Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Μαζιώτης και Ρούπα επανεμφανίστηκαν με κείμενο για τη Χρυσή Αυγή και τη δολοφονία Φύσσα


Με ένα κείμενο για τη Χρυσή Αυγή και τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα επανεμφανίστηκε αιφνιδιαστικά ο Νίκος Μαζιώτης και η σύντροφός του, Πόλα Ρούπα. Πρόκειται για το έκτο κείμενο που αναρτούν οι αντιεξουσιαστές στο διαδίκτυο από τη στιγμή της εξαφάνισής τους, πριν από περίπου 1,5 χρόνο.


Στο κείμενό τους, που αναρτήθηκε στο διαδικτυακό τόπο Indymedia, Μαζιώτης και Ρούπα κάνουν λόγο για την «πρώτη δολοφονία των φασιστών μετά την χούντα των συνταγματαρχών». Σε αυτό κατακρίνουν τη ΝΔ και τον Αντώνη Σαμαρά για κάλυψη της δράσης της Χρυσής Αυγής μελλοντικής συνεργασίας μαζί της, πριν από τη δολοφονία του Φύσσα. Επιπλέον καλούν σε αυτοκριτική για την άνοδο του φασισμού και προτείνουν ως λύση τον ένοπλο αγώνα.

Αναλύοντας το κείμενο, αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. κάνουν λόγο για «εμπεριστατωμένη ανάλυση της δράσης της Χρυσής Αυγής υπό το πρίσμα των δύο αντιεξουσιαστών χωρίς να εκτοξεύονται συγκεκριμένες απειλές». Επιπλέον οι αστυνομικοί επισημαίνουν ότι στο συγκεκριμένο κείμενο δεν υπάρχει καμιά αναφορά στη δράση της οργάνωσης «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» που ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στα γραφεία της ΝΔ στη λεωφόρου Συγγρού στις αρχές του 2013 και ορισμένοι αξιωματούχοι τη συσχετίζουν και με τους συγκεκριμένους αντάρτες πόλης.

Το κείμενο των δύο αντιεξουσιαστών μαζί με μια παλαιότερη αναφορά της Πόλας Ρούπα

Πηγή: Βήμα
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...