Για επεισόδια στην Λάρισα τον Απρίλιο του 2010 - Του αποδίδεται το αδίκημα της στάσης, το οποίο διαπράχθηκε μαζί με άλλα τέσσερα άτομα
Το δρόμο προς τη Βουλή έχει πάρει ήδη το αίτημα άρσης ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Παναγιώταρου, λόγω της εμπλοκής του σε επεισόδια τον Απρίλιο του 2010 στη Λάρισα.
Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Β. Πλιώτας, κατόπιν εντολής της εισαγγελέως Ευτέρπης Κουτζαμάνη, διαβίβασε στη Βουλή αίτημα για άρση ασυλίας του κ. Παναγιώταρου, καθώς του αποδίδεται το αδίκημα της στάσης, το οποίο διαπράχθηκε μαζί με άλλα τέσσερα άτομα.
Στις 18 Απριλίου 2010 μέλη της Χρυσής Αυγής, για να τιμήσουν τον Διγενή Γρίβα, είχαν προγραμματίσει συγκέντρωση και πορεία προς την κεντρική πλατεία της Λάρισας. Η Αστυνομία για λόγους ασφαλείας δεν επέτρεψε την πορεία και προσπάθησε να τους εμποδίσει.
Όμως, μέλη της Χρυσής Αυγής αντέδρασαν, πετώντας πέτρες στους αστυνομικούς, οι οποίοι προσπάθησαν να τους απωθήσουν. Ακολούθησαν επεισόδια μεταξύ μελών της Χρυσής Αυγής, αστυνομικών και μιας άλλης τοπικής οργάνωσης που συμμετείχε στην εκδήλωση.
Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν μέλη της Χρυσής Αυγής να προσαχθούν στο Αστυνομικό Τμήμα της Λάρισας. Σε βάρος του κ. Παναγιώταρου σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της στάσης, ενώ σε τέσσερα μέλη της Χρυσής Αυγής αποδίδονται τα αδικήματα της στάσης και της παράνομης οπλοκατοχής.
Η υπόθεση εκδικάστηκε τον περασμένο Ιούνιο στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας, αλλά αναβλήθηκε, καθώς έπρεπε να ζητηθεί η άρση ασυλίας του κ. Παναγιώταρου.
Η δικαστική απόφαση με το αίτημα της άρσης της ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και αυτή με τη σειρά της το διαβίβασε στη Βουλή, η οποία έχει και τον τελικό λόγο.
Διευκρινίζεται ότι, σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα (άρθρα 170 και 176) το αδίκημα της «στάσης» καταλογίζεται σε όποιον με πρόθεση συμμετέχει σε δημόσια συνάθροιση πλήθους που διαπράττει με ενωμένες δυνάμεις βιαιοπραγίες, κ.λπ., ενώ επιβαρυντική περίπτωση θεωρείται η οπλοφορία, η κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματική βλάβη.
Οι δε προβλεπόμενες ποινές για το αδίκημα της στάσης είναι φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών και οι υποκινητές της στάσης, καθώς και εκείνοι που μεταχειρίστηκαν σωματική βία ή απειλές σωματικής βίας ή βιαιοπράγησαν, απειλούνται με φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Κάντε το σχόλιό σας!