Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Ζήγρας: Εθισμένος στο χρήμα ο Τσοχατζόπουλος - Δεν στήριξε ούτε το ίδιο του το παιδί


Εθισμένο στο χρήμα χαρακτήρισε τον Ακη Τσοχατζόπουλο ο Νίκος Ζήγρας σε συνέντευξή του στο Μega - την πρώτη αφότου αφέθηκε ελεύθερος από το δικαστήριο που του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας, δίνοντας ανασταλτικό χαρακτήρα στην ποινή του.

Δεν ήμουν ο ταμίας του Τσοχατζόπουλου, είπε ο εξάδελφος του καταδικασθέντος πρώην υπουργού και υποστήριξε ότι τα χρήματα από τις μίζες είναι πολύ περισσότερα από τα 57 εκατ που έχουν φανε.

Ερωτηθείς τι οδήγησε τον Ακη Τσοχατζόπουλο να κλέψει το ελληνικό Δημόσιο, ο κ. Ζήγρας απάντησε πως ήταν ο εθισμός στο χρήμα

«Δεν μ' αρέσει να κατηγορώ τους ανθρώπους, αλλά ο Τσοχατζόπουλος είναι εθισμένος στο χρήμα», ανέφερε χαρακτηριστικά, «είναι ο φυσικός και ηθικός αυτουργός» αυτής της υπόθεσης.

Στη ερώτηση αν νιώθει πλέον ότι έχει καθαρή της συνείδησή του, ο Νίκος Ζήγρας απάντησε ότι η βεβαρημένη συνείδηση δεν είναι ελεύθερη, ενώ ισχυρίστηκε ότι δέχεται απειλές για τη ζωή του.

«Εχω δεχθεί επανειλημμένως απειλές... ζήτησα προστασία. Δεν κυκλοφορώ ελεύθερος, δεν μπορώ, φοβάμαι», υποοστήριξε.

Ερωτηθείς τέλος γιατί δεν βγήκε νωρίτερα να καταγγείλει όσα έκανε ο Ακης Τσοχατζόπουλος, ο Ζήγρας υπενθύμισε ότι κατά τη διάρκεια της δίκης οι συνήγοροι και ο  ίδιος ο πρώην υπουργός - ο παρολίγον πρωθυπουργός της χώρας, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε-  προσπάθησαν να τον βγάλουν τρελό.

Φανταστείτε να τα έλεγα τότε, όταν ήταν υπουργός και Νο2 του ΠΑΣΟΚ, θα με πήγαιναν σίγουρα στο τρελοκομείο, παρατήρησε.

Κλείνοντας τη συνέντευξή του ο Νίκος Ζήγρας δήλωσε ότι νιώθει οίκτο για τον Ακη Τσοχατζόπουλο λέγοντας για τη στάση του πρώην υπουργού στη δίκη απέναντι στην κόρη του Αρετή: «Όταν αποφεύγεις να στηρίξεις το ίδιο σου το παιδί, πως να συζητήσεις με έναν τέτοιον άνθρωπο, την ώρα μάλιστα που το παιδί του τον στήριξε με κάθε τρόπο». Αυτό δείχνει, συμπλήρωσε, ότι πρόκειται για μία κλασική περίπτωση εθισμού χρήματος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...