Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Επέκταση ερευνών για τη Χρυσή Αυγή προαναγγέλλει ο Δένδιας

Επέκταση των ερευνών διωκτικών και δικαστικών αρχών για τη Χρυσή Αυγή, προαναγγέλλει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, με συνέντευξή του στην «Καθημερινή» της Κυριακής, ενώ υπόσχεται πλήρη κάθαρση στην ΕΛ.ΑΣ.

«Οι έρευνες δεν σταματούν μόνο στις συγκεκριμένες περιπτώσεις για τις οποίες, έγιναν προσωρινές κρατήσεις» τονίζει ο κ. Δένδιας και προσθέτει ότι «θα διερευνηθεί ότι είναι δυνατόν να διερευνηθεί και δεν θα μείνει τίποτα που να μην ελεγχθεί».

Σε ότι αφορά την ΕΛΑΣ, σημειώνει ότι «η πολιτική εντολή είναι η πλήρης κάθαρση, ώστε να μην υπάρχει υπόνοια σκιάζουσα τη μεγάλη πλειονότητα των εντίμων αστυνομικών» και επιβεβαιώνει ότι «υπήρξαν περιπτώσεις διεφθαρμένων αστυνομικών που συνεργάζονταν με τη Χρυσή Αυγή».

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης υπογραμμίζει, ακόμα, πως «αποτελεί προσβολή για τη ΝΔ και την ιστορία της, το να διανοείται και μόνον κάποιος ότι η παράταξή μας είναι δυνατόν να αποτελέσει κοινοβουλευτικό εταίρο της Χρυσής Αυγής ή έστω να διαλέγεται μαζί της. Μιλάμε για κόμμα που πέραν της αποκρουστικής ιδεολογίας του είναι εθισμένο σε πρακτικές του υποκόσμου...» και κάνει γνωστό ότι στο εξής σε ό,τι αφορά το υπουργείο του δεν θα απαντά σε ερωτήσεις του συγκεκριμένου κόμματος, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, από τη στιγμή που η Δικαιοσύνη έχει κρίνει ότι υπάρχει ζήτημα σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.

Σε ερώτηση πώς κρίνει τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στις τελευταίες εξελίξεις, o κ. Δένδιας χαρακτηρίζει «μικρόψυχη» την αντιμετώπιση του θέματος από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, για το ενδεχόμενο να επωφεληθεί πολιτικά η κυβέρνηση από τις εξελίξεις. Αντιθέτως, σημειώνει, ήταν πολύ σοβαρή η αντιμετώπιση του ζητήματος από τα άλλα δύο κόμματα της Αριστεράς, της ΔΗΜΑΡ και του ΚΚΕ.

Τέλος, ερωτηθείς για το αν θα είναι υποψήφιος δήμαρχος, απαντά:«δεν έχω προσωπική ατζέντα. Η ατζέντα μου είναι η ατζέντα της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...