Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

ΒΙΝΤΕΟ - Με αστυνομική επιχείρηση "ξήλωσαν" την μαφία των ναρκωτικών της Κυψέλης - 22 συλλήψεις

Οι εννέα από αυτούς είναι αλλοδαποί μέλη της οργάνωσης (μεταξύ των οποίων και ο αρχηγός) και βαρύνονται με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα


Επιχείρηση για την καταπολέμηση του εμπορίου ναρκωτικών πραγματοποίησε η ΕΛ.ΑΣ. το βράδυ της Παρασκευής στην Κυψέλη, εξαρθρώνοντας συμμορία με οργανωτική δομή που παραπέμπει στη μαφία.

Οπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., εξαρθρώθηκε οργάνωση που διακινούσε συστηματικά ναρκωτικά στην περιοχή και συνελήφθησαν συνολικά 22 άτομα.

Οι εννέα από αυτούς είναι αλλοδαποί μέλη της οργάνωσης (μεταξύ των οποίων και ο αρχηγός) και βαρύνονται με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα. Οι υπόλοιποι 13 προμηθεύονταν ναρκωτικά από τους προαναφερόμενους.

Από τις έρευνες προέκυψε ότι η οργάνωση αυτή, με ιεραρχική δομή και εσωτερική οργανωτική διάρθρωση, προμήθευε με ναρκωτικά μικροεμπόρους ναρκωτικών και τοξικομανείς στην περιοχή της Κυψέλης τουλάχιστον το τελευταίο τετράμηνο.

Αρχηγός ήταν ένας εκ των δύο συλληφθέντων υπηκόων Τανζανίας, ενώ τα υπόλοιπα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης (πέντε υπήκοοι Νιγηρίας, ένας υπήκοος Ερυθραίας και ένας Ρουάντας) είχαν σαφείς διακριτούς ρόλους, είτε ως παρατηρητές είτε ως προμηθευτές-διακινητές.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, τόσο στην κατοχή των συλληφθέντων όσο και σε οικίες που είχαν μισθώσει για τον σκοπό αυτό («καβάτζες»): ακατέργαστη κάνναβη (742,4 γραμμ.), ηρωίνη (1,75 γραμμ.), τρία δισκία Hipnosedon, 19) συσκευές κινητής τηλεφωνίας, 210 ευρώ.

Σε βάρος των μελών της οργάνωσης σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, ενώ όλοι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα, Σάββατο, ενώπιον του εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης αξιοποιήθηκαν στοιχεία και ενδείξεις που είχαν προκύψει από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών. Συμμετείχαν εξειδικευμένο προσωπικό, αστυνομικοί σκύλοι ανίχνευσης ναρκωτικών και προσωπικό υποστήριξης.

Δείτε το βίντεο με την επιχείρηση της αστυνομίας

Έφοδος των «αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ. στα αστυνομικά τμήματα Ακρόπολης και Χαλκίδας

Η υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων βρήκε από φαρμακευτικά-ναρκωτικά δισκία μέχρι αδήλωτα όπλα και μαϊμού CD


Σημαντικά ευρήματα εντόπισαν οι «αδιάφθοροι» της Ελληνικής Αστυνομίας στα αστυνομικά τμήματα και τμήματα ασφαλείας Ακροπόλεως και Χαλκίδας, στο πλαίσιο των στοχευμένων ερευνών για περιστατικά ενδεχόμενης συμμετοχής αστυνομικών σε παράνομες ενέργειες.

Ειδικότερα, στο Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως βρέθηκε καρτέλα με πέντε δισκία VULBEGAL, σε συρτάρι Υπαστυνόμου, εις βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Στο Τμήμα Ασφαλείας Ακροπόλεως, σε ντουλάπες βρέθηκαν 70 πακέτα τσιγάρα, σακίδιο πλάτης με 73 CD και DVD, καθώς και αντιασφυξιογόνος μάσκα. Επιπλέον, σε χρηματοκιβώτιο φύλαξης κατασχεμένων όπλων, βρέθηκε πυροβόλο όπλο με 50 φυσίγγια, εντός φακέλου με την ένδειξη «ανευρέθη 5ος όροφος παλαιά αποθήκη». Για τα ευρήματα αυτά σχηματίστηκε δικογραφία.

Στο Αστυνομικό Τμήμα Χαλκίδας βρέθηκαν 41 φαρμακευτικά - ναρκωτικά δισκία, σε ντουλάπι Αρχιφύλακα, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, ενώ περαιτέρω αφέθηκε ελεύθερος με παραγγελία του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Στο Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, σε κοινόχρηστο χώρο βρέθηκαν 9 πακέτα τσιγάρα, χωρίς την προβλεπόμενη ταινία φόρου κατανάλωσης, εντός ντουλάπας δύο κούτες με 246 κλεψίτυπους ψηφιακούς δίσκους (CD , DVD), ενώ στο γραφείο της Ομάδας Ναρκωτικών, εντός συρταριού βρέθηκαν μεταλλικός τρίφτης, εξαρτήματα πίπας καθώς και σπόροι κάνναβης σε τέσσερις συσκευασίες των (32,8),(2,1),(0,9) και (0,5) γραμμαρίων. Και για τα ευρήματα αυτά σχηματίστηκε δικογραφία.

Μυστήριο με τον 31χρονο που βρέθηκε νεκρός στη Γαύδο

Δεν υπάρχουν ορατές ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας στο πτώμα που βρέθηκε στη Γαύδο, σύμφωνα με τον Ιατροδικαστή Κρήτης κ. Σταμάτη Μπελιβάνη, ο οποίος διενήργησε το πρωί την αυτοψία στο σημείο


Στο νοσοκομείο Χανίων για τη διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής, μεταφέρθηκε το πτώμα νεαρού άνδρα, που βρέθηκε χθες στην περιοχή Βατσιανά της Γαύδου. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή το πτώμα είναι σε κατάσταση προχωρημένης σήψης, περίπου 10 ημερών και υπάρχουν αρκετές αλλοιώσεις.

Από την αυτοψία δεν διαπιστώθηκαν κάποια εξωτερικά ίχνη που να παραπέμπουν στο ότι ο θάνατος του άντρα προήλθε από εγκληματική ενέργεια, αλλά το οριστικό πόρισμα αναμένεται να προκύψει μετά την διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής καθώς επίσης και απο τις τοξικολογικές εξετάσεις.

Σε ότι αφορά στην ταυτοποίηση του νεκρού, θεωρείται ως βέβαιο πως πρόκειται για τον 31χρονο Διονύση Καλλίνικο από την Ιθάκη, αν και επισήμως η ανακοίνωση θα γίνει μετά την «αναγνώριση» κάποιων σημαδιών από συγγενείς του. Το πρωί μετέβη στο νησί ο ιατροδικαστής Χανίων, Σταμάτης Μπελιβάνης, που πραγματοποίησε αυτοψία στο σημείο, όπου βρέθηκε το πτώμα.

Για το κρίσιμο θέμα του αν μετακινήθηκε το πτώμα από άλλη περιοχή στο σημείο όπου βρέθηκε, ο κ.Μπελιβάνης ήταν κατηγορηματικός:

«Η σήψη επήλθε στον νεκρό στο σημείο όπου βρέθηκε».


Σύμφωνα με τον κ. Μπελιβάνη, από τα πρώτα ευρήματα προκύπτει ότι βρισκόταν σε κατάσταση προχωρημένης σήψης και ο θάνατος προσδιορίζεται χρονικά πριν από 10-12 ημέρες.

Το πτώμα του άνδρα εντόπισε το απόγευμα της Παρασκευής Αυστριακός περιηγητής μέσα σε θάμνους.

Πηγή: flashnews.gr

Ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση στο γραφείο του M. Βαρβιτσιώτη

Με προκήρυξή τους σε ιστοσελίδα διαμαρτύρονται για τη θεωρία τρων δύο άκρων που «βάζουν στο στο ίδιο τσουβάλι τους αγωνιστές με τους ναζί»


Με μια προκήρυξή 454 λέξεων, ανέλαβαν την ευθύνη για τον εμπρησμό του πολιτικού γραφείου του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, στην οδό Γενναδίου 3 στο κέντρο της Αθήνας, πριν από τρεις ημέρες.

Μεταξύ άλλων διαμαρτύρονται για τη θεωρία τρων δύο άκρων, υποστηρίζοντας πως «από τη δημοσιονομική προσαρμογή και το πρωτογενές πλεόνασμα, που απαιτεί θυσίες για να επιτευχθεί (τις δικές μας φυσικά...), περάσαμε στο συνεχή βομβαρδισμό (από τους ίδιους που ζητούσαν και ήθελαν μια πιο "σοβαρή" Χ.Α. για πρωταγωνιστή στο πολιτικό σκηνικό) της ανάγκης για συστράτευση των δυνάμεων του "συνταγματικού τόξου" - της all time classic καταδίκης της βίας απ'όπου και αν προέρχεται - και φυσικά της περίφημης θεωρίας των δύο άκρων».

Το κέιμενό τους που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα Indymedia έχει ως εξής:

«Εδώ και 3 εβδομάδες η δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα έχει ανοίξει και πάλι τις δουλειές των οργανικών δημοσιογράφων και διανοούμενων, καθ'υπόδειξη των πολιτικών και οικονομικών αφεντικών τους. Νέο πεδίο δόξης λαμπρό για περαιτέρω διαστρέβλωση νοημάτων και καταστάσεων.

Από τη δημοσιονομική προσαρμογή και το πρωτογενές πλεόνασμα, που απαιτεί θυσίες για να επιτευχθεί (τις δικές μας φυσικά...), περάσαμε στο συνεχή βομβαρδισμό (από τους ίδιους που ζητούσαν και ήθελαν μια πιο "σοβαρή" Χ.Α. για πρωταγωνιστή στο πολιτικό σκηνικό) της ανάγκης για συστράτευση των δυνάμεων του "συνταγματικού τόξου" - της all time classic καταδίκης της βίας απ'όπου και αν προέρχεται - και φυσικά της περίφημης θεωρίας των δύο άκρων. Όλα αυτά συνοδευόνται από την "άγνοια" και την "έκπληξη", "αποκαλύψεις και καταγγελίες" για τη δράση της χρυσής εφεδρείας του συστήματος, που τόσα πολλά έχουν επενδυθεί επάνω της από ένα σημαντικό μέρος του ελληνικού κεφαλαίου (εφοπλιστικό, συγκροτήματα τύπου, τομείς της μαύρης οικονομίας).

Σκοπός της θεωρίας των δύο άκρων δεν είναι άλλος από το να βάλει στο ίδιο τσουβάλι τους αγωνιστές και τους εν δυνάμει διασαλευτές της έννομης τάξης με τους ναζί. Με αυτό τον τρόπο και μπαίνει στο στόχαστρο όποιος αγωνίζεται και ξεκαρφώνεται το παρακράτος, μιας και υποτίθεται ότι πράττει λόγω της "γενικευμένης ανομίας" που υποτίθεται πάλι ότι υπάρχει. Από την άλλη, η ανάγκη για συστράτευση με τις δυνάμεις του συνταγματικού τόξου και οι υποδείξεις για πίστη στην κοινοβουλευτική δημοκρατία, το τελευταίο και ιδανικό πολίτευμα όπως παρουσιάζεται, σκοπό έχει τη συνέχεια και μετεξέλιξη της προηγούμενης θεωρίας για το μπετονάρισμα και την αδρανοποίηση οποιασδήποτε αντίδρασης, μιας και αυτή αυτομάτως εξομοιώνεται με την υποτιθέμενη προσπάθεια των νεοναζί για ανατροπή του πολιτεύματος.

Με ένα σμπάρο 2 τρυγώνια λοιπόν για το καθεστώς. Αφού παρουσιάζεται ως ο διαμεσολαβητής και ο εγγυητής της κοινωνικής ειρήνης, και αφού υπενθυμίσει ότι αυτό διατηρεί το μονοπώλιο στη χρήση βίας, εμφανίζει ως ίσα και όμοια τους παρακρατικούς με τους αγωνιστές, προσπαθώντας να τους κάνει "αρνάκια" στο μαντρί του συναταγματικού τόξου, για να μην τους πάρει και αυτούς η μπάλα της καταστολής. Φυσικά και σε αυτό το πεδίο οι συγκρίσεις μιλούν από μόνες τους. Και μόνο η θύμιση της μεταχείρησης και της μεταγωγής των 4 αναρχικών απαλλοτριωτών του Βελβεντού με αυτής του χοντροφύρερ και των λακέδων του στη Χ.Α., φθάνει και περισσεύει...

Ως εκ τούτου δε μπορούμε παρά να περάσουμε για άλλη μια φορά στην επίθεση, χτυπώντας τους χειριστές των μαριονετών της Χ.Α. Ετσι, το απόγευμα της Τετάρτης 9/10, εισήλθαμε στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Ναυτιλίας Μ.Βαρβιτσιώτη στο κέντρο της Αθήνας, γόνου ενός από τα μεγαλύτερα και παραδοσιακά πολιτικά τζάκια της δεξιάς στη χώρα, και αφού διασφαλίσαμε την ασφάλεια του προσωπικού του γραφείου, το πυρπολήσαμε. Όλα συνεχίζονται...

ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ-ΚΡΑΤΟΥΣ-ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ, ΜΕ ΟΤΙ ΜΕΣΟ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ.

ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΛΛΟ ΚΟΣΜΟ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ».

Προκαλούν αμετανόητοι: Στέλνουν άρθρα μέσα από τις φυλακές Μιχαλολιάκος, Παππάς και Λαγός

Εξαπολύουν σκληρή επίθεση κατά του πολιτικού συστήματος, παραμένουν αμετανόητοι, δεν αποδέχονται τις κατηγορίες που τους έχουν απαγγελθεί


Την επανεμφάνιση τους έκαναν οι έγκλειστοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, καθώς σε άρθρα τους μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού, ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο Χρήστος Παππάς και ο Γιάννης Λαγός εξαπολύουν σκληρή επίθεση κατά του πολιτικού συστήματος, παραμένουν αμετανόητοι, δεν αποδέχονται τις κατηγορίες που τους έχουν απαγγελθεί , ενώ συνεχίζουν να προκαλούν αφού δηλώνουν περήφανοι για όσα έχουν κάνει.

Τα άρθρα των τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής, δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα «Εμπρός», στα οποία λοιδορούν το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ για τον εγκλεισμό τους και κάνουν λόγο για «στημένο παιχνίδι σε βάρος της Χ.Α.» που θα καταρρεύσει. Ακολουθούν αποσπάσματα.

Μιχαλολιάκος: «Οσο υπάρχει έστω και ένας χρυσαυγίτης δεν έχει τελειώσει τίποτα»


Στο άρθρο του με τίτλο «Η ψευτοδημοκρατία χωρίς μάσκα» ο έγκλειστος γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής καταφέρεται εναντίον της δημοκρατίας και καυτηριάζει την επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στο Ισραήλ: «Τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες εβδομάδες ενάντια στη Χρυσή Αυγή με κορυφαίο γεγονός την προφυλάκιση τριών βουλευτών και την δίωξη (μέχρι στιγμής...) τριών άλλων δείχνουν ξεκάθαρα ότι η ''δημοκρατία'' τους όπως αυτοί την εννοούν είναι ένα πολίτευμα...ελευθερίας μόνο για δημοκράτες», ενώ παράλληλα αφήνει και αιχμές εναντίον του ΚΚΕ και της Αριστεράς χωρίς να τους κατονομάσει, σημειώνοντας πως «στους ''δημοκράτες συμπεριλαμβάνουν χωρίς αιδώ και κατ' εξοχήν αρνητές της, οι οποίοι δημόσια διακηρύσσουν ότι επιδιώκουν την δικτατορία του προλεταριάτου».

Παράλληλα, ο Νίκος Μιχαλολιάκος αναφέρθηκε και στη επίσκεψη Σαμαρά στο Ισραήλ, υπογραμμίζοντας πως «έχοντας πίσω του τα σύμβολα του σιωνισμού δήλωσε από το Ισραήλ ότι θα μας...εξαφανίσει!» και τόνισε πως αγνοεί το «τεκμήριο της αθωότητας», ενώ τέλος αναφέρει πως όσο «υπάρχει ακόμη έστω και ένας χρυσαυγίτης τίποτε δεν έχει τελειώσει».

Χρήστος Παππάς: «Ο Σαμαράς μας διώκει, όπως ο Καραμανλής τον Γιώργο Παπαδόπουλο»


Στο δικό του άρθρο, το οποίο φέρει την ημερομηνία 10 Οκτωβρίου, ο Χρήστος Παππάς κάνει πρώτα μια αναφορά στον Γιώργο Παπαδόπουλο και στην Μεταπολίτευση και τονίζει πως υπάρχει ομοιότητα με την σύλληψη του χουντικού συνταγματάρχη και τις συλλήψεις των μελών της Χρυσής Αυγής, τονίζοντας πως «η ίδια αγωνία που υπήρχε στο γραφείο του Πρωθυπουργού Καραμανλή, η ίδια αγωνία υπήρχε (και υπάρχει) στο Μαξίμου σήμερα».

Παράλληλα, ο φερόμενος ως υπαρχηγός της Χ.Α. Διαψεύδει τις κατηγορίες περί «στρατιωτικής οργάνωσης» και τονίζει πως λόγω του ότι η Χρυσή Αυγή είναι «αντισυστημική και ανεξέλεγκτη από τα ξένα κέντρα εξουσίας (...), ενοχλήθηκε επικίνδυνα η ''εγκληματική συμμορία Σαμαρά, Βενιζέλου, Δένδια, Βορίδη και λοιπών». Κλείνοντας, αφού πρώτα εξαπολύει αρκετούς σκληρούς χαρακτηρισμούς προς τον πρωθυπουργό και όλο το πολιτικό σύστημα όπως «εγωιστές, προδότες και δωσίλογοι» παραλληλίζει την σύλληψη των μελών της Χρυσής Αυγής με την μάχη των Θερμοπυλών και αναρωτιέται εάν θα έρθει «η μάχη των Πλαταιών» σημειώνοντας πως «μετά την Σταύρωση έρχεται η Ανάσταση».

Λαγός: Είμαι περήφανος για ό,τι έχω κάνει- Ξεφτιλίσαμε το σύστημα


Τα άρθρα των χρυσαυγιτών, κλείνουν με αυτό του Γιάννη Λαγού στο οποίο κατηγορεί -και εκείνος το σύστημα-, ενώ μιλώντας για την Χρυσή Αυγή τονίζει ότι «είναι δυσνόητη στους φλωροαστούς» και υποστηρίζει πως το ακροδεξιό κόμμα «διώκεται από μεγαλολαμόγια εργολάβους, από τους μεγαλοκαναλάρχες, από όλα τα διαπλεκόμενα». Ο Λαγός, δηλώνει «περήφανος», για όλα όσα έχει κάνει και μιλά για «πολιτική δίωξη» τονίζοντας ότι «ξευτιλίζουμε το σύστημα και μέσα από την φυλακή. Τους είχαμε ξεφτιλίσει έως τώρα παντού. Στο δρόμο, στις πλατείες, στο ''κυνοβούλιο''».
Enhanced by Zemanta

Δημοσκόπηση RASS: 1,3% μπροστά η ΝΔ απο το ΣΥΡΙΖΑ

Προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ κατά 1,3% καταγράφει δημοσκόπηση της Rass στην οποία καταγράφεται νέα πτώση στα ποσοστά της Χρυσής Αυγής με την πλειοψηφία των ερωτηθέντων να συμφωνούν με τις διώξεις εναντίον των βουλευτών της.

Τα ποσοστά  ΟΛΩΝ των κομμάτων ΕΔΩ

45χρονη Φαρμακοποιός κατηγορείται για παράνομη διακίνηση ναρκωτικών

Οι αστυνομικοί έκαναν έφοδο στο φαρμακείο της


Για προμήθεια ναρκωτικών σκευασμάτων χωρίς ιατρική συνταγή κατηγορείται μια 45χρονη φαρμακοποιος που συνελήφθη, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων. Για την υπόθεση, με κατηγορίες για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών και πλαστογραφία, συνελήφθησαν τρία άτομα (ένας 36χρονος, ένας 38χρονος και η 45χρονη), ενώ κατασχέθηκαν περισσότερα από 30 γραμμάρια ηρωίνη  και περισσότερα από 1.000 ναρκωτικά δισκία.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε χθες, έγινε έλεγχος στον 38χρονο, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, δύο αυτοσχέδιες συσκευασίες με συνολικά 33 γραμμάρια ηρωίνης, μία αυτοσχέδια συσκευασία με μικροποσότητα κάνναβης και δύο κινητά τηλέφωνα.

Ακολούθησαν έρευνες στα σπίτια του 38χρονου και του 36χρονου, ο οποίος φέρεται ως ο προμηθευτής των ναρκωτικών ουσιών. Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 858 ναρκωτικά δισκία, χωρίς την απαιτούμενη ιατρική συνταγή, μικροποσότητα κάνναβης, μία ιατρική συνταγή αμφιβόλου γνησιότητας και ένα κινητό τηλέφωνο.

Από τη διενεργηθείσα προανάκριση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων, προέκυψε ότι οι δύο είχαν προμηθευτεί με πλαστές συνταγές φαρμακευτικά σκευάσματα από φαρμακείο που διατηρεί η 45χρονη στα Χανιά, η οποία και συνελήφθη.

Ακολούθησε έρευνα στο φαρμακείο της 45χρονης, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 300 ναρκωτικά δισκία και ιατρικές συνταγές, των οποίων η γνησιότητα ερευνάται και αφορούν τη χορήγηση ναρκωτικών φαρμάκων - σκευασμάτων.

Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

Το προανακριτικό έργο που συνεχίζεται διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων.

cretalive.gr

«Κάθοδο» στην Αθήνα για κινητοποιήσεις αποφάσισαν οι κάτοχοι αγροτικών φωτοβολταϊκών


Μετά από την Συνεδρίαση του Συνδέσμου Αγροτικών Φωτοβολταϊκών με θέμα το επικείμενο νομοσχέδιο που έρχεται προς ψήφιση -για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας- την Τρίτη στην Βουλή, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου αποφάσισαν την «άνοδο» στην Αθήνα ώστε να ξεκινήσουν τις κινητοποιήσεις ενάντια στην ψήφισή του. 

Όπως αναφέρεται μάλιστα στην ανακοίνωση, μισθώθηκαν πούλμαν προκειμένου να υπάρξει μαζική κινητοποίηση.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ εβγαλε την εξής ανακοίνωση

Κατόπιν των εξελίξεων των τελευταίων ημερών και ενόψει της ψήφισης του Νομοσχεδίου για τις ΑΠΕ, το Δ.Σ. του Πανελληνίου Συνδέσμου Αγροτικών Φωτοβολταϊκών, σε έκτακτη συνεδρίαση που έλαβε χώρα το βράδυ της Παρασκευής 11/10, αποφάσισε την ομαδική κάθοδο των Μελών του στη Βουλή, την Τρίτη 15/10/2013, κατά τη ψήφιση του Νομοσχεδίου.

Μισθώθηκαν ήδη 3 πούλμαν, τα οποία θα αναχωρήσουν από τα Φάρσαλα και την Λάρισα, το πρωί της Τρίτης ώρα 07.30′

Ο Σύνδεσμος μας, ο οποίος εδώ και πολλές εβδομάδες είναι σε επικοινωνία και συνεργασία με τους συναδέλφους μας από την Ήπειρο, ανακοινώνει ότι αντίστοιχη κινητοποίηση θα υπάρχει και από τον Σύνδεσμο Ηπείρου.

Συγκεκριμένα, θα αναχωρήσει πούλμαν το πρωί της Τρίτης 15/10 ώρα 7.00′ από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας και στις 08.00′ θα βρίσκεται στο Δημαρχείο της Άρτας, όπου θα παραλάβει και άλλα Μέλη.

Πληροφορίες για τους συναδέλφους από την Ήπειρο, στο τηλ: 6986507500

Τα Μέλη μας, μπορούν να παίρνουν περισσότερες πληροφορίες για την κινητοποίηση, στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου: afo.gr

Καλούμε τους εγκλωβισμένους αγρότες των Φωτοβολταϊκών από όλη την Ελλάδα, να δώσουν το παρών, κατά την ψήφιση ενός Νομοσχεδίου που θα καθορίσει τις τύχες όλων μας, για τα επόμενα 19,5 χρόνια.

Bίντεο από τη στιγμή που χτυπάει ο εγκέλαδος στην Κρήτη- Ηλικιωμένος πήδηξε από μπαλκόνι για να σωθεί


Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι της Κρήτης και κυρίως του νομού Χανίων όπου έγινε περισσότερο αισθητός ο σεισμός 6,3 ρίχτερ που ταρακούνησε το νησί το απόγευμα του Σαββάτου.

Οι κάτοικοι αμέσως μόλις χτύπησε ο εγκέλαδος πετάχτηκαν έντρομοι στους δρόμους, ενώ οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για υλικές ζημιές σε σπίτια και καταστήματα.

Πήδηξε από το μπαλκόνι για να σωθεί

Ο σεισμός χτύπησε την ώρα της μεσημεριανής ξεκούρασης με αποτέλεσμα αρκετοί πολίτες να βρίσκονται ξαπλωμένοι στα κρεβάτια τους.

Οι περισσότεροι αντέδρασαν με ψυχραιμία, ωστόσο, ένας ηλικιωμένος πάνω στον πανικό του πήδηξε από το μπαλκόνι του πρώτου ορόφου για να σωθεί, ευτυχώς, χωρίς να τραυματιστεί σοβαρά.


Οι πρώτες εικόνες που μεταδίδουν τοπικά μέσα, αλλά και χρήστες του Twitter δείχνουν μερικές από τις υλικές ζημιές.

Το flashnews παρουσιάζει την οροφή ενός παλαιού ερειπωμένου σπιτιού η οποία κατέρρευσε ενώ παραουσιάζει και ένα βίντεο από κάμερα σούπερ μάρκετ τη στιγμή που χτυπάει ο εγκέλαδος.

Ενας χρήστης του Twitter ανέβασε στο λογαριασμό του μια φωτογραφία από σούπερ μάρκετ μετά τα 6,3 ρίχτερ.

Ευχή να ήταν αυτός ο κύριος σεισμός

Εν τω μεταξύ, ακολουθία μετασεισμών έχουμε πλέον στην Κρήτη στην ίδια περιοχή με τον μεγάλο σεισμό. Κι ευχή όλων να είναι ο κύριος σεισμός ο αρχικός

Η ακολουθία μέχρι τώρα:

12-10-2013, 16:55, 3.3 R, 47 χλμ Δυτικά των Χανίων
12-10-2013, 16:40, 3.1 R, 46 χλμ Δυτικά των Χανίων
12-10-2013, 16:33, 3.3 R, 31 χλμ Δυτικά των Χανίων
12-10-2013, 16:29, 3.1 R, 68 χλμ Δυτικά των Χανίων

Συγκίνηση στη Θεσσαλονίκη: Νεφροπαθής που έπασχε και από «λύκο» κατάφερε να γεννήσει


Ενα υγιέστατο κοριτσάκι κατάφερε να φέρει στον κόσμο 32χρονη γυναίκα, που έπασχε επί 17χρόνια από ερυθηματώδη λύκο, ενώ τους τελευταίους 18 μήνες υποβαλλόταν σε αιμοκάθαρση, λόγω νεφρικής ανεπάρκειας, από την οποία έπασχε παράλληλα.

Το εξαιρετικά σπάνιο περιστατικό (αναφέρεται στη διεθνή βιβλιογραφία, αλλά έχουν καταγραφεί διεθνώς ελάχιστα ανάλογα περιστατικά τεκνοποίησης σε τόσο επιβαρυμένους οργανισμούς γυναικών-ασθενών) επιτεύχθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης χάρη και στις προσπάθειες των συνεργαζόμενων, καθόλη τη διάρκεια της κύησης της γυναίκας, νεφρολόγων και γυναικολόγων του νοσοκομείου.

Η 32χρονη μητέρα έπασχε από ερυθηματώδη λύκο από την ηλικία των 15 ετών, ενώ επί 18μηνο υποβαλλόταν σε αιμοκάθαρση, λόγω της νεφρικής ανεπάρκειας, που είχε παρουσιάσει το τελευταίο διάστημα.

«Η διεθνής εμπειρία και βιβλιογραφία αναφέρει ελάχιστα ανάλογα περιστατικά. Η εγκυμοσύνη σε γυναίκες τόσο επιβαρυμένες (κυρίως λόγω της νεφρικής ανεπάρκειας) συνιστάται να αποφεύγεται και να αναβάλλεται έως την επιτυχή μεταμόσχευση νεφρού. Η συγκεκριμένη γυναίκα αποτελεί ένα εξαιρετικά σπάνιο περιστατικό» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, χειρουργός Γεώργιος Χριστιανόπουλος, δηλώνοντας εξαιρετικά ικανοποιημένος από την εξέλιξη της υγείας της γυναίκας αλλά και του νεογέννητου.

Το κοριτσάκι γεννήθηκε πριν από τρεις ημέρες με καισαρική τομή, ύστερα από κύηση 36 εβδομάδων και είναι το πρώτο παιδί της 32χρονης.

«Οχι» από την τρόικα στην πρόταση για το πετρέλαιο θέρμανσης

Kathimerini
Kathimerini (Photo credit: Wikipedia)
«Όχι» φέρεται να είναι η απάντηση της τρόικας στην πρόταση που υπέβαλε η κυβέρνηση για μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 15% και για διεύρυνση των εισοδηματικών κριτηρίων. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της πρωινής εφημερίδας Η Καθημερινή, το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζει νέα πρόταση, στην οποία δεν περιλαμβάνονται οι συντελεστές που αφορούν τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης.

Κατά την ίδια πηγή, το «όχι» της τρόικας αφορούσε το σύνολο της πρότασης, κάτι που σημαίνει ότι αυτή επαναδιατυπώνεται και συμπεριλαμβάνει μόνο την αύξηση και προκαταβολή (τμήματος) του επιδόματος θέρμανσης και τη διεύρυνση των εισοδηματικών κριτηρίων.

Η ηγεσία του υπουργείου βιάζεται να καταθέσει την πρόταση και να λάβει την απάντηση της τρόικας, δεδομένου ότι την Τρίτη 15 Οκτωβρίου, ξεκινά η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης με τους φορολογούμενους και την αγορά να μη γνωρίζουν τι μέλλει γενέσθαι.

Η νέα πρόταση θα προβλέπει μικρή προκαταβολή του επιδόματος θέρμανσης στους δικαιούχους που θα ανέρχεται στο 25% του συνολικού ποσού για κάθε δικαιούχο, αύξηση του ποσού της επιδότησης από 0,28 σε 0,35 ευρώ ανά λίτρο και διεύρυνση των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων με στόχο να ωφεληθούν περισσότεροι καταναλωτές.

Συγκεκριμένα, εξετάζεται να διευρυνθεί κατά 5.000 ευρώ το ύψος του ετήσιου εισοδήματος μέχρι του οποίου οι φορολογούμενοι θα δικαιούνται το επίδομα. Για τον άγαμο, στόχος είναι να ανέλθει στα 30.000 ευρώ από 25.000 που ήταν πέρυσι και για τον έγγαμο στα 40.000 ευρώ και να προστίθενται 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Ανάλογη διεύρυνση των κριτηρίων εξετάζεται και για το ύψος της ακίνητης περιουσίας του φορολογούμενου (κατά 50.000 έως 100.000 ευρώ επιπλέον των 150.000 που ίσχυε πέρυσι).
Enhanced by Zemanta

Συναγερμός στον ΣΥΡΙΖΑ για τις αγωγές κατά τού «Δεν Πληρώνω»

Μπορεί στην Κουμουνδούρου να έχει σημάνει κόκκινος συναγερμός προς όλα τα στελέχη για τον φόβο προβοκάτσιας, στα γραφεία του κόμματος όμως έχουν να διαχειριστούν μια πιο απτή και δύσκολη κατάσταση: τις επόμενες ημέρες θα γίνει το δικαστήριο για μέλη του Κινήματος Δεν Πληρώνω, τα οποία πρωτοστάτησαν στο άνοιγμα των διοδίων κυρίως το 2011. 
Ο πολιτικός πονοκέφαλος του ΣΥΡΙΖΑ προέρχεται από το γεγονός ότι μεταξύ των 5-6 πολιτών που καλούνται να πληρώσουν έως και 500.000 ευρώ για «φθορά ξένης περιουσίας» στην κοινοπραξία που εκμεταλλεύεται τα διόδια είναι μεσαία στελέχη του κόμματος, όπως μέλη Νομαρχιακών Επιτροπών και υποψήφιοι στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Τα στελέχη αυτά κατηγορούνται και αντιμετωπίζουν και ποινικές και αστικές ευθύνες για το βίαιο άνοιγμα των διοδίων στο Καπανδρίτι το 2011 προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το Μνημόνιο και την επιβολή διοδίων.

Η Επιτροπή Αγώνα Δεν Πληρώνω Βόρειας Αττικής, με στελέχη κυρίως από τον Δήμο Ωρωπού, συνήθως έκανε μια ανοιχτή συνέλευση σε καφετέρια της περιοχής και στη συνέχεια μια αυτοκινητοπομπή πήγαινε αιφνιδιαστικά στα διόδια, άνοιγε τις μπάρες για κάποια ώρα. Στη συνέχεια αποχωρούσαν πάλι ως αυτοκινητοπομπή μέσα σε κορναρίσματα και επευφημίες από τους οδηγούς ΙΧ που περνούσαν εκείνη την ώρα χωρίς να καταβάλλουν το αντίτιμο.

---Τρεις νέες δικογραφίες που αφορούν 54 άτομα σχηματίζονται από τις Αρχές για επεισόδια που σημειώθηκαν τους τελευταίους μήνες στη Χαλκιδική και συνδέονται με τις αντιδράσεις για τα μεταλλεία χρυσού.




Τα Νέα
Enhanced by Zemanta

Απεργούν την Τρίτη οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί


Σε 24ωρη απεργία και πορεία προς τη Βουλή προχωρεί την Τρίτη 15 Οκτωβρίου η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών, με κύριο αίτημα την απόσυρση της κυβερνητικής εντολής για μεταφορά της εποπτείας της ιδιωτικής εκπαίδευσης στο υπουργείο Εργασίας.

Στη Βουλή η Ομοσπονδία θα επιδιώξει συνάντηση αντιπροσωπείας της με εκπροσώπους κομμάτων και τον Πρόεδρο της Βουλής.

Όπως αναφέρει η ΟΙΕΛΕ σε ανακοίνωσή της, οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν πως θα είναι μία από τις μεγαλύτερες απεργίες του κλάδου τα τελευταία χρόνια.

Κύριο αίτημα των ιδιωτικών εκπαιδευτικών είναι η άμεση απόσυρση της εγκυκλίου Αρβανιτόπουλου που «ισοπεδώνει τις εργασιακές σχέσεις τους και μεταφέρει την εποπτεία των ιδιωτικών σχολείων στο Υπουργείο Εργασίας θέτοντας τις βάσεις για τη μετατροπή του ιδιωτικού σχολείου σε μπακάλικο», όπως αναφέρει η Ομοσπονδία.

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Μαζιώτης και Ρούπα επανεμφανίστηκαν με κείμενο για τη Χρυσή Αυγή και τη δολοφονία Φύσσα


Με ένα κείμενο για τη Χρυσή Αυγή και τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα επανεμφανίστηκε αιφνιδιαστικά ο Νίκος Μαζιώτης και η σύντροφός του, Πόλα Ρούπα. Πρόκειται για το έκτο κείμενο που αναρτούν οι αντιεξουσιαστές στο διαδίκτυο από τη στιγμή της εξαφάνισής τους, πριν από περίπου 1,5 χρόνο.


Στο κείμενό τους, που αναρτήθηκε στο διαδικτυακό τόπο Indymedia, Μαζιώτης και Ρούπα κάνουν λόγο για την «πρώτη δολοφονία των φασιστών μετά την χούντα των συνταγματαρχών». Σε αυτό κατακρίνουν τη ΝΔ και τον Αντώνη Σαμαρά για κάλυψη της δράσης της Χρυσής Αυγής μελλοντικής συνεργασίας μαζί της, πριν από τη δολοφονία του Φύσσα. Επιπλέον καλούν σε αυτοκριτική για την άνοδο του φασισμού και προτείνουν ως λύση τον ένοπλο αγώνα.

Αναλύοντας το κείμενο, αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. κάνουν λόγο για «εμπεριστατωμένη ανάλυση της δράσης της Χρυσής Αυγής υπό το πρίσμα των δύο αντιεξουσιαστών χωρίς να εκτοξεύονται συγκεκριμένες απειλές». Επιπλέον οι αστυνομικοί επισημαίνουν ότι στο συγκεκριμένο κείμενο δεν υπάρχει καμιά αναφορά στη δράση της οργάνωσης «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» που ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στα γραφεία της ΝΔ στη λεωφόρου Συγγρού στις αρχές του 2013 και ορισμένοι αξιωματούχοι τη συσχετίζουν και με τους συγκεκριμένους αντάρτες πόλης.

Το κείμενο των δύο αντιεξουσιαστών μαζί με μια παλαιότερη αναφορά της Πόλας Ρούπα

Πηγή: Βήμα
Enhanced by Zemanta

Φρίκη στην Καλαμάτα:Έκοψα με αλυσοπρίονο τη γυναίκα μου από αγάπη

Μια υπόθεση που είχε συγκλονίσει τον Απρίλιο του 2009 την Καλαμάτα και όχι μόνο, μία από τις πιο ειδεχθείς απόπειρες ανθρωποκτονίας που έχουν γίνει ποτέ στη χώρα μας, "ζωντάνεψε" ξανά στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της πόλης.
Ο λόγος για τον 43χρονο αλλοδαπό, ο οποίος έκοψε με αλυσοπρίονο τα άκρα της γυναίκας του όταν αυτή του ζήτησε να χωρίσουν. Το δικαστήριο έκρινε ομόφωνα ένοχο τον κατηγορούμενο, επιβάλλοντας του κάθειρξη 17 ετών, όπως είχε κάνει και πρωτόδικα το Μικτό Εφετείο Γυθείου, το οποίο του είχε αναγνωρίσει το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας.

Ο κατηγορούμενος, όπως προέκυψε στην ακροαματική διαδικασία, υπήρξε οξύθυμος στη διάρκεια της κοινής τους ζωής, χτυπώντας τη σύζυγο του, την οποία έβαζε να δουλεύει σε μπαρ για να παίρνει τα χρήματα. Δύο μήνες πριν προσπαθήσει να τη σκοτώσει, η γυναίκα του τού είχε ανακοινώσει ότι είχε δεσμό με άλλο άνδρα και ότι θα σταματούσε από τη δουλειά. Τότε ο 43χρονος της πήρε το βιβλιάριο καταθέσεων του κοινού τραπεζικού λογαριασμού που είχαν, με 60.000 ευρώ και την κλείδωσε για τρεις μέρες στο σπίτι του στη Βέροια πριν την αφήσει να επιστρέψει στην μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

Στην απολογία του, ο δράστης άφησε τους πάντες άναυδους όταν υποστήριξε ότι η αγάπη τον έφτασε στο σημείο να της κόψει τα χέρια και τα πόδια...Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, ότι παρόντες στη δίκη ήταν ο μεγάλος γιος του ζευγαριού, 16 ετών σήμερα, ο οποίος ήρθε από την Αλβανία για να συμπαρασταθεί στον πατέρα του. Μετά την επίθεση, τα δύο παιδιά τους, 12 και 9 ετών τότε, φιλοξενήθηκαν για λίγο σε ξενώνα και στη συνέχεια τα πήραν οι γονείς του κατηγορούμενου.

Η μαρτυρία της συζύγου

Η σύζυγος του κατηγορούμενου, η οποία μένει πλέον με τον Έλληνα σύντροφό της, μπορεί και περπατάει με μικρή δυσκολία. Στην κατάθεσή της είπε ότι ήρθαν μαζί με τον κατηγορούμενο στην Ελλάδα το 1998 και δούλευαν στα χωράφια. Όμως το 2006 ο άντρας της τής είπε ότι θα βγάζει περισσότερα λεφτά αν δούλευε σε μπαρ κρατώντας συντροφιά σε άντρες. Με το σύζυγό της είπε ότι έμεναν σε διαφορετικές πόλεις κι ότι αυτός εργαζόταν πού και πού, ενώ τον τελευταίο καιρό πριν προσπαθήσει να τη σκοτώσει είχαν απομακρυνθεί. Τα παιδιά τους έμεναν στην Αλβανία και εκείνος στη Βέροια. Τα παιδιά τα έφερε κάποια στιγμή μαζί του στην Καλαμάτα ο κατηγορούμενος, οπότε εκείνη για να κρατήσει τα παιδιά μαζί της νοίκιασε ένα μεγαλύτερο διαμέρισμα, και ο Έλληνας σύντροφός της -ο οποίος εν τω μεταξύ τη σταμάτησε από τη δουλειά στο μπαρ- μετακόμισε σε μια γκαρσονιέρα στην ίδια πολυκατοικία.

Η γυναίκα είπε ακόμη ότι νωρίτερα, το Φεβρουάριο, είχε πάει να βρει τον κατηγορούμενο στη Βέροια όπου του είπε ότι έχει σχέση με άλλο άντρα. Εκεί τσακώθηκαν και τη χτύπησε. Όταν τον Απρίλιο πήγε ο κατηγορούμενος στην Καλαμάτα με τα παιδιά τους η παθούσα κατέθεσε ότι την παρακαλούσε να τα ξαναβρούν, ενώ αυτή του έλεγε ότι δεν γίνεται. Μάλιστα είπε ότι ο κατηγορούμενος, παρόλο που ήταν ένας άνθρωπος πολύ νευρικός, τις δέκα εκείνες μέρες που έμεινε στην Καλαμάτα φερόταν πολύ ήρεμα και βγήκε για καφέ μαζί της και με τον σύντροφό της. Μάλιστα ζήτησε και δουλειά για να βρίσκεται κοντά στα παιδιά τους: Ο νέος σύντροφος της γυναίκας τού βρήκε εργασία στο εργοτάξιο της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη, αλλά ο κατηγορούμενος έμεινε εκεί μόνο λίγες ώρες κι έφυγε, λέγοντας -σύμφωνα πάντα με την παθούσα- ότι θα φύγει τελικά στη Θεσσαλονίκη για να βρει δουλειά εκεί.

"Κούναγα χέρια και πόδια και αυτός έκοβε με το αλυσοπρίονο"

Την ημέρα της επίθεσης, η παθούσα είπε ότι ξύπνησε και άρχισε να ετοιμάζει τα ρούχα τα δικά του και των παιδιών γιατί ο σύζυγος θα έφευγε τελικά για τη Θεσσαλονίκη. Τίποτα, όπως είπε η γυναίκα, δεν προμήνυε τι έχει στο μυαλό του -και όταν της είπε να πάει να δει αν έχει τελειώσει το πλυντήριο δεν υποψιάστηκε φυσικά τι θα ακολουθούσε.

Ο κατηγορούμενος την ακολούθησε στο μπάνιο, τη γονάτισε μπροστά στην μπανιέρα και φράζοντάς της το στόμα με το ένα χέρι, τη χάραξε με το άλλο μ' ένα μαχαίρι στο στήθος και το λαιμό. «Φοβήθηκα μην έρθουν τα παιδιά και με βρουν μέσα στα αίματα και άρχισα να καθαρίζομαι», είπε στο δικαστήριο η ίδια. Όμως πριν ξεπεράσει το πρώτο σοκ, ο κατηγορούμενος επέστρεψε αυτή τη φορά με το αλυσοπρίονο στα χέρια. «Δεν ξέρω πώς βρέθηκα μέσα στην μπανιέρα, όλα έγιναν σε δευτερόλεπτα, κούναγα χέρια και πόδια για να ξεφύγω και αυτός έκοβε με το αλυσοπρίονο», είπε χαρακτηριστικά. Όταν τελείωσε το αποτρόπαιο έργο του την άφησε, για να ξεψυχήσει στην μπανιέρα.

«Έφυγε αμέσως, άκουσα να κλείνει η πόρτα και δεν μπορώ να καταλάβω ούτε εγώ πώς βρήκα τη δύναμη και σύρθηκα στο σαλόνι», είπε η γυναίκα. Εκεί -συνέχισε τη μαρτυρία της- «τράβηξα με τα δόντια το τραπεζομάντιλο, έπεσε το τηλέφωνο και πάτησα με το σαγόνι ένα κουμπί». Ευτυχώς για την ίδια απάντησε ο Έλληνας σύντροφός της και το μόνο που πρόλαβε να πει ήταν «με σκότωσε», μετά το τηλέφωνο «πέρασε στη μουσική».

"Σκότωσα τη γυναίκα μου"

Ο αστυνομικός που πρωτοαντίκρισε τη γυναίκα μέσα σε μια λίμνη αίματος περιέγραψε στο δικαστήριο πώς έφτασε στο σπίτι της κι έσπασε την πόρτα. Είπε ότι βρισκόταν σε περιπολία και ένα αυτοκίνητο άρχισε να του κάνει σήμα με τα φώτα: Όταν έφτασε κοντά, ο κατηγορούμενος βγήκε, πλησίασε το περιπολικό και σε έξαλλη κατάσταση του είπε «σκότωσα τη γυναίκα μου». Στην αρχή ο αστυνομικός σάστισε και δεν τον πίστεψε, όμως όταν πρόσεξε τα αίματα και τα δύο παιδιά στο αυτοκίνητο να φωνάζουν μαμά, τον έβαλε στο περιπολικό και κατευθύνθηκαν προς το σπίτι. Στη διαδρομή ο κατηγορούμενος του έλεγε «πάμε να την προλάβουμε», όπως κατέθεσε ο αστυνομικός, ο οποίος φτάνοντας στο διαμέρισμα χτύπησε την πόρτα και άκουσε ένα ψίθυρο «σπάσε την πόρτα». Το έκανε, μπήκε μέσα και -όπως κατέθεσε- «τα έχασα, αμέσως φώναξα στο συνάδελφο να κρατήσει τα παιδιά στη σκάλα».

Εν τω μεταξύ το ασθενοφόρο είχε φτάσει, και με τη βοήθεια του κατηγορούμενου έβαλαν την ακρωτηριασμένη γυναίκα στο ασανσέρ και την κατέβασαν στο ασθενοφόρο. Το ότι ζει σήμερα οφείλεται στην γρήγορη αντίδραση της Αστυνομίας, στους γιατρούς του Νοσοκομείου Καλαμάτας που κατάφεραν να ελέγξουν την ακατάσχετη αιμορραγία και στη σύντομη αεροδιακομιδή της στην Αθήνα, όπου υποβλήθηκε σε αλλεπάλληλες χειρουργικές επεμβάσεις για να μπορεί σήμερα να σταθεί στα πόδια της, όπως είπε ο δικηγόρος της.

Εισαγγελέας: "Προμελετημένο έγκλημα"

Ως μια από τις πιο στυγερές απόπειρες ανθρωποκτονίας στα ελληνικά χρονικά χαρακτήρισε η εισαγγελέας Εφετών Καλαμάτας την επίθεση με το αλυσοπρίονο του κατηγορούμενου στη γυναίκα του. Στην αγόρευσή της τόνισε ότι όπως προέκυψε από τις περιγραφές της κοινής τους ζωής, ο κατηγορούμενος είναι ένας άνθρωπος επιθετικός και βίαιος, που δεν δίσταζε να εκμεταλλεύεται οικονομικά τη γυναίκα του, εξωθώντας την να δουλεύει σε μπαρ προσφέροντας συντροφιά σε άντρες. Μάλιστα σύμφωνα με την εισαγγελέα το κίνητρο για να σκοτώσει τη γυναίκα του ήταν οικονομικό, γιατί αυτή ήταν που τον συντηρούσε, αλλά αποφάσισε να τον εγκαταλείψει.

«Ήθελε να της προκαλέσει βασανιστικό θάνατο, γι' αυτό επιχείρησε με σκληρό και βασανιστικό τρόπο να τη σκοτώσει με το αλυσοπρίονο», είπε η εισαγγελέας. Και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι χρησιμοποίησε το αλυσοπρίονο για να πεθάνει εκείνη από ακατάσχετη αιμορραγία.

Όπως είπε η εισαγγελέας σε άλλο σημείο της αγόρευσής της, ο κατηγορούμενος είχε σχεδιάσει να σκοτώσει τη γυναίκα του και αυτό φαίνεται από το ότι αγόρασε το αλυσοπρίονο από τη Μεσσήνη, την προηγούμενη ημέρα. Η απόδειξη αγοράς βρέθηκε μέσα στο αυτοκίνητό του από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Καλαμάτας, μαζί με το ματωμένο αλυσοπρίονο. Μετά την αγορά του, το αλυσοπρίονο το έκρυψε ο κατηγορούμενος σε μια εσοχή του τοίχου στο διάδρομο του διαμερίσματος, απέναντι ακριβώς από το μπάνιο όπου τεμάχισε τη γυναίκα του. Μαζί είχε κρύψει ένα σκοινί 10 μέτρα και ένα μαχαίρι. Μάλιστα, πριν προχωρήσει στην αποτρόπαια πράξη του έδιωξε τα παιδιά από το σπίτι, προτρέποντάς τα να κατέβουν κάτω για να παίξουν.

"Η αγάπη με έφτασε εκεί"

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του ήταν χειμαρρώδης και ο λόγος του ασυνάρτητος. Στα γεγονότα που περιέγραψε δεν υπήρχε μια λογική αλληλουχία και μπέρδευε το πριν με το μετά, ενώ επαναλάμβανε ότι θόλωσε από αγάπη και έφτασε εκεί που έφτασε. Εκεί που αντέδρασε -όταν άκουσε την απόφαση- ήταν στο ότι μετά την έκτιση της ποινής του θα απελαθεί στην Αλβανία, χωρίς να έχει το δικαίωμα να επιστρέψει ξανά στην Ελλάδα.

Πάντως αυτό που ο κατηγορούμενος δεν έπαψε να λέει ξανά και ξανά στην διάρκεια της απολογίας του ήταν ότι αγαπούσε πολύ τη σύζυγό του και ήθελε γι' αυτή μια καλύτερη ζωή. Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι εκείνη ήταν που ήθελε να δουλέψει σε μπαρ, γιατί δεν ήταν ευχαριστημένη από τα μεροκάματα που έπαιρναν στα χωράφια και τη σκληρή δουλειά που κάνουν οι εργάτες γης. Ισχυρίστηκε ακόμη ότι αρχικά δεν γνώριζε ποια είναι η νέα δουλειά της γυναίκας του και το έμαθε περίπου 8 μήνες μετά, όταν μέσω ενός γραφείο ευρέσεως εργασίας πήγε να δουλέψει σ' ένα μπαρ στην Κέρκυρα.

Στην απολογία του αναφέρθηκε επίσης πολλές φορές στα δύο παιδιά τους, τα οποία μεγαλώνουν στην Αλβανία με τους γονείς και τον αδελφό του. Ισχυρίστηκε ακόμη ότι η γυναίκα του δεν του αποκάλυψε για τη σχέση της με τον Έλληνα σύντροφό της όταν πήγε να τον επισκεφτεί στη Βέροια, και ότι το έμαθε τυχαία απαντώντας αυτός σε ένα τηλεφώνημά του. Παραδέχτηκε μάλιστα ότι της έριξε ένα χαστούκι γιατί αυτή γύρισε και του είπε ότι θέλει να κάνει ένα παιδί με το φίλο της. Ισχυρίστηκε δε ότι ο Έλληνας σύντροφος της γυναίκας του τον απειλούσε ότι αν κατέβει στην Καλαμάτα θα τον σκοτώσει.

Ο κατηγορούμενος παρουσίασε τη σύζυγό του ως μια γυναίκα που δεν ήθελε να έχει στα πόδια της τα παιδιά τους και αναζητούσε την εύκολη ζωή. Παραδέχτηκε ότι ο ίδιος πήρε 17.000 ευρώ από τον κοινό τους λογαριασμό και είπε ότι το έκανε για να φέρει τα παιδιά τους από την Αλβανία.

Σε άλλο σημείο της απολογίας του δικαιολόγησε την αγορά του αλυσοπρίονου λέγοντας ότι το ήθελε για να πάει να κόψει ξύλα στη Σπάρτη, με έναν εργολάβο που είχε δουλέψει μαζί του και στο παρελθόν. Ερωτώμενος από το δικαστήριο γιατί έφτασε να κόψει τη γυναίκα του με το αλυσοπρίονο, ισχυρίστηκε ότι τσακώθηκαν γιατί αυτός ήθελε να την πάρει να φύγουν και να δουλέψουν στα χωράφια, ενώ εκείνη τον έβρισε χυδαία. Τότε -ισχυρίστηκε- θόλωσε και καθώς ήταν πιωμένος δεν ήξερε τι έκανε.

Αρνήθηκε ακόμη ότι στο νοσοκομείο γύρισε και είπε στον Έλληνα σύντροφο της γυναίκας του «τώρα σου τη χαρίζω». Επίσης διέψευσε τον αστυνομικό ο οποίος στην κατάθεσή του ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος του είπε πως το έκανε γιατί η γυναίκα του γύριζε με γκόμενους κι έτρωγε τα λεφτά.

Πηγή: eleftheriaonline.gr

Ζήγρας: Εθισμένος στο χρήμα ο Τσοχατζόπουλος - Δεν στήριξε ούτε το ίδιο του το παιδί


Εθισμένο στο χρήμα χαρακτήρισε τον Ακη Τσοχατζόπουλο ο Νίκος Ζήγρας σε συνέντευξή του στο Μega - την πρώτη αφότου αφέθηκε ελεύθερος από το δικαστήριο που του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας, δίνοντας ανασταλτικό χαρακτήρα στην ποινή του.

Δεν ήμουν ο ταμίας του Τσοχατζόπουλου, είπε ο εξάδελφος του καταδικασθέντος πρώην υπουργού και υποστήριξε ότι τα χρήματα από τις μίζες είναι πολύ περισσότερα από τα 57 εκατ που έχουν φανε.

Ερωτηθείς τι οδήγησε τον Ακη Τσοχατζόπουλο να κλέψει το ελληνικό Δημόσιο, ο κ. Ζήγρας απάντησε πως ήταν ο εθισμός στο χρήμα

«Δεν μ' αρέσει να κατηγορώ τους ανθρώπους, αλλά ο Τσοχατζόπουλος είναι εθισμένος στο χρήμα», ανέφερε χαρακτηριστικά, «είναι ο φυσικός και ηθικός αυτουργός» αυτής της υπόθεσης.

Στη ερώτηση αν νιώθει πλέον ότι έχει καθαρή της συνείδησή του, ο Νίκος Ζήγρας απάντησε ότι η βεβαρημένη συνείδηση δεν είναι ελεύθερη, ενώ ισχυρίστηκε ότι δέχεται απειλές για τη ζωή του.

«Εχω δεχθεί επανειλημμένως απειλές... ζήτησα προστασία. Δεν κυκλοφορώ ελεύθερος, δεν μπορώ, φοβάμαι», υποοστήριξε.

Ερωτηθείς τέλος γιατί δεν βγήκε νωρίτερα να καταγγείλει όσα έκανε ο Ακης Τσοχατζόπουλος, ο Ζήγρας υπενθύμισε ότι κατά τη διάρκεια της δίκης οι συνήγοροι και ο  ίδιος ο πρώην υπουργός - ο παρολίγον πρωθυπουργός της χώρας, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε-  προσπάθησαν να τον βγάλουν τρελό.

Φανταστείτε να τα έλεγα τότε, όταν ήταν υπουργός και Νο2 του ΠΑΣΟΚ, θα με πήγαιναν σίγουρα στο τρελοκομείο, παρατήρησε.

Κλείνοντας τη συνέντευξή του ο Νίκος Ζήγρας δήλωσε ότι νιώθει οίκτο για τον Ακη Τσοχατζόπουλο λέγοντας για τη στάση του πρώην υπουργού στη δίκη απέναντι στην κόρη του Αρετή: «Όταν αποφεύγεις να στηρίξεις το ίδιο σου το παιδί, πως να συζητήσεις με έναν τέτοιον άνθρωπο, την ώρα μάλιστα που το παιδί του τον στήριξε με κάθε τρόπο». Αυτό δείχνει, συμπλήρωσε, ότι πρόκειται για μία κλασική περίπτωση εθισμού χρήματος.



Μάρτυρας - κλειδί "καίει" την Χ.Α.

Μάρτυρας - κλειδί ο οποίος έδωσε πολύωρη κατάθεση στους ανακριτές που ερευνούν την υπόθεση της Χρυσής Αυγής αποκαλύπτει στο STAR ότι έδωσε στοιχεία για όπλα και βομβιστικές ενέργειες.

Ο μάρτυρας ΣΤ, με τα αρχικά Γ.Π. βρισκόταν στο γραφείο των δικαστικών λειτουργών για περισσότερες από έξι ώρες. Υπήρξε μέλος σε τοπική οργάνωση της Χρυσής Αυγής στα Νότια Προάστια και αποχώρησε όταν ήρθε σε διαμάχη με τον βουλευτή Ηλία Παναγιώταρο.

Η μαρτυρία του ενδέχεται να αποτελέσει το κλειδί στις έρευνες για όπλα που συνδέονται με τη Χρυσή Αυγή, αλλά και για συγκεκριμένες βομβιστικές ενέργειες, καθώς όπως υποστηρίζει έδωσε συγκεκριμένες πληροφορίες.

Διαβάστε τι είπε στο Star:

«Κατέθεσα επώνυμα και όχι ανώνυμα, οπότε έχω μπει σε πρόγραμμα προστασίας.  Τους έδωσα κατεύθυνση για όπλα και για άλλα πράγματα όπως συγκεκριμένες βομβιστικές ενέργειες», λέει στο Star.

«Υπήρξε μια συνεργασία σκέψεων και γεγονότων που έχουν συντελεστεί στο παρελθόν για να συνδυαστούν με όσα έχουν συμβεί σήμερα».

Όσον αφορά την ιεραρχία; «Έδωσα την ιεραρχία που γνώριζα, αυτή που είχα εγώ υπόψη μου στην τοπική Οργάνωση… Επίσης, ξέρω ότι το πειθαρχικό ήταν ο Παναγιώταρος, ο Λαγός και ο Γερμενής».

Από τη μαρτυρία του συγκεκριμένου ανθρώπου φαίνεται ότι είχε εντοπιστεί κάποιο πρόβλημα στην τοπική της Νίκαιας πολύ πριν το φόνο του Παύλου Φύσσα και κάποιοι είχαν προσπαθήσει να προειδοποιήσουν.

«Είχαμε εντοπίσει πρόβλημα και είχα στείλει επιστολή στους κ. Μιχαλολιάκο, Παππά και Κασιδιάρη. Δεν έλαβα απάντηση».

Εφοριακοί: «Ούτε σε 2 χρόνια δεν θα ελεγχθεί η λίστα Λαγκάρντ»

Δεν θα προλάβουν να ελεγχθούν ποτέ σε βάθος χιλιάδες φορολογικές υποθέσεις τύπου «λίστας Λαγκάρντ», προειδοποιούν οι εφοριακοί και ζητούν να καταργηθεί πλήρως με νόμο  η παραγραφή τους, εφόσον έχουν ήδη επιλεγεί για έλεγχο, ώστε να μην χάσει το δημόσιο το δικαίωμα να επιβάλει πρόστιμα για πιθανές παραβάσεις που τυχόν θα αποκαλυφθούν μετά την έρευνα –όποτε αυτή τελειώσει.

Με ανακοίνωσή της η ομοσπονδία των εφοριακών παρουσιάζει σαν «ημίμετρα» τις αποφάσεις της κυβέρνησης για διετή παράταση της παραγραφής των σοβαρών υποθέσεων φοροδιαφυγής για τις οποίες υπάρχουν στοιχεία από «λίστες», κατασχεμένα ή προκύπτει μη απόδοση φόρου κλπ.

Πρόταση και θέση της ΠΟΕ-ΔΟΥ είναι να μην υπάρχει παραγραφή για όλες τις υποθέσεις, που μέχρι σήμερα έχει εκδοθεί οποιαδήποτε εντολή ελέγχου, ακόμα και για όσες δεν προέρχονται από «λίστες»  του εξωτερικού, για τις οποίες ο κ. Στουρνάρας κατέθεσε τροπολογία για να ανασταλεί η παραγραφή για δύο ακόμα χρόνια, μέχρι 31/12/2015 αντί 31.12.2013.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η ΠΟΕ-ΔΟΥ, ούτε αυτή η παράταση θα σταθεί ικανή για να αποτρέψει την παραγραφή και θα στεφθεί με αποτυχία, εάν δεν γίνουν προσλήψεις προσωπικού και δεν ληφθούν μέτρα ενίσχυσης του ΣΔΟΕ.

Η ΠΟΕ-ΔΟΥ τονίζει πως «είναι κοινό μυστικό ότι σε αποτυχία έχουν οδηγηθεί, όλες οι μέχρι σήμερα παρατάσεις αλλά και μεταφορές από υπηρεσία σε υπηρεσία «φακέλων και αρμοδιοτήτων» που μαθηματικά οδήγησαν στην διόγκωση αλλά και συσσώρευση των ανέλεγκτων υποθέσεων».

Προφυλακιστέοι οι 3 από τους 4 χρυσαυγίτες για την επίθεση στα μέλη του ΚΚΕ στο Πέραμα

Οι τρεις από τους τέσσερις κατηγορούμενους - μέλη της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι εμπλέκονται στην επίθεση κατά μελών του ΚΚΕ στο Πέραμα, κρίθηκαν την Παρασκευή προφυλακιστέοι.


Ένας ακόμα αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα.

Να υπενθυμίσουμε πως μεταξύ των τεσσάρων βρίσκεται και ένας 34χρονος, ο οποίος είναι προφυλακισμένος για το αδίκημα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και φέρεται ότι είναι εκ των ηγετικών στελεχών του πυρήνα στο Πέραμα. Ο συγκεκριμένος φέρεται να εμπλέκεται επίσης στη δολοφονία του Π. Φύσσα, αλλά και σε επιθέσεις σε βάρος Αιγύπτιων ψαράδων.

Ο ίδιος φέρεται να αρνήθηκε πως είναι υψηλόβαθμο μέλος της Χρυσής Αυγής και υποστήριξε ότι είναι απλά φίλος της οργάνωσης και συμμετείχε μόνο στο κοινωνικό έργο του κόμματος.

Όλοι οι δράστες έχουν αναγνωριστεί από τα θύματα τους.

Η επίθεση είχε γίνει το βράδυ της 12ης Σεπτεμβρίου κατά τη διάρκεια αφισοκόλλησης.

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα ναρκωτικών με «πλοκάμια» σε όλη τη χώρα

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία και η δράση δέκα μελών της οργάνωσης, δύο εκ των οποίων είχαν ηγετικό ρόλο – 'Εγιναν συλλήψεις σε Αλεξανδρούπολη, Καβάλα, Δράμα και Θεσσαλονίκη 


Εξαρθρώθηκε έπειτα από συστηματική και μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης, πολυμελής εγκληματική οργάνωση, που εισήγαγε ναρκωτικά από τη Βουλγαρία στην ελληνική επικράτεια και στη συνέχεια τα διακινούσε στην Αλεξανδρούπολη και την Καβάλα.

Στο πλαίσιο της έρευνας, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία και η δράση δέκα μελών της οργάνωσης από τους οποίους πέντε είναι ημεδαποί, ηλικίας 31, 45, 50, 54 και 58 ετών και πέντε αλλοδαποί, τρεις  υπήκοοι Βουλγαρίας ηλικίας 44, 35 (γυναίκες) και 43 ετών και δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 39 και 43 ετών.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της διακίνησης ναρκωτικών, της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της παράνομης οπλοκατοχής.

Ακόμη, συνελήφθησαν ύστερα από ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα από 1-10-2013 έως 9-10-2013, υπό το συντονισμό του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης και τη συνδρομή αστυνομικών των Τμημάτων Ασφάλειας Καβάλας και Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης και του Αστυνομικού Τμήματος Κουφαλίων Θεσσαλονίκης, κατά περίπτωση, στους Νομούς Έβρου, Καβάλας, Δράμας και Θεσσαλονίκης, οι τρεις ημεδαποί ηλικίας 31, 54 και 58 ετών και οι πέντε αλλοδαποί, μέλη της οργάνωσης.

Τα δύο μέλη της οργάνωσης, ημεδαποί, ηλικίας 45 και 50 ετών, είναι ήδη έγκλειστοι σε Κατάστημα Κράτησης της χώρας, για κακουργηματικές πράξεις, ενώ σε βάρος τους εκδόθηκαν σχετικά Εντάλματα Σύλληψης για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Η εξάρθρωση της οργάνωσης είναι αποτέλεσμα αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων και πληροφοριών, οι οποίες συνδυάστηκαν με εμπεριστατωμένες αστυνομικές έρευνες.

Όπως προέκυψε, οι συλληφθέντες, από τις αρχές του 2013, είχαν συγκροτήσει δομημένη εγκληματική οργάνωση, με διαρκή δράση και εισήγαγαν ναρκωτικές ουσίες από τη Βουλγαρία στη χώρα μας, ενώ στη συνέχεια τις διακινούσαν στις πόλεις της Αλεξανδρούπολης και της Καβάλας.

Ηγετικό ρόλο στην οργάνωση είχαν οι δύο ημεδαποί, ηλικίας 58 και 50 ετών, καθώς ενώ ο 50χρονος δραστηριοποιούνταν είτε μέσα από το κατάστημα κράτησης, όπου ήταν έγκλειστος, είτε πιο ενεργά κατά τις άδειες που λάμβανε.

Επίσης, οι αλλοδαποί δράστες, ηλικίας 35, 43, 39 και 43 ετών και ο 45χρονος ημεδαπός, ενεργώντας ο καθένας με το δικό του ρόλο στην οργάνωση, προμήθευαν τα δύο ηγετικά μέλη με ποσότητες ηρωίνης και κοκαΐνης.

Ακολούθως, ο 58χρονος αναλάμβανε μαζί με τον 54χρονο ημεδαπό την διακίνηση μέρους της ποσότητας των ναρκωτικών στην Αλεξανδρούπολη, ενώ το υπόλοιπο το διέθετε στον 31χρονο ημεδαπό, προκειμένου να το διακινήσει στην Καβάλα.

Τέλος, προέκυψε ότι η 44χρονη αλλοδαπή δράστιδα, παρείχε ενεργή συνδρομή στον 58χρονο, ηγετικό μέλος.

Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών ερευνών για την συγκεκριμένη υπόθεση, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-2 νάιλον συσκευασίες με κοκαΐνη, συνολικού βάρους 50,8 γραμμαρίων
-1 νάιλον συσκευασία με ηρωίνη, βάρους 7,6 γραμμαρίων
-1 σημειωματάριο, όπου αναγράφονταν διάφορες συναλλαγές ναρκωτικών
-3 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας
-2 κυνηγετικά όπλα
-2 μαχαίρια
-4 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα
-1 δίκυκλη μοτοσικλέτα
-το χρηματικό ποσό των 320 ευρώ
-9 κινητά τηλέφωνα

Σημειώνεται ότι, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης σύλληψης των δραστών, ο 58χρονος, ενώ βρισκόταν στο εσωτερικό οχήματος, μόλις αντιλήφθηκε την παρουσία των αστυνομικών, επιτάχυνε και κινήθηκε εναντίον τους με ανθρωποκτόνο διάθεση, τραυματίζοντας τελικά ελαφρά έναν από αυτούς.

Επίσης, οι δύο ημεδαποί, ηλικίας 54 και 58 ετών, έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για διακίνηση ναρκωτικών, ενώ ο 58χρονος και για διακίνηση μη νόμιμων μεταναστών στο εσωτερικό της Χώρας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης, ενώ ερευνάται η πολυσχιδής δραστηριότητα της εγκληματικής οργάνωσης και συνεχίζονται οι προσπάθειες για την ταυτοποίηση και τη σύλληψη τυχόν άλλων μελών της.

ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ εργαζομένων στα νοσοκομεία που μπαίνουν σε διαθεσιμότητα

Τα ονόματα των υπαλλήλων του υπουργείου Υγείας, οι οποίοι μετατάσσονται ή μεταφέρονται, ανακοίνωσε την Παρασκευή το ΑΣΕΠ. Πρόκειται για εκείνους που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα λόγω κατάργησης των θέσεών τους (δυνάμει του άρθρου 90 ν. 4172/2013).


Γεωργιάδης: Απολύσεις μηδέν

Από το νοσοκομείο «Η Αγία Βαρβάρα», το οποίο επισκέφθηκε την Παρασκευή, ο Αδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε πως ολοκληρώθηκε η διαδικασία της διαθεσιμότητας. «Απολύσεις μηδέν», τοισε ο υπουργός Υγείας και δεσμεύθηκε πως το αργότερο από το Σάββατο θα αρχίσουν να εκδίδονται οι διαπιστωτικές πράξεις. Κάτι που σημαίνει πως οι υπάλληλοι θα τοποθετηθούν από την άλλη εβδομάδα στις νέες θέσεις τους.

Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε απαντώντας στον εκπρόσωπο των συνδικαλιστών του νοσοκομείου πως δεν θα υπάρξουν απολύσεις ούτε στα νοσοκομεία της επαρχίας.

Ο τελικός πίνακας διάθεσης εκδόθηκε από το αρμόδιο Τριμελές Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο του Υπουργείου Υγείας.

Τελικός (Αλφαβητικός) Πίνακας Διάθεσης υπαλλήλων για μετάταξη-μεταφορά
Συμπληρωματικός Τελικός (Αλφαβητικός) Πίνακας Διάθεσης υπαλλήλων για μετάταξη-μεταφορά



Συνελήφθησαν μητέρα και γιος για "ροζ" εκβιασμό και ..."μάγια"!

Με διάφορα απατηλά τεχνάσματα -μαντεία και μαγεία- διαβεβαίωνε ότι θα την απάλλασσε από «μάγια» που είχαν ενεργήσει τρίτοι σε βάρος της. Μόνο που η εν λόγω 59χρονη συνελήφθη στην περιοχή της Βαρυπόμπης.

Οπως προέκυψε μετά από καταγγελία 34χρονης, την τελευταία δεκαετία η συλληφθείσα είχε καταφέρει να της αποσπάσει με την ίδια μέθοδο συνολικά 112.000 ευρώ.

Παράλληλα, από τον περασμένο Μάρτιο, από κοινού με τον 38χρονο γιο της, εκβίαζαν την 34χρονη ότι θα δημοσιεύσουν στο διαδίκτυο βίντεο και φωτογραφίες από προσωπικές της στιγμές, που είχαν καταγράψει εν αγνοία της. Με αυτόν τον τρόπο της απέσπασαν επιπλέον 19.500 ευρώ.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής συνέλαβαν μητέρα και γιο, σε προκαθορισμένη συνάντηση, τη στιγμή που παραλάμβαναν προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Σε έρευνα στο σπίτι τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :
*Ενα περίστροφο μάρκας TAURUS.
*Ενα μονόκαννο κυνηγετικό όπλο.
*9 φυσίγγια.
*Μεγάλος αριθμός ηλεκτρονικών συσκευών τελευταίας τεχνολογίας (laptop, tablet, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, κάμερες, κινητά τηλέφωνα, φωτογραφικές μηχανές κλπ).

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, κατηγορούμενοι για απάτη και εκβίαση κατ΄ εξακολούθηση.

Μαχαίρια και ρόπαλα βρέθηκαν στις φυλακές Κορυδαλλού


Έντεκα αυτοσχέδια μαχαίρια και σουβλιά, 33 αυτοσχέδια σιδερένια ρόπαλα, πιθανή ναρκωτική ουσία βάρους 2,4 γραμμαρίων, πέντε κινητά τηλέφωνα, έξι φορτιστές κινητών τηλεφώνων και 1 hands free ακουστικό κινητού τηλεφώνου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε κοινόχρηστους χώρους και κελιά κρατουμένων, κατά την αιφνιδιαστική έρευνα που πραγματοποίησαν σωφρονιστικοί υπάλληλοι στην Α’ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού.

Οι έλεγχοι στα σωφρονιστικά καταστήματα συνεχίζονται εντατικά, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Έλληνας συνελήφθη για εμπόριο οργάνων στη... Κόστα Ρίκα !


Στη σύλληψη τεσσάρων μελών μιας συμμορίας διακίνησης ανθρωπίνων οργάνων προέβησαν την Πέμπτη οι αρχές της Κόστα Ρίκα, ανέφερε η εφημερίδα La Nacion επικαλούμενη πηγές που συμμετείχαν στην αστυνομική έρευνα. 

Οπως έγινε γνωστό ένας εκ των συλληφθέντων είναι 55χρονος Έλληνας, τον οποίο η La Nacion κατονόμασε ως Κατσίγιαννη.

Στη συμμορία συμμετείχαν τρεις κοσταρικανοί γιατροί που εργάζονταν στο δημόσιο νοσοκομείο «Rafael Angel Calderon Guardia», στην πρωτεύουσα Σαν Χοσέ, αλλά πραγματοποιούσαν παράνομες μεταμοσχεύσεις σε δύο ιδιωτικές κλινικές σε άλλες περιοχές της χώρας, όπως δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης της Κόστα Ρίκα, Κάρλος Χιμένες.

Ο έλληνας πολίτης είναι ιδιοκτήτης μίας μικρής πιτσαρίας που βρίσκεται απέναντι από το «Rafael Angel Calderon Guardia» και πιστεύεται πως στρατολογούσε «δωρητές» που ήταν διατεθειμένοι να πουλήσουν ένα από τα νεφρά τους.

Τα νεφρά πωλούνταν σε παραλήπτες από το εξωτερικό, με αντίτιμο 80.000 έως 100.000 δολάρια ανά περίπτωση.

Εάν κριθούν ένοχοι, οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν ποινές φυλάκισης έως και 12 ετών. 

Σύλληψη εφοριακού στην Αθήνα για δωροδοκία

Μια 61χρονη επικεφαλής τμήματος ΔΟΥ της Αθήνας συνελήφθη από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, και σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για παθητική δωροδοκία και παράβαση καθήκοντος.

Της σύλληψης της εφοριακού προηγήθηκε καταγγελία ότι απαιτούσε το χρηματικό ποσό των 2.300 ευρώ, προκειμένου να επισπεύσει τη διαδικασία συμψηφισμού της επιστροφής φόρου, ύψους 23.505 ευρώ, σε εταιρεία.

Η σύλληψη έγινε κατά τη διάρκεια προκαθορισμένου ραντεβού στο γραφείο της 61χρονης.

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

ΤΑΙΠΕΔ: Δεν υπάρχει θέμα κλεισίματος των 22 περιφερειακών αεροδρομίων

Ουδέποτε έχει τεθεί έως τώρα και ούτε πρόκειται να τεθεί στο μέλλον, ζήτημα κλεισίματος των 22 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας.


Αυτό επισημάνθηκε από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με εισήγηση των συμβούλων Lufthansa Consulting για κλείσιμο των συγκεκριμένων αεροδρομίων. 

Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, τα δημοσιεύματα αυτά διαψεύδονται κατηγορηματικά, ενώ υπενθυμίζεται ότι, αντίθετα, το Ταμείο διενεργεί διεθνή ανοιχτό διαγωνισμό για την αξιοποίηση δύο ομάδων που απαρτίζονται από 14- 20 περιφερειακά αεροδρόμια, μέσω παραχώρησης της εκμετάλλευσής τους σε ιδιώτες επενδυτές.

Τα υπόλοιπα περιφερειακά αεροδρόμια, αναφέρει το ΤΑΙΠΕΔ, θα μεταφερθούν, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Ν.4146/2013, στην Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Περιφερειακών Αεροδρομίων (ΑΕΔιΠΑ), η οποία ανήκει κατά 100% στο Δημόσιο και αναλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη λειτουργία, τη συντήρηση και την ανάπτυ

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ η 30χρονη Πολωνή που «παγίδευε» άνδρες μέσω ίντερνετ και μετά τους λήστευε


Tα στοιχεία και τις φωτογραφίες της 30χρονης Πολωνής, η οποία κατηγορείται για διάπραξη ληστειών σε βάρος ανδρών, τους οποίους προσέγγιζε μέσω διαδικτύου έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ..

Πρόκειται για την Zmurda Joanna του Jan, σε  βάρος της οποίας ασκήθηκε ποινική δίωξη για ληστεία κατά συρροή και παράνομη οπλοφορία.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι της στο Αιγάλεω αλλά και στην κατοχή της, κατασχέθηκαν διάφορα αντικείμενα, πολλά από τα οποία αναγνωρίστηκαν και αποδόθηκαν στους παθόντες.

Συγκεκριμένα, βρέθηκαν:

· επτά κινητά τηλέφωνα και πέντε επώνυμα ρολόγια χειρός

· δυο φορητά μέσα αναπαραγωγής μουσικής και δυο (2) φορητοί Η/Υ

· δέκα ζευγάρια μανικετόκουμπα και πέντε (5) κάρτες αναλήψεων διαφόρων τραπεζών

· ιδιόχειρες σημειώσεις και ένα μέσο εκτόξευσης χημικών ουσιών (SPRAY) καθώς και

· ποσότητα σκόνης λευκού χρώματος διερευνώμενης χημικής συνθέσεως, μέσα σε πλαστικό ποτήρι.

Υπενθυμίζονται οι αριθμοί κλήσης 11012 και 210-6476434 , καθώς και οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr και ccu@cybercrimeunit.gov.gr της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, όπου οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Δημοσκόπηση της MARC: Σε απόσταση αναπνοής ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ

Στο 22,7% "κάθεται" η ΝΔ στη δημοσκόπηση της MARC με το ΣΥΡΙΖΑ να την αγγίζει, αφού βρίσκεται στο 22,5%.
Την ίδια ώρα, η Χρυσή Αυγή σταθεροποιείται στο 7,1%, ακολουθεί το ΠΑΟΚ με 5,3%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5,2%, το ΚΚΕ με 4,9% και η ΔΗΜΑΡ με 4,6%.

Όμως, στο ερώτημα, "με τις απόψεις ποιου πολιτικού αρχηγού συμφωνείτε περισσότερο", το 25% απαντά "με κανένα" και το 24,9% "με του Σαμαρά" ,το 22,5% συμφωνεί με τον Α. Τσίπρα, το 7% με το Φ. Κουβέλη, το 5,2% με τον Π. Καμμένο, το 4,4% με τον Ε. Βενιζέλο, το 3,1% με τον Ν. Μιχαλολιάκο και το 3% με τον Γ. Κουτσούμπα.

Επίσης, το 55,3% αποτιμά αρνητικά την κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, με το 22% αντιθέτως, να έχει θετική άποψη για την συγκυβέρνηση.

Ένα ακόμα αρνητικό στοιχείο πάντως για την αξιωματική αντιπολίτευση είναι πως το 39,1% εκτιμά ότι τα πράγματα θα ήταν χειρότερα με μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, το 32,3% "περίπου τα ίδια" και το 20,1% "καλύτερα".

Ετοίμαζαν τον Μάιο μια «Χρυσή Αστυνομία» μέσα στην ΕΛ.ΑΣ.

Και συνδικαλιστικά θα εκφράζονταν οι στενές σχέσεις αστυνομικών με τη Χ.Α.


Γράφει ο Βασίλης Γ. Λαμπρόπουλος στο ΒΗΜΑ

Εκατοντάδες αστυνομικοί ετοιμάζονταν πριν από μερικούς μήνες να δημιουργήσουν τη «Χρυσή Αστυνομία», ένα επίσημο δηλαδή συνδικαλιστικό «θύλακα» της Χρυσής Αυγής στην ΕΛ.ΑΣ. Οι ένστολοι αυτοί, που ήταν σε άμεση συνεννόηση με βουλευτές του ακροδεξιού μορφώματος, ετοιμάζονταν να προωθήσουν με επίσημο τρόπο τις πιο ακραίες θέσεις για την αντιμετώπιση των αλλοδαπών ή άλλων κοινωνικών ομάδων.

Η παρασκηνιακή αυτή κίνηση όμως φέρεται να έγινε αντιληπτή από ανώτατα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και συνδικαλιστές, οι οποίοι κατόρθωσαν να τη ματαιώσουν μπροστά στον κίνδυνο να εκτεθεί ανεπανόρθωτα το αστυνομικό Σώμα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με την επίσημη πλέον επιβεβαίωση των σχέσεων με την ακροδεξιά οργάνωση.

Την ίδια ώρα ωστόσο άλλοι συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ. κατήγγειλαν στο «Βήμα» ότι όταν είχαν εκδώσει ανακοινώσεις με επιθετικά σχόλια για τη συμπεριφορά βουλευτών της Χρυσής Αυγής σε βάρος συναδέλφων τους στην Κρήτη και στην Ανάβυσσο, δέχθηκαν «οχλήσεις» από ηγετικά στελέχη της λεωφόρου Κατεχάκη «να χαμηλώσουν τους τόνους, να μην το επαναλάβουν ξανά γιατί πρόκειται για μέλη του ελληνικού Κοινοβουλίου».

«Το Βήμα» αποκαλύπτει την πιο κραυγαλέα υπόθεση που αναδεικνύει τις σχέσεις «στοργής» ενός σημαντικού τμήματος την ΕΛ.ΑΣ. με τη Χρυσή Αυγή που ήδη εξετάζει η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.

«Χρυσή Εφεδρεία»…

Το… κίνημα της «Χρυσής Αστυνομίας» ή και «Χρυσής Εφεδρείας», όπως μπορεί να μετονομαζόταν παρουσιάστηκε πριν από μερικούς μήνες στις εκλογές της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών που αριθμεί περίπου 8500 μέλη -πραγματοποιήθηκαν στο τέλος Μαΐου 2013.

Όπως αναφέρει ο δικηγόρος κ. Βάιος Σκαμπαρδώνης που εκπροσωπεί νομικά το συγκεκριμένο σωματείο, «είχαμε διαπιστώσει τους τελευταίους μήνες, μετά την πολιτική απόφαση για τη δημιουργία διαπαραταξιακών ψηφοδελτίων, ότι υπήρχε κίνηση τουλάχιστον 15-20 αστυνομικών που είχαν σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή να κατέλθουν σε αυτόνομο ψηφοδέλτιο. Τότε και με τη δική μου συμμετοχή είχαμε συναντήσεις με στελέχη πολλών κομμάτων αλλά και με το υπουργείο Δημόσιας Τάξης προκειμένου να αλλάξει αυτή η μορφή των ψηφοδελτίων και να μη δοθεί η ευκαιρία σε υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής να εμφανισθούν πλέον με δημόσια έκφραση στο αστυνομικό Σώμα. Τελικά τέτοιου είδους ψηφοδέλτιο δεν εμφανίσθηκε, όμως μετά τις εκλογές υπήρξε αθρόα αποχώρηση αστυνομικών από το σωματείο. Με μία από τις βασικές αιτίες ότι δεν βρήκαν τρόπο συνδικαλιστικής έκφρασης…»

Σύμφωνα με άλλες πηγές οι συνδικαλιστές εκπρόσωποι του ακροδεξιού μορφώματος προέρχονταν από υπηρεσίες της Ασφάλειας Αττικής, από τμήματα της πρωτεύουσας, από τα ΜΑΤ, από την Τροχαία και από άλλες υπηρεσίες.

Όπως ανέφερε το απόγευμα της Πέμπτης άλλος δραστήριος συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ., «οι αστυνομικοί που οργάνωναν την αυτόνομη κάθοδο με το ακροδεξιό μόρφωμα μας έλεγαν ότι θα χρησιμοποιήσουν το όνομα "Χρυσή Αστυνομία" για το ψηφοδέλτιό τους. Κάποιοι μιλούσαν και για "Χρυσή Εφεδρεία". Υπολογίζαμε πως παρ' ότι δεν είχαν δραστηριοποιηθεί ξανά συνδικαλιστικά, θα έπαιρναν ποσοστά τουλάχιστον 10%. Όμως ελλόχευε ο μεγάλος κίνδυνος αυτή η επίσημη πλέον συμμετοχή της Χρυσής Αυγής μέσα στην ΕΛ.ΑΣ. να μας κάνει διεθνώς ρεζίλι. Πέρα από όσα "πιστεύω" για τη μεταχείριση των αλλοδαπών, των ακροδεξιών και άλλων, θα μετέφεραν πλέον επισήμως μέσα στο αστυνομικό Σώμα αυτή η συνδικαλιστική ομάδα. Οφείλω όμως να πω ότι δύο-τρία άτομα που εμφανίζονταν ως θιασώτες της "Χρυσής Αστυνομίας", τελικά βρήκαν στέγη σε ψηφοδέλτια άλλων παρατάξεων».

«Μας έλεγαν να μην κατακρίνουμε τους βουλευτές της ΧΑ»

Ένα άλλο σημείο που αποκαλύπτει την παρείσφρηση της Χρυσής Αυγής στην ΕΛ.ΑΣ. αλλά και τη σύγχυση των ανώτατων αξιωματικών είναι αναφορές άλλων συνδικαλιστών που έχει καταγράψει η έρευνα του «Βήματος».

Σύμφωνα με αυτές, «όταν με ανακοινώσεις μας τολμούσαμε να κατακρίνουμε και να καταδικάσουμε τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής για υβριστικά σχόλια εναντίον αστυνομικών, από τα κεντρικά της Κατεχάκη μας ζητούσαν να ηρεμήσουμε και να μη γινόμαστε τόσο επιθετικοί. Τέτοιου είδους αντίδραση είχαμε όταν είχαν γίνει τα επεισόδια στην ΤΟ Αναβύσσου της Χρυσής Αυγής (σ.σ. η συγκεκριμένη τοπική οργάνωση έκλεισε τελικά λόγω εμπλοκής μελών της σε παράνομες πράξεις) και την επίθεση εναντίον οπαδού του ΚΚΕ αλλά μετά και τα προσβλητικά λόγια βουλευτών της οργάνωσης εναντίον αστυνομικών στην Κρήτη».

Αρση της ασυλίας των Ζαρούλια και Μπούκουρα ζητά ο Αρειος Πάγος

Την άρση της ασυλίας ακόμη δύο βουλευτών της Χρυσής Αυγής ζητά η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Πρόκειται για την Ελένη Ζαρούλια, σύζυγο του ήδη προφυλακισμένου σε ειδική πτέρυγα των γυναικείων φυλακών Νίκου Μιχαλολιάκου, και τον Στάθη Μπούκουρα, βουλευτή Κορινθίας.

Τα αιτήματα για άρση της ασυλίας των δύο βουλευτών της Χρυσής Αυγής διαβιβάστηκαν από την Εισαγγελία στη Βουλή.

Το πρώτο αφορά στη άρση της ασυλίας της Ελένης Ζαρούλια προκειμένου να δικαστεί για τη σφαίρα που εντοπίστηκε μέσα σε ταξιδιωτικό σάκο κατά την επίσκεψη της στο σύζυγο της Ν. Μιχαλολιάκο, όταν ήταν κρατούμενος στην Αντιτρομοκρατική έχει ζητήσει η δικαιοσύνη.

Τα αδικήματα για τα οποία θα κληθεί να λογοδοτήσει εφόσον η Βουλή άρει την ασυλία της είναι αυτά της παράνομης κατοχής πυρομαχικών και της εισαγωγής αυτών σε κρατητήρια. (σ.σ πρόκειται για διατάξεις του Ν. 2168/1993 περί παράνομης οπλοφορίας-οπλοκατοχής).

Παράλληλα, η Εισαγγελία ζητά την άρση της ασυλίας του Στάθη Μπούκουρα προκειμένου να δικαστεί για τα αδικήματα της εξύβρισης, της απειλής κατά συναυτουργία και της κακόβουλης βλασφημίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, στις 28 Ιανουαρίου 2012 στα Εξαμίλια Κορινθίας ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής μαζί με περίπου 20 άτομα που φορούσαν μαύρες μπλούζες της ΧΑ επιτέθηκαν στον δήμαρχο Κορίνθου Αλέξανδρο Πνευματικό.

Οι δανειστές απαιτούν από την Ελλάδα να βάλει λουκέτο σε 22 αεροδρόμια


Η εισήγηση για το κλείσιμο 22 αεροδρομίων επανέρχεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων από την Τρόικα αν και πριν από μερικούς μήνες είχε απορριφθεί από το αρμόδιο Υπουργείο, ενώ ήδη έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στις περιοχές που θα πληγούν.

Το λουκέτο το εισηγείται η γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa και οι Γερμανοί σύμβουλοι του δημοσίου προς την ελληνική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με το prismanews.gr που δημοσιεύει το θέμα η πρόταση αφορά το κλείσιμο αερολιμένων που εξυπηρετούν απομακρυσμένα νησιά αλλά και δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς. Συγκεκριμένα πρόκειται για τα αεροδρόμια:

  1. Σητείας
  2. Αλεξανδρούπολης
  3. Αράξου
  4. Καλαμάτας
  5. Νέας Αγχιάλου
  6. Λήμνου
  7. Χίου
  8. Καστοριάς
  9. Κοζάνης
  10. Ιωαννίνων
  11. Σκύρου
  12. Σύρου
  13. Ικαρίας
  14. Λέρου
  15. Καρπάθου
  16. Νάξου
  17. Πάρου
  18. Μήλου
  19. Κυθήρων
  20. Αστυπάλαιας
  21. Καστελόριζου
  22. Κάσσου


Στο κενό έπεσε πρώην εργαζόμενη της ΕΡΤ3

Βουτιά θανάτου έκανε το βράδυ της Τετάρτης, απολυμένη εργαζόμενη του τρίτου καναλιού της δημόσιας τηλεόρασης.


Πρόκειται για διοικητική υπάλληλο, 46 ετών, η οποία εργάστηκε για αρκετά χρόνια στη δημόσια τηλεόραση.

Η πρώην εργαζόμενη της ΕΤ3 πήδηξε από τον πέμπτο όροφο πολυκατοικίας που βρίσκεται επί της οδού Περδίκα. Μέσα σε λίγα λεπτά, έφτασε στο σημείο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και κινητή μονάδα, όμως η άτυχη γυναίκα είχε ήδη εκπνεύσει

ΤΩΡΑ - Στον ανακριτή ξανά, ο Γιώργος Ρουπακιάς

Στον ανακριτή της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής βρίσκεται από τις 9 το πρωί, ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς. 


Ο Ρουπακιάς, που είναι κρατούμενος για το έγκλημα στο Κερατσίνι, κλήθηκε να απολογηθεί για την κατηγορία της ένταξης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από όλο το υλικό που συνέλεξαν οι ανακριτές της υπόθεσης, φαίνεται ενεργή συμμετοχή του Ρουπακιά στην δομή της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ αξιολογούνται καταθέσεις που αναφέρουν ότι ο κατηγορούμενος έχει εμπλακεί και σε άλλες «επιχειρήσεις της Χρυσής Αυγής».

Ενώπιον του ανακριτή απολογήθηκε την Τρίτη συμπληρωματικά, ο ήδη προσωρινά κρατούμενος ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης Γιάννης Άγγος.

Οι ανακριτές της υπόθεσης εξετάζουν με προσοχή δεκάδες αιτήματα προσώπων από όλη την Ελλάδα που ζητούν να καταθέσουν ως προστατευόμενοι μάρτυρες, ώστε να αξιολογηθούν εκείνα που θα κληθούν να φέρουν σημαντικά στοιχεία για την πορεία της υπό διερεύνηση υπόθεσης.

Παράλληλα, όπως είναι γνωστό, ζητήθηκε τόσο από το ΣΔΟΕ, όσο και από την Αρχή Καταπολέμησης για το «ξέπλυμα χρήματος» πλήρης οικονομικός έλεγχος με άνοιγμα λογαριασμών για το κόμμα και τους κατηγορούμενους βουλευτές.

Ο "νόμος της σιωπής" για τις ρατσιστικές επιθέσεις στα Χανιά

​Eξι από τις συνολικά 25 υποθέσεις που πρόσφατα κατήγγειλε το Κοινωνικό Στέκι - Στέκι Μεταναστών Χανίων ως «νεοναζιστικές ή ρατσιστικές επιθέσεις» έχουν εξιχνιαστεί από την Αστυνομία στα Χανιά, με την πλειοψηφία των περιστατικών να μην έχει καταγγελθεί σύμφωνα με όσα απαντά επίσημα η Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων.

Στον απόηχο της στυγερής δολοφονίας του Παύλου Φύσσα και των ραγδαίων εξελίξεων με τις συλλήψεις στελεχών της Χρυσής Αυγής το Στέκι και άλλες συλλογικότητες της πόλης είχαν δημοσιοποιήσει το χρονικό επιθέσεων που σημειώθηκαν στα Χανιά από το 2009 μέχρι το 2011, τις οποίες κατήγγειλαν ως ναζιστικές και ρατσιστικές. Επισήμως πάντως η Αστυνομία στα Χανιά δεν αποδίδει ρατσιστικό ή πολιτικό χαρακτήρα σε όσα από τα περιστατικά την έχουν απασχολήσει.

Τα 'Χ.Ν.' ζήτησαν από την Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων μία επίσημη απάντηση αναλυτικά για κάθε ένα από τα περιστατικά και όπως προκύπτει η πλειοψηφία τους δεν είχε καταγραφεί καθώς δεν είχε γίνει σχετική καταγγελία.

Πιο συγκεκριμένα, έντεκα υποθέσεις δεν καταγγέλθηκαν επίσημα στην Αστυνομία, για επτά έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος αγνώστων δραστών, έξι έχουν εξιχνιαστεί και έχουν αποδοθεί κατηγορίες και σε μία περίπτωση έχουν γίνει συλλήψεις.

Γιατί δεν καταγγέλλονται οι επιθέσεις;

Αναφορικά με τους λόγους για τους οποίους τα περισσότερα περιστατικά δεν καταγγέλονται στην Αστυνομία, η απάντηση είναι μάλλον προφανής. Οπως ανέφεραν στα 'Χ.Ν.' μετανάστες που ζουν στην πόλη μας, αλλά και άτομα που δραστηριοποιούνται σε αντιρατσιστικούς φορείς και συλλογικότητες, η πιο σημαντική παράμετρος για τον 'νόμο της σιωπής' είναι ο φόβος των κυρώσεων.
«Ενας μετανάστης χωρίς χαρτιά που αντιμετωπίζεται ως 'παράνομος' από το ελληνικό κράτος είναι εξαιρετικά δύσκολο να διαβεί την πόρτα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων», σχολιάζουν χαρακτηριστικά.

Ενας ακόμη λόγος είναι το αίσθημα ατιμωρησίας που υπάρχει χρόνια τώρα σε όλη την Ελλάδα καθώς αρκετές υποθέσεις δεν εξιχνιάζονται, ενώ παράλληλα γίνεται λόγος για συγκάλυψη προσώπων και καταστάσεων από την Αστυνομία.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι βάσει των πρόσφατων εξελίξεων με τις συλλήψεις σχετικά με την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, μέχρι στιγμής στα Χανιά δεν έχει προκύψει οποιαδήποτε εμπλοκή αστυνομικού με τον χώρο της ακροδεξιάς, αντίθετα με το Ρέθυμνο και το Ηράκλειο που το κλιμάκιο της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. διενεργεί έρευνες για την πιθανή διασύνδεση ενστόλων με τη Χρυσή Αυγή.

Πηγή: Xανιώτικα Νέα, creteplus

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Νυχτερινή… εισβολή της Αστυνομίας στα Εξάρχεια

Μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας εξελίχτηκε από νωρίς το βράδυ στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων.

Αρκετοί θαμώνες βρέθηκαν περικυκλωμένοι σε καφενείο, ενώ άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ πραγματοποίησαν ελέγχους σε γύρω χώρους.

Εκρηξη στο γραφείο του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη - "Δεν θα μας πτοήσει η δράση κουκουλοφόρων"


Εμπρηστική επίθεση στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, στην οδό Γενναδίου, στο κέντρο της Αθήνας, έκανε ομάδα κουκουλοφόρων γύρω στις 20.30.

Όπως έγινε γνωστό, οι κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο γραφείο και αφού ανάγκασαν τους δύο υπαλλήλους που βρίσκονταν στο εσωτερικό του να βγουν έξω, έριξαν εύφλεκτο υγρό και του έβαλαν φωτιά.

Η φωτιά τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο χάρη στην άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής.

Ακολούθησε μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας στην ευρύτερη περιοχή για τον εντοπισμό των δραστών.

Ο Μ. Βαρβιτσιώτης δήλωσε: Δεν θα μας πτοήσει η δράση των κουκουλοφόρων

Η Αστυνομία έκανε προσαγωγές μετά την εμπρηστική επίθεση στο πολιτικό γραφείο του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...