Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Σωφρονιστικός υπάλληλος εμφανιζόταν ως πράκτορας της ΕΥΠ και εξαπατούσε πολίτες

Ως υπάλληλος της ΕΥΠ ή του Τμήματος Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής εμφανιζόταν σωφρονιστικός υπάλληλος και εξαπατούσε πολίτες, με πρόσχημα ότι μπορούσε να μεσολαβήσει στον ΟΔΔΥ για να αγοράσουν αυτοκίνητα, αποσπώντας έτσι μεγάλα χρηματικά ποσά.

Πρόκειται για 35χρονο, ο οποίος έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα από την υπηρεσία του, από τον Δεκέμβριο του 2012, για διάφορα αδικήματα.

Ο 35χρονος συνελήφθη χθες στον Άγιο Δημήτριο Αττικής από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, που τον παγίδευσαν μετά από καταγγελία 30χρονου, ο οποίος αντελήφθη την απάτη και ενημέρωσε τις αρχές.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα προέκυψε ότι ο σωφρονιστικός υπάλληλος έχει εξαπατήσει, από το 2011, 26 άτομα από τα οποία απέσπασε συνολικά περισσότερα από 176.000 ευρώ. Προκειμένου να πείθει τα θύματά του, ο συλληφθείς τούς έδειχνε και πλαστό έγγραφο, στο οποίο φαινόταν ότι έχει υπηρετήσει σε ειδικές υπηρεσίες της αστυνομίας και την ΕΥΠ.

Στη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του περιλαμβάνεται και μία 34χρονη, η οποία φέρεται ότι έχει συμμετάσχει τουλάχιστον σε μία από τις απάτες σε βάρος πολιτών, αλλά δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου.

Σε σωματική του έρευνα που έγινε στον σωφρονιστικό υπάλληλο, την ώρα της σύλληψής του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα, καθώς και δύο δελτία ταυτότητας Υπαλλήλου Εξωτερικής Φρούρησης Καταστημάτων Κράτησης. Σε έρευνες που ακολούθησαν σε σπίτια του, στη Γλυφάδα και το Περιστέρι, καθώς και σε γραφείο που διατηρούσε στη Γλυφάδα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δεκάδες φωτοτυπίες δελτίων αστυνομικής ταυτότητας, στις οποίες αναγράφονταν προσωπικά στοιχεία των κατόχων, όπως ΑΦΜ, ΔΟΥ, διεύθυνση κατοικίας και τηλέφωνο, 16 αποδείξεις πληρωμής από τον ΟΔΔΥ, αμφιβόλου γνησιότητας, σημειώματα όπου αναγράφονται τύποι αυτοκινήτων, χαρακτηριστικά τους και αντίστοιχα χρηματικά ποσά, κλεψύτυποι δίσκοι, 45 φυσίγγια διαμετρήματος 9mm, μία μαύρη μεταλλική πτυσσόμενη αστυνομική ράβδος, ένας σουγιάς 15 εκατοστών, ένα ζεύγος γερμανικών πινακίδων κυκλοφορίας και πολλά άλλα πειστήρια.

Όπως προέκυψε από τη μέχρι τώρα αστυνομική έρευνα, σε βάρος του συλληφθέντα εκκρεμούν τουλάχιστον 13 ποινικές δικογραφίες, που έχουν σχηματιστεί μετά από μηνύσεις εξαπατηθέντων πολιτών.

Ο 35χρονος οδηγείται σήμερα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ οι έρευνες της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων συνεχίζονται, προκειμένου να διακριβωθεί όλο το εύρος της απάτης.

agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...