Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Συνελήφθησαν υπάλληλοι του Δήμου Αθηναίων για διαφθορά

Δυο υπάλληλοι του δήμου Αθηναίων συνελήφθησαν χθες από την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας για διαφθορά 

Οι δύο υπάλληλοι, ένας εργοδηγός και ένας εργατοτεχνίτης της Διεύθυνσης Κοινόχρηστων Χώρων του τμήματος Αυτεπιστασίας, σύμφωνα με καταγγελίες, απαίτησαν από ιδιώτη 300 - 500 ευρώ, προκειμένου να προβούν σε θετική αυτοψία σχετικά με πεζοδρόμιο του δήμου. Οι δυο υπάλληλοι ζήτησαν χρήματα για να πιστοποιήσουν ότι το πεζοδρόμιο δεν είχε υποστεί φθορές από εργασίες, που γινόταν σε παρακείμενο κτίριο.

Για την υπόθεση ενημερώθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων, ο οποίος παρότρυνε τον πολίτη που έκανε την καταγγελία να συνεργαστεί με την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων. Οι δύο υπάλληλοι συνελήφθησαν με προσημειωμένα χαρτονομίσματα και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα. Κατηγορούνται για παθητική δωροδοκία και παράβαση καθήκοντος.

Όπως σημειώνει ο δήμος Αθηναίων, τα τελευταία δύο χρόνια έχουν πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης 12 υποθέσεις χρηματισμού στον δήμο Αθηναίων και έχουν σχηματιστεί οι σχετικές δικογραφίες. Ο δήμος Αθηναίων τονίζει ότι οι προσπάθειες για διαφάνεια θα συνεχιστούν και ενθαρρύνει τους δημότες να μην ανέχονται και να καταγγέλλουν περιπτώσεις διαφθοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...