Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2013

Εφοριακοί: «Ούτε σε 2 χρόνια δεν θα ελεγχθεί η λίστα Λαγκάρντ»

Δεν θα προλάβουν να ελεγχθούν ποτέ σε βάθος χιλιάδες φορολογικές υποθέσεις τύπου «λίστας Λαγκάρντ», προειδοποιούν οι εφοριακοί και ζητούν να καταργηθεί πλήρως με νόμο  η παραγραφή τους, εφόσον έχουν ήδη επιλεγεί για έλεγχο, ώστε να μην χάσει το δημόσιο το δικαίωμα να επιβάλει πρόστιμα για πιθανές παραβάσεις που τυχόν θα αποκαλυφθούν μετά την έρευνα –όποτε αυτή τελειώσει.

Με ανακοίνωσή της η ομοσπονδία των εφοριακών παρουσιάζει σαν «ημίμετρα» τις αποφάσεις της κυβέρνησης για διετή παράταση της παραγραφής των σοβαρών υποθέσεων φοροδιαφυγής για τις οποίες υπάρχουν στοιχεία από «λίστες», κατασχεμένα ή προκύπτει μη απόδοση φόρου κλπ.

Πρόταση και θέση της ΠΟΕ-ΔΟΥ είναι να μην υπάρχει παραγραφή για όλες τις υποθέσεις, που μέχρι σήμερα έχει εκδοθεί οποιαδήποτε εντολή ελέγχου, ακόμα και για όσες δεν προέρχονται από «λίστες»  του εξωτερικού, για τις οποίες ο κ. Στουρνάρας κατέθεσε τροπολογία για να ανασταλεί η παραγραφή για δύο ακόμα χρόνια, μέχρι 31/12/2015 αντί 31.12.2013.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η ΠΟΕ-ΔΟΥ, ούτε αυτή η παράταση θα σταθεί ικανή για να αποτρέψει την παραγραφή και θα στεφθεί με αποτυχία, εάν δεν γίνουν προσλήψεις προσωπικού και δεν ληφθούν μέτρα ενίσχυσης του ΣΔΟΕ.

Η ΠΟΕ-ΔΟΥ τονίζει πως «είναι κοινό μυστικό ότι σε αποτυχία έχουν οδηγηθεί, όλες οι μέχρι σήμερα παρατάσεις αλλά και μεταφορές από υπηρεσία σε υπηρεσία «φακέλων και αρμοδιοτήτων» που μαθηματικά οδήγησαν στην διόγκωση αλλά και συσσώρευση των ανέλεγκτων υποθέσεων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...