Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

ΙΚΑ: 24ωρη πανελλαδική απεργία για το... «φύγε εσύ, έλα εσύ»

Το παιχνίδι του «φύγε εσύ, έλα εσύ» παίζεται στο ΙΚΑ και οδηγεί αύριο σε 24ωρη πανελλαδική απεργία στο Ιδρυμα. Οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ ζητούν να μην εφαρμοστεί δικαστική απόφαση, με την οποία απολύονται 500 συνάδελφοί τους. 

Πρόκειται για επιτυχόντες του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ για την Αγροτική Τράπεζα, οι οποίοι διορίσθηκαν στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ πριν από δύο χρόνια και μεταφέρθηκαν στο ΙΚΑ με νομοθετική ρύθμιση που κρίθηκε, όμως, αντισυνταγματική.

Οι 500 επιτυχόντες του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ που προορίζονταν για την Αγροτική Τράπεζα διορίστηκαν στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ βάσει του άρθρου 12 του νόμου 3899/2010, έπειτα από πολυετή αναμονή και άρνηση της Τράπεζας να τους απορροφήσει.

Το Διοικητικό Εφετείο, ωστόσο, αποφάσισε πρόσφατα την άμεση απόλυση των 500 αυτών υπαλλήλων του ΙΚΑ επειδή έκρινε ότι παραβιάζεται το άρθρο 4 του Συντάγματος το οποίο κατοχυρώνει την ισότητα μεταξύ των πολιτών.

Την ίδια στιγμή εκκρεμεί και ο διορισμός των επιτυχόντων άλλου διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, 883 συνολικά, που προορίζονταν να προσληφθούν από το ΙΚΑ, οι οποίοι, παρότι έχουν δημοσιευθεί οι σχετικοί πίνακες διοριστέων, δεν έχουν έως σήμερα διοριστεί. Αυτοί, όπως είναι φυσικό, διεκδικούν να αναλάβουν υπηρεσία στο Ιδρυμα.

Μπροστά στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, η διοίκηση του ΙΚΑ έχει ασκήσει έφεση κατά της απόφασης του Διοικητικού Εφετείου που ζητεί ουσιαστικά την απόλυση των 500. Επιπλέον, με υπόμνημά της ζητεί από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης να κατατεθεί στη Βουλή νομοθετική διάταξη, η οποία να διασφαλίζει τόσο την παραμονή των 500 του διαγωνισμού για την Αγροτική όσο και την άμεση πρόσληψη στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ του συνόλου των 883 επιτυχόντων στον διαγωνισμό του Ιδρύματος που έγινε μέσω του ΑΣΕΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...