θα τονωθεί η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για μείωση στο κόστος του προϊόντος και άρα στην τελική τιμή του προϊόντος,, θα επιτευχθεί καλύτερη και πληρέστερη κάλυψη των αναγκών των καταναλωτών και θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας σε σχετιζόμενες με αυτή τη δραστηριότητα επιχειρήσεις.

Πηγή:  | iefimerida.gr

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Φοιτητές αποδοκίμασαν τον βουλευτή της ΝΔ, Θ.Νταβλούρο (βίντεο)

Επεισοδιακή ήταν η συζήτηση που έγινε το απόγευμα της Παρασκευής σε αίθουσα του Εμπορικού Συλλόγου της Πάτρας με θέμα την ανάπτυξη του Πανεπιστημίου. 

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα dete.gr, στην εκδήλωση είχαν κληθεί και βουλευτές (παρέστησαν οι Νίκος Νικολοπουλος, Βασίλης Χατζηλάμπρου και Μαρία Κανελλοπούλου), όταν όμως εμφανίστηκε ο βουλευτής της ΝΔ Θανάσης Νταβλούρος επικράτησε ένταση καθώς φοιτητές τον χαρακτήρισαν ανεπιθύμητο λόγω των θέσεων του κόμματός του σε σχέση με τις εξελίξεις στα Πανεπιστήμια και την Παιδεία γενικότερα. Οι φοιτητές του θύμισαν πως ήταν απέναντί τους και ως Διοικητής Ασφάλειας Πατρών σε όλες τις κινητοποιήσεις τους
Σχετικά Άρθρα: 

Πέτυχε η επαναγορά των ομολόγων – Ανοιξε ο δρόμος για τα 44 δισ.


Με απόλυτη αισιοδοξία αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τη διαδικασία επαναγοράς των ελληνικών ομολόγων που ήταν το σημαντικότερο εμπόδιο για την απόφαση των εταίρων και δανειστών μας προκειμένου να αποφασίσουν τη σταδιακή εκταμίευση των 44 δισ. ευρώ.

Ηδη, οι ελληνικές τράπεζες δήλωσαν ότι είναι διατεθειμένες να προσφέρουν το σύνολο των ομολόγων που έχουν στην κατοχή τους και πάντως το ποσό αυτό θα είναι τουλάχιστον 10 δισ. ευρώ, ενώ στα χαρτοφυλάκια τους υπάρχουν ομόλογα αξίας ακόμη 5 δισ. ευρώ που κρατούνται ως backup.

Την ίδια ώρα εξαιρετικά αισιόδοξα είναι τα μηνύματα και από το εξωτερικό καθώς έως τώρα έχει καταγραφεί προσφορές της τάξεως των 16 δισ. ευρώ τόσο από τα hedge funds όσο και από άλλους.

Ειδικότερα, ολοκληρώθηκε σήμερα στις 7 το απόγευμα η προθεσμία υποβολής των προσφορών για τη συμμετοχή στη δημοπρασία των ελληνικών κρατικών ομολόγων και σύμφωνα με πληροφορίες δεν αναμένεται να υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις εντός των επομένων ωρών, καθώς η διαδικασία καταμέτρησης απαιτεί αρκετές ώρες προκειμένου να υπάρξει ξεκάθαρη εικόνα για τα ποσοστά συμμετοχής.

Από πλευράς ελληνικών τραπεζών η συμμετοχή στο πρόγραμμα ήταν καθολική. Με επίσημες ανακοινώσεις οι τράπεζες επιβεβαιώνουν ότι συμμετέχουν στο πρόγραμμα επαναγοράς χρέους της Ελληνικής Κυβέρνησης που ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών στις 3 Δεκεμβρίου 2012.

Ολες οι μεγάλες ελληνικές τράπεζες, Εθνική, Aplha Bank, Eurobank, Πειραιώς, ΤΤ, καθώς και η Attica Bank ανακοίνωσαν την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα. Επίσης και οι μικρότερες ελληνικές τράπεζες συμμετέχουν στο πρόγραμμα επαναγοράς δημιουργώντας αισιοδοξία για την έκβαση του τελικού αποτελέσματος

Είχαν προηγηθεί οι συνεδριάσεις των ΔΣ των τραπεζών για να αποφασίσουν τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων με το 100% των χαρτοφυλακίων που διαθέτουν ενώ οι τραπεζίτες ανέμεναν ως το πέρας της διαδικασίας για να διαπιστωθεί, αναλόγως με τη συμμετοχή των hedge funds, αν θα γίνει αποδεκτή η προσφορά στο σύνολό της ή θα «κρατήσουν» μέρος των τίτλων.

Συνολικά η Ελλάδα προσδοκά όφελος της τάξης των 20 δισ. ευρώ καθώς θα κληθεί να πληρώσει περίπου 10 δισ. εξαγοράζοντας κρατικό χρέος της τάξης των 30 δισ.

Την Κυριακή σε τηλεδιάσκεψη του Euro Working Group θα γίνει μια πρώτη εκτίμηση της κατάστασης καθώς η τελική απόφαση για το ποσό της πληρωμής που θα απαιτηθεί θα αποφασιστεί τη Δευτέρα17 Δεκεμβρίου.

Στο μεταξύ όμως, στη συνεδρίαση του Eurogroup στις 13 Δεκεμβρίου θα έχουν ληφθεί οι αποφάσεις των δανειστών και εταίρων μας για την εκταμίευση των 44 δισ. υπέρ της Ελλάδας. Σε πρώτη φάση των 34,7 δισ. και σε τρεις ακόμη δόσεις το 2013 (Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο) των υπολοίπων.

Με την ολοκλήρωση της επαναγοράς των ομολόγων, την ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου και την συνέχιση των θεσμικών μεταρρυθμίσεων θεωρείται ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις που έχουν τεθεί στη χώρα μας.



Πηγή:   iefimerida.gr

Enhanced by Zemanta

10 Βήματα για να προστατεύσετε το κινητό σας από τους χάκερς

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΚΑΘΑΡΑ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ

Στο έλεος των χάκερ βρίσκονται οι χρήστες smartphones που δεν λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας προκειμένου να θωρακίσουν τη συσκευή τους απέναντι στους ηλεκτρονικούς κινδύνους. Τον τελευταίο χρόνο οι κυβερνοεπιθέσεις στα έξυπνα κινητά τηλέφωνα έχουν εκτοξευθεί κατακόρυφα. 

Οι επιτήδειοι εγκαθιστούν ιούς στα τηλέφωνα, εκμεταλλευόμενοι κενά στην ασφάλεια των συσκευών όταν οι κάτοχοί τους σερφάρουν στο Ιντερνετ ή χρησιμοποιούν εφαρμογές (apps).

Από τη στιγμή που ο ιός μολύνει το κινητό, οι κυβερνοεγκληματίες αποκτούν πρόσβαση στα δεδομένα του χρήστη (μηνύματα, επαφές, κωδικοί πρόσβασης κ.ά.) και, σε ορισμένες περιπτώσεις, στον τραπεζικό του λογαριασμό.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Νεκρή η νοσοκόμα που αποκάλυψε στοιχεία για την Κέιτ Μίντλτον

Η νοσοκόμα του νοσοκομείου King Edward VII του Λονδίνου, η οποία έπεσε θύμα τηλεφωνικής φάρσας αποκαλύπτοντας λεπτομέρειες για την υγεία της εγκυμονούσας Κέιτ Μίντλτον, βρέθηκε νεκρή. 

Η αστυνομία του Λονδίνου δέχθηκε κλήση το πρωί της Παρασκευής για μια γυναίκα που είχε βρεθεί αναίσθητη στο κεντρικό Λονδίνο.

Το νοσοκομείο αναμένεται να εκδώσει ανακοίνωση για το συμβάν.

Την περασμένη Τετάρτη, η νοσοκόμα Τζακίντα Σαλντάνα είχε αποκαλύψει λεπτομέρειες για την κατάσταση της υγείας της εγκύου Μίντλτον σε δύο Αυστραλούς ραδιοφωνικούς παραγωγούς του ραδιοσταθμού του Σίδνεϊ 2Day FM, οι οποίοι προσποιήθηκαν - στο πλαίσιο τηλεφωνικής φάρσας - ότι είναι η βασίλισσα Ελισάβετ Β΄ και ο πρίγκιπας Κάρολος.

Enhanced by Zemanta

ΒΙΝΤΕΟ - Τριανταφυλλόπουλος για την πρωινή ληστεία: "Γινόταν πόλεμος"


"Γινόταν πόλεμος" λέει χαρακτηριστικά ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος περιγράφοντας την εμπειρία που έζησε όταν ήρθε αντιμέτωπος με τους ληστές τα ξημερώματα.

 Δείτε το βίντεο από τη ΝΕΤ

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη με χασίς ο γιος πολυσυζητημένου Πρύτανη!


Η είδηση ότι ο νεαρός γιος του Πρύτανη, πιάστηκε με ποσότητα χασίς έσκασε σαν βόμβα...


Σοκ στην ακαδημαϊκή κοινότητα της Θεσσαλονίκης προκαλεί η σύλληψη από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ νεαρού φοιτητή με χασίς, ο οποίος είναι γιος γνωστού και πολυσυζητημένου πανεπιστημιακού καθηγητή της πόλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr, οι αστυνομικοί στον έλεγχο που πραγματοποίησαν βρήκαν στην κατοχή του ποσοτητα 6,2 γραμμαρίων χασις, τα οποία όπως είπε τα ήθελε για προσωπική χρήση.

Ο νεαρός οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα Καλαμαριάς, που διενεργει την προανακριση...

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού - "Αγριεύει" ο καιρός το Σάββατο


Από αύριο το απόγευμα (Σάββατο 8-12-2012) μεταβολή του καιρού από τα δυτικά με κύρια χαρακτηριστικά:

α) τις βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι έντονες

β) τις χιονοπτώσεις αρχικά στα ορεινά και τα βορειοδυτικά ημιορεινά και από το βράδυ της Κυριακής σε πεδινές περιοχές της βόρειας χώρας και πρόσκαιρα και σε ημιορεινές της κεντρικής.

γ) τους αρχικά νοτίους ανέμους που θα φτάσουν τα 8 μποφόρ στα πελάγη και τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή στο βόρειο Αιγαίο και πιθανώς στο κεντρικό τα 9 μποφόρ και οι οποίοι το απόγευμα της Κυριακής θα εξασθενήσουν και στα δυτικά και βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν στο Ιόνιο και το βορειοδυτικό Αιγαίο στα 8 μποφόρ.

Συγκεκριμένα τα φαινόμενα θα είναι έντονα:

το Σάββατο (8-12-12) από το απόγευμα στο βόρειο Ιόνιο, την ήπειρο, βαθμιαία στα υπόλοιπα δυτικά και τη νύχτα στη νότια Πελοπόννησο, τη δυτική και νοτια Κρήτη, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανώς πρόσκαιρα στη δυτική Θεσσαλία και την Αττική.

Την Κυριακή (9-12-12) θα επεκταθούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πιθανώς πρόσκαιρα στις Κυκλάδες. Από το απόγευμα όμως ύφεση θα παρουσιάσει ο καιρός από τα δυτικά και το βραδυ τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα οπου και θα εξασθενήσουν τη Δευτέρα.

Βίντεο: Άσεμνες χειρονομίες από άνδρα των ΜΑΤ σε μαθητές


Άνδρας των ΜΑΤ στη διαδήλωση για τον Α... από allthewebnews

Δείτε πώς αντέδρασε αστυνομικός σε συνθήματα μαθητών, κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων για την μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στο κέντρο της Αθήνας. Το βίντεο κάνει το γύρο του διαδικτύου (Vid)

Ισχυρότατη ήταν και χτες Πέμπτη η αστυνομική παρουσία κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας, με αφορμή την συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν στο δεύτερο γύρο συγκεντρώσεων αργά το βράδυ στα Εξάρχεια, κοντά στο σημείο δολοφονίας του 15χρονου μαθητή, ενώ με πετροπόλεμο, ρίψη χημικών και αρκετές υλικές ζημιές σε προσόψεις τραπεζών και αυτοκίνητα, Στο φως της δημοσιότητας ήρθε σήμερα Παρασκευή μάλιστα, σχετικό βίντεο με την προκλητική στάση άνδρα των ΜΑΤ απέναντι σε μαθητές - διαδηλωτές στην Αθήνα, το οποίο κάνει ήδη τον γύρο του διαδικτύου.

Στο εν λόγω βίντεο απεικονίζεται άνδρας των ΜΑΤ να προβαίνει σε άσεμνες χειρονομίες, παρουσία πολλών συναδέλφων του, ενώ πολλοί έκαναν λόγο "για διαφορετική απόπειρα επίδειξης ισχύος απέναντι στους συγκεντρωμένους".

Το προσβλητικό ενσταντανέ διέρρευσε στο διαδίκτυο τις πρώτες πρωϊνές ώρες της Παρασκευής, από τον χρήστη

Συνελήφθησαν υπάλληλοι του Δήμου Αθηναίων για διαφθορά

Δυο υπάλληλοι του δήμου Αθηναίων συνελήφθησαν χθες από την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας για διαφθορά 

Οι δύο υπάλληλοι, ένας εργοδηγός και ένας εργατοτεχνίτης της Διεύθυνσης Κοινόχρηστων Χώρων του τμήματος Αυτεπιστασίας, σύμφωνα με καταγγελίες, απαίτησαν από ιδιώτη 300 - 500 ευρώ, προκειμένου να προβούν σε θετική αυτοψία σχετικά με πεζοδρόμιο του δήμου. Οι δυο υπάλληλοι ζήτησαν χρήματα για να πιστοποιήσουν ότι το πεζοδρόμιο δεν είχε υποστεί φθορές από εργασίες, που γινόταν σε παρακείμενο κτίριο.

Για την υπόθεση ενημερώθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων, ο οποίος παρότρυνε τον πολίτη που έκανε την καταγγελία να συνεργαστεί με την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων. Οι δύο υπάλληλοι συνελήφθησαν με προσημειωμένα χαρτονομίσματα και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα. Κατηγορούνται για παθητική δωροδοκία και παράβαση καθήκοντος.

Όπως σημειώνει ο δήμος Αθηναίων, τα τελευταία δύο χρόνια έχουν πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης 12 υποθέσεις χρηματισμού στον δήμο Αθηναίων και έχουν σχηματιστεί οι σχετικές δικογραφίες. Ο δήμος Αθηναίων τονίζει ότι οι προσπάθειες για διαφάνεια θα συνεχιστούν και ενθαρρύνει τους δημότες να μην ανέχονται και να καταγγέλλουν περιπτώσεις διαφθοράς.

Πλήρωσε ο Παναθηναϊκός, ελεύθερος ο Μπατίστ

Το χρέος προς την εφορία, ύψους 200.000 ευρώ, πληρώθηκε από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός, ο Αμερικανός σέντερ αφέθηκε ελεύθερος και πλέον είναι έτοιμος να συμμετάσχει στην αποψινή μάχη του Παναθηναϊκού με τη Φενέρμπαχτσε στο κλειστό του ΟΑΚΑ. 

Θυμίζουμε ότι επί σειρά ετών παίκτης των Κυπελλούχων Ελλάδας συνελήφθη στο αεροδρόμιο "Ελ Βενιζέλος" το βράδυ της Πέμπτης λίγη ώρα μετά την άφιξη της αποστολής της τουρκικής ομάδας.

Εννοείται ότι ο παίκτης θα τύχει αποθεωτικής υποδοχής από το κοινό του Παναθηναϊκού ενώ φυσικά η προγραμματισμένη βράβευσή του στο ημίχρονο του αγώνα θα γίνει κανονικά. Αλλωστε και ο ίδιος περίμενε εδώ και πολύ καιρό αυτή τη στιγμή.

Μάχη αστυνομικών με 4 ληστές που ξέφυγαν με το ΙΧ του Τριανταφυλλόπουλου - 2 ΒΙΝΤΕΟ

Το αυτοκίνητο του Τριανταφυλλόπουλου με το οποίο διέφυγαν οι ληστές
Πραγματική μάχη με τέσσερις ένοπλους ληστές έδωσαν τα ξημερώματα αστυνομικοί στη Νέα Ερυθραία και στο Κρυονέρι, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται γιγαντιαία επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Οι ληστές κατάφεραν να ξεφύγουν με το αυτοκίνητο του δημοσιογράφου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, το οποίο αργότερα εγκατέλειψαν σε ρέμα.
 
Ήταν 03:00 τα ξημερώματα, όταν τα βόρεια προάστια αναστατώθηκαν από πυροβολισμούς. Όλα ξεκίνησαν όταν τέσσερις ληστές αποπειράθηκαν να ληστέψουν σπίτι στην Εκάλη, αλλά έγιναν αντιληπτοί από τους ιδιοκτήτες.

Ειδοποιήθηκε αμέσως η αστυνομία και δύο περιπολικά έσπευσαν στο σημείο. Εκεί σημειώθηκε και η πρώτη ανταλλαγή πυροβολισμών.

Οι ληστές απομακρύνθηκαν πεζοί. Την ίδια ώρα, στο σημείο έσπευσε ο δημοσιογράφος Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, ο οποίος είχε ακούσει τους πυροβολισμούς. Σύμφωνα με την αστυνονία, όπως είπε προηγουμένως το Mega, οι δράστες τον κατέβασαν από το αυτοκίνητο, επιβιβάστηκαν σε αυτό και έφυγαν με προορισμό το Κρυονέρι.

Η αστυνομία, που στο μεταξύ είχε στείλει ενισχύσεις, ξεκίνησε την καταδίωξη και σε σύντομο χρονικό διάστημα, κατάφερε να τους εγκλωβίσει. Σε αυτό το σημείο, σημειώθηκαν και πάλι πυροβολισμοί. Το αυτοκίνητο του δημοσιογράφου ανετράπη στο ρέμα Κρυονερίου.

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player
video platformvideo managementvideo solutionsvideo player Πηγή βίντεο: zougla.gr

Reuters: Ρατσιστικές θηριωδίες στην Αθήνα – Χαρακιές στην πλάτη μετανάστη

Σοκάρει η εικόνα με το χαραγμένο «Χ» στην πλάτη Σομαλού μετανάστη που παρουσιάζει το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, μαζί με συνεντεύξεις μεταναστών που βασανίστηκαν στα χέρια ρατσιστών στη χώρα μας.

Σε άρθρο του, το πρακτορείο παρουσιάζει την περίπτωση του 32χρονου Σομαλού Χασάν Μέκκι και του 29χρονου Αιγύπτιου Ουαλίντ Τάλεμπ. Δυο ιστορίες φρίκης και ντροπής που στιγματίζουν την εικόνα της χώρας διεθνώς. Τον περασμένο Αύγουστο ο 32χρονος Χασάν Μέκκι περπατούσε με έναν φίλο του το κέντρο της Αθήνας όταν άκουσε ξαφνικά μια φωνή να του λέει «Πήγαινε σπίτι σου, μαύρε». Είδε τότε μοτοσικλετιστές με μαύρα πουκάμισα και ελληνικές σημαίες να τον πλησιάζουν, ενώ δευτερόλεπτα μετά βρέθηκε αναίσθητος στην άσφαλτο από χτύπημα στο κεφάλι. Όταν ξύπνησε, βρισκόταν μέσα σε μία λίμνη αίματος, και στην πλάτη του ήταν χαραγμένο ένα τεράστιο Χ. Μιλώντας στο πρακτορείο δήλωσε πως φοβάται για τη ζωή του, αλλά «δεν μπορώ να ζητήσω βοήθεια γιατί δεν έχω τα απαραίτητα χαρτιά για την παραμονή μου στη χώρα».


Αρκετές μέρες αργότερα, στη Σαλαμίνα, ο Αιγύπτιος Ουαλίντ Τάλεμπ ξυλοκοπήθηκε από φούρναρη, ο οποίος αρνήθηκε να τον πληρώσει για τις εργασίες καθαρισμού που του είχε προσφέρει. Ο ιδιοκτήτης του φούρνου και δυο ακόμα άτομα έδεσαν μία μεταλλική αλυσίδα 8 μέτρων γύρω από τον λαιμό του Τάλεμπ και τον έσυραν σε έναν στάβλο. Τον έδεσαν σε μία καρέκλα και άρχισαν να τον χτυπούν μέχρι που τον άφησαν αναίσθητο, ενώ έπιναν μπύρες και διασκέδαζαν με την ψυχή τους. Tα βασανιστήρια του διήρκησαν 18 ολόκληρες ώρες.
Αφού του δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες, κρατήθηκε από την Ασφάλεια επειδή δεν είχε τα απαραίτητα χαρτιά. Δήλωσε στο πρακτορείο Reuters «Έμαθα όσο ήμουν στη φυλακή ότι το αφεντικό μου είχε ήδη αφεθεί ελεύθερο. Με χτύπησαν, με έκλεψαν και όλοι ήταν έξω από τη φυλακή, εκτός από μένα».

Πηγή:  iefimerida.gr
Enhanced by Zemanta

ΔΥΟ νέες δημοσκόπησεις δίνουν πρωτιά στο ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis για την "Εφημερίδα των Συντακτών", ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει το προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου με 2,2%.

Η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 19,8%, η Χρυσή Αυγή 9%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 6%, το ΠΑΣΟΚ 5%, η ΔΗΜ. ΑΡ 4,5% και το ΚΚΕ 4,1%.

Στην ερώτηση " ποιο κόμμα νομίζετε ότθ θα έρθει πρώτο" το 46% απάντησε ΣΥΡΙΖΑ και το 26% Νέα Δημοκρατία.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, οι 8 στους δέκαν πιστεύουν ότι η οικονομική κατάσταση είναι δυσχερέστερη, το 2% θεωρεί ότι υπάρχει βελτίωση.

Όσο για την κατάσταση στο μέλλον, το 78% πιστεύει ότι τα πράγματα θα επιδεινωθούν και το 5% ότι θα βελτιωθούν.

Το 47% πιστεύει ότι η χώρα θα χρεωκοπήσει, ενώ 4 στους 10 πιστεύουν ότι η κρίση θα ξεπεραστεί.

Το 57% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι η επιστροφή στη δραχμή είναι αρνητικό για τη χώρα. Το 58% πιστεύει ότι είναι αρνητικό για τους ίδιους.


Σε αυτή τη δημοσκόπηση και για πρώτη φορά, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Αντώνης Σαμαράς ισοβαθμούν στην πρώτη θέση όσον αφορά στην ερώτηση, ποιος θεωρείται "καταλληλότερος πρωθυπουργός".

Και σε άλλη δημοσκόπηση, της Marc,που δημοσιεύει το iefimerida.gr, στην ερώτηση για την πρόθεση ψήφου προηγείται καθαρά ο ΣΥΡΙΖΑ με 3,1% και ποσοστό 23,4%. Ακολουθούν η Νέα Δημοκρατία με 20,3%, η Χρυσή Αυγή με 8,6%, το ΠΑΣΟΚ με 5,5%, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες με 5,1%, η Δημοκρατική Αριστερά με 4,5%, το ΚΚΕ με 4%. Τα υπόλοιπα κόμματα συγκεντρώνουν αθροιστικά 5,8%. Λευκά, άκυρα και αποχή αθροίζουν 11,2% και η αδιευκρίνιστη ψήφος 11,6%.

Με σταθμισμένο δείγμα, χωρίς άκυρο, λευκό, αποχή και αδιευκρίνιστη ψήφο τα ποσοστά διαμορφώνονται ως εξής: ΣΥΡΙΖΑ 30,4%, Νέα Δημοκρατία 26,2%, Χρυσή Αυγή 11,1%, ΠΑΣΟΚ 7,1%, Ανεξάρτητοι Ελληνες 6,6%, Δημοκρατική Αριστερά 5,8%, ΚΚΕ 7,2% και άλλα κόμματα -αθροιστικά- 7,6%.


Ισχυρός σεισμός - Κίνδυνος τσουνάμι στην Ιαπωνία

Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε πριν από λίγο στην Ιαπωνία μεγέθους 7,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Προειδοποίηση για τσουνάμι εξέδωσε το Κέντρο του Ειρηνικού Ωκεανού λόγω του μεγέθους του σεισμού.

Στο επίκεντρο βρέθηκε ξανά η ανατολική Ιαπωνία, που είχε υποστεί βιβλική καταστροφή από το σεισμό και του τσουνάμι της 11ης Μαρτίου του 2011.

Ο σεισμός έγινε αισθητός και στο Τόκιο, με αυτόπτες μάρτυρες να δηλώνουν στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι έτρεμαν τα κτήρια.

Εκρηξη βόμβας έξω από το σπίτι του Γιάννου Παπαντωνίου

Στις 4:30 τα ξημερώματα σημειώθηκε έκρηξη στην Κηφισιά έξω από το σπίτι του πρώην υπουργού Οικονομίας Γιάννου Παπαντωνίου.

 

Στο σημείο έφτασαν άμεσα δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ και διαπίστωσαν πως άγνωστοι δράστες είχαν τοποθετήσει έξω από το σπίτι του κ. Παπαντωνίου έξι γκαζάκια. Από την ισχυρή έκρηξη καταστράφηκαν τα δύο αυτοκίνητα του πρώην υπουργού

Απογραφή των συνταξιούχων σε όλα τα ταμεία μέχρι 28 Φεβρουαρίου 2013

Μέχρι τις 28η Φεβρουαρίου 2013, όλα τα ασφαλιστικά ταμεία κύριας και επικουρικής ασφάλισης τα οποία δεν έχουν διενεργήσει αυτοπρόσωπη απογραφή των συνταξιούχων τους, θα πρέπει...να την πραγματοποιήσουν άμεσα.

Ο υπουργός Εργασίας κ. Γ. Βρούτσης με εξαιρετικά επείγον έγγραφό του προς όλα τα ασφαλιστικά ταμεία της αρμοδιότητάς του, ζητά να πραγματοποιηθούν παντού «αυτοπρόσωπες απογραφές» των συνταξιούχων, στο πλαίσιο των μέτρων για την «περιστολή των παράνομων συντάξεων».

Η απογραφή αφορά τα ασφαλιστικά ταμεία που δεν έχουν προχωρήσει σε ανάλογα μέτρα. Ο κ. Βρούτσης ζητά από όλα τα ταμεία να ενημερώσουν την ηγεσία του υπουργείου - το αργότερο έως τις 7 Δεκεμβρίου - για τα εξής:

1. Κατά πόσο έχει γίνει απογραφή στο ασφαλιστικό ταμείο.

2. Πόσοι συνταξιούχοι απογράφηκαν και πόσοι όχι.

3. Τα μέτρα που έλαβε η διοίκηση του ταμείου για όσους συνταξιούχους δεν απογράφηκαν.

4. Κατά πόσο αναζητήθηκαν - δικαστικά - οι παρανόμως καταβληθέντες συντάξεις.

Το υπουργείο στο έγγραφό του διευκρινίζει ότι όλες οι διαδικασίες της απογραφής - όπου δεν έχει γίνει - θα πρέπει να ολοκληρωθούν σε δύο μήνες - τέλος Φεβρουαρίου - και δεν πρόκειται να δοθεί καμία άλλη παράταση των προθεσμιών.

Καταλήψεις σε όλα τα Δημαρχεία της χώρας στις 10 Δεκέμβρη

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων τους αποφάσισαν οι υπάλληλοι των δήμων, αντιδρώντας στις αποφάσεις του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για διαθεσιμότητα και μετακινήσεις υπαλλήλων. 

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ αποφάσισε συνέχιση σε καταλήψεις Δημαρχείων και Δημοτικών κτιρίων για την Παρασκευή 7 Δεκέμβρη και όλο το Σαββατοκύριακο, αλλά και αποχή από κάθε εργασία το Σάββατο και τη Κυριακή.

Μάλιστα τη για τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου έχει εξαγγείλει γενικευμένες καταλήψεις σε όλες τις υπηρεσίες των Δήμων και την πραγματοποίηση Πανελλαδικής σύσκεψης Διοικητικών Συμβουλίων, ενώ τη Δευτέρα θα συνεδριάσει εκ νέου η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑΣ: Εκτέλεσε 41χρονη μέσα σε διαμέρισμα και την πέταξε στο δρόμο!

Γεωργιανή, 41 ετών, δολοφονήθηκε στις 9 το βράδυ στην οδό Αλκιβάδου 52, στον Άγιο Παντελεήμονα. 

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, η 41χρονη διέμενε στην πολυκατοικία, όπου σημειώθηκε επεισόδιο με άγνωστο άτομο στο διαμέρισμά της.

Κατά τη διάρκεια του επεισοδίου, ο δράστης πυροβόλησε τη γυναίκα η οποία τραυματισμένη κατέβηκε στο δρόμο όπου και άφησε την τελευταία της πνοή.

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η Ασφάλεια Αττικής.

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Φθιώτιδα: 18χρονος έσφαξε την γιαγιά του και ένα γείτονα!

Το διπλό φονικό έγινε απόψε στο Μώλο Φθιώτιδας! Όλα ξεκίνησαν όταν ο εγγονός τσακώθηκε με τη γιαγιά του για άγνωστη αιτία...

Όπως διαβάζουμε στο LamiaReport, ο νεαρός φέρεται να έσφαξε αρχικά τη γιαγιά του.
Όταν ένας γείτονας άκουσε τις φωνές της γυναίκας, έτρεξε να δει τι συμβαίνει και τότε ο νεαρός φέρεται να μαχαίρωσε και αυτόν αλλά και τη γυναίκα του γείτονα!

Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι η γιαγιά και ο γείτονας είναι νεκροί ενώ σοβαρά τραυματισμένη είναι η γυναίκα του γείτονα.

Ο νεαρός, που σύμφωνα με το LamiaStar είναι μόλις 18 ετών, συνελήφθη...

ΠΛΗΡΕΣ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΕΔΩ

Συνελήφθη ο Μάικ Μπατίστ που ήρθε με την Φενερμπαχτσέ


Συνελήφθη το απόγευμα της Πέμπτης, λίγα λεπτά μετά την άφιξή του στην Αθήνα με την αποστολή της Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ, ο Μάικ Μπατίστ.

Ο Αμερικανός πρώην σέντερ των «πρασίνων» και νυν τουρκικής ομάδας συνελήφθη από τις Αρχές το απόγευμα της Πέμπτης (6/12), καθώς φέρεται να χρωστά το ποσό των 200.000 ευρώ στην ΔΟΥ Κηφισιάς.

Υπενθυμίζεται ότι ο πολύπειρος άσος ήρθε στην Αθήνα με την υποστολή της Φενέρ, εν όψει του αυριανού αγώνα με το «τριφύλλι» για την 9η αγωνιστική των ομίλων της Euroleague.

Μάλιστα οι ιθύνοντες των «πράσινων» σκοπεύουν να τον τιμήσουν πριν την έναρξη του ματς για τα όσα πρόσφερε στην ενατή θητεία του στον Παναθηναϊκό.

ΙΚΑ: 24ωρη πανελλαδική απεργία για το... «φύγε εσύ, έλα εσύ»

Το παιχνίδι του «φύγε εσύ, έλα εσύ» παίζεται στο ΙΚΑ και οδηγεί αύριο σε 24ωρη πανελλαδική απεργία στο Ιδρυμα. Οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ ζητούν να μην εφαρμοστεί δικαστική απόφαση, με την οποία απολύονται 500 συνάδελφοί τους. 

Πρόκειται για επιτυχόντες του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ για την Αγροτική Τράπεζα, οι οποίοι διορίσθηκαν στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ πριν από δύο χρόνια και μεταφέρθηκαν στο ΙΚΑ με νομοθετική ρύθμιση που κρίθηκε, όμως, αντισυνταγματική.

Οι 500 επιτυχόντες του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ που προορίζονταν για την Αγροτική Τράπεζα διορίστηκαν στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ βάσει του άρθρου 12 του νόμου 3899/2010, έπειτα από πολυετή αναμονή και άρνηση της Τράπεζας να τους απορροφήσει.

Το Διοικητικό Εφετείο, ωστόσο, αποφάσισε πρόσφατα την άμεση απόλυση των 500 αυτών υπαλλήλων του ΙΚΑ επειδή έκρινε ότι παραβιάζεται το άρθρο 4 του Συντάγματος το οποίο κατοχυρώνει την ισότητα μεταξύ των πολιτών.

Την ίδια στιγμή εκκρεμεί και ο διορισμός των επιτυχόντων άλλου διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, 883 συνολικά, που προορίζονταν να προσληφθούν από το ΙΚΑ, οι οποίοι, παρότι έχουν δημοσιευθεί οι σχετικοί πίνακες διοριστέων, δεν έχουν έως σήμερα διοριστεί. Αυτοί, όπως είναι φυσικό, διεκδικούν να αναλάβουν υπηρεσία στο Ιδρυμα.

Μπροστά στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, η διοίκηση του ΙΚΑ έχει ασκήσει έφεση κατά της απόφασης του Διοικητικού Εφετείου που ζητεί ουσιαστικά την απόλυση των 500. Επιπλέον, με υπόμνημά της ζητεί από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης να κατατεθεί στη Βουλή νομοθετική διάταξη, η οποία να διασφαλίζει τόσο την παραμονή των 500 του διαγωνισμού για την Αγροτική όσο και την άμεση πρόσληψη στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ του συνόλου των 883 επιτυχόντων στον διαγωνισμό του Ιδρύματος που έγινε μέσω του ΑΣΕΠ.

Θύματα εκφοβισμού ένα εκατομμύριο παιδιά σε ένα χρόνο στο facebook

Την ανησυχία του για τις διαστάσεις που λαμβάνει το φαινόμενο του διαδικτυακού εκφοβισμού εκφράζει με ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Όπως αναφέρει ο ευρωβουλευτής, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, μόνο στο facebook, ένα εκατομμύριο παιδιά υπήρξαν θύματα διαδικτυακού εκφοβισμού σε ένα χρόνο. Την ίδια ώρα, προσθέτει ο κ. Κουμουτσάκος, η διακίνηση προσωπικών φωτογραφιών μέσω κινητών τηλεφώνων, το λεγόμενο «sexting», έχει εξελιχθεί σε ένα εύκολο μέσο εκβιασμού μεταξύ εφήβων.

«Η ενημέρωση και η συνεχής επαγρύπνηση του οικογενειακού περιβάλλοντος και όλων όσων άμεσα ή έμμεσα εμπλέκονται -γονέων, συμμαθητών και εκπαιδευτικών- είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την αντιμετώπιση του νοσηρού αυτού φαινομένου. Η λέξη κλειδί για μία ακόμα φορά είναι η "πρόληψη"», σημειώνει ο ευρωβουλευτής της ΝΔ.

Ζητεί τέλος από την Κομισιόν να βοηθήσει περαιτέρω τα κράτη μέλη στις δράσεις τους για ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης ως προς «το σοβαρό αυτό φαινόμενο που επηρεάζει το μεγαλύτερο αριθμό των εφήβων στην Ε.Ε.».
Enhanced by Zemanta

Αθωώθηκε ο νευροχειρουργός που έκανε την επέμβαση στον Αλβέρτη

Αθωώθηκε από το Εφετείο της Αθήνας ο νευροχειρουργός Δημήτρης Ρολόγης, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 2 ετών για τη βαριά αναπηρία που είχε προκληθεί μετά από νευροχειρουργική επέμβαση στον Γιώργο Αλβέρτη, σύζυγο της Αλεξίας Έβερτ.

Για την υπόθεση αρχικά είχαν κατηγορηθεί τρεις γιατροί, εκ των οποίων ο ένας, ο Δημήτρης Αγγελιδάκης, είχε αυτοκτονήσει πριν γίνει η δίκη.

Οι άλλοι δύο αθωώθηκαν,  ο ένας σε πρώτο βαθμό και ο άλλος σε δεύτερο.

TIME: Το δεύτερο χειρότερο «τιτίβισμα» της χρονιάς είναι της Παπαχρήστου

Στη δεύτερη θέση στη λίστα των χειρότερων tweets στον κόσμο για το 2012 συγκαταλέγει το περιοδικό TIME το ρατσιστικό «τιτίβισμα» της Βούλας Παπαχρήστου στους Ολυμπιακούς Αγώνες τον περασμένο Αύγουστο.

«Με τόσους Αφρικανούς στην Ελλάδα... Τουλάχιστον τα κουνούπια του Δυτικού Νείλου θα τρώνε σπιτικό φαγητό!!!» έγραψε στο Twitter η πρωταθλήτρια του τριπλούν και η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή αποφάσισε να την αποκλείσει από τους Αγώνες του Λονδίνου.

Υπενθυμίζεται ότι στις πρώτες δηλώσεις της η Παπαχρήστου έκανε λόγο για ατυχές χιούμορ. Όταν τελικά η αθλήτρια απολογήθηκε δημόσια μέσω του διαδικτύου, ήταν ήδη αργά...

Συνελήφθη γνωστός μουσικοσυνθέτης για κατοχή ναρκωτικών

Σοκ προκαλεί η είδηση της σύλληψης γνωστού μουσικοσυνθέτη για κατοχή ναρκωτικών.

Το όνομά του είναι συνυφασμένο με μεγάλες επιτυχίες σπουδαίων καλλιτεχνών. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του gossip-tv.gr, ο συνθέτης συνελήφθη σήμερα το πρωί στο σπίτι του στη Γλυφάδα, έπειτα από έφοδο της αστυνομίας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες βρέθηκε μέσα στο σπίτι του μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών. Ο συνθέτης μάλιστα δεν είναι η πρώτη φορά που απασχολεί τα μέσα και το νόμο με υποθέσεις του χωρίς όμως να έχει υπάρξει ξανά παρόμοια κατηγορία.

Σήμερα, ο μουσικοσυνθέτης περνάει πολύ δύσκολες στιγμές και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στον Εισαγγελέα. Τώρα το μόνο που μένει είναι να αποδείξει ο μουσικοσυνθέτης πως δεν κάνει εμπόριο αλλά είχε την ποσότητα για προσωπική του χρήση.


 gossip-tv.gr

Επεισόδια στο Χαλάνδρι


Περίπου 100-150 διαδηλωτές στο Χαλάνδρι - συμμετείχαν στην πορεία για τη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου - επιχείρησαν να προσεγγίσουν το αστυνομικό τμήμα. Ανδρες της αστυνομίας τους εμπόδισαν, ξεκίνησε πετροπόλεμος και κυνηγητό με αποτέλεσμα γενικευμένες φθορές στην πρόσοψη του δημαρχείου Χαλανδρίου και σε παρακείμενα υποκαταστήματα τραπεζών.
Enhanced by Zemanta

Μολότοφ, χημικά και πέτρες στο κέντρο της Αθήνας -Δύο προσαγωγές μαθητών

Δεν μπόρεσε να διατηρηθεί η ηρεμία στη σημερινή πορεία για τη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στο κέντρο της Αθήνας, αφού κουκουλοφόροι και ΜΑΤ βρέθηκαν αντιμέτωποι και αντάλλαξαν χημικά, χειροβομβίδες κρότου λάμψης και πέτρες, βόμβες μολότοφ.

Από την αρχή της συγκέντρωσης οι αστυνομικοί είχαν δημιουργήσει έναν ασφυκτικό κλοιό γύρω από τους διαδηλωτές στα Προπύλαια. Ωστόσο η κατάσταση ανατράπηκε όταν μια ομάδα ατόμων έφυγε από την πορεία και κατευθύνθηκε στο σημείο της δολοφονίας. Λίγη ώρα αργότερα οι νεαροί πέταξαν μολότοφ σε κλούβες των ΜΑΤ που ήταν σταθμευμένες στη συμβολή των οδών Ναυρίνου και Μαυρομιχάλη, με τους άνδρες των ΜΑΤ που βρίσκονταν στο σημείο να κάνουν περιορισμένη χρήση χημικών

Ομως και στην Ομόνοια επικράτησε η ένταση όταν μαθητές πέταξαν στα ΜΑΤ πέτρες, οι αστυνομικοί απάντησαν με κρότου λάμψης και δυο προσαγωγές

Πηγή: iefimerida.gr

Ποιός είναι ο επιχειρηματίας Αντώνης Γλου: Από τις βίλες της Καστέλας στις χειροπέδες για χρέη

Είναι διευθύνων σύμβουλος της αλυσίδας καταστημάτων Glou. Ενα ακόμη δείγμα Ελληνα επιχειρηματία που πέρασε από τη λαϊκή στα σαλόνια της μόδας και έγινε πλούσιος. Την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου συνελήφθη για χρέη προς το Δημόσιο ύψους 765.000 ευρώ και αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος.

Δύο είναι τα αδέλφια Γλου που απογείωσαν την επιχείρηση φθηνού ρούχου, ο Αντώνης και ο Γιώργος Γλου. Η οικογένεια Γλου έχει καταγωγή από τη Μικρά Ασία.

ΟΛΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΓΛΟΥ ΕΔΩ

ΣΥΝΤΑΓΜΑ: Ενταση με μαθητές σε αστυνομικό τμήμα


Νεράτζια πέταξαν μαθητές, που έχουν συγκεντρωθεί για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο στο Αιγάλεω, σε αστυνομικό τμήμα.

 

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πορεία μαθητών και φοιτητών για τη μνήμη του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου.

 

Αυτή την ώρα οι συγκεντρωμένοι βρίσκονται στην Αιόλου.

Συνελήφθη στη Ν. Υόρκη ο άνδρας που έσπρωξε στο θάνατο τον 58χρονο

Κατηγορίες για ανθρωποκτονία χωρίς δικαίωμα εγγύησης απαγγέλθηκαν χθες, Τετάρτη, εναντίον ενός Νεοϋορκέζου επειδή έσπρωξε έναν 58χρονο στις ράγες του τρένου που πλησίαζε εκείνη την ώρα, γεγονός που προκάλεσε σοκ στους αυτόπτες μάρτυρες και ερωτήματα για το γιατί κανένας δεν έσπευσε να βοηθήσει, ενώ παράλληλα στο μάτι του κυκλώνα μπήκε η ταμπλόιντ «New York Post» που δημοσίευσε την επίμαχη φωτογραφία.

Ο 30χρονος Ναϊμ Ντέιβις κρατείται χωρίς δικαίωμα εγγύησης μέχρι να εμφανιστεί εκ νέου στο δικαστήριο στις 11 Δεκεμβρίου, δήλωσε χθες κατά την ακροαματική διαδικασία η δικαστής Λιν Κότλερ του ποινικού δικαστηρίου του Μανχάταν.

Το περιστατικό της Δευτέρας, το οποίο έχει απαθανιστεί από τον φωτογραφικό φακό, έχει προκαλέσει ανησυχία στους κατοίκους της Νέας Υόρκης που μετακινούνται με τον υπόγειο και συχνά σπρώχνονται μέσα στην πολυκοσμία από αγνώστους στην αποβάθρα.

Πάνω από πέντε εκατομμύρια άνθρωποι μετακινούνται καθημερινά με τον υπόγειο.

Ο Ντέιβις κατηγορείται ότι έσπρωξε τον 58χρονο Κι-Σουκ Χαν στις ράγες ενός τρένου στον σταθμό του υπόγειου σιδηροδρόμου 49th Street. Αρχικά εξετάστηκε από την αστυνομία την Τρίτη και στην κατάθεσή του είπε ότι ενεπλάκη στο περιστατικό, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας Πολ Μπράουν.

Ερασιτεχνικό βίντεο εμφανίζει τον Ντέιβις και τον Χαν να διαπληκτίζονται προτού ο τελευταίος πέσει στις ράγες.

«Μου επιτέθηκε πρώτος. Με άρπαξε», είπε χθες στους δημοσιογράφους ο Ντέιβις την ώρα που μεταφέρονταν στη φυλακή.

Δημοσιογράφος του τηλεοπτικού σταθμού PIX11, ρώτησε τον Ντέιβις αν είχε πρόθεση να σκοτώσει τον Χαν κι εκείνος απάντησε αρνητικά.

Ο εισαγγελέας του Μανχάταν Τζέιμς Λιν δήλωσε κατά την ακροαματική διαδικασία ότι ο Ντέιβις «παραδέχθηκε πως σήκωσε το θύμα στον αέρα και πήρε φόρα ακουμπώντας τον τοίχο πίσω του» πριν τον ρίξει στις ράγες.

Η οικογένεια του Χαν τον περιγράφει ως στοργικό πατέρα που μετανάστευσε στις ΗΠΑ από τη Νότια Κορέα πριν από 25 χρόνια σε αναζήτηση μίας καλύτερης ζωής.

«Ο πατέρας μου υπήρξε πάντα ο άνθρωπος που κυνηγούσε το αμερικανικό όνειρο. Ειλικρινά μου επέβαλε την εκπαίδευση κι ήταν πάντα παρών για μένα. Είναι τραγικό το ότι έφυγε κι ακόμη δεν το πιστεύω», είπε στους δημοσιογράφους η 20χρονη φοιτήτρια, κόρη του θύματος Άσλεϊ Χαν.

Με κατεβασμένο το κεφάλι και μιλώντας χαμηλόφωνα, η σύζυγος του Χαν ευχαρίστησε όσους τής στάθηκαν και ζήτησε από τα μίντια να σεβαστούν την ιδιωτική ζωή της οικογένειας.

«Αυτή τη στιγμή πενθούμε γιατί χάσαμε έναν σύζυγο κι έναν πατέρα», είπε η Σερίμ Χαν.

Σάλος από τη φωτογραφία

Ο φωτορεπόρτερ που τράβηξε τις φωτογραφίες του Χαν πεσμένου στις ράγες του τρένου δήλωσε ότι βρισκόταν πολύ μακριά ώστε να μπορέσει να τον βοηθήσει.

Ο Ρ. Όμαρ Αμπάσι, φωτογράφος-συνεργάτης της ταμπλόιντ «New York Post», είπε ότι τράβηξε γρήγορα δεκάδες φωτογραφίες ώστε με το φλας της μηχανής του να κινητοποιηθεί ο οδηγός της αμαξοστοιχίας και ότι ο ίδιος βρισκόταν πολύ μακριά.

Δευτερόλεπτα αργότερα το τρένο παρέσυρε και σκότωσε τον Χαν.

«Τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια, και αν είχα μπορέσει θα είχα τραβήξει μακριά τον κύριο Χαν», δήλωσε ο Αμπάσι στην εκπομπή του NBC, «Today».

Η Post έχει προκαλέσει πολλές φορές σάλο εξαιτίας των προκλητικών τίτλων και ρεπορτάζ της. Την Τρίτη, προκάλεσε την έκρηξη οργής του αναγνωστικού της κοινού όταν δημοσίευσε στο πρωτοσέλιδό της μία από τις φωτογραφίες του Αμπάσι.

Υπό τον τίτλο «ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΣ», η φωτογραφία απεικόνιζε τον Χαν να προσπαθεί να ανέβει στην αποβάθρα του τρένου τη στιγμή που αυτό πλησίαζε.

Ο ίδιος ο φωτορεπόρτερ δημοσίευσε τη μαρτυρία του στην εφημερίδα περιγράφοντας το περιστατικό ως «μία από τις φρικτότερες σκηνές που έχω δει, να παρακολουθώ έναν άνθρωπο να πεθαίνει. Το θλιβερό έιναι ότι υπήρχε κόσμος κοντά στο θύμα, που παρακολουθούσε και δεν έκανε τίποτα. Μπορείτε να το δείτε αυτό στις φωτογραφίες».

Ο οδηγός της αμαξοστοιχίας Τέρενς Λεγκρί υπέστη σοκ και νοσηλεύτηκε μετά το επεισόδιο, έγραψε η New York Daily News.

Ο Λεγκρί ο οποίος είδε τον Χαν από την θέση του οδηγού της αμαξοστοιχίας είπε στην Daily News ότι παρατήρησε κάποιους ανθρώπους στην αποβάθρα που κουνούσαν τα χέρια τους για να τον προειδοποιήσουν και είπε ότι τράβηξε τον μοχλό του φρένου για έκτακτες περιπτώσεις όταν διέκρινε τον Χαν στις ράγες.

Η κριτική εναντίον του Αμπάσι και της εφημερίδας ήταν διάχυτη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Ως συνήθως, τίποτα άλλο παρά αηδία για την NY Post - να εξαργυρώνει τον θάνατο ενός πολίτη στον υπόγειο με ανατριχιαστικό τίτλο και φωτογραφία», ανέφερε ένας νεοϋορκέζος στο Twitter.

Κάποιος άλλος νεοϋορκέζος έγραψε επίσης στο Twitter: «Στ΄αλήθεια δεν πρόκειται να αγοράσω ξανά την NYPost ή να επισκεφθώ ξανά την ιστοσελίδα της. Αυτό είναι απολύτως αηδιαστικό και με κάνει να ανατριχιάζω».
Enhanced by Zemanta

Και δεύτερος παρουσιαστής του BBC κατηγορείται για σεξουαλικές επιθέσεις

Ο γνωστός στη Βρετανία Stuart Hall, βετεράνος παρουσιαστής και δημοσιογράφος του BBC στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο κατηγορείται για σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον τριών κοριτσιών κατά τη δεκαετία του 1970.

Ο 82χρονος σήμερα Hall, πρώην παρουσιαστής-σχολιαστής στην εκπομπή «It’s A Knockout», του BBC 5, συνελήφθη το βράδυ της Τετάρτης στο πανάκριβο σπίτι του, έπειτα από έφοδο της αστυνομίας και πέρασε από πολύωρη ανάκριση των αρχών σχετικά με τις κατηγορίες που τον βαρύνουν.

Η έρευνα σε βάρος του παρουσιαστή άρχισε εξαιτίας υπόθεσης που στοιχειοθετήθηκε εναντίον του.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δημοσιοποιημένα στοιχεία, λέγεται ότι είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά τρία κορίτσια, ένα εξ αυτών μόλις οκτώ ετών.

Ο Hall αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση και πρόκειται να παρουσιαστεί στο δικαστήριο τον ερχόμενο μήνα, αναφέρει η Daily Mail.

Από την πλευρά του, το BBC Radio 5 ανακοίνωσε πως θα υπάρξει προσωρινή παύση της συνεργασίας του με τον παρουσιαστή, για όσο διάστημα διαρκέσει η έρευνα των αρχών.
Enhanced by Zemanta
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...