Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Reuters: Ρατσιστικές θηριωδίες στην Αθήνα – Χαρακιές στην πλάτη μετανάστη

Σοκάρει η εικόνα με το χαραγμένο «Χ» στην πλάτη Σομαλού μετανάστη που παρουσιάζει το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, μαζί με συνεντεύξεις μεταναστών που βασανίστηκαν στα χέρια ρατσιστών στη χώρα μας.

Σε άρθρο του, το πρακτορείο παρουσιάζει την περίπτωση του 32χρονου Σομαλού Χασάν Μέκκι και του 29χρονου Αιγύπτιου Ουαλίντ Τάλεμπ. Δυο ιστορίες φρίκης και ντροπής που στιγματίζουν την εικόνα της χώρας διεθνώς. Τον περασμένο Αύγουστο ο 32χρονος Χασάν Μέκκι περπατούσε με έναν φίλο του το κέντρο της Αθήνας όταν άκουσε ξαφνικά μια φωνή να του λέει «Πήγαινε σπίτι σου, μαύρε». Είδε τότε μοτοσικλετιστές με μαύρα πουκάμισα και ελληνικές σημαίες να τον πλησιάζουν, ενώ δευτερόλεπτα μετά βρέθηκε αναίσθητος στην άσφαλτο από χτύπημα στο κεφάλι. Όταν ξύπνησε, βρισκόταν μέσα σε μία λίμνη αίματος, και στην πλάτη του ήταν χαραγμένο ένα τεράστιο Χ. Μιλώντας στο πρακτορείο δήλωσε πως φοβάται για τη ζωή του, αλλά «δεν μπορώ να ζητήσω βοήθεια γιατί δεν έχω τα απαραίτητα χαρτιά για την παραμονή μου στη χώρα».


Αρκετές μέρες αργότερα, στη Σαλαμίνα, ο Αιγύπτιος Ουαλίντ Τάλεμπ ξυλοκοπήθηκε από φούρναρη, ο οποίος αρνήθηκε να τον πληρώσει για τις εργασίες καθαρισμού που του είχε προσφέρει. Ο ιδιοκτήτης του φούρνου και δυο ακόμα άτομα έδεσαν μία μεταλλική αλυσίδα 8 μέτρων γύρω από τον λαιμό του Τάλεμπ και τον έσυραν σε έναν στάβλο. Τον έδεσαν σε μία καρέκλα και άρχισαν να τον χτυπούν μέχρι που τον άφησαν αναίσθητο, ενώ έπιναν μπύρες και διασκέδαζαν με την ψυχή τους. Tα βασανιστήρια του διήρκησαν 18 ολόκληρες ώρες.
Αφού του δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες, κρατήθηκε από την Ασφάλεια επειδή δεν είχε τα απαραίτητα χαρτιά. Δήλωσε στο πρακτορείο Reuters «Έμαθα όσο ήμουν στη φυλακή ότι το αφεντικό μου είχε ήδη αφεθεί ελεύθερο. Με χτύπησαν, με έκλεψαν και όλοι ήταν έξω από τη φυλακή, εκτός από μένα».

Πηγή:  iefimerida.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...