Σάββατο, 12 Οκτωβρίου 2013

ΒΙΝΤΕΟ - Με αστυνομική επιχείρηση "ξήλωσαν" την μαφία των ναρκωτικών της Κυψέλης - 22 συλλήψεις

Οι εννέα από αυτούς είναι αλλοδαποί μέλη της οργάνωσης (μεταξύ των οποίων και ο αρχηγός) και βαρύνονται με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα


Επιχείρηση για την καταπολέμηση του εμπορίου ναρκωτικών πραγματοποίησε η ΕΛ.ΑΣ. το βράδυ της Παρασκευής στην Κυψέλη, εξαρθρώνοντας συμμορία με οργανωτική δομή που παραπέμπει στη μαφία.

Οπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., εξαρθρώθηκε οργάνωση που διακινούσε συστηματικά ναρκωτικά στην περιοχή και συνελήφθησαν συνολικά 22 άτομα.

Οι εννέα από αυτούς είναι αλλοδαποί μέλη της οργάνωσης (μεταξύ των οποίων και ο αρχηγός) και βαρύνονται με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα. Οι υπόλοιποι 13 προμηθεύονταν ναρκωτικά από τους προαναφερόμενους.

Από τις έρευνες προέκυψε ότι η οργάνωση αυτή, με ιεραρχική δομή και εσωτερική οργανωτική διάρθρωση, προμήθευε με ναρκωτικά μικροεμπόρους ναρκωτικών και τοξικομανείς στην περιοχή της Κυψέλης τουλάχιστον το τελευταίο τετράμηνο.

Αρχηγός ήταν ένας εκ των δύο συλληφθέντων υπηκόων Τανζανίας, ενώ τα υπόλοιπα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης (πέντε υπήκοοι Νιγηρίας, ένας υπήκοος Ερυθραίας και ένας Ρουάντας) είχαν σαφείς διακριτούς ρόλους, είτε ως παρατηρητές είτε ως προμηθευτές-διακινητές.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, τόσο στην κατοχή των συλληφθέντων όσο και σε οικίες που είχαν μισθώσει για τον σκοπό αυτό («καβάτζες»): ακατέργαστη κάνναβη (742,4 γραμμ.), ηρωίνη (1,75 γραμμ.), τρία δισκία Hipnosedon, 19) συσκευές κινητής τηλεφωνίας, 210 ευρώ.

Σε βάρος των μελών της οργάνωσης σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, ενώ όλοι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα, Σάββατο, ενώπιον του εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης αξιοποιήθηκαν στοιχεία και ενδείξεις που είχαν προκύψει από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών. Συμμετείχαν εξειδικευμένο προσωπικό, αστυνομικοί σκύλοι ανίχνευσης ναρκωτικών και προσωπικό υποστήριξης.

Δείτε το βίντεο με την επιχείρηση της αστυνομίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...